Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-17, 00:33   #3841
oriane
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Przerażacie mnie tymi torbami do szpitala. Terminy na koniec sierpnia i już gotowe. A ja z ryzykiem porodu przedwczesnego i nadal niegotowa. Czas wziąć się do roboty 😀 Chociaż ostatnio chyba w 15min się spakowałam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 00:59   #3842
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Przerażacie mnie tymi torbami do szpitala. Terminy na koniec sierpnia i już gotowe. A ja z ryzykiem porodu przedwczesnego i nadal niegotowa. Czas wziąć się do roboty 😀 Chociaż ostatnio chyba w 15min się spakowałam

Juz jesteś wprawiona ja przecież planowałam na koniec lipca ogarniac pranie i pakowanie ale mnie ta cala szyjka i zwolnienie-lezenie na tyle wkurza, ze zrobilam to juz.

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 07:18   #3843
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

No ja na twoim miejscu już bym miała spakowaną ale chyba bym co tydzień zaglądała czy na pewno wszystko w niej jest

Zapomniałam ci powiedzieć jak ostatnio miałam wizytę to mój gin kilka godzin wcześniej robił właśnie CC z bliźniakami, dwóch chłopców 39 tydzień. Dziewczyna tez miała problemy ale już od początku i tak długo wytrzymała, więc kochana nadzieja jest na poród w sierpniu 😘

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Juz jesteś wprawiona ja przecież planowałam na koniec lipca ogarniac pranie i pakowanie ale mnie ta cala szyjka i zwolnienie-lezenie na tyle wkurza, ze zrobilam to juz.

Ja też mam plany na na lipiec z ogarnięciem prania, torby i reszty zakupów i mam nadzieje, że w lipcu dopiero będę sie za to brała...

Ostatnio młody mnie kopał po pipce normalnie jak rękę przyłożyłam to czułam takie stuk puk pośladkowo jest ułożony od dwóch prawie dwóch miesięcy, leniuch nie chce sie przekręcić.

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 08:14   #3844
oriane
Rozeznanie

Ja mam wszystko poprane i wiem gdzie co leży. Kosmetyczkę mam w łazience, a w środku miniaturowy płyn do demakijażu, nowa szczoteczka do zębów, masełko do ust, płyn do higieny intymnej, luteinę zapasowa, resztę typu dezodorant czy krem do twarzy co używam codziennie to wrzucę na koniec. Ale na kontrolę w piątek pojadę spakowna tak dla spokoju. Kazała mi przyjechać do siebie na izbę przyjęć do szpitala, a jakaś mam niechęć do tego miejsca. Ale mówiła, że kasę oszczędzimy bo teraz buliłam 150zł co tydzień

Stary 2017-06-17, 08:51   #3845
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam wszystko poprane i wiem gdzie co leży. Kosmetyczkę mam w łazience, a w środku miniaturowy płyn do demakijażu, nowa szczoteczka do zębów, masełko do ust, płyn do higieny intymnej, luteinę zapasowa, resztę typu dezodorant czy krem do twarzy co używam codziennie to wrzucę na koniec. Ale na kontrolę w piątek pojadę spakowna tak dla spokoju. Kazała mi przyjechać do siebie na izbę przyjęć do szpitala, a jakaś mam niechęć do tego miejsca. Ale mówiła, że kasę oszczędzimy bo teraz buliłam 150zł co tydzień

Zawsze to ulga dla portfela
Wlasnie mi przypomnialas o luteinie

Stary 2017-06-17, 09:55   #3846
a_nn_a_
Zadomowienie

Miłego dnia wszystkim ☺

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 10:23   #3847
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Witam się po całej nocy szalonych snów Kurczę, nie pamiętam, czy wzięłam Euthyrox, bo budziłam się w nocy i mogłam wziąć, ale nie jestem pewna   Myślicie, żeby w tej sytuacji ominąć tabletkę czy wziąć pół dawki? Całej nie wezmę, bo jest duża - biorę Euthyrox 100. Przez kilka lat leczenia niedoczynności pierwszy raz zdarza mi się taka sytuacja, ale to dlatego, że po pakowaniu Euthyroxu na wieczór, śniło mi się że go biorę. I weź tu nie zwariuj z ciążowymi snami...

Poza tym, śniło mi się, że dyskutowałyśmy na Sierpniówkach... Kwestię zakupu Wielkiej Brytanii przez Chiny I jak to wpłynie na naszą gospodarkę i politykę światową I to, że Brytyjczycy oszaleli, dając się po prostu kupić

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Zaraz nadrobię Wasze wczorajsze postu i fruuu... Do roboty Wcześniej wstawię sobie tylko śniadaniowe ciasteczka
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 10:42   #3848
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Witam się po całej nocy szalonych snów Kurczę, nie pamiętam, czy wzięłam Euthyrox, bo budziłam się w nocy i mogłam wziąć, ale nie jestem pewna ă�� Myślicie, żeby w tej sytuacji ominąć tabletkę czy wziąć pół dawki? Całej nie wezmę, bo jest duża - biorę Euthyrox 100. Przez kilka lat leczenia niedoczynności pierwszy raz zdarza mi się taka sytuacja, ale to dlatego, że po pakowaniu Euthyroxu na wieczór, śniło mi się że go biorę. I weź tu nie zwariuj z ciążowymi snami...

Poza tym, śniło mi się, że dyskutowałyśmy na Sierpniówkach... Kwestię zakupu Wielkiej Brytanii przez Chiny I jak to wpłynie na naszą gospodarkę i politykę światową I to, że Brytyjczycy oszaleli, dając się po prostu kupić

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Zaraz nadrobię Wasze wczorajsze postu i fruuu... Do roboty Wcześniej wstawię sobie tylko śniadaniowe ciasteczka
Ja w takich syt.nie biore. Tak samo jak np po pobraniu jest mi slabo/niedobrze.
Mam dawke 137

Stary 2017-06-17, 10:50   #3849
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Apropo zakupów to tu najnowszymi łupami się jeszcze nie chwaliłam 😁Załącznik 7112241Załącznik 7112246Załącznik 7112251Załącznik 7112256

Chcę wreszcie kupić wózek i foteliki, ale od maja nie mogę nigdzie dorwać 3w1 z adapterami do maxi cosi. Ponoć jest jakiś problem z dystrybujcją na Polskę. Dziś sklep internetowy mi napisał, że mają 2w1 w interesującym mnie kolorze. A w poniedziałek mają do mnie dzwonić z hurtowi w moim mieście ile trzeba by czekać. Szkoda tylko, że jak kupię 2w1 i foteliki do tego to wyjdzie oczywiście drożej ehhh

Szaleństwo ciuszkowe

To chodzi o to, że ma być okreslony kolor fotelików, taki jak wózka? Czy w ogóle nie ma opcji teraz fotelików?

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
O dziwo jestem bardzo spokojna, nie boję się ani trochę. Wiem, że może być ciężko, chociaż pewnie się zdziwię jak bardzo

Z tym chrztem, to najgorsze, że u nas podobno jest cennik. Liczyłam na to, że jak ominę proboszcza, to ominę cennik. Jak teraz przyjdą nowi księża, to pewnie będą się stosować do odgórnych zaleceń proboszcza i
Ja to się zaczynam coraz bardziej bac porodu
Myslenie o magicznej pitynce czy macicy wcale mi nie pomaga
Nawet siusiu boję sie chodzić, bo jak duzo leci to mam schizę, że to wody mi odchodzą Tak przy małym mi poleciały.
Normalnie ogarnia mnie panika! Potem przetrwac szpital, w domu samej opieki, organizacji to się nie boję, tu jestem w miare spokojna. Chociaż tyle

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Ja właśnie się zastanawiam jak wybrnąć z chrztu, bo po prostu nie ma opcji, że ochrzczę dziecko tu gdzie mieszkamy. Po pierwsze jeszcze się nie wprowadziliśmy a już nas chcieli zapisywać do sprzątania kościoła i datków na rzecz ogrzewania, oczywiście z góry określone minimum zrzuty😂 Normalnie jeździła po osiedlu jakaś nawiedzona kobieta z ramienia kościoła. Po drugie moja szwagierka, mieszka w sumie obok i ksiądz jak się dowiedział, że ochrzcila dziecko w innej parafii i chrztu udzielił zaprzyjaźniony ksiądz to usłyszała,że chrzest nieważny i niegodny i powinni chrzcic i płacić w parafii,w której mieszkaja... Wizyta księdza po kolędzie zakończyła się się tak,ze ksiądz został wyproszony z domu,bo tak jechał, że dziecko nie weszło do wspólnoty itp itd.
Ja chciałabym ochrzcila w mojej byłej parafii,gdzie księża mają misję a nie banknoty w glowie. Wiadomo,że i tak ofiarę za chrzest się da,ale chętnie a tu no nie ma opcji.

My dwójke chrzcilismt w kościele, gdzie bralismy slub. Kościół sie nam spodobał i ksiądz To nie była parafia ani moja, ani TZ. Należelismy do Rydzykowej Księdza nam przenieśli tego fajnego i teraz nie wiem gdzie bedziemy chrzcić

Cytat:
Uff, plan na dziś wykonany. Był mało ambitny, bo postawiłam na leniuchowanie, ale założyłam sobie, że posegreguję wreszcie dokumenty i tak też uczyniłam Mam całe pudło papierów do wywalenia - zawsze to więcej miejsca w szufladach.

Dostałam dziś paczkę z HubiWorld z pieluszkami, kocykami i innymi drobnostkami. Niby mała rzecz, a bardzo cieszy
My od dwóch lat próbujemy to zrobić Jeszcze się nie rozpakowalismy

Cytat:
Kurier przywiózł dziś huśtawkę z kinderkrafta, ale jeszcze nie rozpakowałam, nie wystarczyło mi dnia

U nas bieżący rocznik komunijny zrzucał się na traktorek do odśnieżania terenu wokół kościoła
Poka, poka!

Już ja bym się zrzuciła

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
i dziś niespodzianka, przyszedł wózek, jestem mega zadowolona
Super jest ten kolor

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość

Jak szybko ten wozek ja moj zamawialam w maju z terminem na poczatek lipca super turkusik

Muszę sie skontaktowac ze sklepem

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Dobry patent macie z tą żurawiną i pokrzywą. Muszę zakupić bo nie ukrywam, że ciut nogi puchną i utrudnia to chodzenie.
Polecam Samo zdrowie

Cytat:

Lepiej miec spakowane i czuć, że jednak cos tam mamy odhaczone

Cytat:

Też mam w kosmetyczce
Musze tylko okulary spakować, bo w soczewkach to sobie nie wyobrażam tam

Przynajmniej zaoszczędzisz

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 10:55   #3850
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
Kurier przywiózł dziś huśtawkę z kinderkrafta, ale jeszcze nie rozpakowałam, nie wystarczyło mi dnia
Oprócz tego odebrałam z poczty naklejki na ścianę w salonie i piłkę do ćwiczeń.
W rossmannie dokupiłam brakujące pierdołki do torby do szpitala. I nawet torbę mam, bo pożyczyłam od szwagierki Jutro się biorę za pakowanie

1. Ta góra jest szara tylko, że to taki bardzo jasny szary. Początkowo wybrałam stalowy, ale ta babeczka doradziła, że jasny będzie bardziej pasował i jej zaufałam, całkiem niepotrzebnie. Firanka będzie na tle szarej ściany, więc już nic dodawać nie będę

2. dla mnie porządkowanie dokumentów, to zawsze najgorsza robota

3. To teraz trzeba to wszystko wyprać w pachnącym płynie bobini Powinni nam za to płacić
Pranie zostawiam na lipiec, bo nie mam jeszcze koszul, szlafroka i tulika, a chcę wszystko za jednym razem machnąć No chyba że 21-go na wizycie okaże się, że szyjka skraca mi się w tempie batmobila

Jasnoy szary też super Na zdjęciu wygląda jak biały, ale to pewnie światło. Z szarą ścianą będzie świetnie wyglądało - kontrastowo, ale subtelnie.

Oj, ja też nienawidzę porządkowania dokumentów - od miesięcy się zbierałam, żeby powyrzucać nieaktualne umowy ratalne, posegregować wszystko w teczki wreszcie, itp.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

ja też piję pokrzywę, być może właśnie dzięki temu nie mam żadnych obrzęków

piękna

...

i dziś niespodzianka, przyszedł wózek, jestem mega zadowolona
Wózek piękny!!! I też muszę zacząć pić pokrzywę w takim razie... Bo niedługo w żadne buty nie wejdę

Cytat:
Taka zwykla:
Załącznik 7112771
Czeka na zlozenie ale to po przestawieniu szafy i zlozeniu lozeczka

Jak szybko ten wozek ja moj zamawialam w maju z terminem na poczatek lipca super turkusik

Tym dziewczynom, które jeszcze nie kupiły wózka, polecam sklep internetowy DUDEK - ja swojego Anexa dostałam 3 dni po złożeniu i opłaceniu zamówienia. Mają swoje magazyny, więc nie z każdym modelem są uzależnieni od producenta.

Cytat:
Właśnie spakowalam torbe ze swoimi rzeczami do szpitala. nawet ją zważylam haha!
Teraz tylko mam nadzieję, że zdąży sie przykurzyc

Odhaczylam tez IKEOWY materacyk i nóżki do lozeczka!
Mi paru rzeczy brakuje, ale też mam już większość spakowaną

Cytat:
Przerażacie mnie tymi torbami do szpitala. Terminy na koniec sierpnia i już gotowe. A ja z ryzykiem porodu przedwczesnego i nadal niegotowa. Czas wziąć się do roboty �� Chociaż ostatnio chyba w 15min się spakowałam

Podziwiam, mnie by to zajęło pół dnia :O Poza tym, kiedy pakuję się w stresie, zapominam o połowie rzeczy.

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość

Ostatnio młody mnie kopał po pipce normalnie jak rękę przyłożyłam to czułam takie stuk puk pośladkowo jest ułożony od dwóch prawie dwóch miesięcy, leniuch nie chce sie przekręcić.

Wysłane za pomocą mTalk
Jeszcze się przekręci - ma czas

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Ja w takich syt.nie biore. Tak samo jak np po pobraniu jest mi slabo/niedobrze.
Mam dawke 137

Ostatecznie wzięłam połówkę. Mam nadzieję, że nie dostanę pikawy, jeśli okaże się, że jednak łyknęłam go jakoś nad ranem. O, widzę, że też masz dawkę niczego...
Stary 2017-06-17, 11:00   #3851
diablica80
Zakorzenienie

Hello. Nadrabiać będę później. Bo jak na mnie w 8 miesiącu przystało czasu brak
Rano targ z młodym zaliczyliśmy, później Lidla.

Wstawiłam rosół i teraz zabawa z młodym.

Milego dnia mamuśki

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 11:17   #3852
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Pranie zostawiam na lipiec, bo nie mam jeszcze koszul, szlafroka i tulika, a chcę wszystko za jednym razem machnąć No chyba że 21-go na wizycie okaże się, że szyjka skraca mi się w tempie batmobila

Jasnoy szary też super Na zdjęciu wygląda jak biały, ale to pewnie światło. Z szarą ścianą będzie świetnie wyglądało - kontrastowo, ale subtelnie.

Oj, ja też nienawidzę porządkowania dokumentów - od miesięcy się zbierałam, żeby powyrzucać nieaktualne umowy ratalne, posegregować wszystko w teczki wreszcie, itp.

Wózek piękny!!! I też muszę zacząć pić pokrzywę w takim razie... Bo niedługo w żadne buty nie wejdę

Tym dziewczynom, które jeszcze nie kupiły wózka, polecam sklep internetowy DUDEK - ja swojego Anexa dostałam 3 dni po złożeniu i opłaceniu zamówienia. Mają swoje magazyny, więc nie z każdym modelem są uzależnieni od producenta.

Podziwiam, mnie by to zajęło pół dnia :O Poza tym, kiedy pakuję się w stresie, zapominam o połowie rzeczy.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Ostatecznie wzięłam połówkę. Mam nadzieję, że nie dostanę pikawy, jeśli okaże się, że jednak łyknęłam go jakoś nad ranem. O, widzę, że też masz dawkę niczego...
No, z Adaskiem w ciąży doszłam do 150, pozniej dlugo 100 i w tej ciazy znow w górę, ale moze do tego maxa nie dobije, tlumacze sobie ze uzywanie pasty bez fluoru pomaga
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość

Milego dnia mamuśki

Masz sily za wiele z nas milego dzionka!

Namoczylam poszewke z mojego rogala bo usmarowalam pomidorem.. jezusie jaki usyfiony przez to ze non stop przez te 11 dni lezy ciagle na wierzchu cos obrzydliwego. Chyba go bede prac raz w tygodniu :/

Stary 2017-06-17, 11:25   #3853
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
To chodzi o to, że ma być okreslony kolor fotelików, taki jak wózka? Czy w ogóle nie ma opcji teraz fotelików
Większość sklepów czeka na dostawę samego wózka. Są np spacerówki, ale nie ma gondol od ręki. A ja chce kolor, który jest nowością (granatowy) i z nim ogólnie może być problem. Szybciej mi znajdą np czarny, który gdzieś ktoś już ma w magazynie.

Napisałam do 2 sklepów online czy mają od ręki ten granatowy 2w1 i mają dać znać w poniedziałek. W poniedziałek też ma dać znać sklep stacjonarny ile trzeba by czekać na zamówienie.

Foteliki są wszędzie od ręki, ale nigdzie nie ma adapterów do wpięcia w wózek. Tylko, że jak kupię 2w1 + foteliki to wychodzi drożej niż zestaw 3w1 i jeszcze folia przeciwdeszczowa gratis. Ale tak się pewnie to skończy, że zapłacę za 2w1 i osobno za foteliki bo już nie mam czasu. A adapterów brak od kwietnia i mają być, ale nikt nie wie kiedy
Stary 2017-06-17, 11:33   #3854
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Masz sily za wiele z nas
Gdzieś ta równowaga musi być....

Są odpoczywające i biegające mamuśki

Stary 2017-06-17, 11:43   #3855
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po całej nocy szalonych snów Kurczę, nie pamiętam, czy wzięłam Euthyrox, bo budziłam się w nocy i mogłam wziąć, ale nie jestem pewna   Myślicie, żeby w tej sytuacji ominąć tabletkę czy wziąć pół dawki? Całej nie wezmę, bo jest duża - biorę Euthyrox 100. Przez kilka lat leczenia niedoczynności pierwszy raz zdarza mi się taka sytuacja, ale to dlatego, że po pakowaniu Euthyroxu na wieczór, śniło mi się że go biorę. I weź tu nie zwariuj z ciążowymi snami...

co za sny ja bym ominela dawke po prostu ja tak mialam ostatnio z acardem wieczorem...a biore 150 i nie chcialam wziac kolejnej takiej dawki a za nic nie moglam sobie przed snem przypomniec czy lyknelam przed kapiela czy nie.. no porazka koniec koncow juz nie lyknelam i do dzisiaj nie wiem czy pominelam dawke czy nie

Oriane a tych adapterow nie idzie osobno samemu kupic na allegro lub gdzies? ja zamawialam z wozkiem i nie mam zadnej info zeby ich mialo nie byc..moze gdzies same znajdziesz? ja kupowalam w sklepie smile, moze mozna same adaptery zamowic?

zjadlam sniadanie, wypilam kawke (tzn. standardowo - ja filizanka kawy, dla synka kubek mleka taki mamy rytual ), zjadlam batona pierrota bo juz za mna chodzil od dlugiego czasu (mam jeszcze skitrany bajeczny ) i tak mysle co tu zrobic...sprzatac za bardzo nie mam co bo i tak bedziemy przemeblowywac to lepiej juz po, a teraz i tak mi paczki i kartony leza to po co... i tak siedze i mysle zamiast sie czyms zajac.. babke bym upiekla ale to znowu kuchnia bedzie do sprzatania... no masakra..jeszcze za oknem tak depresyjnie
Stary 2017-06-17, 11:44   #3856
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Większość sklepów czeka na dostawę samego wózka. Są np spacerówki, ale nie ma gondol od ręki. A ja chce kolor, który jest nowością (granatowy) i z nim ogólnie może być problem. Szybciej mi znajdą np czarny, który gdzieś ktoś już ma w magazynie.

Napisałam do 2 sklepów online czy mają od ręki ten granatowy 2w1 i mają dać znać w poniedziałek. W poniedziałek też ma dać znać sklep stacjonarny ile trzeba by czekać na zamówienie.

Foteliki są wszędzie od ręki, ale nigdzie nie ma adapterów do wpięcia w wózek. Tylko, że jak kupię 2w1 + foteliki to wychodzi drożej niż zestaw 3w1 i jeszcze folia przeciwdeszczowa gratis. Ale tak się pewnie to skończy, że zapłacę za 2w1 i osobno za foteliki bo już nie mam czasu. A adapterów brak od kwietnia i mają być, ale nikt nie wie kiedy
A gdzies zza granicy?

Stary 2017-06-17, 11:46   #3857
oriane
Rozeznanie

Już nawet olać te adaptery bo nie wiem czy choć raz wepnę fotelik w stelaż, ale po prostu wózek kupowany kompletem jest tańszy.
Stary 2017-06-17, 11:54   #3858
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Witam się po całej nocy szalonych snów Kurczę, nie pamiętam, czy wzięłam Euthyrox, bo budziłam się w nocy i mogłam wziąć, ale nie jestem pewna ă�� Myślicie, żeby w tej sytuacji ominąć tabletkę czy wziąć pół dawki? Całej nie wezmę, bo jest duża - biorę Euthyrox 100. Przez kilka lat leczenia niedoczynności pierwszy raz zdarza mi się taka sytuacja, ale to dlatego, że po pakowaniu Euthyroxu na wieczór, śniło mi się że go biorę. I weź tu nie zwariuj z ciążowymi snami...

Nieźle Ci się sni😊😊😊 ci za ciasteczka śniadaniowe? ? Mnie dalej nie opuścił dziki głód nie do nasycenia.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Szaleństwo ciuszkowe

To chodzi o to, że ma być okreslony kolor fotelików, taki jak wózka? Czy w ogóle nie ma opcji teraz fotelików?

Ja to się zaczynam coraz bardziej bac porodu
Myslenie o magicznej pitynce czy macicy wcale mi nie pomaga
Nawet siusiu boję sie chodzić, bo jak duzo leci to mam schizę, że to wody mi odchodzą Tak przy małym mi poleciały.
Normalnie ogarnia mnie panika! Potem przetrwac szpital, w domu samej opieki, organizacji to się nie boję, tu jestem w miare spokojna. Chociaż tyle

My dwójke chrzcilismt w kościele, gdzie bralismy slub. Kościół sie nam spodobał i ksiądz To nie była parafia ani moja, ani TZ. Należelismy do Rydzykowej Księdza nam przenieśli tego fajnego i teraz nie wiem gdzie bedziemy chrzcić

My od dwóch lat próbujemy to zrobić Jeszcze się nie rozpakowalismy

Poka, poka!

Już ja bym się zrzuciła

Super jest ten kolor

Muszę sie skontaktowac ze sklepem

Polecam Samo zdrowie

Lepiej miec spakowane i czuć, że jednak cos tam mamy odhaczone

Też mam w kosmetyczce
Musze tylko okulary spakować, bo w soczewkach to sobie nie wyobrażam tam

Przynajmniej zaoszczędzisz
Judka,Ty przynajmniej wiesz co Cię czeka☺ Wiadomo każdy poród inny,ale co mamy powiedzieć my,świeżaki?
Moja koleżanka ma termin na 20 czerwca i właśnie pisała, że zarezerwowali wakacje w Chorwacji na wrzesień a jak z nią rozmawiam to ona normalnie rozmawia o wszystkim tylko nie o tym, że w każdej chwili może urodzić. Chce takiego luzu przed ☺☺☺
Rydzykowa parafia, o matko ☺☺☺Może nam też się uda w kościele, w którym braliśmy ślub, bo tam naprawdę jest fajnie i milo,bez stresu. Nie chcieli wręcz od nas kasy, bo byliśmy po studiach świeżo. Czuć było, że to nie kokieteria,tylko takie właśnie podejście.

Cytat:

Nic Ci się nie skróci ani żadnej z nas!
Też mam do ogarnięcia dokumenty bieżące i musze wyciągnąć akt małżeństwa, żeby tż mógł młodą w urzędzie zarejestrować po porodzie.

Nic Ci nie będzie nawet jak wzielas 1.5 dawki. Kiedyś pytałam lekarza,bo tez spanikowalam. Dopiero kilka dni pod rząd na nowej dawce steruje tarczycą na tyle, żeby odczula.

Cytat:

Milego dnia mamuśki

Haha Diablica szaleje, miłego!

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 12:09   #3859
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

Nic Ci nie będzie nawet jak wzielas 1.5 dawki. Kiedyś pytałam lekarza,bo tez spanikowalam. Dopiero kilka dni pod rząd na nowej dawce steruje tarczycą na tyle, żeby odczula.
dobrze wiedziec

chyba ide cos do obiadu ogarnac... nosi mnie normalnie do zrobienia czegos
Stary 2017-06-17, 12:34   #3860
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
No, z Adaskiem w ciąży doszłam do 150, pozniej dlugo 100 i w tej ciazy znow w górę, ale moze do tego maxa nie dobije, tlumacze sobie ze uzywanie pasty bez fluoru pomaga

Masz sily za wiele z nas milego dzionka!

Namoczylam poszewke z mojego rogala bo usmarowalam pomidorem.. jezusie jaki usyfiony przez to ze non stop przez te 11 dni lezy ciagle na wierzchu cos obrzydliwego. Chyba go bede prac raz w tygodniu :/

Do maxa mi się jeszcze nie zdarzyło dobić, ale brałam przez krótki czas 125. Mam nadzieję, że już nie będę musiała zwiększać.

Cytat:
co za sny ja bym ominela dawke po prostu ja tak mialam ostatnio z acardem wieczorem...a biore 150 i nie chcialam wziac kolejnej takiej dawki a za nic nie moglam sobie przed snem przypomniec czy lyknelam przed kapiela czy nie.. no porazka koniec koncow juz nie lyknelam i do dzisiaj nie wiem czy pominelam dawke czy nie

Oriane a tych adapterow nie idzie osobno samemu kupic na allegro lub gdzies? ja zamawialam z wozkiem i nie mam zadnej info zeby ich mialo nie byc..moze gdzies same znajdziesz? ja kupowalam w sklepie smile, moze mozna same adaptery zamowic?

zjadlam sniadanie, wypilam kawke (tzn. standardowo - ja filizanka kawy, dla synka kubek mleka taki mamy rytual ), zjadlam batona pierrota bo juz za mna chodzil od dlugiego czasu (mam jeszcze skitrany bajeczny ) i tak mysle co tu zrobic...sprzatac za bardzo nie mam co bo i tak bedziemy przemeblowywac to lepiej juz po, a teraz i tak mi paczki i kartony leza to po co... i tak siedze i mysle zamiast sie czyms zajac.. babke bym upiekla ale to znowu kuchnia bedzie do sprzatania... no masakra..jeszcze za oknem tak depresyjnie
Hehe, Bajeczny Mój ulubiony baton Ja z rańca upiekłam takie ciasteczka czekoladowe z bananowej papki, a teraz piekę chleb na cały tydzień Zbierałam się, zbierałam i w końcu nadszedł ten dzień, bo zakwas był już o krok od przekręcenia się w stronę zepsucia

Oriane, ja sobie dałam spokój z adapterem zupełnie. Stwierdziłam, że nie będzie mi potrzeby, bo albo będę używać wózka, albo nosidełka do samochodu czy do ręki.

Cytat:

Nic Ci się nie skróci ani żadnej z nas!
Też mam do ogarnięcia dokumenty bieżące i musze wyciągnąć akt małżeństwa, żeby tż mógł młodą w urzędzie zarejestrować po porodzie.

Haha Diablica szaleje, miłego!
O, dobrze wiedzieć. Na przyszłość nie będę tak panikować. Akt małżeństwa skrócony też położyłam na wierzchu

A o szyjkach faktycznie już nie rozmawiajmy - niech grzecznie i ciasno się trzymają i nie zajmują uwagi żadnej z nas

Diablica to nie wiem, jakie dragi bierze, że ma tyle energii - ja po jednym jej dniu odpoczywałabym tydzień
Stary 2017-06-17, 12:38   #3861
ZieloonaTruskawka
Raczkowanie

Cytat:

Haha, chyba przebilas wszystkie dziwaczne sny ciazowe

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
ZieloonaTruskawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 12:45   #3862
itakasia
Zakorzenienie

witam
botwinka na obiad się gotuję, do tego ziemniaczki kraszone
zaraz zabieram się za tartę z truskawkami, na życzenie dzieci
Cytat:

ja zamawiałam w świecie dziecka kraków, kliknęłam we wtorek ok 17 i dostałam w piątek, tyle, że Boże Ciało było po drodze
i ja też będę prała w lipcu
Cytat:

Milego dnia mamuśki
miłego dnia
Cytat:
Już nawet olać te adaptery bo nie wiem czy choć raz wepnę fotelik w stelaż, ale po prostu wózek kupowany kompletem jest tańszy.
a nie ma opcji zestawu wózek i foteliki z adapterami?
Cytat:

Oriane, ja sobie dałam spokój z adapterem zupełnie. Stwierdziłam, że nie będzie mi potrzeby, bo albo będę używać wózka, albo nosidełka do samochodu czy do ręki.
dla mnie adaptery to must have, tylko, że ja będę dużo jeździła, i nie chcę budzić synka co chwilę na przesiadkę do gondoli

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2017-06-17 o 17:03
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 13:56   #3863
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Do maxa mi się jeszcze nie zdarzyło dobić, ale brałam przez krótki czas 125. Mam nadzieję, że już nie będę musiała zwiększać.

Hehe, Bajeczny Mój ulubiony baton Ja z rańca upiekłam takie ciasteczka czekoladowe z bananowej papki, a teraz piekę chleb na cały tydzień Zbierałam się, zbierałam i w końcu nadszedł ten dzień, bo zakwas był już o krok od przekręcenia się w stronę zepsucia

O, dobrze wiedzieć. Na przyszłość nie będę tak panikować. Akt małżeństwa skrócony też położyłam na wierzchu

A o szyjkach faktycznie już nie rozmawiajmy - niech grzecznie i ciasno się trzymają i nie zajmują uwagi żadnej z nas

Diablica to nie wiem, jakie dragi bierze, że ma tyle energii - ja po jednym jej dniu odpoczywałabym tydzień
Ja swoim maxem określam te 150 wlasnie

Stary 2017-06-17, 14:29   #3864
malenka1889
Zadomowienie

U mnie od rana aktywnie, sprzątanie, pranie, gotowanie i sernik zrobiony oczywiście 🙂

Teraz leżę na kanapie, córka ogląda bajkę,a ja sie nudzę...

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 16:13   #3865
crescent
Zakorzenienie

A ja zrobilam spaghetti i padlam i leze..ogladam dokument o trojkacie bermudzkim ale zaraz wstajemy. Szafe trzeba przestawic tzn moja rola w tgm to bedzie wyjecie z niej rzeczy bo nic wiecej nie zrobie...

Co za pogodaaaaa...spiaca taka...

Stary 2017-06-17, 16:42   #3866
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Ja z kolei jadę zaraz na spotkanie z położną, z którą chcę podpisać umowę na indywidualną opiekę w czasie porodu. Zdam relację Potem będę piec ciasto na jutrzejsze urodziny szwagierki, chyba że padnę po wycieczce i pójdę na łatwiznę z jakimiś wypasionymi czekoladkami
Stary 2017-06-17, 17:00   #3867
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

😂😂😂 prawie się posmarkałam

Jak się ma takie ADHD w domu to trzeba za nim nadążyć.

Stary 2017-06-17, 20:07   #3868
Martoolka87
Zakorzenienie

Hej
Torba do szpitala spakowana, koszula do porodu ze starego t-shirtu przerobiona, pieluchy wyprasowane, komoda wypucowana, a teraz padam na pyszczek
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 20:14   #3869
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Torba do szpitala spakowana, koszula do porodu ze starego t-shirtu przerobiona, pieluchy wyprasowane, komoda wypucowana, a teraz padam na pyszczek
klask i:

Ja do torby nie mam wody i żarełka jeszcze włozonych, tylko nie wiem gdzie się mi uda to wsadzić. Jednak ze starszakami miałam większą torbę kurcze No i klapki pod prysznic, mam tylko jeden Drugi ciul zaginął gdzieś. Myślicie, ze w pepco mają jakieś? Bo chce po piżamki starszaków tam skoczyć jutro to bym i klapki wzięła.
W sumie mam 2 torby, jedna z rzeczami dla Wicia i moją koszulą do porodu. To taka mniejsza torba. Druga to rzeczy tylko dla mnie

No i mój wózeczek na linii produkcyjnej jest No ale wyjątkowy kolor, to se poczekam do lipca pewnie ...

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 20:19   #3870
crescent
Zakorzenienie

stresujecie mnie tymi torbami

no ale jak ja nawet sypialni nie mam przygotowanej i ciuszkow przejrzanych i wyprawki skompletowanej to o czym tu mowic

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości