Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-07, 21:46   #2191
holly123456
Rozeznanie

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Pytanie do doświadczonych mam
Kiedy można isc na spacer z maluszkiem? Jesli urodzimy w pazdzierniku i upałów nue będzie. To prawda z tym werandowaniem czy mozna wyjsc bez tego?
Stary 2017-06-07, 21:55   #2192
nunny
Wtajemniczenie

Ale dzień dzisiaj, same dobre wiadomości

Ja sobie nabiłam guza na nodze i czekam na pojawienie się siniaka. Na sobotę będzie piękna, siwa plama na łydce. Kupiłam sobie balsam brązujący i się smyrnę ze 3 razy, to chyba nie zaszkodzi maluszkowi a będę się lepiej czuła jednak. Obczajałam dzisiaj w drogerii te rajstopy w sprayu, były jakies po 8 złotych, fuknęłam sobie testerem na dłoń, pochodziłam po galerii i nie było żadnego efektu. Pójde jutro najwyżej po pończochy 8 den w razie jakby zimniej się zrobiło.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 22:02   #2193
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez holly123456 Pokaż wiadomość
Kiedy można isc na spacer z maluszkiem? Jesli urodzimy w pazdzierniku i upałów nue będzie. To prawda z tym werandowaniem czy mozna wyjsc bez tego?
Moja młoda spala tylko na mrozie 😂
Urodziła się w październiku...to było dziecko które 24 godziny beczala

...beczala i beczala....mialam już dość....uspokajala się tylko na spacerach.... spacery spacerami a później ubieralam w kombinezon do wózka u na balkon...to nic że zima stulecia...bo ponad minus 20 nawet było na zewnątrz.... W momencie kiedy poczuła świeże powietrze kończył.sie płacz... spała tak od 3 do 5 godzin nawet 😎

A ja w tym czasie pisalam prace licencjacką

To był jeden jedyny sposób żeby panna Malwina poszła spać w dzień

Jak podrosla ...przyszla wiosna to ona była na tyle duża ze można było ją uśpić innymi sposobami...na szczęście bo mroźne powietrze się skończyło i bym sobie raczej nie wyczarowala na zawołanie😂
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 22:11   #2194
goslawka
Zadomowienie

Ja syna rodziłam z początkiem lutego i jak wyszliśmy ze szpitala po 2 tygodniach to już z nim wychodziłam, nie werandowałam, zaczęłam od spaceru dookoła bloku xD a później coraz dalej.
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 22:15   #2195
nunny
Wtajemniczenie

Powiem wam, że przeraża mnie kompletowanie garderoby dla maluszka, jeszcze w perspektywie zima. Nie mam pojęcia jak się ubiera takie dzieciaczki. A spacery ja bym chciała od poczatku uskuteczniać, żeby nie siedzieć w zimie w mieszkaniu 24/h.

Miałaś któraś z was mdłości po żelazie? Ja zaraz chyba zwymiotuję
Stary 2017-06-07, 22:20   #2196
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem czy w uk każą mi robić tę glukozę...jal dotąd nikt nie wspominał p tym

5 lipca idę na test odnośnie mojej minusowej grupy krwi ...musza sprawdzić czy nie ma konfliktu

Może akurat mały ma minusowa grupe krwi to by nie było problemu
Moje córki mają obydwie minusy po mnie
Starsza dokładnie ma taką samą grupę jak ja Arh- młodsza 0rh-

Po kazdym poronieniu dostałam zastrzyk w razie Wu
tez nie slyszalam, zeby cos takiego bylo tu wykonywane. Ja bede chciala wszystkie badania zrobic jak tylko przylece do PL. choc nie wiem czy krzywa cukrowa musi byc w jakims przedziale tygodniowym?

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Mam wyniki amniopunkcji. Kariotyp prawidłowy żeński! Chyba Nina

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
gratuluje

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
A ja uderzam dzisiaj z mężem na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, ciekawa jestem bardzo 😎
jej! tez bym chciala, niee wiem jeszcze tylko czy zdazymy, bo przylatujemy w 33 tc do Polski..
Stary 2017-06-07, 22:41   #2197
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Ja przed którymś z usg zjadłam i ciastko i wypiłam soczek, a i tak dziecko sobie pięknie spało
Ja jak się przyznałam, że zjadłam pół prince polo przed wizytą to lekarz na mnie nakrzyczał, że przecież mam cukrzycę :P

Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość
Kate Noir
On ma zapalenie zatok (skłonności odziedziczył po mamie :P) ale bardzo mu się powiększyły węzły chłonne za uchem z prawej strony tak, że wygląda to jak guz. Oczywiście wyszły mu podwyższone leukocyty, co wskazuje na stan zapalny, ale nie tak duże jak przy białaczce, więc kamień z serca
Szkoda, że zachorował, ale pocieszające jest to, że to nic gorszego. Pewnie stres niezły wczoraj miałaś.,

Cytat:
Napisane przez Aneu8899 Pokaż wiadomość
Gratki. Witaj w klubie 3 siusiaków.

Aguleekk mi też możesz chłopca dopisać. Pewne na 100. Mam na usg nawet.
Coś czuję, że jutro dołączę do tego klubu
Pytałaś o starszego Młodego i jego noce. Parę ostatnich było fatalnych. Budził się co godzinę, dwie, płakał przez sen i w rezultacie spał z nami tj. ja spałam z jego stopami na mojej twarzy Dwie ostatnie noce jak zje ok 20 to budzi się o 5:45. a dziś dospał do 7:30! Tak się podjarałam, że sama już nie zasnęłam :P
A jak u Was?

Cytat:
Napisane przez holly123456 Pokaż wiadomość
Podobno od razu, ale ja bym czekała pewnie co najmniej tydzień i uwzględniła pogodę. Nawet jak będzie na minusie to można iść byle powietrze było fajne.

Uświadomiłam sobie, że ja chyba nie wyjdę przez całą zimę, bo przecież w Warszawie będzie smog. Tej zimy to mi było czasem niedobrze jak musiałam wyjść do sklepu, a co dopiero z niemowlakiem na spacer. Raz nie pomyślałam i przez przypadek wywietrzyłam mieszkanie w taką pogodę

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Moja młoda spala tylko na mrozie 😂
Urodziła się w październiku...to było dziecko które 24 godziny beczala

...beczala i beczala....mialam już dość....uspokajala się tylko na spacerach.... spacery spacerami a później ubieralam w kombinezon do wózka u na balkon...to nic że zima stulecia...bo ponad minus 20 nawet było na zewnątrz.... W momencie kiedy poczuła świeże powietrze kończył.sie płacz... spała tak od 3 do 5 godzin nawet 😎
Mój zasypiał jak tylko ubrałam go w kombinezon Działało tylko do wiosny.

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Powiem wam, że przeraża mnie kompletowanie garderoby dla maluszka, jeszcze w perspektywie zima. Nie mam pojęcia jak się ubiera takie dzieciaczki. A spacery ja bym chciała od poczatku uskuteczniać, żeby nie siedzieć w zimie w mieszkaniu 24/h.

Miałaś któraś z was mdłości po żelazie? Ja zaraz chyba zwymiotuję
Ja też mam zawsze problem jak ubrać dziecko. Z większym to pół biedy, ale takie małe to gorzej.
Jakie żelazo bierzesz? Może je źle tolerujesz? Spróbuj innego.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Byłam dziś u gina i wszystko wydaje się w porządku tarczyca jest na szczęście w normie, cukrzycy już się nie pozbędę (a myślałam, że tak ) i hemoglobina leci na łeb i na szyję, ale tego się akurat spodziewałam. Słyszałam serducho, pięknie biło ❤ jutro mam połówkowe i zastanawiam się czy Ktosiek się ujawni.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-07, 22:43   #2198
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Co do ubioru - body, spodenki, skarpetki, bluza i kombinezon. Jak zimno to kocyk / kołderka. I tyle. Albo cieńszy albo grubszy kocyk. No i czapeczka jak będzie zimno

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 22:47   #2199
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

Jakie żelazo bierzesz? Może je źle tolerujesz? Spróbuj innego.
Tardyferon, dostałam na receptę i kupiłam od razu zapas na dwa miesiące nie miałam pojęcia że można mieć takie mdłości po tym. Dodatkowo jeszcze rozstraja mi żołądek
Stary 2017-06-08, 08:33   #2200
joasiala
Zadomowienie

Witam się z rana ☺
Co tu dziś taka cisza?

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 08:37   #2201
migifigi
Wtajemniczenie

To i ja się witam!
Myślałam że w nocy nie usnę tak się moja mała kotłowała w brzuchu ale w końcu usnęła 😁

Czy Wy też macie takie głupie sny podczas ciąży? Bo ja to codziennie, dziś mi się śniło, że asystowałam przy operacji amputacji nogi a pacjentka była przytomna 😱
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 08:43   #2202
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Ja też się witam Dzisiaj o 17 połówkowe i pierwszy raz ide z mężem chociaz moja Pani doktor bardzo nie lubi osob towarzyszacych podczas usg ale do cholery place jej niemałe pieniądze co wizyta i chyba mi się należy cokolwiek
Dziewczyny jak ja czytam że dzidzia musi się ruszać min. 10 razy na godzine to troszkę sie przeraziłam bo ja owszem czuje ruchy codziennie ale na pewno nie aż tyle. Chyba bym oszalała, zwłaszcza że te kopniaki to nie należą do najprzyjemniejszych rzeczy. 😂

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 08:52   #2203
Cherry_Muffin
nibyżona

Adhoc gratuluję chłopca!

Kate ale dlaczego że cukrzycy się nie pozbedziesz? Miałaś też ciąża? U mnie lekarz mówił że spokojnie zobaczymy po porodzie co i jak.

Oj biorąc pod uwagę jak się pogoda zmienia to październik jeszcze może być całkiem ładny i zamierzam wychodzić
A ogarnąć ubieranie ogarniemy spokojnie, najważniejsze nie przegrzewac
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 09:00   #2204
joasiala
Zadomowienie

Szklaneczka w pierwszej ciąży gin mówił mi, żebym np dwa razy dziennie liczyła ruchy - rano i wieczorem. I wtedy częstotliwość ma być ok. 10 ruchów w ciągu godziny. Podobne zalecenie wisiało w szpitalu jak leżałam z plamieniem i dotyczyło ciężarnych po 25tc.
Kciuki za dzisiejsze wizyty.

Stary 2017-06-08, 09:08   #2205
nunny
Wtajemniczenie

Mój się na pewno rusza te 10 razy w ciągu godziny rano i wieczorem, ale żeby tak co godzinę po 10 to nie.

Szklaneczka też bym męża wzięła nawet jakby gin mi się krzywo patrzył, co mu to przeszkadza. Mój na szczęście nie ma nic przeciwko i też na kolejną wchodzimy razem, o ile tż nerwowo nie wysiądzie bo przeżywa te badania bardziej ode mnie już siedząc na poczekalni

Kate ale jestem ciekawa czy ci sie potwierdzi drugi chłopczyk

Edytowane przez nunny
Czas edycji: 2017-06-08 o 09:09
Stary 2017-06-08, 09:16   #2206
Cherry_Muffin
nibyżona

Ja mam wielką nadzieję że w poniedziałek uda się mężowi pojechać że mną na polowkowe, a jak nie to i tak zdecydowaliśmy że pomiędzy kolejną wizytą 5 lipca pójdziemy prywatnie do mojej gin bo tak samo chce wydruk usg bo w domu mam tylko taki gdy jeszcze były dwa pęcherzyki a to jednak fajna pamiątka

No tak najpierw doszukiwaly się ruchów a teraz żeby była ich odpowiednią ilosc dzidzie beda wieksze to jeszcze tyle tych ruchów będzie że będzie można narzekać na obite zebra i pecherze

Ja czuję dopiero wyraźne bąbelki mąż co wieczór wyszukuje bo chce już bardzo poczuć uparciucha
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-06-08, 09:19   #2207
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Witam się z rana ☺
Co tu dziś taka cisza?

Ranek jest dla synka zanim pójdzie do żłobka. Ostatnio kącik czytelniczy. Na topie ulica czereśniowa i pucio mówi pierwsze słowa.
Cytat:
To i ja się witam!
Myślałam że w nocy nie usnę tak się moja mała kotłowała w brzuchu ale w końcu usnęła 😁

Czy Wy też macie takie głupie sny podczas ciąży? Bo ja to codziennie, dziś mi się śniło, że asystowałam przy operacji amputacji nogi a pacjentka była przytomna 😱
W pierwszej ciąży głupie sny były na porządku dziennym. Tyle, że głównie koszmary: morderstwa, pościgi itp. Teraz względny spokój.

Mi nikt nigdy nie mówił o ilości ruchów i tego się trzymam. Syn głównie spał, więc jakbym miała liczyć to bym chyba codziennie lądowała na IP.

Muszę dzisiaj podejść do mojej gin z wynikami moczu, bo ostatnio jej się coś nie podobało i kazała powtórzyć. Na moje oko teraz są w porządku. Tak mi się nie chce jechać, że szok :/

Stary 2017-06-08, 09:27   #2208
Cherry_Muffin
nibyżona

No u mnie np mocz był brzydki bardzo więc ze posiew wiec zrobilam i dodatkowo jeszcze mocz i lepiej ale ze nadal nie tak i że warto w takim razie lykac Wit C i urosept poza tym coś na żelazo bo hemoglobina ciągle na granicy więc zaopatrzylam się w buraka z Herbapolu bo już kiedyś to lykalam
Ogólnie ładna kasę zostawiłam wczoraj w aptece
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-06-08, 09:44   #2209
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Ja też się witam Dzisiaj o 17 połówkowe i pierwszy raz ide z mężem chociaz moja Pani doktor bardzo nie lubi osob towarzyszacych podczas usg ale do cholery place jej niemałe pieniądze co wizyta i chyba mi się należy cokolwiek
Dziewczyny jak ja czytam że dzidzia musi się ruszać min. 10 razy na godzine to troszkę sie przeraziłam bo ja owszem czuje ruchy codziennie ale na pewno nie aż tyle. Chyba bym oszalała, zwłaszcza że te kopniaki to nie należą do najprzyjemniejszych rzeczy. 😂

No co Ty ja zawsze chodzę z Tż jeśli nie jest w pracy. A lekarz to jeszcze z korytarza naszych rodziców woła, bo często ktoś ze mną idzie. Po naszych przebojach.

Sabonka super nawet nie wiesz jak się cieszę, że i u Ciebie wszystko dobrze się skończyło. Ściskam mocno i gratuluję córeczki. Tyle naszego że na pewno płeć nam się nie zmieni

Pozdrawiam listopadowka

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-08, 09:55   #2210
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość

Kciuki za wizytę
Mój gin też nie lubi towarzystwa... mąż był ze mną raz. (i raz na usg u innego gina).

Cytat:
Tardyferon, dostałam na receptę i kupiłam od razu zapas na dwa miesiące nie miałam pojęcia że można mieć takie mdłości po tym. Dodatkowo jeszcze rozstraja mi żołądek
Ja też biorę żelazo i nic mi nie jest, ale to takie zwykłe bez recepty więc pewnie mniejsze dawki.

Co do tych 10 ruchów na godzinę to jakoś nie wiem... Przecież jeszcze teraz dziecko ma tyle miejsca, że może się swobodnie ruszać i w zależności od tego jak się ułoży to czuć je bardziej albo mniej. Mi się zdarzało i dwa dni praktycznie go nie czuć, a innego dnia prawie non stop i wszystko z maluszkiem jest dobrze.

Dzisiaj idę z mamą obejść kilka sklepów w poszukiwaniu sukienki na wesele jak ja tego nie lubię... wątpię, że coś kupię

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:04   #2211
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
To i ja się witam!

Haha taaak na początku zwłaszcza mialam dużo dziwnych snów, ostatnio ustąpiły

Dziewczyny strasznie mnie zaskakujecie na reakcję waszych ginow na osobę towarzyszącą. Moja dr.uwielbia wizyty rodzinne. Maz zawsze że mną wchodzi od początku wizyty. Także jest przy wszystkim, wywiadzie, badaniu ginekologicznym​ i później przy usg. Dr zawsze jak wychodzi po pacjentkę i widzi że jest z mężczyzną mówi " wejdźcie sobie Państwo"

Stary 2017-06-08, 10:06   #2212
joasiala
Zadomowienie

Z tego co pamiętam ruchy dziecka lekarz dopiero kazał mi liczyć jakoś tak od 30tc, bo wtedy dziecko jest na tyle duże i ma mało miejsca, że juz ruchy powinny być wyraznie wyczuwalne.

Mój gin od usg nie ma nic przeciwko osobie towarzyszacej, tatuś ma nawet swoje stanowisko (krzesełko i osobny tv). Na polowkowe pod koniec badania lekarz nawet pozwolil naszej córeczce wejść zobaczyć siostrę ☺

Stary 2017-06-08, 10:07   #2213
aguleekk
Zakorzenienie

Mój gin przy takim zwykłym usg to jeszcze przeżyje, ale jak wcześniej było tylko te dopochwowe to nie było opcji. Mi by to nie przeszkadzało, bo co, mąż mnie nago nie widział? ale mój gin tak nie lubi i już

20.08.2016
Stary 2017-06-08, 10:07   #2214
Konto usunięte

Cytat:
Kciuki za wizytę
Mój gin też nie lubi towarzystwa... mąż był ze mną raz. (i raz na usg u innego gina).

Ja też biorę żelazo i nic mi nie jest, ale to takie zwykłe bez recepty więc pewnie mniejsze dawki.

Co do tych 10 ruchów na godzinę to jakoś nie wiem... Przecież jeszcze teraz dziecko ma tyle miejsca, że może się swobodnie ruszać i w zależności od tego jak się ułoży to czuć je bardziej albo mniej. Mi się zdarzało i dwa dni praktycznie go nie czuć, a innego dnia prawie non stop i wszystko z maluszkiem jest dobrze.

Dzisiaj idę z mamą obejść kilka sklepów w poszukiwaniu sukienki na wesele jak ja tego nie lubię... wątpię, że coś kupię
Powodzenia z sukienką Ja się cieszę, że mi przypasowała ta z h&m, którą kupiłam przez Internet. Brakuje mi tylko jakiegoś bolerka / sweterka i butów. To pierwsze pożyczę od koleżanki i w zależności od koloru kupię balerinki

Stary 2017-06-08, 10:09   #2215
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam ruchy dziecka lekarz dopiero kazał mi liczyć jakoś tak od 30tc, bo wtedy dziecko jest na tyle duże i ma mało miejsca, że juz ruchy powinny być wyraznie wyczuwalne.

Mój gin od usg nie ma nic przeciwko osobie towarzyszacej, tatuś ma nawet swoje stanowisko (krzesełko i osobny tv). Na polowkowe pod koniec badania lekarz nawet pozwolil naszej córeczce wejść zobaczyć siostrę ☺

A no to to by miało sens.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7449211 6]Powodzenia z sukienką Ja się cieszę, że mi przypasowała ta z h&m, którą kupiłam przez Internet. Brakuje mi tylko jakiegoś bolerka / sweterka i butów. To pierwsze pożyczę od koleżanki i w zależności od koloru kupię balerinki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ja nie lubię kupować sukienek przez neta bo ciężko mi coś przypasować ;/

20.08.2016
Stary 2017-06-08, 10:15   #2216
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:

No co ty, zakupów nie lubisz?
Stary 2017-06-08, 10:17   #2217
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
No co ty, zakupów nie lubisz?
Sukienkowych nie bardzo Ogólnie nie przepadam za kupowaniem ubrań dla siebie. Tzn kupić lubię, ale żeby się same wybrały Każde inne zakupy lubię

20.08.2016

Edytowane przez aguleekk
Czas edycji: 2017-06-08 o 10:19
Stary 2017-06-08, 10:24   #2218
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Sukienkowych nie bardzo Ogólnie nie przepadam za kupowaniem ubrań dla siebie. Tzn kupić lubię, ale żeby się same wybrały Każde inne zakupy lubię
Na pewno znajdziecie coś fajnego
Stary 2017-06-08, 10:24   #2219
very niceee
Zadomowienie

Ja biorę Żelazek, jest łatwy do połknięcia i nie mam po nim problemu z mdłościami. Do kupienia za 24 zł (60 tabletek).

Alla, wiem że konflikt raczej w pierwszej ciąży nie występuje, ale raz na ileś tam przypadków jednak się pojawia. Dlatego mój gin kazał mi po raz kolejny wykonać odczyn Coombsa.

Gratulacje dla potwierdzonych płci! Jestem jeszcze ciekawa, co będzie w końcu u Agulka.

Co do ruchów, mała najbardziej aktywna jest rano i wieczorem. Mam dni, kiedy prawie wcale się nie rusza.

Dziewczyny, zaczęłam czytać ,,Światło między oceanami,,
Czytała któraś? Jak wrażenia? Bo zapowiada się piękna, chociaż gorzka historia o macierzyństwie.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:25   #2220
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mój gin przy takim zwykłym usg to jeszcze przeżyje, ale jak wcześniej było tylko te dopochwowe to nie było opcji. Mi by to nie przeszkadzało, bo co, mąż mnie nago nie widział? ale mój gin tak nie lubi i już
Masakra! Moja mnie bada ginekologicznie przy mężu, a gabinet jest wybitnie mały. Mąż siedzi na białym krześle a ona mnie bada od strony samolotu na nogi 1496910328351.jpg

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości