![]() |
#3421 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
A ja jutro o tej porze będę spacerować po Madrycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Okropna ta majówka ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73429196]A ja jutro o tej porze będę spacerować po Madrycie ![]() aaaaaaale fajnieeee ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Wtajemniczenie
|
Marta przeciez Ty w ogole nie masz brzucha.Ja to jak slonica wygladam juz.Z poczuciem atrakcyjnosci roznie.Bardzo zbrzydlam.U mnie tez pogoda lipna.Dziewczyny gdzie czujecie ruchy?Moja mala caly czas jest albo w poprzek albo nozkami w dol.zawsze czulam ruchy najnizej w polowie odleglosci od pepka do wzgorka.Wczoraj czulam az na wzgorku.Myslicie ze to za nisko?Bo ja juz oczywiscie schizuje czy szyjka ma cos z tym wspolnego.I po raz pierwszy skopala mi pecherz.Niefajne uczucie😒
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Puściłam dziecku Mozarta i mnie skopało właśnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Schmet - ale Ci dobrze ![]() Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny, ale dla mnie ten brzuszek już jest spory ![]() ![]() ![]() Ostatnio oglądałam brzuchy np w 9 miesiącu, nie wyobrażam sobie nosić takiego ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-02 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Konto usunięte
|
Przywiozę słoneczko, obiecuję
![]() Mam nadzieję że jak wrócimy to nie będzie szoku termicznego. Tak, samolotem. 3h i na miejscu, w autokarze bym w życiu nie wysiedziała. Dużo dziewczyn lata w ciąży, jak tylko ciąża prawidłowo przebiega to można, nie ma żadnego ryzyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73430626]Przywiozę słoneczko, obiecuję
![]() Mam nadzieję że jak wrócimy to nie będzie szoku termicznego. Tak, samolotem. 3h i na miejscu, w autokarze bym w życiu nie wysiedziała. Dużo dziewczyn lata w ciąży, jak tylko ciąża prawidłowo przebiega to można, nie ma żadnego ryzyka ![]() Pewnie ![]() ![]() Na ile lecicie? Czekamy na słoneczko od Ciebie ![]() Ja jestem przerażona naszym wakacyjnym wyjazdem, w połowie czerwca jedziemy nad morze, ponad 600 km. A czasami ledwo wyjdę z toalety i znów mi się chcę siusiu. Nie mówiąc o lataniu na plaży na siusiu, dobrze ze domek mamy 80m od morza ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zadomowienie
|
Schmetterling zazdraszczam!!! Miłego wypoczynku!
Juka juka nie martw się. Ja też mam całą pipkę skopaną. A jak byłam w szpitalu i mierzyli tętno dziecka to właśnie szukali go na dole brzucha.
#3429 |
Zadomowienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73429196]A ja jutro o tej porze będę spacerować po Madrycie
![]() Super, zazdroszczę, ale tak pozytywnie oczywiście. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
My też nad morze chyba pojedziemy ale to tak całkiem spontanicznie i w ciemno. Też mamy dużo coś koło 500 km. Ale jak jechaliśmy do Wisły 120 to wow ale ani razu przerwy nie było ![]() Co do siku to ja jestem przerażona... bo toalety będą pewnie ale 2 euro? Za parę kropel ![]() 10 dziennie jak nic ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to z tych co na wakacjach leżą ![]() Ale Madryt to pełne zwiedzanie, jedziemy tam bo mój mąż jest kibicem Realu Madryt ![]() A jak byliśmy po ślubie na Costa Bravie to ubolewał bardzo że nie pójdzie na stadion, no ale między miastami jest 400 km. Edytowane przez 193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 Czas edycji: 2017-05-02 o 10:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny uspokoiłyście mnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zadomowienie
|
To u mnie odwrotnie, leżenie mnie nudzi. ;p
Mam tyle planów wyjazdowych, ciekawe tylko czy dziecko nam to umożliwi. Pewnie się skończy na krótkich wypadach w bliskiej okolicy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Później latem pewnie nasze polskie morze. A jak będzie miał 2 latka to Hiszpania, może Bułgaria albo Grecja ![]() O dziecko się nie martwię, żeby tylko $$$ były ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Magda ;)
|
Schmet za granicą na wakacjach byłam w Grecji, Hiszpani i Chorwacji i wszedzie były darmowe toalety co parę kroków 😊 nie to co nad naszym morzem, babcia klozetowa i jeszcze po schodach trzeba się wdrapac 😉
Nad morze mamy 200 km, ale nie bardzo lubię tam jeździć w sezonie. Nie cierpię tej naszej mentalności czyli parawanow, ludzi zabierajacych na plażę całego swojego dobytku, ze nawet do morza nie da się dojść. Plus te okrzyki sprzedających drożdżowki 🙈 Poza tym brudna woda i zimna 🙄 Zdecydowanie wolę zagraniczne kurorty 😊 Teraz byliśmy w Grecji na przełomie września i października, była piękna pogoda i znaleźliśmy plaże, na której byliśmy sami przez cały pobyt 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Magda ;)
|
A wyglądało to tak 😍1493718931915.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja nie kojarzę jak z toaletami bo nigdy jakoś mi nie były potrzebne w nadmiernej ilości ![]() Kojarzę że w Barcelonie byłam w toy toyu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73432311]Omg!!!! Ale ślicznie
![]() Ja nie kojarzę jak z toaletami bo nigdy jakoś mi nie były potrzebne w nadmiernej ilości ![]() Kojarzę że w Barcelonie byłam w toy toyu ![]() Chalkidiki 😊 Ja tam cały czas sikam, nawet bez ciąży 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
Ale się wściekłam podczas sprzątania
![]() Jeszcze nam komód nie dowiezli i wszystkie graty mojego męża na ziemi leżą, no po co nam rakiety do tenisa jak nigdy nie graliśmy? o stojącej w kącie kurzacej gitarze nie mogę nic powiedzieć, bo kiedyś wróci do grania. Na razie od 5 lat tylko kurze z niej scieram i kolejny grat na podłodze który muszę przesuwać podczas mycia podłogi. Ostatnio zwiozl wieżę, oczywiście stoi na podłodze i znów ten sam problem ![]() ![]() Nie znoszę gracenia mieszkania! Dla mnie albo coś używam, a jak nie to oddaję albo kosz, proste.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() A tak serio to daj spokój, nie denerwuj się, złóż mu te wszystkie graty na kupkę i niech coś z tym zrobi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mu wykład robię, a ten do mnie, że on mi mojego domko-świecznika nie każe wyrzucać, jedyny grat jaki posiadam, a więc dodałam tylko że już jest w koszu ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
Miałam wrzucić moje listy, chyba są już skończone nie jestem pewna, może któraś mnie najwyżej oświeci, że o czymś zapomniałam.
Szpital zapewnia ubrania dla dziecka oraz artykuły higieniczne. Poród cc (4 dni), poród sn (3dni). Pakowanie: -na dno spakuj rzeczy dla dziecka, bo one będą potrzebne najpóźniej -następnie to, co ci się przyda po porodzie, -potem przedmioty pomocne w czasie porodu, -na końcu koszule i klapki, w które przebierzesz się zaraz po przyjęciu do szpitala. -Pod ręką musisz też mieć dokumenty do porodu, bo trzeba je pokazać na izbie przyjęć. Dokumenty: -dowód osobisty, -karta ciąży, -numer NIP pracodawcy, -wyniki badań â Krewkarta, HBS, WR,HCV, HIV, badanie usg ostatnie, aktualne badanie krwi i moczu Do porodu: -wygodna koszula, -kapcie/klapki, -woda, -skarpety, -ochronna pomadka do ust, -chusteczki, -gumka do włosów Po porodzie: -akcesoria higieniczne (szampon, odżywka, żel do higieny intymnej, żel do mycia, pasta do zębów, szczoteczka do zębów) -ręczniki, -podpaski, -podkłady, -majtki poporodowe, -biustonosze do karmienia, -koszule, -wkładki laktacyjne -tantum rosa -octanisept -bepanthen -herbatka do karmienia -sztućce/kubek -ładowarka -papier toaletowy, -drobne pieniądze, -szczotka do włosów, -jasiek poduszka Dla dziecka: -pampersy, -chusteczki, -ręcznik, -bepanthen, -pieluchy tetrowe, -niedrapki, -szczotka do włosów, -rożek, Na wyjście: -ciuchy dla mnie i dziecka, -kocyk, Jesli chodzi o listę ciuszków, kuzynka mówi, że ma dla mnie jeszcze mnóstwo ciuszków, szumisia zadeklarowała siostra męża. Laktator kupię po porodzie jeśli będzie potrzebny, inhalator i termometr również po porodzie, w tym że są to też rzeczy, które jeśli ktoś spyta co potrzebuję to będę mówić właśnie je. Torbę do szpitala i zamówienie z allegro puszczam w tym miesiącu. No i na pewno muszę kupić więcej pampersów i chusteczek, ale to już w lipcu. Aaaaa zapomniałam skreślić misiowego pajaca z rzeczy których brakuje, przejrzałam kombinezony, które dostałam i był tam jeden na 62 ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-02 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Magda ;)
|
Tak na szybko jak przejrzałam to po co Ci 3 karuzele? 😉
1 butelka to chyba za mało, chyba że kupisz woreczki na pokarm? No mi się wydaje, że ze 3 są potrzebne. Majtki mimo,że wielorazowe to 2 sztuki to chyba za mało. W szpitalu raczej nie będzie Ci się chciało ich prac 😊 Pas poporodowy podobno jest nie zalecany. A tak to chyba większość rzeczy nam się pokrywa, tzn przynajmniej takich aptecznych. Nie mam na liście mat edukacyjnych i nie wiem czy kupie, ciuszków tez nie spisuje,bo już nie wiem ile mi czego potrzeba, ciężko tez przewidzieć jaka będzie pogoda i jak duże dziecko się urodzi 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2017-05-02 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butelka jest tylko awaryjna i na sam początek, nie chcę kupować od razu xxx butelek z jednej firmy, a potem się okaże, że małej te butelki nie pasują. Kuzynka mówi że kupiła zestaw 6 butelek dr brown's, a jej mały nie chciał z nich pić i wszystkie poszły do kosza, musiała wymienić na inne. Jak uda mi się karmić piersią to tak czy siak będę musiała kupić pojemniki na pokarm, butelki i laktator. Jeśli się nie uda to wystarczą butelki i mm. To są rzeczy, które myślę trzeba przerobić już po porodzie. Myślę, że 2 pary majtek starczą, ile to je przeprać - z tego co siostra mówiła jej wystarczyły i wszystkie dziewczyny w szpitalu tak robiły ![]() Pas również dostałam, czemu nie jest zalecany?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
2 pary majtek wystarczą. I tak trzeba duzo chodzic po porodzie, wiec mozna isc prac, zamiast lazic bez celu
![]() Do listy dodałbym zel na brodawki, batoniki musli itp, wodę, maszynkę do golenia, rogal do spania/karmienia/pod głowę. Nozyczki do obcinania paznokci dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Aha, na wyjscie, to najlepiej naszykowac sobie w domu i tz dowiezie. Przy porodzie mozna tez miec cos dla meza do jedzenia, np jak w nocy zaczną sie skurcze, to maz moze zrobic kilka kanapek, bo moze byc tak, ze trzeba bedzie czuwac do rana zanim akcja sie zacznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3445 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o pas to nie jest zalecany z tego względu, że rozluźnia mięśnie brzucha, spycha narządy wewnętrzne w dół i nadwyręża mięśnie. Generalnie chodzi też o to, że skóra nie regeneruje się naturalnie ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki! U nas dzisiaj ciepło choć słońce za chmurką. Czekamy na znajomych i siadamy do ciasta. Wiecie co, zjadłam dzisiaj śniadanie i zwróciłam wszystko z powrotem. Tak mną szarpnęło, że ledwo do kibla doleciałam.
![]() Jutro mam wizytę u endokrynologa i wreszcie odbieram wypis ze szpitala i opis holtera. Ciekawe co tam wyszło ![]()
#3447 |
Magda ;)
|
Ja jutro mam to echo serca, musimy wyjechać o 7 rano, nie wiem jak wstanę
![]() Zamówiłam 2 koszule do szpitala i karmienia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na wyjście dla nas będzie torba spakowana w domu właśnie i mąż ją weźmie jak będzie po nas jechał ![]() Co do jedzenia dla męża raczej kanapki odpadają, raczej żadne z nas nie myślałoby o robieniu prowiantu, ale jeśli zejdzie na porodówce to blisko ma maca ![]() Blond - nie wiem gdzie to powiesić, chociaż ja chcę dopłacić do własnej sali jeśli będzie taka możliwość to zawsze się miejsce znajdzie. To siateczka to pewnie 30 minut i wyschnie. Pokaż koszule! ![]() maluchna - ja 2 dni temu miałam odruch wymotny po wszystkim co wypiłam i zjadłam ![]() ![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- na liście co kupić zapisałam przekąski, ale nie zapisałam tego na liście do spakowania ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
A dziecko moze jesc bepathen? Własne mleko jest spoko, alenie daje tak szybko ulgi jak zel.
Moje przekąski zjadł mąż ![]() Majtki z siatki wystarczy killa razy strzepnąć i gotowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3450 |
Magda ;)
|
Koszule takie
![]() https://rafjolka.pl/product-pol-1760...ON-melanz.html https://rafjolka.pl/product-pol-2050...na-rozowa.html wstawiłabym swoje listy, ale nie chce mi się przepisywać na kompa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.