Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-23, 06:17   #571
xzora
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Minini - super, ze na wizycie wszystko dobrze i ze szyjka sie nie skraca! Z ta wagą to moze akurat dzidziuś wiecej przybrał + opuchlizna, woda. I tak jestes szczuplak
Carolles - brawa za wizytę!
Siilmariien - tak, to ten łobuz skaczący i drapiący co do kotow - tez nie mogę zostawić rozłożonej i niby nie zostawiam, a ta nowa nawet nie wiem kiedy ma juz ślady ich pazurów.
Zgrzewka Bawarii - niezłe

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 06:21   #572
SteveS
Zakorzenienie

Minini, Ty się tak o przenoszenie nie martw. Mnie prawie 3 tygodnie temu gin straszył, że szyjka szczelnie zamknięta i bardzo długa i jego zdaniem na chwilę obecną to na bank przenoszę. A w ten poniedziałek szyjka skrócona, miękka, rozwarcie na cm i brak czopa - to mi powiedział, że teoretycznie nie powinnam urodzić jeszcze w przeciągu tygodnia, ale on głowy już nie da
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 06:24   #573
darietta
Zakorzenienie

A dziewczyny mam jeszcze pytanie. Czy na szkole rodzenia mówili wam co podać/zrobić jak maluszek ma wzdęcia. Moja mama stosowała herbatkę koperkową przy mnie i bratu oraz teraz przy bratanku ktora i ja piłam teraz w ciąży i pomagała. Ale ostatnio gdzies czytałam ze dziecku nie podawać i sama nie wiem.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 06:27   #574
morelle_
Zakorzenienie

O kropelkach była mowa i termoforze.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 06:37   #575
poprostu
Zakorzenienie

Darietta ja kupiłam Biogaje - probiotyk i będę podawać profilaktycznie, dziewczyny pisaly jeszcze o dicoflorze i coś na s sanbucol czy jakoś tak a i co do tego ze męczy Cię jak siedzisz i jesz to ja też tak mam czasami że jem i sie zmecze tym jedzeniem i musze się położyć odpocząć a chodze myślę ze całkiem sporo ogólnie mi sie lepiej oddycha na stojąco i tak jak dziewczyny pisaly małymi kroczkami się rozruszaj i sie nie zniechecaj zmęczeniem a jak faktycznie to tak u Ciebie zadziała że po krótkim spacerze urodzisz to zazdro! Mnie przytłacza jak myślę że może mi się przenosić do połowy sierpnia i chciałabym urodzić w donoszonej w 38t oczywiście żeby Mały był zdrowy i gotowy
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 06:43   #576
morelle_
Zakorzenienie

Poprostu miałam się pytać: zostajesz u rodziców?
Stary 2017-06-23, 06:48   #577
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość

I kazał Ci leżeć z taką szyjką?

U mnie tydzień później 2 cm i 2500 g

Ale teraz strasznie kaszlę i boję się, że to pogarsza sprawę...

:

Nie, nie dostałam zaleceń leżenia chociaż staram się więcej leżeć tak sama z siebie bo nie chce za szybko urodzić No i jednak trochę mi już doskwiera podbrzusze i pachwiny..
Widzę ze idziemy, można powiedzieć, łeb w łeb

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 06:51   #578
xzora
Zakorzenienie

Zmierzyłam obwód brzucha - 103cm.
Darietta - z tym ze ci duszno jak siedzisz to niekoniecznie moze byc wina leżenia. Dziecko uciska i ja tak mam - nie zawsze, ale czasem jak stanę i chce coś w kuchni zrobic to problem z oddechem i muszę poleżeć na boku. Albo czasem wiem tez ze nie dam rady zjeść przy stole bo zadyszki dostanę i wtedy układam sie na kanapie na boku i tak jem.

Samantha - co do wiązania brzucha - u nas stosuje sie tez tapowanie i taśmy zakłada fizjoterapeuta. Kurcze, u Ciebie rzeczywiście dobrze mogłoby sie to sprawdzic.

Morelle - współczuje ciężkiej nocy. Śliczna torebka.

Stary 2017-06-23, 06:52   #579
morelle_
Zakorzenienie

Xzora

Trochę się martwię bo mam coraz mocniejsze skurcze i kłuje mnie. Nie mam na to dziś czasu (
Stary 2017-06-23, 06:53   #580
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Minini i Sam gratuluję udanej wizyty!

Sam to zależy od lekarza. Ja też mam wizyty do samego końca ciąży i to w ostatnim mies co tydzień.

Ja uwielbiam jet sety. Tylko tym razem wzięłam z łańcuszkami.

Dla mnie optymalne jest moje 161 cm nie chciałabym, żeby moja córka była wyższa. Niestety patrząc na ojca tak może być.

Moja babcia zawsze mówiła, że kobieta powinna być mała, żeby ją facet na rękach mógł nosić

Może chociaż 2 zdążą

U mnie znowu ciężka noc. Od 1 do 5 MasakRa. Nie mogę już spać na żadnym boku. Wszystko mi drętwieje. Mam dość.

Jeszcze przyszła do mnie przed chwilą mama czy zostanę teraz do 8 rano z 5mc dzieckiem sąsiadki. A na 9 mam kosmetyczkę. Także zbieram się pod prysznic.

Chilli jak skurcze?

Nulka odmelduj się

Torebka super. Jet seta mam ale mała i fajnie się nosi. Pooglądam je jeszcze raz. Z taka zniżka jak Ty nawet bym się nie zastanawiała.

Spałam przy zamkniętym oknie przez ta burze i duchota straszna. Przy dziecku pewnie tez okna otwierać nie można
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 06:56   #581
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Torebka super. Jet seta mam ale mała i fajnie się nosi. Pooglądam je jeszcze raz. Z taka zniżka jak Ty nawet bym się nie zastanawiała.

Spałam przy zamkniętym oknie przez ta burze i duchota straszna. Przy dziecku pewnie tez okna otwierać nie można
Małego nie mam. Właśnie słyszałam, że super się nosi. Tez ciut mniejszy pale blue jest świetny.

Ze zniżką wyszła świetna cena. Warto szukać kodów
Stary 2017-06-23, 07:01   #582
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora

Trochę się martwię bo mam coraz mocniejsze skurcze i kłuje mnie. Nie mam na to dziś czasu (

Kurcze, a moze coś z dzisiejszego planu da sie przełożyć? Albo jak masz gdzieś jechać to zamów taxi...

Stary 2017-06-23, 07:04   #583
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Kurcze, a moze coś z dzisiejszego planu da sie przełożyć? Albo jak masz gdzieś jechać to zamów taxi...

zbankrutuje na te taxi chyba odwołam wizytę w Luxmed. Nie dam rady dziś przemieścić się w tak krótkim czasie w tyle miejsc. Jeszcze burza ma być.
Stary 2017-06-23, 07:06   #584
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
zbankrutuje na te taxi chyba odwołam wizytę w Luxmed. Nie dam rady dziś przemieścić się w tak krótkim czasie w tyle miejsc. Jeszcze burza ma być.

O, to juz zawsze luźniej i będziesz miała czas zeby trochę odpocząć.

Stary 2017-06-23, 07:07   #585
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
O, to juz zawsze luźniej i będziesz miała czas zeby trochę odpocząć.

Stary 2017-06-23, 07:10   #586
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Darietta ja kupiłam Biogaje - probiotyk i będę podawać profilaktycznie, dziewczyny pisaly jeszcze o dicoflorze i coś na s sanbucol czy jakoś tak a i co do tego ze męczy Cię jak siedzisz i jesz to ja też tak mam czasami że jem i sie zmecze tym jedzeniem i musze się położyć odpocząć a chodze myślę ze całkiem sporo ogólnie mi sie lepiej oddycha na stojąco i tak jak dziewczyny pisaly małymi kroczkami się rozruszaj i sie nie zniechecaj zmęczeniem a jak faktycznie to tak u Ciebie zadziała że po krótkim spacerze urodzisz to zazdro! Mnie przytłacza jak myślę że może mi się przenosić do połowy sierpnia i chciałabym urodzić w donoszonej w 38t oczywiście żeby Mały był zdrowy i gotowy
Dzięki za info. Ja już w zeszłym tygodniu troszke wstawałam pi domu bo już nie mogłam wylezec. W tym też małe kroczki i po domu wstaje. A od przyszlego tygodnia chciałabym wyjść na dwór chociaz na chwilkę ale ginka mówiła żeby z kimś bo może mi się słabo zrobić. A że u moich rodziców otworzyli outlet i mają ciuszki dla dzieci to może uda mi się tam dotrzeć zawsze jakiś cel.

Ja do tej pory jak jadłam to też na boku i możliwe że nie przyzwyczajona i stąd te zadyszki. Wiecie nie mam porownania.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 07:10   #587
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Małego nie mam. Właśnie słyszałam, że super się nosi. Tez ciut mniejszy pale blue jest świetny.

Ze zniżką wyszła świetna cena. Warto szukać kodów
Na necie gdzieś znalazłaś?

Cytat:
U nas w nocy ta burza była ostra bo wiatr mocno wiał. To faktycznie odpuść sobie ten luxmed jak masz tak mało czasu.
Stary 2017-06-23, 07:12   #588
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Na necie gdzieś znalazłaś?

U nas w nocy ta burza była ostra bo wiatr mocno wiał. To faktycznie odpuść sobie ten luxmed jak masz tak mało czasu.
Na wątku zniżkowym dziewczyna miała do oddania. Przez przypadek dostałam czasami ktoś tam się ogłasza, że ma do oddania.

Tak chyba zrobię - dziękuję
Stary 2017-06-23, 07:34   #589
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Na wątku zniżkowym dziewczyna miała do oddania. Przez przypadek dostałam czasami ktoś tam się ogłasza, że ma do oddania.

Ja tez już dziś z luxmedu wizytę odpuszczam. W następny czwartek ktg i wizyta u lekarza który pracuje w szpitalu w którym chce rodzic. Niestety okazało się ze od 1 do 15 lipca jest na urlopie także średnio trochę No ale i bez niego urodzę przecież

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-23, 07:46   #590
poprostu
Zakorzenienie

Morelle nie, to nie dla mnie mieszkanie u rodziców :P ma to masę plusów ale jednak ja już się odzwyczailam i lepiej mi było mając swoją kuchnie itd nadal się trzymam planu, ze na przełomie roku będę kupować mieszkanie, dzięki temu jeszcze przez kilka miesięcy odloże trochę i będę próbować się załapać na MDM ale za mocno na to nie liczę no ale zobaczę też jakie mieszkania będą bo nic na siłę, niestety do Wrocławia nie wrócę bo mnie samej nie będzie stać na kupno mieszkania czy wynajem a do tego koszty żłobka itd :/ więc zostaje w tej miejscowości... Tylko nie wiem jak to będzie z pracą i czasem jak to kiedys Vadi napisała mam ochotę usiąść na krześle i kiwać się na boki ale jak coś to wynajmę i bede u rodziców...wiem jednak, że jeśli los by mi sprzyjał i bym dostała dopłatę to nie można przez 5l wynająć. Jednak czuję ze jak teraz tego nie zrobię to zdziadzieje psychicznie, że jest tak, a nie inaczej :P

Darietta to juz taki etap, że większości z nas już ciężko z tym oddychaniem, jedzeniem :/ za pionizacje
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 07:52   #591
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
...wiem jednak, że jeśli los by mi sprzyjał i bym dostała dopłatę to nie można przez 5l wynająć. Jednak czuję ze jak teraz tego nie zrobię to zdziadzieje psychicznie, że jest tak, a nie inaczej :P
mojego TŻ brat wynajmował mieszkanie kupione właśnie za dopłatę z MDM, ktoś życzliwy podkablował właściciela i musieli się wyprowadzić

Ty to jesteś tak zaradna, że na pewno wszystko pójdzie po twojej myśli. Chyba też życie w mniejszym mieście gdzie ma się rodziców z dzieckiem jest łatwiejsze. Jedynie kwestia pracy - czy można dojeżdżać, albo mieć pracę bardziej mobilną.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

A przypomniała mi się taka historia (raczej wam o tym nie pisałam). Moja mama jest kierowniczką i w jej zespole była kobieta 40+, która mieszkała cały czas z mamą i ta mama była mocno do niej przywiązana. Któregoś dnia ta kobieta postanowiła, że się usamodzielni i kupi sobie mieszkanie. Mama tej kobiety wydzwaniała do mojej mamy pytać, co się z jej córką dzieje i dlaczego dziwnie się zachowuje
Stary 2017-06-23, 07:54   #592
siilmariien
Wtajemniczenie

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Po wizycie wszystko okay. Miałam w sumie tylko ktg . Mały na ktg wychodzi perfekcyjnie jak to określiła położna szczęśliwe dziecko.
Powiedziała mi , żebym sobie kupiła chustę i wiązała brzuch. Nie mam pojęcia gdzie tego szukać
Mówiła , ze brzuch mi opada i ciągnie mnie w dół i moje więzadła mi tak bolą raczej nizli ze to wątroba.
Tz mi potem powiedział , ze jak zaczęłyśmy o tej wątrobie mówić to miał już przeczucie , ze ona mnie do szpitala położy. Kurna nie pomyślałam o tym i żałuje mogłam powiedzieć ze mi napier*a ta wątroba to by może mnie zbadali lepiej wzdłuż i wszerz .
A on już przerażenie miał w oczach i bardzo dobrze
Położna mówiła ze jak chce to nie muszę czekać do 41-42tc aż coś się rozkręci tylko , ze mogę zaczekać 40tygodi plus i zrobią mi cc. Lipa tak na zimno ale z drugiej strony mam stress , ze będę rodzic 5kg i ze nie dam rady.
Ona mi mówiła żebym to z ginem obgadana i za tydzień mam wizytę z ginem.
Dziwnie u Was jest bo u mnie wizyty są do samego końca ciąży.
A i mówiła tez , ze natura sama wie co robi i ze rzadko zdarza się tak , ze dziecko rośnie do takich rozmiarów żeby nie można było go wypchać , ze dziecko rośnie do rozmiarów takich jakie matka ma możliwości lub poprostu jak jest za duże to poród nie będzie postępował np.nie będzie rozwarcia tak jak u mnie to było z pierwszym synem.
Ciekawe
Samantha brawo za wizytę!
Czyli na ktg żadne skurcze się nie pisały? Szkoda, że nie spojrzała np. czy jest rozwarcie już jakieś...

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Podawałam jej kilka razy pedicetamol albo ibum, ale bez różnicy jest, czy to przed spaniem czy jak się już obudzi... No i jest 00:40 i tradycyjnie pobudka z rykiem. Ciekawe do której dziś posiedzimy...

Etusia spróbuje z tym tantum verde ale nie mam wielkich nadziei, nie pomaga camilia, bobodent z lidokainą ani przeciwbólowe, pocieszam się ze już trzy czwórki się jej przebiły wiec może za kilka dni będzie po wszystkim, dopóki oczywiście nie zaczną wychodzić trójki

Sill ja zjadłam z mężem ostatnia paczkę chipsów przed porodem we wtorek obiecałam sobie ze następne dopiero jak schudnę
To jeszcze mocniej trzymam kciuki żeby jak najszybciej przeszło!
Oby to już była końcówka tak jak piszesz
Nam z żelów do dziąseł najbardziej podpasował Denti baby, ale to na takie delikatniejsze ćmienie chyba, na mocny ból pewnie za słaby... No i dentinox ponoć jest dobry z tych mocniejszych, ale ja nie próbowałam.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Sillmariien - ja używam tych water wipes . Drogie są u mnie jak cholera , ale będę je kupować na zmianę z huggies naturals. Huggies są fajne bo są bardzo mokre. U mnie nic nie uczulały te water wipes. Wzielam sobie paczkę do szpitala.
Natrafiłam jeszcze na takie fajne tez. Fajnie ze są biodegradowalne to dla mnie jest ważne i można je spuścić w kiblu to i sobie użyje https://www.amazon.com/gp/product/B0...=pregnchick-20

U mnie dzisiaj dzień wariatów jest w domu. Alex od rana humor miał taki ze tylko płakał o byle co. Na dworzu 30stopni a on wyszedł z auta w parku i zaczął wyć aż się zanosił ze mu zimno. Nie miałam bluzy bo sorry No zimno nie jest. My z Tz znów szczeny do podłogi i wtf?! Co mu jest
W końcu go wyprzytulalam żeby się uspokoił i przestał płakać .
Kolejna fala przyszła w domu jak chciał z Tz tory budować . Chciał coś zbudować czego się nie dało i dostał histeri. No nic go nie mogło uspokoić . Ja zamknęłam drzwi od sypialni o poszłam spać bo ledwo na oczy widziałam. Tz mnie obudził przed wyjściem do pracy . Polezalam jeszcze chwilkę wstaje i z przerażeniem myśle co taka cisza gdzie jest starszak mój, a on zasną na kanapie. 17:50 a on spi dalej także cudowna noc się zapowiada. Budziłam go kolka razy nie wstaje i koniec. Do tego jest przykryty kocem po szyje bo mu zimno a ja się topie i chodzę gola praktycznie
Dzięki za inf o chusteczkach
Znam dobrze te histerie z byle powodu... Trzymaj się
U nas ostatnio była z tym masakra, już byłam u kresu wytrzymałości, bo były totalnie od czapy i nic się nie dało z nimi zrobić, żadne rozmowy ani przytulnie nie pomagało, a histeria na maksa bo np. klocek źle przyczepiłam Już mnie szlag trafiał
Ale któregoś wieczoru pomyślałam sobie, że córa ma teraz tyle ciężkich przeżyć w przedszkolu, jakieś swoje przejścia z innymi dziećmi i przedszkolankami, a tam nie pozwala sobie za bardzo na okazywanie silnych emocji, wszystko w sobie dusi. I że może potrzebuje w domu wyrzucić z siebie te trudne emocje z całego dnia i po prostu chwilę popłakać i powrzeszczeć bez powodu. Jak to sobie uświadomiłam to jakoś inaczej na nią spojrzałam i przestało mnie aż tak wkurzać, że wścieka się bez powodu i od razu te histerie też stały się krótsze i może nawet rzadsze - odpukać!!!

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Co do wzrostu ja mam 164 ale do dowodu podałam 165 bo jakoś lepiej wyglądało
Hehehe ja też zaokrągliłam sobie w dowodzie do 160 Ale od liceum wyciągnęło mnie jeszcze te pół centymetra i teraz rzeczywiście mam tyle

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Minini, Ty się tak o przenoszenie nie martw. Mnie prawie 3 tygodnie temu gin straszył, że szyjka szczelnie zamknięta i bardzo długa i jego zdaniem na chwilę obecną to na bank przenoszę. A w ten poniedziałek szyjka skrócona, miękka, rozwarcie na cm i brak czopa - to mi powiedział, że teoretycznie nie powinnam urodzić jeszcze w przeciągu tygodnia, ale on głowy już nie da
Wow, już nieźle blisko u Ciebie!

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A dziewczyny mam jeszcze pytanie. Czy na szkole rodzenia mówili wam co podać/zrobić jak maluszek ma wzdęcia.
Te herbatki koperkowe mają masę cukru, przynajmniej parę lat temu miały, więc warto zwracać uwagę żeby były bez, bo po co maluszkowi cukier w jelitach Chyba z Hipp widziałam bez cukru...

Na wzdęcia, kolki, położna ostatnio na spotkaniu polecała kropelki SAB simplex, mówiła że dużo skuteczniejsze od Espumisanu. Dziewczyny też tu o nich pisały kiedyś.
Położna twierdziła że nie ma sensu podawać profilaktycznie probiotyków, sama już nie wiem czy dawać czy nie...
Dziewczyny polecały tu Floractin, jest też BioGaia, Dicoflor...

Cytat:
Zmierzyłam obwód brzucha - 103cm.
No to Cię wyprzedziłam U mnie wczoraj 106cm wyszło Czyli rzeczywiście mi ten brzuch wielki wywaliło

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2017-06-23 o 07:57
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 07:55   #593
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Sam graty za wizytę !
Cytat:
Współczuję :/ wkurzające to jest.

Ja miałam od zawsze 3 wymagania: musi umieć tańczyć, min. 185cm i min. w moim wieku
To mi się trafił Twój kandydat chybabrunet piwne oczy, 186cm wzrostu no i w Twoim wieku! Tańczyć też umie
Nie przemeczaj się z tymi skurczami dzisiaj

Ja też miałam beznadziejną noc, od 2 nie spałam bez powodu...

Dzisiaj już pierwsza czkawka od rana

Stary 2017-06-23, 08:00   #594
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Ja tez już dziś z luxmedu wizytę odpuszczam. W następny czwartek ktg i wizyta u lekarza który pracuje w szpitalu w którym chce rodzic. Niestety okazało się ze od 1 do 15 lipca jest na urlopie także średnio trochę No ale i bez niego urodzę przecież

Ja tez za tydzień w czwartek mam ktg😊 moja lekarka tez idzie na urlop w drugi tydzień lipca😕 ale tylko na tydzień podobno

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:04   #595
vadi
*sportaddict*

Siil a słyszałaś, że dowiedziono (ponoć), że herbatki koperkowe są rakotwórcze i absolutnie nie wolno ich podawać dzieciom? Bo ciągle się to przewija przez dobrą grupę na fb z ekspertami ("Od ciąży po macierzyństwo") ale aż ciężko mi uwierzyć

Przykładowe informacje o szkodliwości: http://dziecisawazne.pl/dlaczego-nal...pru-wloskiego/

Śpi mi się coraz gorzej, zmieniam pozycję co 30 sekund, nawet poduszka ciążowa nie pomaga Za to dzisiaj mi się śniło, że grupy ludzi były manipulowane przez substancję, którą pokrywano podogę, bo w ten sposób przenikała ona do ciała No i we śnie Tż mi podpadł, więc ma trochę przerąbane

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-06-23 o 08:06
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:05   #596
etusiaaa
Wtajemniczenie

Ja dziś tak apuchniete jestem ze masakra 😕

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017

Edytowane przez etusiaaa
Czas edycji: 2017-06-23 o 08:08
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:05   #597
vadi
*sportaddict*

I trzymam mocno kciuki za wszystkie współwizytujące dzisiaj!
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-23, 08:05   #598
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Morelle nie, to nie dla mnie mieszkanie u rodziców :P ma to masę plusów ale jednak ja już się odzwyczailam i lepiej mi było mając swoją kuchnie itd nadal się trzymam planu, ze na przełomie roku będę kupować mieszkanie, dzięki temu jeszcze przez kilka miesięcy odloże trochę i będę próbować się załapać na MDM ale za mocno na to nie liczę no ale zobaczę też jakie mieszkania będą bo nic na siłę, niestety do Wrocławia nie wrócę bo mnie samej nie będzie stać na kupno mieszkania czy wynajem a do tego koszty żłobka itd :/ więc zostaje w tej miejscowości... Tylko nie wiem jak to będzie z pracą i czasem jak to kiedys Vadi napisała mam ochotę usiąść na krześle i kiwać się na boki ale jak coś to wynajmę i bede u rodziców...wiem jednak, że jeśli los by mi sprzyjał i bym dostała dopłatę to nie można przez 5l wynająć. Jednak czuję ze jak teraz tego nie zrobię to zdziadzieje psychicznie, że jest tak, a nie inaczej :P

Darietta to juz taki etap, że większości z nas już ciężko z tym oddychaniem, jedzeniem :/ za pionizacje
jesteś dzielna dziewczyna podziwiam ze sobie tak super radzisz

Cytat:

Super dziś pedicure? Ja muszę się wybrać za tydzień. Jeszcze nie jest konieczny ale potem nie będzie pewnie czasu.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Samantha brawo za wizytę!
Czyli na ktg żadne skurcze się nie pisały? Szkoda, że nie spojrzała np. czy jest rozwarcie już jakieś...

To jeszcze mocniej trzymam kciuki żeby jak najszybciej przeszło!
Oby to już była końcówka tak jak piszesz
Nam z żelów do dziąseł najbardziej podpasował Denti baby, ale to na takie delikatniejsze ćmienie chyba, na mocny ból pewnie za słaby... No i dentinox ponoć jest dobry z tych mocniejszych, ale ja nie próbowałam.

Dzięki za inf o chusteczkach
Znam dobrze te histerie z byle powodu... Trzymaj się
U nas ostatnio była z tym masakra, już byłam u kresu wytrzymałości, bo były totalnie od czapy i nic się nie dało z nimi zrobić, żadne rozmowy ani przytulnie nie pomagało, a histeria na maksa bo np. klocek źle przyczepiłam Już mnie szlag trafiał
Ale któregoś wieczoru pomyślałam sobie, że córa ma teraz tyle ciężkich przeżyć w przedszkolu, jakieś swoje przejścia z innymi dziećmi i przedszkolankami, a tam nie pozwala sobie za bardzo na okazywanie silnych emocji, wszystko w sobie dusi. I że może potrzebuje w domu wyrzucić z siebie te trudne emocje z całego dnia i po prostu chwilę popłakać i powrzeszczeć bez powodu. Jak to sobie uświadomiłam to jakoś inaczej na nią spojrzałam i przestało mnie aż tak wkurzać, że wścieka się bez powodu i od razu te histerie też stały się krótsze i może nawet rzadsze - odpukać!!!

Hehehe ja też zaokrągliłam sobie w dowodzie do 160 Ale od liceum wyciągnęło mnie jeszcze te pół centymetra i teraz rzeczywiście mam tyle

Wow, już nieźle blisko u Ciebie!

Te herbatki koperkowe mają masę cukru, przynajmniej parę lat temu miały, więc warto zwracać uwagę żeby były bez, bo po co maluszkowi cukier w jelitach Chyba z Hipp widziałam bez cukru...

Na wzdęcia, kolki, położna ostatnio na spotkaniu polecała kropelki SAB simplex, mówiła że dużo skuteczniejsze od Espumisanu. Dziewczyny też tu o nich pisały kiedyś.
Położna twierdziła że nie ma sensu podawać profilaktycznie probiotyków, sama już nie wiem czy dawać czy nie...
Dziewczyny polecały tu Floractin, jest też BioGaia, Dicoflor...

No to Cię wyprzedziłam U mnie wczoraj 106cm wyszło Czyli rzeczywiście mi ten brzuch wielki wywaliło
Ja już nie mam wzrostu w dowodzie
Stary 2017-06-23, 08:17   #599
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Siil a słyszałaś, że dowiedziono (ponoć), że herbatki koperkowe są rakotwórcze i absolutnie nie wolno ich podawać dzieciom? Bo ciągle się to przewija przez dobrą grupę na fb z ekspertami ("Od ciąży po macierzyństwo") ale aż ciężko mi uwierzyć

Przykładowe informacje o szkodliwości: http://dziecisawazne.pl/dlaczego-nal...pru-wloskiego/

Śpi mi się coraz gorzej, zmieniam pozycję co 30 sekund, nawet poduszka ciążowa nie pomaga Za to dzisiaj mi się śniło, że grupy ludzi były manipulowane przez substancję, którą pokrywano podogę, bo w ten sposób przenikała ona do ciała No i we śnie Tż mi podpadł, więc ma trochę przerąbane
Nam mówili, że żadnych herbatek nie podaje się do 6 miesiąca życia, bo nie ma takiej potrzeby, a moze zaburzać kp. Co do kropelek - jako takie na gazy to położna mówiła w SR, że wszystkie takie same, u jednych dzieci działają, u drugich nie. Probiotyki i enzymy - tylko od lekarza. Natomiast jej zdaniem i z jej doswiadczenia wynikało, że najwięcej dawał regularny, czyli 1-2 razy dziennie, masaz brzuszka. I tak od pierwszych dni - pozwala mechanicznie przepchnąć gazy z jelit. Oczywiście mowa o dzieciach zdrowych, bez stwierdzonych alergii, ale wtedy i objawy nieco inne. Nie zaprzeczała, że sporo rodziców stosuje krople, ale uważa, że różnicę widać dopiero u tych, którzy regularnie masują. A taki masaż to 5 minut, a na pewno nie zaszkodzi.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:17   #600
siilmariien
Wtajemniczenie

Morelle, Vadi kciuki!

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

O rany, nie słyszałam nic o tym
Ja na szczęście nie dawałam takich herbatek, bo właśnie parę lat temu ciężko było znaleźć stacjonarnie żeby miała w składzie 0% cukru albo zamienników, zresztą nie byłam przekonana do jakiegokolwiek dodawania nawet wodą...
Też ciężko mi w to uwierzyć, na tym portalu dziecisawazne już się trochę przejechałam, większe zaufanie mam np. do Mataja, ale nie patrzyłam czy coś o pisały na ten temat...
Niezły sen

Cytat:
Ja już nie mam wzrostu w dowodzie
Ja się jeszcze załapałam z wymianą przed wejściem nowych
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości