![]() |
#2461 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Tradycyjnie zjadłam z tz jajecznice a teraz leżę i oglądam uwaga Rogate Ranczo na TVN
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
ja żałuje, ze nie kupiłam wiecej tego kłębuszka bo to seria limitowana, tak samo jaka te kapsułki dady. Bo wg strony biedry one nie sa normalnie w sprzedaży. Moze w tygodniu przejadę sie do biedronki wyprzedazowej to je znajdę. A w jakiej cenie były ? Jak mi sie ten płyn skończy to kupie na wypróbowanie moze dziudziusia, bo sporo osob go chwali
![]() Mięsko mi sie smaży, bo naszło mnie na żeberka z fasolka szparagowa nawet świeża dostałam i ziemniakami, to chyba troche poprasuję i zacznę pakować ta walizkę do szpitala. Zobaczę ile mi miejsca to zajmie, jak bedzie pustaka to przepakuje sie do torby :P Felliciti piękna bluza w kwiatki ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#2464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Felliciti piękne ubranka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Wtajemniczenie
|
Też mi się bluza najbardziej podoba
![]() Co do starań to u nas ciąża była totalnym zaskoczeniem, bo nie staraliśmy się o dziecko. To był pierwszy raz jak się nie zabezpieczyliśmy w owulacje i tak jakoś się udało ![]() ![]()
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zadomowienie
|
Decorail swietne meble
![]() ![]() Feliciti sliczne ciuszki, mnie ceny tez zniechecaja za takie male ubranka no ale od czego sa dziadkowie i prezenty ![]() A propo prezentow ponizej nasze z baby shower ![]() Grzes dostal gniazdko do lezenia uszyte przez kolezanke ( w srodku sa dwa przescieradelka na zmiane) ![]() ![]() ![]()
16.05.2017 G. ![]() Edytowane przez bunnybe Czas edycji: 2017-03-19 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zadomowienie
|
heeej w niedzielę
![]() U mnie wczoraj szkoła rodzenia, potem naleśnik w manekinie a potem troche rysowałam, malowałam dla małej obrazki do pokoiku. A dzisiaj niestety obudziłam się troche przeziębiona ![]() Ale mam nadzieję że się nie rozkręci ![]() Śliczne mebelki Decorail, ale macie juz dużo gotowe ![]() Nam się udało Małą zrobić za pierwszym podejściem ale... wcześniej na naukach przedmałżeńskich kazali nam zainstalować aplikację na kom. i mierzyć temperaturę. Ja się tak wkręciłam w to że kilka miesięcy przed ślubem sobie tak sprawdzałam z ciekawości :P I wiedziałam już kiedy mniej więcej mam owulację. Potem po ślubie od razu zaczęliśmy się starać i celowaliśmy tak jak program pokazywał, pokazał mi nawet dwie owulacje w jednym cyklu. A Nina jest najprawdopodobniej z tej drugiej ![]() Zmierzyłam brzuchola ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Wspaniałe Bunny i powiem Ci że ja bym się mega wzruszyła że się tak przyjaciołki postarały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Palmers ma bardzo dobre produkty, ale niektóre kobiety w ciąży ich nie lubią ze względu na intensywny zapach masła kakaowego ![]() Swoją drogą, nie mogę się dziś najeść, ciągle po coś chodzę do kuchni ![]()
Będę mamą! Maj 2017! ![]() Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej. Edytowane przez marg0lcia Czas edycji: 2017-03-19 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze mamy obawy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2473 |
Konto usunięte
|
Bunny piękne prezenty, masz świetne przyjaciółki
![]() Jestem grubasem - leżę i jem ptasie mleczko :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Bunnybe super prezenty. Zaintrygowalas mnie ksiazka o wychowywaniu chlopcow moglabys podac tytul i autora?
#2475 |
Zadomowienie
|
Dzieki Dziewczyny, tez jestem nimi zachwycona i Bambi uwierz, że ze wzruszenia odebralo mi mowe, jedna z najlepszych niespodzianek w moim zyciu
![]() Ukrajinka tez jestem nia zaintrygowana a to dokladnie ta: http://www.empik.com/wychowywanie-ch...8077,ksiazka-p ![]()
![]() |
#2476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak Wasze torby? Ja ściągnęłam listę ze strony szpitala i jesteśmy prawie spakowane, brakuje szczegółów. TŻ bardzo naciskał na spakowanie tej torby bo bal się że nas zaskoczy i będzie musiał sam ogarniać a teraz siedzi zadowolony
![]() Chociaż i tak marze o tym żeby sobie ta torba stała do maja ![]() Wysłane za pomocą mTalk
#2479 |
Zadomowienie
|
Ania, możesz podesłać listę? Wg którego szpitala się pakowalas? Ja się pytałam ginki wczoraj, gdzie jej pacjentki rodzą i pow, że większość na Józefowie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2480 |
Zakorzenienie
|
Bunnybe piękne prezenty
![]() Ja tez sie w sumie spakowałam do szpitala, znaczy młody jest cały spakowany a moich rzeczy troche brakuje, bo szlafroka, ręczników, kosmetyków, kapci, biustonoszy. Na dobra sprawę spakowałam sie do małej walizki i myśle gdzie włożę resztę, bo juz jest wypchana xd Ale miałam pytać, bo na liście nie ma żadnego kremu dla dziecka na odparzenia, tylko pieluchy i chusteczki. Myślicie, ze warto zapakować? Czy wrzucić to do torby dla Tz która uszykuje w razie w z rzeczami na wyjście, poduszka do karmienia itp. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#2481 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja walizka ciagle stoi pusta ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zadomowienie
|
Ja nie mam nic spakowane, ale spisałam rzeczy z listy, którą zrobiła mamaginekolog i dla dziecka jest tak:
- rożek plus kocyk - ubranka (3x body, 3x pajacyk, 2x czapeczka, 3x skarpetki, niedrapki) - 5x pielucha tetrowa - 10-15 pampersów - maść do pupy (ja mam bepanthen, sudocrem wezmę na wszelki wypadek) - opakowanie mokrych chusteczek - butelka ze smoczkiem anatomicznym (gdyby był problem z kp) - octenisept - 3x podkład do przewijania (może też się nam przydać na łóżko) i tutaj mam wszystko, poza tymi podkładami, kompletnie o nich zapomniałam ;/ A teraz rzeczy dla nas: - 3x koszula (w tym jedna do porodu) - 2x biustonosz do karmienia - ręcznik kąpielowy plus jeden mniejszy - kosmetyki (szczotka do włosów, gumka, szampon, szczoteczka + pasta do zębów, mydło; ja jeszcze wezmę krem do twarzy, balsam, suchy szampon, antyperspirant, żel do mycia twarzy, są to rzeczy, które MUSZĘ mieć; ogólnie zawsze dużo kosmetyków biorę ;/) - klapki (odradzała materiałowe kapcie) - szlafrok - ubranie na wyjście (napisała, że najlepiej to, w którym przyjechałyśmy rodzić) - podkłady poporodowe - majtki poporodowe (napisała 5sztuk, ale ja mam dwie wielorazowe i chyba wystarczy, w końcu to tylko dwie doby...) - woda mineralna (1 butelka do porodu) - można wziąć wkładki laktacyjne, ale nie całe opakowanie, bo zajmuje dużo miejsca, tylko kilka sztuk - sztućce, kubek - biszkopty ![]() Tak jak z listy dla dziecka mam wszystko, tak z tej to średnio wygląda ![]()
#2483 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny a wy się pakujecie w jedną torbę? U nas jednak rekomenduja dwie, żeby nie wbijać na porodowke z walizka ogromna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Ja mam taką jedną materiałową, ale sztywną, z bagażu podręcznego, jak latałam, jest spora, weszłoby tam ponad 10kg i myślę, że w nią spakuję ubrania, ręczniki itd swoje i dziecka, ewentualnie jeszcze dziecka kosmetyki, a swoje kosmetyki w osoby kuferek albo w większą kosmetyczkę. Jeszcze nie ruszyłam z tym tematem i w torbie mam letnie ubrania póki co
![]()
#2485 |
Zakorzenienie
|
U mnie w 2 szpitalach chca zeby sie spakować w jedna torbę, w jednym wręcz napisali zeby nie w walizkę :| muszę poszukać torby Tz bo miał spora, moze tam bedzie lepiej sie spakować. Jak na razie ja jestem spakowana w swoją walizkę
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#2486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do maści to wzięłam bephanten. Przyjaciółka mi za to polecała zwykłą maść witaminową bo podobno u nas położne ją polecają. Co się jeszcze dowiedziałam od przyjaciółki to jej szło bardzo dużo pampersów. Mówi że zmieniała małemu pieluchę co trochę bo bardzo sikał i dziennie szło jej od 8 do 10 pieluch. Rożki też mi powiedziała żebym wzięła dwa bo małemu się ulało i musiała jeden suszyć a w drugi go owinąć. Poduszki do karmienia nie biorę ale w pepco kupiłam za 5 zł jaśka i jego biorę do szpitala. Ostatnio jak leżałam brakowało mi go bardzo a do karmienia też się przyda. A i co mi podpowiedziała jeszcze przyjaciółka, weźcie sobie na poród wodę morską do spryskania twarzy, mówiła mi że TŻ ją pryskał co jakiś czas i ulgę przynosiła w bólach. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
Czytałam o tej wodzie morskiej, że właśnie jest dobra.
Ja pytałam bratowej TŻ, co tam trzeba wziać, jak sie spakować (ma już jedno dziecko i na dniach rodzi drugie), to mi łaskę robi, jak odpowiada i taka wielka pani, wiecie, o co mi chodzi... Nie lubię jej i z nią rozmawiać. Właśnie byłam na ich stronie i poczytałam trochę ![]() Weszłam też na stronę naszego MOPSu, żeby się czegoś dowiedzieć na temat becikowego itd, ale strona nie działa ![]()
#2489 |
Zakorzenienie
|
Ja mam o tyle dobrze, ze sporo rzeczy nie muszę brać, bo jednak do cc dają jednorazowa koszule a pózniej leżę w pooperacyjnej. Dopiero po jakimś czasie jadę na właściwa sale i moge sie przebrać w swoją koszule. Ale faktycznie jak zapakowałam pampersy, chusteczki, swoje podkłady, rożek, kocyk, ubranka, pieluchy tetrowe to mam pełna walizkę. A muszę dopasować reczniki dla siebie, szlafrok, kapcie i kosmetyki xd wiec jak znajdziemy torbę Tz to zobaczę jak tam wyjdzie z miejscem. Bo przecież muszę jeszcze dokumenty włożyć, wodę do picia, jakies biszkopty i jak sie zmieści to dostałam od szwagierki takiego małego rogala do karmienia.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wczoraj byliśmy u rodziny TŻ i też jego kuzynką rozmawiałam i ona rodziła na Józefowie 3 lata temu i mówi że średnia opieka... Miała cesarkę i wiadomo, że przez ileś tam nie wolno jej nawet było głowy podnieść a dziecko płakało i nikt nie reagował, dziewczyna z łóżka obok wstała i podała jej dziecko bo żadna położna się nie pofatygowała... A lekarzowi niestety musieli dać i dopiero się wziął za to co należy do ich obowiązków... Ogólnie znieczulica totalna. Ale wydaje mi się, że wszędzie jest tak samo... Ja się decyduje na RSS ze względu na to, że chrzestna męża jest tam położną i jak tylko będę chciała będzie przy mnie i nawet jak inni będą olewać to ona zadba o mnie jak tylko najlepiej będzie umiała. Jakoś tak pewnie się czuje z tym mając to w głowie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.