![]() |
#3451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
![]() Blond - ta druga jest genialna! też ją chciałam ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() I przerażają mnie te wszystkie maści, kosmetyki itp. nawet nie wiem co do czego jest, a co się sprawdzi to pewnie wyjdzie przy dziecku. Dlatego też chciałabym racjonalnie do tego podejść, a nie wiem czy umiem. Dostałam od przyjaciółki wanienkę i przewijak, ale nie do końca mi się podobają. Mam ochotę i tak kupić nowe, ale właśnie z druiej strony szkoda kasy ![]() Ja też w koszulach raczej nie chodzę, ale stwierdziłam, że może fajne będą do karmienia później. Raczej też nie mam rzeczy z wielkim dekoltem, żeby wywalić cyce ![]() A na następną ciąże też się przydadzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Magda ;)
|
Wstawiam moje gryzmolki, może ktoś się rozczyta 1493817639083.jpg1493817650381.jpg1493817660551.jpg1493817670825.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2017-05-03 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też staram się racjonalnie, z jednym mi się udaje a z innym przeginam. Na jednym skapie na inne rzeczy wydaje nie potrzebnie. No ja większość bluzek to mam takich wydekoltowanych ![]() ![]() Też mam przewijak, który mi się nie podoba. Ja chciałam kupić cały kremowy, a dostałam zielony z tygryskiem ![]() Ja dostałam kilka rzeczy które mi się tak nie podobają że i tak kupię nowe i koniec kropka, a inne są względnie ładne, ale nie pasują do mojej wizji i wtedy już zostawiam i odpuszczam.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() No te koszule mi się podobają więc stwierdziłam, że będę w nich chodzić ![]() ![]() No te rzeczy nie są niby drogie, no ale jak wszystko się zsumuje to już niezła sumka wychodzi i nie wiem. Na razie wyniosę to do piwnicy, a później zobaczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
https://www.aptekagemini.pl/canpol-s...rmometrem.html co myślicie o takim termometrze? Teraz odkryłam i myślę sobie 'pewnie jest 100 powodów że nie jest najlepszy, ale ja ich nie znam'.
Blond - listy mamy bardzo podobne, jakimiś pierdołkami się różnią. To termoopakowanie na butelkę w jakich sytuacjach zamierzasz używać? Przy karmieniu piersią czy mm? czy w obu przypadkach? Bo jakoś zastanawiam się nad tym, ale nikt u mnie w rodzinie nigdy nie używał tego ![]() Te kosze na śmieci i ubranka to przy łóżeczku chcesz mieć czy jak?
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-03 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Magda ;)
|
Marta pierwszy raz widzę smoczek termometr, nie wiem czy to się sprawdzi
![]() Termoopakowanie na butelkę mam zamiar używać podczas spacerów jesienią czy zimą, żeby nie podać dziecku takiego zmarzniętego. Bardziej myślałam o odciągniętym mleku jak np. tatuś wyjdzie na spacer, o mm na razie nie myślę. Kupiłam już to za 15 zł w pepco ![]() Co do kosza na ubranka to chciałam mieć przy łóżeczku w pokoju, żeby potem wszystko wrzucić do prania, tzn. żebym nie musiała segregować naszych ubranek i bąbla. Kosz na pieluchy to nie wiem czy będę miała gdzie postawić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takich sytuacjach może być przydatne ![]() No to segregowanie prania mnie dobija trochę, nasze trzeba segregowac, a do tego jeszcze dziecka. Co do kosza na śmieci to ja wolę jeden i częściej wynosić. tym bardziej że też mamy psa. Nie przeraża Cię wyjście rano z psem jak męża nie będzie? Ja nie wiem jak to ogarnę żeby ledwo oczy otworzyć i już dziecko i psa na podworko brać...
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-03 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Ja dziecka ciuchy będę prała osobno i nasze osobno więc chcę mieć ten kosz pod ręką i od razu po przebraniu będę tam wrzucać. Tego kosza na śmieci nie będę kupować, nie wiem czemu go wpisałam ![]() A co do psa to mój mąż z nim zawsze rano wychodzi więc przy dziecku to już w ogóle nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. Tym bardziej, że nasz pies to szajbus i nie wiem czy on będzie potrafił chodzić przy wózku ![]() Ale mamy dzisiaj samotną dyskusję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ci dobrze, mój mąż ma taką pracę że albo cały dzień w domu i może wychodzić albo cały dzień w pracy. Ma cos ala jednodniowe delegacje. Jakoś dziewczyny się dzisiaj nie udzielają ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Chociaż teraz ma dodatkową pracę i dzisiaj np. siedzę sama w domu ![]() Pogoda taka straszna, że nawet z domu wyjść się nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
Marta nakupowalas w ciul takich samych kremów, których próbki i tak pewnie dostaniesz za darmo, a biadolisz, ze zal wydawac na masc za 7zł.. Dla mnie to wazna pozycja na liscie, bo pozyczałam to dziewczynom z sali, bo myslaly, ze wlasne mleko im starczy.
Na SR też dają próbki, butelki aventu, smoczki, kremy, mini szampony. Kupowanie mini produktów do szpitala, to dla mnie zbedne wydatki. Znacznie taniej wychodzą buteleczki do samolotu i przelewanie. Racja, trzeba zachowac zdrowy rozsądek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3463 |
Zadomowienie
|
Ja jak zaczęłam gromadzic koszyki na allegro i Gemini to aż za głowę się złapałam, a niby wszystko najpotrzebniejsze...
![]() My nie mamy zwierząt i jakoś się cieszę. Jeszcze w grudniu myślałam, w przyplywie gotówki, żeby kupić psa, ale teraz cieszę się, że się nie zdecydowalismy. ![]() O kremie na brodawki myslalam zeby kupic w razie konieczności, ze moze trafi mi się cud dziecko i karmienie to będzie pikus. ![]() ![]() Moja majówka do niczego, mąż w pracy. Zresztą... On cały czas w pracy, strasznie mnie to irytuje. Rozkreca firme i nie ma ani męża, ani póki co kasy, bo wszytko na inwestycje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbki mogę dostać ale nie muszę, raczej nie będę zakładać że je dostanę. Niech każda z nas zachowa swój zdrowy rozsądek i nie wiem czemu oburzasz się tak na moje zdanie ![]() butelki do samolotu w rosmanie http://www.rossmann.pl/Produkt/Inter...zt,112166,6442 Ja za mini produkty dawałam do max 3,5zł z zawartością w środku.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-03 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zadomowienie
|
Oj kobitki ile tych zakupów robicie! Ja przy pierwszym dziecku też tak szalałam i połowy nie użyłam, dlatego teraz inaczej na to wszystko patrzę. Ale rozumiem Was i wiecie co? Szalejcie, tyle Waszego w pierwszej ciąży. W drugiej będziecie oszczędzać.😊
#3466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marta ja się nie oburzam..zwracam tylko uwagę na brak logiki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Jeju jak mi sie chce spac.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2017-05-03 o 17:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już się gubię w tych masciach, kremach i wszelkich MUST HAVE ![]() Tak samo sól fizjologiczna i woda morska, sama nawet nie wiem po co mi to było, i nie umiem wytłumaczyć w jakim celu się tego używa, czy po prostu używa dla zasady ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Magda ;)
|
Marta sól fizjologiczna do przemywania oczek, a morska do noska 😊
Dziewczyny to napiszcie co wam się sprawdziło, a co nie 😊 w necie jest pełno list, każda mama poleca coś innego i ciężko ogarnąć co tak naprawdę jest potrzebne. Moja lista jest stworzona z wielu innych i wpisywalam przedmioty, które wszędzie się powtarzały. Zresztą przy drugim dziecku na logikę kupuje się mniej, bo część rzeczy wam została. Nie mam w domu ani jednej rzeczy dla niemowlaka i tez nie wiem co dostane, a jednak te zakupy chciałabym rozłożyć na caly okres ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sensie wiem do czego jest sól i woda morska tylko nie wiem czy używa się u każdego dziecka dla zasady czy przy jakiś problemach czy jak, nie ogarniam zaleceń, prwnie kiedyś przeczytałam gdzieś po co, ale już się pogubiłam ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chętnie wstawiłabym jakieś listy, ale na każdej mam strasznie nagryzmolone. Cały czas zmienia mi się koncepcja, każdy mówi co innego, każdy daje inne rady, ja jestem totalnie zielona i już kręćka od tego wszystkiego dostaję. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Ja liczę, że trafię na fajną i konkretną położną na szkole rodzenia, i może mi trochę rozjaśni i poukłada w głowie, co do pielęgnacji i zakupów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w piątek podejmę decyzję co do szkoły rodzenia. Ruszę temat z ginekologiem cesarki, zobaczę jegi nastawienje i jesli nie da mi nadziei to się zapiszę. Wiecie że jak mówię o SR to wszyscy na mnie jak na wariatkę patrzą? Łącznie z mężem, strasznie się wtedy czuję, jakbym musiała im tłumaczyć zalety tego, a oni i tak wręcz mówią że to najgłubsze co można zrobić, przecież nikt nikogo rodzic nie nauczy ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100% ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() U mnie też uczą kąpać, przewijać, mówią o laktacji, są warsztaty z chustonoszenia. Jutro przegapie drugie zajęcia, ale można odrobić z inną grupa. U mnie te zajęcia są raz w tyg, trwają godzinę i jest kilkanaście spotkań ![]() Ogólnie tylko mojego taty narzeczona jak zwykle skomentowala, że kiedyś tego nie było i jakoś kobiety sobie radziły, ale niezbyt interesuje mnie jej zdanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
To u nas są 3 razy w tygodniu. Przed i po zajęciach są ćwiczenia dla kobiet lub par. Ja mam ponad 60km w jedną stronę do tego szpitala, wolałabym raz w tygodniu tam jeździć, ale przez dłuższy okres czasu. łącznie jest 18 spotkań po 1h+1h ćwiczeń gimnastycznych A u mnie w mieście nie chcę chodzić...
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-03 o 20:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Zadomowienie
|
Ja na sr nie chodziłam,głównie ze względu na brak czasu. Ale na pewno te zajecia pozwalają się oswoić z tematem
![]() Ciężko radzić,co sie przyda,bo każde dziecko jest inne. Taki termometr smoczek na pewno byłby u nas nietrafiony, bo Marta nienawidziła żadnych smoków.A termometr do czoła super sprawa,mamy z microlife i pokazuje prawdziwa temperarure. A mierzenie temperatury choremu maluchowi to duże wyzwanie,wiec trzeba to robić jak najszybciej.Bepampten do dupki super, ale na moje sutki nie dawał rady,a i wycieranie przed karmieniem jest troszkę kłopotliwe. Dobra była lanolina. I ja potrzebowałam maści już w szpitalu, bo Marta mnie masakrowala. Ale rozka na przykład nie użyłam ani razu,a moja siostra tylko tak karmiła. Wszystko wyjdzie w praniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ania_mala Czas edycji: 2017-05-03 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jak na razie to kupiłam sobie parę ciuchów ciążowych, adapter do pasów (odkupiłam od koleżanki - fajny gadżet, ale za pełną cenę raczej bym nie kupiła). No i mam na oku mega fajną sukienkę do porodu - marki "granatOVA" - wygląda super fajnie i chyba się skuszę. Do szkoły rodzenia chyba się nie wybiorę - większość moich koleżanek nie korzystała, a wszystkie bezproblemowo urodziły. Chodzę na fitness dla kobiet w ciąży, robimy tam też ćwiczenia przygotowujące do porodu, ćw. mięśni dna miednicy itd. Pielęgnacji i generalnie "obsługi technicznej" malucha nie boję się, bo mam sporo praktyki nianiowej (najmłodszy mój podopieczny miał 4 tygodnie). Mam do tego parę książek ("Zaklinaczka dzieci", "Język niemowląt", "W oczekiwaniu na dziecko"- sprawdzone i polecane przez znajomych). Jedynie co, to muszę zgłębić temat laktacji - bo to jest mi obce. Ale jakoś ogarnę bez szkoły. Chyba... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.