|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
i dla wszystkich oczekujących zdanie od siostry :
Mam znowu gromadke dzieci ,moze jutro uda mi sie je przeslac. a wiecie że nasze dzieci teraz mają ferie do maja? ![]() dlatego ostatnie adopcje są bez zdjęć bo siostra wraz z kierownikiem szkoły wybierała sieroty i półsieroty ale nie było ich w szkole więc na zdjęcia trzeba poczekać
|
#4922 |
|
Rozeznanie
|
Kochani jeśli chodzi o galerię to musicie troszkę poczekać. Niestety siła wyższa.
Witam nowych rodziców A i wy pewnie zasypiecie nas pytaniami
|
|
|
|
#4923 |
|
Raczkowanie
|
a ja nie dostałam jeszcze mojego listu
ale to oczekiwanie i tak jest niesamowite... dawno na nic tak nie czekałam, MAMA ma rację takie stopniowe otrzymywaniwe waidomości i poznawanie swoich dzieci ma niesamowitą magię w sobie. Z jednej strony zniosę zaraz jajko a z drugiej to jak już przyjdzie to znowu nie będę mogła długo się niczego spodziewać o dzieciakach więc upajam się tą myślą że już lada dzień w mojej skrzyneczce będzie list z Zambii od Johna i Natashy ![]()
|
#4924 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Animator-szkoda, że nie napisaleś wcześniej bo Pita 777 pojechal w piątek i o godzinie 19 byl już w Częstochowie.Bylo to spotkanie studentów i nocne czuwanie z soboty na niedziele. Dziś wraca.Wiecej napisze Pita jak wróci. Pozdrawiam. ![]() ![]()
|
|
|
|
#4925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ciągu miesiąca Siostra Józefa na pewno będzie się wybierać do tych wszystkich wiosek, domków itp. Mam tylko zagwozdkę - jak robić fotki, żeby potem wiedzieć które to dziecko na zdjęciu Myślicie że Siostra zna ich wszystkich? Tzn czy zna na tyle żeby ze zdjęć określić że to jest ten a to tamten? ![]() bzianka - co do matury syna to trzymam mocno kciuki!!! MAMA - wysłałam Ci w piatek maila...doszedł??? |
|
|
|
|
#4926 |
|
Raczkowanie
|
witaj Gosia,dzięki że odpowiedziałaś na moje wątpliwości,
,moja matura była 23 lata temu ,a czuję się jakby to mnie dotyczyło.Jak twoje prawo jazdy?(o ile pamiętam zaczynałas kurs) Pozdrawiem.
|
|
|
|
#4927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mocne kciuki za syna, dobrze będzie |
|
|
|
|
#4928 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze myślałam, żeby sobie takie karteczki przygotować wcześniej i zanim zrobię zdjęcie dziecka, to najpierw cyknę fotkę karteczce i wtedy porobią mi sie pseudo foldery na karcie
![]() Karty nie będą potrzebne ponieważ planuję wziąć specjalnie na okoliczność cykania fotek laptopa - będę mogła zgrywać foty na kompa i od razu na płytę - będzie to bardziej ekonomiczne Mam tylko nadzieję, że Siostra pozwoli mi raz na jakiś czas podłączyć się z laptopem do prundu ![]() Bzianka - co za pamięć!!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem - kurs robię w dalszym ciągu...idzie jak po grudzie, bo często praca (zmianowa) koliduje mi z kursem...ale jakoś to idzie
|
|
|
|
#4929 |
|
Zadomowienie
|
][/B]B]mama[/B] no na pewno są plusy takiego czekania
niedosyt podsyca ciekawość Co dow wiedzy o nas - zamierzam tez napisać co nie co Loveness o mnie i moim synku - ze zdjęciem obowiązkowo Mam nadzieję, że też będzie ciekawa nas i wyczekiwać od nas wiadomości ![]() gosiak jedziesz do Zambii? Wow! To i moją córę uściskaj! jak byłam mała to marzyłam o wyjeździe na misję... A teraz podziwiam osoby, które na to się decydują! Dzięki nim przynajmniej na odległość można choć trochę poprawić jakoś życia dzieciaków.Na chata też postaram się wskoczył - tylko kiedy ktoś tam jest? W sensie czy raczej rano czy wieczorami? |
|
|
|
#4930 |
|
Rozeznanie
|
Prędzej wieczorem tam kogoś zastaniesz - 21/22 godz.
czasami nawet Siostra sie tam pojawia ![]() A ja, owszem - wybieram się do Zambii pod koniec sierpnia na miesiąc. I już dni prawie odliczam
|
|
|
|
#4931 |
|
Rozeznanie
|
słuchajcie, jakie są te wymiary "standardowe" paczek w poczcie polskiej??
chcę w tym tygodniu wysłać 20 kg, a nie chcę żeby mi doliczyli za zły rozmiar... A coś pisaliście o wypełnianiu druczków co jest w środku-to na poczcie specjalny druk dają?? Gosia, może moja paczka dotrze jak będziesz w Zambii to będziesz miała okazję dzieciaczki w Arce pokarmić bo im pyszne i zdrowe kaszki wysyłam
|
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
doszedł i odpisałam
a ty naleśniki trenujesz ? na poczcie daja karteczke i piszesz że w środku są używane ubrania i zabawki po kilkanaście sztuk oraz " not for sale, for poor ..." jak to było ? ![]() mam gdzieś fotki takiego wypełnionego druczku i komuś przesyłałam takze mozemy ci podasłać
|
#4933 |
|
Rozeznanie
|
ehh...tak myślałam...tylko że ja nic nie mam na maila...coś mi w ten weekend poczta szwankuje
![]() MAMA a możesz wysłac to samo do pracy? Jutro będę to spojrzę.... Byłabym wdzięczna. Albo na priva wizażowego...też powinno być OK. |
|
|
|
#4934 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie,
Ludzie wielki szacun dla Was, chylę czoła i ogromne za Wasze sercaOd wczoraj, kiedy dowiedziałam się że jestem mamą Clebson Kanyungu , mąż w odstawce a ja czytam, czytam i czytam. Doszłam do 40 strony i musze odpocząć aby dać upust emocjom.Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem Waszego zaangażowania w sprawę. Z waszych postów dowiedziałam się bardzo dużo, jednak chciałabym zapytać, co może się przydać 16-letniej pannie? Oczywiście poza podpaskami, o których chłopcy pisali całe elaboraty ![]() Wasze szkraby są malutkie, a mnie przytrafiła się od razu panna na wydaniu, ale mam nadzieję, że doprowadzimy Ją do ukończenia szkoły, a później daj Boże zaopiekujemy się Jej dziećmi (byle nie za szybko )Pozdrawiam i całuję gorąco, kocham Was |
|
|
|
#4935 |
|
Rozeznanie
|
Tesik - ja z kolei jestem pod wrażeniem Twojego postu - jest tak pełen pozytywnej energii, że aż uśmiech sam pojawia się na twarzy, jak się go czyta
Witamy wśród nas bardzo bardzo serdecznie.Na chwilę obecną nie mam pomysłu co się może przydać "pannie na wydaniu" Może jakaś sukienka? Jak przyjdzie mi coś sensownego do głowy to na pewno dam znać. Pozdrawiam! |
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Tesik witaj
![]() jak ja lubie czytać e-maile od "nowych" ![]() tak mi sie czasami wydaje ze jest grupka kilkunastu stałych osób i tak sobie gawędzimy a świat wokół żyje swoim życiem ... ja proponuje ozdoby do włosów, podpaski i moze do paznokciciuchów na pewno każdą ilość ale jak wiemy dziewczyny w tym wieku "muszą" być ubrane w to co akurat jest modne - czyli "trendy" a co teraz jest "trendy" w Zambii to ja niestety nie wiem :/ co do nastolatków to mamy ich w programie całkiem sporo - tylko że ich rodzice adopcyjni tutaj nie piszą Luba pionierka wizażowego adoptowania ma nastolatka - ale on marzył o materacu i rowerze o ile mi się nie pomieszłay dzieci :/ myślę że cokolwiek byś jej nie wysłała to będzie super bo jest z dalekiej Polski i prezent od serca i będzie ogromnie zadowolona ![]() naszyjniki, łańcuszki, kolczyki i pierścionki oraz przybory szkolne - typu odlotowy długopis, piórnik itp. jeszcze mi teraz wpadły do głowy
|
#4937 |
|
Wtajemniczenie
|
Tesik witaj na naszym forum i gratuluję córci
Skoro ma już 16 lat to pewnie będzie pisać do Ciebie samodzielnie listy A jeśli już chcesz coś wysłać, to środki higieniczne na pewno się przydadzą, kolorowe spinki, gumki, kolorowe chusty (super lekkie ), to tak jak pisała kiedyś mukashana, marzenie każdej dziewczynki w Zambii Zawsze można skorzystać ze "sklepiku" na stronie www.adopcjaserca.pl ![]() edit: Heh, widzę, że mnie MAMA wyprzedziła ale nasze "zeznania" się pokrywają hihi to dobry znak
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2008-04-27 o 18:20 Powód: dopisek ;) |
|
|
|
#4938 | |
|
Rozeznanie
|
Mój syn też i ja też mam stres jakbym to ja sam zdawał, a zdawałem w1969 roku, ale syna wcale fakt ten nie rusza. Mówi "Tato spoko, nie martw się"
Cytat:
Tesik wybierz w sklepiku moskitierę, albo jej kup u nas i wyślij.Jeżeli już ma to na pewno sie przyda innym. Na pewno Ci tez napisze, co jej potrzebne jak Ją spytasz.
|
|
#4939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tesik witam cieplutko
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4940 |
|
Raczkowanie
|
Mikrejsza - taki druczek wypełniony jest i pokazany na 40 str tego wątku w podpisie NewRocka
|
|
|
|
#4941 |
|
Rozeznanie
|
To ja też podpowiem ...
kocyk na zimne noce,moskitiera na komary i zegarek bo trendy...,słodycze bo nie ma,witaminy
|
|
|
|
#4942 |
|
Raczkowanie
|
No i pięknie dziękuję za podpowiedzi
Jutro biorę męża pod pachę i lecimy na pocztę po bąbelkową kopertę (największą, a co ), potem przegląd szuflad za apaszkami i bluzkami, zegarek mówicie?, no dobra zobaczymy, witamimy to chyba takie dla dorosłych. Należałoby jakiś list dołączyć, pewno po angielsku - Tak przy okazji, to mam pytanie - czy któreś z waszych dzieci pochodzi z wioski Seven? Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję
|
|
|
|
#4943 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda że nie załapałam się na tę 20kg paczkę. Bo mam ubranek po synku trochę - takich bodziaków z krótkim rękawkiem (tylko poszukać muszę bo matka moja gdzieś zachomikowała
). Moskitierę mam do wózka - tylko hmm czy tam mają wózki????![]() gosiak a na jakiej zasadzie tam jedziesz? sama sobie to załatwiałaś? zapewne była już odpowiedź w tym wątku ale niestety nie mam jak go przeczytać jak wygląda taka nauka dziecka? podstawowka i dalej też? jakie ma szanse potem z tego skorzystać - w sensie praca jakaś? i czy mają zamiar tam w Zambii zostawać czy wyjechać gdzieś?
|
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosiakk jedzie na zasadzie wolontariatu. Gosiakk pomysł z serduszkami z imieniem i nazwiskiem na koszulce super Bierz się do roboty![]() Albo jak będziesz robić zdjęcia to na kartce sobie notować zdj.1 - imię i nazwisko dziecka i później podpisywać. Poziom w szkołach jest bardzo niski Ale zawsze jest szansa na wybicie się dziecka i po podstawówce idzie do lepszej szkoły z internatemNajważniejsze jest to, że takie dziecko może i zostanie u siebie w wiosce będzie uprawiało nadal pole, ale już będzie mogło samodzielnie się podpisać, będzie potrafiło utrzymać się, np. może sprzedać część swoich upraw (Siostra pisała że Mpnashya i okolice to okręg rolniczy i ziemia jest urodzajna), będzie bardziej zaradne, "oświecone" itp. ![]() Dopisuję wszystkie Mamy do listy! |
|
|
|
|
#4945 |
|
Zadomowienie
|
Póki galeria działała jeszcze to widziałam że tu sporo rodzin z Zabrza. Ja też stąd jestem. To może by paczkę zabrzańską skombinować - zawsze taniej niż przesyłanie (a szczerze mówiąc to ja w życiu paczki nie nadałam i nie bardzo wiem jak się za to zabrać
)seona zawsze lepiej choć trochę nauki liznąć... Na pewno kiedyś się im to przyda... Pytanie z innej beczki; jak czyta się nazwę tej miejscowości???? bo ja sobię od dwóch dni język łamię i to jest ponad moje możliwości
|
|
|
|
#4947 |
|
Raczkowanie
|
no to chwalę się: mam już list od Chanvasa nie mogę opowiedzieć jak się cieszę
:con fused:![]() w załączeniu liścik, cieszcie się ze mną |
|
|
|
#4948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no to ja mam już praktycznie paczkę zapakowaną, jeszcze tylko muszę list nasmarować i jutro wysyłam ![]() powiedzcie mi, czy chłopiec idący do 1 klasy będzie jeszcze kolorował kolorowanki? pomyślałam że to takie ogólnorozwojowe, ale nie chcę go jakoś urazić a mam problem z prezentami dla niego ![]() a i jeszcze dla ich mamusi podpaski dołożyłam-jak tam takie drogie to niech lecą, tym bardziej że nie są ciężkie ...
|
|
|
|
|
#4949 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!!! Jestem mamą super chłopca. Ma 9 lat i nazywa się Muluwa Zulu. Jestem bardzo szczęśliwa. Dzisiaj zajrzałam na pocztę i nie mogłam uwierzyć- wiadomość od Adopcji serca! hurra! Cały dzień już siedziałam na stronie internetowej i wszystko czytałam ponownie. Czekałam od lutego i się doczekałam. Właśnie robię listę rzeczy które kupię żeby wysłać paczkę. Myślę że będę tu do Was często zaglądała i dzieliła się swoimi wrażeniami. Może mi podpowiecie co mogę wysłać 9-letniemu chłopcu oprócz tego wszystkiego co jest napisane na stronie internetowej? Macie więcej doświadczenia niż ja, początkująca. Dziękuję z góry za wszelkie informacje. |
|
|
|
#4950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak ważne jest rysowanie przez dzieci także instynkt macierzyński bardzo dobrze Ci podopwiedział ![]() i bardzo miło z Twojej strony że o pamiętałaś o jego Mamie Cytat:
Przede wszystkim autko - bo jak zobaczyłam te autka robione samodzielnie przez chłopców z drutu ... piłka - pompki siostra ma kredki i kolorowanki też oczywiście bluzeczka spodenki, skarpetki, kocyk, moskiteira, vibowit, qrde, przez Was i ja zaczełam namawiać do robienia paczek a to przecież kompletnie nieekonomiczne bo wszystko mozna przecież kupić na miejscu ![]() sprawdź czy nie masz już tego wszystkiego w domu i wtedy zapłacisz za wysyłkę a jeszcze odnośnie tamtejszej edukacji - to mamy nie tylko uczni w szkole średniej ale i studentów - np. Pan Elias - list i dyplom na fotosiku - link na stronie a kilka osób jeszcze szykuje sie do egzaminów edit: na czacie rozpoczął się dyżur
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

A i wy pewnie zasypiecie nas pytaniami
www.adopcjaserca.pl

A teraz podziwiam osoby, które na to się decydują! Dzięki nim przynajmniej na odległość można choć trochę poprawić jakoś życia dzieciaków.

za Wasze serca
)
), potem przegląd szuflad za apaszkami i bluzkami, zegarek mówicie?, no dobra zobaczymy, witamimy to chyba takie dla dorosłych.
)
:con fused:
bo wszystko mozna przecież kupić na miejscu