Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-14, 20:13   #2611
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Cytat:
Napisane przez UrszulaKun Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanko.
Bo mam taki problem. Skurcze w nodze...
W nocy jak spie to mnie lapie skurcz w lewej nodze ale to taki ze az sie zrywam z bolu i musze pochodzic... Czy to normalne w czasie ciązy?? Że takie skurcze łapią??( Juz nie mam do tego sily... Dzisiaj to sie z placzem az obudzilam i przez pol godziny mnie prawie trzymalo...(
brak magnezu, ja jak zaczęłam go brać to od razu skurcze mi minęły

Leleth i marika superowe wózeczki
Mnie kłuje dzisiaj brzusio, niefajne uczucie:/ Przyszła paczka, jaki ten śpiworek pingwinek jest supcio

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 20:16   #2612
UrszulaKun
Raczkowanie

GG do UrszulaKun

Dziękuję
To teraz juz bnede wiedziała:P
UrszulaKun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 20:23   #2613
Judi21_84
Zakorzenienie

Jowiszku to jak będziesz jeździła z dzidziolem tylko po chodnikach i równych powierzchniach to możesz wziąć pod uwagę te obrotowe koła Powiem Ci tyle, ja mam awersję do nich bo mamy w domu inglesinę spacerówkę i w zimie choćby tym wózkiem przejechać to jest żart ale niech doradzą inne dziewczyny ja mogę być stronnicza hehe
a pozatym cieszę się, że wózio wpadł Ci w oczko i jesteś za kupnem

Stary 2008-04-14, 20:26   #2614
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
hahahah, Asiulo faktycznie ciolek ze mnie 20 to mialam na mysli date kwietniowa 20 kwiecien, a skonczy moje kochanie 31..
A mój małżon urodziny ma 18-go kwietnia 29 urodzinki

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
Witam mamusie

Widze ze juz troche naprodukowalyscie
Kasiuniu kochana ty to zakupocholiczka jestes a twoja Oleńka bedzie wygladala jak laleczka
No i przypominam sie...nie zapomnij słońce dac znac co do tej WarzywnejA i mam pytanie!dowadywalas sie co trzeba do naszego szpitala ze soba wziac??
)
Leoncia Słonko pamiętam o Tobie calusi czas W tym tygodniu na pewno nie idę na badanka bo wizyta dopiero 28-go kwietnia. Poza tym moja mamuśka nic się jeszcze nie dowiedziała, bo zamiast siedzieć w pracy pojechała na taki kursik i jutro wieczorem wraca, więc najwcześniej coś się dowiem w środę. Pogonię ją, żeby mi nie zapomniała się zapytać Trzymaj się dzielnie Martuś z tym remontem. Współczuję postu od komputerka, będzie nam Ciebie brakowało te parę dni.

Ula koniecznie kup magnez tak jak dziewczyny Ci piszą i wcinaj regularnie, potem możesz sobie zrobić przerwę i sprawdzić czy skurcze wrócą. U mnie jest to samo, ale nie aż w takim stopniu. Przeciągam sie na łóżku i bardzo często mnie wtedy łapie, boli jak nie wiem co, wykręca mi stopę z paluchami a potem łydka boli parę dni. Ja nie biorę magnezu bo cały czas rano i wieczorem wcinam żelazo, a jedno z drugim się wyklucza. Może mogłabym jakoś pokombinować i brać na noc ten magnez, ale jak na razie nie jest jeszcze tragicznie z tymi skurczami, więc cierpię dla idei

MaładT to będziemy obie wielorybkami, ale Ci powiem że ja jestem bardzo dumna z mojego bebzola i lubię gdy inni się na niego patrzą, będzie mi strasznie brakowało tego wancusia po porodzie

Judi kochana super, że wszystko piękne w paczuszce Oby tak dalej Jak ja kocham zakupy już się kolejnego miesiąca nie mogę doczekać Teraz nabędę podgrzewacz do butelek, smoczki, jakieś malutkie ciuszki + wałeczki dla noworodka

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 20:49   #2615
Judi21_84
Zakorzenienie

Jowiszku ale wiesz co... śliczny jest ten kolor Malwa Jak tak patrzę na niego No my go nie braliśmy pod uwagę, bo wiadomo chłopiec ale jak tak patrzę na fotki to kolor git
jutro pokażę Wam kilka foteczek z moich zakupków Wsadzę lalkę siostrzenicy w śpiworek hehe

Kasiulko Ty kupowałaś majtki poporodowe, powiedz mi jaki rozmiar brałaś i jak on się ma wielkościowo?? Będą ok, za małe, czy utopisz się w nich?? Bo nie wiem czy brać L czy Xl...

Stary 2008-04-14, 21:02   #2616
UrszulaKun
Raczkowanie

GG do UrszulaKun

Dziękuję Dziewczyny za te rady. Napewno skorzystam bo już wytrzymać nie mogę... A ten magnez to najlepiej z rana czy na noc??
Stary 2008-04-14, 21:20   #2617
marika198777
Raczkowanie

GG do marika198777

urszulkaKun

spokojnie mozesz brac 2 tabletki dziennie rano wieczorem i jeszcze żelazo tez dobre na skurcze, ja mialam na wysokosci posladkow ale to prawdopodnie dzidzia na nerw uciskala i tez ryczalam z bolu ale juz dzidzia musiala sie przesunac bo od tygodnia spokoj
marika198777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:25   #2618
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
elo
help, help, help bo ja sobie sama z tym nie poradzę
mnie się lepiej podoba ten granatowy i ma lepszy koszyk
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:32   #2619
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
mnie się lepiej podoba ten granatowy i ma lepszy koszyk
ale doradźcie mi kółka koszyk i kolor to akurat mało ważne dla mnie
pyt. czy postawić na koła pompowane czy lepsze piankowe skrętne

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Jowiszku ale wiesz co... śliczny jest ten kolor Malwa Jak tak patrzę na niego No my go nie braliśmy pod uwagę, bo wiadomo chłopiec ale jak tak patrzę na fotki to kolor git
dziś widziałam na żywo i jest naprawdę ładny ale sama wezmę albo czerwony, albo granacik.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:38   #2620
anetta139
Raczkowanie

dziewczyny blagam was pomozcie mi , w prawym boku tzn w dole brzucha mam straszne bole tzn,nie boli mnie tylko strasznie piecze tak jakby mnie ktos oblal wrzacą woda i nie moge wtrzymac z bolu wiecie moze co to ? niewiem czy mam jechac na pogotiwe czy co prosze o szybka odpowiedz.
anetta139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:41   #2621
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
ale doradźcie mi kółka koszyk i kolor to akurat mało ważne dla mnie
pyt. czy postawić na koła pompowane czy lepsze piankowe skrętne
dziś widziałam na żywo i jest naprawdę ładny ale sama wezmę albo czerwony, albo granacik.
granat jest the best Sama go rozważałam ale mąż chciał tego
No dziewczynki doradzać Jowiszkowi kółeczka A kiedy go kupujesz?

Cytat:
Napisane przez anetta139 Pokaż wiadomość
dziewczyny blagam was pomozcie mi , w prawym boku tzn w dole brzucha mam straszne bole tzn,nie boli mnie tylko strasznie piecze tak jakby mnie ktos oblal wrzacą woda i nie moge wtrzymac z bolu wiecie moze co to ? niewiem czy mam jechac na pogotiwe czy co prosze o szybka odpowiedz.
nie mam pojęcia... skoro ból nie do wytrzymania to jedź na pogotowie...

Stary 2008-04-14, 21:42   #2622
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
jutro pokażę Wam kilka foteczek z moich zakupków Wsadzę lalkę siostrzenicy w śpiworek hehe

Kasiulko Ty kupowałaś majtki poporodowe, powiedz mi jaki rozmiar brałaś i jak on się ma wielkościowo?? Będą ok, za małe, czy utopisz się w nich?? Bo nie wiem czy brać L czy Xl...
Judi słonko nie sprawdzałam wiesz, bo każda para tych majciochów jest zaspawana osobno w specjalnym woreczku, więc nawet nie otwierałam, ale kochana myślę że spokojnie możesz brać L, ja mam L i nie będą ani za małe ani za duże

Wiecie co mam pytanie, w jakich rejonach czujecie Wasze dzieciaczki? Bo moja Ola się chyba jakoś wykręciła i matko co ja przeżywam, aż cała podskakuję z bólu. Cały czas mnie rąbie w pęcherz i tuż nad wzgórkiem łonowym, czasem czuję smyranko, puknięcia, przeciągania powyżej pępka, ale to raczej rzadko... kopie mnie bardzo nisko i nie wiem czy to normalne, teraz tak mi przysadziła, że aż zaczęłam mieć jakieś skurcze, która szybko minęły jak się uspokajała to jak ręką odjął. Brzuszek mam miękki, ale dziecię mnie sponiewierało... nio jeszcze tak nie było! Chamściejstwo!

Stary 2008-04-14, 21:49   #2623
UrszulaKun
Raczkowanie

GG do UrszulaKun

hehe
Kasiulka22 moj maly to sie dokladnie w tym samym miejscu w dzien usadowia co i u Ciebie
Ale w nocy "idzie" sobie w gore i jak mi serenady nad pepkiem zacznie wyprawiać to az szok...
Ja to się wogole zastanawiam czy ten moj maly to spi chociaz troche bo kopie non stop
Stary 2008-04-14, 21:53   #2624
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ula to nie jestem sama dziś to był zmasowany atak na mamusię, nio co się wyprawia to ja nie wiem

Właśnie mam kolejny wyciek z cyca hihihi

Mała75 ja też widziałam dziś w wiadomościach informację o tym noworodku wyrzuconym na śmietnik... potworne to dla mnie. W dzisiejszych czasach, gdzie można oddać dziecko anonimowo w każdym szpitalu, zrzec się praw do niego. Kobieta wolała go wsadzić do torebki razem z łożyskiem jak odpad poporodowy i wyrzucić na śmieci... nigdy, po prostu nigdy nie pojmę takich wydarzeń.

Stary 2008-04-14, 21:56   #2625
marika198777
Raczkowanie

GG do marika198777

Kasiulka22
moja dzidzia na wyokosci pepka kopie raczej grzecznY Michalektak z 3 razy wszedl pod zebra to byl bol ale chwilka i ruszyl sie moj tez caly czas kopie nie wiem kiedy spi, szczegolnie wieczorem kopie;]
marika198777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:59   #2626
Kasiulka22
Zakorzenienie

Marika no właśnie tak mi się wydaje, że na tym etapie ciąży powinnam czuć wyżej, ale są momenty że czuję powyżej pępka, ale najczęściej najostrzejsze kopniaki dostaję w pęcherz i okolice tuż nad wzgórkiem i to naprawdę boli, zwłaszcza dzisiaj bo atak był niesamowity zamach na mamusię

Stary 2008-04-14, 22:00   #2627
kristi75
Zakorzenienie

UrszulaKun ja w poprzednich ciążach też miałam takie skurcze że nie było nocy żebym nie cierpiała i lekarz mi zalecał brać magnez 1 tabletke na dzień i brałam ją zawsze wieczorem i skurcze ustępowały
teraz jeszcze nie miałam takich skurczy ale czasem jak czuję takie zmęczenie nóg to też biorę magnez i nie czekam aż mnie zaatakuje w środku nocy

dziewczyny na początku maja ide na komunie i niemam się w co ubrać macie jakieś namiary na jakieś ciążowe kreacje chciałabym coś eleganckiego u mnie w mieście nic takiego niema patrzałam na alegro ale też nic nie znalazłam i niewiem co mam robić
Może dziewczyny z Bielska wiedzą czy bym tam czegoś nie znalazła bo jakoś niemam sił chodzić po całym bielsku
a czasu mam bardzo mało w poniedziałek idę z moim młodszym synkiem do szpitala i niewiem jak długo tam będziemy
Stary 2008-04-14, 22:00   #2628
UrszulaKun
Raczkowanie

GG do UrszulaKun

Mala75 Ja tez nie pojumuje takiego zachowania...
U nas w miescie 5 lat temu tez byl taki przypadek a dokladnie w mojej aktualnej szkole...
Dziewczyna byla w ciązy ale nic o niej nie bylo widac i skrzetnie to przed wszystkimi ukrywala, nawet jej mama nic o tym nie wiedziala...
Było tak ze urodzila w domu i wrzucila dzicko do pieca"doslownie je spalila" a jej chlopak jej w tym pomogl...( Jak tak mozna to nie rozumiem...
Sprawa sie jednak wydala gdy ojciec dziewczyny znalazl kostki dzicka w popiole
Teraz Chlopak odsiaduje 25 letni wyrok za morderstwo. A dziewczyna ... Dziewczyna sobie chodzi na wolnosci jakgdyby nigdy nic...;/ Chlopak wzią cała wine na siebie...
Jak uslyszalam ta historie to az się rozplakalam ;(
Stary 2008-04-14, 22:11   #2629
Judi21_84
Zakorzenienie

Kristi polecam "Brzusio Mamy" Na 11 listopada u Pinisa. Drogo ale jest w czym wybrać
Mój Tymcio wali po moim prawym boku, upatrzył go sobie i wali w niego Nie mówię o pęcherzu hehe ogólnie podskakuje wszystko ale ten prawy bok....
Idę się myć i położyć spać, bo jakoś taka obolała jestem, zwłaszcza kości w kroczu mi dzisiaj dokuczają i biodra:/
Buziolki i do jutra

Stary 2008-04-14, 22:16   #2630
kristi75
Zakorzenienie

jowisz ładne są te i te wszysko zależy od tego jakie masz tereny do spacerowania ja miałam teraz w sportowym koła skręcane i po normalnej drodze, chodnikach jeździło sie dobrze ale np.w sklepie po śliskiej powieszchni to trgedja zawsze musiałam je blokować bo nie miały tej przyczepności i się ślizgały jak im pasowało
a na piaku znowu też ciężko jak wszedł tam piasek to też ciężko skręcały

moja dzidzia zazwyczj kopie mnie po górze okolice pępka i po bokach brzucha
od początku było ułożone główką w dół a na dole czuję tulko jak sięrozpycha chyba główką bo takie uczucie czegoś twardego i okrągłego

Judi dziękuje a to jest jakiś mały sklepik czy co za czym mam patrzeć ??????????
Stary 2008-04-14, 22:17   #2631
Sosnowa
Zakorzenienie

No i jestem zła.... miałam jechać do Krakowa, żeby jutro popracować naukowo i
Nie dlatego, że przyszłam za późno na dworzec, ale dlatego, że autobus sobie odjechał przed czasem.

Fajnie, tylko, że dla mnie taka wyprawa do Krakowa to teraz okropny wysiłek. Mobilizacja wielka, a tu na nic. grrr... jeszcze kurcze chyba kierowca mnie widział, że biegnę. No cóż biegający słonik dowcipne...

Więc mogę Ci Judi, cosik więcej napisać.
Byliśmy w zeszły wtorek na 18 we dwójkę, oprócz nas było jeszcze trochę osób. Ja wiem, może z 20. Niektóre kobitki same, inne z mężami/partnerami.
Położna, taka dość konkretna babka, podawał listę rzeczy do szpitala, szegółowe informacje jak załatwiać wszystkie formalności po urodzeniu dziecka. (zapisanie do do przychodni, zgłoszenie w USC) Potem rozmawialiśmy o wyprawce dla dziecka.
Na koniec my i jeszcze jedna para zapisaliśmy się do szkoły i płacili. (nie kazali od razu płacić, pytali czy chcemy). Potem ustaliły z nami kiedy mamy przyjść na następne zajęcia. I ogóle mnie zamurowało, bo babka mi mówi, że ze trzy tygodnie przed terminem umówimy się na próbny poród. Ja tam nie wiedziałam czy mam uciekać czy się śmiać. Chodzi niby o to, żeby przećwiczyć jak się trzeba zachowyać podczas poszczególnych faz. Jak oddychać itp. No cóż...
Aha, no i oczywiście gimnastyka jest dla osób bez zagrożenia ciąży.

Kasiulka moja mała leży w poprzek. Czuję ją tak mniej więcej po prawej stronie brzucha na wysokości pępka i po lewej stronie nieco niżej. W ogóle to ostatnio miałam wrażenie ,ze mnie smyra giczołami nieco nad pachwiną. Ale musiała się wyciągnąć.
Jeśli o mnie chodzi, to się nie mogę doczekać kiedy młoda będzie po drugiej stronie brzucha, a ja będę znowu w miarę zgrabne
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 22:19   #2632
UrszulaKun
Raczkowanie

GG do UrszulaKun

Teraz sobie lokowal zeberkaDD
Uciekam spac*
Dobranoc wszystkim" Ciężaroweczkom " Jak to by moj luby powiedział
Stary 2008-04-14, 22:23   #2633
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Jowisz, absolutnie duże ,skrętne koła! Pompowane czy piankowe... pompowane podobno bywają cięższe od piankowych i czasem trzeba dopompować ale w tworzą tez większą amortyzację. Ja wybrałam pomopowane i po półtora roku nie żałuję decyzji.
Ze skrętnymi kołami będzie ci łatwiej przejechać krawężnik, wyjechać z dziury itp bo te koła jakos tak same sie nastawiają. Zresztą chyba wszystkie mają możliwośc zablokowania, więc klikniesz i dostosujesz je do jazdy, a jak kupisz nieskrętne koła to będziesz już tylko na takie zdana.
I nic mi się nigdzie nie ślizgało, a po zaspach tez jeździliśmy bez problemu.
No i kupuj wózek na duzych kołach. Żal mi rodziców i dzieciaków w wózkach Chicco (np Enjoy).
My teraz przesiedliśmy się do spacerówki parasolki, która ma małe kółka (choc w parasolkach są tez i mniejsze) i to nie jest ta sama jazda... Zeby wjechac na chodnik muszę podniesc przednie kółka w górę, czego do tej pory nie robiłam. No ale z parasolkami tak jest, a zależało mi teraz bardziej na lekkim wózku niż superamortyzującym i extrawygodnym.
Wózki mam takie: http://allegro.pl/item339579798_woze...cja_wys_0.html -kolor czerwony
i taki http://allegro.pl/item340322545_bebe..._wys_0zl_.html -tez czerwony bo parasolka przeciwsłoneczna jest czerwona więc zeby teraz nie zmieniać kupiłam spacerówkę pod kolor parasolki
Z obu wózków jest bardzo zadowolona i nie mam najmniejszego powodu zeby dla Maksa kupować inny.
Jak cos jeszcze , to pytaj

Sosnowa, jak my chodziliśmy do szkoły rodzenia to było na odwrót, lepiej zeby facet był na ćwiczeniach niz na wykładach choc mój lubił chodzić i tu i tu ale na cwiczeniach sugerowano sie tym że idziemy rodzic we dwójkę i położna pokazywała jak facet może pomóc, jak masować i kiedy.

Kristi, ja 17 maja mam wesele i mam zamiar kupic sukienkę z 9fashion, chyba Rachele. Zobacz na ich stronie.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 22:23   #2634
Sosnowa
Zakorzenienie

Kristi, tak jak Jola pisze "Brzusio mamy" jest przy 11 listopada w domu handlowym Biała na przeciw Klimczoka. I drugie stoisko z odzieżą ciężarową jest w Klimczoku, na 2 piętrze na przeciw papierniczego.
Stary 2008-04-14, 22:35   #2635
kristi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Kristi, tak jak Jola pisze "Brzusio mamy" jest przy 11 listopada w domu handlowym Biała na przeciw Klimczoka. I drugie stoisko z odzieżą ciężarową jest w Klimczoku, na 2 piętrze na przeciw papierniczego.

dziękuje napewno tam zajrzę
Stary 2008-04-14, 22:42   #2636
Judi21_84
Zakorzenienie

no kriisti to Ania Ci już wszystko wytłumaczyła
Ania dzięki za wszelkie info Pogadam z mężem i postanowimy. Tyle, że 22 nie mogłabym iść, bo idziemy do teatru na 19:/ Więc pierwsze spotkanie by mi przepadło:/ Ale cóż Czyli idziecie we wtorek na 18?? A potem w czwartek na którą????
ok już umyta biegne w łózio

Stary 2008-04-14, 22:46   #2637
Sosnowa
Zakorzenienie

We czwartek chyba też na 18. Kurcze nie wiem. Wiesz co, jak już decydujecie się, to nalepiej zadzwoń na któryś z podanych na stronce numerów, żeby sobie miejsce zklepać..

Babyyyyy,ale mnie ciągnie w świat. Mam ochotę na jakąś podróż większą lub mniejszą. A czuję się jakaś uziemiona...... :P no cóż, jak tylko małe podrośnie, bierzemy ją pod pachę i w drrrrrrrogęe...
Stary 2008-04-15, 08:56   #2638
Judi21_84
Zakorzenienie

ojejjj jaka tu cisza i sama na pasku jestem, czy wy jeszcze śpicie??

Jowiszku nie ma to jak ELA napisała-tylko duże, skrętne, pompowane koła
Idę szamać bo głodna jestem. Boli mnie krocze!!!!! :/

Stary 2008-04-15, 09:12   #2639
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Jowiszku nie ma to jak ELA napisała-tylko duże, skrętne, pompowane koła
tylko tu nie ma tak dobrze. albo duże pompowane albo skrętne mniejsze piankowe
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 09:21   #2640
agnes300
Raczkowanie

dziewczyny słyszałyscie moze o kolce nerkowej z powodu ucisku dziecka na nerke?
byłam teraz 4 dni w szpitalu bo zrobił sie zastój-dziecko uciska nerke i nie spływa mocz
agnes300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości