|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Po zakupach
komoda kupiona niedzieciowa w ikei. Kolorem pasuje do lozeczka i tyle. Poki co takiego czegos potrzebowalam, taniego i estetycznego. Kiedys jak dzieciom bedziemy robic osobny pokoik to kupimy caly komplet i tyle ![]() Oriane zazdroszcze grilla fajnie ze moglas wyjsc Mi na balkon nikt sie nie glapi bo obok zadnego nie mamy a pod geste drzewa ktore skutecznie nas chronia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3812 |
|
Rozeznanie
|
Gadam do brzucha jak jakiś czubek, musicie tu siedzieć do lipca, a najlepiej do połowy lipca. Proszę nie kopać w szyjkę, jak chcecie się czymś zająć to bawicie się żebrami. Proszę nie robić numerów i się nie śpieszyć na świat 😁😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3813 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa <3
Póki co Maluch rośnie jak na drożdżach... Może aż za bardzo :P Wtorkowa beta 1160 Dzisiejsza 6739!!! Jak są tu jakieś mamusie bliźniaków, to dajcie znać, jak to u Was wyglądało, bo ktoś mi zasugerował, że tak może być i teraz przeżywam :P A wizytę mam dopiero we wtorek! |
|
|
|
#3814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ktora wybraliscie?![]() Taka lokalizacja balkonu to bajka<3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3816 |
|
Raczkowanie
|
Pozostaje czekać na USG wtorkowe
|
|
|
|
#3817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie rozmowy wychowawcze Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj nam koniecznie znać, cały czas trzymamy kciuki! ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3819 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
oby częściej takie wypady :PWysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() U mnie do brzucha mówi tylko moja córka :P Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Trzymamy kciuki ![]() Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Mi dzisiaj dzień zleciał bardzo szybko. Wybrałam sie na zakupy z córką i po godzinie żałowałam, że nie miałam jej z kim zostawić... Ale w pepco parę ubranek kupiłam w super cenie i oczywiście sobie buty w ccc bo w niedziele imprezę mamy,a mi w żadne buty stopy nie wchodzą... No to sobie kupiłam nowe ale zeby je znaleźć to chcyba z 30 par przymierzyłam bo wszystkie za ciasne były. Już czuje sie jak balon. Mogę sie założyć, że jak mąż wróci to powie, że nie podobają mu sie moje buty i nie pasują do kiecki ale w du*** to mam bo tylko takie mi na moje słoniowe stopy weszły. Córkę ganiałam po sklepie bo oczywiście nie mogła wystać przy mamie. Ale i tak zaliczam dzień do udanych bo tak szybko zleciał. Wysłane za pomocą mTalk |
||||
|
|
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3822 |
|
Rozeznanie
|
Apropo zakupów to tu najnowszymi łupami się jeszcze nie chwaliłam 😁1497636380674.jpg1497636386791.jpg1497636395448.jpg1497636447750.jpg
Chcę wreszcie kupić wózek i foteliki, ale od maja nie mogę nigdzie dorwać 3w1 z adapterami do maxi cosi. Ponoć jest jakiś problem z dystrybujcją na Polskę. Dziś sklep internetowy mi napisał, że mają 2w1 w interesującym mnie kolorze. A w poniedziałek mają do mnie dzwonić z hurtowi w moim mieście ile trzeba by czekać. Szkoda tylko, że jak kupię 2w1 i foteliki do tego to wyjdzie oczywiście drożej ehhh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3823 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Wczoraj spędziłam cały dzień na działce, a dziś miałam dzień biegany, ale w końcu coś z listy mogłam odhaczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O dziwo jestem bardzo spokojna, nie boję się ani trochę. Wiem, że może być ciężko, chociaż pewnie się zdziwię jak bardzo Cytat:
![]() Cytat:
ale nie był osamotniony - jeden z księży też zasnął Cytat:
Płakałam na chrzcie obcych dzieci, pasowaniu ministrantów, święceniu medalików itp. W ostatnią niedzielę wyszłam spłakana z kościoła, bo na ogłoszeniach powiedzieli, że ulubiony ksiądz Mariny odchodzi, a razem z nim opuszcza parafię nasz ulubiony ksiądz. Nie wiem kto nam teraz młodą ochrzci Została nam sama geriatria Mają przyjść jacyś nowi księża. Mam nadzieję, że obniżą średnią wieku ![]() Z tym chrztem, to najgorsze, że u nas podobno jest cennik. Liczyłam na to, że jak ominę proboszcza, to ominę cennik. Jak teraz przyjdą nowi księża, to pewnie będą się stosować do odgórnych zaleceń proboszcza i Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3824 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za odpowiedz ze sklepu. Cytat:
Ja właśnie się zastanawiam jak wybrnąć z chrztu, bo po prostu nie ma opcji, że ochrzczę dziecko tu gdzie mieszkamy. Po pierwsze jeszcze się nie wprowadziliśmy a już nas chcieli zapisywać do sprzątania kościoła i datków na rzecz ogrzewania, oczywiście z góry określone minimum zrzuty😂 Normalnie jeździła po osiedlu jakaś nawiedzona kobieta z ramienia kościoła. Po drugie moja szwagierka, mieszka w sumie obok i ksiądz jak się dowiedział, że ochrzcila dziecko w innej parafii i chrztu udzielił zaprzyjaźniony ksiądz to usłyszała,że chrzest nieważny i niegodny i powinni chrzcic i płacić w parafii,w której mieszkaja... Wizyta księdza po kolędzie zakończyła się się tak,ze ksiądz został wyproszony z domu,bo tak jechał, że dziecko nie weszło do wspólnoty itp itd. Ja chciałabym ochrzcila w mojej byłej parafii,gdzie księża mają misję a nie banknoty w glowie. Wiadomo,że i tak ofiarę za chrzest się da,ale chętnie a tu no nie ma opcji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez a_nn_a_ Czas edycji: 2017-06-16 o 21:13 |
||
|
|
|
#3825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dwa lata temu daliśmy księdzu w kopercie 200zl za udzielenie chrztu. Nic nie mówił, kopertę wziął o chyba mu wystarczyło ![]() ![]() Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
#3826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też gadam do brzuszka Cytat:
Jest taka teoria, że wysoka beta jest przy dziewczynkach. U mnie się sprawdziło Daj znać koniecznie po wizycie ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za wszystkie firankowe komplementy
|
|||
|
|
|
#3827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Byłam dzisiaj w Rossmanie są tez pampersy premium dwójki 9.99zł za 22 sztuki Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. My też myśleliśmy nad chrztem w innej parafii, ale i tak byśmy musieli w naszej zapłacić za "pozwolenie". Poza tym chciałabym, żeby młoda szła do komunii tutaj, bo mamy rzut beretem do kościoła i byłoby wygodniej. Zobaczymy jak nas "obsłużą" przy tym chrzcie i czy faktycznie cennik będzie. A może proboszcz się opamiętał po tym, jak całe internety lokalne się z niego śmiały po tym, jakie pismo o obowiązkowej daninie wysłał z okazji Świąt Bożego Narodzenia |
|
|
|
|
#3829 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będę mogła wreszcie spać w nocy, bo ten Bobini po Waszych reklamach mi spokoju nie dawał :PCytat:
A tak na serio, jest nieziemsko urocza Rzeczywiście z szarym wyglądałaby super Cytat:
Uff, plan na dziś wykonany. Był mało ambitny, bo postawiłam na leniuchowanie, ale założyłam sobie, że posegreguję wreszcie dokumenty i tak też uczyniłam Mam całe pudło papierów do wywalenia - zawsze to więcej miejsca w szufladach.Dostałam dziś paczkę z HubiWorld z pieluszkami, kocykami i innymi drobnostkami. Niby mała rzecz, a bardzo cieszy
|
|||
|
|
|
#3830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystko dla maluszków cieszy,nawet drobiazgi😊😊😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurier przywiózł dziś huśtawkę z kinderkrafta, ale jeszcze nie rozpakowałam, nie wystarczyło mi dnia
![]() Oprócz tego odebrałam z poczty naklejki na ścianę w salonie i piłkę do ćwiczeń. W rossmannie dokupiłam brakujące pierdołki do torby do szpitala. I nawet torbę mam, bo pożyczyłam od szwagierki Jutro się biorę za pakowanie ![]() W textil markecie kupiłam spodnie 3/4 z taką fajną gumą, że mogę je nosić teraz, a po ciąży też będą pasować ![]() Trochę się nabiegałam, a wieczorem jeszcze musiałam załatwić jedną sprawę i skończyło się na tym, że Marina wylądowała jakoś nisko i mnie teraz za karę boksuje w pitynkę ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() 2. dla mnie porządkowanie dokumentów, to zawsze najgorsza robota 3. To teraz trzeba to wszystko wyprać w pachnącym płynie bobini Cytat:
|
||
|
|
|
#3832 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
wczoraj cały dzień u rodziców, dzisiaj trochę zakupów, gotowania, sprzątania itp. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziś urodziła moja koleżanka, miała planowane CC ze względu na ułożenie pośladkowe, dostałam zdjęcie jej synusia i się wzruszyłam i dziś niespodzianka, przyszedł wózek, jestem mega zadowolona
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj widziałam proszki do prania bobini w promocji w kauflandzie A płyny chyba były w normalnej cenie.
Do tej pory pralek ciuszki w proszku loveli i płukanie w płynie bobini ale mnie zapach ciuszkow drażni i teraz kupilam płyn do płukania loveli😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, tylko mój kolor ciekawe kiedy zrobią
|
|
|
|
|
#3836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Traktorek, dobre😁😁 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez a_nn_a_ Czas edycji: 2017-06-16 o 22:18 |
||
|
|
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1497644295347.jpg Czeka na zlozenie ale to po przestawieniu szafy i zlozeniu lozeczka ![]() Cytat:
ja moj zamawialam w maju z terminem na poczatek lipca super turkusik Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim.
U mnie też wczoraj bardzo intensywny dzień, pomimo wolnego. Cały dzionek poza domem, upał, dużo odwiedzin u rodziny i znajomych, jazda samochodem, a także emocji bo teściowa trochę fochem rzuciła z pewnego powodu. No i wieczorem padłam jak nieprzytomna. Dzisiaj wstawać mi się nie chciało. A od tego biegania mnie też dziś wszystko bolało, łącznie z pitynką. Mi też musiał się Jasiek trochę obniżyć i boksować tu i ówdzie. Dobrze, że już weekend bo zmęczona jestem. Jeszcze ta zmiana pogody mnie dobiła. Nagle znowu zimno, mokro i wietrznie. Martoolka, bardzo ładna firanka. Oriane, super, że mogłaś wrócić trochę do aktywności i towarzystwa. Dziewczyneczki niech będą grzeczne i słuchają się Mamusi A łupy ciuszkowe przecudne. Itakasia, świetny wózek, przepiękny kolor. A no i sypialnię macie niczego sobie Zazdroszczę większej przestrzeni. Nie wiem czy będziemy w naszej sypialni w stanie chodzić i co gdzie pomieścimy jak łóżeczko dojdzie. Jutro robimy przemeblowanie i zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.Usagisama, gratuluję i bardzo mocno trzymam kciuki by tym razem było wszystko ok. Odzywaj się i dawaj znać co i jak, dobrze? Witam nową mamusię. Rozgość się ![]() I cieszy, że kilka "starych mamusiek" ponownie się odezwało w wątku. Dobry patent macie z tą żurawiną i pokrzywą. Muszę zakupić bo nie ukrywam, że ciut nogi puchną i utrudnia to chodzenie. |
|
|
|
#3839 |
|
Rozeznanie
|
I super ten turkus wygląda. Niezła fura
Ja mam nadzieję, że szybko mi się uda kupić moją mimo trudności
|
|
|
|
#3840 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie spakowalam torbe ze swoimi rzeczami do szpitala.
nawet ją zważylam haha!Teraz tylko mam nadzieję, że zdąży sie przykurzyc ![]() Dziewczyny przerażające są Wasze opowieści o tych chrztach.. aż mi sie nie chce zastanawiać czy chce mi sie bawic w taki cyrk. Wozek turkusowy extra i szybciutko ogarniety! Gratuluje![]() Rzeczy dla dziewczynek śliczne, jednak to chyba trochę wieksza frajda kupowac dla dziewczyn ![]() Również mam juz płyn do plukania i proszek bobini, ale zaczne nimi prać, jak skonczy sie Dzidziuś Odhaczylam tez IKEOWY materacyk i nóżki do lozeczka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

komoda kupiona niedzieciowa w ikei. Kolorem pasuje do lozeczka i tyle. Poki co takiego czegos potrzebowalam, taniego i estetycznego. Kiedys jak dzieciom bedziemy robic osobny pokoik to kupimy caly komplet i tyle 

Wtorkowa beta 1160

oby częściej takie wypady :P

Została nam sama geriatria 

dla mnie porządkowanie dokumentów, to zawsze najgorsza robota