Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-23, 09:08   #631
baby2
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was dokupowała parasolkę taka uniwersalna a nie dedykowana do wózka (która jest oczywiście droższa...)? Na Allegro masa tego ale nie wiem jak z jakością, czy warto?

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
ja przy straszaku miałam tę uniwersalną, słaba była ciągle się luzował ten zaczep i spadała, wkońcu wogóle się połamał. Narazie nie kupuje parasolki zobaczymy w praniu, najwyżej się dokupi.
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 09:14   #632
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Xzora - mnie te taśmy wkurzają od tych pasów. Ja mam taki pas z taśmami i mi to nie robi. Drażni mnie coś co mi tak ściska pod brzuchem . Jak jestem na ktg to dostaje świra na tym fotelu od tych pasków.
Może ta szarfa się okaże lepsza. Mam taka u ciotki szarfę muszę od niej wziąć zobaczyć czy zadziała. Jak coś to sobie zamówię hand made z Mexyku bo tam jest to najbardziej popularne.

Ja naskarzylam na mojego synusia dla położnej ze jest coś leniwy ostatnio to dziś wariacji dostał i szaleje cały dzień w brzuszku Uwielbiam go łapać za stopki i gilgotac .
A starszak dziś przyszedł i mówi do mnie nagle "mamo baby nie wyjdzie jeszcze . Nie wyjdzie bo on boi sie "
Może zeczywiscie chłopaki się porozumiewają w jakiś sposób

Kciuki za wizyty! 🏻

Coś miałam napisać jeszcze , ale zapomniałam także lecę spać bo 3 w nocy wybija .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Braterska miłość, mają swoje sposoby żeby się dogadać powiedz starszemu żeby młodszego poprosił żeby już wyszedł, bo mama się męczy

A mnie brzuch boli, chyba żołądek

Stary 2017-06-23, 09:19   #633
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja teraz bede brała probiotyk przez kilka dni. Tak prifilaktycznie.

Vadi
A czemu ?

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Ja niby Multilac, ale ostatnio często zapominam łyknąć...
Dziewczyny, dzieki za info odnośnie probiotyków. Czytałam, ze juz w łonie matko dziecko ma kontakt z naszą mikroflorą poprzez łożysko. Potem jak przechodzi przez nasz kanał rodny, wiec moze warto wspomóc te nasze bakterie. Tylko juz tyle rzeczy łykam...

Cytat:
A czy któraś z Was dokupowała parasolkę taka uniwersalna a nie dedykowana do wózka (która jest oczywiście droższa...)? Na Allegro masa tego ale nie wiem jak z jakością, czy warto?

Ja kupiłam na Allegro, na aukcji pisało ze firma to niby Tako, ale na parasolce nie ma info. Moim zdaniem jakość bardzo dobra.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
od wczoraj się stresuję, tym rozwarciem, tym czopem, skurczy nie czuję, ale to nigdy nie czułam (tylko przy ktg poznałam co to jest skurcz). Do szpitala mam ok 30km i zanim mąż wyrwie się z pracy i zanim pojedziemy na IP, to 1h nam zejdzie. Boję się, że nie zdążymy np. Moja babcia rodziła w niecałe 2h, mojej mamie jeszcze szybciej poszło.
Ogólnie cały brzuch mnie pobolewa, ale nic więcej się nie dzieje.

Chill, a Ty jak? Uspokoiły się skurcze?

Nie stresuj się. Na pewno zdążycie dojechać. W sumie tez mam podobną sytuacje, tyle ze mojemu w zależności gdzie bedzie dotarcie moze zająć nawet 2h + 20min dojazd do szpitala. W ostatnich dniach przed tp muszę mu powiedzieć, zeby daleko nie jeździł. No i jeszcze we wtorek te nieszczęsne Katowice.

Cytat:
Xzora - mnie te taśmy wkurzają od tych pasów. Ja mam taki pas z taśmami i mi to nie robi. Drażni mnie coś co mi tak ściska pod brzuchem . Jak jestem na ktg to dostaje świra na tym fotelu od tych pasków.
Może ta szarfa się okaże lepsza. Mam taka u ciotki szarfę muszę od niej wziąć zobaczyć czy zadziała. Jak coś to sobie zamówię hand made z Mexyku bo tam jest to najbardziej popularne.

Ja naskarzylam na mojego synusia dla położnej ze jest coś leniwy ostatnio to dziś wariacji dostał i szaleje cały dzień w brzuszku Uwielbiam go łapać za stopki i gilgotac .
A starszak dziś przyszedł i mówi do mnie nagle "mamo baby nie wyjdzie jeszcze . Nie wyjdzie bo on boi sie "

Kciuki za wizyty! 🏻

Coś miałam napisać jeszcze , ale zapomniałam także lecę spać bo 3 w nocy wybija .

Moja córka tez aktywniejsza ostatnio. Niezły tekst synka - moze rzeczywiście odczytuje emocje młodszego. Musisz porozmawiać z synkiem brzuszku i go uspokoić zeby sie nie bal.
Podobno pomaga tez wołanie i zapalenie świeczki.
Moja położna tez nam pokazywała film o porodach, ale taki nieco inny. Wypowiadała sie jakaś hinduska lekarka, o sile kobiety, było o porodach domowych, wlasnie o tym wołaniu dzidziusia.

Baby2 - dobrze, ze juz z uchem lepiej

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 09:21   #634
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie dostałam zaleceń leżenia chociaż staram się więcej leżeć tak sama z siebie bo nie chce za szybko urodzić No i jednak trochę mi już doskwiera podbrzusze i pachwiny..
Widzę ze idziemy, można powiedzieć, łeb w łeb

Uff, to jest nadzieja, że i mi nie każe leżeć. Byle do wizyty do poniedziałku i nich nic się nie skraca
Synowie idą

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Małego nie mam. Właśnie słyszałam, że super się nosi. Tez ciut mniejszy pale blue jest świetny.

Ze zniżką wyszła świetna cena. Warto szukać kodów
Świetna ta torebka!

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Siil a słyszałaś, że dowiedziono (ponoć), że herbatki koperkowe są rakotwórcze i absolutnie nie wolno ich podawać dzieciom? Bo ciągle się to przewija przez dobrą grupę na fb z ekspertami ("Od ciąży po macierzyństwo") ale aż ciężko mi uwierzyć

Przykładowe informacje o szkodliwości: http://dziecisawazne.pl/dlaczego-nal...pru-wloskiego/

Śpi mi się coraz gorzej, zmieniam pozycję co 30 sekund, nawet poduszka ciążowa nie pomaga Za to dzisiaj mi się śniło, że grupy ludzi były manipulowane przez substancję, którą pokrywano podogę, bo w ten sposób przenikała ona do ciała No i we śnie Tż mi podpadł, więc ma trochę przerąbane
Biedny Tż, ciekawe czy już o tym wie

Cytat:
W ogóle masaż shantala jest super, bo poza działaniem relaksujący i przeciwkolkowym wspomaga rozwój dziecka i do tego pomaga radzić sobie z różnymi asymetriami
Też chciałabym masować

Coś nie wszystko się chyba pocytowało
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 09:26   #635
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!
Zostało mi jeszcze 10str do nadrobienia

Po wizycie wszystko okay. Miałam w sumie tylko ktg . Mały na ktg wychodzi perfekcyjnie jak to określiła położna szczęśliwe dziecko.
Powiedziała mi , żebym sobie kupiła chustę i wiązała brzuch. Nie mam pojęcia gdzie tego szukać
Mówiła , ze brzuch mi opada i ciągnie mnie w dół i moje więzadła mi tak bolą raczej nizli ze to wątroba.
Tz mi potem powiedział , ze jak zaczęłyśmy o tej wątrobie mówić to miał już przeczucie , ze ona mnie do szpitala położy. Kurna nie pomyślałam o tym i żałuje mogłam powiedzieć ze mi napier*a ta wątroba to by może mnie zbadali lepiej wzdłuż i wszerz .
A on już przerażenie miał w oczach i bardzo dobrze
Położna mówiła ze jak chce to nie muszę czekać do 41-42tc aż coś się rozkręci tylko , ze mogę zaczekać 40tygodi plus i zrobią mi cc. Lipa tak na zimno ale z drugiej strony mam stress , ze będę rodzic 5kg i ze nie dam rady.
Ona mi mówiła żebym to z ginem obgadana i za tydzień mam wizytę z ginem.
Dziwnie u Was jest bo u mnie wizyty są do samego końca ciąży.
A i mówiła tez , ze natura sama wie co robi i ze rzadko zdarza się tak , ze dziecko rośnie do takich rozmiarów żeby nie można było go wypchać , ze dziecko rośnie do rozmiarów takich jakie matka ma możliwości lub poprostu jak jest za duże to poród nie będzie postępował np.nie będzie rozwarcia tak jak u mnie to było z pierwszym synem.
Ciekawe
Także Chilli nie bój się 4.5kg może poprostu takie masz warunki ze dasz radę, a jak nie to cc. Na tym etapie już nic nie zrobimy i czasu nie cofniemy .
Bo ja sobie tak myślałam ze może gdybym mniej jadła może było mi ćwiczyć więcej nie wiem coś żeby dziecko takie duże nie było, ale ona mówiła ze to nie ma znaczenia i ze dziecko se urośnie tyle ile zechce No chyba ze ktoś się głodzi to wtedy wiadomo płód będzie niedożywiony i mniejszy.
Zobaczymy jak to będzie

Wrzucajcie tu dziewczyny jakieś ciekawe filmiki jak znacie z yt czy coś takiego. Ja znalazłam niechcący taki filmik i mi się ta pozycja do porodu podoba . Aczkolwiek takie już zejście z kanapy na dół to nie dla mnie bo chyba bym na twarz poleciała oraz moja głowa nie lubi być niżej niż reszta ciała.
https://youtu.be/78ecvkU-gt0
Tz jak wróci ma mi dopompować piłkę moja na maxa i będę na niej skakać . Może mi się uda wygnać tego gnomiusza bo jak nie to powiedziałam Tz ze se chyba kupię jakieś ogórka i się nim wybzykam

No nie wiem czy moja piczka gotowa jest wydac 4,5kg na swiat hehe😉ogórek mnie rozbroil.A co do wagi to chyba najwieksze znaczenie maja uwarunkoaania genetyczne u nas wszystkie dzieci 3.5 do 4.300 .

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Podawałam jej kilka razy pedicetamol albo ibum, ale bez różnicy jest, czy to przed spaniem czy jak się już obudzi... No i jest 00:40 i tradycyjnie pobudka z rykiem. Ciekawe do której dziś posiedzimy...

Etusia spróbuje z tym tantum verde ale nie mam wielkich nadziei, nie pomaga camilia, bobodent z lidokainą ani przeciwbólowe, pocieszam się ze już trzy czwórki się jej przebiły wiec może za kilka dni będzie po wszystkim, dopóki oczywiście nie zaczną wychodzić trójki

Sill ja zjadłam z mężem ostatnia paczkę chipsów przed porodem we wtorek obiecałam sobie ze następne dopiero jak schudnę

Wspolczuje zabkowania😑

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Minini i Sam gratuluję udanej wizyty!

Sam to zależy od lekarza. Ja też mam wizyty do samego końca ciąży i to w ostatnim mies co tydzień.

Ja uwielbiam jet sety. Tylko tym razem wzięłam z łańcuszkami.

Dla mnie optymalne jest moje 161 cm nie chciałabym, żeby moja córka była wyższa. Niestety patrząc na ojca tak może być.
Moja babcia zawsze mówiła, że kobieta powinna być mała, żeby ją facet na rękach mógł nosić

Może chociaż 2 zdążą

U mnie znowu ciężka noc. Od 1 do 5 MasakRa. Nie mogę już spać na żadnym boku. Wszystko mi drętwieje. Mam dość.

Jeszcze przyszła do mnie przed chwilą mama czy zostanę teraz do 8 rano z 5mc dzieckiem sąsiadki. A na 9 mam kosmetyczkę. Także zbieram się pod prysznic.

Chilli jak skurcze?
Nulka odmelduj się
O Morelle niania😊wspolczuje nocki ja juz sie nie moge doczekac az maly sie urodzi i akurat z prawej strony mam jego dostawke i bede spac na prawej stronie bo teraZ juz na wznak nie moge boli mnie krocze i ciagnie brzuch.
Noc przetrwalam nawet dzielnie i w dwupaku☺

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Morelle nie, to nie dla mnie mieszkanie u rodzicówma to masę plusów ale jednak ja już się odzwyczailam i lepiej mi było mając swoją kuchnie itd nadal się trzymam planu, ze na przełomie roku będę kupować mieszkanie, dzięki temu jeszcze przez kilka miesięcy odloże trochę i będę próbować się załapać na MDM ale za mocno na to nie liczę no ale zobaczę też jakie mieszkania będą bo nic na siłę, niestety do Wrocławia nie wrócę bo mnie samej nie będzie stać na kupno mieszkania czy wynajem a do tego koszty żłobka itd :/ więc zostaje w tej miejscowości... Tylko nie wiem jak to będzie z pracą i czasem jak to kiedys Vadi napisała mam ochotę usiąść na krześle i kiwać się na bokiale jak coś to wynajmę i bede u rodziców...wiem jednak, że jeśli los by mi sprzyjał i bym dostała dopłatę to nie można przez 5l wynająć. Jednak czuję ze jak teraz tego nie zrobię to zdziadzieje psychicznie, że jest tak, a nie inaczej
Darietta to juz taki etap, że większości z nas już ciężko z tym oddychaniem, jedzeniem :/ za pionizacje
Dasz rade ze wszystkim i na pewno sie uda z mieszkaniem nie moze byc inaczej😉

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Nam mówili, że żadnych herbatek nie podaje się do 6 miesiąca życia, bo nie ma takiej potrzeby, a moze zaburzać kp. Co do kropelek - jako takie na gazy to położna mówiła w SR, że wszystkie takie same, u jednych dzieci działają, u drugich nie. Probiotyki i enzymy - tylko od lekarza. Natomiast jej zdaniem i z jej doswiadczenia wynikało, że najwięcej dawał regularny, czyli 1-2 razy dziennie, masaz brzuszka. I tak od pierwszych dni - pozwala mechanicznie przepchnąć gazy z jelit. Oczywiście mowa o dzieciach zdrowych, bez stwierdzonych alergii, ale wtedy i objawy nieco inne. Nie zaprzeczała, że sporo rodziców stosuje krople, ale uważa, że różnicę widać dopiero u tych, którzy regularnie masują. A taki masaż to 5 minut, a na pewno nie zaszkodzi.
To trzeba bedzie masowac te nasze babelki😊

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
co do wzdęć to ja z kolei słyszałam, że probiotyki są skuteczniejsze od espumisanu czy leków z tą substancją. No i masaz brzuszka 3-4h dziennie, 1h po jedzeniu, 5-6 powtórzeń każdego ruchu

Ruchy to:
1. Wymiatanie
2. Słoneczko - księżyc
3. Przepychanie
4. Krążenie biodrami
5. Kołysanie miednicą
Gdzieś podobno na yt powinien być film z takim masażem, ale jeszcze nie szukałam
Xzora Ty to normalnie zawsze podajesz rzetelne źródło wiedzy na kazdy temat chyba duzo czytasz?.Ja mam probiotyk floractin i chce podawac polozna mowila ze na pewno nie zaszkodzi a wiele rodzicow chwali sie brakiem kolek u maluchow no i masaze w razie w espumisan

Cytat:
Współczuje ciężkich nocek dziewczyny

Dzięki :róża:

Sillmariien- nawet nie wiem co się zapisało tam na ktg bo ona nie mówiła , a ja zapomniałam zapytać. Właśnie lipa, ze mnie w kroczu nie zbadała. Lipa tez było mi poprosić
Ale jak na nast.wizycie lekarz mnie nie zbada to się upomnę bez kitu

Morelle- trzymaj się dzisiaj

Fajna torebka . Lubię MK maja najlepiej skonstruowane torebki ze wszystkich projektantów. Nie są wielkie dobrze się je nosi i są pojemne i fajnie zorganizowane, ze jak się w nie schowa rzeczy to nigdy się nie robi bałagan jak w innych torebkach.
Ja mam teraz DKNY ale właśnie muszę się przepakować do mojej MK .

Ja mam 160.5cm wzrostu. W dowodzie mam wpisane więcej bo tu się w stopach podaje i pamietam , ze z Tz na oko przeliczaliśmy na biegu w urzędzie
Tutaj trzeba w dowodzie tez wagę podać
Najlepsze, ze w moim dowodzie mam włosy blond jaśniutkie a teraz mam ciemne
Jak odnawiałam dowód bo w sumie tutaj za dowód używa się prawa jazdy to mowie do chłopa żeby mi zrobił zdjęcie inne , a on ze to bez sensu bo pewnie za niedługo walne się na rudo i co znów będę zmieniać ? I ze to nie ma znaczenia. No to Whatever!

Sillmariien - współczuje tych histeri Tobie tez, ale masz racje trzeba czasami odpuścić. Ja czasem czekam aż Misiu sobie popłacze.
Myśle ze on był śpiący i ze był zmęczony, a niestety dzieci mogą padać na twarz a jak się nakręca to nie zasną tylko będą marudzily aż się ubija i wtedy padną w najmniej dogodnym nam czasie oczywiście
Misiu spał aż do 19 i poszedł na noc spać o północy dopiero. Rzadko się nam to zdarza , ale żadna siła go nie była w stanie obudzić wcześniej. Jak wstał zupełnie inne dziecko. Wyciszony spokojny, przyszedł zapytał o pic , powiedział ze ale se pospalem hehe i poszedł sam sie bawić . Nie chciał nic jesc bo stwierdził ze nic nie mam mu nowego do zaproponowania a on już to co mu proponuje jadł wiec jesc nie będzie Hahahaha

Boże ja zjadłam sucha bułkę bagle na leżąco przed snem i podziwiam Cię Darietta jak Ty dałaś radę tak jesc tyle mcy. Mam wrażenie, ze mi się cofnie zaraz ta bułka

Twoj gagatek tez dobry😁

Cytat:
o, dzięki. Zapisałam sobie filmik

No, oby Łucja nie miała takich dolegliwości.

A stosuje któraś z was teraz probiotyk?
Ja lacidofil ale ostatnie dni jak mi sie przypomni.
Cytat:

Ja dostalam od bratowej ona wlasnie taka zwykla kupowala wyglada spoko tylko trzeba sie nauczyc dobrze montowac.

Cytat:
Witam się z rana
od wczoraj się stresuję, tym rozwarciem, tym czopem, skurczy nie czuję, ale to nigdy nie czułam (tylko przy ktg poznałam co to jest skurcz). Do szpitala mam ok 30km i zanim mąż wyrwie się z pracy i zanim pojedziemy na IP, to 1h nam zejdzie. Boję się, że nie zdążymy np. Moja babcia rodziła w niecałe 2h, mojej mamie jeszcze szybciej poszło.

Zdazycie do szpitala spokojnie najwyzej tylko gatki zdazyszz sciagnac i Mloda bedzie na swiecie😊skurcze mialam cala noc.Nad ranem spokojnie dopiero ale otworzylam okno na osciez i oddychalam jak na sr jak bolaly i jakos usnelam tylko coraz wiekszy mam problem z wygramoleniem sie z wyra tak mnie krok boli.Chyba ta pilke pozycze od bratowej i sibie na niej poskacze.

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 09:28   #636
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Biedny Tż, ciekawe czy już o tym wie
Jeszcze nie wie, wrócił po 2 z pożegnalnej imprezy firmowej ale ja czekam...

vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 09:29   #637
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupiłam od dziewczyny na olx ale jeszcze nie montowałam. Dałam 10 zl i nie jest dedykowana do konkretnego wózka tylko uniwersalna. Kolorystycznie pasuje do mojego wózka.

Tak się zastanawiam czy już złożyć wózek czy jeszcze poczekać bo jak ma stać i sie kurzyc to szkoda. A tak we worku popakowane wszystko. A jak urodze to mąż złoży.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-23, 09:33   #638
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Ja tez za tydzień w czwartek mam ktg moja lekarka tez idzie na urlop w drugi tydzień lipca ale tylko na tydzień podobno

Pocieszam się Etusia ze chyba wszyscy lekarze w naszym szpitalu są okej i jakoś to będzie
Zreszta wiadomo, położna najważniejsza chciałabym trafić na tę co ostatnio

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 09:33   #639
Carolles
Zadomowienie

Dzien dobry!

Minini, Mała gdzie ja o urlopie teraz myślę 😊 balabym się juz wyjechac tymbardziej ze ja lubie aktywnie spedzac czas jak wyjezdzamy wiec mogloby sie to zle skończyć. Doktorek sam tak rzucił bo mowi ze przy tak dobrze rozwijającej sie ciąży nie ma się czego bac 😊

Dziekuje za wszystkie kciuki
Spalam dzis do 10 😁 nie przeszkadzala mi nawet betoniarka pod oknem i sasiad koszacy trawe,okna pootwierane mialam chlodniutko w sypialni normalnie raj 😎

Kciuki jeszcze raz za dzisiejsze wizyty!

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 09:35   #640
xzora
Zakorzenienie

Chilli - na mojej SR sporo było info. Skakanie na piłce podobno pomocne, wiec pożyć. A moje kocury ominęła reprymenda za przebicie pazurami mojej piłki. Chyba z nimi bede skakać.

Darietta - ja rozpakowałam wozek, zeby sie przewietrzył. Środek przykryłam poszewką.

Stary 2017-06-23, 09:38   #641
Carolles
Zadomowienie

Patrzcie jakie cudo mi dzis przyszło 😊

1498207163902.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-23, 09:40   #642
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze, że była impreza w sumie, zawsze masz jakiś powód zastępczy poza snem i tż się tak nie zdziwi jak mu się dostanie

Mamy, można zakładać body pod śpiochy?
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 09:43   #643
vadi
*sportaddict*

tak, skakanie na piłce przyspiesza poród?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
śliczne

Calineczka - no właśnie! a mogłam rodzić!
Teoretycznie też byłam zaproszona ale mój poziom bycia imprezowiczem aktualnie pokrywa się z siedzeniem na kanapie
Stary 2017-06-23, 09:43   #644
nonie_
Zadomowienie

Co do probiotyków, już kiedyś pisałam - warto dawać! Nie chodzi tylko o problemy brzuszkowe, można w ten sposób bardzo odporność podnieść a wiadomo ze w takim malutkim organizmie to bardzo ważne. Infekcje szybciej mijają. Ważna jest tylko ciągłość porwania, regularność. To nie zaszkodzi a tylko może pomoc

Sab simplex i espumisan to to samo z tym ze Sab ma większe stężenie symetykonu.

Moja córka typowych kolek nie miała ale problemy z wypróżnieniem już owszem. Układ pokarmowy naprawdę musi dojrzeć, przyzwyczaić się do trawienia, to tez jest duży szok dla organizmu by nagle zacząć przyswajać mleczko od mamy, już nie wspominając o mm.
Masarze u nas średnio pomagały. Starałam się ulżyć córce jak mogłam ale faktycznie większość takich problemów zniknęła po 3 mscu życia.

Stary 2017-06-23, 09:43   #645
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Pocieszam się Etusia ze chyba wszyscy lekarze w naszym szpitalu są okej i jakoś to będzie
Zreszta wiadomo, położna najważniejsza chciałabym trafić na tę co ostatnio

To 3mam kciuki, żebyś na nią trafiła.

Ja tez chciałabym trafić na położną z którą złapię dobry kontakt. Z tego co widzę, duzo personelu medycznego ma jeszcze taką manierę z czasu PRL, ze pacjent to zawracasz głowy z brakiem wiedzy i od razu zakładają, ze oni wiedzą lepiej a my najlepiej mamy siedzieć cicho i przytakiwać.

Stary 2017-06-23, 09:51   #646
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Co do probiotyków, już kiedyś pisałam - warto dawać! Nie chodzi tylko o problemy brzuszkowe, można w ten sposób bardzo odporność podnieść a wiadomo ze w takim malutkim organizmie to bardzo ważne. Infekcje szybciej mijają. Ważna jest tylko ciągłość porwania, regularność. To nie zaszkodzi a tylko może pomoc

Sab simplex i espumisan to to samo z tym ze Sab ma większe stężenie symetykonu.

Moja córka typowych kolek nie miała ale problemy z wypróżnieniem już owszem. Układ pokarmowy naprawdę musi dojrzeć, przyzwyczaić się do trawienia, to tez jest duży szok dla organizmu by nagle zacząć przyswajać mleczko od mamy, już nie wspominając o mm.
Masarze u nas średnio pomagały. Starałam się ulżyć córce jak mogłam ale faktycznie większość takich problemów zniknęła po 3 mscu życia.

Ja napewno bardziej zaufalabym probiotykom na problemy brzuszkowe i kropelkom niż herbatce koperkowej. U mojego chrzesniaka masaze noe dawaly rady a mial okropne problemy. Jedyne kropelki i odgazowywanie.

Cytat:
To 3mam kciuki, żebyś na nią trafiła.

Ja tez chciałabym trafić na położną z którą złapię dobry kontakt. Z tego co widzę, duzo personelu medycznego ma jeszcze taką manierę z czasu PRL, ze pacjent to zawracasz głowy z brakiem wiedzy i od razu zakładają, ze oni wiedzą lepiej a my najlepiej mamy siedzieć cicho i przytakiwać.

U mnie w szpitalu podobno położne są ok. Ale jest podobno jedna stara małpa która wrzeszczy na dziewczyny ze nie potrafia karmic ze dzieci głodza i namawia na dokarmianie mm. I jest wojna miedzy poloznymi które Cię namawiaja na kp a ta która wmusza mm.

Stary 2017-06-23, 09:57   #647
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Ja napewno bardziej zaufalabym probiotykom na problemy brzuszkowe i kropelkom niż herbatce koperkowej. U mojego chrzesniaka masaze noe dawaly rady a mial okropne problemy. Jedyne kropelki i odgazowywanie.

U mnie w szpitalu podobno położne są ok. Ale jest podobno jedna stara małpa która wrzeszczy na dziewczyny ze nie potrafia karmic ze dzieci głodza i namawia na dokarmianie mm. I jest wojna miedzy poloznymi które Cię namawiaja na kp a ta która wmusza mm.

Xzora, Carolles, moja położna była jak taka dobra ciocia na początku się jej bałam surowy wygląd miała trochę i nie była odrazu rozmowna. Przyszłam na wywołanie i miałam wrażenie jakby nie miala akurat humoru, mówiła ze na pewno na jej zmianie nie urodzę Ale jak przyszło co do czego to pomogła bardzo, proponowała znieczulenie, badała dalikatnie i była cały czas obok poród sam w sobie tez ona odebrała, zmieniała mi pozycje itd lekarz zdążył już tylko na szycie także zaufałam jej w końcu w 100% a nie myślałam ze będzie tak kolorowo

Stary 2017-06-23, 09:59   #648
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
ja przy straszaku miałam tę uniwersalną, słaba była ciągle się luzował ten zaczep i spadała, wkońcu wogóle się połamał. Narazie nie kupuje parasolki zobaczymy w praniu, najwyżej się dokupi.
Cytat:
Ja kupiłam na Allegro, na aukcji pisało ze firma to niby Tako, ale na parasolce nie ma info. Moim zdaniem jakość bardzo dobra.
]
Dzięki!

Cytat:
Uff, to jest nadzieja, że i mi nie każe leżeć. Byle do wizyty do poniedziałku i nich nic się nie skraca
Synowie idą
Dokładnie! Niech się nie skraca i nie rozwiera jeszcze. Niecierpliwe chłopaki

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Ja dostalam od bratowej ona wlasnie taka zwykla kupowala wyglada spoko tylko trzeba sie nauczyc dobrze montowac.
No właśnie.. ja się trochę martwię jeszcze czy nie będzie rysować za bardzo ramy?

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja kupiłam od dziewczyny na olx ale jeszcze nie montowałam. Dałam 10 zl i nie jest dedykowana do konkretnego wózka tylko uniwersalna. Kolorystycznie pasuje do mojego wózka.

Tak się zastanawiam czy już złożyć wózek czy jeszcze poczekać bo jak ma stać i sie kurzyc to szkoda. A tak we worku popakowane wszystko. A jak urodze to mąż złoży.
Ja trzymam w workach.

Cytat:

Załącznik 7120041

Śliczna!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 10:06   #649
emilia0508
królikoholiczka

W końcu przeczytałam! Ale jestem ledwo żywa i się chyba położę...

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 10:10   #650
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

Załącznik 7120041

Cytat:
Mamy, można zakładać body pod śpiochy?
Moja mama mówi że kiedyś tylko tak się ubierało teraz mamy te półśpiochy i rampersy i tak dalej więc różnie się ubiera. Jak komu wygodnie

Dziewczyny to skakanie na piłce ma pomagać przy bólu krocza czy przy czym? Ja dzisiaj mam taki ból że nie mogłam z łóżka wyjść :/

Stary 2017-06-23, 10:16   #651
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Moja mama mówi że kiedyś tylko tak się ubierało teraz mamy te półśpiochy i rampersy i tak dalej więc różnie się ubiera. Jak komu wygodnie

Dziewczyny to skakanie na piłce ma pomagać przy bólu krocza czy przy czym? Ja dzisiaj mam taki ból że nie mogłam z łóżka wyjść :/

Skakanie na piłce pomaga zeby dziecko wstawiło sie niżej w kanał rodny. Niby tez sprzyja szybszemu porodowi.

Co do bólu krocza - siadaj jak najcześciej w rozkroku. Zobacz tutaj dwie ostatnie pozycje; http://www.portalyogi.pl/blog/5-pozy...warcie-bioder/

Stary 2017-06-23, 10:26   #652
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dziękuję w tej przedostatniej pozycji to bym raczej nie wytrzymała za długo, ale będę cześciej siadać po turecku

Stary 2017-06-23, 10:30   #653
emilia0508
królikoholiczka

w tej przedostatniej pozycji to brzuch mibędzie sięgał prawie podłogi czyli lepsze oparcie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 10:31   #654
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Dziękuję w tej przedostatniej pozycji to bym raczej nie wytrzymała za długo, ale będę cześciej siadać po turecku

Wbrew pozorom, wykonana dokłanie jest całkiem wygodna
Stary 2017-06-23, 10:39   #655
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Nonie
Biedna ta Twoja niunia I wy przy okazji dentinox jest mocniejszy, ale on chyba lekki może szczypać w jezyk bo ma ten środek znieczulający. Tymonowi psikalam dentoseptem junior I pomagało.

Morelle
Tez zawsze chciałam by facet umiał tańczyć, albo chociaż chciał I tym mnie właśnie ujoł moj mąż

Co do wzrostu to też w dowodzie mam 160 cm

Jestem dziś jakaś niewyspana, cięzko, gorąco w nocy i się męczyłam okropnie.

Carolles
Super, ze wszystko gra gdzie chcecie się wybrać?

Minini
Ja się właśnie obawiam ciut tych długich szyjek, ale patrzac na Steves widze ze może sie to.na szczęście zmienić ... chociaż z Tymonem.mi się nie skracała :/

Darietta
My bedzieny.podawac dicoflor od poczatku.

Morelle
Ty dziś może lepiej odpocznij, pogoda średnia... nie lataj ze skurczami.

Anna Paula
Nie wyobrażam.sobie spać przy zamknietym.oknie... wiec my bedziemy otwierać.

Sill
Ja też czasami patrzę na nastroj synka pod.tym.kontem, że mogło go coś zdenerwować np. I pozwalam.mu czasami na " zły moment" jak.coś w nim.siedzi to lepiej, żeby umiał to z siebie wyrzucić I pokazać emocje.

Mala moze byc tak jak SteveS pisze z ta szyjką bo jak przy pierwszym synku mnje babka w szpitalu badała to tez tak mowila ze wszystko zamkniete i pochodze jeszcze z tydzien - a nastepnego dnia urodzilam. wiec kto to wie..

Cytat:
Ech, czego my nie robiliśmy, żeby ulżyć małej przy bólach brzuszka, masaże, specjalne pozycje, krople... Przez pół godziny po kupie było ok, a potem zaczynała płakać i trzeba było starać się pomóc jej ulżyć jakoś aż do następnej kupy... I tak przez 3 miesiące... Nocna dłuższą metę nie pomagało...
W 2m.ż. doszły jeszcze do tego mega kolki, ale na szczęście trwały tylko tydzień i tu pomocne były ciepłe kąpiele...
Mam nadzieję, że druga córka nie będzie miała takich problemów brzuszkowych

Bo jak skończyły się problemy brzuszkowe, zaczęły starszej córce w 4m.ż. wychodzić po kolei wszystkie zęby Jak miała rok miała już całość od 1 po 4, a ja byłam jak zombie
A zęby podejrzewam, że u młodszej mogą mieć podobny przebieg...
oby drugą córke minęły takie dolegliwosci! u nas na szczescie obylo sie bez kolek. takie pojedyncze kilku godzinne bóle kilka razy sie zdarzaly, ale to rzadko.
robilismy masaże codziennie po kąpieli, brzuszka i plecow, cos jak shantala ale potem juz bardziej po swojemu bo widzielismy jak maly reaguje i co mu sprawia przyjemnosc.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
O właśnie też czytałam na fb od ciąży po macierzyństwo. Ale też mi się nie chciało w to wierzyć. Moja mama kupuje w zielarni dla dzieci muszę sprawdzić czy ma cukier. I nie podawała tego codziennie tylko jak była potrzeba. Nam nie zaszkodziło i bratankowi też nie. A jakoś bardziej jestem przekonana do ziół niż kropli i leków z apteki.

A i jeszcze nie kupowałam witaminy D3 nie wiem czy to przepisują w szpitalu czy samemu trzeba wybrać.
D3 podaje sie od poczatku. my wogole prawie caly rok wszyscy przyjmujemy. poza okresem letnim.

co do koperku to tez jesli juz zachodzi taka potrzeba to bym w zielarskim kupila a nie te słodkości reklamowane jakos cud dla.dzieci...

vadi jak chodzi o opinie o koperku to czy to nie jest jakas znow propaganda zeby nastraszyc rodzicow zeby uzywali leków zamiast naturalnych produktow? to samo.ostatnio bylo z olejem kokosowym - czytalas? jakis tam koncsrn wypuscił.info ze niby niezdrowy itp. gdzie wszelkie badania pokazują że zdrowy i dziala na wiele dolegliwosci - ale koncerny farm. boją sie utraty zyskow z leków i tak nas straszą tą naturą...

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Wczoraj 36t5d.

wow,jak ty to robisz,że chudniesz. Ja na szczęście przytyłam około kilograma. Bałam się,że znowu będzie +5, a zaczynałam z bardzo dużą wagą,więc teoretycznie nie powinnam dużo tyć w ciąży.

Nie,nic nie biorę. Muszę nadrobić dietą.
Jeśli chodzi o wzrost to ja mam 165cm.

Nie,nie biorę żadnych tabletek. Muszę zacząć lepiej się odżywiać.

Gratuluję udanej wizyty

Domowa zapiekanka to przecież zdrowy posiłek
Ja ostatnio ma fazę na zapiekankę z biedronki(te z lodówki). Muszę mieć ciągle zapas w lodówce

Ja bym wyprała w swoim proszku.

Super,że wizyta się udała i kłuca nie są groźne. Szyjka niesamowicie długa. Ja miesiąc temu miałam 2,6cm i wydawało mi się,że jest w miarę długa.

Gdzie mogę kupić sok z pokrzywy?
Może to będzie dobry sposób na poprawę mojej hemoglobiny.
w sklepach zielarskich najlepiej, są tez w marketach ale jakieś rozcienczone.

Cytat:
Vadi - dzięki za info co do tego masażu

Mój starszak nie miał żadnych brzuchowych problemów dzięki Bogu
Mam nadzieje ze jego brat tez nie będzie ich miał
Jedynie raz tylko nas pediatra załatwiła . Powiedziała mi ze skoro nie jem miesa to powinnam podawać żelazo małemu.
Ja mu dałam to żelazo i on dostał takiego zatwardzenia ze się tak biedny męczył żeby kupkę zrobić , ze ja go nosiłam na zgietych nóżkach z gola pupa po domu aż w końcu wystekal mi kupkę w ręce
Przeżyłam wtedy horror już byłam gotowa na IP jechać. Od tamtej pory się nie słucham nikogo i wole poczytać na necie w jakiś naukowych poradnikach bo mam wrażenie , ze pediatrzy w dupie byli i gowno widzieli za przeproszeniem
A tych zaâ˜☠â˜☠â˜☠istych herbatek z Hipp z cukrem rożnego kalibru dostałam masę w prezencie część od teściowej Tz sobie pił on lubi taki lukier.

tez nie jem miesa i nie zamierzam żelaza podawac dziecku. sama biore suplementy z żelazem i to utrzymuje.mi jakjs tam poziom żelaza we krwi. niski bo niski, ale zawsze to lepsze niż jakbym nic nie brala. mleko tworzy sie z naszej krwi wiec jakas dawke przekazuje sie dziecku z mlekiem

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Xzora, AnnaPaula chyba tak czasami jest, że nic innego nie można zrobić tylko dać sobie radę ale nie powiem jak zaliczam jakieś niepowodzenie albo ktoś mi powie coś głupiego to strasznie mnie to ściąga w dół ale cóż

Siil moja położna na pytanie o probiotyk zareagowała bardzo negatywnie, że po co bla bla jednak inne mamy polecają więc spróbuję zużyje jedna buteleczkę i nie będę więcej dawać

Darietta co do wit D3 to w szpitalu już wpisują zalecenie - 400j
Ty silna jesteś jak mało kto! wszystko uda Ci sie zrealizować po twojej myśli! powodzenia!!

Cytat:
Witam się z rana

nie martw sie, zdążycie dojechac do szpitala napewno. rzadko sie zdarza zeby nie zdążyc..

Cytat:

Kciuki za wizyty! ��

rodzenstwo ma ze sobą jakąś więź i czesto rozumieją sie bez słów, jesli starszak tak mowi to moze cos w tym jest?
dobrze ze po wizycie wszystko ok. obys jaknaszybciej urodziła!

Cytat:
Dzien dobry!

Minini, Mała gdzie ja o urlopie teraz myślę �� balabym się juz wyjechac tymbardziej ze ja lubie aktywnie spedzac czas jak wyjezdzamy wiec mogloby sie to zle skończyć. Doktorek sam tak rzucił bo mowi ze przy tak dobrze rozwijającej sie ciąży nie ma się czego bac ��

Dziekuje za wszystkie kciuki
Spalam dzis do 10 �� nie przeszkadzala mi nawet betoniarka pod oknem i sasiad koszacy trawe,okna pootwierane mialam chlodniutko w sypialni normalnie raj ��

Kciuki jeszcze raz za dzisiejsze wizyty!

tez mi sie dobrze śpi z otwartymi oknami. nawet zimą otwieram a mąż buczy że mu zimno. ja lubie spać jak jest chlodniej i mam czym oddychac. przy dziecku tez vede otwierac okno - bedzie spał w kolysce a miedzy oknem a kołyską nasze łóżko stoi wiec nie ma opcji żeby mu wiało

Cytat:

mnie siedzenie i bujanie sie na piłce pomagało na ból kregoslupa. na porodowce łagodzi skurcze i pomaga obniżać sie dziecku. ogolnie dobrze na wiele rzeczy dziala
_________________________ __

Edytowane przez minini
Czas edycji: 2017-06-23 o 10:42
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 10:53   #656
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
vadi jak chodzi o opinie o koperku to czy to nie jest jakas znow propaganda zeby nastraszyc rodzicow zeby uzywali leków zamiast naturalnych produktow? to samo.ostatnio bylo z olejem kokosowym - czytalas? jakis tam koncsrn wypuscił.info ze niby niezdrowy itp. gdzie wszelkie badania pokazują że zdrowy i dziala na wiele dolegliwosci - ale koncerny farm. boją sie utraty zyskow z leków i tak nas straszą tą naturą...
nie mam pojęcia właśnie
o oleju kokosowym słyszałam ale póki co to jedne badania przeciwko licznym, więc nie odpuszczam kokosowi no i kiedyś też przecież były badania, dowodzące, że papierosy nie szkodzą
Stary 2017-06-23, 11:00   #657
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
nie martw sie, zdążycie dojechac do szpitala napewno. rzadko sie zdarza zeby nie zdążyc..
Kobiety które nie zdążają to chyba można wręcz traktować w kategorii szczęściar (jak wszystko przebiegło ok), bo poród mega szybki

Przypomniała mi się historia z marca z mojego miasta, kobieta w ciąży poszła sobie do luxmedu na ktg i urodziła tam synka Jak przyjechała karetka było już po wszystkim
Xzora słyszałaś o tym? Luxmed na Koncertowej

http://www.dziennikwschodni.pl/lubli...000195423.html

A u nas burza się zaczyna! Uff będzie w końcu czym oddychać!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-23, 11:04   #658
minini
Zadomowienie

Cytat:
nie mam pojęcia właśnie
o oleju kokosowym słyszałam ale póki co to jedne badania przeciwko licznym, więc nie odpuszczam kokosowi no i kiedyś też przecież były badania, dowodzące, że papierosy nie szkodzą
może i nie szkodzą jak sie wypali kilka raz na jakis czas. jak ktos pali nałogowo to szkodzą. podejrzewam że tak jak wszystkie inne produkty z ktorymi przesadzimy. a przeciez koperek nie bedzie podawany dziecku na tyle często zeby podzialał rakotworczo. nawet jesli faktycznie ma w sobie jakiś składnik ktory w wiekszych i regularnych dawkach mogby tak dzialac.
każda trucizna w małych dawkach może byc lekiem - podobno
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 11:07   #659
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Kobiety które nie zdążają to chyba można wręcz traktować w kategorii szczęściar (jak wszystko przebiegło ok), bo poród mega szybki

Przypomniała mi się historia z marca z mojego miasta, kobieta w ciąży poszła sobie do luxmedu na ktg i urodziła tam synka Jak przyjechała karetka było już po wszystkim
Xzora słyszałaś o tym? Luxmed na Koncertowej

http://www.dziennikwschodni.pl/lubli...000195423.html

A u nas burza się zaczyna! Uff będzie w końcu czym oddychać!
Właśnie coś na stronie Luxmedu rzuciło mi się w oczy, ale nie wiedziałam o co chodzi. Nawet nie wiedzialam, ze w Luxmedzie na ktg można się umówić
Stary 2017-06-23, 11:07   #660
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Wbrew pozorom, wykonana dokłanie jest całkiem wygodna
Spróbuję w takim razie

Cytat:
mnie siedzenie i bujanie sie na piłce pomagało na ból kregoslupa. na porodowce łagodzi skurcze i pomaga obniżać sie dziecku. ogolnie dobrze na wiele rzeczy dziala
dzięki Dziewczyny za info
Na sr nam fizjoterapeutka mówi zawsze żeby siedzieć na piłce przy porodzie, ale myślałam że jak tak okrakiem na niej poskaczę to na ten ból krocza też pomoże

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości