Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-22, 22:31   #541
minini
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Emilia mam nadzieje ze z Twoim tz juz lepiej! I Tobie życzę przespanek nocki bo ostatnio sie wymeczysz strasznie.

Chilli spokojnie! Matka natura wie co robi 😉 dziś mpj gin mówi ze mieli poród przez cc maly moal 5,5 kg

Mała Twój syn jest mega 😀

Etusia urocza córcia 😍

Cashmere Gratki za wizyte u diabetologa. Oby cukrzyca zniknela po porodzie!

Nonie super ze u Was wszystko ok 😉

Morelle, Vadi, Myszowata kciuki za wizyty jutrzejsze!

Pestycyda piękny wózek!

Xzora ten deser Jaki masz piękny taras

Hej Calineczka! Ale miałas przygód. Dobrze ze Wam się nic nie stalo. Zdrówka Ci życzymy! 😙

Taedio tylkom odpoczywac masz! Bo jak nie to będzie "halo szefuncio prosze przyjechać na wizaż" 😂

Darietta ja jestem tego zdania co Mała. Powoli zaczynalabym juz chodzić bo na poród a potem zajmowanie się dzieckiem trzeba mieć sil. Wiadomo ze nie od razu spacery urzadzac ale po domu już bym chodziła. Tymbardziej ze jestes u rodzicow. Nie jestes sama. Choćby nawet coś sie zaczęło dziać to masz na kogo liczyć.

Orangemisia gratuluje wizyty! Ładna waga 😉

Devileek, Gosiutka, Minini gratuluje wizyt! 😉

Ja tez po wizycie 😊 36 tc. U mnie jak zwykle wszystko książkowo. Szyjka dluga, zamknieta. Gbs ujemny. Wyniki morfo+mocz ok. Hemo mam 13 a nie specjalnie o to dbam😁 Mała "kruszynka" waży 2,5 kg :szok: a dałabym sobie rękę uciąć ze bedzie ważyć minimum 3 kg 😛 ktg super. Za 3 tygodnie kolejna wizyta,juz ostatnia a potem czekamy na rozwój wydarzeń. Doktorek mówi ze spokojne na tydzien możemy na urlop jechac 😂

Mam dziś od rana zgage! Ide spac może ja ucisze😒 dobrej nocki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
super wieści z wizyty!
ale że jak na urlop? teraz przed porodem? jedziecie??

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Minini
Brawo! witaj w klubie dlugaśnych szyj!

Chilli
Trzymam kciuki... za cokolwiek niech.przejdzie.lub.niech się zaczyna!

Hugo tez dziś spokojniejszy, wierci się, ale daje żyć
Skurczy dziś nie liczyłam... sxkoda czasu.

dobrze że synek w brzuchu dał Ci dzis troche spokoju

dlugasne szyje haha ciekawe czy do porodu bedziemy sie tak z nich cieszyć

znow zjadlam miske truskawek. chyba pęknę!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 22:35   #542
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Co za hemo! Wow! Weź nie oszukuj

Tak mąż o mnie zadbał
Z 3 miesiące temu miałam 11,8 z tendencją spadającą

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
W poniedziałek mam kontrole wiec będę miała aktualne dane

Ostatnio w 33t4d, szyjka 2,2cm i około 2300g wagi. W ciągu 11 dni szyjka skróciła mi się wtedy o około 0,7cm, podejrzewam ze teraz będzie podobnie jak nie więcej :P

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

I kazał Ci leżeć z taką szyjką?
U mnie tydzień później 2 cm i 2500 g
Ale teraz strasznie kaszlę i boję się, że to pogarsza sprawę...

Carolles
Super, że wszystko ok po wizycie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
w takim razie przekazuję Ci mój 1 cm

nie moge isc spać, mąż jeszcze szlifuje sciany. a musimy pogadac jeszcze pare rzeczy ustalic z tym remontem.. zaraz padne.. on chyba też...
i kurczak zagrodowy na niego czeka w piekarniku. mial zjesc na obiad a poszedl robić. pełna mobilizacja dzis powiedzialam mu po wizycie ze za 3 tyg. moge rodzić. chyba dodatkowo sie przeraził. no cóż, mnie tez nie jest lekko

Kciuki za postępy
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 22:36   #543
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Emilia mam nadzieje ze z Twoim tz juz lepiej! I Tobie życzę przespanek nocki bo ostatnio sie wymeczysz strasznie.

Chilli spokojnie! Matka natura wie co robi 😉 dziś mpj gin mówi ze mieli poród przez cc maly moal 5,5 kg

Etusia urocza córcia 😍

Pestycyda piękny wózek!

Hej Calineczka! Ale miałas przygód. Dobrze ze Wam się nic nie stalo. Zdrówka Ci życzymy! 😙

Taedio tylkom odpoczywac masz! Bo jak nie to będzie "halo szefuncio prosze przyjechać na wizaż" 😂

Darietta ja jestem tego zdania co Mała. Powoli zaczynalabym juz chodzić bo na poród a potem zajmowanie się dzieckiem trzeba mieć sil. Wiadomo ze nie od razu spacery urzadzac ale po domu już bym chodziła. Tymbardziej ze jestes u rodzicow. Nie jestes sama. Choćby nawet coś sie zaczęło dziać to masz na kogo liczyć.

Ja tez po wizycie 😊 36 tc. U mnie jak zwykle wszystko książkowo. Szyjka dluga, zamknieta. Gbs ujemny. Wyniki morfo+mocz ok. Hemo mam 13 a nie specjalnie o to dbam😁 Mała "kruszynka" waży 2,5 kg :szok: a dałabym sobie rękę uciąć ze bedzie ważyć minimum 3 kg 😛 ktg super. Za 3 tygodnie kolejna wizyta,juz ostatnia a potem czekamy na rozwój wydarzeń. Doktorek mówi ze spokojne na tydzien możemy na urlop jechac 😂

Gratulacje!

Tż nie pojechał na pogotowie bo niby lepiej z nim, zobaczymy jutro. Mam nadzieję że pójdzie do lekarza bo się martwię. Gdybym tam była to już dawno by był po badaniach a tak nie wplyne na niego.

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 22:37   #544
emmos
Zakorzenienie

Carolles ale super wieści z wizyty, gratki

Ja dziś byłam na sekundę w galerii i poszłam tylko do hm, do którego jest kawałek drogi. Wrócić już nie miałam siły a chciałam jeszcze przed porodem wyprzedaże zaliczyć, jak żyć

Aha i przybijam pionę tym ze 164 cm wzrostu

Stary 2017-06-22, 22:40   #545
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:

Etusia urocza córcia 😍

Pestycyda piękny wózek!

gratuluję udanej wizyty!super wieści.
5,5 kg

Minini gratulacje za wizytę !! ale dziś nas dużo było u gina aż się gubię.

Jon,Mała -ja nadal mam skurcze ale nie mam siły mierzyć ,brzuch pobolewa 2 razy miałam taki mocny ścisk.Nie wiem co mam z dupą zrobić do tego jakaś wichura się zaczyna i musiałam okna pozamykać boje się ,że jak się położę to nie zasnę...
Zaczynam się denerwować tym poorodem jeszcze przeczytałam opis czerwcówki jakiś masakryczny ,że się darła i ją nierówno znieczulili itp obłęd.

Nulka a jak u Ciebie??
Czy Ty też się zaczynasz stresować mając coraz więcej objawów?
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 22:40   #546
emmos
Zakorzenienie

Wypadałoby iść spać, bo przecież za jakieś 2h będzie pewnie pobudka

Stary 2017-06-22, 22:41   #547
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Etusia urocza córcia 😍

Pestycyda piękny wózek!

Super, gratki za wizytę i kolejną piękną hemo!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-22, 22:41   #548
emmos
Zakorzenienie

Chilli to ja już na żadne czerwcówki nie wchodzę

Stary 2017-06-22, 22:44   #549
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Chilli to nie denerwuj się i spróbuj zasnąć, oby się wyciszyło skoro Tż nie ma

Ciekawe o której u mnie będzie burza, niby z zachodu idzie ale jakoś cisza póki co

Stary 2017-06-22, 22:46   #550
minini
Zadomowienie

550 postów w 1,5dnia??
Morele chyba za szybko dopisalas tą porodówke w tytule w takim tempie to w tydzien zamkniemy ten wątek bez rodzenia
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 23:00   #551
siilmariien
Wtajemniczenie

Karolinuusia fajny pokoik I fajna szafa!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Pestycyda - a ile masz wzrostu? Dalej ćwiczysz jogę? Ja wczoraj dłużej pocwiczylam na tarasie a dzisiaj tylko szybkie rozciąganie. A i wczoraj jak weszłam na chwile do domu to ktoś mi matę zajął Załącznik 7119636
Ale masz super taras i widok No i tak jak dziewczyny już pisały: pięknego pieska To ten łobuz co Ci skacze na brzuch czasem? A koty maty Ci nie niszczą? Moja zawsze dorwała jak zostawiłam na chwilę rozłożoną i ostrzyła na niej pazury...

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Ale teraz mam traumę jak słyszę piski, albo szybko zbliżający się za nami samochód...

To będziemy prać razem w przyszłym tygodniu
Też mam taką traumę. Jak byłam w podstawówce i czekaliśmy w aucie na skręt w lewo, wjechał w nas jakiś facet. Do tej pory jak samochód w którym jadę stoi ostatni np. w korku czy na światłach, albo hamuje, a ja siedzę z tyłu - jak wtedy w podstawówce, to oglądam się mimowolnie żeby sprawdzić czy zbliżające się do nas kolejne auto zwalnia i czy ktoś w nas zaraz nie wjedzie Strasznie mnie to wkurza, ale to już odruch automatyczny, nie potrafię nad tym zapanować.

Ciuszki jutro wstawiam, tyle co się zmieści potem na suszarce Jeszcze mąż będzie musiał znaleźć czas żeby to wszystko poprasować, więc wolę przed weekendem

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Laysy solone dla mnie I warka cytrynowa
Miałam wczoraj taki zestaw, tylko cebulowe chipsy

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Mama 160 cm wzrostu.
Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
160cm witam sie w gronie tych nizszych
Ja też w klubie 160cm

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Mała nie wszystkie czuje, tzn wgl nie da bolesne, te o większej mocy to twardnienia całego brzucha, lekko brakuje mi tchu wtedy.
Kurcze to ja mam dzisiaj cały dzień takie twardnienia brzucha + brak tchu...

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Bo mówimy o wzroście, nie o obwodzie brzucha? haha
Aż zmierzyłam obwód brzucha, okazało się że miarka od maszyny do szycia jest za krótka!
Druga wykazała 106cm.....

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Szyjka miękka,zamknięta, brak rozwarcia. Gbs ujemny. Hemoglobina znów mi spadła na 10,9.
Kluska waży prawie 3,5 kg. Główka i brzuszek mają ok.33 cm. Następna wizyta za dwa tygodnie. Zobaczymy czy Tymon będzie nadal tyle przybierał na wadze. Możliwe,że skończy się na cc. Lekarz powiedział,że w ciągu tych dwóch tygodni mogę urodzić,ale nie muszę. Najlepiej żeby zaczęło się skurczami i próbą urodzenia sn, ale zależy ile klucha będzie ważyć w tym momencie i jak dużą będzie miała główkę/brzuszek (podobno sn może mieć max 40cm).
Gratuluję wizyty! Przypisał Ci żelazo?

Cytat:
Napisane przez Gosiutka Pokaż wiadomość
Ale dziś sporo wizyt - też dziś wizytowałam... ale u mnie zwiastunów porodu póki co brak , szyjka długa zamknięta, ale główka jest już niżej .. Oliwka ma już 3200gram (37tyg 5d)... mówił, że często pierworódki rodzą w 41-42 tyg, no ale nigdy nic nie wiadomo, także zobaczymy.. szczerze mówiąc wolałabym szybciej bo czuje się już ogromnie i na twarzy wydaje mi się, że też już widać ;/ no nic ale jeszcze chwilka ... współżycie wskazane ;p magnez mogę dalej brać..
Brawo za wizytę!

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
My też po wizycie . Mały wazy około 2800-2900 w 36t2d. Główka około 31 cm obwód.
Wszystko zamknięte nie zapowiada się na szybszy porod
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Z ząbkami tragedia, od dwóch tygodni nie przespała w miarę spokojnie nocy, potrafi płakać ciągiem godzinę-dwie i nie mogę jej uspokoić w ciągu dnia tez ma humory, najczęściej przy jedzeniu No bo ja boli chyba. Dziś na wieczór tez zasnąć nie mogła, siedziałam przy niej półtorej h, aż sama jak wyszłam z sypialni to się poryczalam z bezsilności tak wykończona jestem po całym dniu. Dobrze ze męża nie ma bo by pomyślał ze zwariowałam
No to się wyżaliłam.

Zdrówko dziewczyny bavarią jabłkową
Załącznik 7119771
Współczuję malutkiej i Tobie Oby szybko przestało ją męczyć!
Jesteś bardzo dzielna! Ja totalnie nie wyobrażam sobie przechodzić ząbkowania teraz w ciąży
(nie wiem czy podajecie coś przeciwbólowego - pamiętam że nasza pediatra mówiła, że jak jest intensywne ząbkowanie, to nawet zapobiegawczo można podawać paracetamol co 2 dni, a jak taki silny ból że maluszek płacze, to od razu)

Cytat:
ja po wizycie - 35tc. wszystko ok, szyjka 4,5 cm twarda zamknieta. moje kłucia to nic groźnego, powiedziala ze dziecko naciska przy wysiłku i tak to odczuwam.
i uwaga!! przytyłam 5kg od ostatniej wizyty!!! ma-sa-kra !! !!

usg tylko sprawdziła tętno, jest ok. nie mierzyła go wiec nie wiem ile waży
hemo bez zmian. pobrala wymaz do gbs.
nastepna wizyta za 3tyg.
niepocieszona jestem ze nie wiem jaki jest duży
ale ciesze sie że te kłucia nie skracaja mi szyjki tak jak w pierwszej ciazy po koniec sie działo.
Brawo za wizytę! Szyjka wymiata
Wagą się nie przejmuj, to na pewno zawartość brzucha + może jakaś woda czy opuchnięcia, pełny pęcherz itd.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Jeszcze a propos Bavarii ze zdjęcia Nonie, wspomniałam dzisiaj mężowi żeby jak robi zakupy kupił mi kilka piw 0,0 żeby były w lodówce, bo w taki gorąc czasem mogę mieć ochotę wieczorem na coś zimnego z lodówki. Poszedł do sklepu jak usypiałam córę i kupił zgrzewkę Bavarii I chipsy Ciekawe ile zdążę do porodu wypić i ile mi wyjdzie kg na + na najbliższej wizycie przez to żarcie...

Cytat:
Same piękne wieści, brawo!

Cytat:
nie moge isc spać, mąż jeszcze szlifuje sciany. a musimy pogadac jeszcze pare rzeczy ustalic z tym remontem.. zaraz padne.. on chyba też...
i kurczak zagrodowy na niego czeka w piekarniku. mial zjesc na obiad a poszedl robić. pełna mobilizacja dzis powiedzialam mu po wizycie ze za 3 tyg. moge rodzić. chyba dodatkowo sie przeraził. no cóż, mnie tez nie jest lekko
No i super, brawa dla męża za mobilizację!

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2017-06-22 o 23:02
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-22, 23:00   #552
calineczka3
Zadomowienie

Sillmarien nie pocieszasz, myślałam ze z czasem to przejdzie.

A z ciuszkami jednak będę ostatnia

calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 23:06   #553
darietta
Zakorzenienie

U mnie właśnie mega burza się zaczyna zamknęłam i zasloniłam okna. Nienawidzę burzy przyznam się że boje się burzy.
A co do chodzenia to po domu troszke pochodzilam w tym tygodniu trochę do kuchni i do rodziców do pokoju. Ale ciężko jest. Do obiadu usiadlam ale nie dalam rady pochylić się nad talerzem bo duszno mi sie robiło. I chwile posiedziałam pogadałam i musiałam się położyć na lewy bok żeby oddech złapać. Od poniedziałku chce wyjść przed blok ale zobaczymy czy dam radę. Bo nigdzie nie ma ławki żebym usiadla w razie co.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 23:06   #554
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Sillmarien nie pocieszasz, myślałam ze z czasem to przejdzie.

A z ciuszkami jednak będę ostatnia

Może przejdzie, u mnie to jednak było jak miałam z 12lat, może dlatego tak intensywnie wbiło się w głowę.
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 23:39   #555
Samantha7
Zakorzenienie

Hej!
Zostało mi jeszcze 10str do nadrobienia

Po wizycie wszystko okay. Miałam w sumie tylko ktg . Mały na ktg wychodzi perfekcyjnie jak to określiła położna szczęśliwe dziecko.
Powiedziała mi , żebym sobie kupiła chustę i wiązała brzuch. Nie mam pojęcia gdzie tego szukać
Mówiła , ze brzuch mi opada i ciągnie mnie w dół i moje więzadła mi tak bolą raczej nizli ze to wątroba.
Tz mi potem powiedział , ze jak zaczęłyśmy o tej wątrobie mówić to miał już przeczucie , ze ona mnie do szpitala położy. Kurna nie pomyślałam o tym i żałuje mogłam powiedzieć ze mi napier*a ta wątroba to by może mnie zbadali lepiej wzdłuż i wszerz .
A on już przerażenie miał w oczach i bardzo dobrze
Położna mówiła ze jak chce to nie muszę czekać do 41-42tc aż coś się rozkręci tylko , ze mogę zaczekać 40tygodi plus i zrobią mi cc. Lipa tak na zimno ale z drugiej strony mam stress , ze będę rodzic 5kg i ze nie dam rady.
Ona mi mówiła żebym to z ginem obgadana i za tydzień mam wizytę z ginem.
Dziwnie u Was jest bo u mnie wizyty są do samego końca ciąży.
A i mówiła tez , ze natura sama wie co robi i ze rzadko zdarza się tak , ze dziecko rośnie do takich rozmiarów żeby nie można było go wypchać , ze dziecko rośnie do rozmiarów takich jakie matka ma możliwości lub poprostu jak jest za duże to poród nie będzie postępował np.nie będzie rozwarcia tak jak u mnie to było z pierwszym synem.
Ciekawe
Także Chilli nie bój się 4.5kg może poprostu takie masz warunki ze dasz radę, a jak nie to cc. Na tym etapie już nic nie zrobimy i czasu nie cofniemy .
Bo ja sobie tak myślałam ze może gdybym mniej jadła może było mi ćwiczyć więcej nie wiem coś żeby dziecko takie duże nie było, ale ona mówiła ze to nie ma znaczenia i ze dziecko se urośnie tyle ile zechce No chyba ze ktoś się głodzi to wtedy wiadomo płód będzie niedożywiony i mniejszy.
Zobaczymy jak to będzie

Wrzucajcie tu dziewczyny jakieś ciekawe filmiki jak znacie z yt czy coś takiego. Ja znalazłam niechcący taki filmik i mi się ta pozycja do porodu podoba . Aczkolwiek takie już zejście z kanapy na dół to nie dla mnie bo chyba bym na twarz poleciała oraz moja głowa nie lubi być niżej niż reszta ciała.
https://youtu.be/78ecvkU-gt0
Tz jak wróci ma mi dopompować piłkę moja na maxa i będę na niej skakać . Może mi się uda wygnać tego gnomiusza bo jak nie to powiedziałam Tz ze se chyba kupię jakieś ogórka i się nim wybzykam

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 23:42   #556
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Karolinuusia fajny pokoik I fajna szafa!

Ale masz super taras i widok No i tak jak dziewczyny już pisały: pięknego pieska To ten łobuz co Ci skacze na brzuch czasem? A koty maty Ci nie niszczą? Moja zawsze dorwała jak zostawiłam na chwilę rozłożoną i ostrzyła na niej pazury...

Też mam taką traumę. Jak byłam w podstawówce i czekaliśmy w aucie na skręt w lewo, wjechał w nas jakiś facet. Do tej pory jak samochód w którym jadę stoi ostatni np. w korku czy na światłach, albo hamuje, a ja siedzę z tyłu - jak wtedy w podstawówce, to oglądam się mimowolnie żeby sprawdzić czy zbliżające się do nas kolejne auto zwalnia i czy ktoś w nas zaraz nie wjedzie Strasznie mnie to wkurza, ale to już odruch automatyczny, nie potrafię nad tym zapanować.

Ciuszki jutro wstawiam, tyle co się zmieści potem na suszarce Jeszcze mąż będzie musiał znaleźć czas żeby to wszystko poprasować, więc wolę przed weekendem

Miałam wczoraj taki zestaw, tylko cebulowe chipsy

Ja też w klubie 160cm

Kurcze to ja mam dzisiaj cały dzień takie twardnienia brzucha + brak tchu...

Aż zmierzyłam obwód brzucha, okazało się że miarka od maszyny do szycia jest za krótka!
Druga wykazała 106cm.....

Gratuluję wizyty! Przypisał Ci żelazo?

Brawo za wizytę!

Gratulacje!

Współczuję malutkiej i Tobie Oby szybko przestało ją męczyć!
Jesteś bardzo dzielna! Ja totalnie nie wyobrażam sobie przechodzić ząbkowania teraz w ciąży
(nie wiem czy podajecie coś przeciwbólowego - pamiętam że nasza pediatra mówiła, że jak jest intensywne ząbkowanie, to nawet zapobiegawczo można podawać paracetamol co 2 dni, a jak taki silny ból że maluszek płacze, to od razu)

Brawo za wizytę! Szyjka wymiata
Wagą się nie przejmuj, to na pewno zawartość brzucha + może jakaś woda czy opuchnięcia, pełny pęcherz itd.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Jeszcze a propos Bavarii ze zdjęcia Nonie, wspomniałam dzisiaj mężowi żeby jak robi zakupy kupił mi kilka piw 0,0 żeby były w lodówce, bo w taki gorąc czasem mogę mieć ochotę wieczorem na coś zimnego z lodówki. Poszedł do sklepu jak usypiałam córę i kupił zgrzewkę Bavarii I chipsy Ciekawe ile zdążę do porodu wypić i ile mi wyjdzie kg na + na najbliższej wizycie przez to żarcie...

Same piękne wieści, brawo!

No i super, brawa dla męża za mobilizację!

Podawałam jej kilka razy pedicetamol albo ibum, ale bez różnicy jest, czy to przed spaniem czy jak się już obudzi... No i jest 00:40 i tradycyjnie pobudka z rykiem. Ciekawe do której dziś posiedzimy...

Etusia spróbuje z tym tantum verde ale nie mam wielkich nadziei, nie pomaga camilia, bobodent z lidokainą ani przeciwbólowe, pocieszam się ze już trzy czwórki się jej przebiły wiec może za kilka dni będzie po wszystkim, dopóki oczywiście nie zaczną wychodzić trójki

Sill ja zjadłam z mężem ostatnia paczkę chipsów przed porodem we wtorek obiecałam sobie ze następne dopiero jak schudnę

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 23:53   #557
Samantha7
Zakorzenienie

Brawa za wasze wizyty za gbs i za cukier dziewczyny 🏻🏻

Pestycyda super wózek 🏻

Sillmariien - ja używam tych water wipes . Drogie są u mnie jak cholera , ale będę je kupować na zmianę z huggies naturals. Huggies są fajne bo są bardzo mokre. U mnie nic nie uczulały te water wipes. Wzielam sobie paczkę do szpitala.
Natrafiłam jeszcze na takie fajne tez. Fajnie ze są biodegradowalne to dla mnie jest ważne i można je spuścić w kiblu to i sobie użyje https://www.amazon.com/gp/product/B0...=pregnchick-20

U mnie dzisiaj dzień wariatów jest w domu. Alex od rana humor miał taki ze tylko płakał o byle co. Na dworzu 30stopni a on wyszedł z auta w parku i zaczął wyć aż się zanosił ze mu zimno. Nie miałam bluzy bo sorry No zimno nie jest. My z Tz znów szczeny do podłogi i wtf?! Co mu jest
W końcu go wyprzytulalam żeby się uspokoił i przestał płakać .
Kolejna fala przyszła w domu jak chciał z Tz tory budować . Chciał coś zbudować czego się nie dało i dostał histeri. No nic go nie mogło uspokoić . Ja zamknęłam drzwi od sypialni o poszłam spać bo ledwo na oczy widziałam. Tz mnie obudził przed wyjściem do pracy . Polezalam jeszcze chwilkę wstaje i z przerażeniem myśle co taka cisza gdzie jest starszak mój, a on zasną na kanapie. 17:50 a on spi dalej także cudowna noc się zapowiada. Budziłam go kolka razy nie wstaje i koniec. Do tego jest przykryty kocem po szyje bo mu zimno a ja się topie i chodzę gola praktycznie

Chilli - Twoja szwagierka to naprawdę jest porąbana. Szkoda mi tego chłopaka . Mam nadzieje , ze jednak wyrośnie na mądrzejszego niż matka.

A chrześniak nieziemski 🏻

Mała - hahahah Tymon rozwalił system Padłam. Dzieci są mega z tymi ich tekstami

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 03:53   #558
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Znów nie mogę spać jest mi okropnie gorąco przez okno dachowe . Dziś ide się zorientować w cenach za rolety bo chyba padne... A tz marudzi i mi nie chce szerzej okna otworzyć ...

Ja też z tych niższych 160

Co do hemoglobiny to ja bardzo polecam jak ktoś się źle czuje po tabletkach z żelazem jak ja sok z pokrzywy ostatnio mi bardzo podniósł . Później jak nie pilam znów spadło do 10,9 a teraz pilam przez tydzień i już mam 11,2 więc coś daje tyle że nie dobre trzeba z sokiem na szybko wypić

Stary 2017-06-23, 04:19   #559
emilia0508
królikoholiczka

Ja też już nie śpię

Stary 2017-06-23, 04:36   #560
darietta
Zakorzenienie

Też nie śpię od 4.
Co do wzrostu ja mam 164 ale do dowodu podałam 165 bo jakoś lepiej wyglądało. Mąż ma ponad 180 więc malutka jestem do niego. Jestem ciekawa po kim mała wzrost odziedziczy. 4 tygodnie temu ginka mówiła że ma długie kopytka teraz jak miezyła wyszło w 37+1 że ma na 36+4.
I czy będzie łysa po tatusiu hehe.
Pisałyście też o szczotkach dla malucha ja nie biore do szpitala. Ale musze w weekend otworzyć moją i sprawdzę czy nie śmierdzi kozą bo też wziełam z naturalnym włosem o ile dobrze pamietam canpola
U mnie wszystko dają więc dla małej biore tylko chusteczki nawilżone tak mowiła położna żeby tylko to zabrać.
Stary 2017-06-23, 04:46   #561
morelle_
Zakorzenienie

Minini i Sam gratuluję udanej wizyty!

Sam to zależy od lekarza. Ja też mam wizyty do samego końca ciąży i to w ostatnim mies co tydzień.

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Pokaz którego korsa wzięłaś? tez je ostatnio oglądałam, zazdroszczę kodu

Mi ostatnio tez żelatyna nie zastygła w serniku a robiłam jak w przepisie

Ślicznie wyglada pokoik

Ja tez dużo śpię w dzień

Ale słodziak ❤

Mój tez zaczął się migać

Współczuję tego ząbkowania umeczycie się we dwie

Ale burza u mnie jest masakra. Kwiatków w doniczkach mi szkoda na dworze

Ja mam 174cm i akurat optymalnie. Więcej mi nie trzeba.
Ja uwielbiam jet sety. Tylko tym razem wzięłam z łańcuszkami.

Dla mnie optymalne jest moje 161 cm nie chciałabym, żeby moja córka była wyższa. Niestety patrząc na ojca tak może być.
Moja babcia zawsze mówiła, że kobieta powinna być mała, żeby ją facet na rękach mógł nosić

Cytat:
550 postów w 1,5dnia??
Morele chyba za szybko dopisalas tą porodówke w tytule w takim tempie to w tydzien zamkniemy ten wątek bez rodzenia
Może chociaż 2 zdążą

U mnie znowu ciężka noc. Od 1 do 5 MasakRa. Nie mogę już spać na żadnym boku. Wszystko mi drętwieje. Mam dość.

Jeszcze przyszła do mnie przed chwilą mama czy zostanę teraz do 8 rano z 5mc dzieckiem sąsiadki. A na 9 mam kosmetyczkę. Także zbieram się pod prysznic.

Chilli jak skurcze?
Nulka odmelduj się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MK151H0B9-J11@12.jpg (9,8 KB, 55 załadowań)
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 04:47   #562
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Też nie śpię od 4.
Co do wzrostu ja mam 164 ale do dowodu podałam 165 bo jakoś lepiej wyglądało. Mąż ma ponad 180 więc malutka jestem do niego. Jestem ciekawa po kim mała wzrost odziedziczy. 4 tygodnie temu ginka mówiła że ma długie kopytka teraz jak miezyła wyszło w 37+1 że ma na 36+4.
I czy będzie łysa po tatusiu hehe.
Pisałyście też o szczotkach dla malucha ja nie biore do szpitala. Ale musze w weekend otworzyć moją i sprawdzę czy nie śmierdzi kozą bo też wziełam z naturalnym włosem o ile dobrze pamietam canpola
U mnie wszystko dają więc dla małej biore tylko chusteczki nawilżone tak mowiła położna żeby tylko to zabrać.
U mnie mąż 191 cm i mam nadzieję, że te geny zachowa dla syna.
Stary 2017-06-23, 04:52   #563
emilia0508
królikoholiczka

Mój ma 170wiec oboje jesteśmy niscy. Ale mi to nie przeszkadza.

Mnie cały czas boli lewy nadgarstek

Stary 2017-06-23, 04:54   #564
morelle_
Zakorzenienie

Współczuję :/ wkurzające to jest.

Ja miałam od zawsze 3 wymagania: musi umieć tańczyć, min. 185cm i min. w moim wieku
Stary 2017-06-23, 04:59   #565
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Ja miałam od zawsze 3 wymagania: musi umieć tańczyć, min. 185cm i min. w moim wieku
I pewnie trafiony?

Coś wczoraj mówiłam o tym że mała spokojna? Cofam to właśnie mnie boksuje co chwila

Stary 2017-06-23, 05:09   #566
emmos
Zakorzenienie

Witam się i ja, nie mogę spać

Stary 2017-06-23, 05:20   #567
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
I pewnie trafiony?

Coś wczoraj mówiłam o tym że mała spokojna? Cofam to właśnie mnie boksuje co chwila
Zawsze były spełnione te warunki
Jedyne co to podobali mi się bruneci o piwnych oczach, a mam ciemnego blondyna z niebieskimi

U mnie na wadze znowu jakaś anomalia: 1kg mniej. Nam nadzieję, że mała rośnie :/

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Witam się i ja, nie mogę spać

Hehe nie ma spania
Stary 2017-06-23, 05:57   #568
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Ja zawsze mówiłam że mój mąż będzie łysy i będzie miał na imię Marcin wszyscy się śmiali i nie żebym specjalnie szukała ale takiego spotkałam. Wyższego też chciałam.
Stary 2017-06-23, 06:00   #569
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Podawałam jej kilka razy pedicetamol albo ibum, ale bez różnicy jest, czy to przed spaniem czy jak się już obudzi... No i jest 00:40 i tradycyjnie pobudka z rykiem. Ciekawe do której dziś posiedzimy...

Etusia spróbuje z tym tantum verde ale nie mam wielkich nadziei, nie pomaga camilia, bobodent z lidokainą ani przeciwbólowe, pocieszam się ze już trzy czwórki się jej przebiły wiec może za kilka dni będzie po wszystkim, dopóki oczywiście nie zaczną wychodzić trójki

Sill ja zjadłam z mężem ostatnia paczkę chipsów przed porodem we wtorek obiecałam sobie ze następne dopiero jak schudnę

U nas czwórki tez były ciężkie i to z gorączka . Pozostałe oki

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 06:04   #570
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja zawsze mówiłam że mój mąż będzie łysy i będzie miał na imię Marcin wszyscy się śmiali i nie żebym specjalnie szukała ale takiego spotkałam. Wyższego też chciałam.
Hehe no I super

Kurcze znowu mam skurcze :/ a dziś dużo chodzenia mnie czeka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości