![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Na pewno nie kupiłabym dziecku materaca z pianką memory, bo jest za miękka i własnie lad dziecka niebezpieczna, ale piankowy zwykły czy lateksowy juz tak. Przeciez dziecko nie waży 20kg. Kokos jest bardzo twardy. Moze Tobie odpowiada i bys się na nim wysypiała, ale dzieci tak spiacych mi szkoda
![]() Asiu, chyba najlepsza jest spokojna rozmowa z dzieckiem jak już się uspokoi. Masz już jakąś książkę na oku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4442 |
Zadomowienie
|
Ja mam piankowy, albo pianka-lateks, nie pamietam. Taki maluszek nie wazy niewiadomo ile, zeby zaraz pianka się odksztalcila, tak myślę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Wtajemniczenie
|
To nie jest wcale głupi pomysł
![]() Ja mogę polecić klasyk: "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły" - ja jako nauczycielka przedszkola bardzo często wracam do tego poradnika i bardzo dużo mi pomógł ![]()
#4444 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas sytuacja się rozjaśniła (najgorszy scenariusz), czekamy na decyzję od starosty(nie wiadomo ile) i dopiero wtedy mąż może zapisać się na egzaminy, od początku każdy kolejno ![]() ![]() Na razie nie ma zakazu jeździć, bo w systemie jeszcze go nie mają, także 3 dni teraz przepracuje, potem ma urlop 1,5 tygodnia. A liczymy że do piątku już dostaniemy tą decyzję z komunikacji od starosty, bo mamy zamiar tam chodzić codziennie, a ponoć takie formalności żeby było w systemie trwają tydzień i wtedy pani to pospieszy i da nam pismo na miejscu, bo z pismem do domu to czeka się dużo dłużej. No nic, zobaczymy.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Magda ;)
|
Cytat:
W ogóle podziwiam, że potrafisz być taka opanowana w tej sytuacji, ja to bym swojego chyba zamordowala 😉 Trzymam kciuki za Was, na pewno wszystko będzie dobrze 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zadomowienie
|
Zycze powodzenia na egzaminach. Wakacji nie zaluj, tylko sobie wygugluj co jest do robienia w Lomzy i pod Lomza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Wtajemniczenie
|
Marta dobrze że ogarniacie sytuacje.I też Cie podziwiam że się nie załamałaś.Dziewczyny czy robiliście tsh tylko na początku ciąży czy potem też?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Wtajemniczenie
|
Ja robię TSH przed każdą wizytą, ale mnie wyszło pierwsze zbyt wysokie, biorę euthyrox i mam zalecenie kontrolować TSH i ft4 co miesiąc.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis moje dziecko noc stop ryczy, a ja mam ochotę go zamordować, udusic, albo wystawic za drzwi... do tego zaginął nam kot, łaził po balkonach i przepadł ![]() Marta, czyli jest nadzieja, ze się wszystko poukłada! Super! Trzymam kciuki za egzaminy! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4451 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Ale wydaje mi się, że w każdym trymestrze powinno się powtórzyć jeżeli pierwszy wynik był ok. Cytat:
Mam jeszcze W oczekiwaniu na dziecko Heidi Murkoff i tu już zdecydowanie jest więcej informacji. Mam nadzieję, że kotek się znajdzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Miałam też jakąs książkę, w której już na 3 stronie autorka straszyła rozwodem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4453 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie pytam bo mi przy pierwszych badaniach niby wyszla nadczynność.Endokrynolog kazała powtórzyć za miesiąc bo jej zdaniem to były zawirowania przez ciążę.Tak zrobiłam i kolejne wyniki juz były książkowe i Hashimoto tez nie wyszło.Endokrynolog powiedział że jestem zdrowa i żeby za miesiąc zrobic już samo tsh i jeśli wynik będzie ok to juz wiecej nie robic.I tak zrobiłam.Wynik byl ok więc od tamtej pory nie robiłam.I tak mnie dzisiaj naszła refleksja bo koleżanka jest w początkowej ciąży i tsh w ogóle jej nie zlecił.Dziwne że każdy lekarz ma inne podejście.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo ja chcę jechać w ciemno ale może Ci pomogę żeby zaliczka nie przepadła... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74564686]A gdzie mieliscie jechać nad morze i w jakim terminie? Bo ja chcę jechać w ciemno ale może Ci pomogę żeby zaliczka nie przepadła... ![]() O dobry pomysł. My tez mielismy jechac, w zasadzie to dziś nawet, ale przez pracę Tż nic noe ogarnęlismy. A w ciemno to trochę się boję jechać. 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 | |
Magda ;)
|
Nam się zdarzyło jechać w ciemno, ale to zazwyczaj było na jedną noc tylko
![]() Na dłużej już bym tak nie chciała, ale ja lubię sobie porównać, ceny, warunki, opinie, odległość od morza itd ![]() W tym roku wczasy odpuszczamy, jak byliśmy teraz na jeden dzień nad morzem to siedziałam tylko pod parasolem. Do naszego morza w ciąży też bym raczej nie weszła ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Konto usunięte
|
Chodzi mi że w ciemno bo rok temu po raz pierwszy nad Bałtykiem zawiedliśmy się na pogodzie
![]() I teraz chcemy jechać na parę dni na zasadzie Jest upał jedziemy ![]() Na miejscu na pewno się coś znajdzie, jak nie w najgorszym razie będziemy spać w aucie, mamy combi to źle nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama się sobie dziwię, ale mąż też składa pokłony, bo nie wierzył, że wyjdzie z tego cało. W takich sytuacjach zawsze staram się myśleć, że i tak mamy dużo szczęścia i ludzie doświadczają gorszych tragedii i dają radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja robiłam tsh w pierwszym trymeście (wyniki wzorowe) i teraz będę powtarzać w trzecim ![]() Cytat:
![]() Jak z kotkiem? Mam nadzieję, że już nerwy przeszły ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74564686]A gdzie mieliscie jechać nad morze i w jakim terminie? Bo ja chcę jechać w ciemno ale może Ci pomogę żeby zaliczka nie przepadła... ![]() Do Darłówka 17-24.06 ![]() ![]() To głupie, ale ja wciąż się łudzę że może się uda, a wiem że się nie uda, no bo ani się nie rozdwoimy ani finansowo nie ogarniemy tych wszystkich egzaminów i wakacji, ale nadal się nie pogodziłam z tym ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już nawet parasol sobie kupiłam żeby pod nim leżeć ![]() schmett - pogoda to loteria, my akurat jakoś z reguły trafialiśmy. Kiedyś z rodzicami pojechaliśmy to całe 7 dni lało non stop. Największą atrakcją było jedzenie pizzy ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale wstaw ogłoszenie na fb na lokalnej grupie sprzedażowej o odstąpieniu terminu, może trochę utniesz z ceny ale nie stracisz całości. A może skrócicie wyjazd...? Szkoda że tak wyszło ale za rok sobie odbijecie, już we 3 ![]() Za karę Ty będziesz odciągać pokarm i pić zimne piwko a Tż opiekować się dzieckiem ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
Wczoraj robilam wielkie NIC. Mianowicie ogladalam house of cards. U mnie upaly, wiec nawet do ogrodka nie za duzo wychodzilam. Moj kochany prawie-maz budowal cos z europalet.
Dzisiaj ustalilam sobie plan- rano pozabezpieczalam folia i tasma malarska toalete (z godzine to zajelo), teraz facet maluje, a potem jedziemy rowerami na pizze ![]() Zrobilam sobie mrozona kawe (taka najprostsza- zwykla kawe rozpuszczalna i cukier rozpuszcza sie w minimalnej ilosci goracej wody, potem dolewa sie zimnej wody, mleka i daje kostki lodu). Z pracy od chlopaka chca nam kupic prezent- po prostu sobie wybralam- mate do zabawy snoozebaby, taka z metkami przyczepionymi naokolo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zadomowienie
|
Kornelia po jakim czasie zaczęłaś odczuwać ulgę po kroplach Metmin?
#4463 |
Raczkowanie
|
Wracam do Was niczym córka marnotrwana, wybaczycie?
![]() U nas wreszcie coś ruszyło z wyprawką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja gin jest na urlopie, mam więc najdłuższą przerwę między wizytami i już się robię trochę niecierpliwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() marttb, bardzo mi przykro, mam nadzieję, że mężowi szybko uda się wszystko ogarnąć - trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zadomowienie
|
Polecicie jakies blogi o dzieciach (malych)? Sama czytam jedynie mamygadzety, innych nie znam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74572421]A to teraz.. nie da rady bo nasza pomoc kuchenna wyjeżdża
![]() Ale wstaw ogłoszenie na fb na lokalnej grupie sprzedażowej o odstąpieniu terminu, może trochę utniesz z ceny ale nie stracisz całości. A może skrócicie wyjazd...? Szkoda że tak wyszło ale za rok sobie odbijecie, już we 3 ![]() Za karę Ty będziesz odciągać pokarm i pić zimne piwko a Tż opiekować się dzieckiem ![]() Mąż będzie walczył żeby w tydzień urlopu zdać wszystkie egzaminy w Łomży i od razu wrócić po urlopie do pracy także raczej nici ze skracania - obiecuję że kolejnego wyjazdu już nie odpuści i na pewno pojedziemy, także trzymam go za słowo - a całe święta planowaliśmy w tym roku spędzić sami z Zosią w górach - nie był przekonany bo to święta, ale teraz obiecał że zrobimy po mojemu. Do Łomży mamy z 6 godzin drogi, a jak ja będę kierować to nawet więcej także odpuszczamy to morze. Oddałabym nawet za darmo komukolwiek ten termin, bo mi głupio przed tymi ludźmi u których rezerwowałam - nie lubię tak postępować. Może bratu oddam i weźmie jakiegoś kolegę ze sobą, a jak nie to jutro dzwonie odrezerwowac. pawie - wyprawka na całego i super że wyniki masz dobre ![]() ![]() schemtt, blond ? wy kiedyś pisałyście o rozpakowujacych się wrześniówkach z grup z fejsa? co u nich słychać i ich dzieciaczkow, wiecie może?
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny boli Was wypychania dzieciaczków?Bo mnie ostatnio strasznie ciągnie jakby miało mi skórę rozerwać i tchu jakby brak.I kopniaczki też bolesne..Kurde nie za wcześnie?Malutka jeszcze mała przecież.Szczególnie to wypychanie mnie męczy...Co do książek też muszę sobie coś kupić i czytać.Ostatnio mamy jakiś gorszy czas z mężem..Do tej pory w ogóle się nie kłóciliśmy a teraz to o byle ☠☠☠☠☠☠☠e..Męczy mnie już to bardzo.Ale nie potrafię odpuścić bo na wszystko reaguje strasznie emocjonalnie..Ostatnio powiedział coś na zasadzie że ja imię wybrałam?A we mnie diabel wstąpił..Fakt ja zawsze marzyłam o konkretnym imieniu ale on nigdy nie powiedział że mu się nie podoba.Wręcz przeciwnie od początku tak się zwraca do malej.A teraz nagle wypalil do teściowej że ja imię już dawno wybrałam.Imię jest bardzo nietypowe i ciągle wszyscy je krytykują..Poczułam się tak jakby zrzucił to na mnie i teraz wszyscy maja mnie za wariatkę bo tak chce dziecko nazwać..Powinien powiedzieć ze wybraliśmy wspólnie.Tak się zdenerwowałam że powiedziałam niech sobie sam imię wybiera na co on że przecież jemu też sie podoba i nic nie zmieniamy.Poryczałam się strasznie potem przyszedł przepraszać że źle się wyraził itp.Mam go gdzieś.Powiedziałam mu nawet że pojedzie w delegacje to przynajmniej nie bedzie mnie denerwował..Nie odzywam się do niego.Na co on że przecież wymyślam problem.Przez to wszystko brzuch mi dzisiaj twardniał a już miałam spokój od jakiegoś czasu.Z nerwów pewnie.Nie mogę już patrzeć na ten remont.Tyle nam dodatkowej kasy wpadło i miało wystarczyć i oczywiście okazało się że zabraknie.A lipiec i sierpień chce przeznaczyć na wyprawkę.Mam juz dość po prostu.Wybaczcie dziewczyny musiałam się wyżalić..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka to duuzo zrobiłaś. W ogóle szacun za jazdę rowerem. Szczerze zazdroszczę!
Z blogów czytam regularnie Mataję i Koralową Mamę, a resztę w zależności od tematu. Shmett, sprawdzaj sobie długoterminowe prognozy na accuweather.com Mnie się zawsze przydaje przy planowaniu wyjazdów. Marta niestety kot przepadł bez wiesci..mąż smutny, bo to była jego ukochana kotka (ja mam kocurka). Kot tez za nią tęskni..kiedys na pewno jeszcze adoptujemy kota, bo jeden to za mało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | ||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Coś nie mogłam się ostatnio włączyć w dyskusję, bo niestety córeczka mi chorowała a i ja też ledwo się ruszałam - zaliczyłam upadek w łazience i przez kilka dni ledwo chodziłam. Strachu się najadłam, ale na szczęście ratowałam się jak mogłam i nie upadłam na brzuch. Marta bardzo współczuję sytuacji ![]() ![]() Blond_princess ja też poprzednio do łóżeczka miałam materacyk kokos-pianka-kokos i wg mnie jest dobry. Teraz będzie taki sam ![]() Asik1604 nie dołuj się kochana ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Konto usunięte
|
Zrobiłam zakupy z apteki!! 2 godz siedziałam nad tym
![]() Jak na razie zamówiłam dla mnie higieniczne rzeczy, dla dziecka bepanthen, sól morską i aspirator do noska. Reszta później ![]() Chcę już po woli pakować torbę do szpitala. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.