Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-08, 10:26   #2221
alla83
Wtajemniczenie

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Powiem wam, że przeraża mnie kompletowanie garderoby dla maluszka, jeszcze w perspektywie zima. Nie mam pojęcia jak się ubiera takie dzieciaczki. A spacery ja bym chciała od poczatku uskuteczniać, żeby nie siedzieć w zimie w mieszkaniu 24/h.

Miałaś któraś z was mdłości po żelazie? Ja zaraz chyba zwymiotuję
Miałam na początku zażywania...potem chyba organizm się przyzwyczaił i już jest dobrze
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:28   #2222
Aleaa_
Wtajemniczenie

Powodzenia na wizytach!

Ja wczoraj już się pakowałam do szpitala, ale lekarz kazał mi jeszcze wziąć prysznic i jak bóle krzyża przejdą to nie jechać a dziś się zgłosić po południu. Także chociaż tyle, bo nie wiem z kim syna bym dziś zostawiła w razie w...

U mnie mała ma rano lekką aktywność, później jak usypiam młodego to szaleje i wieczorem tak samo. W dzień w sumie często w czasie jedzenia się rozpycha 😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:29   #2223
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Miałam na początku zażywania...potem chyba organizm się przyzwyczaił i już jest dobrze
Czyli jest nadzieja że nie będę musiała wyrzucać tych dwóch opakowań.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:30   #2224
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Tardyferon, dostałam na receptę i kupiłam od razu zapas na dwa miesiące nie miałam pojęcia że można mieć takie mdłości po tym. Dodatkowo jeszcze rozstraja mi żołądek
Można można...wszedzie pisze zw po zelazie tal może się dziać

Ja taka.madra jestem bo przeczytalam to wszystko właśnie jak zaczęłam zażywać żelazo i było mi niedobrze...mysle co jest
Stary 2017-06-08, 10:30   #2225
Cherry_Muffin
nibyżona

Moja gin mówiła że sporo ginow nie lubi jak faceci są na tych usg dopochwowych bo dziwnie reagują, zdarza się nawet ze się rzucają zwłaszcza jak gin jest facetem ze "wsadza" mówiła zresztą że nawet w naszej przychodni była taka akcja ze facet wystartował z biciem. Nie wiem dla mnie to mega dziwne ale podobno bywa.

Ja sukienki też muszę przymierzac, mało kiedy coś przez neta ustrzele
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:35   #2226
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Ja też się witam Dzisiaj o 17 połówkowe i pierwszy raz ide z mężem chociaz moja Pani doktor bardzo nie lubi osob towarzyszacych podczas usg ale do cholery place jej niemałe pieniądze co wizyta i chyba mi się należy cokolwiek
Dziewczyny jak ja czytam że dzidzia musi się ruszać min. 10 razy na godzine to troszkę sie przeraziłam bo ja owszem czuje ruchy codziennie ale na pewno nie aż tyle. Chyba bym oszalała, zwłaszcza że te kopniaki to nie należą do najprzyjemniejszych rzeczy. 😂

10 razy na godzinę???? To u mnie też zdecydowanie rzadziej

Myślę że to błędna informacja

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Szklaneczka w pierwszej ciąży gin mówił mi, żebym np dwa razy dziennie liczyła ruchy - rano i wieczorem. I wtedy częstotliwość ma być ok. 10 ruchów w ciągu godziny. Podobne zalecenie wisiało w szpitalu jak leżałam z plamieniem i dotyczyło ciężarnych po 25tc.
Kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ale że jak .... ach, nie w każdą godzinę....tylko w ciągu tej godziny jednej przykladowej

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
No u mnie np mocz był brzydki bardzo więc ze posiew wiec zrobilam i dodatkowo jeszcze mocz i lepiej ale ze nadal nie tak i że warto w takim razie lykac Wit C i urosept poza tym coś na żelazo bo hemoglobina ciągle na granicy więc zaopatrzylam się w buraka z Herbapolu bo już kiedyś to lykalam
Ogólnie ładna kasę zostawiłam wczoraj w aptece
W uk owszem sprawdzają mi mocz a wygląda to tak.
Przynosze do położnej próbkę ona coś tak na sekundę wkłada po czym stwierdza, że wszystko jest ok

Stary 2017-06-08, 10:37   #2227
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Ja przy synku zawsze z mężem chodziłam na wizytę. U nas gabinet wielki. Jak mnie na fotelu badała to mąż siedział na krześle i się nie obracał w moją stronę. Podczas usg siadał za moją głową i oglądaliśmy wszystko na wielkim monitorze na ścianie. Teraz chodzę sama w ciągu dnia jak mały jest w żłobku, żeby go tam nie ciągnąć.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-08, 10:38   #2228
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Alla, wiem że konflikt raczej w pierwszej ciąży nie występuje, ale raz na ileś tam przypadków jednak się pojawia. Dlatego mój gin kazał mi po raz kolejny wykonać odczyn Coombsa.

Gratulacje dla potwierdzonych płci! Jestem jeszcze ciekawa, co będzie w końcu u Agulka.
Ja też mam minusową krew i też będę powtarzać odczyn Coombsa. To chyba trochę taki standard, że jak jest minusowa krew to się to badanie powtarza niezależnie czy to pierwsza czy kolejna ciąża.

No a jaka ja ciekawa Niby jestem pewna, że to chłopak bo ta babka była bardzo przekonana i miała super sprzęt ale i tak jakoś teraz boję się cokolwiek dla maluszka kupić

Cytat:
Moja gin mówiła że sporo ginow nie lubi jak faceci są na tych usg dopochwowych bo dziwnie reagują, zdarza się nawet ze się rzucają zwłaszcza jak gin jest facetem ze "wsadza" mówiła zresztą że nawet w naszej przychodni była taka akcja ze facet wystartował z biciem. Nie wiem dla mnie to mega dziwne ale podobno bywa.

Ja sukienki też muszę przymierzac, mało kiedy coś przez neta ustrzele
O matko Co trzeba mieć w głowie

Cytat:
Na pewno znajdziecie coś fajnego
Oby bo pierwsze wesele już za 2 tygodnie

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:39   #2229
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Sukienkowych nie bardzo Ogólnie nie przepadam za kupowaniem ubrań dla siebie. Tzn kupić lubię, ale żeby się same wybrały Każde inne zakupy lubię
O ja też lubie mieć nowe ciuchy...ale wybierać mierzyć ściągać zakładać ściągać zakładać....o matko....zebym tak mogła po sklepie w majtkach i stanika biegać ... ubrać się w coś szybko nie biegajac do przymierzalni

Taki wielki sklep na wyłączność nocą...tylko ja i ciuchy...no może jedna osoba towarzysząca

Mmm marzenie 🤣
Stary 2017-06-08, 10:41   #2230
buzn
Rozeznanie

Moja pani gin jest bardzo miła. Zawsze z kimś jeżdżę na wizytę. Na pierwszej byłam tylko sama a później z mama i spytała to mama a może chce wejescm a później to mąż się zrobił zazdrosny, że jak to teściowa wchodzi i teraz jeździ ze mną na każdą Nawet z pracy się zwalnia by zobaczyć syna na żywo. I od razu nas zaprasza razem i jest cała wizytę. Też ma swoje krzesełko i monitor. I nawet jemu wszystko bardziej tłumaczy niż mi.

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:42   #2231
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biorę Żelazek, jest łatwy do połknięcia i nie mam po nim problemu z mdłościami. Do kupienia za 24 zł (60 tabletek).

Alla, wiem że konflikt raczej w pierwszej ciąży nie występuje, ale raz na ileś tam przypadków jednak się pojawia. Dlatego mój gin kazał mi po raz kolejny wykonać odczyn Coombsa.

Gratulacje dla potwierdzonych płci! Jestem jeszcze ciekawa, co będzie w końcu u Agulka.

Co do ruchów, mała najbardziej aktywna jest rano i wieczorem. Mam dni, kiedy prawie wcale się nie rusza.

Dziewczyny, zaczęłam czytać ,,Światło między oceanami,,
Czytała któraś? Jak wrażenia? Bo zapowiada się piękna, chociaż gorzka historia o macierzyństwie.
Jak przeczytasz to porozmawiamy.
Powiem Ci co mi się podobało a co nie.

Konflikt w pierwszej ciąży może się pojawić....zawsze mogła być ciążą biochemiczna o której ktoś nie miał pojęcia np

Żelazo które zażywać to 200 jednostek czegoś tam

A normalnie jest chyba 10 czy jakoś tak w takich zwyczajnych tabletkach ciazowych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-08, 10:42   #2232
Cherry_Muffin
nibyżona

Ja to bym chciała mieć chociaż jakieś strzały, a Aguleekk masz ich aż za dużo jeśli chodzi o płeć 😂
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-06-08, 10:43   #2233
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli jest nadzieja że nie będę musiała wyrzucać tych dwóch opakowań.
Bądź twarda ...dasz radę

Ile tego żelaza masz w tabletkach....ha mam około 200 jakis jednostek
Stary 2017-06-08, 10:47   #2234
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to bym chciała mieć chociaż jakieś strzały, a Aguleekk masz ich aż za dużo jeśli chodzi o płeć 😂
Ty masz teraz usg w poniedziałek? To już chyba coś tak powinnaś się dowiedzieć ja póki co dwa razy na dziewczynke i dwa razy na chłopca

20.08.2016
Stary 2017-06-08, 10:50   #2235
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Ale że jak .... ach, nie w każdą godzinę....tylko w ciągu tej godziny jednej przykladowej

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Przynosze do położnej próbkę ona coś tak na sekundę wkłada po czym stwierdza, że wszystko jest ok

Tu badanie moczu wygląda tak samo..

Co do żelaza to ja miałam tak tydzień, w szpitalu zaczęli mi wtedy podawać i leżałam z woreczkiem, bo okropnie mi po nim bylo. Później już się organizm przyzwyczaił ale za to okropne zaparcia miałam. A też tardyferon miałam

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-08, 10:51   #2236
joasiala
Zadomowienie

Cytat:

Chodzi o jedną godzinę np rano i wieczorem, a nie, że w każdej godzinie mamy czuć te 10 ruchów. W pierwszej ciąży robiłam tak, że jak rano młoda zaczynała się ruszać to zerkalam na zegarek i tak mniej więcej liczylam te 10 ruchow i wieczorem tak samo.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:53   #2237
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Ty masz teraz usg w poniedziałek? To już chyba coś tak powinnaś się dowiedzieć ja póki co dwa razy na dziewczynke i dwa razy na chłopca

Wiesz, wczoraj też się już powinnam dowiedzieć ale co z tego skoro pestka uparta ale Tz z nią pogadał podobno i w poniedzialek sie pokaze
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-06-08, 11:06   #2238
migifigi
Wtajemniczenie

U mnie z lekarzem jest tak, że mąż siedzi przy położnej, wszystko słyszy ale nie widzi, lekarz najpierw bada mnie za kotarą ręcznie, później zaprasza na usg, dotknie tą sondą widzi, że jest wszystko ok i dopiero zaprasza męża. Ostatnio przede mną weszła dziewczyna z większym brzuchem, to weszła z mężem i dwójką dzieci nawet.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Wczoraj miałam szkole rodzenia i byłam najmłodsza ciążą na sali, reszta od 26 do 29 tygodnia i się trochę przerazilłam, bo niektóre dziewczyny brzuch w 28tyg miały mniejszy ode mnie 😵
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 11:17   #2239
letstry
Rozeznanie

Cytat:

Następnym razem można wręcz rzucać monetą Ja miałam dwie sugestie na córkę, jedną na syna Też mam wizytę w poniedziałek, to może coś się wyjaśni

Co do ruchów, to na pewno nie czuję 10 na godzinę rano i wieczorem dzidzia jest najruchliwsza, a w ciągu dnia czuję ją znacznie rzadziej
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 11:31   #2240
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, wczoraj też się już powinnam dowiedzieć ale co z tego skoro pestka uparta ale Tz z nią pogadał podobno i w poniedzialek sie pokaze
Haha, to kciuki

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
Następnym razem można wręcz rzucać monetą Ja miałam dwie sugestie na córkę, jedną na syna Też mam wizytę w poniedziałek, to może coś się wyjaśni

Co do ruchów, to na pewno nie czuję 10 na godzinę rano i wieczorem dzidzia jest najruchliwsza, a w ciągu dnia czuję ją znacznie rzadziej
Ja za dwa tygodnie i też mam nadzieję, że tym razem mój gin powie, że jest pewny na 100%, jak nie to zostaje mi kolejne podejście do 3d w połowie lipca. Ale kurczę, nie chcę tyle czekać z zakupami

20.08.2016
Stary 2017-06-08, 11:33   #2241
very niceee
Zadomowienie

Właśnie wpłynęło moje wynagrodzenia za maj i dostałam tylko gołą wypłatę za te dni, które byłam w pracy. A L4 jakby nie zostało uwzględnione. Mam dosyć, bo znowu będę musiała dzwonić i wyjaśniać, a siedzibę firmy mam 180 km od miejsca zamieszkania i bywa to uciążliwe. Kurczę, boję się, że będą kombinować na wszystkie strony, żeby tylko nie wypłacić kasy za L4.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 11:37   #2242
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wpłynęło moje wynagrodzenia za maj i dostałam tylko gołą wypłatę za te dni, które byłam w pracy. A L4 jakby nie zostało uwzględnione. Mam dosyć, bo znowu będę musiała dzwonić i wyjaśniać, a siedzibę firmy mam 180 km od miejsca zamieszkania i bywa to uciążliwe. Kurczę, boję się, że będą kombinować na wszystkie strony, żeby tylko nie wypłacić kasy za L4.
Ale tu chyba nie ma nic do kombinowania, muszą i tyle.. pierwsze 30 dni płaci firma, a potem już ZUS, chociaż to chyba jest tak (przynajmniej u mnie), że nadal mam przelewy od firmy, a ZUS potem im za mnie zwraca.

20.08.2016
Stary 2017-06-08, 11:56   #2243
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Ale tu chyba nie ma nic do kombinowania, muszą i tyle.. pierwsze 30 dni płaci firma, a potem już ZUS, chociaż to chyba jest tak (przynajmniej u mnie), że nadal mam przelewy od firmy, a ZUS potem im za mnie zwraca.
Oddzwonili, że przy umowie zlecenie płacę za L4 od razu przejmuje ZUS. W takim razie będę musiała jutro jechać do ZUS-u i się dowiedzieć. Właśnie mnie dziwiło, że zatrudnili już osobę na moje miejsce, a mnie nie zwolnili. A to duża firma, zatrudniają powyżej 20 osób, więc byłam pewna, że to oni będą musieli płacić przez cały okres chorobowego. Widocznie, przy zleceniu wygląda to trochę inaczej.
Ex Au pair De

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-08, 12:00   #2244
Aneu8899
Rozeznanie

To czekamy na potwierdzenie płci. Dużo u nas niespodzianek

Kate ciekawość mnie zżera. Pisz nam szybko. Nocki synka lepsze. Widocznie to zęby albo jakieś sny. Może do października będzie już tylko lepiej

Dobrze że nie muszę żelaza brać. Współczuję przebojów. Ja łykam pregne plus i tam też jest, ale pewnie nie w takich ilościach.

Kurcze już czwartek. Jak ten tydzień szybko mija.
Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 12:09   #2245
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneu8899 Pokaż wiadomość
To czekamy na potwierdzenie płci. Dużo u nas niespodzianek

Kate ciekawość mnie zżera. Pisz nam szybko. Nocki synka lepsze. Widocznie to zęby albo jakieś sny. Może do października będzie już tylko lepiej

Dobrze że nie muszę żelaza brać. Współczuję przebojów. Ja łykam pregne plus i tam też jest, ale pewnie nie w takich ilościach.

Kurcze już czwartek. Jak ten tydzień szybko mija.
Też łykam pregne plus od samego początku ciąży, ale widocznie to za mało, bo żelazo spadło mi z 13 na 10. Dlatego teraz dodatkowo muszę przyjmować samo żelazo.
Ex Au pair De
Stary 2017-06-08, 12:10   #2246
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Oddzwonili, że przy umowie zlecenie płacę za L4 od razu przejmuje ZUS. W takim razie będę musiała jutro jechać do ZUS-u i się dowiedzieć. Właśnie mnie dziwiło, że zatrudnili już osobę na moje miejsce, a mnie nie zwolnili. A to duża firma, zatrudniają powyżej 20 osób, więc byłam pewna, że to oni będą musieli płacić przez cały okres chorobowego. Widocznie, przy zleceniu wygląda to trochę inaczej.
A no to przy zleceniu to faktycznie nie wiem jak jest. To skoro zus to prędzej czy później zapłacą na pewno.

20.08.2016
Stary 2017-06-08, 12:16   #2247
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Ja też się witam Dzisiaj o 17 połówkowe i pierwszy raz ide z mężem chociaz moja Pani doktor bardzo nie lubi osob towarzyszacych podczas usg ale do cholery place jej niemałe pieniądze co wizyta i chyba mi się należy cokolwiek
Dziewczyny jak ja czytam że dzidzia musi się ruszać min. 10 razy na godzine to troszkę sie przeraziłam bo ja owszem czuje ruchy codziennie ale na pewno nie aż tyle. Chyba bym oszalała, zwłaszcza że te kopniaki to nie należą do najprzyjemniejszych rzeczy. 😂

Tex mam o 17 połówkowe
Mi poprzednia gin aż zabroniła liczenia, bo powiedziała, że matki wariują od tego i niepotrzebnie się nakręcają. Wg niej dziecko ma się ruszać po prostu regularnie. A czy to będzie 6 czy 20 kopnięć na godzinę to bez znaczenia . W poprzedniej ciąży miałam moze po 2 kopnięcia na godzinęmłody był bardzo delikatny .

Cytat:
Adhoc gratuluję chłopca!

Kate ale dlaczego że cukrzycy się nie pozbedziesz? Miałaś też ciąża? U mnie lekarz mówił że spokojnie zobaczymy po porodzie co i jak.
Jakiś czas temu myślałam , że w ciąży mi jeszcze minie wiem , naiwna byłam . Po ciąży mam nadzieję , że nie będę miała.

Cytat:
Tardyferon, dostałam na receptę i kupiłam od razu zapas na dwa miesiące nie miałam pojęcia że można mieć takie mdłości po tym. Dodatkowo jeszcze rozstraja mi żołądek
Jak nadal się nie przyzwyczaisz to poproś o inne. Ja te akurat tolerowalam dużo lepiej od Biofer. Nie wyrzucaj , może jakaś koleżanka w ciąży beside potrzebowała ? Sama bym od Ciebie odkupiła , ale średnio z odbiorem.

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7449050 1]Ranek jest dla synka zanim pójdzie do żłobka. Ostatnio kącik czytelniczy. Na topie ulica czereśniowa i pucio mówi pierwsze słowa.

[/QUOTE]

Pucio jest the best 😎

Cytat:

Dzisiaj idę z mamą obejść kilka sklepów w poszukiwaniu sukienki na wesele jak ja tego nie lubię... wątpię, że coś kupię
Ja w końcu zamówiłam z ASOS taką http://m.asos.com/asos-maternity/aso...3&gridcolumn=2 ma przyjść do mnie max do 13.06 a zamawiałam dwa dni temu.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 12:30   #2248
buzn
Rozeznanie

ZUS to wypłaca roznie, na pewno przyjdzie w połowie miesiąca Ja nadal czekam za okres od 20 do dziś na kasę. Pewnie wypłaca od 20 do 30 i później resztę. Bo tak robią. Jak mam do 19 teraz czerwca L4 to płacą od 1 do 19 . A później od 19 do 30. I czekają na kolejne L4. I będzie od 1 do ...Wiem skomplikowane:P

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 12:31   #2249
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Bądź twarda ...dasz radę

Ile tego żelaza masz w tabletkach....ha mam około 200 jakis jednostek
mam 80 mg żelaza + jeszcze w tym jest kwas foliowy

Cytat:
Nie jedź nigdzie tylko zadzwoń i zapytaj. Pewnie będziesz miała tak jak ja, bo moja firma mała i płaci zus też po tych 33 dniach. Szefowa mówiła mi że dostanę kase za maj za te dni za które ma płacić zus dopiero w lipcu, bo deklaracje za maj zus dostaje w czerwcu dopiero i ma 30 dni bodajże na wypłacenie pieniędzy. Chore to jest i jestem wściekła ale co zrobisz... Jakbym się utrzymywała tylko z tych pieniędzy i zus by mnie przejął od 1 maja to nie miałabym przez 2 miesiące żadnych środków.

buzn to będzie twoja pierwsza kasa z zusu? dostałas jakieś pismo czy coś z decyzją czy zapytaniem o nr konta? Bo ktoras tutaj pisała że cos takiego przyszło, chyba anulka.

Edytowane przez nunny
Czas edycji: 2017-06-08 o 12:34
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 12:38   #2250
LitttleHope
Raczkowanie

Niewiem jak to jest z tymi plciami skoro moj lekarz mowi , ze nie da sie nie zobaczyc. Ze to lekarz moze nie byc pewny i dlatego zbywa pacjentke. Moj pierw potwierdzil plec po zalazkach na wczesnych etapie a pozniej juz normalnie widac i co wizyte mi pokazuje. Wiec tego nie rozumiem czy to wina sprzetu czy slabego oka? No moj np ma lepszy sprzet niz w naszym szpitalu ale na jedno lekarz z doswiadczenia chyba nabywa w tym wprawe?

U nas zus robi takie jaja , ze np. Jestes juz 3 miesiace na zwolnieniu i dostajesz dopiero kase za miesiac zwolnienia na pytania czemu tak dlugo: mamy czas. I to wszystko. Za to do kontroli pierwsi, na drugim dniu zwolnienia potrafia juz sie zjawic.

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości