|
|
#2191 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2
Pytanie do doświadczonych mam
![]() Kiedy można isc na spacer z maluszkiem? Jesli urodzimy w pazdzierniku i upałów nue będzie. To prawda z tym werandowaniem czy mozna wyjsc bez tego?
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzień dzisiaj, same dobre wiadomości
Ja sobie nabiłam guza na nodze i czekam na pojawienie się siniaka. Na sobotę będzie piękna, siwa plama na łydce. Kupiłam sobie balsam brązujący i się smyrnę ze 3 razy, to chyba nie zaszkodzi maluszkowi a będę się lepiej czuła jednak. Obczajałam dzisiaj w drogerii te rajstopy w sprayu, były jakies po 8 złotych, fuknęłam sobie testerem na dłoń, pochodziłam po galerii i nie było żadnego efektu. Pójde jutro najwyżej po pończochy 8 den w razie jakby zimniej się zrobiło. |
|
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Urodziła się w październiku...to było dziecko które 24 godziny beczala ...beczala i beczala....mialam już dość....uspokajala się tylko na spacerach.... spacery spacerami a później ubieralam w kombinezon do wózka u na balkon...to nic że zima stulecia...bo ponad minus 20 nawet było na zewnątrz.... W momencie kiedy poczuła świeże powietrze kończył.sie płacz... spała tak od 3 do 5 godzin nawet 😎 A ja w tym czasie pisalam prace licencjacką To był jeden jedyny sposób żeby panna Malwina poszła spać w dzień Jak podrosla ...przyszla wiosna to ona była na tyle duża ze można było ją uśpić innymi sposobami...na szczęście bo mroźne powietrze się skończyło i bym sobie raczej nie wyczarowala na zawołanie😂 |
|
|
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
Ja syna rodziłam z początkiem lutego i jak wyszliśmy ze szpitala po 2 tygodniach to już z nim wychodziłam, nie werandowałam, zaczęłam od spaceru dookoła bloku xD a później coraz dalej.
|
|
|
|
#2195 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem wam, że przeraża mnie kompletowanie garderoby dla maluszka, jeszcze w perspektywie zima. Nie mam pojęcia jak się ubiera takie dzieciaczki. A spacery ja bym chciała od poczatku uskuteczniać, żeby nie siedzieć w zimie w mieszkaniu 24/h.
Miałaś któraś z was mdłości po żelazie? Ja zaraz chyba zwymiotuję
|
|
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jej! tez bym chciala, niee wiem jeszcze tylko czy zdazymy, bo przylatujemy w 33 tc do Polski..
|
|
#2197 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pytałaś o starszego Młodego i jego noce. Parę ostatnich było fatalnych. Budził się co godzinę, dwie, płakał przez sen i w rezultacie spał z nami tj. ja spałam z jego stopami na mojej twarzy Dwie ostatnie noce jak zje ok 20 to budzi się o 5:45. a dziś dospał do 7:30! Tak się podjarałam, że sama już nie zasnęłam :PA jak u Was? Cytat:
Uświadomiłam sobie, że ja chyba nie wyjdę przez całą zimę, bo przecież w Warszawie będzie smog. Tej zimy to mi było czasem niedobrze jak musiałam wyjść do sklepu, a co dopiero z niemowlakiem na spacer. Raz nie pomyślałam i przez przypadek wywietrzyłam mieszkanie w taką pogodę ![]() Cytat:
Działało tylko do wiosny. Cytat:
Jakie żelazo bierzesz? Może je źle tolerujesz? Spróbuj innego. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Byłam dziś u gina i wszystko wydaje się w porządku tarczyca jest na szczęście w normie, cukrzycy już się nie pozbędę (a myślałam, że tak ) i hemoglobina leci na łeb i na szyję, ale tego się akurat spodziewałam. Słyszałam serducho, pięknie biło ❤ jutro mam połówkowe i zastanawiam się czy Ktosiek się ujawni.
|
||||||
|
|
|
#2198 |
|
Konto usunięte
|
Co do ubioru - body, spodenki, skarpetki, bluza i kombinezon. Jak zimno to kocyk / kołderka. I tyle. Albo cieńszy albo grubszy kocyk. No i czapeczka jak będzie zimno
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2199 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana ☺
Co tu dziś taka cisza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2201 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja się witam!
Myślałam że w nocy nie usnę tak się moja mała kotłowała w brzuchu ale w końcu usnęła 😁 Czy Wy też macie takie głupie sny podczas ciąży? Bo ja to codziennie, dziś mi się śniło, że asystowałam przy operacji amputacji nogi a pacjentka była przytomna 😱 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się witam
Dzisiaj o 17 połówkowe i pierwszy raz ide z mężem chociaz moja Pani doktor bardzo nie lubi osob towarzyszacych podczas usg ale do cholery place jej niemałe pieniądze co wizyta i chyba mi się należy cokolwiek Dziewczyny jak ja czytam że dzidzia musi się ruszać min. 10 razy na godzine to troszkę sie przeraziłam bo ja owszem czuje ruchy codziennie ale na pewno nie aż tyle. Chyba bym oszalała, zwłaszcza że te kopniaki to nie należą do najprzyjemniejszych rzeczy. 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2203 |
|
nibyżona
|
Adhoc gratuluję chłopca!
![]() Kate ale dlaczego że cukrzycy się nie pozbedziesz? Miałaś też ciąża? U mnie lekarz mówił że spokojnie zobaczymy po porodzie co i jak. ![]() Oj biorąc pod uwagę jak się pogoda zmienia to październik jeszcze może być całkiem ładny i zamierzam wychodzić A ogarnąć ubieranie ogarniemy spokojnie, najważniejsze nie przegrzewac
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
Szklaneczka w pierwszej ciąży gin mówił mi, żebym np dwa razy dziennie liczyła ruchy - rano i wieczorem. I wtedy częstotliwość ma być ok. 10 ruchów w ciągu godziny. Podobne zalecenie wisiało w szpitalu jak leżałam z plamieniem i dotyczyło ciężarnych po 25tc.
Kciuki za dzisiejsze wizyty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2205 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój się na pewno rusza te 10 razy w ciągu godziny rano i wieczorem, ale żeby tak co godzinę po 10 to nie.
Szklaneczka też bym męża wzięła nawet jakby gin mi się krzywo patrzył, co mu to przeszkadza. Mój na szczęście nie ma nic przeciwko i też na kolejną wchodzimy razem, o ile tż nerwowo nie wysiądzie bo przeżywa te badania bardziej ode mnie już siedząc na poczekalni ![]() Kate ale jestem ciekawa czy ci sie potwierdzi drugi chłopczyk
Edytowane przez nunny Czas edycji: 2017-06-08 o 09:09 |
|
|
|
#2206 |
|
nibyżona
|
Ja mam wielką nadzieję że w poniedziałek uda się mężowi pojechać że mną na polowkowe, a jak nie to i tak zdecydowaliśmy że pomiędzy kolejną wizytą 5 lipca pójdziemy prywatnie do mojej gin bo tak samo chce wydruk usg bo w domu mam tylko taki gdy jeszcze były dwa pęcherzyki a to jednak fajna pamiątka
No tak najpierw doszukiwaly się ruchów a teraz żeby była ich odpowiednią ilosc dzidzie beda wieksze to jeszcze tyle tych ruchów będzie że będzie można narzekać na obite zebra i pecherze ![]() Ja czuję dopiero wyraźne bąbelki mąż co wieczór wyszukuje bo chce już bardzo poczuć uparciucha
|
#2207 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Mi nikt nigdy nie mówił o ilości ruchów i tego się trzymam. Syn głównie spał, więc jakbym miała liczyć to bym chyba codziennie lądowała na IP. Muszę dzisiaj podejść do mojej gin z wynikami moczu, bo ostatnio jej się coś nie podobało i kazała powtórzyć. Na moje oko teraz są w porządku. Tak mi się nie chce jechać, że szok :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2208 |
|
nibyżona
|
No u mnie np mocz był brzydki bardzo więc ze posiew wiec zrobilam i dodatkowo jeszcze mocz i lepiej ale ze nadal nie tak i że warto w takim razie lykac Wit C i urosept
poza tym coś na żelazo bo hemoglobina ciągle na granicy więc zaopatrzylam się w buraka z Herbapolu bo już kiedyś to lykalam Ogólnie ładna kasę zostawiłam wczoraj w aptece
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sabonka super nawet nie wiesz jak się cieszę, że i u Ciebie wszystko dobrze się skończyło. Ściskam mocno i gratuluję córeczki. Tyle naszego że na pewno płeć nam się nie zmieni Pozdrawiam listopadowka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin też nie lubi towarzystwa... mąż był ze mną raz. (i raz na usg u innego gina). Cytat:
Co do tych 10 ruchów na godzinę to jakoś nie wiem... Przecież jeszcze teraz dziecko ma tyle miejsca, że może się swobodnie ruszać i w zależności od tego jak się ułoży to czuć je bardziej albo mniej. Mi się zdarzało i dwa dni praktycznie go nie czuć, a innego dnia prawie non stop i wszystko z maluszkiem jest dobrze. Dzisiaj idę z mamą obejść kilka sklepów w poszukiwaniu sukienki na wesele |
||
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny strasznie mnie zaskakujecie na reakcję waszych ginow na osobę towarzyszącą. Moja dr.uwielbia wizyty rodzinne. Maz zawsze że mną wchodzi od początku wizyty. Także jest przy wszystkim, wywiadzie, badaniu ginekologicznym i później przy usg. Dr zawsze jak wychodzi po pacjentkę i widzi że jest z mężczyzną mówi " wejdźcie sobie Państwo" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2212 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co pamiętam ruchy dziecka lekarz dopiero kazał mi liczyć jakoś tak od 30tc, bo wtedy dziecko jest na tyle duże i ma mało miejsca, że juz ruchy powinny być wyraznie wyczuwalne.
Mój gin od usg nie ma nic przeciwko osobie towarzyszacej, tatuś ma nawet swoje stanowisko (krzesełko i osobny tv). Na polowkowe pod koniec badania lekarz nawet pozwolil naszej córeczce wejść zobaczyć siostrę ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin przy takim zwykłym usg to jeszcze przeżyje, ale jak wcześniej było tylko te dopochwowe to nie było opcji. Mi by to nie przeszkadzało, bo co, mąż mnie nago nie widział?
ale mój gin tak nie lubi i już
|
|
|
|
#2214 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się cieszę, że mi przypasowała ta z h&m, którą kupiłam przez Internet. Brakuje mi tylko jakiegoś bolerka / sweterka i butów. To pierwsze pożyczę od koleżanki i w zależności od koloru kupię balerinki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- [1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7449211 6]Powodzenia z sukienką Ja się cieszę, że mi przypasowała ta z h&m, którą kupiłam przez Internet. Brakuje mi tylko jakiegoś bolerka / sweterka i butów. To pierwsze pożyczę od koleżanki i w zależności od koloru kupię balerinki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja nie lubię kupować sukienek przez neta bo ciężko mi coś przypasować ;/ |
|
|
|
|
#2216 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Sukienkowych nie bardzo
Ogólnie nie przepadam za kupowaniem ubrań dla siebie. Tzn kupić lubię, ale żeby się same wybrały Każde inne zakupy lubię
Edytowane przez aguleekk Czas edycji: 2017-06-08 o 10:19 |
|
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zadomowienie
|
Ja biorę Żelazek
, jest łatwy do połknięcia i nie mam po nim problemu z mdłościami. Do kupienia za 24 zł (60 tabletek). Alla, wiem że konflikt raczej w pierwszej ciąży nie występuje, ale raz na ileś tam przypadków jednak się pojawia. Dlatego mój gin kazał mi po raz kolejny wykonać odczyn Coombsa. Gratulacje dla potwierdzonych płci! Jestem jeszcze ciekawa, co będzie w końcu u Agulka. Co do ruchów, mała najbardziej aktywna jest rano i wieczorem. Mam dni, kiedy prawie wcale się nie rusza. Dziewczyny, zaczęłam czytać ,,Światło między oceanami,, Czytała któraś? Jak wrażenia? Bo zapowiada się piękna, chociaż gorzka historia o macierzyństwie.
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

nie miałam pojęcia że można mieć takie mdłości po tym. Dodatkowo jeszcze rozstraja mi żołądek

i gratuluję córeczki. Tyle naszego że na pewno płeć nam się nie zmieni