Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-23, 12:42   #691
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Myszowata
Jeszcze jest czas niech rosnie, zerowo i

Carolles
Ŝliczna , ja to sobie chyba dla siebie taką kupie

Dziewczyny a macie jakiś gotowy, fajny plan porodu? W sensie wzór?
Z checia bym sie zapoznała...

Wszystkie wyrazacie zgode na szczepienie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 12:42   #692
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cashmere gratuluje 38tc ja też mam floractin a chyba Nonie albo Carolles polecały to samo z espumisanem żeby ni tracić hajsu na sab simplex tylko dać więcej espumisanu.

Ja byłam na poczcie wysłać l4 do UP , w biedzie na chwilę kupiłam pizzę z lodówki i kinder bueno ,połaziłam trochę idę jeszcze za godzinkę do tej babeczki z ciuchami bo pojechała po towar może coś wezmę na krechę hehe.Mam dzisiaj mega w☠☠☠☠ na wszystko i wszystkich mam dosyć już wszystkiego dzisiaj.Nie chce mi sie gotować nie chcę mi się nic będziemy żreć świństwa ,dziś serwuje makaron z sosem ze słoika z lidla a na kolacje pizza ,mniammmm jeszcze chyba po laysy i pepsi pójdę bo mnie coś dzisiaj rozniesie mam w dupie... zadzwoniłam do mamy czy mogę się jutro na obiad wprosić to mi powiedziała ,że jedzie z ojcem bratu posprzątać biuro i nie wie czy się wyrobi da mi znać jutro hehe podziękowałam za pomoc w takim bądź razie poradzę sobie sama ale chyba też nie będę chciała żadnej pomocy od nikogo po porodzie ani żeby mi ktoś tu przesiadywał, nikogo o nic nie proszę mamy jedną wypłatę i kredyt i od nikogo nie pożyczam pieniędzy nie wymagam pomocy a sama wszystkim ciągle pomagam bo jak coś się dzieje to wszyscy do mnie najpierw dzwonią.Wyć mi się chcę i jakbym mogła to bym wyła ale wiem ,że tż jak tak zrobię to tż powie ,że to nasze ostatnie dziecko jak mam w takie stany wpadać,jeszcze spotkałam koleżankę i oczywiście rada no to bierz tżta i do wyra ja tak zrobiłam i zaraz urodziłam a pindola to mu chyba trytytką ścisnę żeby stał no fuckkkk nie zmuszę Go skoro ma opory i wcale mu się nie dziwię bo cały brzuch mi lata...i oczywiście wszyscy dzwonią z pytaniem już urodziłaś ?? sorry dziewczyny ale musiałam się wyżalić a nie mam komu.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 12:44   #693
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Myszowata Malutka jest Twoja córka kurcze nadal nie macie terminu ustalonego ojej :/

Ja chyba rezygnuje ze szlafroka mi jest ciągle gorąco i nie wierzę że go użyje...

W ogóle jaka akcja poszłam sobie połazic i do rossmana po brakujące rzeczy do torby do szpitala jak mnie zaczęło kłuć na dole nie wiem czy w szyjce czy co ale nie mogłam iść co kilka kroków taki przeszywający ból masakra myślałam ze nie dojdę do domu wydygalam jak nie wiem co, szłam już tip topami dosłownie do domu i chyba z 20 razy mnie tak zakuło ale już leżę i się nie ruszam akurat ja mam daleko do donoszonej to niech Mały nie kombinuje nic :P
Ja zamiast szlafroka wzięłam cienki sweterek.

Mnie też ostatnio tak klulo. Lez i się nie ruszaj! Odpoczywaj kobieto!

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 12:46   #694
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

zaparzyłam sobie chyba 3 litry herbaty z malin wypije naraz chyba i obeżre sie wiesiołkiem to może coś zdziałam
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 12:51   #695
Agg_s
Wtajemniczenie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Emmos, gdzie kupiłaś szlafrok? Ja kurczę nigdy nie nosiłam i nic nie mam i nie wiem czy brać czy nie... No nie lubię.. ale mówią weź bo będzie ci lepiej coś zarzucić na siebie

Myszowata, o, to fajnie jak na takie osłonki
A córcia to kruszynka Ci się szykuje

Chilli tule mocno!
Ale ściskanie pindola mnie rozbawiło, wybacz

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 12:57   #696
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Cashmere gratuluje 38tc ja też mam floractin a chyba Nonie albo Carolles polecały to samo z espumisanem żeby ni tracić hajsu na sab simplex tylko dać więcej espumisanu.

Ja byłam na poczcie wysłać l4 do UP , w biedzie na chwilę kupiłam pizzę z lodówki i kinder bueno ,połaziłam trochę idę jeszcze za godzinkę do tej babeczki z ciuchami bo pojechała po towar może coś wezmę na krechę hehe.Mam dzisiaj mega w na wszystko i wszystkich mam dosyć już wszystkiego dzisiaj.Nie chce mi sie gotować nie chcę mi się nic będziemy żreć świństwa ,dziś serwuje makaron z sosem ze słoika z lidla a na kolacje pizza ,mniammmm jeszcze chyba po laysy i pepsi pójdę bo mnie coś dzisiaj rozniesie mam w dupie... zadzwoniłam do mamy czy mogę się jutro na obiad wprosić to mi powiedziała ,że jedzie z ojcem bratu posprzątać biuro i nie wie czy się wyrobi da mi znać jutro hehe podziękowałam za pomoc w takim bądź razie poradzę sobie sama ale chyba też nie będę chciała żadnej pomocy od nikogo po porodzie ani żeby mi ktoś tu przesiadywał, nikogo o nic nie proszę mamy jedną wypłatę i kredyt i od nikogo nie pożyczam pieniędzy nie wymagam pomocy a sama wszystkim ciągle pomagam bo jak coś się dzieje to wszyscy do mnie najpierw dzwonią.Wyć mi się chcę i jakbym mogła to bym wyła ale wiem ,że tż jak tak zrobię to tż powie ,że to nasze ostatnie dziecko jak mam w takie stany wpadać,jeszcze spotkałam koleżankę i oczywiście rada no to bierz tżta i do wyra ja tak zrobiłam i zaraz urodziłam a pindola to mu chyba trytytką ścisnę żeby stał no fuckkkk nie zmuszę Go skoro ma opory i wcale mu się nie dziwię bo cały brzuch mi lata...i oczywiście wszyscy dzwonią z pytaniem już urodziłaś ?? sorry dziewczyny ale musiałam się wyżalić a nie mam komu.

Pisz nam tu jak coś Cię gryzie od razu robi się lepiej a z rodziną tak jest, najlepiej radzić sobie samemu i potem nie trzeba być wdzięcznym nikomu

Po jedzeniu ostatnio jest mi tak ciężko ze ledwo żyje. W ogóle rano się zle czuje a wieczorem mi wracają siły dopiero.
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 12:59   #697
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Myszowata Malutka jest Twoja córka kurcze nadal nie macie terminu ustalonego ojej :/

Ja chyba rezygnuje ze szlafroka mi jest ciągle gorąco i nie wierzę że go użyje...

W ogóle jaka akcja poszłam sobie połazic i do rossmana po brakujące rzeczy do torby do szpitala jak mnie zaczęło kłuć na dole nie wiem czy w szyjce czy co ale nie mogłam iść co kilka kroków taki przeszywający ból masakra myślałam ze nie dojdę do domu wydygalam jak nie wiem co, szłam już tip topami dosłownie do domu i chyba z 20 razy mnie tak zakuło ale już leżę i się nie ruszam akurat ja mam daleko do donoszonej to niech Mały nie kombinuje nic :P
Kurcze, tez bym sie przestraszyła tych kłuć. Dobrze, ze juz w domu jestes.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Myszowata

Carolles

Ja mam taki krótki na 1str A4. O szczepieniach tam nie pisze, planuje do 2 doby odwlec.

Cytat:

Ja byłam na poczcie wysłać l4 do UP , w biedzie na chwilę kupiłam pizzę z lodówki i kinder bueno ,połaziłam trochę idę jeszcze za godzinkę do tej babeczki z ciuchami bo pojechała po towar może coś wezmę na krechę hehe.Mam dzisiaj mega w na wszystko i wszystkich mam dosyć już wszystkiego dzisiaj.Nie chce mi sie gotować nie chcę mi się nic będziemy żreć świństwa ,dziś serwuje makaron z sosem ze słoika z lidla a na kolacje pizza ,mniammmm jeszcze chyba po laysy i pepsi pójdę bo mnie coś dzisiaj rozniesie mam w dupie... zadzwoniłam do mamy czy mogę się jutro na obiad wprosić to mi powiedziała ,że jedzie z ojcem bratu posprzątać biuro i nie wie czy się wyrobi da mi znać jutro hehe podziękowałam za pomoc w takim bądź razie poradzę sobie sama ale chyba też nie będę chciała żadnej pomocy od nikogo po porodzie ani żeby mi ktoś tu przesiadywał, nikogo o nic nie proszę mamy jedną wypłatę i kredyt i od nikogo nie pożyczam pieniędzy nie wymagam pomocy a sama wszystkim ciągle pomagam bo jak coś się dzieje to wszyscy do mnie najpierw dzwonią.Wyć mi się chcę i jakbym mogła to bym wyła ale wiem ,że tż jak tak zrobię to tż powie ,że to nasze ostatnie dziecko jak mam w takie stany wpadać,jeszcze spotkałam koleżankę i oczywiście rada no to bierz tżta i do wyra ja tak zrobiłam i zaraz urodziłam a pindola to mu chyba trytytką ścisnę żeby stał no fuckkkk nie zmuszę Go skoro ma opory i wcale mu się nie dziwię bo cały brzuch mi lata...i oczywiście wszyscy dzwonią z pytaniem już urodziłaś ?? sorry dziewczyny ale musiałam się wyżalić a nie mam komu.

Chilli, w twoim stanie taka irytacja jest normalna. Dobrze wyrzucić te emocje, dzien z kinder bueno i pizzą Ci nie zaszkodzi. No i mnie rada na dopadnięcie TZ tez by tylko zirytowała.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-23, 12:59   #698
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
Widze, że jesteśmy podobne... ja ostatnio też mam takie klimaty, wkurza mnie wszystko i wszyscy tez mam wyj💀💀💀ne na wszystko! Nikt mnienie rozumie... a zlote rady tak.mnie wku💀💀💀ja że jak ktoś zaczyna to sie odwracam i odchodzę. Maż nawet sobie nie zdaje sprawy z tego co.mnie niebawem czeka... nie za bardzo moge z nim pogadac o obawach bo on się zestresuje a I tak mi.przecież nie pomoże :/ mama wpada w panike nawet jak idę do sklepu... I teściowa jeszcze ostatnio zadzwoniła, że ma nadzieję, że po urodzeniu dziecka zmienię pracę bo ta jest taka I owaka!!! , bosz jak.mnie to denerwuje!
Pezyjaciolki mam dwie I rozumieją, ale slyszę tylko minie ci to hormony, nie martw sie urodzisz bedzie lepiej! Ja to wiem... teraz mi źle I mam mnostwo obaw!
W dodatku jestem gruba I puchne jak balon... boje sie porodu bo ciagle coś mnie boli w tej ciąży I.mam zwyczajnie dość!
A bólu przede mną jeszcze sporo

Ufff... to się obie wygadałyśmy

Stary 2017-06-23, 13:02   #699
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Pisz nam tu jak coś Cię gryzie od razu robi się lepiej a z rodziną tak jest, najlepiej radzić sobie samemu i potem nie trzeba być wdzięcznym nikomu

Po jedzeniu ostatnio jest mi tak ciężko ze ledwo żyje. W ogóle rano się zle czuje a wieczorem mi wracają siły dopiero.

Ja tez tak mam, ze do 15tej zazwyczaj pol przytomna jestem. Do tego mam dwa kocie demotywatory w domu. Dzisiaj nawet czuje sie dobrze, w nocy w miarę dobrze spałam i myślałam zeby zająć sie czymś pożytecznymi. Jednał jak tylko spojrzałam na koty śpiące w śmiesznych pozycjach to mi zapał mijał.

Stary 2017-06-23, 13:07   #700
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Emmos - pokaz szlafrok. Tak sie zastanawiam czy trymowanie mojego byłoby dobre. Ostatnio Sasha postawnowila, ze nie chce byc juz owczarkiem długowłosym tylko krótkowłosym i gubi sierść. Ale zupełnie inaczej niż te siersciowe zwierzęta tylko jak jakaś owca takimi kłębami. Jak próbowaliśmy ja czesać to po jednym czesaniu były 2 reklamówki sierści.

u naszego owczarkandlugowlosego tez takoe kłęby futra wychodziły jeszcze miesiac temu. podobno zwierzeta przeczuwaja pogode i dostosowują ilośc futra - z tego wychodzi ze bedzie dlugo cieplo jesienią jak takichbilości sie pozbywają

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Witam was
Jestem juz po wizycie i szczerze mowiac to sie rozczarowalam i to samo powidzialam doktorkowi.
Szyjka zamknieta i trzyma nie wiem ile ma bo nie mierzyl. Mala wazy 2200g (ciagle miednicowo) i dlatego jeszcze zaden termin ustalony nie jest. Czeka mnie jeszcze jedna wizyta 7lipca o ile nic sie wczesniej nie zadzieje i dopiero bedzie cos ustalane.

dobrze że wszystko ok, tez bylam po wczorajszej wizycie niepocieszona bo nie pomierzyla go inie wiem ile waży.
widocznie taki etap ciąży masz ze jeszcze jest czas na takie decyzje? trzymaj sie, wazne że zdrowe i rośnie!

Cytat:

wczoraj gin. powiedziala mi że te kłucia to nacisk dziecka powyzej 2kg na zamknieta szyjke. zeby odpoczywac i za duzo nie łazić. i tyle.. przynajmniej u mnie.

Cytat:
Myszowata

Carolles

ja nie wyrazam zgody na szczepienia w szpitalu, chce dopiero po 2 miesiącach szczepic jak sie okaze ze dziecko zdrowe i nie ma zadnych ukrytych wad ani chorób, ktorych w pierwszych dobrach nie da sie zdiagnozowac.

Cytat:

Ja byłam na poczcie wysłać l4 do UP , w biedzie na chwilę kupiłam pizzę z lodówki i kinder bueno ,połaziłam trochę idę jeszcze za godzinkę do tej babeczki z ciuchami bo pojechała po towar może coś wezmę na krechę hehe.Mam dzisiaj mega w☠☠☠☠ na wszystko i wszystkich mam dosyć już wszystkiego dzisiaj.Nie chce mi sie gotować nie chcę mi się nic będziemy żreć świństwa ,dziś serwuje makaron z sosem ze słoika z lidla a na kolacje pizza ,mniammmm jeszcze chyba po laysy i pepsi pójdę bo mnie coś dzisiaj rozniesie mam w dupie... zadzwoniłam do mamy czy mogę się jutro na obiad wprosić to mi powiedziała ,że jedzie z ojcem bratu posprzątać biuro i nie wie czy się wyrobi da mi znać jutro hehe podziękowałam za pomoc w takim bądź razie poradzę sobie sama ale chyba też nie będę chciała żadnej pomocy od nikogo po porodzie ani żeby mi ktoś tu przesiadywał, nikogo o nic nie proszę mamy jedną wypłatę i kredyt i od nikogo nie pożyczam pieniędzy nie wymagam pomocy a sama wszystkim ciągle pomagam bo jak coś się dzieje to wszyscy do mnie najpierw dzwonią.Wyć mi się chcę i jakbym mogła to bym wyła ale wiem ,że tż jak tak zrobię to tż powie ,że to nasze ostatnie dziecko jak mam w takie stany wpadać,jeszcze spotkałam koleżankę i oczywiście rada no to bierz tżta i do wyra ja tak zrobiłam i zaraz urodziłam a pindola to mu chyba trytytką ścisnę żeby stał no fuckkkk nie zmuszę Go skoro ma opory i wcale mu się nie dziwię bo cały brzuch mi lata...i oczywiście wszyscy dzwonią z pytaniem już urodziłaś ?? sorry dziewczyny ale musiałam się wyżalić a nie mam komu.
dobra dziewczyna jestes skoro wszyscy przychodza do ciebie po pomoc. to kiedyś wroci do Ciebie! nie smuć sie, taka jest koncowka ciąży - zmeczenie,burza hormownow i to czekanie... trzymaj sie, jeszcze pare dni

Cytat:
zaparzyłam sobie chyba 3 litry herbaty z malin wypije naraz chyba i obeżre sie wiesiołkiem to może coś zdziałam
to nie wywoluje porodu. usprawnia dzialanie macicy jak juz rozpocznie sie akcja
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 13:15   #701
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez tak mam, ze do 15tej zazwyczaj pol przytomna jestem. Do tego mam dwa kocie demotywatory w domu. Dzisiaj nawet czuje sie dobrze, w nocy w miarę dobrze spałam i myślałam zeby zająć sie czymś pożytecznymi. Jednał jak tylko spojrzałam na koty śpiące w śmiesznych pozycjach to mi zapał mijał.

To ja mam to samo jak patrzę na mojego psa chodzi za mną ciagle, pilnuje i się przytula aż się nie chce wstawać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-23, 13:17   #702
Mała!
Zakorzenienie

Coś dla lubiących psiaki, słodziaki okropne!

https://www.wykop.pl/link/3797613/kto-zjadl-ciasteczka/

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

To też niesamowite

Kobieta w ciąży i tygrys

https://www.wykop.pl/link/3797355/sp...bieta-w-ciazy/

Stary 2017-06-23, 13:20   #703
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Chili pisz ile chcesz ja też non stop narzekam i jestem wam wdzieczna że jakoś ze mną wytrzymujecie. Nam już hormony szaleją na maksa. A dobre rady ja sie ciesze że jestem u rodziców bo zero tematów tego typu. Przy teściach bym oszalała.
Będzie dobrze.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 13:20   #704
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was
Jestem juz po wizycie i szczerze mowiac to sie rozczarowalam i to samo powidzialam doktorkowi.
Szyjka zamknieta i trzyma nie wiem ile ma bo nie mierzyl. Mala wazy 2200g (ciagle miednicowo) i dlatego jeszcze zaden termin ustalony nie jest. Czeka mnie jeszcze jedna wizyta 7lipca o ile nic sie wczesniej nie zadzieje i dopiero bedzie cos ustalane.

Jaka kruszynka ważne że jeszcze pozamykane. Jaka jest szansa na obrót na tym etapie?

Cytat:
Myszowata

Carolles

Ja nie wyrazam. A Ty?

Cytat:

Fajnie mieć pomoc, ale uważam że w życiu spełnia się często powiedzenie "umiesz liczyć, licz na siebie". Wy sobie dajecie radę chociaż nie ma latwo i to najważniejsze

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 13:24   #705
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Emmos - pokaz szlafrok. Tak sie zastanawiam czy trymowanie mojego byłoby dobre. Ostatnio Sasha postawnowila, ze nie chce byc juz owczarkiem długowłosym tylko krótkowłosym i gubi sierść. Ale zupełnie inaczej niż te siersciowe zwierzęta tylko jak jakaś owca takimi kłębami. Jak próbowaliśmy ja czesać to po jednym czesaniu były 2 reklamówki sierści.

Ja czesze koty czymś co się zowie furminator. Usuwa tzw podszerstek czyli właśnie takie kłęby jak u owcy.barfzo sprawnie idzie. Próbowałam szczotek, grzebieni, rękawic i dopiero ten furminator dał radę
Cytat:
Witam was

Toż to maleństwo jeszcze więc niech Ci się do CC nie spieszy. Teraz najszybszy przyrost więc spokojnie

Cytat:

Aua;/ mam nadzieję że przejdzie i się nie powtórzy!
Cytat:

Oj biedna
Wcale się nie dziwię że już mas dosyć wszystkiego. Trzymaj się jeszcze troszkę i będziecie w trojeczke
Cytat:

Ja jak patrE na pozy moich futer to mam je ochotę miziać i leżeć z du*** na kanapie!1498220654456.jpg

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 13:29   #706
Mała!
Zakorzenienie

Cashmere
Nie wiem właśnie myślę jeszcze. W grę wchodzą dwie opcje jena, że w ogóle nie zaszczepię a druga, że jeśli już to na pewno nie w pierwszej i drugiej dobie... i sama nie wiem...

A na coś jeszcze nie wyrażasz zgody?

Stary 2017-06-23, 13:33   #707
siilmariien
Wtajemniczenie

Ja wyrażam zgodę na szczepienia, o ile ryzyko toxo u córki nie będzie wskazaniem do odroczenia.

Cytat:
Siilmariien - NIP pracodawcy, dane położnej, dane pediatry, dowód osobisty. Ja mam jeszcze na liście przy dokumentach - bo wezmę w torebce komórka i ładowarka.
Dzięki Też zastanawiam się co u Morelle...

Cytat:
Witam was
Gratuluję wizyty Rozumiem, że jesteś zawiedziona, że nadal nie wiadomo co i jak Ale jak malutka chce jeszcze posiedzieć, to dobrze, że nic się nie dzieje. Do 7 lipca już nie tak daleko
W sumie ułożenie też chyba dobre, przynajmniej będzie wiadomo że cc, zwłaszcza że i tak u Ciebie ze spojeniem są problemy, nie?

Cytat:
Mam dzisiaj mega w☠☠☠☠ na wszystko i wszystkich mam dosyć już wszystkiego dzisiaj.Nie chce mi sie gotować nie chcę mi się nic będziemy żreć świństwa ,dziś serwuje makaron z sosem ze słoika z lidla a na kolacje pizza ,mniammmm jeszcze chyba po laysy i pepsi pójdę bo mnie coś dzisiaj rozniesie mam w dupie... zadzwoniłam do mamy czy mogę się jutro na obiad wprosić to mi powiedziała ,że jedzie z ojcem bratu posprzątać biuro i nie wie czy się wyrobi da mi znać jutro hehe podziękowałam za pomoc w takim bądź razie poradzę sobie sama ale chyba też nie będę chciała żadnej pomocy od nikogo po porodzie ani żeby mi ktoś tu przesiadywał, nikogo o nic nie proszę mamy jedną wypłatę i kredyt i od nikogo nie pożyczam pieniędzy nie wymagam pomocy a sama wszystkim ciągle pomagam bo jak coś się dzieje to wszyscy do mnie najpierw dzwonią.Wyć mi się chcę i jakbym mogła to bym wyła ale wiem ,że tż jak tak zrobię to tż powie ,że to nasze ostatnie dziecko jak mam w takie stany wpadać,jeszcze spotkałam koleżankę i oczywiście rada no to bierz tżta i do wyra ja tak zrobiłam i zaraz urodziłam a pindola to mu chyba trytytką ścisnę żeby stał no fuckkkk nie zmuszę Go skoro ma opory i wcale mu się nie dziwię bo cały brzuch mi lata...i oczywiście wszyscy dzwonią z pytaniem już urodziłaś ?? sorry dziewczyny ale musiałam się wyżalić a nie mam komu.
Ach, jak ja Cię rozumiem z tym wkurzeniem. Też ostatnio denerwują mnie wszyscy, zwłaszcza rodzice i mam dużo żalu do nich. Długo by pisać. Ostatnio miałam rozkminy na ten temat, złapałam mega doła i też tak samo pomyślałam, że tylko postawiona pod ścianą poproszę o pomoc, a tak będę radzić sobie z wszystkim sama. Zresztą i tak tak jest

Chilli, Mała

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Zastanawiam się czy łykać wiesiołka... Myślicie że to naprawdę tak pomaga?
Na razie mam rano antybiotyk, potem żelazo, po posiłku prevenit, potem jeszcze raz antybiotyk i na noc multilac...
Niezbyt chce mi się coś jeszcze łykać...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 13:46   #708
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ja czesze koty czymś co się zowie furminator. Usuwa tzw podszerstek czyli właśnie takie kłęby jak u owcy.barfzo sprawnie idzie. Próbowałam szczotek, grzebieni, rękawic i dopiero ten furminator dał radę

Toż to maleństwo jeszcze więc niech Ci się do CC nie spieszy. Teraz najszybszy przyrost więc spokojnie

Aua;/ mam nadzieję że przejdzie i się nie powtórzy!

Oj biedna
Wcale się nie dziwię że już mas dosyć wszystkiego. Trzymaj się jeszcze troszkę i będziecie w trojeczke

Ja jak patrE na pozy moich futer to mam je ochotę miziać i leżeć z du*** na kanapie!Załącznik 7120361

Ale słodziak my tak sobie leżymy IMG_1498221880.012987.jpg

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Ja wyrażam zgodę na szczepienia, o ile ryzyko toxo u córki nie będzie wskazaniem do odroczenia.

Dzięki Też zastanawiam się co u Morelle...

Gratuluję wizyty Rozumiem, że jesteś zawiedziona, że nadal nie wiadomo co i jak Ale jak malutka chce jeszcze posiedzieć, to dobrze, że nic się nie dzieje. Do 7 lipca już nie tak daleko
W sumie ułożenie też chyba dobre, przynajmniej będzie wiadomo że cc, zwłaszcza że i tak u Ciebie ze spojeniem są problemy, nie?

Ach, jak ja Cię rozumiem z tym wkurzeniem. Też ostatnio denerwują mnie wszyscy, zwłaszcza rodzice i mam dużo żalu do nich. Długo by pisać. Ostatnio miałam rozkminy na ten temat, złapałam mega doła i też tak samo pomyślałam, że tylko postawiona pod ścianą poproszę o pomoc, a tak będę radzić sobie z wszystkim sama. Zresztą i tak tak jest

Chilli, Mała

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Zastanawiam się czy łykać wiesiołka... Myślicie że to naprawdę tak pomaga?
Na razie mam rano antybiotyk, potem żelazo, po posiłku prevenit, potem jeszcze raz antybiotyk i na noc multilac...
Niezbyt chce mi się coś jeszcze łykać...
Mnie rodzice tez denerwują, TZ również. Mam nadzieję ze mi przejdą te nerwy.
Łykałam wiesiołek na śluz jak chciałam zajść w ciążę po pigułkach i mi bardzo pomógł to teraz tez biorę. Tym bardziej ze mi zostało w paczce dużo
Stary 2017-06-23, 13:46   #709
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda, u mnie identyczne pozy odchodzą no i nasze koty to sobowtóry
Siilmariien - ja dopiero po porodzie mogę powiedzieć, czy wiesiołek pomógł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-23, 14:20   #710
vadi
*sportaddict*

Chilli, Mała przytulam Was do mojego małego cyca wszystko będzie dobrze i się ułoży zanim się zorientujemy

Mała wrzuciłam na poprzedniej stronie mój plan porodu w odpowiedzi na pytanie Siil, teraz pisze z kom i nie znajdę Ale może znajdziesz
Ja ze szczepieniami się zdaje na lekarzy.

Pestycyda, AnnaPaula mam ochotę wymietosic Wasze zwierzaki jak Elmirka

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Mała - proszę, znalazłam PLAN PORODU
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 14:24   #711
pestycyda
Zakorzenienie

Boże, pierwszy raz mnie obsłużyli poza kolejką! 8 miesięcy człowiek czekał

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 14:25   #712
meja_ml
Raczkowanie

Witam,

dwa dni mnie nie było a tu już nowy wątek i to 24 strony. Szalejecie

Po mojej wizycie okazało się, że sadła mi ilość płytek krwi i muszę powtórzyć badanie + krzepliwość za dwa tygodnie. Miała może, któraś z Was taką sytuację?

Dobra idę nadrabiać co mnie ominęło przez ten czas.
meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 14:32   #713
vadi
*sportaddict*

Mała, mam jeszcze taki plan porodu z BBF:

Osoby towarzyszące podczas porodu

Chciałabym, aby podczas porodu towarzyszyły mi:
  • Partner
  • Położna
  • Chcę rodzić sama
  • Nie zgadzam się na obecność studentów położnictwa i medycyny podczas trwania całego porodu.
  • Zgadzam się na obecność studentów położnictwa i medycyny podczas porodu, z wyjątkiem drugiego etapu porodu (przychodzenia dziecka na świat).
  • Chciałabym, aby osoba towarzysząca była ze mną przy wszystkich/wybranych przeze mnie zabiegach.
  • Zależy mi, aby mojej osobie towarzyszącej udzielano informacji o postępie porodu.

Przygotowanie do porodu
  • Zależy mi, aby nie wykonywano mi lewatywy.
  • Proszę o wykonanie lewatywy po przyjęciu do szpitala.
  • Proszę o nie golenie krocza, sama ogolę krocze w domu.
  • Nie wyrażam zgody na założenie wenflonu, chyba że dojdzie do konieczności podania mi leków dożylnie.
  • Wyrażam zgodę na założenie wenflonu przy przyjęciu do szpitala.
  • Chciałabym uniknąć wywołania porodu.
  • Chciałabym mieć soczewki kontaktowe podczas porodu.
  • Zależy mi na informowaniu mnie i wyjaśnieniu każdej interwencji medycznej.

Sala porodowa
  • Jeśli to możliwe chciałabym rodzić w sali pojedynczej.
  • Zależy mi, by w sali był/a prysznic lub wanna.
  • Chciałabym, by w sali była toaleta.
  • Chciałabym mieć możliwość posłuchania swojej muzyki.
  • Chciałabym, aby w sali porodowej było przyciemnione światło, panowała cisza.
  • Chciałabym rodzić w swoim ubraniu.

Poród - etap pierwszy
  • Zależy mi na pełnej i bieżącej informacji o postępie porodu.
  • Proszę pytać mnie o zgodę na wszystkie badania i zabiegi podczas porodu.
  • Chciałabym mieć możliwość swobodnego poruszania się.
  • Chciałabym mieć możliwość korzystania z wanny / prysznica.
  • dodaj własne
  • Chciałabym mieć możliwość korzystania z dodatkowych pomocy:
  • drabinki
  • materaca
  • worka sako
  • Zależy mi by ograniczyć liczbę badań dopochwowych i aby w miarę możliwości odbywały się one w dogodnej dla mnie pozycji.
  • W miarę możliwości chciałabym uniknąć stałego monitorowania aparatem KTG, chciałabym pozostać aktywna.
  • Proszę o nie przebijanie pęcherza płodowego, jeśli nie będzie to konieczne.
  • Wolałabym uniknąć podania oksytocyny (wywoływania /przyspieszania porodu), chyba że ze względów medycznych będzie to konieczne.
  • Chciałabym móc pić w trakcie porodu.
  • Jeśli będę bardzo głodna, chciałabym móc złagodzić głód podczas porodu.
  • Zależy mi aby mój poród był naturalny, bez zbędnych zabiegów.

Łagodzenie bólu porodowego
  • Chciałabym skorzystać ze znieczulenia zewnątrzoponowego jak najszybciej będzie to możliwe.
  • Nie chcę znieczulenia zewnątrzoponowego, chyba że o nie wyraźnie poproszę.
  • Chciałabym korzystać z niefarmakologicznych sposobów łagodzenia bólu, takich jak masaż przez osobę towarzyszącą, prysznic, wanna.
  • Jeśli zostanie podane mi znieczulenie zewnątrzoponowe, chciałabym zachować możliwość poruszania się i przyjmowania dowolnej pozycji.
  • Proszę nie proponować mi znieczulenia. Poproszę o nie sama, jeśli będę potrzebować.

Poród - etap drugi, narodziny dziecka
  • Podczas parcia chciałabym, aby obecne były tylko niezbędne osoby z personelu medycznego.
  • W drugiej fazie porodu, chciałabym móc wybrać pozycją porodu dla mnie najwygodniejszą (rodzić na podłodze, na boku).
  • W drugiej fazie porodu chciałabym rodzić na fotelu porodowym.
  • Podczas parcia, gdy główka będzie już widoczna, chciałabym móc ją dotknąć.
  • Chcę obserwować wyłaniającą się główkę dziecka za pomocą własnego lusterka.
  • Chcę przeć instynktownie, nie chcę aby mówiono mi kiedy mam przeć i być instruowana jak długo przeć.
  • Chciałabym być instruowana kiedy mam przeć i jak długo, aby robić to skutecznie.
  • Poproszę, aby w momencie przychodzenia dziecka na świat w sali porodowej było w miarę możliwości cicho i aby były przygaszone światła.
  • Wolę uniknąć nacięcia krocza.
  • Wolę mieć nacięcie krocze.
  • Chciałabym, aby położna próbowała ochronić moje krocze np. poprzez okłady.
  • Jeśli będzie taka możliwość chciałabym, aby mój parter przyjął w swoje ręce dziecko wychodzące na świat.
  • Nie zgadzam się na obecność studentów położnictwa i medycyny podczas drugiego etapu porodu.
  • Życzę sobie, aby osoba towarzysząca przecięła pępowinę.
  • Poproszę, aby pępowina została przecięta dopiero wówczas, gdy przestanie pulsować.

Trzeci etap porodu – rodzenie łożyska
  • Zanim zostaną podane mi środki naskurczowe, chciałabym spróbować samodzielnie urodzić łożysko.
  • Nie wyrażam zgody na podanie mi środków naskurczowych w celu urodzenia łożyska.
  • Chciałabym przystawić dziecko do piersi jeszcze zanim urodzę łożysko.

Kontakt z dzieckiem po porodzie
  • Chcę od razu otrzymać moje dziecko, przesuwając w czasie wszelkie niepilne procedury medyczne oraz zabiegi pielęgnacyjne.
  • Chciałabym pozostać w kontakcie skóra do skóry z moim dzieckiem tak długo jak będę tego potrzebować.
  • Chcę rozpocząć karmienie piersią najszybciej jak to tylko możliwe.

Cesarskie cięcie
  • Chciałabym, aby podczas cesarskiego cięcia była obecna osoba towarzysząca.
  • Zależy mi, aby jak najszybciej po narodzinach mieć kontakt z dzieckiem („skóra do skóry”).
  • Chcę karmić dziecko piersią jak najszybciej po porodzie.
  • Jeśli po operacji dziecko nie będzie mogło pozostać ze mną, życzę sobie aby osoba towarzysząca była z dzieckiem przez cały czas.
  • Chciałabym rodzić naturalnie i zależy mi, aby uniknąć cesarskiego cięcia, jeśli nie będzie wyraźnej konieczności.
  • Chciałabym rodzić naturalnie, a w razie konieczności cesarskiego cięcia być dokładnie poinformowana o jego przyczynach.
  • W razie potrzeby przeprowadzenia cesarskiego cięcia zależy mi, aby otrzymać znieczulenie zewnątrzoponowe zamiast całkowitej narkozy (jeśli sytuacja na to pozwoli).

Karmienie noworodka
  • Planuje karmić dziecko piersią.
  • Nie planuję karmić dziecka piersią.
  • Chciałabym rozpocząć karmienie dziecka najszybciej jak to możliwe (zaraz po porodzie).
  • Proszę nie karmić ani nie poić mojego dziecka bez mojego wyraźnego przyzwolenia.
  • Chciałabym skorzystać z konsultacji specjalisty od laktacji.
  • Jestem doświadczoną mamą nie potrzebuję porad ani konsultacji specjalisty od laktacji.

Opieka noworodkowa
  • Proszę nie podawać dziecku smoczka.
  • Zgadzam się na szczepienie dziecka.
  • Proszę nie szczepić dziecka w pierwszej dobie jego życia.
  • Chciałabym, aby dziecko było szczepione tylko w obecności mojej lub ojca dziecka.
  • Chciałabym zostać poinstruowana jak przewijać i kąpać dziecko.
  • Jestem doświadczoną mamą, nie ma potrzeby instruowania mnie jak przewijać i kąpać dziecko.
  • Chciałabym aby kąpanie, wszystkie czynności pielęgnacyjne oraz ewentualnie dodatkowe badania i zabiegi były wykonywane w obecności mojej lub ojca dziecka.

Na oddziale położniczym
  • Chciałabym, aby dziecko było ze mną w pokoju 24h na dobę.
  • Chciałabym, aby dziecko było ze mną w pokoju w ciągu dnia, a w nocy na sali noworodkowej.
  • Chciałabym, aby dziecko było ze mną w pokoju, dopiero po odzyskaniu przeze mnie sił po porodzie.
  • W miarę możliwości chciałabym wyjść ze szpitala jak najszybciej.

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-06-23 o 14:33
Stary 2017-06-23, 14:33   #714
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Boże, pierwszy raz mnie obsłużyli poza kolejką! 8 miesięcy człowiek czekał

Oo a gdzie to takie przywileje?
Właśnie mi zdrętwiały palce u prawej ręki, nie leżałam, siedziałam i jadłam obiad. Nie wiem od czego to się dzieje :/

Stary 2017-06-23, 14:35   #715
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Pocieszam się Etusia ze chyba wszyscy lekarze w naszym szpitalu są okej i jakoś to będzie
Zreszta wiadomo, położna najważniejsza chciałabym trafić na tę co ostatnio

Damy rade 😊 jest tam jedna położna jakaś pani Danusia ma już kilka ostrzeżen. Kuzynka przy niej rodziła i była masakra nic się nie interesowała prowadziła jakieś prywatne rozmowy przez telefon. Wiec jak ja przypisza to trzeba prosić o zmianę.
Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Patrzcie jakie cudo mi dzis przyszło 😊

Załącznik 7120041

Mamy taką samą tylko duza😍 jest cudowna ❤

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 14:48   #716
poprostu
Zakorzenienie

Chilli zalecam dzisiaj Chillout! Zrelaksuj sie i olej wszystko i tak kucharka z Ciebie jak nie wiem wiec należy Ci się odpoczynek od gotowania tym bardziej w Twoim stanie

Mała zalecam jak wyżej

Meja streszcze Ci: nikt nie urodził!

A wiecie ze u nas na SR położna polecała nawet lampkę szampana na rozluźnienie? Że można wypić przed pojechaniem na porodówke ale ja bym sie źle czuła jakby ktoś ode mnie poczuł i przez to ocenił a to jedna lampka nie picie cała ciążę :P
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 14:53   #717
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Chilli zalecam dzisiaj Chillout! Zrelaksuj sie i olej wszystko i tak kucharka z Ciebie jak nie wiem wiec należy Ci się odpoczynek od gotowania tym bardziej w Twoim stanie

Mała zalecam jak wyżej

Meja streszcze Ci: nikt nie urodził!

A wiecie ze u nas na SR położna polecała nawet lampkę szampana na rozluźnienie? Że można wypić przed pojechaniem na porodówke ale ja bym sie źle czuła jakby ktoś ode mnie poczuł i przez to ocenił a to jedna lampka nie picie cała ciążę :P

Kocham szampana ale tez bym się zle czuła jakby ktoś ode mnie wyczuł alkohol przy porodzie
Stary 2017-06-23, 14:55   #718
vadi
*sportaddict*

Poza tym alkohol i ewentualne znieczulenie/narkoza jak by było trzeba to bardzo źle połączenie więc rada moim zdaniem bardzo bezmyslna
Stary 2017-06-23, 15:05   #719
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Moja mama mówi że kiedyś tylko tak się ubierało teraz mamy te półśpiochy i rampersy i tak dalej więc różnie się ubiera. Jak komu wygodnie

Półśpiochy chyba wygodniejsze bo nie ma podwójnej warstwy na brzuszku/pleckach. Ale śpiochów i tak kilka zostawię.
Za dużo teraz tego mam

Myszowata mała chce chyba jednak to cc

Pestycydadobrze, że doczekałaś przed porodem
Mnie często przepuszczają, aż mi czasem niezręcznie...
I nie wiem czy wiecie - w aptekach i na poczcie mamy pierwszeństwo i wynika to z przepisów, u mnie respektują

Chili nie miej wyrzutów sumienia. I tak jesteś niezła z tym gotowaniem, końcówka ciąży a Ty ciągle nam ślinotok serwujesz

Robicie mi smaka na Kinder Bueno, a nie mogę iść do sklepu

Ja wyrażam zgodę na szczepienia, ale chciałabym w 2 dobie.

Edytowane przez calineczka3
Czas edycji: 2017-06-23 o 15:06
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 15:21   #720
Carolles
Zadomowienie

Miałam właśnie plan wyłożyć się na kanapie i nadrobić, bo znowu natrzaskalyście postów nie do zaliczenia a tu kolega tż chce wpaść prosić na wesele. A ja mam w domu sajgon i wcale nie mialam ochoty go dzis ogarnąć bo nie mam sily. Wszystko mi.leci z rak. Cukiernice dwa razy zbieralam dzis z podłogi oczywiście za każdym razem byla pelniutka i tak cud ze sie nie potlukla! A pizza zamiast w piekarniku PRAWIE wylądowała na podłodze. Stwierdziłam ze to jakieś znaki i miałam już dzis leżeć a tu lipa. Ide chociaż łazienkę jeszcze ogarne i podłogi.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości