|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Cytat:
|
|
#2582 |
|
Raczkowanie
|
hm czemu znikaja wiadomosci
? |
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie akurat w tym szpitalu w którym ja będę rodzić, nie ma szkoły rodzenia, za to są w dwóch innych szpitalach. Jeden mam blisko i koleżanka polecała mi tą szkołę, ale czy jest ona na tyle pomocna żeby iść? Sama nie wiem i pewnie się nie zdecyduję... chociaż może to jeszcze przemyśle.
|
#2584 |
|
Raczkowanie
|
hm raz sa raz nie ma teraz sa
![]() ja wlasnie do tej szkoly ide bo jest w szpitalu w ktorym chce rodzic jedno spotkanie ok 3h i 30 zl czyli calosc 210
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku - a Ty pamiętasz o mnie? Jak zwiedzisz te poznanskie sklepy z wozkami to daj znac gdzie warto sie wybrac na zakupy. Ja chyba dopiero za 2 tygodnie pojade bo za tydzien na weekend czeka mnie 2-dniowa impreza - imieniny małża
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj TZ ma 20 urodziny i skonczy sie na skromnej imprezce w rodzinnym gronie
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w tym tygodniu pewnie zajrzę do Pati i Maks na Polnej (są w necie) poza tym na rogu Jackowskiego (przy wylocie na Zwierzyniecką) jest ponoć hurtownia art. dziecięcych - tam też zajrzę
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
chyba czeka mnie szukanie innego szpitala, bo w tym, który sobie wybrałam trzeba chodzić do lekarza prowadzącego inaczej nie przyjmują
jak babka podała mi nazwiska lekarzy to same baby, a ja do kobiety nie idę |
|
|
|
#2589 |
|
Raczkowanie
|
co to za beton ze nie przyjmą? ale nie przyjmą do szkoly rodzenia ? czy na poród?
|
|
|
|
#2590 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
hahahah, Asiulo faktycznie ciolek ze mnie
20 to mialam na mysli date kwietniowa 20 kwiecien, a skonczy moje kochanie 31..
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
kto chce za mnie iść na rosyjski ?
umrę tam chyba dzisiaj
|
|
|
|
#2594 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
![]() Widze ze juz troche naprodukowalyscie ![]() Kasiuniu kochana ty to zakupocholiczka jestes a twoja Oleńka bedzie wygladala jak laleczka ![]() No i przypominam sie...nie zapomnij słońce dac znac co do tej Warzywnej A i mam pytanie!dowadywalas sie co trzeba do naszego szpitala ze soba wziac??Basulka masz termin na moje urodzinki zamienimy sie![]() DorbarQ jestem mile zaskoczona ![]() ![]() Ja jak poprosilam wczoraj aby mi facet skoczyl po lody to wyobrazcie sobie ze sprytnie ominal temat i szybko wskoczyl do wanny...ale z racji ze mam takiego kochanego tate to on mi poszedl po te lody... Kochane narazie jestem pelna watpliwosci co do mojego pana ![]() tzn.tak sie zastanawiam czy sie nie stanie pewniejszy siebie po slubie...Mam nadzieje ze chociaz troche bedzie wdzieczny za to ze ratuje mu tylek.. ![]() A jezeli chodzi o remont to dzisiaj zaczynamy...Przynajmniej mam taka nadzieje...to wszystko sie tak nie potrzebnie odleka... Marika witam i gratuluje ładniutkiego brzuszka
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Leonko życzę jak najlepiej, ale nie łudziłabym się, że możesz oczekiwać wdzięczności. a tym bardziej poprawnego zachowania, skoro teraz jest jak jest. mimo wszystko
|
|
|
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
O ! wreszcie dziala ! Dziekujemy Zlosliwcu, bo wiesz, my juz jestesmy uzaleznione i w dodatku nam hormony skacza, i Bog jeden wie, co by tu sie dzialo, gdyby tak jeszcze jeden dzien bez wateczku nasz przetrzymac, nie kobitki ?!
A reszte napisze potem. |
|
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
no tak zastanawialam sie czy on sobie nie mysli ze to moj obowiazek..no nigdy nie wiadomo...ale co tam zawsze mam wyjscie ![]() A i wlasnie dowiedzialam sie,ze komputera nie bede miala przez kilka dni Takze zegnam Was dziewczynki Trzymajcie sie ciepło razem z Waszymi maluszkami
Edytowane przez LeoNa86 Czas edycji: 2008-04-14 o 16:59 |
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku dziękuję za namiary sklepów, juz skrzętnie zanotowałam i niebawem tam zajrzę
![]() Anisia - ano imprezka szykuje sie 2-dniowa bo ja nie dam rady zmieścić u mnie wszystkich gości chociaż ich raptem 6 osób + nas 2 (jeszcze ). Żeby było swobodnie przy stole to max 6 osób...Też mi się tak nie uśmiecha ale cóż. Najlepsze jest to, że za 2 tygodnie ja mam imieniny ale bede robić tydzien pozniej niż wypadaja bo nie dam rady wiecznie stac przy garach itp.
|
|
|
|
#2599 |
|
Raczkowanie
|
hejka dziewczyny! nie zagladałam do was dawno,musze przyznac ze troszke sie steskniłam za wami ....
własnie wróciłam ze szpitala.pamietacie jak narzekałam na mój kaszel?trafiłam z goraczka i bólem nerki na pogotowie. okazało sie ze to kolka nerkowa i o 2 w nocy byłam juz na oddziale w czwartek . okazała sie ze mam zastój w nerce 2/3 stopnia.tak strasznie sie martwie cały czas zazywam nospe i antybiotyk...jesli dostane ataku kolejnego wówczas musza załozyc mi taki cewnik tylko ze jest to troche niebezpieczne poniewaz moze mi to podraznic i wywołac skórcze.....czy któras z was slyszała o czyms takim? tak sie boje...... |
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam aż obejrzysz wóz![]() Ależ znowu naszkrobałyście Ja czekam na paczkę, był kurier ale nie było mnie w domu więc przyjedzie jeszcze raz Powiedzcie mi co myślicie o termometrze do ucha, czoła. Nie wiem jakoś nie wyobrażam sobie mierzyć temperaturę w dupce maluszkowi... WOlę stanowczo poczekać sekundę i zmierzyć w uszku. Tyle żę opinie na temat tych termometrów są różne...:/ Że np. niedokładnie mierzą itd No a czymś małemu będę musiała mierzyć temperaturę... No i tak nie wiem... Sosonowa gdzie byłaś w tej szkole rodzenia?? Ile płaciłaś i ile razy już byłaś? Jejku tak cały czas myślę czy iść czy nie. Jesteś zadowlona??? Bo skoro poszliście, to może jednak my też się wybierzemy
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2008-04-14 o 18:00 |
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
łeeeeeeeeeeee o mnie zapomniały paskudy jedne już
![]() Dorbarku cieszę się,że chociaż Tobie się udaje.U mnie nadal zero odzewu z pana M strony.MOże myśli,że nie odzywając się coś zdziala i poronię czy cóś ale to się nie da.Narazie z Wiki jestem nierozerwalna. W niedzielę byłam w Koszalinie u siostry(83MOnia buziaki).BYlo bardzo sympatycznie.Z siostrą przytuliłam się bokiem,bo inaczej nie dało rady.NIestety wydaje mi sie,że to ja bede większym wielorybem niż ona obecnie Jej zostaly niecałe 2 tygodnie a mnie 3miesiące licząc od czwartku.Dzisiaj chcialam się zapisać na 3d ale okazało się,ze za późno bo 1 wolny termin jest na 25maja więc odpuszczam/Predzej będę mieć normalne u gina robione,a po drugie trochę poczekam i Wiktorię zobaczę na żywo.POwoli nie mogę się doczekać. W piątek zrobiłam z mamą mały wypad na zakupy.Trochę się obkupilyśmy.Niestety wózek nadal nie wiem jaki wybrać,bo ten co chciałam waży z gondolą 14kg.POwiedzcie jakie wózki macie w planach może coś odgapię. Dzisiaj trochę pobiegalam po wydziale potem załatwilam sprawy na strówce.Aha i wstałam o 5 bo na 6mialam pociąg do Torunia.Masakra tak wstawać i jeszcze kumać o co ludziom chodzi jak do Ciebie gadają. Judi co do termometru to ja biorę do uszka.Nie będę dziecku od małego robić akcji termometr w dupkę.NIe ma mowy.Przyjemne to dla niej nie będzie napewno.
|
#2602 |
|
Raczkowanie
|
maladt
ja mam ten http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any.quinny speedi ;] kolor zloty , no zloto - czarny fotelik maxi-cosi cabrio fix caly czarny najbezpieczniejszy ja kupilam w sklepie bo z 2900 bylo na 2300 ale na allegro masz 2300zl non stop , tylko musisz dokupic folie na specerowke i folie na fotelik i zebezpieczenie do spacerowki to ok 150 zl
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Jola! Poszliśmy do tej prywatnej szkółki, ona ma siedzibę przy 3 maja. W zasadzie byliśmy raz, na takim dość ogólnym spotkaniu (byli też ludzie, którzy kończą już spotkania), a cykl wykładów zaczyna się w przyszły wtorek (22 kwietnia) więc masz jeszcze szansę zacząć bez straty.
Spotkania będą we wtorki i czwartki.Kosztuje to 270 zł niestety. Oprócz wykładów są ćwiczenia, i ponoć można na nie chodzić do samego rozwiązania, nawet już po zakończeniu szkolenia. Tutaj masz linka jakby coś: http://www.szkola-rodzenia.com.pl/ Czy warto, jesze Ci nie powiem, bo w zasadzie nie mam na podstawie czego. Po pierwszym spotkaniu wrażenia ok, ale czy będzie tak dalej, nie wiem. MAm nadzieję, że tak Póki co cieszę się ,że się zapisałam, bo trochę ciekawa jestem..
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli idziecie 22 kwietnia razem, czy osobno?? Bo wiem, że nie na wszystkie spotkania chodzi się z facetem
![]() Płąciłaś już?? ile babek, jaka średnia wieku? Wiesz ja ciekawska jestem
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy razem. NA wykłady chyba wszystkie chodzi się wspólnie, (nic nie syszłam, ze osobno) na ćwiczeniach facet nie potrzbeny
)A babki, trudno mi powiedzieć. Widziałam jedną parę, co też zaczyna i kobietka wyglądała na starszą od nas, ale kto wie Ja bym im tak dała 25-30, ale jedna np. wygladała na młodszą od nas. Ciężko mi wiek oceniać, bo kiepska w tym jestem ![]() Zapłąciłąm już.. Jak coś chcesz wiedzieć, to odpiszę jutro, bo musze lecieć na austobus, papa |
|
|
|
#2606 | |||
|
Rozeznanie
|
Wtam dziewczeta - ja na chwilke bo nienajlepiej sie czuję.Miałam iś z mężem na jego imprezkę pożegnalna ale nie jestem w stanie
Dziekuję za wszystkie komplementy, zawstydziłyscie mnie ale i podniosły na duchu Cytat:
Strasznie sie ciesze, że tak Ci sie układa z tatusiem malenstwa. Cytat:
Cytat:
Witaj Marika - fajnie, że nadal nas przybywa Leleth - wuzek wygląda super Ja mam to samo - ciesze sie, że bedzie chłopak a nawet jakby była dziewczynka to nie wiem czy kupiłabym cos różowego.Mam juz alergię na ten kolor
|
|
#2607 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam pytanko.
Bo mam taki problem. Skurcze w nodze... W nocy jak spie to mnie lapie skurcz w lewej nodze ale to taki ze az sie zrywam z bolu i musze pochodzic... Czy to normalne w czasie ciązy?? Że takie skurcze łapią?? ( Juz nie mam do tego sily... Dzisiaj to sie z placzem az obudzilam i przez pol godziny mnie prawie trzymalo... (
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
elo
![]() Mała na początek coś dla ciebie - http://www.patiimaks.pl/ dziś tu byłam (polna), spory sklep, mają chyba wszystko, polecam udało mi się obejrzeć wózek jest git, wszystko mi pasuje, myślę że go kupimy, tak więc dziękuję Jolu że zwróciłaś nań moją uwagę ![]() mam tylko dylemat, który stelaż wybrać ![]() liczę na waszą pomoc ![]() mogę kupić taki jak Jola - bike - wrzosik na zdjęciu. koła pompowane ale nie skrętne (stelaż krzyżakowy, fajnie się buja) lub allum - niebieski - koła piankowe skrętne (stelaż ciut lżejszy ale sztywny). wózkiem będę się głównie po rozmaitych chodnikach poruszała, żadnych lasów i pól. ale chodniki mnie martwią - wiadomo jakie dziurawe mogą być, czy wobec tego te skrętne kółka się sprawdzają ? czy kończy się tak, że są i tak blokowane bo to że się kręcą wcale nie ułatwia jazdy ? help, help, help bo ja sobie sama z tym nie poradzę |
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

czy się zapisywać czy nie.

jak babka podała mi nazwiska lekarzy to same baby, a ja do kobiety nie idę

A i mam pytanie!dowadywalas sie co trzeba do naszego szpitala ze soba wziac??
Takze zegnam Was dziewczynki
Trzymajcie sie ciepło razem z Waszymi maluszkami