|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
co innego jak ktoś chce na stałe wyjechać
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło, że do nas dołączyłaś Opowiedz coś o sobie![]() Co do wyjazdów za granicę do pracy, to ja ogólnie jestem ich przeciwniczką. Oczywiście rozumiem, że niektórzy nie mają wyjścia i jadą. Osobiście nigdy nie planowałam "kariery" za granicą, nie wyobrażam sobie zostawić tu moich bliskich, przyjaciół itd. A już zupełnie nie wyobrażam sobie być bez Tż. Zdecydowanie wolę być w Polsce i zarabiać mniej. Tęsknota za domem, rodziną i przyjaciółmi by mnie chyba dobiła, i po powrocie do kraju musiałabym iść na psychoterapię. Ostatnio właśnie czytałam artykuł w Charakterach o ludziach, którzy emigrują do pracy- okazuje się, że spora ich część w ogóle nie odnajduje się w nowym świecie, tęsknią za domem, boją się o jutro, czasem praca ich zupełnie nie zadowala, męczą się ale też obawiają się, że nie dostaną nic lepszego więc trzymają się kurczowo tego co mają, łapią depresje i nie jest kolorowo, a w dodatku boją się wrócić do domu, boją się, że ludzie ich wyśmieją, że nie dorobili się kokosów, że im się nie udało. No i sumie nie ma się co dziwić gdyż tu w Polsce panuje przeświadczenie, że pracując za granicą można ekstra zarobić, osiągnąć sukces itd. Może niektórym się udaje, ale jakim kosztem... |
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ja tam przyjade do niego to na pewno nie bedziemy na dupsku siedziec wiec bedziemy wydawac wiecej kasy ![]() Cytat:
Moj Tż jest 4 raz w Anglii ale mowi ze zawsze mial wszystko w d i za nikim nie tesknil no a teraz to juz nie moze i podobno caly czas chce mu sie ryczec i tylko teskni i mysli biedaczek Tż tez był w anglii jak funt byl po 6 zl i przez 3 miechy zarobil tyle kasy ze kupil se samochod (a wtedy to samochody drozsze byly niz teraz), no ale teraz ten funt tak leci ze Tż powiedzial ze jak spadnie do 4 zl to on pakuje walizke A co do studiow to ja nie planuje ich porzucic w czerwcu jak sie uda bronie magistra i dopiero pozniej jade ![]() Cytat:
Cytat:
Tż poznal tam duzo Polakow ale w wiekszosci nie sa zadowoleni i licza dni ja tez w sumie moge cos o tym powiedziec bo bylam 3 razy po 2 miesiace w pracy w Grecji - za pierwszym razem to byl koszmar, za 2 bylo lepiej, a za 3 bylo super, ale za kazdym razem liczylam dni i mowilam nigdy wiecej Ale mysle ze jak bedziemy tam razem to bedzie nam fajnie i nie bedziemy liczyc dni ![]() Wiecie co dziewczyny, normalnie caly dzien o tym mysle i sie doluje nawet pracy nie moge pisac bo sie skupic nie moge Gadalismy dzis rano na skype z Tżtem i w sumie kazda nasza rozmowa wyglada tak samo. Zaczne moze od tego ze to Tż uparl sie ze pojedziemy za granice i stwierdzil ze skoro ja nie dam rady w marcu to on pojedzie sam i ja do niego dojade. Ja nie protestowalam bo nie chcialabym zeby kiedys mi powiedzial ze to wszystko moja wina ze wtedy nie pojechal, no wiec Tż pojechal. A teraz to sie on lamie bo ten funt leci, a ja sie lamie co by tu robic bo nie wiem czy szukac pracy w polsce i zeby on tez wrocil i szukal pracy w polsce, czy leciec tam do niego jak juz sie obronie... No ale my mamy jeszcze ten problem ze mieszkamy 70 km od siebie i jakbysmy juz teraz chcieli szukac pracy w polsce to musielibysmy jej szukac w jednym z naszych miast, bo bez sensu zeby Tż szukal pracy u siebie, a ja u siebie, jak po slubie i tak jedno z nas musialo by znowu szukac. No ale Tż chce zebysmy szukali pracy u niego bo u niego jest wiecej mozliwosci i chce zebysmy zamieszkali na poczatek z jego TATA i SIOSTRA juz nie mowiac o tym ze moja mama na pewno by byla przeciwna czemus takiemu, bo nawet jak jade do niego na weekend to mi truje co jego tata se pomysli, ze ja tam u niego spie itd to mi sie tez za bardzo ta propozycja nie podoba, bo nie czulabym sie u niego jak u siebie w domu. Tż mieszka w bloku wiec bez przerwy bym napotykala na jego tate, w ogole to jak kazda chyba kobieta lubie se posiedziec w lazience i spedzam tam troche czasu kazdego ranka (u Tżta bym sie krepowala), poza tym jak kazda kobieta chcialabym miec dostep do kuchni (a jakos sobie nie wyobrazam ze grzebie jego tacie przy garkach albo ide sobie zrobic kanapke bo mam ochote jak jestem u Tżta na weekend to on robi wszelkie herbaty itd, poza tym jakbym tam juz mieszkala to pewnie bym musiala gotowac bo Tżta mama nie zyje i pewnie bym musiala cos pomoc jego tacie, zreszta mi samej byloby glupio ze tak nas obsluguje i chcialabym pomoc, w ogole chcialabym miec dostep do kuchni, ale chcialabym gotowac dla siebie i Tżta, a nie dla Tżta i calej jego rodziny im moge ugotowac cos jak ich zaprosze na niedzielny obiad jak juz bede umiala dobrze gotowac, bo na razie to jeszcze sporo musze sie nauczyc a poza tym to jak jestem u Tżta na weekend to nawet nie moge zalatwic swoich potrzeb fizjologicznych tzn siusi moge ale czegos wiecej to juz nie i kurde ja po prostu nie chce mieszkac z jego tata, chociaz jest bardzo mily i nic mi nie zrobil, ale poprostu bym sie krepowala, a Tż tego nie rozumie, jak mu to mowie to on mi mowi ze przesadzam i ze jego tata chce naszego dobra. To ja mu wtedy mowie ze mozemy mieszkac u mnie ale u jego taty nie bede No i jakbysmy mieli pracowac gdzies w okolicach katowic to ja chce wziac kredyt na 50 lat i kupic chocby kawalerke, z kolei Tż chce siedziec tacie na glowie i oszczedzac na dom, bo jest przeciwnikiem kredytow dlugoterminowych ehhh No i chyba skonczy sie na tym ze jak sie tylko obronie to pojade do niego do tej anglii i bedziemy szukac lepszej pracy, a jak nic nie znajdziemy to przyjedziemy w listopadzie do Polski i bedziemy szukac pracy, ale raczej u mnie
|
||||
|
|
|
#2826 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was Kochane, strasznie się stęskniłam za Wami. Przez ostatnie 3 dni nie miałam czasu nic napisać, ani nawet czytać co naskrobałyście. Teraz jakoś przebrnęłam przez te 10 stron, że aż jestem z siebie dumna
![]() Widzę, że doszły 3 nowe dziewczyny i chciałabym gorąco je przywitać ![]() Teraz cały czas chodzę na te praktyki, dzieciaki dają w kość. Jednak dochodzę do wniosku, że praca z dziećmi nie jest szczytem moich marzeń. Wiem na pewno, że nie chcę pracować w szkole. Ale jak to sie mówi...pożyjemy zobaczymy ![]() Ostatnio pokłóciłam się z TŻ, właściwie to on zawiódł, byłam strasznie na niego zła, bo przez niego mieliśmy cały ostatni weekend zmarnowany. A 2 dni temu wychodzę z uczelni,a on czeka na mnie z samochodem rodziców, ubrany w gajerek z bukietem czerwonych róż i powiedział, że będzie już grzeczny. Wymiękłam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
No wlsnie tak mysle, w sumie jak nie znajde pracy to nic nie trace. jak bedzie tam xle to zawsze mozemy wrócic
tym bardziej ze max na 10 miesiecy bysmy jechali lipiec-maj
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Magda jedno jest pewne albo RAZEM zostajecie tutaj albo RAZEM jedziecie i tego się trzymaj
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
Też jestem zdania, że jak już jechać to tylko razem
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
razem, razem, czy tu, czy tam to bedziemy razem
|
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż widzę się przejął i słusznie, bardzo ładnie cię przeprosił ![]() Samba nie wiem co ci poradzić, ciężki wybór przed Wami, nie wiem może poczekajcie jeszcze z ostateczną decyzją, jeśli faktycznie Tż będzie coraz mniej zarabiał za granicą to zjedzie do domu. Rozumiem, że nie chcesz mieszkać u teścia, ale czy takie rozwiązanie na sam początek nie było by dobre? Jakbyście dostali prace i w miarę dobrze zarabiali to wtedy może moglibyście wynająć mieszkanie, gdybyś dalej źle czuła się u teścia. Może jednak nie będzie tak źle, czas pokaże. Czasem trzeba zaryzykować |
|
|
|
|
#2833 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki witam rowniez nowa panne mloda ja ostatnio jak pisalam szukalismy tego fotografa i chyba zdecydujemy sie na tego
www.fotovideotz.com co myslicie??
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
my jestesmy na etapie szukania orkiestry i powiem wam ze strasznie ciezko sie z nimi dogadac nawet umowic na rozmowe nie wiem nie zalezy im na potencjalnych klientach a jak pisze im pytania na maila czy prowadza zabawy( bo chcialabym kilka ) to pisza ze to wiesniackie i oni zabawiaja luidzi muzyka a nie zabawami zebym sobie wodzireja zamowila tyle kasy biora i jeszcze takie hasla normalnie mnie z rwonowagi wyprowadzaja a jedni sobie zazyczyli 4000zl graja do 3 a p[ozniej za kazda godzine 200zl
, chyba z jakiejs filharmonii sa ![]() |
|
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
ale wszyscy sa dziwni jakby im nie zalezalo normalnie o utwory sie doprosic nie mozna a ci mi anpsiali dokladnie tak
Max Band to profesjonalny zespół złożony z zawodowych muzyków, nie wodzirejów... wolimy bawić muzyką niż odpustowymi zabawami, ograniczamy je do minimum lub proponujemy skorzystać z usług zawodowego wodzireja. |
|
|
|
#2837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ja witam oczywiscie Cytat:
![]() nie no a tak powaznie - to swietnie sie zachowal jesli chodzi o orkiestre to my mamy ta sama ktora grala u mojego kuzyna - swietnie grali bawilam sie do bialego rana a rozgladalas sie za jakas orkiestra na internecie? |
||
|
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety ale nie maja swoje stronki ![]() a sa oni z Dabrowy Tarnowskiej woj. malopolska 25 km od Tarnowa graja w 5 osobowym skladzie ( sami mezczyzni ) wiekowo od 25 do 40 lat gora ... jesli chodzi o cene to za wesele i poprawiny biara 2,800zl a skad ty jestes? |
|
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już nie mogę doczekać się jutra. Rano jadę z mamą i bratową na rundkę po salonach sukien ślubnych ![]() Kładę się już spać, dobranoc Kochane |
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() domyslam sie ze juz nie mozesz sie doczekac u mnie jest tak samo ![]() w takim razie milego dzionka jutro i czekamy na relacje i zdjecia z jutrzejszego dnia |
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec chyba az tak daleko nie jest moglabys podac namirki na nich? chocby na pw z gory dziekuje
|
|
|
|
|
#2844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tesknilam ojj to twoj tż jaki romantyk hehe no super ze juz jest oki nie warto tracic czasu na klotnie wiem cos o tym hehe no wlasnie a ja musze jechac na 5 dni do krakowa od poniedzialku (5:00 rano ) do piątku na sobotę .... bez mojego kochanego ( jak ja wytrzymam...muszę jechać na szkolenie bo dostałam się do nowej pracyCytat:
dostałam nową pracę ...w sklepie piłkarskim UMBRO i muszę w poniedziałek jechać na szkolenie 5 dniowe ( ubolewam nad tym (
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sprawdzilam na mapie odleglosci i wyszlo 96km to chyba nie jest strasznie duzo tylko chcialabym poznac wiecej szczegolow i cene za 1 dzien moze jutro zadzwonie dzikeuje raz jeszcze
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Raczkowanie
|
ciesze sie ze zauwazylas moje fotki jako jedyna
![]() ![]() i gratuluje nowej pracy slonce i nie przejmuj sie bedzie dobrze przetrzymacie ten wyjazd a moze dobrze wam zrobi i jeszcze raz gratuluje
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi gratuluje pracy
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogladalam cale 3 pokazy sliczne kochanie no ja nie chce tam jechac sama....nawet szef wraca a ja zostane tam na 5 dni ojjj ja biedna (dziekujeee
|
|
|
#2850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje bardzo ide zjesc zupke od mamusi boze jak ja sie stesknilam za jej zupkami ja nie umiem takich robic zawsze brakuje mi "mamusinej" reki w tej zupie dziewczyny jak mieszkacie z rodzicami kozystajcie ile w lezie bo poznie bedziecie na swoim i bedziecie plakac za jedzonkiem mamusi. Gadam jak lizuska co
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

co innego jak ktoś chce na stałe wyjechać

. Jestem pierwszy raz na forum i widze ze duzo starcilam. je jestem zareczona od 14.02.2008 roku a slub mam 12.09.2009roku
Ale mysle ze jak bedziemy tam razem to bedzie nam fajnie i nie bedziemy liczyc dni
juz nie mowiac o tym ze moja mama na pewno by byla przeciwna czemus takiemu, bo nawet jak jade do niego na weekend to mi truje co jego tata se pomysli, ze ja tam u niego spie itd