Listopadówki 2017 ❤ cz. 1 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-12, 16:54   #1741
aerien83
Zadomowienie

Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Ja mówię znajomym, że syn bedzie Brajanusz- trochę tradycji, trochę nowoczesności 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Helgi607, wybacz to pytanie: kiedy miałaś OM? Bo my chyba najbliżej mamy do siebie z terminami

Od poniedziałku (od wizyty) trochę się dołuję, i trochę nie chce mi się pisać. 6t0d i nie było serduszka, zarodek niby gdzieś tam z tyłu (echo zarodka), ale niemożliwy do zbadania. A co, jak nie będzie?

.............

Ja mam już dwoje dzieci, żadnego do żłobka nie posłałam, ale miałam z kim zostawiać gdy wychodziłam do pracy. Za to w przedszkolu oboje od 3 roku życia byli. Ja sobie nie wyobrażam długiego siedzenia w domu (pracoholiczka, ale uwielbiam swoją pracę), ale żłobek traktuję jako ostateczność, może z obawy, że zamiast do żłobka dziecko trafi do przechowalni, bo przecież i takie są. Albo za "miętka" jestem i tyle rok z dzieckiem i do pracy.

.............

Przeczuwam chłopca, chociaż to, co napisała Helgi i mnie dało do myślenia. Może późniejsze zapłodnienie to jednak dziewuszka? Szczęśliwie jest mi totalnie wszystko jedno, byle zdrowe Mam już syna i córkę

.............

Pisałyście o imionach. Brajanusz rozwalił mnie na łopatki hihi. Ja nie wiem, mówiąc szczerze. Julian lub Aleksander, albo Alicja i ? Oj, nie wiem Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku a na imiona przyjdzie czas.
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 16:54   #1742
dziobun
Zadomowienie

A zimowe dzieci lepiej chustować czy w wózku okryć kołderką? Nie znam się na tym. Jak wtedy kurtkę zapiąc czy na kurtce?
Ja mam dość elastyczną pracę i w ogole dość niecny plan żeby tak szybko jak się da wziąć 2 popołudnia w pracy, żeby nie wypaść z obiegu. Ale ja mam mamę blisko i liczę, że sie trochę zajmie wnukiem.

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 17:14   #1743
Molise
Zakorzenienie

Ale napisalyscie juz nadrabiam.

Właśnie wróciłam z IP, zaczęłam krwawić. Na badaniu było już czysto, ciąża żywa, maluch nawet mi "pomachał". wypuścili mnie do domu z duphastonem i nakazem leżenia.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 17:26   #1744
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość

Właśnie wróciłam z IP, zaczęłam krwawić. Na badaniu było już czysto, ciąża żywa, maluch nawet mi "pomachał". wypuścili mnie do domu z duphastonem i nakazem leżenia.

Łączę się w bólu i pozdrawiam z łóżka Trzy tygodnie już tak leżę, świra można dostać
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 17:41   #1745
stypi_89
Wtajemniczenie

Cytat:

Molise trzymaj się dobrze, że wszystko szczęśliwie się zakończyło, a teraz leż, odpoczywaj i daj się rozpieszczać wszystko będzie dobrze
23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 17:58   #1746
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Hehe. I że dziewczynka odbiera mamie urodę i takie tam Ja w poprzedniej ciąży nie miałam w ogóle żadnych wyprysków, piękne włosy <3 Więc co ma być to będzie :P

To masz już całkiem spore panny Ja właśnie drukuję wniosek do przedszkola. Sikam w majty jak to będzie (jeśli się dostanie :P)

O WOW! Ale babyboom!

My uparcie twierdzimy, że będzie Brajanek albo Dżejsika
Moje dziecko się nie dostało. Chciałam go posłać jako 2,5-latka od marca 2018, ale już od września mają wszystkie miejsca zajęte. Nie zależało mi jakoś bardzo, kartę złożyłam jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży. W obecnej sytuacji zostanie po prostu z nami w domu pójdzie od września 2018 jak się dostanie.

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Wszystko co w nadmiarze może szkodzić. Pewnie jakbyś co tydzień biegała na usg to średnio. Ja od 28 tyg do 33 miałam usg średnio co 3-5 dni, a ktg 3 razy dziennie, bo sytuacja tego wymagała. Często, ale dzięki temu w odpowiednim czasie odbyło się cc i nie było za późno.

Ja miałam w 33-34 tygodniu usg codziennie lub 2 razy dziennie. Mały urodził się zdrowy, wiec chyba nie szkodzi...

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Chcemy co najmniej 2, więc jakoś będę musiała przeżyć połączenie ciąży z opieką nad dzieckiem może kolejna będzie przebiegała łagodniej, liczę na to Wolałabym nie wysyłać dzieci do żłobka, niani to już w ogóle chyba bym nie zaufała żadnej, dzieciom będzie musiało wystarczyć towarzystwo kuzynów siostra ma synka, druga zaraz bierze się do roboty, nie będzie dużej różnicy wieku, no i są jeszcze te wszystkie dzieci znajomych z tego roku

W temacie żłobków to nas na szczęście temat nie dotyczył, bo nie wiem co bym zrobiła. Po macierzyńskim wróciłam na chwile do pracy, junior został z dziadkiem. Zwolniłam się i poszłam "na swoje", pracowałam z domu i junior czasem był ze mną, czasem z dziadkiem. Teraz zazwyczaj jest ze mną w domu, chociaż ciężko znoszę ciąże. Na najbliższy czas jestem zmuszona załatwić mu opiekę, bo mam nakaz lezenia.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu i pozdrawiam z łóżka Trzy tygodnie już tak leżę, świra można dostać

Ja pół pierwszej ciąży przeleżałam, także wiem jak jest ale juniora mi żal ....

Cytat:
Napisane przez stypi_89 Pokaż wiadomość
Molise trzymaj się dobrze, że wszystko szczęśliwie się zakończyło, a teraz leż, odpoczywaj i daj się rozpieszczać wszystko będzie dobrze

Nie ma mnie kto rozpieszczać mąż się zajmuje juniorem, mi jedynie po frytki podjechał po szpitalu

Leon
Stary 2017-04-12, 18:05   #1747
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

Od poniedziałku (od wizyty) trochę się dołuję, i trochę nie chce mi się pisać. 6t0d i nie było serduszka, zarodek niby gdzieś tam z tyłu (echo zarodka), ale niemożliwy do zbadania. A co, jak nie będzie?
Wiem co to znaczy strach... Ale to jeszcze tak wczesna ciąża że mogło nie być serduszka. U mnie w 5t6d też nie było.
Kiedy masz wizytę?
Cytat:

Skąd ja to znam... Łączę się w bólu i leżeniu. Znaleźli źródło krwawienia?
Ja już leżę 2 tygodnie. Da się, nawet mając drugie dziecko.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:

Ja pół pierwszej ciąży przeleżałam, także wiem jak jest ale juniora mi żal ....

A czemu w poprzedniej ciąży leżałaś?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-12, 18:11   #1748
nadzieja2017
Raczkowanie

Ja tez leżę od dwóch tygodni ponad. Nawet zaliczyłam szpital :-/ Krwiak podkosmówkowy jest winowajcom mojego krwawienia. Nie odzywalam się bo te 2 tygodnie były dla mnie okropne. Ale codziennie podczytuje. Tak się balam ;-( teraz już nie plamie biorę leki i mamy się oszczędzać. Dobrze ze jesteście wy i to forum

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Madziunusia proszę o dopisanie na początku listy pierwsza ciąża 25 lat

nadzieja2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 18:15   #1749
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:

Helgi607, wybacz to pytanie: kiedy miałaś OM? Bo my chyba najbliżej mamy do siebie z terminami

.
23.02 aerien nie ma ck się nastawiac negatywnie tak jak dwakolory pisze, może być jeszcze za wczesnie

Cytat:

Dobrze, że wszystko ok odpoczywaj !
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 18:16   #1750
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Wiem co to znaczy strach... Ale to jeszcze tak wczesna ciąża że mogło nie być serduszka. U mnie w 5t6d też nie było.

Kiedy masz wizytę?

Skąd ja to znam... Łączę się w bólu i leżeniu. Znaleźli źródło krwawienia?

Ja już leżę 2 tygodnie. Da się, nawet mając drugie dziecko.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

A czemu w poprzedniej ciąży leżałaś?

Niestety źródła nie znaleźli, wszystko wyglada Ok.
W pierwszej ciąży najpierw plamilam, później miałam skurcze od 27 tygodnia, w 30 tygodniu mocne krwawienie i podejrzenie odklejajacego się łożyska, w 33 tygodniu słabe przepływy pepowinowe i podejrzenie hipotrofii. Także ciąża z przygodami. Ale dobrze się skończyło
Ile ma twój starszak? Nie pamietam niestety wszystkich.

Leon
Stary 2017-04-12, 18:22   #1751
Nadezhda
Zadomowienie

Co do żłobków...
Ja pracowałam w grupie żłobkowej w przedszkolu... I serce się krajało. Serio. Najmłodsze dziecko miało rok. Ledwo chodziło. I ciągle musiało być na rękach. A dzieci w grupie 26. No i nie ma się co łudzić dziewczyny, że dwie panie są w stanie każde dziecko przytulić, pogłaskać, nakarmić, na czas zmienić pampersiaka- czasem to i 10 pań byłoby za mało. Taka prawda.

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-12, 18:23   #1752
PPPatinka
Rozeznanie

Dziewczyny grzecznie do łóżeczek koniecznie i dbajcie o siebie i maleństwa wiem ze ciężko tak leżeć ja,dzis z nudów mieszkanie generalnie wysprzatalam obiad zrobilam ale mam to szczęście ze,super sie czuje ☺
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 18:25   #1753
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszej ciąży najpierw plamilam, później miałam skurcze od 27 tygodnia, w 30 tygodniu mocne krwawienie i podejrzenie odklejajacego się łożyska, w 33 tygodniu słabe przepływy pepowinowe i podejrzenie hipotrofii. Także ciąża z przygodami. Ale dobrze się skończyło

Ja w pierwszej ciąży też miałam skurcze w 26 tyg i groził przedwczesny poród. Na szczęście udało się zatrzymać skurcze i akcje, chociaż nadal były ponad normę odczuwalne. Musiałam jak najwięcej leżeć, odpoczywać itp przynajmniej do ósmego miesiąca. Ostatecznie urodziłam 4 dni po terminie.

car00lina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 18:33   #1754
aerien83
Zadomowienie

dwakolory1, Helgi 607 - dziękuję a kolejną wizytę mam 2 maja, postaram się być dobrej myśli - lekarz był i nawet mówił, żeby się nie niepokoić. Ale co poradzić

Molise odpoczywaj

Nadhezda ano właśnie

Jak u Was z pogodą? U mnie leje od rana -szczęśliwie nie zdążyłam umyć okien polecicie jakiś film? mam dziś wolny wieczór, a i jutro wolne

I totalnie, ale to totalnie odrzuciło mnie od kawy i herbaty, od inki, od zielonej, czarnej, owocowej. Właściwie piję już tylko wodę. Któraś ma podobnie?
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 18:44   #1755
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
dwakolory1, Helgi 607 - dziękuję a kolejną wizytę mam 2 maja, postaram się być dobrej myśli - lekarz był i nawet mówił, żeby się nie niepokoić. Ale co poradzić

Molise odpoczywaj

Nadhezda ano właśnie

Jak u Was z pogodą? U mnie leje od rana -szczęśliwie nie zdążyłam umyć okien polecicie jakiś film? mam dziś wolny wieczór, a i jutro wolne

I totalnie, ale to totalnie odrzuciło mnie od kawy i herbaty, od inki, od zielonej, czarnej, owocowej. Właściwie piję już tylko wodę. Któraś ma podobnie?
Mnie odrzuciło od kawy. Najczęściej pije wodę, ale czasami nawet niej mam odruch wymiotny.

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 18:46   #1756
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez car00lina Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży też miałam skurcze w 26 tyg i groził przedwczesny poród. Na szczęście udało się zatrzymać skurcze i akcje, chociaż nadal były ponad normę odczuwalne. Musiałam jak najwięcej leżeć, odpoczywać itp przynajmniej do ósmego miesiąca. Ostatecznie urodziłam 4 dni po terminie.

O widzisz. U mnie ostatecznie poród wywoływany dzień po terminie, wtedy miałam mało wód i trzeba było działać.

Cytat:

Molise odpoczywaj

Nadhezda ano właśnie

U mnie strasznie wieje, brzydko jest.
Kawy i herbaty nie przełknę, woda tez mi ciężko wchodzi, chyba, ze lekko gazowana. Natomiast super mi wchodzą soki, których zazwyczaj nie piję.

Leon
Stary 2017-04-12, 18:50   #1757
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Co do żłobków...

Ja pracowałam w grupie żłobkowej w przedszkolu... I serce się krajało. Serio. Najmłodsze dziecko miało rok. Ledwo chodziło. I ciągle musiało być na rękach. A dzieci w grupie 26. No i nie ma się co łudzić dziewczyny, że dwie panie są w stanie każde dziecko przytulić, pogłaskać, nakarmić, na czas zmienić pampersiaka- czasem to i 10 pań byłoby za mało. Taka prawda.

U mnie w mieście jest prywatny żłobek, gdzie grupy mają max 5 dzieci Dlatego ja tak optymistycznie podchodzę do żłobków
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 18:57   #1758
majkas
Zadomowienie

To tylko ja herbaciara? Przed ciążą to prawie 2 litry czarnej piłam. W ciąży ograniczam do dwóch małych kubeczków dziennie, bo kofeina, ale tak tęsknię... Muszę obczaic temat herbaty bezkofeinowej 😎

Stary 2017-04-12, 19:07   #1759
dziobun
Zadomowienie

Ja za duzo herbaty piję. Dziś już chyba czwartą. Wiem, że muszę przestać

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-12, 19:11   #1760
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też za dużo herbaty

car00lina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 19:38   #1761
Helgi607
Rozeznanie

Mi na początku czarna herbata wogole nie wchodziła, tylko owocowa. Teraz z kolei robi ki się odwrotnie. Choć najlepiej woda albo soki.
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 19:52   #1762
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadzieja2017 Pokaż wiadomość
Ja tez leżę od dwóch tygodni ponad. Nawet zaliczyłam szpital :-/ Krwiak podkosmówkowy jest winowajcom mojego krwawienia. Nie odzywalam się bo te 2 tygodnie były dla mnie okropne. Ale codziennie podczytuje. Tak się balam ;-( teraz już nie plamie biorę leki i mamy się oszczędzać. Dobrze ze jesteście wy i to forum

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Madziunusia proszę o dopisanie na początku listy pierwsza ciąża 25 lat

Kolejna leżąca mama. Jak znosisz leżenie?
Cytat:

U mnie też nie znaleźli przyczyny krwawienia. Twoja poprzednia ciąża faktycznie z przygodami ale daje nadzieje bo szczęśliwie zakończona.
Mój starszak to faktyczny starszak- 14 lat. Ale i przy takim dziecku ciężko leżęć- obiady, lekcje, wywiadówki. Ale można jak się okazuje

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-04-12, 19:55   #1763
nadzieja2017
Raczkowanie

Cytat:
Kolejna leżąca mama. Jak znosisz leżenie?

U mnie też nie znaleźli przyczyny krwawienia. Twoja poprzednia ciąża faktycznie z przygodami ale daje nadzieje bo szczęśliwie zakończona.
Mój starszak to faktyczny starszak- 14 lat. Ale i przy takim dziecku ciężko leżęć- obiady, lekcje, wywiadówki. Ale można jak się okazuje
Już mam powoli dość tego leżenia, nic nie robienia :-/ ale zrobię wszystko by z maluszkiem było wszystko wporządku
Damy rade wszystkie Byle do listopada

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-12, 19:58   #1764
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadzieja2017 Pokaż wiadomość
Już mam powoli dość tego leżenia, nic nie robienia :-/ ale zrobię wszystko by z maluszkiem było wszystko wporządku
Damy rade wszystkie Byle do listopada

To tak jak ja. Ale leżę. Dom na święta nie posprzątany- ogarnięty przez mamę i tż ale to nie to samo. A ja leżę i oglądam seriale od początku

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-04-12, 20:00   #1765
stypi_89
Wtajemniczenie

Mnie od wszystkiego odrzuca 😞 ostatnio wchodziła tylko czarna herbata, od mojej ulubionej kawy to coraz częściej mi źle 😞 chociaż dzisiaj wypiłam niezdrowy i niedozwolony żurek z proszku i był taaaaaki dobry 😁 pierwszy raz nie czułam mdłości po zjedzeniu czegokolwiek 😁
23.03.2017
Stary 2017-04-12, 20:00   #1766
Nemmireth_
Zakorzenienie

Hej
Zaglądnę do Was czasem poczytać

Od wczoraj byłam w szpitalu, najpierw tabletki, a dziś zabieg. I już w domu. Za 2-3 cykle wracamy do starań

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 20:01   #1767
stypi_89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Hej
Zaglądnę do Was czasem poczytać

Od wczoraj byłam w szpitalu, najpierw tabletki, a dziś zabieg. I już w domu. Za 2-3 cykle wracamy do starań

Nem kochana trzymaj sie Wracaj do nas czasami, wracaj 😊 będziemy się cieszyć 😁
23.03.2017
Stary 2017-04-12, 20:11   #1768
nadzieja2017
Raczkowanie

Cytat:
To tak jak ja. Ale leżę. Dom na święta nie posprzątany- ogarnięty przez mamę i tż ale to nie to samo. A ja leżę i oglądam seriale od początku
U mnie nic jeszcze na święta nie zrobione :-/ ale już się tym nie przejmuje. Jak sobie tylko przypomnę jak dostałam tego krwawienia i bylam w szpitalu jak bardzo się bałam i modliłam żeby z dzidzia było ok. Zrobię wszystko i będę się oszczędzać! Ja też przed telewizorem cały dzień jestem bardziej zmęczona tym nic nie robieniem niż robieniem ogarnianiem całego domu

Stary 2017-04-12, 20:18   #1769
annic
Wtajemniczenie

Przed ciążą piłam litry herbaty, teraz ledwo 2 dziennie wcisnę. Wodę piję, ale to raczej powoli łyczek co jakiś czas, bo mi od niej niedobrze. Kawy nigdy nie piłam bo nie lubiłam smaku, zapach uwielbiałam. Teraz od zapachu kawy mam mega mdłości
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 20:22   #1770
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
To tylko ja herbaciara? Przed ciążą to prawie 2 litry czarnej piłam. W ciąży ograniczam do dwóch małych kubeczków dziennie, bo kofeina, ale tak tęsknię... Muszę obczaic temat herbaty bezkofeinowej 😎

Cytat:

od kawy mnie zupełnie odrzuciło. Ale za to wchodzi herbata tylko czarna z cytryną i imbirem. Koniecznie słodzona. Podobno w pierwszym trymestrze nie wolno pić zielonej bo wypłukuje kwas foliowy. Ja piję obowiązkowo rano jako starter do makijażu po euthyroxie i w pracy właśnie czarną z cytryną.

Inne mi nie wchodzą. Soki i woda też ale woda tylko z butelki z daiubkiem jak dla dziecka hehe.

Cytat:
Napisane przez car00lina Pokaż wiadomość
Ja też za dużo herbaty

Cytat:
Napisane przez Helgi607 Pokaż wiadomość
Mi na początku czarna herbata wogole nie wchodziła, tylko owocowa. Teraz z kolei robi ki się odwrotnie. Choć najlepiej woda albo soki.
Myślę że nie ma co przesadzać organizm sam sobie reguluje co chce. Ja mam smaka na owoce, tak jak magdziunia muszą być soczyste i najlepiej pomarańcze albo miękkie kiwi.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości