![]() |
#541 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
![]() ![]() ale że jak na urlop? teraz przed porodem? jedziecie?? Cytat:
![]() dlugasne szyje haha ciekawe czy do porodu bedziemy sie tak z nich cieszyć ![]() znow zjadlam miske truskawek. chyba pęknę!
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z 3 miesiące temu miałam 11,8 z tendencją spadającą ![]() Cytat:
![]() I kazał Ci leżeć z taką szyjką? U mnie tydzień później 2 cm i 2500 g ![]() Ale teraz strasznie kaszlę i boję się, że to pogarsza sprawę... Carolles ![]() Super, że wszystko ok po wizycie ![]() Cytat:
![]() Kciuki za postępy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() Tż nie pojechał na pogotowie bo niby lepiej z nim, zobaczymy jutro. Mam nadzieję że pójdzie do lekarza bo się martwię. Gdybym tam była to już dawno by był po badaniach a tak nie wplyne na niego.
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Carolles ale super wieści z wizyty, gratki
![]() Ja dziś byłam na sekundę w galerii i poszłam tylko do hm, do którego jest kawałek drogi. Wrócić już nie miałam siły ![]() ![]() Aha i przybijam pionę tym ze 164 cm wzrostu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
5,5 kg ![]() Minini gratulacje za wizytę !! ale dziś nas dużo było u gina aż się gubię. Jon,Mała -ja nadal mam skurcze ale nie mam siły mierzyć ,brzuch pobolewa 2 razy miałam taki mocny ścisk.Nie wiem co mam z dupą zrobić do tego jakaś wichura się zaczyna i musiałam okna pozamykać boje się ,że jak się położę to nie zasnę... Zaczynam się denerwować tym poorodem jeszcze przeczytałam opis czerwcówki jakiś masakryczny ,że się darła i ją nierówno znieczulili itp obłęd. Nulka a jak u Ciebie?? Czy Ty też się zaczynasz stresować mając coraz więcej objawów?
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Wypadałoby iść spać, bo przecież za jakieś 2h będzie pewnie pobudka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Chilli to ja już na żadne czerwcówki nie wchodzę
#549 |
Wtajemniczenie
|
Chilli to nie denerwuj się i spróbuj zasnąć, oby się wyciszyło skoro Tż nie ma
![]() Ciekawe o której u mnie będzie burza, niby z zachodu idzie ale jakoś cisza póki co Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#550 |
Zadomowienie
|
550 postów w 1,5dnia??
Morele chyba za szybko dopisalas tą porodówke w tytule ![]() ![]()
![]() |
#551 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Karolinuusia fajny pokoik
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ciuszki jutro wstawiam, tyle co się zmieści potem na suszarce ![]() ![]() Miałam wczoraj taki zestaw, tylko cebulowe chipsy ![]() Ja też w klubie 160cm ![]() Cytat:
![]() Aż zmierzyłam obwód brzucha, okazało się że miarka od maszyny do szycia jest za krótka! ![]() ![]() Druga wykazała 106cm..... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jesteś bardzo dzielna! ![]() ![]() ![]() (nie wiem czy podajecie coś przeciwbólowego - pamiętam że nasza pediatra mówiła, że jak jest intensywne ząbkowanie, to nawet zapobiegawczo można podawać paracetamol co 2 dni, a jak taki silny ból że maluszek płacze, to od razu) Cytat:
![]() ![]() ![]() Wagą się nie przejmuj, to na pewno zawartość brzucha + może jakaś woda czy opuchnięcia, pełny pęcherz itd. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Jeszcze a propos Bavarii ze zdjęcia Nonie, wspomniałam dzisiaj mężowi żeby jak robi zakupy kupił mi kilka piw 0,0 żeby były w lodówce, bo w taki gorąc czasem mogę mieć ochotę wieczorem na coś zimnego z lodówki. Poszedł do sklepu jak usypiałam córę i kupił zgrzewkę Bavarii ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-06-22 o 23:02 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
Sillmarien nie pocieszasz, myślałam ze z czasem to przejdzie.
A z ciuszkami jednak będę ostatnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
U mnie właśnie mega burza się zaczyna zamknęłam i zasloniłam okna. Nienawidzę burzy przyznam się że boje się burzy.
A co do chodzenia to po domu troszke pochodzilam w tym tygodniu trochę do kuchni i do rodziców do pokoju. Ale ciężko jest. Do obiadu usiadlam ale nie dalam rady pochylić się nad talerzem bo duszno mi sie robiło. I chwile posiedziałam pogadałam i musiałam się położyć na lewy bok żeby oddech złapać. Od poniedziałku chce wyjść przed blok ale zobaczymy czy dam radę. Bo nigdzie nie ma ławki żebym usiadla w razie co. |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Zostało mi jeszcze 10str do nadrobienia ![]() Po wizycie wszystko okay. Miałam w sumie tylko ktg . Mały na ktg wychodzi perfekcyjnie jak to określiła położna szczęśliwe dziecko. Powiedziała mi , żebym sobie kupiła chustę i wiązała brzuch. Nie mam pojęcia gdzie tego szukać ![]() Mówiła , ze brzuch mi opada i ciągnie mnie w dół i moje więzadła mi tak bolą raczej nizli ze to wątroba. Tz mi potem powiedział , ze jak zaczęłyśmy o tej wątrobie mówić to miał już przeczucie , ze ona mnie do szpitala położy. Kurna nie pomyślałam o tym i żałuje mogłam powiedzieć ze mi napier*a ta wątroba to by może mnie zbadali lepiej wzdłuż i wszerz . A on już przerażenie miał w oczach i bardzo dobrze ![]() Położna mówiła ze jak chce to nie muszę czekać do 41-42tc aż coś się rozkręci tylko , ze mogę zaczekać 40tygodi plus i zrobią mi cc. Lipa tak na zimno ale z drugiej strony mam stress , ze będę rodzic 5kg i ze nie dam rady. Ona mi mówiła żebym to z ginem obgadana i za tydzień mam wizytę z ginem. Dziwnie u Was jest bo u mnie wizyty są do samego końca ciąży. A i mówiła tez , ze natura sama wie co robi i ze rzadko zdarza się tak , ze dziecko rośnie do takich rozmiarów żeby nie można było go wypchać , ze dziecko rośnie do rozmiarów takich jakie matka ma możliwości lub poprostu jak jest za duże to poród nie będzie postępował np.nie będzie rozwarcia tak jak u mnie to było z pierwszym synem. Ciekawe ![]() Także Chilli nie bój się 4.5kg może poprostu takie masz warunki ze dasz radę, a jak nie to cc. Na tym etapie już nic nie zrobimy i czasu nie cofniemy . Bo ja sobie tak myślałam ze może gdybym mniej jadła może było mi ćwiczyć więcej nie wiem coś żeby dziecko takie duże nie było, ale ona mówiła ze to nie ma znaczenia i ze dziecko se urośnie tyle ile zechce No chyba ze ktoś się głodzi to wtedy wiadomo płód będzie niedożywiony i mniejszy. Zobaczymy jak to będzie ![]() Wrzucajcie tu dziewczyny jakieś ciekawe filmiki jak znacie z yt czy coś takiego. Ja znalazłam niechcący taki filmik i mi się ta pozycja do porodu podoba . Aczkolwiek takie już zejście z kanapy na dół to nie dla mnie bo chyba bym na twarz poleciała oraz moja głowa nie lubi być niżej niż reszta ciała. https://youtu.be/78ecvkU-gt0 Tz jak wróci ma mi dopompować piłkę moja na maxa i będę na niej skakać . Może mi się uda wygnać tego gnomiusza bo jak nie to powiedziałam Tz ze se chyba kupię jakieś ogórka i się nim wybzykam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podawałam jej kilka razy pedicetamol albo ibum, ale bez różnicy jest, czy to przed spaniem czy jak się już obudzi... No i jest 00:40 i tradycyjnie pobudka z rykiem. Ciekawe do której dziś posiedzimy... Etusia spróbuje z tym tantum verde ale nie mam wielkich nadziei, nie pomaga camilia, bobodent z lidokainą ani przeciwbólowe, pocieszam się ze już trzy czwórki się jej przebiły wiec może za kilka dni będzie po wszystkim, dopóki oczywiście nie zaczną wychodzić trójki ![]() Sill ja zjadłam z mężem ostatnia paczkę chipsów przed porodem we wtorek ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
Brawa za wasze wizyty za gbs i za cukier dziewczyny
![]() ![]() Pestycyda super wózek ![]() ![]() Sillmariien - ja używam tych water wipes . Drogie są u mnie jak cholera , ale będę je kupować na zmianę z huggies naturals. Huggies są fajne bo są bardzo mokre. U mnie nic nie uczulały te water wipes. Wzielam sobie paczkę do szpitala. Natrafiłam jeszcze na takie fajne tez. Fajnie ze są biodegradowalne to dla mnie jest ważne i można je spuścić w kiblu to i sobie użyje https://www.amazon.com/gp/product/B0...=pregnchick-20 U mnie dzisiaj dzień wariatów jest w domu. Alex od rana humor miał taki ze tylko płakał o byle co. Na dworzu 30stopni a on wyszedł z auta w parku i zaczął wyć aż się zanosił ze mu zimno. Nie miałam bluzy bo sorry No zimno nie jest. My z Tz znów szczeny do podłogi i wtf?! Co mu jest ![]() W końcu go wyprzytulalam żeby się uspokoił i przestał płakać . Kolejna fala przyszła w domu jak chciał z Tz tory budować . Chciał coś zbudować czego się nie dało i dostał histeri. No nic go nie mogło uspokoić . Ja zamknęłam drzwi od sypialni o poszłam spać bo ledwo na oczy widziałam. Tz mnie obudził przed wyjściem do pracy . Polezalam jeszcze chwilkę wstaje i z przerażeniem myśle co taka cisza gdzie jest starszak mój, a on zasną na kanapie. 17:50 a on spi dalej także cudowna noc się zapowiada. Budziłam go kolka razy nie wstaje i koniec. Do tego jest przykryty kocem po szyje bo mu zimno a ja się topie i chodzę gola praktycznie ![]() ![]() ![]() Chilli - Twoja szwagierka to naprawdę jest porąbana. Szkoda mi tego chłopaka . Mam nadzieje , ze jednak wyrośnie na mądrzejszego niż matka. A chrześniak nieziemski ![]() ![]() Mała - hahahah Tymon rozwalił system ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#558 |
Zakorzenienie
|
Znów nie mogę spać jest mi okropnie gorąco przez okno dachowe . Dziś ide się zorientować w cenach za rolety bo chyba padne... A tz marudzi i mi nie chce szerzej okna otworzyć ...
Ja też z tych niższych 160 ![]() Co do hemoglobiny to ja bardzo polecam jak ktoś się źle czuje po tabletkach z żelazem jak ja sok z pokrzywy ostatnio mi bardzo podniósł . Później jak nie pilam znów spadło do 10,9 a teraz pilam przez tydzień i już mam 11,2 więc coś daje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#559 |
królikoholiczka
|
Ja też już nie śpię
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Też nie śpię od 4.
Co do wzrostu ja mam 164 ale do dowodu podałam 165 bo jakoś lepiej wyglądało. Mąż ma ponad 180 więc malutka jestem do niego. Jestem ciekawa po kim mała wzrost odziedziczy. 4 tygodnie temu ginka mówiła że ma długie kopytka teraz jak miezyła wyszło w 37+1 że ma na 36+4. I czy będzie łysa po tatusiu hehe. Pisałyście też o szczotkach dla malucha ja nie biore do szpitala. Ale musze w weekend otworzyć moją i sprawdzę czy nie śmierdzi kozą bo też wziełam z naturalnym włosem o ile dobrze pamietam canpola U mnie wszystko dają więc dla małej biore tylko chusteczki nawilżone tak mowiła położna żeby tylko to zabrać. |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||
Zakorzenienie
|
Minini i Sam gratuluję udanej wizyty!
Sam to zależy od lekarza. Ja też mam wizyty do samego końca ciąży i to w ostatnim mies co tydzień. Cytat:
Dla mnie optymalne jest moje 161 cm ![]() Moja babcia zawsze mówiła, że kobieta powinna być mała, żeby ją facet na rękach mógł nosić ![]() Cytat:
![]() U mnie znowu ciężka noc. Od 1 do 5 MasakRa. Nie mogę już spać na żadnym boku. Wszystko mi drętwieje. Mam dość. Jeszcze przyszła do mnie przed chwilą mama czy zostanę teraz do 8 rano z 5mc dzieckiem sąsiadki. A na 9 mam kosmetyczkę. Także zbieram się pod prysznic. Chilli jak skurcze? Nulka odmelduj się ![]()
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#563 |
królikoholiczka
|
Mój ma 170wiec oboje jesteśmy niscy. Ale mi to nie przeszkadza.
Mnie cały czas boli lewy nadgarstek ![]()
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Współczuję :/ wkurzające to jest.
Ja miałam od zawsze 3 wymagania: musi umieć tańczyć, min. 185cm i min. w moim wieku ![]()
#565 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() Coś wczoraj mówiłam o tym że mała spokojna? Cofam to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja, nie mogę spać
#567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyne co to podobali mi się bruneci o piwnych oczach, a mam ciemnego blondyna z niebieskimi ![]() U mnie na wadze znowu jakaś anomalia: 1kg mniej. Nam nadzieję, że mała rośnie :/ ---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
Hehe nie ma spania ![]()
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze mówiłam że mój mąż będzie łysy i będzie miał na imię Marcin wszyscy się śmiali i nie żebym specjalnie szukała ale takiego spotkałam. Wyższego też chciałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze znowu mam skurcze :/ a dziś dużo chodzenia mnie czeka.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.