![]() |
#3781 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
szybciutko zleci kochana
![]() i tak wogole gratuluje synka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że ubranka dostałam. Na kolejne miesiące mam jeszcze do kupienia: - wózek (na szczęście teściowie sponsorują) - bujaczek (zbieramy piątaki na niego i już uzbierane ![]() - monitor oddechu - płaska podusia - termometr - przewijak (liczę na sponsoring babci, bo siostrze kupiła ![]() - prześcieradła do łóżeczka - nożyczki do paznokci I wyprawka kosmetyczna: - pampersy - emulsja do i po kąpieli - waciki, patyczki - krem do pupy - sól fizjologiczna w ampułkach - krem ochronny - płyn do prania - płyn do płukania I dla mnie: - koszule do karmienia (mam 1) - klapki pod prysznic - podkłady i podpaski - tantum rosa - majteczki siateczkowe - cienki szlafrok - staniki (to będzie dramat) - maść na brodawki - lewatywa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo pierwsze dziecko to kazdy chce mieć wszystko i jak najwięcej zeby dziecku nie brakowało. U nas najbardziej byliśmy zadowoleni ze stojaka na wanienke no super sprawa i plecy przy myciu dziecka nie bola. Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 | |||||
Raczkowanie
|
Witam piąteczek z śliczniutkim słoneczkiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam wczoraj na Mamo to ja. Żenuła! Babka w rejestracji na dzień dobry krzyczy, że szybciej szybciej bo kolejka. ![]() Co do tematów: 1) Żywienie niemowląt - reklama mleka modyfikowanego. Coś tam o kp było, o odstawianiu z kp też więc dało się znieść. 2) Jak zapewnić dziecku zdrowy, nieprzerwany sen ? - nic czego bym nie wiedziała, wietrzenie, otulanie, bliskość i cisza w domu. Masakra. Wyszło na to, że matka ma siedzieć z dzieckiem 24h i w dodatku ma być cicho i ciemno ![]() ![]() 3) Naturalnie i skutecznie - jak zadbać o swoje zdrowie w ciąży. - wyobraźcie sobie, że tutaj był wykład o homeopatii... Prowadziła go niby pediatra i homeopatka ale normalnie gdybym trafiła na takiego pediatrę to był trzasnęła drzwiami szybciej niż bym weszła. Nawet na rozwieranie szyjki macicy i zapalenie piersi najlepsza jest homeopatia, a podobno w ciąży i przy kp nie można przyjmować absolutnie żadnych antybiotyków ![]() 4) Szczepienia mojego dziecka - co powinnam wiedzieć ? - to było całkiem spoko, za wyjątkiem reklamy szczepionek skojarzonych... Wykład sam w sobie spoko, jak ktoś ma podstawową wiedzę. Później wywiązała się ciekawa dyskusja i pani doktor została prawie zjedzona żywcem ![]() 5) Bankowanie krwi pępowinowej - pomyśl o przyszłości swoich dzieci. Standardowo film... 6) Bezpieczeństwo mamy i dziecka w podróży. To była reklama fotelika za 2500 ale babki mówiły rzeczowo i konkretnie o wyborze fotelika. Więc to nam się podobało. Poza tym tłum ludzi, klimatyzacji nie włączyli. Nagrody to były głównie zabawki z fisher price i można było je wygrać jak ktoś zrobił w domu plakat albo napisał wiersz... Lipa. No i ta wku*wiająca prowadząca co w rejestracji na początku siedziała, eh! Żenuła. Żadnych próbek. Na końcu dostałam wór "prezentów", ale tylko jeden na parę a nie na osobę jak na świadomej mamie. A w worku... poradnik homeopatyczny 2 sztuki, różowa smycz z leku homeopatycznego, kocyk jakości szmaty, gazeta mamo to ja ze stycznia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Zadomowienie
|
Ja uwielbiałam kupować cos dla dziecka ta pierwsza wyprawka bardzo mnie cieszyła, każda pierdulka byla kupowana z bananem na buzi. My na pierwsza wyprawkę ponad 4 tys wydaliśmy teraz to juz mniejszy koszt będzie bo prawie wszystko jest
![]() Cieszą takie zakupy i to bardzo ![]() Wysłane za pomocą mTalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stojak i wanienkę pożyczę od siostry ![]() Co do tego laktatora i pojemników, to sugerowałam się tym, co obserwowałam u siostry i przyjaciółki - obie dokupowały pojemniki, bo miały za mało ![]() Woreczki na pieluchy tak dodatkowo dorzuciłam, bo kosztują 10 zł za 100 sztuk. Pomyślałam, że jak w gościach będę i młoda zrobi niespodziankę, to zawinę w pachnący woreczek i nie będę im zostawiać bomby ekologicznej ![]() Pieluszki bambusowe dziewczyny polecały na lato, a muślinowe chciałam wypróbować, żeby mieć porównanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3788 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też mam sny takie, że masakra. Np. śniło mi się, że spacerowałam po gęstym lesie i nagle rzucił się na mnie wielki, zdziczały owczarek niemiecki. Przybiegł jego właściciel ze strzelbą i chciał go zastrzelić, a ja stanęłam w jego obronie, zasłoniłam go i błagałam, żeby tego nie robił i że spróbuję mu znaleźć nowy dom. A tamten (pies w sensie) się na mnie cały czas pienił. Brr... Albo z tą jasną plamką - śniło mi się, że lekarz mi powiedział, że to oznacza krwotok wewnątrz serca dziecka i że mam jak najszybciej udać się do szpitala. Więc biegnę na przystanek autobusowy ![]() ![]() Kurczę, idę dzisiaj z moimi suczkami na sterylizację. Martwię się trochę. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji. Wczoraj się poryczałam z tego powodu, bo boję się, że coś im się może stać, chociaż teoretycznie to rutynowy zabieg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- To jest jedna moja mordka: https://www.facebook.com/PawSitiveDo...type=3&theater https://www.facebook.com/PawSitiveDo...type=3&theater A to druga, trochę mniej widoczna ![]() https://www.facebook.com/PawSitiveDo...type=3&theater |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Te duże butelki też na początku Ci się nie przydadzą. Ale jak wyżej - to tylko moja opinia :P Wkładki laktacyjne - poczytaj sobie jeszcze o chłonnościach i opinie innych mam. Nie każde są dobre. To tak na wszelki wypadek. Jak rodziłam młodego na topie i zachwalane były Babyono premium (na noc)
![]() |
#3794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. śliczne szeleczki mają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na szczęście zaczyna się weekend, więc TŻ mnie trochę odciąży. Idę sprzątać, żeby się rozproszyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
To będzie jeden książę wśród księżniczek. Będą się biły o jego uwagę Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Rozeznanie
|
Ja celuję w laktator medela swing maxi na 2 piersi. Koszt duży, ale wolę szybciej. Wszystkie mamy twinsów dają mu numer 1. Nawet nie chce sumować kosztów naszej przyszłej wyprawki bo się boję 😀
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |||
Zakorzenienie
|
Teraz już tak będzie, że będziemy na drugim planie
![]() Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...609074&order=p Cytat:
![]() Trzymam ![]() Cytat:
Właśnie z tym prześcieradłem nie byłam pewna. Siora też nie miała, ale mówi, że jak do nowego wózka, to może lepiej mieć ![]() Te butelki to na później, po prostu chcę zaoszczędzić na kosztach wysyłki, bo i tak będę z nich na 99% później korzystać, a jak nie to najwyżej będą na prezent ![]() Poczytam ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3800 |
Zadomowienie
|
Kurde mi juz chorubsko przeszło, a corka nadal sie meczy, tydzień temu w piatek byliśmy u lekarza potem w poniedziale pojechałam bo gorszy kaszel dostała, jeszcze jest chora i strasznie jej charczy i cos czuje, że albo dzisiaj albo w poniedziałek pojadę do lekarza bo boje się, że jej w oskrzela czy płuca pojdzie...
Wysłane za pomocą mTalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam też jakieś chusteczki nawilżanie i płyn do kąpieli dla niego. Opłaciło mi się w każdym razie. Zrobiłam zamówienie online i jutro przy okazji zakupów sobie odbiorę ![]() Co do pieluszki w wózku to ja brzegi zakładałam pod ten materacyk co jest w gondoli i było ok. No a z butelkami to tylko komentarz taki był. Bo jak będziesz planowała kp to butelka będzie potrzebna do wody i ewentualnie do karmienia ściąganym mlekiem ale często dzieci kp butelek za chiny ciągnąć nie chcą... wszystko zależy jak się dzidziola nauczy. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3802 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Długo jej się to ciągnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Wreszcie coś ruszyło w sprawie przesyłki ze stanikiem, bo już 2 tygodnie czekam. Może w poniedziałek moje cycki poczują wielką radość ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3804 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Raczkowanie
|
Melduję,że jestem po badaniach prenatalnych. Wszystko ok. Pani doktor powiedziała,że wielkanoc się zbliża,bo widać,że są jajeczka.No więc już potwierdzony mężczyzna.... na 100 procent. Tylko nieaładne zdjęcie mam,bo się nie chciał pokazać i jak został popukany,to się obrócił tyłkiem....następne co będzie unikać zdjęć...Wszystko ok.Dziecko ma 20 cm i pół kg wagi. Ten wzrost mnie zastanawia,bo na zwykłej wizycie też miał 3 tyg temu tyle samo.Chyba to od sprzętu zależy. Najważniejsze,że wszystko ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam gin powiedział ostatnio, że na tym etapie już się całego dziecka nie mierzy, tylko poszczególne części ciała i wagę ![]() ![]() Zabrałam się za segregowanie ciuszków młodej. Już widzę, że będę musiała pionowo układać, bo się inaczej nie pomieszczę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dużo mniej miejsca zajmują tak poukładane ciuszki? Bo szafa mi pęka w szwach, a córki komoda to ledwo co sie domyka.... Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, gratulacje za dzisiejsze wizyty!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.