|
|
#2941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Brawo za wizytę! Chyba Cię lubi ten lekarz Dzięki Ciężki wybór
|
|
|
|
|
#2942 |
|
Rozeznanie
|
Morelle czekamy na Pestkę 😍
Byłam dzisiaj na ktg w poradni przyszpitalnej, oczywiście skurczy pełno, zupełnie nieodczuwalnych, rozwarcie zwiększyło się do ok 5cm. Moja lekarka w stresie bo nie wie co ze mną ma zrobić Dostałam skierowanie na położnictwo, ale mam jutro na spokojnie przyjechać po obiedzie. Chyba że coś się zacznie dziać, nawet uczucie niepokoju, to mam od razu na szpital przyjeżdżać. Ogólnie 'pół porodu już za mna' 💪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2943 |
|
Zadomowienie
|
Poprostu a czulas przy tym jakieś szczypanie? Bo ja od kilku dni czuję.
Nulka fajnie masz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wytrzyma! Cytat:
Nie ułatwiasz
|
||
|
|
|
#2945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niedługo dojdziesz do 7cm rozwarcia, gdzie ja zaczęłam wrzeszczeć z bólu i nic nie będziesz czuła Niech cały poród tak Ci sprawnie i mało boleśnie przebiegnie! Kciuki ogromniaste za jutro!
|
|
|
|
|
#2947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A właśnie jeszcze chciałam powiedzieć, że u mnie podobnie jak u Poprostu - też miałam ostatnimi dniami kłucia w pochwie i na wizycie szyjka skrócona i rozwarcie na opuszek
|
|
|
|
|
#2948 | |
|
Zadomowienie
|
Pestycyda to duża przesada, te czasy gdzie się gotowało dla robotników już dawno minęły. To samo z tym piwem, No sorry :/ u nas w zeszłym roku robili ogrodzenie, kostkę, tez nie jakieś mega profesjonalne firmy tylko znajomi znajomych i do głowy by mi nie przyszło im gotować. Rano tylko robiłam kawę i donosiłam im lód do wody bo upał mega był. Mieli swoje kanapki. Mi w pracy jeść nikt nie dawał
Z kolei u mojej mamy remontowali kotłownie i ona akurat gotowała ale dlatego ze sama chciała i starej daty, tak nauczona za to szef ekipy na koniec jak się rozliczali to policzył jej mniej i podziękował ze taka goscinna wiec tez zachowanie w porządku.Poprostu pakuj torba raz dwa! Ale tez tak jak aggs ja już od prawie miesiąca tak mam i nawet nie oszczędzając się sytuacja się nie zmieniła Tez jestem ciekawa jak Morelle ![]() Jem drugie śniadania i Czekam na rodziców, ja mam popołudniu wizytę u ortodonty i przyjadą zająć się starszą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Zazdroszczę! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2949 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dziękuję za życzenia imieninowe
Ciekawe jak Morelka.... Dołączam do klubu budyni, zalałam herbatę niezagotowaną wodą. Wlałam do czajnika zimną i po kilku minutach zalałam herbatę ![]() Emilka współczuję wymiotów. Mnie od wczoraj też puchną dłonie i stopy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty chyba jesteś stworzona do rodzenia Dzisiaj mówiłam dla męża że chciałabym zajechać rodzić, a tam tak już ze 4cm rozwarcia
|
|
#2951 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak sytuacja u Morelle
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka szczypania nie czułam ale różne jakieś ściągnięcia, pobolewania No i kuło
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda jakie dawaj i rodz
jeszcze nie mogę! Jeszcze że dwa tyg niech siedzi
|
|
|
|
#2956 |
|
Wtajemniczenie
|
https://poofi.pl/sklep/kocyk-tkany/?v=3
https://www.mamissima.pl/akcesoria_d...tage_pink.html Z tego malinowego też są inne kolory ![]() https://www.mamissima.pl/product/sea...ory_id=&limit= |
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyneczki stawiam imieninowo
|
|
#2958 |
|
Wtajemniczenie
|
mojemu psu się coś śni i warczy przez sen
![]() czekam na tę naszą Pestkę i czekam, chyba pójdę sprzątać żeby się czymś zająć
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Siil dzięki za linki Kurcze potrzebujemy wyjść z Tż i on już mnie pogania, a ja bym chciała wiedzieć co u Morelle i Pestki
|
|
|
#2960 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem Wam że z jednej strony cieszę się, że praktycznie bezboleśnie mi to idzie, ale obawiam się (w sumie moja lekarka też się o to martwi) żebym zdążyła dojechać do szpitala... Ja nawet mogę nie zauważyć że faktycznie poród się u mnie zaczyna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2961 |
|
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Jon
Nulka z jednej strony fajnie bo niejedna sie pokłada przy powiększaniu rozwarcia ale z drugiej to mogłoby to juz sie zacząć, no! Emmos wszystkiego najlepszego ![]() Morelle pewnie juz tuli małą Ja od 2 dni mam takie mocne kłucia w szyjce, mam nadzieje, że sie skraca i robi rozwarcie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez taedio Czas edycji: 2017-06-30 o 11:57 |
|
|
|
#2962 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle super ze juz w szpitalu trzymaj sie tam .Postaraj sie nie chodzic zgarbiona po cc bedzie ciezko ale jak sie wyprostujesz bedzie juz tylko lepiej.Ale sie ciesze bedzie Anastazja jutro😚 szwy mam sciagne 4.07 na chalbinskiego w ambulatorium przy wypisie Ci dadza cale info.My mamy pierwsza w miare przespana i nie przeplakana noc.Maly juz nie placze przy przebieraniu karmie piersia co 2h do pol h jedna wiec godzina na dwie i dokarmiam poki co do 30 ml mm i maly jest spokojny spi nie drze sie tak i piers chwyta spokojniej oby tak zostalo.Dzis mam wizyte patronazowa poloznej.musze jechac po staniki do karmienia no te z pepco nie trzymaja mi cyckow i sa sztuczne wiec masakra.podjedziemy chyba z malym na chwile bo askot blisko a mi cyce ciazą.Czekam na kolejne maluchy rodzic tam prosze rozkladac nogi a nie!!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2963 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja piję Muszyniankę bo ma dużo minerałów i mi smakujeCytat:
Jasnoróżowy sliczny tez taki wzięłam tylko z lullalove bo on trochę dłuższy jest i z texpolu miętę ❤️ wcześniej kolory na żywo oglądałam na fb i instagramie bo wrzucają fotki z wózków ![]() Cytat:
mi w pracy nikt obiadu nie robił Cytat:
🏼Cytat:
fajnie ze już połowa porodu z głowy ![]() Mała mama i TZ się nie przejmuj bo dorośli są. Muszą się sami dogadać. Mój TZ jak narzeka na mojego ojca ze maruda to wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim bo i tak ciagle gadają i siedzą ze sobą ![]() W h&m -10% i darmowa wysyłka. Zamówiłam mlodej 2 kombi dresowe i sweterek z przeceny ![]() Ciekawe co u Morelle
|
|||||
|
|
|
#2964 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Twój wniosek jest dla mnie pocieszający bo ostatnio mnie kłuje i bóle jak na okres to może w końcu coś tam się rozwiera.. bo już mam powoli dość.. byłam w biedrze to ciężko już ze spacerem... kręgosłup boli no i bóle takie okresowe.. a dzisiaj kończę 39 tydzień więc oczekuję objawów Cytat:
u mnie w szpitalu znieczulenie zzo dawają od 5 cm, także u Ciebie to chyba bez znieczulenia się objedzie ale z drugiej strony rozumiem Twoje obawy, że mozesz nie zdazyc do szpitala... Jutro nasz miesiąc dziewczyny |
||
|
|
|
#2965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to odradzam wykonanie zadania![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2966 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Ja też myślę o Morelle - w ogóle jak wcześniej spojrzałam na zegarek i była 10.05 to taki stres mnie dopadł, bo pomyślałam, że właśnie ją kroją. Ja o 13tej jestem umówiona na USG w szpitalu i też się stresuję. Jeszcze od wczorajszego wieczora mam bardzo twardy brzuch. Darietta - jak przeczytałam o zachowaniu "twojego lekarza" w szpitalu to masakra, co za burak! Vadi - ciekawe info z oksytocyną, a warunków szpitalnych zazdroszczę! Mała! - ja rozumiem, że się stresujesz relacjami pomiędzy najbliższymi Ci osobami, ale też warto się trochę zdystansować. TŻ niech wie, żeby za dużo nie gadać, bo mama za bardzo to bierze do siebie, a mama niech też wie, że to nie atak, a taki sposób bycia męża. Ja bym w kółko to mówiła nie zagłębiając się w temat i na tym kończąc. Szkoda twojego czasu i stresu. Calineczka - trzymam kciuki, żeby skurcze się wyciszyły. Z płynem do prania - ja bym chyba jeszcze raz wstawiła pralkę na jakiejś minimalnym czasie żeby płyn do prania się wypłukał. Siilmariien - mi się malina najbardziej podoba Emilia - wspołczuję wymiotów, może to przez tą zgagę... Samatha też miała. Pestycyda - obiad dla robotników? No mi by to do głowy nie przyszło. Relikt, ale właśnie starsi ludzie tak mają. I tutaj od razu można się odnieść do szpitali - też zachowanie personelu to relikt PRL, ale właśnie w dużej mierze pacjenci są winni, bo dalej mają manię "załatwiania", wręczania łapówek itp Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego i dla pozostałych solenizantek! Aggs - u mnie wózek lekko się giba - w takim całkiem sztywnym chyba dziecko bardziej by wstrząsy odczuwało. Poprostu - no nie dziwię się, że masz stresa. Oby Mikołaj jeszcze te 2tygodnie posiedział. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- A jeszcze odnośnie alkoholu w pracy - w sumie to mi się przypomniało, że jak ja chodziłam do LO, to to też nie było jakieś dziwne. Jak mieliśmy informatykę to do naszego pana przychodzili inni z flaszkami i popijali w kantorku. Do tego raz na fizyce jak pan był mocno wstawiony to wszystkim pozytywne oceny podostawiał. No i wycieczki szkolne - w ostatniej klasie to nauczycielki były bardziej pijane od nas uczniów. |
||
|
|
|
#2967 |
|
MerDer 4ever
|
Chilli
zazdroszczę, że masz juz małego w domku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2968 |
|
królikoholiczka
|
Dzięki dziewczyny za życzenia!!!
U mnie już lepiej. Jadę do siostry. Dobrze w miarę się czuje więc jadę. W domu bym sama siedziała a tak zawsze ktoś będzie. Tylko do szpitala dalej. No trudno, przeżyje
|
|
#2969 |
|
Rozeznanie
|
Xzora, kciuki za wizytę ! i czekamy na wieści czy coś się dzieje
|
|
|
|
#2970 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż w moim LO też były takie przypadki i oczywiście wycieczki wyglądały podobnie.A wracając do tych robotników, to u nas często się zdarza, że piją podczas pracy, ale na swój rachunek! Potem się dziwić, że coś nie tak jest zrobione w domu (mojemu bratu zamurowali kiedyś pogrzebacz w ścianie w kotłowni )---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Ah i Xzora kciuki za USG! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

No to mam impuls żeby dopakować torbę!
cała ciążę miałam szyję twarda i 4,2 teraz nawet nie mierzył bo nie chciał ruszać, Mały 2850 więc w siatce wychodzi na sredniaka, wszystko ok, wyniki w normie pochwała za wagę +9kg i hemoglobine, wyznaczył wizytę na 24.07 ale mówi ze może się nie spotkamy i zyczyl powodzenia oraz kazał pakować torbe
i jakieś tam zabawne komplemenciki oraz pytał jak ja to z wagą zrobiłam
Brawo za wizytę!
Chyba Cię lubi ten lekarz

Ciężki wybór

Wytrzyma!

wszystkiego najlepszego 
ja piję Muszyniankę bo ma dużo minerałów i mi smakuje
i z texpolu miętę ❤️ wcześniej kolory na żywo oglądałam na fb i instagramie bo wrzucają fotki z wózków 
bo już mam powoli dość.. byłam w biedrze to ciężko już ze spacerem... kręgosłup boli no i bóle takie okresowe.. a dzisiaj kończę 39 tydzień więc oczekuję objawów
no to odradzam wykonanie zadania