Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-09, 16:21   #4441
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Na pewno nie kupiłabym dziecku materaca z pianką memory, bo jest za miękka i własnie lad dziecka niebezpieczna, ale piankowy zwykły czy lateksowy juz tak. Przeciez dziecko nie waży 20kg. Kokos jest bardzo twardy. Moze Tobie odpowiada i bys się na nim wysypiała, ale dzieci tak spiacych mi szkoda dla mnie tez nawet ten gryczany był niewygodny i kładłam na niego koc i dopiero przescieradło.

Asiu, chyba najlepsza jest spokojna rozmowa z dzieckiem jak już się uspokoi. Masz już jakąś książkę na oku?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 19:47   #4442
poli230
Zadomowienie

Ja mam piankowy, albo pianka-lateks, nie pamietam. Taki maluszek nie wazy niewiadomo ile, zeby zaraz pianka się odksztalcila, tak myślę

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 22:06   #4443
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
Chyba sobie kupię jakiś poradnik na temat wychowywania dzieci
To nie jest wcale głupi pomysł Problem w tym, że teraz jest cała masa książek, poradników etc. i nie zawsze wiadomo, co wybrać.
Ja mogę polecić klasyk: "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły" - ja jako nauczycielka przedszkola bardzo często wracam do tego poradnika i bardzo dużo mi pomógł

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 22:38   #4444
Asik1604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Na pewno nie kupiłabym dziecku materaca z pianką memory, bo jest za miękka i własnie lad dziecka niebezpieczna, ale piankowy zwykły czy lateksowy juz tak. Przeciez dziecko nie waży 20kg. Kokos jest bardzo twardy. Moze Tobie odpowiada i bys się na nim wysypiała, ale dzieci tak spiacych mi szkoda dla mnie tez nawet ten gryczany był niewygodny i kładłam na niego koc i dopiero przescieradło.

Asiu, chyba najlepsza jest spokojna rozmowa z dzieckiem jak już się uspokoi. Masz już jakąś książkę na oku?

Słyszałam, że poradniki Harvey'a Karpa są dobre, więc chyba w poniedziałek zamówię.
Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
To nie jest wcale głupi pomysł Problem w tym, że teraz jest cała masa książek, poradników etc. i nie zawsze wiadomo, co wybrać.
Ja mogę polecić klasyk: "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły" - ja jako nauczycielka przedszkola bardzo często wracam do tego poradnika i bardzo dużo mi pomógł
O, w takim razie tą książkę też zakupię.

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-10, 12:56   #4445
marttb
Zakorzenienie

Hej
U nas sytuacja się rozjaśniła (najgorszy scenariusz), czekamy na decyzję od starosty(nie wiadomo ile) i dopiero wtedy mąż może zapisać się na egzaminy, od początku każdy kolejno od teorii po praktyke na wszystkie 3 kategorię. U nas na kategorię B sam czas oczekiwania na egzamin to minimum 3 tygodnie także nie jest wykluczone że wakacje spędzimy w Łomży zamiast nad morzem, bo tam zapisują na egzamin z dnia na dzień albo nawet w ten sam dzień- a jak wszyscy wiemy zależy nam na czasie. Także zamiast podróży do Darłówka będziemy zwiedzac Łomżę, no bo o naszych wakacjach nad morzem mogę zapomnieć, zaliczka przepadnie niestety, ale teraz walczymy żeby mąż utrzymał tą pracę żeby plany domu nie poległy.
Na razie nie ma zakazu jeździć, bo w systemie jeszcze go nie mają, także 3 dni teraz przepracuje, potem ma urlop 1,5 tygodnia. A liczymy że do piątku już dostaniemy tą decyzję z komunikacji od starosty, bo mamy zamiar tam chodzić codziennie, a ponoć takie formalności żeby było w systemie trwają tydzień i wtedy pani to pospieszy i da nam pismo na miejscu, bo z pismem do domu to czeka się dużo dłużej. No nic, zobaczymy.

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-10, 13:00   #4446
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Hej
U nas sytuacja się rozjaśniła (najgorszy scenariusz), czekamy na decyzję od starosty(nie wiadomo ile) i dopiero wtedy mąż może zapisać się na egzaminy, od początku każdy kolejno od teorii po praktyke na wszystkie 3 kategorię. U nas na kategorię B sam czas oczekiwania na egzamin to minimum 3 tygodnie także nie jest wykluczone że wakacje spędzimy w Łomży zamiast nad morzem, bo tam zapisują na egzamin z dnia na dzień albo nawet w ten sam dzień- a jak wszyscy wiemy zależy nam na czasie. Także zamiast podróży do Darłówka będziemy zwiedzac Łomżę, no bo o naszych wakacjach nad morzem mogę zapomnieć, zaliczka przepadnie niestety, ale teraz walczymy żeby mąż utrzymał tą pracę żeby plany domu nie poległy.
Na razie nie ma zakazu jeździć, bo w systemie jeszcze go nie mają, także 3 dni teraz przepracuje, potem ma urlop 1,5 tygodnia. A liczymy że do piątku już dostaniemy tą decyzję z komunikacji od starosty, bo mamy zamiar tam chodzić codziennie, a ponoć takie formalności żeby było w systemie trwają tydzień i wtedy pani to pospieszy i da nam pismo na miejscu, bo z pismem do domu to czeka się dużo dłużej. No nic, zobaczymy.
Dobrze, że sobie to poukladaliscie wszystko. A co szef męża na to? Poczekają na niego w pracy?
W ogóle podziwiam, że potrafisz być taka opanowana w tej sytuacji, ja to bym swojego chyba zamordowala 😉
Trzymam kciuki za Was, na pewno wszystko będzie dobrze 😊

BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-10, 15:16   #4447
agnieszka_kak
Zadomowienie

Zycze powodzenia na egzaminach. Wakacji nie zaluj, tylko sobie wygugluj co jest do robienia w Lomzy i pod Lomza .
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-10, 17:14   #4448
juka_juka
Wtajemniczenie

Marta dobrze że ogarniacie sytuacje.I też Cie podziwiam że się nie załamałaś.Dziewczyny czy robiliście tsh tylko na początku ciąży czy potem też?
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-10, 17:17   #4449
madzieeek
Wtajemniczenie

Ja robię TSH przed każdą wizytą, ale mnie wyszło pierwsze zbyt wysokie, biorę euthyrox i mam zalecenie kontrolować TSH i ft4 co miesiąc.

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-10, 18:35   #4450
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
Słyszałam, że poradniki Harvey'a Karpa są dobre, więc chyba w poniedziałek zamówię.

O, w takim razie tą książkę też zakupię.

Ja miałam tę śmieszną Kaz Cooke, ale sprzedałam. Była zbyt smieszna.. za mało fachowej wiedzy.

Dzis moje dziecko noc stop ryczy, a ja mam ochotę go zamordować, udusic, albo wystawic za drzwi... do tego zaginął nam kot, łaził po balkonach i przepadł z mezem tez kiepsko..jestem psychicznie wykonczona..

Marta, czyli jest nadzieja, ze się wszystko poukłada! Super! Trzymam kciuki za egzaminy!

Stary 2017-06-10, 19:35   #4451
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy robiliście tsh tylko na początku ciąży czy potem też?
Mi wyszła niedoczynność więc powtarzam co 6 tygodni prze kontrolą u endokrynologa
Ale wydaje mi się, że w każdym trymestrze powinno się powtórzyć jeżeli pierwszy wynik był ok.
Cytat:
Ja miałam tę śmieszną Kaz Cooke, ale sprzedałam. Była zbyt smieszna.. za mało fachowej wiedzy.

Dzis moje dziecko noc stop ryczy, a ja mam ochotę go zamordować, udusic, albo wystawic za drzwi... do tego zaginął nam kot, łaził po balkonach i przepadł z mezem tez kiepsko..jestem psychicznie wykonczona..

Ja tą Kaz Cooke też muszę sprzedać, myślałam że będzie w niej więcej wiedzy.
Mam jeszcze W oczekiwaniu na dziecko Heidi Murkoff i tu już zdecydowanie jest więcej informacji.

Mam nadzieję, że kotek się znajdzie
Stary 2017-06-10, 20:49   #4452
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dzięki

Miałam też jakąs książkę, w której już na 3 stronie autorka straszyła rozwodem dalej nie chciało mi się czytać. Już wolę blogi.

Stary 2017-06-10, 21:28   #4453
juka_juka
Wtajemniczenie

No właśnie pytam bo mi przy pierwszych badaniach niby wyszla nadczynność.Endokrynolog kazała powtórzyć za miesiąc bo jej zdaniem to były zawirowania przez ciążę.Tak zrobiłam i kolejne wyniki juz były książkowe i Hashimoto tez nie wyszło.Endokrynolog powiedział że jestem zdrowa i żeby za miesiąc zrobic już samo tsh i jeśli wynik będzie ok to juz wiecej nie robic.I tak zrobiłam.Wynik byl ok więc od tamtej pory nie robiłam.I tak mnie dzisiaj naszła refleksja bo koleżanka jest w początkowej ciąży i tsh w ogóle jej nie zlecił.Dziwne że każdy lekarz ma inne podejście.
Stary 2017-06-10, 21:30   #4454
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Hej
A gdzie mieliscie jechać nad morze i w jakim terminie?
Bo ja chcę jechać w ciemno ale może Ci pomogę żeby zaliczka nie przepadła...
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 06:35   #4455
poli230
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie pytam bo mi przy pierwszych badaniach niby wyszla nadczynność.Endokrynolog kazała powtórzyć za miesiąc bo jej zdaniem to były zawirowania przez ciążę.Tak zrobiłam i kolejne wyniki juz były książkowe i Hashimoto tez nie wyszło.Endokrynolog powiedział że jestem zdrowa i żeby za miesiąc zrobic już samo tsh i jeśli wynik będzie ok to juz wiecej nie robic.I tak zrobiłam.Wynik byl ok więc od tamtej pory nie robiłam.I tak mnie dzisiaj naszła refleksja bo koleżanka jest w początkowej ciąży i tsh w ogóle jej nie zlecił.Dziwne że każdy lekarz ma inne podejście.
Moj też mi nie zlecał, a robilam na własną rękę, jak mnie przekonalyscie tym, że każda miała. Co lekarz to inaczej prowadzi...
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74564686]A gdzie mieliscie jechać nad morze i w jakim terminie?
Bo ja chcę jechać w ciemno ale może Ci pomogę żeby zaliczka nie przepadła... [/QUOTE]
O dobry pomysł. My tez mielismy jechac, w zasadzie to dziś nawet, ale przez pracę Tż nic noe ogarnęlismy. A w ciemno to trochę się boję jechać. 😱

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 08:45   #4456
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Nam się zdarzyło jechać w ciemno, ale to zazwyczaj było na jedną noc tylko
Na dłużej już bym tak nie chciała, ale ja lubię sobie porównać, ceny, warunki, opinie, odległość od morza itd

W tym roku wczasy odpuszczamy, jak byliśmy teraz na jeden dzień nad morzem to siedziałam tylko pod parasolem. Do naszego morza w ciąży też bym raczej nie weszła

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Wydaje mi się, że tsh jest obowiązkowe w każdym bądź razie nie leczone może spowodować wiele szkód więc jak lekarz nie zleci to lepiej nawet samemu sprawdzić
Stary 2017-06-11, 09:39   #4457
Konto usunięte

Chodzi mi że w ciemno bo rok temu po raz pierwszy nad Bałtykiem zawiedliśmy się na pogodzie byliśmy na początku lipca na 10 dni, z czego raz się kąpaliśmy i łącznie ze 3 siedzieliśmy na plaży ale to też nie opalając się tylko w bluzach bo mocno wiało.

I teraz chcemy jechać na parę dni na zasadzie Jest upał jedziemy

Na miejscu na pewno się coś znajdzie, jak nie w najgorszym razie będziemy spać w aucie, mamy combi to źle nie będzie
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:18   #4458
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Dobrze, że sobie to poukladaliscie wszystko. A co szef męża na to? Poczekają na niego w pracy?
W ogóle podziwiam, że potrafisz być taka opanowana w tej sytuacji, ja to bym swojego chyba zamordowala 😉
Trzymam kciuki za Was, na pewno wszystko będzie dobrze 😊

Mąż jeszcze nic nie mówił dopiero, czekamy do tego piątku i przyzna się najwyżej na urlopie.
Sama się sobie dziwię, ale mąż też składa pokłony, bo nie wierzył, że wyjdzie z tego cało. W takich sytuacjach zawsze staram się myśleć, że i tak mamy dużo szczęścia i ludzie doświadczają gorszych tragedii i dają radę

Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak Pokaż wiadomość
Zycze powodzenia na egzaminach. Wakacji nie zaluj, tylko sobie wygugluj co jest do robienia w Lomzy i pod Lomza .
To była pierwsza rzecz jaką zrobiłam i w sumie to tam chyba nic nie ma I z tego wszystkiego najbardziej żałuję tych wakacji, bo to już tak blisko miało być, już za tydzień, prawie zaczynałam się pakować, już słyszę miliony pytań od wszystkich dlaczego nie pojechaliśmy.

Cytat:
Marta dobrze że ogarniacie sytuacje.I też Cie podziwiam że się nie załamałaś.Dziewczyny czy robiliście tsh tylko na początku ciąży czy potem też?
Dziękuję
Ja robiłam tsh w pierwszym trymeście (wyniki wzorowe) i teraz będę powtarzać w trzecim Lekarz już mi zapowiedział, że na lipcowej wizycie dostanę skierowanie na masę badań, które były robione na początku (HIV, WR, tarczyca itp.)

Cytat:

Marta, czyli jest nadzieja, ze się wszystko poukłada! Super! Trzymam kciuki za egzaminy!

Dziękuję
Jak z kotkiem? Mam nadzieję, że już nerwy przeszły

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74564686]A gdzie mieliscie jechać nad morze i w jakim terminie?
Bo ja chcę jechać w ciemno ale może Ci pomogę żeby zaliczka nie przepadła... [/QUOTE]

Do Darłówka 17-24.06 W sobotę nad ranem mieliśmy jechać
To głupie, ale ja wciąż się łudzę że może się uda, a wiem że się nie uda, no bo ani się nie rozdwoimy ani finansowo nie ogarniemy tych wszystkich egzaminów i wakacji, ale nadal się nie pogodziłam z tym
Cytat:
Na dłużej już bym tak nie chciała, ale ja lubię sobie porównać, ceny, warunki, opinie, odległość od morza itd

W tym roku wczasy odpuszczamy, jak byliśmy teraz na jeden dzień nad morzem to siedziałam tylko pod parasolem. Do naszego morza w ciąży też bym raczej nie weszła

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Wydaje mi się, że tsh jest obowiązkowe w każdym bądź razie nie leczone może spowodować wiele szkód więc jak lekarz nie zleci to lepiej nawet samemu sprawdzić
Ja też wolę zaplanować Raz pojechaliśmy w ciemno, okazało się że w dniu w którym przyjechaliśmy był jakiś mega festiwal i znaleźliśmy noclegi 350zł za noc z samymi śniadaniami, no a spać gdzieś musieliśmy, byliśmy wymęczeni do tego akurat mąż się wtedy oświadczył i jakoś poszliśmy na to, ale od tamtej pory nauczylam się, że lepiej mieć zaklepany termin
Ja już nawet parasol sobie kupiłam żeby pod nim leżeć

schmett - pogoda to loteria, my akurat jakoś z reguły trafialiśmy. Kiedyś z rodzicami pojechaliśmy to całe 7 dni lało non stop. Największą atrakcją było jedzenie pizzy

Stary 2017-06-11, 10:39   #4459
Konto usunięte

Cytat:
Do Darłówka 17-24.06 W sobotę nad ranem mieliśmy jechać
To głupie, ale ja wciąż się łudzę że może się uda, a wiem że się nie uda, no bo ani się nie rozdwoimy ani finansowo nie ogarniemy tych wszystkich egzaminów i wakacji, ale nadal się nie pogodziłam z tym

Ja też wolę zaplanować Raz pojechaliśmy w ciemno, okazało się że w dniu w którym przyjechaliśmy był jakiś mega festiwal i znaleźliśmy noclegi 350zł za noc z samymi śniadaniami, no a spać gdzieś musieliśmy, byliśmy wymęczeni do tego akurat mąż się wtedy oświadczył i jakoś poszliśmy na to, ale od tamtej pory nauczylam się, że lepiej mieć zaklepany termin
Ja już nawet parasol sobie kupiłam żeby pod nim leżeć

schmett - pogoda to loteria, my akurat jakoś z reguły trafialiśmy. Kiedyś z rodzicami pojechaliśmy to całe 7 dni lało non stop. Największą atrakcją było jedzenie pizzy
A to teraz.. nie da rady bo nasza pomoc kuchenna wyjeżdża

Ale wstaw ogłoszenie na fb na lokalnej grupie sprzedażowej o odstąpieniu terminu, może trochę utniesz z ceny ale nie stracisz całości.

A może skrócicie wyjazd...?

Szkoda że tak wyszło ale za rok sobie odbijecie, już we 3
Za karę Ty będziesz odciągać pokarm i pić zimne piwko a Tż opiekować się dzieckiem
Stary 2017-06-11, 12:39   #4460
agnieszka_kak
Zadomowienie

Wczoraj robilam wielkie NIC. Mianowicie ogladalam house of cards. U mnie upaly, wiec nawet do ogrodka nie za duzo wychodzilam. Moj kochany prawie-maz budowal cos z europalet.
Dzisiaj ustalilam sobie plan- rano pozabezpieczalam folia i tasma malarska toalete (z godzine to zajelo), teraz facet maluje, a potem jedziemy rowerami na pizze . Mam nadzieje, ze wieczorem uda sie tez przynajmniej zaczac malowanie pokoiku malej (szczerze myslalam, ze moi panowie remontowi to pomaluja, ale sciany okazaly sie krzywe i nierowne, wyrownali bardzo ladnie i kazali tak zostawic az wyschnie). Chcialabym juz kupic komode i ja tam wstawic, bo mi sie zaczynaja nie miescic rzeczy.

Zrobilam sobie mrozona kawe (taka najprostsza- zwykla kawe rozpuszczalna i cukier rozpuszcza sie w minimalnej ilosci goracej wody, potem dolewa sie zimnej wody, mleka i daje kostki lodu).

Z pracy od chlopaka chca nam kupic prezent- po prostu sobie wybralam- mate do zabawy snoozebaby, taka z metkami przyczepionymi naokolo.
Stary 2017-06-11, 13:25   #4461
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Moj też mi nie zlecał, a robilam na własną rękę, jak mnie przekonalyscie tym, że każda miała. Co lekarz to inaczej prowadzi...

O dobry pomysł. My tez mielismy jechac, w zasadzie to dziś nawet, ale przez pracę Tż nic noe ogarnęlismy. A w ciemno to trochę się boję jechać. 😱

Cytat:

Ja zazwyczaj nad morze jeździłam w ciemno, ale w ciąży się boję, nie wiem jak będę się czuła, nie chce ryzykować kilkugodzinnych poszukiwań. Marzyło mi się, żeby urodziny 20.06 spędzić na plaży, ale chyba też się nie wyrobimy, przez zobowiązania Tż będziemy musieli trochę to przestawić.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 15:30   #4462
maluchna30
Zadomowienie

Kornelia po jakim czasie zaczęłaś odczuwać ulgę po kroplach Metmin?
Stary 2017-06-11, 16:15   #4463
pawie
Raczkowanie

Wracam do Was niczym córka marnotrwana, wybaczycie?

U nas wreszcie coś ruszyło z wyprawką Mam już całkiem sporo ubranek, powoli kupuję "pielęgnację maluszka" - póki co mam 6 małych paczek pieluszek "1", pieluszki tetrowe, chusteczki nawilżane, płyn do kąpieli, krem i w sumie nie wiem co tam jeszcze Natomiast muszę na poważnie zabrać się za "moje zakupy", bo z tym słabo Dziś mąż odmalował kącik malucha, w ubiegłym tygodniu kupiliśmy w Ikei szafę, przewijak, pojemniki, kocyki, ręczniki, materac i prześcieradła... uff Za bezcen udało nam się dorwać używany kosz Mojżesza Teraz szukamy wózka i łóżeczka te dwa tematy mnie kompletnie dobijają... Gdzie kupowałyście łóżeczka?

Moja gin jest na urlopie, mam więc najdłuższą przerwę między wizytami i już się robię trochę niecierpliwa wizytuję dopiero pod koniec miesiąca Brzuszek coraz większy, maluch często utrudnia mi oddychanie, ale nie narzekam, bo ogólnie jest nieźle. Wyniki po obciążeniu glukozą OK, więc bardzo się cieszę Mały jest ostatnio bardzo aktywny, najczęściej mnie to bawi, ale czasem robi się lekko dokuczliwe Mam nadzieję, że u Was wszystko OK

marttb, bardzo mi przykro, mam nadzieję, że mężowi szybko uda się wszystko ogarnąć - trzymam kciuki
pawie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 16:56   #4464
agnieszka_kak
Zadomowienie

Polecicie jakies blogi o dzieciach (malych)? Sama czytam jedynie mamygadzety, innych nie znam.
Stary 2017-06-11, 19:40   #4465
marttb
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74572421]A to teraz.. nie da rady bo nasza pomoc kuchenna wyjeżdża

Ale wstaw ogłoszenie na fb na lokalnej grupie sprzedażowej o odstąpieniu terminu, może trochę utniesz z ceny ale nie stracisz całości.

A może skrócicie wyjazd...?

Szkoda że tak wyszło ale za rok sobie odbijecie, już we 3
Za karę Ty będziesz odciągać pokarm i pić zimne piwko a Tż opiekować się dzieckiem [/QUOTE]

Mąż będzie walczył żeby w tydzień urlopu zdać wszystkie egzaminy w Łomży i od razu wrócić po urlopie do pracy także raczej nici ze skracania - obiecuję że kolejnego wyjazdu już nie odpuści i na pewno pojedziemy, także trzymam go za słowo - a całe święta planowaliśmy w tym roku spędzić sami z Zosią w górach - nie był przekonany bo to święta, ale teraz obiecał że zrobimy po mojemu. Do Łomży mamy z 6 godzin drogi, a jak ja będę kierować to nawet więcej także odpuszczamy to morze.
Oddałabym nawet za darmo komukolwiek ten termin, bo mi głupio przed tymi ludźmi u których rezerwowałam - nie lubię tak postępować. Może bratu oddam i weźmie jakiegoś kolegę ze sobą, a jak nie to jutro dzwonie odrezerwowac.

pawie - wyprawka na całego i super że wyniki masz dobre Dziękuję

schemtt, blond ? wy kiedyś pisałyście o rozpakowujacych się wrześniówkach z grup z fejsa? co u nich słychać i ich dzieciaczkow, wiecie może?

Stary 2017-06-11, 21:04   #4466
juka_juka
Wtajemniczenie

Dziewczyny boli Was wypychania dzieciaczków?Bo mnie ostatnio strasznie ciągnie jakby miało mi skórę rozerwać i tchu jakby brak.I kopniaczki też bolesne..Kurde nie za wcześnie?Malutka jeszcze mała przecież.Szczególnie to wypychanie mnie męczy...Co do książek też muszę sobie coś kupić i czytać.Ostatnio mamy jakiś gorszy czas z mężem..Do tej pory w ogóle się nie kłóciliśmy a teraz to o byle ☠☠☠☠☠☠☠e..Męczy mnie już to bardzo.Ale nie potrafię odpuścić bo na wszystko reaguje strasznie emocjonalnie..Ostatnio powiedział coś na zasadzie że ja imię wybrałam?A we mnie diabel wstąpił..Fakt ja zawsze marzyłam o konkretnym imieniu ale on nigdy nie powiedział że mu się nie podoba.Wręcz przeciwnie od początku tak się zwraca do malej.A teraz nagle wypalil do teściowej że ja imię już dawno wybrałam.Imię jest bardzo nietypowe i ciągle wszyscy je krytykują..Poczułam się tak jakby zrzucił to na mnie i teraz wszyscy maja mnie za wariatkę bo tak chce dziecko nazwać..Powinien powiedzieć ze wybraliśmy wspólnie.Tak się zdenerwowałam że powiedziałam niech sobie sam imię wybiera na co on że przecież jemu też sie podoba i nic nie zmieniamy.Poryczałam się strasznie potem przyszedł przepraszać że źle się wyraził itp.Mam go gdzieś.Powiedziałam mu nawet że pojedzie w delegacje to przynajmniej nie bedzie mnie denerwował..Nie odzywam się do niego.Na co on że przecież wymyślam problem.Przez to wszystko brzuch mi dzisiaj twardniał a już miałam spokój od jakiegoś czasu.Z nerwów pewnie.Nie mogę już patrzeć na ten remont.Tyle nam dodatkowej kasy wpadło i miało wystarczyć i oczywiście okazało się że zabraknie.A lipiec i sierpień chce przeznaczyć na wyprawkę.Mam juz dość po prostu.Wybaczcie dziewczyny musiałam się wyżalić..
Stary 2017-06-11, 21:14   #4467
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Agnieszka to duuzo zrobiłaś. W ogóle szacun za jazdę rowerem. Szczerze zazdroszczę!

Z blogów czytam regularnie Mataję i Koralową Mamę, a resztę w zależności od tematu.

Shmett, sprawdzaj sobie długoterminowe prognozy na accuweather.com Mnie się zawsze przydaje przy planowaniu wyjazdów.

Marta niestety kot przepadł bez wiesci..mąż smutny, bo to była jego ukochana kotka (ja mam kocurka). Kot tez za nią tęskni..kiedys na pewno jeszcze adoptujemy kota, bo jeden to za mało.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-12, 00:00   #4468
_kornelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Kornelia po jakim czasie zaczęłaś odczuwać ulgę po kroplach Metmin?
Jakiś tydzień czasu minął, aż stwierdziłam, że działają.

_kornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 10:01   #4469
anitaxas
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Coś nie mogłam się ostatnio włączyć w dyskusję, bo niestety córeczka mi chorowała a i ja też ledwo się ruszałam - zaliczyłam upadek w łazience i przez kilka dni ledwo chodziłam. Strachu się najadłam, ale na szczęście ratowałam się jak mogłam i nie upadłam na brzuch.

Marta bardzo współczuję sytuacji Najważniejsze, że w tak trudnych chwilach macie siebie i się wspieracie. Trzymam kciuki za pomyślność zdanych egzaminów przez męża!!! Tak to już w tym życiu jest, że człowiek sobie poplanuje coś, a życie i tak się układa według innego scenariusza..

Blond_princess ja też poprzednio do łóżeczka miałam materacyk kokos-pianka-kokos i wg mnie jest dobry. Teraz będzie taki sam

Asik1604 nie dołuj się kochana Każda z nas ma czasem gorsze okresy w macierzyństwie, w wychowaniu, czasem jest wszystko ok, a czasem tak jak piszesz człowieka dopada czarna rozpacz. Mamy podobne wiekowo córki, więc doskonale Cię rozumiem. Też czasem zastanawiam się czy dobrze wychowuję moje dziecko.. Co do książek to ja mam "Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat" jak dla mnie sporo fachowej wiedzy co z czego wynika i dlaczego dzieci zachowują się w taki a nie inny sposób. Tu jest link do wersji pdf: http://www.annafrank.pl/wp-content/uploads/2014/09/Rozw%C3%B3j-psychiczny-dziecka-0-10-lat.pdf

Cytat:
Dziewczyny czy robiliście tsh tylko na początku ciąży czy potem też?
Ja regularnie badam TSH i FT4 - znaczy co 6 tygodni.

Cytat:
Z blogów czytam regularnie Mataję i Koralową Mamę, a resztę w zależności od tematu.
Też lubię Mataję jeśłi chce karmić piersiąto polecam wczytać się w blog Hafija.pl - tylko ostrzegam kobieta jest ortodoksem w kwestii kp ale naprawdę warto poczytać, żeby nie pozwolić sobie wcisnąć kitu po porodzie w stylu "masz złe mleko", "nie masz pokarmu", "dziecko sie nie najada"..
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 11:52   #4470
Konto usunięte

Zrobiłam zakupy z apteki!! 2 godz siedziałam nad tym
Jak na razie zamówiłam dla mnie higieniczne rzeczy, dla dziecka bepanthen, sól morską i aspirator do noska.
Reszta później

Chcę już po woli pakować torbę do szpitala.

Cytat:
schemtt, blond ? wy kiedyś pisałyście o rozpakowujacych się wrześniówkach z grup z fejsa? co u nich słychać i ich dzieciaczkow, wiecie może?
Hmm ja kojarzę tylko jeden smutny wątek...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości