![]() |
#361 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2
Cytat:
![]() Od dziś ta gazetka, a ciążowe rzeczy mają być od czwartku,m.in. legginsy za 25zł. Czy któraś z Was już może widziała jak wygląda rozmiarówka tych ubrań? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Katka20 Czas edycji: 2017-05-15 o 08:03 Powód: Pomyłka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że mówicie na co zwrócić uwagę przy wózkach, bo ja się nie znam. Ja się będę niestety w dużej mierze kierować ceną, nie chcę na gondolę wydawać kasę, wole na porządną spacerówkę. Ale powiem szczerze, że moja siostra kupiła wózek dla dzieciaka na allegro chyba za 600 złotych i była mega zadowolona. Był ciężki, ale mieszka w domu, więc go nie nosiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
nibyżona
|
ja na pewno bede sprawdzac jak wkladanie i odpinanie gondoli, jak sama wazy, jaka stabilnosc itd bo to ja wraz z dzieckiem bede wnosic na 4 pietro
![]() wiec waga calosciowa swoje, a reszty tez swoje wiec warto pomyslec ![]()
#364 |
Zadomowienie
|
Tak jak wcześniej pisała Kate warto zwrócić uwagę na samą wielkość gondoli, bo przed nami będzie zima. I wszystkie te kombinezony, kocyki zajmują sporo miejsca. Pamiętam jak w pierwszej ciąży oglądałam gondole, spodobała mi się jedna, była leciutka, cenowo też w miarę znosna. Jednak jak zobaczyłam ją na żywo to porażka. Wielkość gondoli bardziej przypominała wózek dla lalek, a nie dziecka.
W Biedronce nieraz córce coś kupowalam i tu rozmiarówka jest raczej standardowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
Cherry - najlzejsza gonfola na swiecie to chicco trio enjoy. Nie mam problemu wniesc calego wozka pod pacha na 4te pietro wiec gondola to bedzie pikus. Nowy kosztuje 1200.ja uzywke kupilam za ok 400zl. Male kolka ale stabilne.no i fajnie wszystko sie wpina wypina
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
To jak ktos mial problem z wpinaniem wypinaniem czy noszeniem to juz w ogole polecam ten wozek. Ja jestem bardzo aktywna i wszystko robie sama. Ten wozek wszedzie sie miesci latwo rozklada na raczki wieszam milion zakupow bo jak jestem sama to nikt ich mi nie zrobi.w ogole wole wieszac siatki z zakupami czy zabawkami starszego do piaskownicy na rączki niz schylac sie i probowac upchnac wszystko pod wozkiem.a urodzilam zima i nie czulam roznicy miedzy duzymi kolami ktory sam stelaz byl cholernie ciezki od tych mniejszych.ale to moje zdanie😊😊nie wyglada super ale osoby ktore mieszkaja wysoko bez windy moga sobie odpuscic ciezar na te pare miesiecy bo potem i tak mozna sobie kupic ciezka spacerowke niz uzerac sie z ciezkim wozkiem. Jeszcze jak ma sie jedno male dziecko to luz bo mozna je zaniesc potem wozek.a tak to juz ryzykownie zostawiac dwa maluchy na gorze albo na dole codziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zadomowienie
|
*moga odpuscic wyglad a nie ciezar😝😝 no ale zawsze mozna znalezc i lekkie i ladne ale te chyba powyzej 4tys
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- *mozna kupic lekka spacerowke. Jezu co ja pisze hehe jakas taka przemeczona dzisiaj wstalam.chyba po tym weekendzie |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
nunny Dzidziuś zdrowy
![]() ![]() Niestety ja wylądowałam na antybiotyku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Antybiotykiem się nie przejmuj, lepiej wziąć lek i szybko dojść do siebie niż męczyć siebie i dzieciątko. Macie jakieś sposoby na doprowadzenie storczyków do ładu? Mam 10 sztuk i tylko dwa kwitną, trochę ich zaniedbałam, bo nie mam ręki do kwiatów, ale tak bym chciała żeby miały rozkwitły... Muszę jeszcze coś sobie kupić na balkon, mamy misję na najbliższe dni żeby trochę o niego zadbać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Rozeznanie
|
Słuchajcie to jaki wymiar gondoli będzie dobry? Bo ja nie wiem co to znaczy mała gondola skoro nie miałam doczynienia z wózkami
![]() ![]() |
![]() |
#374 | ||
nibyżona
|
Cytat:
![]() a lepiej antybiotyk niz meczyc i siebie i malenstwo za dlugo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() U nas cały weekend przepiękny słonko świeciło, cieplutko że na krótki rękaw chodziliśmy a dzis już deszcz ![]() Widzę że na tapecie temat wózków. Mnie nie dotyczy bo mam po synku camarelo carmela. Ciężki wielki ale go lubię. Mamy windę więc to żaden problem dla mnie. Składa się łatwo nigdy nie miałam problemu z włożeniem do samochodu. Ze spacerówki korzystamy cały czas bo nie mogę się przekonać do tych małych parasolek. Jakoś mi nie wygodnie. Denerwują mnie te rączki oddzielne i ogólnie czuję że muszę się schylać garbić jak prowadzę tą parasolke. Ale to pewnie dlatego że jestem wysoka 183cm. No i mi się dobrze prowadzi jedną ręka elegancko na krawężnik wjeżdża. |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zadomowienie
|
Apharel jesli chodzi o prowadzenie jedna reka i rozmowa przez telefon to praktykowalam to codziennie😊😊
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Akinom0 super ze wszystko ok😊😊i witamy kolejnego chlopca❤❤ Mi zostalo 16tyg do wstepnego terminu cesarki.brzmi powoli jak odliczanie😱😱😊😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
Mój synio miał miesiąc i ledwo się mieścił do xlandera a był maj/czerwiec więc tylko lekkim kocykiem nakryty albo pieluszką. Nie wyobrażam sobie jakbym go miała tam włożyć w zimowym kombinezonie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Coś strasznie zaczęłam reagować na pogodę, dwa dni słońca i czułam się dobrze, dzisiaj od rana deszcz i już co mi byle jak jest ![]() Myślicie, że kiedy najlepiej ogarnąć temat wózka? Myślałam, że tak w sierpniu może wystarczy? |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Rozeznanie
|
Może to i lepiej
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7381778 6]Ja nie wyobrażam sobie wózka z rączkami osobnymi, bo ja uprawiam różne dziwne kombinacje jeśli chodzi o ułożenie rąk
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] O tak jak ja. Mój musi dać się prowadzić jedną ręką. Jednak teraz myślę z że gdybym wiedziała jakim hardcorem będzie znoszenie mojego Lupo z 2 piętra, to bym się zastanawiała. Co do gondoli. Niby 80cm , ale mój jak miał 5 msc to zmieniliśmy na spacerówkę , bo po pierwsze krzyczał gdyż nic nie widział, a po drugie zaczął się przemieszczać tak, że uderzał głową albo nogami o boki, a urodził się mały -49cm. Może pojeździł by jeszcze miesiąc , dwa . To był sezon letni, więc odpadały kombinezony i koce. Ale mam koleżanki , które woziły w gondoli 7-8msc dzieci zima i było ok (w movie I lupo). Wszystko zależy od dziecka i preferencji rodziców. Dlatego dla mnie ważna okazała się spacerówka rozkładana na płasko. Zima można dokupić śpiworek i będzie ok. To wszystko to są moje subiektywne odczucia. Cherry jeżeli masz znosić wózek z wysokiego piętra to bym nie patrzyła aż tak na amortyzacjęz i wybrała coś z podobną do xlandera movie, był by wozek byl w miarę lekki. Tak jak wspomniałam ja się wkopalam. Teraz na szczęście mam winde. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2017-05-15 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
nibyżona
|
Cytat:
![]() trzeba pamietac ze na wiele wozkow czeka sie nawet do 2 miesiecy ![]() ![]() co do mojego kupna wozka - jednak nastawilam sie na kupno z drugiej reki czegos z sensowna gondola, a potem na cos lzejszego raczej ![]() ![]()
"...to był maj." 18.05.2011r. ♥ 23.05.2015r. ∞ 16.10.2017r. T ♥ ![]() Edytowane przez Cherry_Muffin Czas edycji: 2017-05-15 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Agulek w poprzedniej ciąży wózek kupiłam tydzień przed porodem, a rozglądać się zaczęliśmy ok. miesiąc przed terminem porodu ☺ Miałam ze dwa czy trzy modele upatrzone, a że kupowalismy używke, więc szukałam dobrej okazji. W razie gdybym urodziła wtedy wcześniej mąż już wiedział co ma kupić na szybko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zadomowienie
|
Kate to wygladalo tak- w pierwsza strone do zlobka z 2tygodniowym dzieckiem w srodku bieglam 10min za starszym ktory pedzil na rowerku biegowym.(na poczatku bylam spocona ale po 2tyg odzyskalam kondycje po ciazy hehe)a w droge powrotna to byl jedyny moment zeby poplotkowac z mama to codziennie rozmawialysmy.bo potem szlam do sklepu po zakupy i juz w chacie duzo roboty. Moze dlatego ze nie mialam kiedy z nia gadac nauczylam sie prowadzic jedna reka?👍😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem kto to wymyślił, ale dla mnie mega głupota, że niby wózek kupuje się po porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam dodać , że ja kupowałam przez internet , bo taniej było. A jak stacjonarnie to często są od ręki , chyba że nie mają danego koloru to trzeba poczekać. W sumie nam na początku wózek aż tak bardzo się nie przydawał . Pierwsze 2 tyg woziliśmy samochodem w foteliku do lekarza i tyle. Nie wiem jak będzie jesienią , bo pewnie jak bedzie wiało i padało to zbyt szybko nie wyjdę, ale różnie może być . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie 18tygodni do Tp bo dziś zaczynam 22tc1494839869436.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Późno trochę..idac tym tropem wszystko powinno się kupować po porodzie A jak córka idzie teraz do High school to nowy mundurek po 1 wrzesnia rozumiem...bo nie wiem co się jeszcze wydarzy ![]() Trzeba włączyć właśnie takie myślenie jak Katka...a co tam ...i o zabobonach zapomnieć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.