Panny Młode 2009 cz.II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-11, 11:07   #2791
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
magda a może w innym zawodzie spróbuj
to znaczy w jakim??
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a macie juz jakas prace zalatwiona w holandii??
jeszcze nie, bo jeszcze nie wiadomo na ile jedziemy, czy na same wakacje czy na rok. wszytsko od tej pracy zależy hehe

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 11:25   #2792
Rybulka
Zakorzenienie

Madzia, na taki telefon możesz długo poczekać. Moja siostra w zeszłym roku doczekała się telefonu ze szkoły dopiero w połowie sierpnia- niecałe 2 tygodnie przed rozpoczęciem roku szkolnego.
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 11:26   #2793
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Strippi trzymam kciuki w takim razie. ale powiem wam, ze takie czekanie na odpowedz tysz przedszkoli czy szkół jest okropne. non stop pod telefonem. Jak slysze tylko dzwonek mojej komorki to juz serce mam pod gardłem, ze moze tym razem to ktos od nich a tu dupa...
wiem co to znaczy bo ostatnio rozesłałam masę podań i tylko czekam na telefon

Cytat:
uuuu nio to powodzenia
dziekuje

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
najwazniejsze ze niepiecze, tylko jest sciagnieta, wiec ja nawilzam jak cos to bede pisac i pytac

uu to jak kolezanka zagadala to masz szanse...
a co do wad i zalet to pomysl jakie masz wady ktore mozna przerbic na zalety np. pedantyzm (ale zawsze starasz sie zeby bylo czysto do okola), perfekcjonizm (zawsze wszystko do konca chcesz doprowadzic.. nie wiem cos w tym sytulu) zreszta sama wiesz
pytaj pytaj
polecam kremy ktore maja w sobie duzo wody ...np
VICHY Nutrilogie2 krem do skóry bardzo suchej 50ml - 53zł

VICHY Thermal Fix 1 krem dogłębnie nawilżający 50ml - 55zł

Vichy Aqualia Thermal light Nawilżający krem kojący i wzmacniającydla skóry normalnej i mieszanej, 50 ml - 59zl

inna firma

Krem do twarzy aqua virtualle -59zł

Aqua Lirene - 13zł

Nivea Visage - Intensywnie nawilżający żel-krem Aqua Sensation 50 ml-29zł
Stary 2008-04-11, 11:26   #2794
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Madzia, na taki telefon możesz długo poczekać. Moja siostra w zeszłym roku doczekała się telefonu ze szkoły dopiero w połowie sierpnia- niecałe 2 tygodnie przed rozpoczęciem roku szkolnego.
wiem własnie.
no narazie nic innego poza czekaniem mi nie pozostaje

Stary 2008-04-11, 11:28   #2795
kliwia
Zakorzenienie

nie wiem, w biurze np? albo w ośrodkach pomocy społecznej, ale to raczej przygnebiające jest.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 11:30   #2796
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
wiem własnie.
no narazie nic innego poza czekaniem mi nie pozostaje
Musisz się uzbroić w cierpliowość. Mojej siostrze też mówili, że nie szukają nauczyciela geografii, ale udało się jej, bo zastąpiła kobietę, która poszła na macierzyńskie. No, ale to tylko na rok. Musi się teraz udać do pani dyrektor i zapytać co dalej Bo niewiadomo, czy ta kobieta wróci, czy pójdzie jeszcze na wychowawcze...
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 11:31   #2797
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
nie wiem, w biurze np? albo w ośrodkach pomocy społecznej, ale to raczej przygnebiające jest.
wiesz w biurze to tez trzeba miec odpowidnie wyksztalcenie.
My z TZ juz podjelismy decyjze ze jak sie w ty roku nie dostane to w lipcu jedziemy na rok do Holandii tam przynajmiej sobie kase na start zarobimy. a jak wróce to znowu bede szukala pracey, jak wtedy nic nie znajde to sie zaczne rozglądac za czyms innym. narazie nie chce. bo jak juz mam wybierac prace gdzies indziej to wole jechac do Holandii bo choć wieksza z tego kasa bedzie

Stary 2008-04-11, 11:39   #2798
martucha84
Zakorzenienie

mi jeszcze wpadlo cos do glowy... praca w swietlicy srodowisckowej.. chetnie przujmuja ludzi po pedagogice - pomoc w nauce dzieciom mlodszym, organizowanie zajec czasu wolnego.. no i poprowtu wychowawstwo i wspieranie bo te dzieci maja juz wiele za soba..
moze w takiej swietlicy bys znalazla? ja mialam isc wlansie do swietlicy (ew. jako nauczyciel do domu dziecka - wychowawca w mieszkaniu, bo w tychach nie ma typowego domu dziecka tylko sa dzieciaki na kilku mieszkaniach i caly czas przebywa tam wywowawca) ale dostalam w przedszolu...

jaga zapomnialabym - zaproszenia byly robione na zamowienie - nie przez allegro, jak cos to popytam o adres
Stary 2008-04-11, 11:46   #2799
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wiecie, jak cos to juz za rok popatrze gdzie indziej, teraz czekam jak nic sie nie da. to HOlandia. zawsze to wieksza kasa jakby nie było i wtedy mozna sobie odłozyc przez ten rok niezla kasę

Stary 2008-04-11, 13:00   #2800
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

matkooo obejrzałam egzorcyzmy annelise michel ale straszne chyba nie usne w nocy...
po egzorcyzmy emilly rose nie moglam spac przez tydzien
Stary 2008-04-11, 13:01   #2801
kalinka77
Raczkowanie

jutro u mnie w mieście są pokazy mody ślubnej,prezentują się też fryzjerzy,kosmetyczki i fotografowie z tego tematu,oczywiście idziemy!!!!!najbardziej się cieszę,że to TŻ znalazł to ogłoszenie i zaproponował żebyśmy poszli-do tej pory nie za bardzo się angażował w przygotowanie,a teraz proszę jaką mi niespodziankę zrobił
już się nie mogę doczekać!!!
kalinka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 13:05   #2802
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie, bo jeszcze nie wiadomo na ile jedziemy, czy na same wakacje czy na rok. wszytsko od tej pracy zależy hehe
hmm a macie tam jakas bliska osobe ktora pomoze Wam zalatwic prace jakby co? czy pojedziecie w ciemno i bedziecie szukac?? A Twoj Tż tutaj pracuje czy tez studiuje czy cos??

Pytam bo my to ostatnio strasznie rozmyslamy nad tym wszystkim. Bo tz pojechal do tej Uk ale ten funt tak strasznie spada i spada ze juz nie wiemy co robic ja raz biore sie za szukanie pracy w Pl, a raz wyjezdzam i co chwile mam inna opcje Tż też zalamany bo jak tak policzylismy to wcale az takiej wielkiej roznicy nie ma pomiedzy tym co moglibysmy zarobic tu a co zarobimy tam (no wiadomo ze troche wiecej tam zarobimy ale nie jest to wielka roznica), niewatpliwy plus tego wyjazdu jest taki ze bedziemy mieszkac razem, co tutaj byloby na razie niemozliwe
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 13:16   #2803
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam bo my to ostatnio strasznie rozmyslamy nad tym wszystkim. Bo tz pojechal do tej Uk ale ten funt tak strasznie spada i spada ze juz nie wiemy co robic ja raz biore sie za szukanie pracy w Pl, a raz wyjezdzam i co chwile mam inna opcje Tż też zalamany bo jak tak policzylismy to wcale az takiej wielkiej roznicy nie ma pomiedzy tym co moglibysmy zarobic tu a co zarobimy tam (no wiadomo ze troche wiecej tam zarobimy ale nie jest to wielka roznica), niewatpliwy plus tego wyjazdu jest taki ze bedziemy mieszkac razem, co tutaj byloby na razie niemozliwe
z tego powodu wlasnie my z tz zrezygnowalismy.. on tu zalozyl swoja dzialalnosc i narazie idzie mu calkiem niezle.. owszem to co zarobimy wspolnie nie jest takich rozmiarow co zarobilibysmy tam ale szczezrez mowiac nie jest to az tak wielka roznica, ktora przedkladalisbysmy na te rozlake.. bo ja studiow nie zostawie.. a nie poradze sobie bez niego.. (byl u przyjaciela 7 dni i myslalam ze umre z tesknoty..) wiec radzimy sobie tu bez kredytu sie nieobejdzie ale bynjamniej jestesmy razem
Stary 2008-04-11, 13:25   #2804
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a macie tam jakas bliska osobe ktora pomoze Wam zalatwic prace jakby co? czy pojedziecie w ciemno i bedziecie szukac?? A Twoj Tż tutaj pracuje czy tez studiuje czy cos??
No wiec ja w tym roku koncze studia (oby w czerwcu, oby w czerwcu ) TZ ma tu w sumie swoja firmę (jest współwłascicielem) ale jak narzie az tak wielkiej kasy nie ma. teraz jest sezon wiec cos ponad 2000 dostanie. skonczyl studium z architektury krajobrazu, mial isc w tym roku na studia z tego samego kierunku, ale niestety było za malo chetnych i go nie stowrzyli, wiec zapisał sie na jakies studium z opieki spolecznej aby tylko nie isc na studia , wiec w wekenedy tam chodzi.
ja juz sama nie wiem czy sie to opłaci czy nie (tez wyjazd) ale w sumie jesli nie znjade pracy to co mam tu siedziec na tyłku albo suzkac jakiejs mało płatenj pracy to juz lepiej tam wyjechac. tak samo jak TZ, chce jechac, bo jak był tam na wakacje to niezla kase miał, to co tu na miesiąc tam miał na czytso juz na tydzien. a do sowjje pracy zawsze bedzie mógł potem wrócić. No i potem chce jeszcze isc na studia ale to od października albo od nastepnego roku jak wyejdziemy

Stary 2008-04-11, 13:44   #2805
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
z tego powodu wlasnie my z tz zrezygnowalismy.. on tu zalozyl swoja dzialalnosc i narazie idzie mu calkiem niezle.. owszem to co zarobimy wspolnie nie jest takich rozmiarow co zarobilibysmy tam ale szczezrez mowiac nie jest to az tak wielka roznica, ktora przedkladalisbysmy na te rozlake.. bo ja studiow nie zostawie.. a nie poradze sobie bez niego.. (byl u przyjaciela 7 dni i myslalam ze umre z tesknoty..) wiec radzimy sobie tu bez kredytu sie nieobejdzie ale bynjamniej jestesmy razem
no my tez zakladalismy ze pojedziemy tam razem, w ogole jak Tż zalatwial nam te prace (on juz tam byl 3 razy - raz na 4 miesiace jak jeszcze robil inz dziennie, a potem jak robil mgr juz zaocznie i pracowal to 2 razy tylko w wakacje na 3 tyg zeby zobaczyc znajomych i dorobic do pensji ) nio i wlasnie jak byl tam w zeszle wakacje zalatwiac ta prace to myslelismy ze oboje od marca pojedziemy, ale ze ja nie dalam rady bo niestety w mojej szkole to wszyscy maja nas w d... i nie chca nam sprawdzac tej pracy mgr to ja zostalam tutaj a on pojechal, ja teoretycznie moglam jechac z nim (bo mam malo przedmiotow i moglabym zalatwic indywidualny tok studiow) ale stwierdzilam ze skoro chodzac co tydzien na seminarium i trujac babie dupe nie jestem w stanie nic zalatwic to juz z zagranicy na pewno nic nie zalatwie, a chcialabym sie obronic bo nie po to studiowalam 5 lat, zeby teraz zawalic szkole Tylko Tż jest tam sam, na razie jest malo roboty i strasznie teskni i rozmysla No i w sumie mu sie nie dziwie, bo jak wyjezdzal to funt byl po 4,50 a teraz kazdego dnia leci i to jest dolujace strasznie, a ze poki co ma malo roboty to zarabia niewiele wiecej niz zarabial tu w polsce, tylko ze tu pracowal w biurze jako inz a tam sprzedaje frytki i to jest dolujace no ale sam chcial..., bedziemy szukac lepszej pracy jak ja tam do niego dojade bo na razie Tż jest tam sam a lepsza praca wiazalaby sie z przeprowadzka i wtedy Tż bylby juz zupelnie sam bo tam gdzie teraz jest to ma przynajmniej znajomych bo juz jest tam 4 raz
No ale wlasnie to jest dolujace ze Tż siedzi tam z daleka ode mnie, zarabia tyle co w PL, tyle ze nie wydaje zbyt wiele i odklada ta kase bo tu to prawie wszystko wydawal glownie na paliwo na trasie bielsko-dabrowa no ale jak ja tam do niego pojade to nie bede chciala siedziec w wiosce zabitej dechami caly czas tylko tez bym chciala gdzies pojechac i cos zobaczyc, a to sie rowna wydawanie kasy (Tż na razie nigdzie nie jezdzi bo tam juz wszystko widzial, a poza tym samemu mu sie nie chce)
jedyne co mnie cieszy to to ze bedziemy mieszkali razem i troche pocwicze sobie jezyk i z tego powodu chce jechac, z drugiej zas strony zastanawiam sie czy ten wyjazd ma sens... ale belkot hehe
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 13:58   #2806
martucha84
Zakorzenienie

wcale nie belkot.. ja cie doskonale rozumiem... my jak podliczylismy to ile on zarobi tam a ile zeobimy tu to jest naprawde niewielka roznica.. a bedac tam przeciez tez musimy z czegos zyc.. tu z mojej kiepskiej wyplaty sie utrzymujemy tzn jakies ubrania imprezy itd (bo rodzice wiedzac ze chcemy kupic mieszkanie zrobic slub nie chca od nas pieniedzy do mieszkania) a to co on zarobi odkladamy.. i udaje sie nam uzbierac doysc sporo serio... a bedac tam polowe trzeba bedzie wydac na jedzenie zycie.. wiec to co zostanie to prawie tyle co mamy tu..
jesli jechalibysmy razem to jesczez bym to przemyslala... ale nie ma takiej mozliwosci.. wiec napewno zostaniemy...
Stary 2008-04-11, 14:18   #2807
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kurcze ja juz sama nie wiem czy lepiej by bylo jechac czy zostac... ech

Stary 2008-04-11, 14:19   #2808
kalinka77
Raczkowanie

Cytat:
no my tez zakladalismy ze pojedziemy tam razem, w ogole jak Tż zalatwial nam te prace (on juz tam byl 3 razy - raz na 4 miesiace jak jeszcze robil inz dziennie, a potem jak robil mgr juz zaocznie i pracowal to 2 razy tylko w wakacje na 3 tyg zeby zobaczyc znajomych i dorobic do pensji ) nio i wlasnie jak byl tam w zeszle wakacje zalatwiac ta prace to myslelismy ze oboje od marca pojedziemy, ale ze ja nie dalam rady bo niestety w mojej szkole to wszyscy maja nas w d... i nie chca nam sprawdzac tej pracy mgr to ja zostalam tutaj a on pojechal, ja teoretycznie moglam jechac z nim (bo mam malo przedmiotow i moglabym zalatwic indywidualny tok studiow) ale stwierdzilam ze skoro chodzac co tydzien na seminarium i trujac babie dupe nie jestem w stanie nic zalatwic to juz z zagranicy na pewno nic nie zalatwie, a chcialabym sie obronic bo nie po to studiowalam 5 lat, zeby teraz zawalic szkole Tylko Tż jest tam sam, na razie jest malo roboty i strasznie teskni i rozmysla No i w sumie mu sie nie dziwie, bo jak wyjezdzal to funt byl po 4,50 a teraz kazdego dnia leci i to jest dolujace strasznie, a ze poki co ma malo roboty to zarabia niewiele wiecej niz zarabial tu w polsce, tylko ze tu pracowal w biurze jako inz a tam sprzedaje frytki i to jest dolujace no ale sam chcial..., bedziemy szukac lepszej pracy jak ja tam do niego dojade bo na razie Tż jest tam sam a lepsza praca wiazalaby sie z przeprowadzka i wtedy Tż bylby juz zupelnie sam bo tam gdzie teraz jest to ma przynajmniej znajomych bo juz jest tam 4 raz
No ale wlasnie to jest dolujace ze Tż siedzi tam z daleka ode mnie, zarabia tyle co w PL, tyle ze nie wydaje zbyt wiele i odklada ta kase bo tu to prawie wszystko wydawal glownie na paliwo na trasie bielsko-dabrowa no ale jak ja tam do niego pojade to nie bede chciala siedziec w wiosce zabitej dechami caly czas tylko tez bym chciala gdzies pojechac i cos zobaczyc, a to sie rowna wydawanie kasy (Tż na razie nigdzie nie jezdzi bo tam juz wszystko widzial, a poza tym samemu mu sie nie chce)
jedyne co mnie cieszy to to ze bedziemy mieszkali razem i troche pocwicze sobie jezyk i z tego powodu chce jechac, z drugiej zas strony zastanawiam sie czy ten wyjazd ma sens... ale belkot hehe

Jeśli mogę się podzielić swoimi doświadczeniami...rozumie m doskonale Twoje rozterki.Mój TŻ był w Anglii dwa razy po pół roku.Ja w tym czasie studiowałam i nie mogłam do niego dojechać.Było strasznie-okropnie tęskniliśmy i nawet kasa (to było w czasie gdy funt był za ponad 6 zł czyli jakoś zaraz po wejściu do Unii) nie była nam w stanie tego zrekompensować.On był sam i nic go tam nie cieszyło-chociaż mieszkał w Londynie i mógł oglądać wspaniałe zabytki itp.
TŻ uważa,że najważniejsze to być razem (ja też jego zdanie podzielam ) ale cena funta na tyle spadła,że czasem wyjazd może się okazać mało opłacalny,a w Polsce też można zarobić porównywalne pieniądze.Ja najbardziej obawiałabym się tego,że moje studia pójdą na marne-a co potem po powrocie....same pytania a odpowiedzi prawidłowej nie znam
Stary 2008-04-11, 14:26   #2809
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinka77 Pokaż wiadomość
jutro u mnie w mieście są pokazy mody ślubnej,prezentują się też fryzjerzy,kosmetyczki i fotografowie z tego tematu,oczywiście idziemy!!!!!najbardziej się cieszę,że to TŻ znalazł to ogłoszenie i zaproponował żebyśmy poszli-do tej pory nie za bardzo się angażował w przygotowanie,a teraz proszę jaką mi niespodziankę zrobił
już się nie mogę doczekać!!!
to ci niezla niespodzianke zrobil
ooo to koniecznie poopowiadasz janiebylam na takich targach slubnych, ale w przyszlym roku napewno sie wybiore z tz do spodka... zeby poogladac..

Cytat:
Jeśli mogę się podzielić swoimi doświadczeniami...rozumie m doskonale Twoje rozterki.Mój TŻ był w Anglii dwa razy po pół roku.Ja w tym czasie studiowałam i nie mogłam do niego dojechać.Było strasznie-okropnie tęskniliśmy i nawet kasa (to było w czasie gdy funt był za ponad 6 zł czyli jakoś zaraz po wejściu do Unii) nie była nam w stanie tego zrekompensować.On był sam i nic go tam nie cieszyło-chociaż mieszkał w Londynie i mógł oglądać wspaniałe zabytki itp.
TŻ uważa,że najważniejsze to być razem (ja też jego zdanie podzielam ) ale cena funta na tyle spadła,że czasem wyjazd może się okazać mało opłacalny,a w Polsce też można zarobić porównywalne pieniądze.Ja najbardziej obawiałabym się tego,że moje studia pójdą na marne-a co potem po powrocie....same pytania a odpowiedzi prawidłowej nie znam
podpisuje sie pod twoimi slowami wszytkim czym tylko mozna...
Stary 2008-04-11, 14:33   #2810
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
też mamy takie dylematy ;/ dlatego coraz bardziej nie chcemy wyjezdzac do irlandii
Stary 2008-04-11, 14:36   #2811
kalinka77
Raczkowanie

Cytat:

Mój TŻ po powrocie z Anglii też założył działalność,a tak w ogóle to mamy tak samo na imię-fajny zbieg okoliczności
Stary 2008-04-11, 14:48   #2812
martucha84
Zakorzenienie

a tz ja ma na imie? jak wojtek to juz poprostu bardzo wielki zbieg okolicznosci szkoda ze slubu nie bierzemy tego samego dnia
Stary 2008-04-11, 14:53   #2813
kalinka77
Raczkowanie

Cytat:
a tz ja ma na imie? jak wojtek to juz poprostu bardzo wielki zbieg okolicznosci szkoda ze slubu nie bierzemy tego samego dnia
Mój to Przemek
Jak ja będę brać ślub to Ty już będziesz mężatką ze stażem
Stary 2008-04-11, 14:56   #2814
martucha84
Zakorzenienie

Przemek - to brat mojego tz

jasne z ogromnie dlugim... az 2 miesiecznym;p
Stary 2008-04-11, 15:10   #2815
JoAsIuLkA
Przyczajenie

Cześć Panny Młode. Jestem pierwszy raz na forum i widze ze duzo starcilam. je jestem zareczona od 14.02.2008 roku a slub mam 12.09.2009roku
Juz sie nie moge doczekac

Pozdrawiam was wszystkie!!
JoAsIuLkA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 15:12   #2816
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoAsIuLkA Pokaż wiadomość
Cześć Panny Młode. Jestem pierwszy raz na forum i widze ze duzo starcilam. je jestem zareczona od 14.02.2008 roku a slub mam 12.09.2009roku

pozdrawiam
zareczyny w walentynki no no no macie juz ze tak brzydko powiem cos zaklepanego?
Stary 2008-04-11, 15:19   #2817
Kama24
Raczkowanie

Cytat:

Witaj Widzę że zaręczyłaś się tego samego dnia co ja
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 15:26   #2818
kalinka77
Raczkowanie

Cytat:

Witamy i gratulujemy!!!
Nie martw się,szybko nadrobisz
Stary 2008-04-11, 15:55   #2819
sabcia-myszka
Zadomowienie

GG do sabcia-myszka

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
Witaj Widzę że zaręczyłaś się tego samego dnia co ja
hiehei i ja !! gratulacje
sabcia-myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 16:00   #2820
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kurcze ja t juz jestem w kropce czy ten wyjazd do Holandii wogóle nam sie opłaca

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości