|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
to znaczy w jakim??
jeszcze nie, bo jeszcze nie wiadomo na ile jedziemy, czy na same wakacje czy na rok. wszytsko od tej pracy zależy hehe
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, na taki telefon możesz długo poczekać. Moja siostra w zeszłym roku doczekała się telefonu ze szkoły dopiero w połowie sierpnia- niecałe 2 tygodnie przed rozpoczęciem roku szkolnego.
|
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() Cytat:
![]() polecam kremy ktore maja w sobie duzo wody ...np VICHY Nutrilogie2 krem do skóry bardzo suchej 50ml - 53zł VICHY Thermal Fix 1 krem dogłębnie nawilżający 50ml - 55zł Vichy Aqualia Thermal light Nawilżający krem kojący i wzmacniającydla skóry normalnej i mieszanej, 50 ml - 59zl inna firma Krem do twarzy aqua virtualle -59zł Nivea Visage - Intensywnie nawilżający żel-krem Aqua Sensation 50 ml-29zł
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no narazie nic innego poza czekaniem mi nie pozostaje |
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, w biurze np?
albo w ośrodkach pomocy społecznej, ale to raczej przygnebiające jest.
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo niewiadomo, czy ta kobieta wróci, czy pójdzie jeszcze na wychowawcze...
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z TZ juz podjelismy decyjze ze jak sie w ty roku nie dostane to w lipcu jedziemy na rok do Holandii tam przynajmiej sobie kase na start zarobimy. a jak wróce to znowu bede szukala pracey, jak wtedy nic nie znajde to sie zaczne rozglądac za czyms innym. narazie nie chce. bo jak juz mam wybierac prace gdzies indziej to wole jechac do Holandii bo choć wieksza z tego kasa bedzie
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
mi jeszcze wpadlo cos do glowy... praca w swietlicy srodowisckowej.. chetnie przujmuja ludzi po pedagogice - pomoc w nauce dzieciom mlodszym, organizowanie zajec czasu wolnego.. no i poprowtu wychowawstwo i wspieranie bo te dzieci maja juz wiele za soba..
moze w takiej swietlicy bys znalazla? ja mialam isc wlansie do swietlicy (ew. jako nauczyciel do domu dziecka - wychowawca w mieszkaniu, bo w tychach nie ma typowego domu dziecka tylko sa dzieciaki na kilku mieszkaniach i caly czas przebywa tam wywowawca) ale dostalam w przedszolu... jaga zapomnialabym - zaproszenia byly robione na zamowienie - nie przez allegro, jak cos to popytam o adres
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, jak cos to juz za rok popatrze gdzie indziej, teraz czekam
jak nic sie nie da. to HOlandia. zawsze to wieksza kasa jakby nie było i wtedy mozna sobie odłozyc przez ten rok niezla kasę
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
matkooo obejrzałam egzorcyzmy annelise michel ale straszne chyba nie usne w nocy...
po egzorcyzmy emilly rose nie moglam spac przez tydzien
|
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
jutro u mnie w mieście są pokazy mody ślubnej,prezentują się też fryzjerzy,kosmetyczki i fotografowie z tego tematu,oczywiście idziemy!!!!!najbardziej się cieszę,że to TŻ znalazł to ogłoszenie i zaproponował żebyśmy poszli-do tej pory nie za bardzo się angażował w przygotowanie,a teraz proszę jaką mi niespodziankę zrobił
![]() już się nie mogę doczekać!!! |
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam bo my to ostatnio strasznie rozmyslamy nad tym wszystkim. Bo tz pojechal do tej Uk ale ten funt tak strasznie spada i spada ze juz nie wiemy co robic ja raz biore sie za szukanie pracy w Pl, a raz wyjezdzam i co chwile mam inna opcje Tż też zalamany bo jak tak policzylismy to wcale az takiej wielkiej roznicy nie ma pomiedzy tym co moglibysmy zarobic tu a co zarobimy tam (no wiadomo ze troche wiecej tam zarobimy ale nie jest to wielka roznica), niewatpliwy plus tego wyjazdu jest taki ze bedziemy mieszkac razem, co tutaj byloby na razie niemozliwe
|
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez kredytu sie nieobejdzie ale bynjamniej jestesmy razem
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) TZ ma tu w sumie swoja firmę (jest współwłascicielem) ale jak narzie az tak wielkiej kasy nie ma. teraz jest sezon wiec cos ponad 2000 dostanie. skonczyl studium z architektury krajobrazu, mial isc w tym roku na studia z tego samego kierunku, ale niestety było za malo chetnych i go nie stowrzyli, wiec zapisał sie na jakies studium z opieki spolecznej aby tylko nie isc na studia , wiec w wekenedy tam chodzi. ja juz sama nie wiem czy sie to opłaci czy nie (tez wyjazd) ale w sumie jesli nie znjade pracy to co mam tu siedziec na tyłku albo suzkac jakiejs mało płatenj pracy to juz lepiej tam wyjechac. tak samo jak TZ, chce jechac, bo jak był tam na wakacje to niezla kase miał, to co tu na miesiąc tam miał na czytso juz na tydzien. a do sowjje pracy zawsze bedzie mógł potem wrócić. No i potem chce jeszcze isc na studia ale to od października albo od nastepnego roku jak wyejdziemy |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nio i wlasnie jak byl tam w zeszle wakacje zalatwiac ta prace to myslelismy ze oboje od marca pojedziemy, ale ze ja nie dalam rady bo niestety w mojej szkole to wszyscy maja nas w d... i nie chca nam sprawdzac tej pracy mgr to ja zostalam tutaj a on pojechal, ja teoretycznie moglam jechac z nim (bo mam malo przedmiotow i moglabym zalatwic indywidualny tok studiow) ale stwierdzilam ze skoro chodzac co tydzien na seminarium i trujac babie dupe nie jestem w stanie nic zalatwic to juz z zagranicy na pewno nic nie zalatwie, a chcialabym sie obronic bo nie po to studiowalam 5 lat, zeby teraz zawalic szkole Tylko Tż jest tam sam, na razie jest malo roboty i strasznie teskni i rozmysla No i w sumie mu sie nie dziwie, bo jak wyjezdzal to funt byl po 4,50 a teraz kazdego dnia leci i to jest dolujace strasznie, a ze poki co ma malo roboty to zarabia niewiele wiecej niz zarabial tu w polsce, tylko ze tu pracowal w biurze jako inz a tam sprzedaje frytki i to jest dolujace no ale sam chcial..., bedziemy szukac lepszej pracy jak ja tam do niego dojade bo na razie Tż jest tam sam a lepsza praca wiazalaby sie z przeprowadzka i wtedy Tż bylby juz zupelnie sam bo tam gdzie teraz jest to ma przynajmniej znajomych bo juz jest tam 4 raz ![]() No ale wlasnie to jest dolujace ze Tż siedzi tam z daleka ode mnie, zarabia tyle co w PL, tyle ze nie wydaje zbyt wiele i odklada ta kase bo tu to prawie wszystko wydawal glownie na paliwo na trasie bielsko-dabrowa no ale jak ja tam do niego pojade to nie bede chciala siedziec w wiosce zabitej dechami caly czas tylko tez bym chciala gdzies pojechac i cos zobaczyc, a to sie rowna wydawanie kasy (Tż na razie nigdzie nie jezdzi bo tam juz wszystko widzial, a poza tym samemu mu sie nie chce)jedyne co mnie cieszy to to ze bedziemy mieszkali razem i troche pocwicze sobie jezyk i z tego powodu chce jechac, z drugiej zas strony zastanawiam sie czy ten wyjazd ma sens... ale belkot hehe
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
wcale nie belkot.. ja cie doskonale rozumiem... my jak podliczylismy to ile on zarobi tam a ile zeobimy tu to jest naprawde niewielka roznica.. a bedac tam przeciez tez musimy z czegos zyc.. tu z mojej kiepskiej wyplaty sie utrzymujemy tzn jakies ubrania imprezy itd (bo rodzice wiedzac ze chcemy kupic mieszkanie zrobic slub nie chca od nas pieniedzy do mieszkania) a to co on zarobi odkladamy.. i udaje sie nam uzbierac doysc sporo serio... a bedac tam polowe trzeba bedzie wydac na jedzenie zycie.. wiec to co zostanie to prawie tyle co mamy tu..
jesli jechalibysmy razem to jesczez bym to przemyslala... ale nie ma takiej mozliwosci.. wiec napewno zostaniemy...
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ja juz sama nie wiem czy lepiej by bylo jechac czy zostac... ech
|
|
|
|
#2808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli mogę się podzielić swoimi doświadczeniami...rozumie m doskonale Twoje rozterki.Mój TŻ był w Anglii dwa razy po pół roku.Ja w tym czasie studiowałam i nie mogłam do niego dojechać.Było strasznie-okropnie tęskniliśmy i nawet kasa (to było w czasie gdy funt był za ponad 6 zł czyli jakoś zaraz po wejściu do Unii) nie była nam w stanie tego zrekompensować.On był sam i nic go tam nie cieszyło-chociaż mieszkał w Londynie i mógł oglądać wspaniałe zabytki itp. TŻ uważa,że najważniejsze to być razem (ja też jego zdanie podzielam ) ale cena funta na tyle spadła,że czasem wyjazd może się okazać mało opłacalny,a w Polsce też można zarobić porównywalne pieniądze.Ja najbardziej obawiałabym się tego,że moje studia pójdą na marne-a co potem po powrocie....same pytania a odpowiedzi prawidłowej nie znam
|
|
|
|
|
#2809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo to koniecznie poopowiadasz janiebylam na takich targach slubnych, ale w przyszlym roku napewno sie wybiore z tz do spodka... zeby poogladac..Cytat:
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój TŻ po powrocie z Anglii też założył działalność,a tak w ogóle to mamy tak samo na imię-fajny zbieg okoliczności
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
a tz ja ma na imie? jak wojtek to juz poprostu bardzo wielki zbieg okolicznosci
szkoda ze slubu nie bierzemy tego samego dnia
|
|
#2813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak ja będę brać ślub to Ty już będziesz mężatką ze stażem
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Przemek - to brat mojego tz
![]() jasne z ogromnie dlugim... az 2 miesiecznym;p
|
|
#2815 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Panny Młode
. Jestem pierwszy raz na forum i widze ze duzo starcilam. je jestem zareczona od 14.02.2008 roku a slub mam 12.09.2009roku![]() Juz sie nie moge doczekac ![]() Pozdrawiam was wszystkie!! |
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrawiam ![]() zareczyny w walentynki no no no macie juz ze tak brzydko powiem cos zaklepanego?
|
|
|
#2817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się,szybko nadrobisz
|
|
|
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ja t juz jestem w kropce czy ten wyjazd do Holandii wogóle nam sie opłaca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

hehe

wiec ja nawilzam
albo w ośrodkach pomocy społecznej, ale to raczej przygnebiające jest.
Bo niewiadomo, czy ta kobieta wróci, czy pójdzie jeszcze na wychowawcze...

ja raz biore sie za szukanie pracy w Pl, a raz wyjezdzam i co chwile mam inna opcje