Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-31, 11:33   #3781
Lalalandia
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez Smadziorek Pokaż wiadomość
Witaj
Ja na L4 idę za 3 tyg już odliczam
szybciutko zleci kochana ja tak czekalam czekalam tak chcialam tego zwolnienia a wczoraj jak sie z wszystkimi w pracy zegnalam to malo sie nie poplakalam. Uwielbiam paczke moich głupoli z pracy i mi szkoda ze nie bede mogla na codzien z nimi poplotkowac i sie posmiac;/ a poza tym siedze sama.. maz w pracy, synek w przedszkolu i co tu robic. od rana posprzatalam i sie nudze...

i tak wogole gratuluje synka ja w pierszej ciazy marzylam zeby miec synka i sie udalo.. do tej pory patrze sie na moje 6 letnie szczescie i zastanawiam jak mozna stworzyc cos tak wspanialego
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:38   #3782
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Tak w ogóle dziewczyny to Judis się chyba od kilku dni nie odzywaŁa , co?
Wszystko ok ? mam nadzieję że po prostu odpoczywasz
Oby Też się martwię

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
A przy okzazji to powiem wam ze jestesmy we 4 sasiadki dom po domu w ciazy hehe + kolejna sasiadka ma adoptowac malenstwo wiec bedziemy mialy 5 maluchow w tym samym wieku i tylko jeden chlopak stwierdzony, reszta dziewuszki
Nasi Panowie to juz sie rozgladali czy aby napewno listonosz w okolicy sie nie zmienil ze tak wszystkie naraz zaciążyly:hahaha :
Bo ciąża to choroba zakaźna

Cytat:
oj to zaszalałaś w pierwszej ciąży to też gdzieś tyle zapłaciłam ja jeszcze nawet listy spobie nie zrobiłam co mi brakuje, zabiorę się za to po prenatalnych. Ale u mnie ładna pogoda a ja się kiszę w pracy
To nie jest nawet połowa
Dobrze, że ubranka dostałam.

Na kolejne miesiące mam jeszcze do kupienia:
- wózek (na szczęście teściowie sponsorują)
- bujaczek (zbieramy piątaki na niego i już uzbierane )
- monitor oddechu
- płaska podusia
- termometr
- przewijak (liczę na sponsoring babci, bo siostrze kupiła )
- prześcieradła do łóżeczka
- nożyczki do paznokci

I wyprawka kosmetyczna:
- pampersy
- emulsja do i po kąpieli
- waciki, patyczki
- krem do pupy
- sól fizjologiczna w ampułkach
- krem ochronny
- płyn do prania
- płyn do płukania

I dla mnie:
- koszule do karmienia (mam 1)
- klapki pod prysznic
- podkłady i podpaski
- tantum rosa
- majteczki siateczkowe
- cienki szlafrok
- staniki (to będzie dramat)
- maść na brodawki
- lewatywa
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:43   #3783
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Do mnie przylazło

Cześć

Bardzo ładne imię wybraliście

Laseczki, zrobiłam listę zakupów u jednego użytkownika na allegro, niby same pierdołki i 400 zł wyszło Muszę skonsultować z mężem i pewnie wieczorem będę zamawiać.

Lista następująca (czekam na ewentualne sugestie):

- pieluchy tetrowe kolorowe 2szt (mam już 10 białych)

- pieluchy bambusowe kolorowe 2szt

- pieluchy flanelowe kolorowe 4 szt (mam już 1)

- pieluchy muślinowe kolorowe 3 szt

- pojemnik na pokarm avent 3 szt

- szczotka do włosów+grzebień

- podkład piankowy do przewijania

- prześcieradło do wózka

- prześcieradło na przewijak (1 już mam)

- termoopakowanie na butelkę

- woreczki na zużyte pieluszki

- butelka avent 260 ml ze smoczkiem nr 2, 2szt

- wkładki laktacyjne akuku (64szt w opakowaniu)

- płyn do mycia butelek, smoczków, itp

- katarek

- woreczki do mrożenia pokarmu 25 szt

- ręcznik 1mx1m z kapturkiem 2 szt

- komplet do wózka minky poduszka+kocyk

- rogal do karmienia duży (62cm)

- podkład pod materac

Jak mąż nie będzie protestować, to kupię od razu laktator avent z butelką 125 ml i smoczkiem nr 1 w zestawie, ale to dodatkowe prawie 100 zł.

Mam już też 2 małe butelki 60ml ze smoczkiem "0"
Spora lista tych pierdułek, ale tak szczerze to mi by było szkoda kasy np na tyle różnych rodzaju pieluszek, ja mialam flanelowe 2, tetrowe 10 bialych + 3 kolorowe. Teraz mysle zeby tylko 2 muslinowe dokupic, worki i pojemniki na pokarm no to tez zależy czy będziesz miała pokarm i ile bo ja miałam ale na bieżąco z piersi dziecko jadlo i żadnego zapasu nigdy nie miałam. Woreczki na pieluszki tez mi nie były potrzebne bo mieliśmy osobny kosz na pampersy. Prześcieradło do wózka tez nie było nam potrzebne mieliśmy różnej grubości kocyki, butelek mieliśmy sporo różnego rodzaju bo chciałam dokarmiać córkę ale ona żadnych butelek nie akceptowała tylko cycek. Po odstawieniu od piersi tylko tomme tippe jej pasowały butelki. Specjalnych płynów do butelek tez nie używałam tylko zwykłych bo i tak wyparzałam czy gotowałam butelki. No tak to u mnie było ale wiadomo każde dziecko jest inne i inne rzeczy sie przydają. Ja np laktator kupowałam po porodzie jak wiedziałam, ze mam pokarm i mogę karmić piersią bo jak zastój miałam w piersi to mąż pojechał i kupił.

Wiadomo pierwsze dziecko to kazdy chce mieć wszystko i jak najwięcej zeby dziecku nie brakowało. U nas najbardziej byliśmy zadowoleni ze stojaka na wanienke no super sprawa i plecy przy myciu dziecka nie bola.

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:51   #3784
nyna91
Raczkowanie

Witam piąteczek z śliczniutkim słoneczkiem

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Mam już wyniki - 83 na czczo, 82 po 2 godzinach. Ale mała dieta i tak się przyda.
Extra, gratuluję

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki jaką kurtkę kupujecie na wiosnę? No ja w swoją skaje to sie nie dopnę, płaszczyk zaczyna być za gorący, a kurtka softshell dobra tylko na sportowo bo sobie w tamtym roku zieloną żarówe kupiłam...
Mam jedną taką starą z czasów rozmiaru M i mam ciuchy mamuśki na dole, ona nosi rozmiar dobry na mnie w tej chwili a poza tym to już kurtki prawie nie trzeba, zaraz będziemy nosić kardigany i inne luźne sweterki

Cytat:
Załącznik 6995842 Rozmiary jak na lalkę Marchewkę Marysię dodałam w ramach skali porównawczej
Jakie słodziutki

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Jutro rozpoczynamy sezon grillowy
Stary wynosi meble ogrodowe, żarełko kupione. Także słońce przybywaj!!!
Aaaa ja chcę grilla! Narobiłaś mi smaka

Cytat:

Od dzisiaj do 9.04 akcja promocyjna w Rossmannie 2+2 z kartą Rossnę:
Kup 4 dowolne produkty do pielęgnacji dziecka (kremy, płyny do kąpieli, balsamy, szampony, chusteczki) - 2 najtańsze otrzymasz w prezencie

I do tego -20% na pieluchy i mleka modyfikowane
A na smarowidła dla mamusiek to już nie? Czuję się wykluczona

Byłam wczoraj na Mamo to ja. Żenuła!
Babka w rejestracji na dzień dobry krzyczy, że szybciej szybciej bo kolejka. Wkurzyła mnie tym sakramencko. Mąż musiał podpisać zgodę na nieodpłatną publikację wizerunku jak chciał wejść za darmo...
Co do tematów:
1) Żywienie niemowląt - reklama mleka modyfikowanego. Coś tam o kp było, o odstawianiu z kp też więc dało się znieść.
2) Jak zapewnić dziecku zdrowy, nieprzerwany sen ? - nic czego bym nie wiedziała, wietrzenie, otulanie, bliskość i cisza w domu. Masakra. Wyszło na to, że matka ma siedzieć z dzieckiem 24h i w dodatku ma być cicho i ciemno a na końcu reklama pampersów i jakieś testy nieprzemakania
3) Naturalnie i skutecznie - jak zadbać o swoje zdrowie w ciąży. - wyobraźcie sobie, że tutaj był wykład o homeopatii... Prowadziła go niby pediatra i homeopatka ale normalnie gdybym trafiła na takiego pediatrę to był trzasnęła drzwiami szybciej niż bym weszła. Nawet na rozwieranie szyjki macicy i zapalenie piersi najlepsza jest homeopatia, a podobno w ciąży i przy kp nie można przyjmować absolutnie żadnych antybiotyków
4) Szczepienia mojego dziecka - co powinnam wiedzieć ? - to było całkiem spoko, za wyjątkiem reklamy szczepionek skojarzonych... Wykład sam w sobie spoko, jak ktoś ma podstawową wiedzę. Później wywiązała się ciekawa dyskusja i pani doktor została prawie zjedzona żywcem
5) Bankowanie krwi pępowinowej - pomyśl o przyszłości swoich dzieci. Standardowo film...
6) Bezpieczeństwo mamy i dziecka w podróży. To była reklama fotelika za 2500 ale babki mówiły rzeczowo i konkretnie o wyborze fotelika. Więc to nam się podobało.

Poza tym tłum ludzi, klimatyzacji nie włączyli. Nagrody to były głównie zabawki z fisher price i można było je wygrać jak ktoś zrobił w domu plakat albo napisał wiersz... Lipa. No i ta wku*wiająca prowadząca co w rejestracji na początku siedziała, eh! Żenuła. Żadnych próbek. Na końcu dostałam wór "prezentów", ale tylko jeden na parę a nie na osobę jak na świadomej mamie. A w worku... poradnik homeopatyczny 2 sztuki, różowa smycz z leku homeopatycznego, kocyk jakości szmaty, gazeta mamo to ja ze stycznia , szmatka sensoryczna, i jedyne przydatne to paczka chusteczek nawilżanych dla dzidziusia do pupci. Żal...
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:52   #3785
malenka1889
Zadomowienie

Ja uwielbiałam kupować cos dla dziecka ta pierwsza wyprawka bardzo mnie cieszyła, każda pierdulka byla kupowana z bananem na buzi. My na pierwsza wyprawkę ponad 4 tys wydaliśmy teraz to juz mniejszy koszt będzie bo prawie wszystko jest

Cieszą takie zakupy i to bardzo

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-31, 11:52   #3786
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Spora lista tych pierdułek, ale tak szczerze to mi by było szkoda kasy np na tyle różnych rodzaju pieluszek, ja mialam flanelowe 2, tetrowe 10 bialych + 3 kolorowe. Teraz mysle zeby tylko 2 muslinowe dokupic, worki i pojemniki na pokarm no to tez zależy czy będziesz miała pokarm i ile bo ja miałam ale na bieżąco z piersi dziecko jadlo i żadnego zapasu nigdy nie miałam. Woreczki na pieluszki tez mi nie były potrzebne bo mieliśmy osobny kosz na pampersy. Prześcieradło do wózka tez nie było nam potrzebne mieliśmy różnej grubości kocyki, butelek mieliśmy sporo różnego rodzaju bo chciałam dokarmiać córkę ale ona żadnych butelek nie akceptowała tylko cycek. Po odstawieniu od piersi tylko tomme tippe jej pasowały butelki. Specjalnych płynów do butelek tez nie używałam tylko zwykłych bo i tak wyparzałam czy gotowałam butelki. No tak to u mnie było ale wiadomo każde dziecko jest inne i inne rzeczy sie przydają. Ja np laktator kupowałam po porodzie jak wiedziałam, ze mam pokarm i mogę karmić piersią bo jak zastój miałam w piersi to mąż pojechał i kupił.

Wiadomo pierwsze dziecko to kazdy chce mieć wszystko i jak najwięcej zeby dziecku nie brakowało. U nas najbardziej byliśmy zadowoleni ze stojaka na wanienke no super sprawa i plecy przy myciu dziecka nie bola.
Dzięki za opinię

Stojak i wanienkę pożyczę od siostry
Co do tego laktatora i pojemników, to sugerowałam się tym, co obserwowałam u siostry i przyjaciółki - obie dokupowały pojemniki, bo miały za mało
Woreczki na pieluchy tak dodatkowo dorzuciłam, bo kosztują 10 zł za 100 sztuk. Pomyślałam, że jak w gościach będę i młoda zrobi niespodziankę, to zawinę w pachnący woreczek i nie będę im zostawiać bomby ekologicznej
Pieluszki bambusowe dziewczyny polecały na lato, a muślinowe chciałam wypróbować, żeby mieć porównanie
Stary 2017-03-31, 11:54   #3787
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Witam piąteczek z śliczniutkim słoneczkiem

Extra, gratuluję

Mam jedną taką starą z czasów rozmiaru M i mam ciuchy mamuśki na dole, ona nosi rozmiar dobry na mnie w tej chwili a poza tym to już kurtki prawie nie trzeba, zaraz będziemy nosić kardigany i inne luźne sweterki

Jakie słodziutki

Aaaa ja chcę grilla! Narobiłaś mi smaka

Byłam wczoraj na Mamo to ja. Żenuła!

Babka w rejestracji na dzień dobry krzyczy, że szybciej szybciej bo kolejka. Wkurzyła mnie tym sakramencko. Mąż musiał podpisać zgodę na nieodpłatną publikację wizerunku jak chciał wejść za darmo...

Co do tematów:

1) Żywienie niemowląt - reklama mleka modyfikowanego. Coś tam o kp było, o odstawianiu z kp też więc dało się znieść.

2) Jak zapewnić dziecku zdrowy, nieprzerwany sen ? - nic czego bym nie wiedziała, wietrzenie, otulanie, bliskość i cisza w domu. Masakra. Wyszło na to, że matka ma siedzieć z dzieckiem 24h i w dodatku ma być cicho i ciemno a na końcu reklama pampersów i jakieś testy nieprzemakania

3) Naturalnie i skutecznie - jak zadbać o swoje zdrowie w ciąży. - wyobraźcie sobie, że tutaj był wykład o homeopatii... Prowadziła go niby pediatra i homeopatka ale normalnie gdybym trafiła na takiego pediatrę to był trzasnęła drzwiami szybciej niż bym weszła. Nawet na rozwieranie szyjki macicy i zapalenie piersi najlepsza jest homeopatia, a podobno w ciąży i przy kp nie można przyjmować absolutnie żadnych antybiotyków

4) Szczepienia mojego dziecka - co powinnam wiedzieć ? - to było całkiem spoko, za wyjątkiem reklamy szczepionek skojarzonych... Wykład sam w sobie spoko, jak ktoś ma podstawową wiedzę. Później wywiązała się ciekawa dyskusja i pani doktor została prawie zjedzona żywcem

5) Bankowanie krwi pępowinowej - pomyśl o przyszłości swoich dzieci. Standardowo film...

6) Bezpieczeństwo mamy i dziecka w podróży. To była reklama fotelika za 2500 ale babki mówiły rzeczowo i konkretnie o wyborze fotelika. Więc to nam się podobało.

Poza tym tłum ludzi, klimatyzacji nie włączyli. Nagrody to były głównie zabawki z fisher price i można było je wygrać jak ktoś zrobił w domu plakat albo napisał wiersz... Lipa. No i ta wku*wiająca prowadząca co w rejestracji na początku siedziała, eh! Żenuła. Żadnych próbek. Na końcu dostałam wór "prezentów", ale tylko jeden na parę a nie na osobę jak na świadomej mamie. A w worku... poradnik homeopatyczny 2 sztuki, różowa smycz z leku homeopatycznego, kocyk jakości szmaty, gazeta mamo to ja ze stycznia , szmatka sensoryczna, i jedyne przydatne to paczka chusteczek nawilżanych dla dzidziusia do pupci. Żal...
Uuu współczuje.... Ja na zaduch warszatach niw byłam i sie nie wybieram

Wysłane za pomocą mTalk

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 12:00   #3788
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny! czytam Was juz dłuzszy czas i wreszcie postanowilam sie odezwac - glownie przez to ze zaczelam moje L4 i mam teraz wreszcie troszke wiecej czasu. Kilka slow o mnie: 29 lat , druga ciaza: synek Wiktorek (6 lat) i obecnie prawie 20 tydzien ciazy .. termin na 21.08 z OM. W 16 tyg dowiedzialam sie ze bedzie to coreczka i wczoraj na wizycie moj gin jeszcze raz potwierdzil..i chcial sie ze mna zakladac o skrzynke piwa jak sie go zapytalam czy napewno napewno haha ogolnie kilka rzeczy dla malutkiej juz mam i zamierzam niedlugo skompletowac wiekszosc. Pamietam z poprzedniej ciazy ze bardzo ciezko bylo mi chodzic po sklepach w ostatnich miesiacach ciazy- a ja z tych co musza zobaczyc i dotknac ubrania i inne rzeczy a dopiero potem moge zamawiac w necie
A no i chyba imie dla niuni juz wybrane.. w sumie przez mojego męża. Od poczatku jak sie dowiedzial o ciazy to uznal ze bedzie Aurelia i nie ma rozmowy zeby miala inaczej na ime
Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona
Dzień dobry! Wiedziałaś, na którym forum pochwalić się imieniem, bo jedna z naszych uroczych moderatorek się tak nazywa Znam dwie Aurelie. Fajne babki.

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Widzę grudniówki na horyzoncie, a ja witam się w 6 miesiącu.

Ledwo co wczoraj zasnęłam, to mi się śniło, że swoje dziecko piersią karmią. Jaki odlot miałam... Reszta nocy wcale nie była lepsza w sny.
U mnie szósty miesiąc rozpocznie się w przyszłą niedzielę. Jeszcze trochę...

Ja też mam sny takie, że masakra. Np. śniło mi się, że spacerowałam po gęstym lesie i nagle rzucił się na mnie wielki, zdziczały owczarek niemiecki. Przybiegł jego właściciel ze strzelbą i chciał go zastrzelić, a ja stanęłam w jego obronie, zasłoniłam go i błagałam, żeby tego nie robił i że spróbuję mu znaleźć nowy dom. A tamten (pies w sensie) się na mnie cały czas pienił. Brr...

Albo z tą jasną plamką - śniło mi się, że lekarz mi powiedział, że to oznacza krwotok wewnątrz serca dziecka i że mam jak najszybciej udać się do szpitala. Więc biegnę na przystanek autobusowy I wściekam się, że autobus się spóźnia

Kurczę, idę dzisiaj z moimi suczkami na sterylizację. Martwię się trochę. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji. Wczoraj się poryczałam z tego powodu, bo boję się, że coś im się może stać, chociaż teoretycznie to rutynowy zabieg Patrzą na mnie na zmianę błagalnie i z wyrzutem , bo mają zakaz jedzenia przed operacją.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Te sny w ciąży są przesrane
Mi się dziś śniło, że mąż mnie zdradzał. Jak go zapytałam ile ma kochanek, to powiedział, że jakoś 5 albo 6 Tak go pobiłam, że miał śliwę pod okiem

Obudziłam się, poszłam do wc i po powrocie miałam drugi dziwny sen. Poszliśmy do kościoła w niedzielę palmową i tak się zakręciliśmy, że wzięliśmy ze sobą koszyczek z pokarmami do święcenia

Niezła misja przed Wami
Jak wymyślisz jakieś połączenie sypialni z salonem to pokaż co wykombinowałaś. Jak się zdecydujemy na drugie dziecko, to być może będziemy też musieli coś takiego ogarnąć

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

U mnie w środę połowa stuknęła

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Kup 4 dowolne produkty do pielęgnacji dziecka (kremy, płyny do kąpieli, balsamy, szampony, chusteczki) - 2 najtańsze otrzymasz w prezencie

Szukam inspiracji w aranżacjach kawalerek Ludzie kombinują na ogół z podestami, zasłonkami, regałami, komodami, parawanami... Mój TŻ nie znosi dzielenia otwartej przestrzeni, więc zasłonki i parawany raczej odpadają. Zostaje przedzielenie komodą, wzgl. regałem
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:01   #3789
nyna91
Raczkowanie

Cytat:

Laseczki, zrobiłam listę zakupów u jednego użytkownika na allegro, niby same pierdołki i 400 zł wyszło Muszę skonsultować z mężem i pewnie wieczorem będę zamawiać.
- prześcieradło do wózka
- katarek
- podkład pod materac

Jak mąż nie będzie protestować, to kupię od razu laktator avent z butelką 125 ml i smoczkiem nr 1 w zestawie, ale to dodatkowe prawie 100 zł.
Na takie pierdołki traci się najwięcej czasu ;/ mogła byś mi podrzucić nazwę użytkownika, u którego będziesz to kupować?
Stary 2017-03-31, 12:02   #3790
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za opinię

Stojak i wanienkę pożyczę od siostry

Co do tego laktatora i pojemników, to sugerowałam się tym, co obserwowałam u siostry i przyjaciółki - obie dokupowały pojemniki, bo miały za mało

Woreczki na pieluchy tak dodatkowo dorzuciłam, bo kosztują 10 zł za 100 sztuk. Pomyślałam, że jak w gościach będę i młoda zrobi niespodziankę, to zawinę w pachnący woreczek i nie będę im zostawiać bomby ekologicznej

Pieluszki bambusowe dziewczyny polecały na lato, a muślinowe chciałam wypróbować, żeby mieć porównanie
Spoko ja tylko opisałam jak u mnie było. Okres zakupów dla dziecka to najfajniejszy okres w całej ciąży oprócz czucia ruchów dziecka oczywiście. Wiec warto poszaleć z zakupami

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-31, 12:05   #3791
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Kurczę, idę dzisiaj z moimi suczkami na sterylizację. Martwię się trochę. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji. Wczoraj się poryczałam z tego powodu, bo boję się, że coś im się może stać, chociaż teoretycznie to rutynowy zabieg Patrzą na mnie na zmianę błagalnie i z wyrzutem , bo mają zakaz jedzenia przed operacją.
Rozumiem co czujesz, ja rok temu moją staruszkę 14 letnią oddawałam z sercem na dłoni. Ale miała już guzy, które zostały przy okazji usunięte i musiała być wysterylizowana. Nie mogę patrzeć jak zwierzęta cierpią, jak była taka śpiąca i słaba po zabiegu. Ale Twoje dziewczyny na pewno przejdą zabieg bezproblemowo, później tylko tydzień podawania tabletek, pilnowania żeby nie lizały i nie skakały i będzie z górki ja oddaję moją kotkę psotkę po świętach i już mnie serce ściska ale damy radę, to dla ich dobra !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 12:14   #3792
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem co czujesz, ja rok temu moją staruszkę 14 letnią oddawałam z sercem na dłoni. Ale miała już guzy, które zostały przy okazji usunięte i musiała być wysterylizowana. Nie mogę patrzeć jak zwierzęta cierpią, jak była taka śpiąca i słaba po zabiegu. Ale Twoje dziewczyny na pewno przejdą zabieg bezproblemowo, później tylko tydzień podawania tabletek, pilnowania żeby nie lizały i nie skakały i będzie z górki ja oddaję moją kotkę psotkę po świętach i już mnie serce ściska ale damy radę, to dla ich dobra !
Moje futrzaki mają po 3,5 roku, więc powinny to przetrwać. Ale ściskam się z nimi dzisiaj cały dzień i boję się mimo to. Zwariowałabym chyba, gdyby coś im się stało. Trzymam kciuki za Twojego kotka Wiem, że ropomacicze, rak sutków i inne problemy wynikające z braku sterylizacji mogą być dużo potworniejsze, więc po trzech latach dylematów wreszcie postanowiłam mieć to za sobą. Tydzień temu zjadły po tabletce Bravecto - mam nadzieję, że ich to nie osłabi. Weterynarz powiedział, że nie ma to wpływu na ich zdrowie. Matko, ale panikara ze mnie.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

To jest jedna moja mordka:
https://www.facebook.com/PawSitiveDo...type=3&theater

A to druga, trochę mniej widoczna
Stary 2017-03-31, 12:21   #3793
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki Ci dobra kobieto, zrobiłam zamówienie i 70 zeta w kieszeni zostało - przegapiłabym tą promocję :P

Cytat:

- prześcieradło do wózka
- katarek
- podkład pod materac

Jeśli mogę... nie kupuj prześcieradła do wózka - pieluszka flanelowa wystarczy. To niby pierdółka ale zawsze...

Te duże butelki też na początku Ci się nie przydadzą. Ale jak wyżej - to tylko moja opinia :P

Wkładki laktacyjne - poczytaj sobie jeszcze o chłonnościach i opinie innych mam. Nie każde są dobre. To tak na wszelki wypadek. Jak rodziłam młodego na topie i zachwalane były Babyono premium (na noc)
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:22   #3794
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Moje futrzaki mają po 3,5 roku, więc powinny to przetrwać. Ale ściskam się z nimi dzisiaj cały dzień i boję się mimo to. Zwariowałabym chyba, gdyby coś im się stało. Trzymam kciuki za Twojego kotka Wiem, że ropomacicze, rak sutków i inne problemy wynikające z braku sterylizacji mogą być dużo potworniejsze, więc po trzech latach dylematów wreszcie postanowiłam mieć to za sobą. Tydzień temu zjadły po tabletce Bravecto - mam nadzieję, że ich to nie osłabi. Weterynarz powiedział, że nie ma to wpływu na ich zdrowie. Matko, ale panikara ze mnie.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

O matko jakie śliczne ja powinnam być zdecydowanie zwierzęcą mamą przytulanie z takimi dużymi piesorami musi być superowe dadzą rade dziewczyny, trochę się obrażą ale dadzą radę tylko nie wiem jak Ty później dasz radę z dwójką po zabiegu, bo to nie jest takie proste, ja całą noc nie spałam i czuwałam przy suni. Trzymam kciuki, daj znać jak będziecie po
P.S. śliczne szeleczki mają
Stary 2017-03-31, 12:29   #3795
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny! czytam Was juz dłuzszy czas i wreszcie postanowilam sie odezwac - glownie przez to ze zaczelam moje L4 i mam teraz wreszcie troszke wiecej czasu. Kilka slow o mnie: 29 lat , druga ciaza: synek Wiktorek (6 lat) i obecnie prawie 20 tydzien ciazy .. termin na 21.08 z OM. W 16 tyg dowiedzialam sie ze bedzie to coreczka i wczoraj na wizycie moj gin jeszcze raz potwierdzil..i chcial sie ze mna zakladac o skrzynke piwa jak sie go zapytalam czy napewno napewno haha ogolnie kilka rzeczy dla malutkiej juz mam i zamierzam niedlugo skompletowac wiekszosc. Pamietam z poprzedniej ciazy ze bardzo ciezko bylo mi chodzic po sklepach w ostatnich miesiacach ciazy- a ja z tych co musza zobaczyc i dotknac ubrania i inne rzeczy a dopiero potem moge zamawiac w necie
A no i chyba imie dla niuni juz wybrane.. w sumie przez mojego męża. Od poczatku jak sie dowiedzial o ciazy to uznal ze bedzie Aurelia i nie ma rozmowy zeby miala inaczej na ime
Witamy 😊
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Oddawaj!

Witaj

znam jedną, malutką Aurelkę lat 3, no i od niedawna z deczka starszą
Chciałam to samo napisać. Od niedawna też znam Aurelie fajna babka z niej 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 12:34   #3796
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
O matko jakie śliczne ja powinnam być zdecydowanie zwierzęcą mamą przytulanie z takimi dużymi piesorami musi być superowe dadzą rade dziewczyny, trochę się obrażą ale dadzą radę tylko nie wiem jak Ty później dasz radę z dwójką po zabiegu, bo to nie jest takie proste, ja całą noc nie spałam i czuwałam przy suni. Trzymam kciuki, daj znać jak będziecie po
P.S. śliczne szeleczki mają
Polecam tę firemkę PawSitive Dog (to chyba jest jedna babeczka, która szyje te szelki). Trochę trzeba poczekać, ale są cudne i wytrzymałe. Chyba jeszcze jedne im zamówię, bo wzory są ACH i OCH

Na szczęście zaczyna się weekend, więc TŻ mnie trochę odciąży. Idę sprzątać, żeby się rozproszyć Jedna ma zabieg o 19:00, druga o 20:00.
Stary 2017-03-31, 12:42   #3797
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Hanala dokladnie zgadzam sie z Toba. To jest nasza sprawa i jesli sie komus nie podoba to niech to zatrzyma dla siebie. Najgorzej ze nawet slyszelismy takie cos od tesciow a im troszke mi glupio powiedziec zeby nie wtykali nosa w to jak nazwiemy nasze dziecko.

A przy okzazji to powiem wam ze jestesmy we 4 sasiadki dom po domu w ciazy hehe + kolejna sasiadka ma adoptowac malenstwo wiec bedziemy mialy 5 maluchow w tym samym wieku i tylko jeden chlopak stwierdzony, reszta dziewuszki
Nasi Panowie to juz sie rozgladali czy aby napewno listonosz w okolicy sie nie zmienil ze tak wszystkie naraz zaciążyly:hahaha :
Ha ha 😁
To będzie jeden książę wśród księżniczek. Będą się biły o jego uwagę
Cytat:

Słodkie te twoje psiaki. Ja mam już mojego ''synka'' 8 lat i nawet zaczynam się martwić i panikować jak nie chce zjeść bo np się zakochał 😜

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:51   #3798
oriane
Rozeznanie

Ja celuję w laktator medela swing maxi na 2 piersi. Koszt duży, ale wolę szybciej. Wszystkie mamy twinsów dają mu numer 1. Nawet nie chce sumować kosztów naszej przyszłej wyprawki bo się boję 😀

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:52   #3799
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz już tak będzie, że będziemy na drugim planie

Cytat:
Na takie pierdołki traci się najwięcej czasu ;/ mogła byś mi podrzucić nazwę użytkownika, u którego będziesz to kupować?
Swiat___Dziecka
http://allegro.pl/listing/user/listi...609074&order=p

Cytat:
Wyświetla mi się takie główny kolaż zdjęć, a nie Twoje psiaki
Trzymam

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Dzięki Ci dobra kobieto, zrobiłam zamówienie i 70 zeta w kieszeni zostało - przegapiłabym tą promocję :P

Jeśli mogę... nie kupuj prześcieradła do wózka - pieluszka flanelowa wystarczy. To niby pierdółka ale zawsze...

Te duże butelki też na początku Ci się nie przydadzą. Ale jak wyżej - to tylko moja opinia :P

Wkładki laktacyjne - poczytaj sobie jeszcze o chłonnościach i opinie innych mam. Nie każde są dobre. To tak na wszelki wypadek. Jak rodziłam młodego na topie i zachwalane były Babyono premium (na noc)
Co kupiłaś?

Właśnie z tym prześcieradłem nie byłam pewna. Siora też nie miała, ale mówi, że jak do nowego wózka, to może lepiej mieć A ta pielucha Ci się nie przesuwała?

Te butelki to na później, po prostu chcę zaoszczędzić na kosztach wysyłki, bo i tak będę z nich na 99% później korzystać, a jak nie to najwyżej będą na prezent

Poczytam Myślałam, że to wszystko jedno jakie, ale faktycznie pewnie mają różne właściwości. Skomplikowane to wszystko Dobrze, że mam takie grono doradcze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 13:43   #3800
malenka1889
Zadomowienie

Kurde mi juz chorubsko przeszło, a corka nadal sie meczy, tydzień temu w piatek byliśmy u lekarza potem w poniedziale pojechałam bo gorszy kaszel dostała, jeszcze jest chora i strasznie jej charczy i cos czuje, że albo dzisiaj albo w poniedziałek pojadę do lekarza bo boje się, że jej w oskrzela czy płuca pojdzie...

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-31, 13:52   #3801
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Co kupiłaś?

Właśnie z tym prześcieradłem nie byłam pewna. Siora też nie miała, ale mówi, że jak do nowego wózka, to może lepiej mieć A ta pielucha Ci się nie przesuwała?

Te butelki to na później, po prostu chcę zaoszczędzić na kosztach wysyłki, bo i tak będę z nich na 99% później korzystać, a jak nie to najwyżej będą na prezent

Poczytam Myślałam, że to wszystko jedno jakie, ale faktycznie pewnie mają różne właściwości. Skomplikowane to wszystko Dobrze, że mam takie grono doradcze
Kupowałam mleko Grześkowi. On pije specjalne i płace jak za zboże a tu mi się opłacało. No i pantsy z pampersa bo jak są w promocji to cena ujdzie

Kupiłam też jakieś chusteczki nawilżanie i płyn do kąpieli dla niego. Opłaciło mi się w każdym razie. Zrobiłam zamówienie online i jutro przy okazji zakupów sobie odbiorę

Co do pieluszki w wózku to ja brzegi zakładałam pod ten materacyk co jest w gondoli i było ok.

No a z butelkami to tylko komentarz taki był. Bo jak będziesz planowała kp to butelka będzie potrzebna do wody i ewentualnie do karmienia ściąganym mlekiem ale często dzieci kp butelek za chiny ciągnąć nie chcą... wszystko zależy jak się dzidziola nauczy.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Kurde mi juz chorubsko przeszło, a corka nadal sie meczy, tydzień temu w piatek byliśmy u lekarza potem w poniedziale pojechałam bo gorszy kaszel dostała, jeszcze jest chora i strasznie jej charczy i cos czuje, że albo dzisiaj albo w poniedziałek pojadę do lekarza bo boje się, że jej w oskrzela czy płuca pojdzie...

Wysłane za pomocą mTalk
Oooojjjjj zdrówka dla córci

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 14:08   #3802
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację, lepiej skontrolować
Długo jej się to ciągnie

Cytat:
No a z butelkami to tylko komentarz taki był. Bo jak będziesz planowała kp to butelka będzie potrzebna do wody i ewentualnie do karmienia ściąganym mlekiem ale często dzieci kp butelek za chiny ciągnąć nie chcą... wszystko zależy jak się dzidziola nauczy.
Będę chciała nauczyć tak, żeby piło i z cyca i z butli, żebym nie była uwiązana, ale wiem, że w praktyce różnie to bywa Planuję kp przez 6 miesięcy, a później chcę odstawić, ale to taka wersja na teraz. Wszystko wyjdzie w praniu

Wreszcie coś ruszyło w sprawie przesyłki ze stanikiem, bo już 2 tygodnie czekam. Może w poniedziałek moje cycki poczują wielką radość
Stary 2017-03-31, 14:22   #3803
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Uuu współczuje.... Ja na zaduch warszatach niw byłam i sie nie wybieram

Wysłane za pomocą mTalk
Ja tez sie nie wybieram. Podobnie jak do szkoly rodzenia.

Cytat:
Dzień dobry! Wiedziałaś, na którym forum pochwalić się imieniem, bo jedna z naszych uroczych moderatorek się tak nazywa Znam dwie Aurelie. Fajne babki.

U mnie szósty miesiąc rozpocznie się w przyszłą niedzielę. Jeszcze trochę...

Ja też mam sny takie, że masakra. Np. śniło mi się, że spacerowałam po gęstym lesie i nagle rzucił się na mnie wielki, zdziczały owczarek niemiecki. Przybiegł jego właściciel ze strzelbą i chciał go zastrzelić, a ja stanęłam w jego obronie, zasłoniłam go i błagałam, żeby tego nie robił i że spróbuję mu znaleźć nowy dom. A tamten (pies w sensie) się na mnie cały czas pienił. Brr...

Albo z tą jasną plamką - śniło mi się, że lekarz mi powiedział, że to oznacza krwotok wewnątrz serca dziecka i że mam jak najszybciej udać się do szpitala. Więc biegnę na przystanek autobusowy I wściekam się, że autobus się spóźnia

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Szukam inspiracji w aranżacjach kawalerek Ludzie kombinują na ogół z podestami, zasłonkami, regałami, komodami, parawanami... Mój TŻ nie znosi dzielenia otwartej przestrzeni, więc zasłonki i parawany raczej odpadają. Zostaje przedzielenie komodą, wzgl. regałem
Jedna z dziewczyn szukala inspiracji do kawalerek, moze zsie z Toba podzieli gdzies mi sie kołacze ze Gunis lub Judis ale nie pamietam niestety.
Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Bidulka

Cytat:
Masz rację, lepiej skontrolować
Długo jej się to ciągnie

Będę chciała nauczyć tak, żeby piło i z cyca i z butli, żebym nie była uwiązana, ale wiem, że w praktyce różnie to bywa Planuję kp przez 6 miesięcy, a później chcę odstawić, ale to taka wersja na teraz. Wszystko wyjdzie w praniu

Wreszcie coś ruszyło w sprawie przesyłki ze stanikiem, bo już 2 tygodnie czekam. Może w poniedziałek moje cycki poczują wielką radość
Bedzie wybawienie

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 14:28   #3804
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Witam się mamusie no i synek na 100 % już chyba jajka sie nie zamienią w cipke pokazał się w całej okazałości lekarz zrobił mi fotkę żebym pokazał tatusiowi. A mój mąż na to taki mały osprzęt ma A tak po za tym wszystko oki. teraz to czekam na 11.04 na prenatalne.
Gratulacje!

Cytat:
Gratulacje

Oj te nasze chłopaki lubią się jajkami chwalić

Hahaha
Cytat:
Witaj!
Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Ja celuję w laktator medela swing maxi na 2 piersi. Koszt duży, ale wolę szybciej. Wszystkie mamy twinsów dają mu numer 1. Nawet nie chce sumować kosztów naszej przyszłej wyprawki bo się boję 😀

Oriane zobacz w aptece internetowej Gemini. Przyjaciółka mi mówiła, że dużo tsniej mają nie tylko laktator, ale i wiele produktów. Tutaj już chyba tez pusalysmy o tej aptece na forum.

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 14:59   #3805
SportMama
Raczkowanie

Melduję,że jestem po badaniach prenatalnych. Wszystko ok. Pani doktor powiedziała,że wielkanoc się zbliża,bo widać,że są jajeczka.No więc już potwierdzony mężczyzna.... na 100 procent. Tylko nieaładne zdjęcie mam,bo się nie chciał pokazać i jak został popukany,to się obrócił tyłkiem....następne co będzie unikać zdjęć...Wszystko ok.Dziecko ma 20 cm i pół kg wagi. Ten wzrost mnie zastanawia,bo na zwykłej wizycie też miał 3 tyg temu tyle samo.Chyba to od sprzętu zależy. Najważniejsze,że wszystko ok.
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 15:03   #3806
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Melduję,że jestem po badaniach prenatalnych. Wszystko ok. Pani doktor powiedziała,że wielkanoc się zbliża,bo widać,że są jajeczka.No więc już potwierdzony mężczyzna.... na 100 procent. Tylko nieaładne zdjęcie mam,bo się nie chciał pokazać i jak został popukany,to się obrócił tyłkiem....następne co będzie unikać zdjęć...Wszystko ok.Dziecko ma 20 cm i pół kg wagi. Ten wzrost mnie zastanawia,bo na zwykłej wizycie też miał 3 tyg temu tyle samo.Chyba to od sprzętu zależy. Najważniejsze,że wszystko ok.
Gratulacje

Nam gin powiedział ostatnio, że na tym etapie już się całego dziecka nie mierzy, tylko poszczególne części ciała i wagę Może jeden podawał z nóżkami, a drugi bez

Zabrałam się za segregowanie ciuszków młodej. Już widzę, że będę musiała pionowo układać, bo się inaczej nie pomieszczę Mogę otworzyć wypożyczalnię czapeczek i skarpetek
Stary 2017-03-31, 15:10   #3807
gunis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość

Jedna z dziewczyn szukala inspiracji do kawalerek, moze zsie z Toba podzieli gdzies mi sie kołacze ze Gunis lub Judis ale nie pamietam niestety.

Ja nie

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 15:11   #3808
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Super, gratulacje!

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 15:11   #3809
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje

Nam gin powiedział ostatnio, że na tym etapie już się całego dziecka nie mierzy, tylko poszczególne części ciała i wagę Może jeden podawał z nóżkami, a drugi bez

Zabrałam się za segregowanie ciuszków młodej. Już widzę, że będę musiała pionowo układać, bo się inaczej nie pomieszczę Mogę otworzyć wypożyczalnię czapeczek i skarpetek
Kurde ja nie potrafię tak pionowo układać

Dużo mniej miejsca zajmują tak poukładane ciuszki? Bo szafa mi pęka w szwach, a córki komoda to ledwo co sie domyka....

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-31, 15:11   #3810
gunis
Rozeznanie

Dziewczyny, gratulacje za dzisiejsze wizyty!

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości