Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-19, 12:28   #2461
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Tradycyjnie zjadłam z tz jajecznice a teraz leżę i oglądam uwaga Rogate Ranczo na TVN a tz mizia mnie po włoskach :p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 12:28   #2462
decorail
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Cieszę się, że podobają się Wam mebelki
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 12:29   #2463
gornek
Zakorzenienie

ja żałuje, ze nie kupiłam wiecej tego kłębuszka bo to seria limitowana, tak samo jaka te kapsułki dady. Bo wg strony biedry one nie sa normalnie w sprzedaży. Moze w tygodniu przejadę sie do biedronki wyprzedazowej to je znajdę. A w jakiej cenie były ? Jak mi sie ten płyn skończy to kupie na wypróbowanie moze dziudziusia, bo sporo osob go chwali
Mięsko mi sie smaży, bo naszło mnie na żeberka z fasolka szparagowa nawet świeża dostałam i ziemniakami, to chyba troche poprasuję i zacznę pakować ta walizkę do szpitala. Zobaczę ile mi miejsca to zajmie, jak bedzie pustaka to przepakuje sie do torby :P

Felliciti piękna bluza w kwiatki

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 12:29   #2464
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Margolcia - to będziesz mieć super pomoc Łóżeczka na szczęście nie są drogie, a cena 350 zł za materac to faktycznie sporo... Ja chyba dziś zamówię

Lecimy na obiad do teściów
No nie są, wybraliśmy z szufladą za 275zł, a bez za 165zł, teraz tylko które... Nie wiem czy będę miała jak odsuwać szufladę, bo z tej strony stoi przewijak. Sporo, niestety, a łóżeczko oczywiście trzeba odświeżyć, więc wyszłam z założenia, że taniej będzie nowe kupić

Felliciti piękne ubranka ta bluza jest cudowna babcie są od rozpieszczania

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 12:31   #2465
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
No tak, tak tutaj lekarzom (przynajmniej w moim przypadku) chodzi o skończone tygodnie, a że poród w np 41 i płód 40 to oba stwierdzenia prawidłowe. Co lekarz i szpital to swoje teorie 😜.
Gratuluję pierwszego porodu w 41 tygodniu! Naturalnie? Czy lekarze wywoływali? ☺

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Dasz radę! 😘😘😘😘 wytrzymamy bezpiecznie wszystkie. Musimy!

Akcja zaczęła się sama, bez wywolywania, ale niestety skonczyla cc po 10 godzinach 😊

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 12:37   #2466
felliciti
Wtajemniczenie

Też mi się bluza najbardziej podoba

Co do starań to u nas ciąża była totalnym zaskoczeniem, bo nie staraliśmy się o dziecko. To był pierwszy raz jak się nie zabezpieczyliśmy w owulacje i tak jakoś się udało Ale moja kuzynka stara się już o dzieciaczka 3 lata i odkąd wiem jak trudno niektórym to dziękuje Bogu za taki bieg wydarzeń
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 12:38   #2467
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Akcja zaczęła się sama, bez wywolywania, ale niestety skonczyla cc po 10 godzinach 😊

Tego się okropnie boję, że akcja zacznie sie sama, a nie będę mogła urodzić i będę się męczyc naście godzin, a lekarza będą zwlekać z decyzją o cc.

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-19, 12:42   #2468
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Skręciliśmy ostatni mebel czyli łóżko Jeszcze myślimy jak to poustawiać docelowo
Kochana, śliczne są te mebelki!

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Mohnka trzymam kciuki za wyiscie.

Dziewczyny jakie duze macie brzuchy? Ja mam 114 a w poprzedniej ciazy na tym etapie kolo 100 bylo 😄😀
Z ciekawości zmierzyłam - 96 cm
Stary 2017-03-19, 13:02   #2469
bunnybe
Zadomowienie

Decorail swietne meble pokoj nabiera rumieńców

Feliciti sliczne ciuszki, mnie ceny tez zniechecaja za takie male ubranka no ale od czego sa dziadkowie i prezenty

A propo prezentow ponizej nasze z baby shower

Grzes dostal gniazdko do lezenia uszyte przez kolezanke ( w srodku sa dwa przescieradelka na zmiane) odjazdowe trampki, dwa bodziaki, kocyk z kapturkiem z glowa psa, ramke na zdjecia z kazdego miesiaca zycia a ja powiesc, ksiazke o tym jak wychowywać chłopców (bardzo jestem jej ciekawa), balsam przeciw rozstepom z palmersa i cudowna maseczke nawilzajaca z loccitane dostalam tez bransoletke ktora musze dokończyć ale wygladalo to tak ze przy zyczeniach kazda z dziewczyn nawlekala mi jeden koralik i mowila czego mi zyczy, bardzo fajny pomysl moim zdaniem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170319_133241(1).jpg (93,5 KB, 74 załadowań)

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-03-19 o 13:07
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 13:12   #2470
Baambi
Zadomowienie

heeej w niedzielę
U mnie wczoraj szkoła rodzenia, potem naleśnik w manekinie a potem troche rysowałam, malowałam dla małej obrazki do pokoiku.
A dzisiaj niestety obudziłam się troche przeziębiona
Ale mam nadzieję że się nie rozkręci

Śliczne mebelki Decorail, ale macie juz dużo gotowe Mój tż dalej łata w pokoiku taką jedną wielką dziurę i szukamy farby.

Nam się udało Małą zrobić za pierwszym podejściem ale...
wcześniej na naukach przedmałżeńskich kazali nam zainstalować aplikację na kom. i mierzyć temperaturę. Ja się tak wkręciłam w to że kilka miesięcy przed ślubem sobie tak sprawdzałam z ciekawości :P
I wiedziałam już kiedy mniej więcej mam owulację. Potem po ślubie od razu zaczęliśmy się starać i celowaliśmy tak jak program pokazywał, pokazał mi nawet dwie owulacje w jednym cyklu. A Nina jest najprawdopodobniej z tej drugiej

Zmierzyłam brzuchola 93 cm, ale ja mam termin na koniec maja więc tak sobie tłumaczę że chyba nie jest wcale mały

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jak zawsze w weekend mniej czasu na wizaż, a tu wcale nie mało do nadrabiania.
Pochwalę się prezentami od teściowej dla wnusi. Są prześliczne, ale mimo wszystko w życiu bym nie wydała tyle pieniędzy na takie małe ciuszki
urocze takie subtelne

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Wspaniałe Bunny i powiem Ci że ja bym się mega wzruszyła że się tak przyjaciołki postarały
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 13:14   #2471
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość

Feliciti sliczne ciuszki, mnie ceny tez zniechecaja za takie male ubranka no ale od czego sa dziadkowie i prezenty

Grzes dostal gniazdko do lezenia uszyte przez kolezanke ( w srodku sa dwa przescieradelka na zmiane) odjazdowe trampki, dwa bodziaki, kocyk z kapturkiem z glowa psa, ramke na zdjecia z kazdego miesiaca zycia a ja powiesc, ksiazke o tym jak wychowywać chłopców (bardzo jestem jej ciekawa), balsam przeciw rozstepom z palmersa i cudowna maseczke nawilzajaca z loccitane dostalam tez bransoletke ktora musze dokończyć ale wygladalo to tak ze przy zyczeniach kazda z dziewczyn nawlekala mi jeden koralik i mowila czego mi zyczy, bardzo fajny pomysl moim zdaniem
Świetne prezenty Masz super koleżanki

Palmers ma bardzo dobre produkty, ale niektóre kobiety w ciąży ich nie lubią ze względu na intensywny zapach masła kakaowego

Swoją drogą, nie mogę się dziś najeść, ciągle po coś chodzę do kuchni

Edytowane przez marg0lcia
Czas edycji: 2017-03-19 o 13:16
Stary 2017-03-19, 13:14   #2472
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

U mnie noc znośna, choć bardzo wiało i lał deszcz, a teraz nadal wieje... Dziś siedzę w domu, wczoraj przestraszył mnie ten skurcz i chcę odpocząć, chociaż nie lubię bezczynności. We wtorek idziemy do kina z TŻ na Piękną i Bestię

Na śniadanie zjadłam kanapkę, a zaraz po dwa kawałki placka drożdżowego z jagodami plus kawa do tego, pychotka

My się staraliśmy o dziecko dwa miesiące, chociaż niektórzy myślą, że to wpadka, bo nie jesteśmy małżeństwem. Stwierdziłam, że jeśli do jesieni się nie uda, to skorzystamy z testów owul., a później lekarze itd dopiero. Na szczęście w miarę szybko sę udało Ale moi przyjaciele korzystali z testów i nie widzę w tym nic złego. Jeśli chodzi o lekarza, który pomaga w zajściu w ciążę, to np w Krakowie jest bardzo dobry specjalista, ale nie pamiętam nazwiska (przyjaciele mają lab medyczne, gdzie robię badania i czasem po zostajemy na herbatę i kiedyś został poruszony ten temat, mogę dopytać, jeśli ktoś by potrzebował), podobno też pomaga zmiana miejsca, klimatu, czyli jakieś wakacje

Wiecie, tak patrzę na ten wózek, te ubranka i resztę rzeczy i jestem trochę przerażona. Jak jeszcze ktoś ze mną będzie w domu, to ok, ale boję się, co zrobię, jak zostanę sama, czy dam radę, czy będę wiedziała, dlaczego ona płacze itd. Macie takie obawy?

Pewnie, ze mamy obawy ale ja wpadlam w stan rozanielenia i chodze i przytulam ubranka dla maluszka, gadam do brzucha, nie moge sie go juz doczekac matka wariatka!

Stary 2017-03-19, 13:14   #2473
Konto usunięte

Bunny piękne prezenty, masz świetne przyjaciółki

Jestem grubasem - leżę i jem ptasie mleczko :p

Stary 2017-03-19, 13:20   #2474
ukrajinka
Zakorzenienie

Bunnybe super prezenty. Zaintrygowalas mnie ksiazka o wychowywaniu chlopcow moglabys podac tytul i autora?
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 13:24   #2475
bunnybe
Zadomowienie

Dzieki Dziewczyny, tez jestem nimi zachwycona i Bambi uwierz, że ze wzruszenia odebralo mi mowe, jedna z najlepszych niespodzianek w moim zyciu

Ukrajinka tez jestem nia zaintrygowana a to dokladnie ta: http://www.empik.com/wychowywanie-ch...8077,ksiazka-p
Stary 2017-03-19, 13:24   #2476
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:

Śliczne prezenty! I ten kokon zrobiony specjalnie dla Grzesia Takie przyjaciółki to prawdziwy skarb.
Stary 2017-03-19, 13:39   #2477
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Decorail bardzo ładne mebelki.
Żałuję że my takich nie mamy, ale miesiąc przed tym jak zaszlam w ciążę kupiliśmy meble w stylu biurowym, no i nie opłaca się ich pozbywać, więc zostawiamy jak jest, ale postaramy się udekorować dziecieco

My do prania mamy kapsulki Loveli i mam jeszcze płyn białego jelenia.

A gdzie kupiłaś kapsułki loveli?? Bo nie widziałam. Właśnie lovela zapachowo mi bardzo odpowiada, 3 lata temu nie było ani kapsułek ani płynu. Dzidziuś dla mnie ma zbyt intensywny zapach, nie lubię jak ciuchy mocno pachną.
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
ja żałuje, ze nie kupiłam wiecej tego kłębuszka bo to seria limitowana, tak samo jaka te kapsułki dady. Bo wg strony biedry one nie sa normalnie w sprzedaży. Moze w tygodniu przejadę sie do biedronki wyprzedazowej to je znajdę. A w jakiej cenie były ? Jak mi sie ten płyn skończy to kupie na wypróbowanie moze dziudziusia, bo sporo osob go chwali
Mięsko mi sie smaży, bo naszło mnie na żeberka z fasolka szparagowa nawet świeża dostałam i ziemniakami, to chyba troche poprasuję i zacznę pakować ta walizkę do szpitala. Zobaczę ile mi miejsca to zajmie, jak bedzie pustaka to przepakuje sie do torby

Felliciti piękna bluza w kwiatki

Szczerze mówiąc ceny pod spodem nie było, a w czytniku nie sprawdzalam, bo się spieszyłam. Ale może kupię na probe, bo tam chyba było kilkanaście kapsułek. Jutro jadę przy okazji do Ikei, to mogę też do biedry podskoczyć 😊
Cytat:

Śliczny ten kokon 😊 w ogóle cudowne są te dziecięce rzeczy 😊

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 13:49   #2478
ania9o
Zakorzenienie

Dziewczyny jak Wasze torby? Ja ściągnęłam listę ze strony szpitala i jesteśmy prawie spakowane, brakuje szczegółów. TŻ bardzo naciskał na spakowanie tej torby bo bal się że nas zaskoczy i będzie musiał sam ogarniać a teraz siedzi zadowolony

Chociaż i tak marze o tym żeby sobie ta torba stała do maja

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 13:51   #2479
marg0lcia
Zadomowienie

Ania, możesz podesłać listę? Wg którego szpitala się pakowalas? Ja się pytałam ginki wczoraj, gdzie jej pacjentki rodzą i pow, że większość na Józefowie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-19, 14:02   #2480
gornek
Zakorzenienie

Bunnybe piękne prezenty
Ja tez sie w sumie spakowałam do szpitala, znaczy młody jest cały spakowany a moich rzeczy troche brakuje, bo szlafroka, ręczników, kosmetyków, kapci, biustonoszy. Na dobra sprawę spakowałam sie do małej walizki i myśle gdzie włożę resztę, bo juz jest wypchana xd
Ale miałam pytać, bo na liście nie ma żadnego kremu dla dziecka na odparzenia, tylko pieluchy i chusteczki. Myślicie, ze warto zapakować? Czy wrzucić to do torby dla Tz która uszykuje w razie w z rzeczami na wyjście, poduszka do karmienia itp.

Stary 2017-03-19, 14:08   #2481
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak Wasze torby? Ja ściągnęłam listę ze strony szpitala i jesteśmy prawie spakowane, brakuje szczegółów. TŻ bardzo naciskał na spakowanie tej torby bo bal się że nas zaskoczy i będzie musiał sam ogarniać a teraz siedzi zadowolony

Chociaż i tak marze o tym żeby sobie ta torba stała do maja

Wysłane za pomocą mTalk

Moja walizka ciagle stoi pusta

Stary 2017-03-19, 14:21   #2482
marg0lcia
Zadomowienie

Ja nie mam nic spakowane, ale spisałam rzeczy z listy, którą zrobiła mamaginekolog i dla dziecka jest tak:
- rożek plus kocyk
- ubranka (3x body, 3x pajacyk, 2x czapeczka, 3x skarpetki, niedrapki)
- 5x pielucha tetrowa
- 10-15 pampersów
- maść do pupy (ja mam bepanthen, sudocrem wezmę na wszelki wypadek)
- opakowanie mokrych chusteczek
- butelka ze smoczkiem anatomicznym (gdyby był problem z kp)
- octenisept
- 3x podkład do przewijania (może też się nam przydać na łóżko)

i tutaj mam wszystko, poza tymi podkładami, kompletnie o nich zapomniałam ;/

A teraz rzeczy dla nas:
- 3x koszula (w tym jedna do porodu)
- 2x biustonosz do karmienia
- ręcznik kąpielowy plus jeden mniejszy
- kosmetyki (szczotka do włosów, gumka, szampon, szczoteczka + pasta do zębów, mydło; ja jeszcze wezmę krem do twarzy, balsam, suchy szampon, antyperspirant, żel do mycia twarzy, są to rzeczy, które MUSZĘ mieć; ogólnie zawsze dużo kosmetyków biorę ;/)
- klapki (odradzała materiałowe kapcie)
- szlafrok
- ubranie na wyjście (napisała, że najlepiej to, w którym przyjechałyśmy rodzić)
- podkłady poporodowe
- majtki poporodowe (napisała 5sztuk, ale ja mam dwie wielorazowe i chyba wystarczy, w końcu to tylko dwie doby...)
- woda mineralna (1 butelka do porodu)
- można wziąć wkładki laktacyjne, ale nie całe opakowanie, bo zajmuje dużo miejsca, tylko kilka sztuk
- sztućce, kubek
- biszkopty

Tak jak z listy dla dziecka mam wszystko, tak z tej to średnio wygląda

Stary 2017-03-19, 14:26   #2483
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:

Gniazdko coś pięknego
Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
A gdzie kupiłaś kapsułki loveli?? Bo nie widziałam. Właśnie lovela zapachowo mi bardzo odpowiada, 3 lata temu nie było ani kapsułek ani płynu. Dzidziuś dla mnie ma zbyt intensywny zapach, nie lubię jak ciuchy mocno pachną.

Szczerze mówiąc ceny pod spodem nie było, a w czytniku nie sprawdzalam, bo się spieszyłam. Ale może kupię na probe, bo tam chyba było kilkanaście kapsułek. Jutro jadę przy okazji do Ikei, to mogę też do biedry podskoczyć 😊

Śliczny ten kokon 😊 w ogóle cudowne są te dziecięce rzeczy 😊

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kapsulki kupilam na Gemini, stacjonarnie chyba nie widziałam, ewentualnie sprawdź superpharm.

Dziewczyny a wy się pakujecie w jedną torbę? U nas jednak rekomenduja dwie, żeby nie wbijać na porodowke z walizka ogromna.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 14:31   #2484
marg0lcia
Zadomowienie

Ja mam taką jedną materiałową, ale sztywną, z bagażu podręcznego, jak latałam, jest spora, weszłoby tam ponad 10kg i myślę, że w nią spakuję ubrania, ręczniki itd swoje i dziecka, ewentualnie jeszcze dziecka kosmetyki, a swoje kosmetyki w osoby kuferek albo w większą kosmetyczkę. Jeszcze nie ruszyłam z tym tematem i w torbie mam letnie ubrania póki co

Stary 2017-03-19, 14:33   #2485
gornek
Zakorzenienie

U mnie w 2 szpitalach chca zeby sie spakować w jedna torbę, w jednym wręcz napisali zeby nie w walizkę :| muszę poszukać torby Tz bo miał spora, moze tam bedzie lepiej sie spakować. Jak na razie ja jestem spakowana w swoją walizkę

Stary 2017-03-19, 14:40   #2486
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
U mnie w 2 szpitalach chca zeby sie spakować w jedna torbę, w jednym wręcz napisali zeby nie w walizkę :| muszę poszukać torby Tz bo miał spora, moze tam bedzie lepiej sie spakować. Jak na razie ja jestem spakowana w swoją walizkę

Widzisz, a ją muszę wziąć mała do porodu a walizke zostawić w aucie i potem na pobyt już mąż doniesie.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 14:45   #2487
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Ania, możesz podesłać listę? Wg którego szpitala się pakowalas? Ja się pytałam ginki wczoraj, gdzie jej pacjentki rodzą i pow, że większość na Józefowie

Zdecydowaliśmy z TŻ że jednak zostaje na Tochtermana. Listę rzeczy potrzebnych znalazłam na ich stronie TUTAJ ale zweryfikowałam ją z listą mamyginekolog. A wczoraj też z przyjaciółką rozmawiałam która właśnie tutaj rodziła we wrześniu gdzie ja zamierzam i też mi podpowiedziała co wziąć.

Cytat:
Bunnybe piękne prezenty
Ja tez sie w sumie spakowałam do szpitala, znaczy młody jest cały spakowany a moich rzeczy troche brakuje, bo szlafroka, ręczników, kosmetyków, kapci, biustonoszy. Na dobra sprawę spakowałam sie do małej walizki i myśle gdzie włożę resztę, bo juz jest wypchana xd
Ale miałam pytać, bo na liście nie ma żadnego kremu dla dziecka na odparzenia, tylko pieluchy i chusteczki. Myślicie, ze warto zapakować? Czy wrzucić to do torby dla Tz która uszykuje w razie w z rzeczami na wyjście, poduszka do karmienia itp.

To moja też już prawie spakowana, czekam tylko aż ręcznik wyschnie i jak go zapakuje do torby to będzie już 100%
Co do maści to wzięłam bephanten. Przyjaciółka mi za to polecała zwykłą maść witaminową bo podobno u nas położne ją polecają.

Co się jeszcze dowiedziałam od przyjaciółki to jej szło bardzo dużo pampersów. Mówi że zmieniała małemu pieluchę co trochę bo bardzo sikał i dziennie szło jej od 8 do 10 pieluch. Rożki też mi powiedziała żebym wzięła dwa bo małemu się ulało i musiała jeden suszyć a w drugi go owinąć.
Poduszki do karmienia nie biorę ale w pepco kupiłam za 5 zł jaśka i jego biorę do szpitala. Ostatnio jak leżałam brakowało mi go bardzo a do karmienia też się przyda. A i co mi podpowiedziała jeszcze przyjaciółka, weźcie sobie na poród wodę morską do spryskania twarzy, mówiła mi że TŻ ją pryskał co jakiś czas i ulgę przynosiła w bólach.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:

Ja nie mam szansy się spakować w jedną torbę a mam ją naprawdę wielką. Jak włożyłam podkłady poporodowe i te higieniczne na łóżko to mi pół torby zajęło. Nie wiem już jak mam się spakować żeby było optymalnie mi jak nic wychodzi dwie torby, moja większa i mała dla córci.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-19, 14:48   #2488
marg0lcia
Zadomowienie

Czytałam o tej wodzie morskiej, że właśnie jest dobra.

Ja pytałam bratowej TŻ, co tam trzeba wziać, jak sie spakować (ma już jedno dziecko i na dniach rodzi drugie), to mi łaskę robi, jak odpowiada i taka wielka pani, wiecie, o co mi chodzi... Nie lubię jej i z nią rozmawiać.

Właśnie byłam na ich stronie i poczytałam trochę Ja pojadę na Józefów, tam pracują położne, które pracują również tam, gdzie chodzę do ginekologa.

Weszłam też na stronę naszego MOPSu, żeby się czegoś dowiedzieć na temat becikowego itd, ale strona nie działa także dowiedziałam sie....

Stary 2017-03-19, 14:50   #2489
gornek
Zakorzenienie

Ja mam o tyle dobrze, ze sporo rzeczy nie muszę brać, bo jednak do cc dają jednorazowa koszule a pózniej leżę w pooperacyjnej. Dopiero po jakimś czasie jadę na właściwa sale i moge sie przebrać w swoją koszule. Ale faktycznie jak zapakowałam pampersy, chusteczki, swoje podkłady, rożek, kocyk, ubranka, pieluchy tetrowe to mam pełna walizkę. A muszę dopasować reczniki dla siebie, szlafrok, kapcie i kosmetyki xd wiec jak znajdziemy torbę Tz to zobaczę jak tam wyjdzie z miejscem. Bo przecież muszę jeszcze dokumenty włożyć, wodę do picia, jakies biszkopty i jak sie zmieści to dostałam od szwagierki takiego małego rogala do karmienia.

Stary 2017-03-19, 15:03   #2490
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam o tej wodzie morskiej, że właśnie jest dobra.

Ja pytałam bratowej TŻ, co tam trzeba wziać, jak sie spakować (ma już jedno dziecko i na dniach rodzi drugie), to mi łaskę robi, jak odpowiada i taka wielka pani, wiecie, o co mi chodzi... Nie lubię jej i z nią rozmawiać.

Właśnie byłam na ich stronie i poczytałam trochę Ja pojadę na Józefów, tam pracują położne, które pracują również tam, gdzie chodzę do ginekologa.

Weszłam też na stronę naszego MOPSu, żeby się czegoś dowiedzieć na temat becikowego itd, ale strona nie działa także dowiedziałam sie....
Nie lubię takich lasek... co by jej zaszkodziło Ci podpowiedzieć... Dobrze, że nie potrzebujesz od niej łaski, tutaj wspólnymi siłami i doświadczeniami dziewczyn damy radę się spakować
A wczoraj byliśmy u rodziny TŻ i też jego kuzynką rozmawiałam i ona rodziła na Józefowie 3 lata temu i mówi że średnia opieka... Miała cesarkę i wiadomo, że przez ileś tam nie wolno jej nawet było głowy podnieść a dziecko płakało i nikt nie reagował, dziewczyna z łóżka obok wstała i podała jej dziecko bo żadna położna się nie pofatygowała... A lekarzowi niestety musieli dać i dopiero się wziął za to co należy do ich obowiązków... Ogólnie znieczulica totalna. Ale wydaje mi się, że wszędzie jest tak samo...
Ja się decyduje na RSS ze względu na to, że chrzestna męża jest tam położną i jak tylko będę chciała będzie przy mnie i nawet jak inni będą olewać to ona zadba o mnie jak tylko najlepiej będzie umiała. Jakoś tak pewnie się czuje z tym mając to w głowie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości