Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-14, 15:31   #2581
basulka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
A co do 3 d... początkowo się wybierałam, tak jak i na szkołę rodzenia a teraz nie wiem... Po połowie ciąży już dawno, że tak powiem więc jakbym je robiła to tylko dla własnej przyjemności i na pamiątkę. Może pod koniec ciąży jeszcze zrobię, ale nie wiem... tak samo jak myślałam, o szkole rodzenia, teraz to zgłupiałam czy się zapisywać czy nie.
Ja tez mam taki dylemat. Z 3d dam sobie spokój. A ze szkołą rodzenia - nawet się dowiadywałam - kurs od 6 maja, no to mam czas na decyzje. Z początku chciałam, a teraz, sama nie wiem... U nas 20 godz. kosztuje 300 zł. Spotkania raz w tyg. po 2 godz. Gdyby to było przy szpitalu, w któtym chce rodzić, to moze bym i poszła. A to prywatna, w przedszkolu. Chyba sobie i bez tego poradzę. Nie wiem, co robić
Stary 2008-04-14, 15:37   #2582
marika198777
Raczkowanie

GG do marika198777

hm czemu znikaja wiadomosci
?
marika198777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 15:37   #2583
Kasiulka22
Zakorzenienie

U mnie akurat w tym szpitalu w którym ja będę rodzić, nie ma szkoły rodzenia, za to są w dwóch innych szpitalach. Jeden mam blisko i koleżanka polecała mi tą szkołę, ale czy jest ona na tyle pomocna żeby iść? Sama nie wiem i pewnie się nie zdecyduję... chociaż może to jeszcze przemyśle.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 15:39   #2584
marika198777
Raczkowanie

GG do marika198777

hm raz sa raz nie ma teraz sa
ja wlasnie do tej szkoly ide bo jest w szpitalu w ktorym chce rodzic jedno spotkanie ok 3h i 30 zl czyli calosc 210
Stary 2008-04-14, 15:47   #2585
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Jowiszku - a Ty pamiętasz o mnie? Jak zwiedzisz te poznanskie sklepy z wozkami to daj znac gdzie warto sie wybrac na zakupy. Ja chyba dopiero za 2 tygodnie pojade bo za tydzien na weekend czeka mnie 2-dniowa impreza - imieniny małża
Stary 2008-04-14, 15:49   #2586
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Jowiszku - a Ty pamiętasz o mnie? Jak zwiedzisz te poznanskie sklepy z wozkami to daj znac gdzie warto sie wybrac na zakupy. Ja chyba dopiero za 2 tygodnie pojade bo za tydzien na weekend czeka mnie 2-dniowa impreza - imieniny małża
az dwudniowa???

Moj TZ ma 20 urodziny i skonczy sie na skromnej imprezce w rodzinnym gronie

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 15:54   #2587
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
jednak dziś wycieczka może mi nie wyjść.
ale w tym tygodniu pewnie zajrzę do Pati i Maks na Polnej (są w necie)
poza tym na rogu Jackowskiego (przy wylocie na Zwierzyniecką) jest ponoć hurtownia art. dziecięcych - tam też zajrzę
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 15:56   #2588
wersta
Zakorzenienie

chyba czeka mnie szukanie innego szpitala, bo w tym, który sobie wybrałam trzeba chodzić do lekarza prowadzącego inaczej nie przyjmują jak babka podała mi nazwiska lekarzy to same baby, a ja do kobiety nie idę
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 15:59   #2589
marika198777
Raczkowanie

GG do marika198777

co to za beton ze nie przyjmą? ale nie przyjmą do szkoly rodzenia ? czy na poród?
Stary 2008-04-14, 16:05   #2590
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Moj TZ ma 20 urodziny i skonczy sie na skromnej imprezce w rodzinnym gronie
Pierwsza moja myśl jak to przeczytalam - ale Anisia ma modego męża
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 16:08   #2591
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika198777 Pokaż wiadomość
co to za beton ze nie przyjmą? ale nie przyjmą do szkoly rodzenia ? czy na poród?
na poród właśnie

pooglądałam teraz na forach i rzeczywiście
Stary 2008-04-14, 16:08   #2592
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Pierwsza moja myśl jak to przeczytalam - ale Anisia ma modego męża
hahahah, Asiulo faktycznie ciolek ze mnie 20 to mialam na mysli date kwietniowa 20 kwiecien, a skonczy moje kochanie 31..

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 16:09   #2593
wersta
Zakorzenienie

kto chce za mnie iść na rosyjski ?
umrę tam chyba dzisiaj
Stary 2008-04-14, 16:23   #2594
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Witam mamusie

Widze ze juz troche naprodukowalyscie
Kasiuniu kochana ty to zakupocholiczka jestes a twoja Oleńka bedzie wygladala jak laleczka
No i przypominam sie...nie zapomnij słońce dac znac co do tej WarzywnejA i mam pytanie!dowadywalas sie co trzeba do naszego szpitala ze soba wziac??
Basulka masz termin na moje urodzinki zamienimy sie

DorbarQ jestem mile zaskoczona ciesze sie ze tak cie tatus przywitał i zycze aby bylo tak jak najdłuzej
Ja jak poprosilam wczoraj aby mi facet skoczyl po lody to wyobrazcie sobie ze sprytnie ominal temat i szybko wskoczyl do wanny...ale z racji ze mam takiego kochanego tate to on mi poszedl po te lody...
Kochane narazie jestem pelna watpliwosci co do mojego pana
tzn.tak sie zastanawiam czy sie nie stanie pewniejszy siebie po slubie...Mam nadzieje ze chociaz troche bedzie wdzieczny za to ze ratuje mu tylek..
A jezeli chodzi o remont to dzisiaj zaczynamy...Przynajmniej mam taka nadzieje...to wszystko sie tak nie potrzebnie odleka...

Marika witam i gratuluje ładniutkiego brzuszka
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 16:28   #2595
wersta
Zakorzenienie

Leonko życzę jak najlepiej, ale nie łudziłabym się, że możesz oczekiwać wdzięczności. a tym bardziej poprawnego zachowania, skoro teraz jest jak jest. mimo wszystko
Stary 2008-04-14, 16:35   #2596
poulette
Wtajemniczenie

O ! wreszcie dziala ! Dziekujemy Zlosliwcu, bo wiesz, my juz jestesmy uzaleznione i w dodatku nam hormony skacza, i Bog jeden wie, co by tu sie dzialo, gdyby tak jeszcze jeden dzien bez wateczku nasz przetrzymac, nie kobitki ?!

A reszte napisze potem.
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 16:38   #2597
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

dziekuje no tak zastanawialam sie czy on sobie nie mysli ze to moj obowiazek..no nigdy nie wiadomo...ale co tam zawsze mam wyjscie

A i wlasnie dowiedzialam sie,ze komputera nie bede miala przez kilka dni Takze zegnam Was dziewczynki Trzymajcie sie ciepło razem z Waszymi maluszkami

Edytowane przez LeoNa86
Czas edycji: 2008-04-14 o 16:59
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 17:05   #2598
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Jowiszku dziękuję za namiary sklepów, juz skrzętnie zanotowałam i niebawem tam zajrzę

Anisia - ano imprezka szykuje sie 2-dniowa bo ja nie dam rady zmieścić u mnie wszystkich gości chociaż ich raptem 6 osób + nas 2 (jeszcze ). Żeby było swobodnie przy stole to max 6 osób...Też mi się tak nie uśmiecha ale cóż. Najlepsze jest to, że za 2 tygodnie ja mam imieniny ale bede robić tydzien pozniej niż wypadaja bo nie dam rady wiecznie stac przy garach itp.
Stary 2008-04-14, 17:22   #2599
agnes300
Raczkowanie

hejka dziewczyny! nie zagladałam do was dawno,musze przyznac ze troszke sie steskniłam za wami ....
własnie wróciłam ze szpitala.pamietacie jak narzekałam na mój kaszel?trafiłam z goraczka i bólem nerki na pogotowie. okazało sie ze to kolka nerkowa i o 2 w nocy byłam juz na oddziale w czwartek . okazała sie ze mam zastój w nerce 2/3 stopnia.tak strasznie sie martwie cały czas zazywam nospe i antybiotyk...jesli dostane ataku kolejnego wówczas musza załozyc mi taki cewnik tylko ze jest to troche niebezpieczne poniewaz moze mi to podraznic i wywołac skórcze.....czy któras z was slyszała o czyms takim? tak sie boje......
agnes300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 17:32   #2600
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Wersta super kiecki !

ja czekamna info od męża czy podjedzie do mnie do Poznania. może udałoby się obejrzeć wózek
no no czekam aż obejrzysz wóz

Ależ znowu naszkrobałyście Ja czekam na paczkę, był kurier ale nie było mnie w domu więc przyjedzie jeszcze raz

Powiedzcie mi co myślicie o termometrze do ucha, czoła. Nie wiem jakoś nie wyobrażam sobie mierzyć temperaturę w dupce maluszkowi... WOlę stanowczo poczekać sekundę i zmierzyć w uszku. Tyle żę opinie na temat tych termometrów są różne...:/ Że np. niedokładnie mierzą itd No a czymś małemu będę musiała mierzyć temperaturę... No i tak nie wiem...

Sosonowa gdzie byłaś w tej szkole rodzenia?? Ile płaciłaś i ile razy już byłaś? Jejku tak cały czas myślę czy iść czy nie. Jesteś zadowlona??? Bo skoro poszliście, to może jednak my też się wybierzemy

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2008-04-14 o 18:00
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 17:43   #2601
maladT
Zakorzenienie

łeeeeeeeeeeee o mnie zapomniały paskudy jedne już

Dorbarku cieszę się,że chociaż Tobie się udaje.U mnie nadal zero odzewu z pana M strony.MOże myśli,że nie odzywając się coś zdziala i poronię czy cóś ale to się nie da.Narazie z Wiki jestem nierozerwalna.

W niedzielę byłam w Koszalinie u siostry(83MOnia buziaki).BYlo bardzo sympatycznie.Z siostrą przytuliłam się bokiem,bo inaczej nie dało rady.NIestety wydaje mi sie,że to ja bede większym wielorybem niż ona obecnie Jej zostaly niecałe 2 tygodnie a mnie 3miesiące licząc od czwartku.

Dzisiaj chcialam się zapisać na 3d ale okazało się,ze za późno bo 1 wolny termin jest na 25maja więc odpuszczam/Predzej będę mieć normalne u gina robione,a po drugie trochę poczekam i Wiktorię zobaczę na żywo.POwoli nie mogę się doczekać.
W piątek zrobiłam z mamą mały wypad na zakupy.Trochę się obkupilyśmy.Niestety wózek nadal nie wiem jaki wybrać,bo ten co chciałam waży z gondolą 14kg.POwiedzcie jakie wózki macie w planach może coś odgapię.

Dzisiaj trochę pobiegalam po wydziale potem załatwilam sprawy na strówce.Aha i wstałam o 5 bo na 6mialam pociąg do Torunia.Masakra tak wstawać i jeszcze kumać o co ludziom chodzi jak do Ciebie gadają.

Judi co do termometru to ja biorę do uszka.Nie będę dziecku od małego robić akcji termometr w dupkę.NIe ma mowy.Przyjemne to dla niej nie będzie napewno.

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 18:01   #2602
marika198777
Raczkowanie

GG do marika198777

maladt ja mam ten http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any.

quinny speedi ;] kolor zloty , no zloto - czarny fotelik maxi-cosi cabrio fix caly czarny najbezpieczniejszy ja kupilam w sklepie bo z 2900 bylo na 2300 ale na allegro masz 2300zl non stop , tylko musisz dokupic folie na specerowke i folie na fotelik i zebezpieczenie do spacerowki to ok 150 zl
Stary 2008-04-14, 18:03   #2603
Sosnowa
Zakorzenienie

Jola! Poszliśmy do tej prywatnej szkółki, ona ma siedzibę przy 3 maja. W zasadzie byliśmy raz, na takim dość ogólnym spotkaniu (byli też ludzie, którzy kończą już spotkania), a cykl wykładów zaczyna się w przyszły wtorek (22 kwietnia) więc masz jeszcze szansę zacząć bez straty. Spotkania będą we wtorki i czwartki.

Kosztuje to 270 zł niestety. Oprócz wykładów są ćwiczenia, i ponoć można na nie chodzić do samego rozwiązania, nawet już po zakończeniu szkolenia.

Tutaj masz linka jakby coś:
http://www.szkola-rodzenia.com.pl/

Czy warto, jesze Ci nie powiem, bo w zasadzie nie mam na podstawie czego. Po pierwszym spotkaniu wrażenia ok, ale czy będzie tak dalej, nie wiem. MAm nadzieję, że tak Póki co cieszę się ,że się zapisałam, bo trochę ciekawa jestem..
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 18:07   #2604
Judi21_84
Zakorzenienie

Czyli idziecie 22 kwietnia razem, czy osobno?? Bo wiem, że nie na wszystkie spotkania chodzi się z facetem
Płąciłaś już?? ile babek, jaka średnia wieku? Wiesz ja ciekawska jestem

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 18:11   #2605
Sosnowa
Zakorzenienie

Byliśmy razem. NA wykłady chyba wszystkie chodzi się wspólnie, (nic nie syszłam, ze osobno) na ćwiczeniach facet nie potrzbeny )
A babki, trudno mi powiedzieć. Widziałam jedną parę, co też zaczyna i kobietka wyglądała na starszą od nas, ale kto wie Ja bym im tak dała 25-30, ale jedna np. wygladała na młodszą od nas.
Ciężko mi wiek oceniać, bo kiepska w tym jestem
Zapłąciłąm już..
Jak coś chcesz wiedzieć, to odpiszę jutro, bo musze lecieć na austobus,
papa
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 19:34   #2606
andape
Rozeznanie

Wtam dziewczeta - ja na chwilke bo nienajlepiej sie czuję.Miałam iś z mężem na jego imprezkę pożegnalna ale nie jestem w stanie

Dziekuję za wszystkie komplementy, zawstydziłyscie mnie ale i podniosły na duchuDzieki tez za miłe słowa dotyczące powrotu do Polski - wczoraj w nocy znów sobie popłakałam ale moze jednak nie bedzie tak żle.Wpadlismy na pomysł przeprowadzki do Warszawy - męzowi o wiele łatwoej byłoby tam znależc prace.Juz same plany nastroiy mnie optymistycznie.

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Andape śliczy brzuszek, fajne fotki masz. A opieka w UK jest aż tak okropna, ze zdecydowaliście się wracać do Polksi. troche mnie przerażają wieści o opiece w Anglii.
.
Nie chce Cie straszyc - ja po prostu mam złe doświadczenia i nasłuchałam sie troche.Najgorsze było to co spotkałao moja kuzynke - pisałam tuo jej poronieniu i o tym jak ją olali tak, że w koncu wolała lecoec ledwie zywa do Polski i tam jej pomogli.Ale Ty możesz o wiele lepiej trafic - tego Ci zycze.
Strasznie sie ciesze, że tak Ci sie układa z tatusiem malenstwa.

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Andape, ja w Polsce juz bym sie chyba odnalazla..moze za bardzo wniknelam w to zycie zagraniczne...ale moze nie bedzie tak zle, kto wie, a i pewnie dzidzia bedzie rosla lepiej wsrod swoich. No i rodzinke bedziesz miala blisko..a juz nie wspomne o wizazankach, ja tam bym sie pisala na jakies spotkanko gdyby nie ta odleglosc
Andape kochanie nie widze Twoich fotoskow przez ten glupi internet. czy moglabys mi je podeslac na maila marticia@interia.pl? mysle, ze juz w ogole nic nie zobacze tutaj na wizazu;(
Kochana -niestety jedna z moich najwiekszych obaw jest własnie bliskoś rodzinki.Zdjęcia wyśle bardzo chetnie - chyba, że juz nie musze.

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
A nie dajecie sobie szansy pozostania jednak ? Moze macie tez mozliwosc powrotu jak by w Polsce okzazlo sie ze jednak w Anglii lepiej czy spalacie po sobie wszelkie mosty ?
Sorry, ze tak wypytuje, jakos na wscibstwo mnie wzielo.... Nie musisz wcale odpowiadac.
Kochana - bierzemy pod uwage powrót tutaj.Mamy taka możliwośc i ludzi,którzy chetnie nam pomoga.A na powrót do Polski zdecydowalismy sie głównie ze wzgledu na dziecko i poród.Po tym co przeszła tu moja kuzynka naprawde bałabym sie tutaj rodzic.

Witaj Marika - fajnie, że nadal nas przybywa

Leleth - wuzek wygląda super

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
A wiecie co, mnie strasznie wkurza ten wszechobecny RÓZOWY. 2/3 dziewczynek łazi w różu. Koszmar.... Będę musiała się wysilać, żeby coś w innym kolorze znaleźć..
Ja mam to samo - ciesze sie, że bedzie chłopak a nawet jakby była dziewczynka to nie wiem czy kupiłabym cos różowego.Mam juz alergię na ten kolor

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/2...010113.png</a>

http://s5.suwaczek.com/200807094674.png
andape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 20:00   #2607
UrszulaKun
Raczkowanie

GG do UrszulaKun

Dziewczynki mam pytanko.
Bo mam taki problem. Skurcze w nodze...
W nocy jak spie to mnie lapie skurcz w lewej nodze ale to taki ze az sie zrywam z bolu i musze pochodzic... Czy to normalne w czasie ciązy?? Że takie skurcze łapią??( Juz nie mam do tego sily... Dzisiaj to sie z placzem az obudzilam i przez pol godziny mnie prawie trzymalo...(
UrszulaKun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 20:07   #2608
jowisz
Zakorzenienie

elo

Mała na początek coś dla ciebie - http://www.patiimaks.pl/
dziś tu byłam (polna), spory sklep, mają chyba wszystko, polecam

udało mi się obejrzeć wózek jest git, wszystko mi pasuje, myślę że go kupimy, tak więc dziękuję Jolu że zwróciłaś nań moją uwagę

mam tylko dylemat, który stelaż wybrać
liczę na waszą pomoc

mogę kupić taki jak Jola - bike - wrzosik na zdjęciu. koła pompowane ale nie skrętne (stelaż krzyżakowy, fajnie się buja) lub allum - niebieski - koła piankowe skrętne (stelaż ciut lżejszy ale sztywny).

wózkiem będę się głównie po rozmaitych chodnikach poruszała, żadnych lasów i pól. ale chodniki mnie martwią - wiadomo jakie dziurawe mogą być, czy wobec tego te skrętne kółka się sprawdzają ? czy kończy się tak, że są i tak blokowane bo to że się kręcą wcale nie ułatwia jazdy ?

help, help, help bo ja sobie sama z tym nie poradzę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bike.jpg (41,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Allum.jpg (40,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2008-04-14, 20:07   #2609
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UrszulaKun Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanko.
W nocy jak spie to mnie lapie skurcz w lewej nodze ale to taki ze az sie zrywam z bolu i musze pochodzic... Czy to normalne w czasie ciązy?? Że takie skurcze łapią??( Juz nie mam do tego sily... Dzisiaj to sie z placzem az obudzilam i przez pol godziny mnie prawie trzymalo...(
Moja droga niestety to całkiem normalne w ciąży.Już myślałam,że tylko na mnie wszystkie plagi dolegliwości ciążowych wiszą.Widzę,że nie jestem sama.Ja radzę co rano wziąć 1 tabletkę magnezu.Tylko nie więcej bo można ten mikroelement przedawkować.Mnie osobiście przeszło dzięki temu.

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 20:08   #2610
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UrszulaKun Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanko.
Ula to normalne niestety. kup sobie magnez może, mnie pomógł i chwilowo mi dały spokój.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości