Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-30, 09:09   #2911
emilia0508
królikoholiczka

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo i dla Was również, dla Ciebie i Emilki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dla Ciebie i Sam również
Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Emmos, Samantha, Emilia - umknęło mi, macie dzisiaj imieniny? Wszystkiego najlepszego dla Was!
Dziękuję

Właśnie latam co chwila i wymiotuję teraz się obawiam że nie pojadę nigdzie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 09:17   #2912
siilmariien
Wtajemniczenie

Ciekawe jak tam Morelle...

Mała przytulam

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Nie wiem Piję pokrzywę i nic się nie zmienia, tylko dłonie i stopy :/ No i okropnie mi nadal drętwieją dłonie :/
To jak tylko dłonie i stopy to chyba nie woda... Współczuję
Mi też strasznie puchną, nie mogę już nosić obrączki Ale drętwień nie mam...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 09:19   #2913
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Calineczka może coś się zaczyna?

Chyba na szczęście nie. Nie mogę tak wyskoczyć z końca lipca przed szereg, jak wszystkie lipcówki się tak ładnie trzymają
Ale mąż się przejął, zaczął mi liczyć czas...

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja sie obudziłam z bólem gardła i katarem Ehh

Niedobrze, bierz moze od razu coś zapobiegawczo.

Ja chyba zaraziłam trochę męża...
Uduszę jak będzie chory, mnie na porodówkę chorą wpuszczą, ale jego mogą nie

Mała przykro, że na Tobie się odbija ta niechęć. To są dorośli ludzie, nie dogadasz się za nich. Możesz ew. prosić męża, żeby unikał takich tekstów do Twojej mamy...

Mózg mi zbudyniał
Skończyłam prania i uświadomiłam sobie, że co najmniej do jednego dałam Lovelę do pojemnika na płyn do płukania a nie do prania... Olać?

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Morelle czekamy na Pestkę
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 09:19   #2914
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość

a co Cię tak.męczy znowu? jak nie zgaga to wymioty? moze cos sie zbliża?

mam cos dla wstających siku co 10minut:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FB_IMG_14988105844670697.jpg (260,3 KB, 57 załadowań)
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 09:21   #2915
siilmariien
Wtajemniczenie

Dziewczyny poradźcie...
Który kocyk do jasnoszarego wózka z czarną torbą?

Najbardziej kusi mnie chyba ten jasny różowy, tyle że mam dwa w tym kolorze i jeden wrzosowy... No ale to nie nówki, już mi się znudziły i raczej w rezerwie będę używała... Ten geometryczny też ciekawy...

1498810788378.jpg
1498810798536.jpg
1498810809344.jpg
1498810819225.jpg
1498810831015.jpg
Stary 2017-06-30, 09:22   #2916
taedio
MerDer 4ever

Calineczka faszeruje sie czym moge, mam nadzieje, że zdusze w zarodku

Vadi a swędzą Cie stopy i dłonie oprócz puchnięcia? Robiłaś próby wątrobowe?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Sill ta malina ostatnia śliczna

Stary 2017-06-30, 09:23   #2917
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
a co Cię tak.męczy znowu? jak nie zgaga to wymioty? moze cos sie zbliża?

Chyba się czymś zatrułam. Odrzucam myśl że coś się zbliża. To jeszcze nie moja pora

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-30, 09:27   #2918
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny poradźcie...

Najbardziej kusi mnie chyba ten jasny różowy, tyle że mam dwa w tym kolorze i jeden wrzosowy... No ale to nie nówki, już mi się znudziły i raczej w rezerwie będę używała... Ten geometryczny też ciekawy...

Załącznik 7129731
Załącznik 7129736
Załącznik 7129741
Załącznik 7129746
Załącznik 7129751
Najbardziej podoba mi się ten różowy, ale jak już takie masz to może malina? Też śliczny i dziewczęcy

Cytat:
Calineczka faszeruje sie czym moge, mam nadzieje, że zdusze w zarodku

Powodzenia

Cytat:
Chyba się czymś zatrułam. Odrzucam myśl że coś się zbliża. To jeszcze nie moja pora
Współczuję
Stary 2017-06-30, 09:30   #2919
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Sill ta malina ostatnia śliczna
Hehe właśnie się bałam że zwrócicie na nią uwagę, a ja nie będę wiedziała czy kolor fajny czy ma najlepsze zdjęcie po prostu
Na wszelki wypadek wrzucam też zbliżenia pozostałych
1498811373334.jpg
1498811380875.jpg

Dzięki Taedio, malina też mi się podoba, tylko boję się że kolor będzie oczo☠☠☠ny trochę
Stary 2017-06-30, 09:33   #2920
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Najbardziej podoba mi się ten różowy, ale jak już takie masz to może malina? Też śliczny i dziewczęcy
Dzięki No mam takie jasne różowe bawełniane, tylko dostane po kimś i używanie ich nie daje mi już radości
Stary 2017-06-30, 09:33   #2921
vadi
*sportaddict*

Mała, Minini ma rację, niech sami to między sobą załatwiają, to nie czas na denerwowanie Cię

Siil - głosuję za malinowym

Cytat:
nie, nie mam też podwyższonego ciśnienia, typowego przy cholestazie :/ prób wątrobowych nie robiłam ale cała morfologia idealna.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 09:35   #2922
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki No mam takie jasne różowe bawełniane, tylko dostane po kimś i używanie ich nie daje mi już radości
To jak Ci się kolor podoba i nie znudził się do tej pory to nie widzę przeszkód, żebyś miała kolejny w tym kolorze
Będziesz używać głównie nowego pewno
Stary 2017-06-30, 09:35   #2923
taedio
MerDer 4ever

Ja głosuje za malina! Nie jest oczorażąca bedzie dziewczyna miód malina

Vadi a to mam nadzieje, że szybko Ci przejdzie

Stary 2017-06-30, 09:38   #2924
emilia0508
królikoholiczka

Mi też malina się podoba!

Stary 2017-06-30, 09:39   #2925
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Mała, Minini ma rację, niech sami to między sobą załatwiają, to nie czas na denerwowanie Cię

Siil - głosuję za malinowym

nie, nie mam też podwyższonego ciśnienia, typowego przy cholestazie :/ prób wątrobowych nie robiłam ale cała morfologia idealna.
Dzięki, to już wyłonili się zwycięzcy

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
To jak Ci się kolor podoba i nie znudził się do tej pory to nie widzę przeszkód, żebyś miała kolejny w tym kolorze
Będziesz używać głównie nowego pewno
Tak, na pewno głównie nówki będę używała Tamte takie w rezerwie będą...
Dzięki dziewczyny, to już się waham między dwoma tylko Popatrzę jeszcze na wymiary...

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Cytat:
Ja głosuje za malina! Nie jest oczorażąca bedzie dziewczyna miód malina

Vadi a to mam nadzieje, że szybko Ci przejdzie
Dzięki dziewczyny

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2017-06-30 o 09:40
Stary 2017-06-30, 09:44   #2926
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Zobaczysz jak szybko zleci!

Bo ważne jest podejście lekarza itd.
Niestety Polska. .. wczoraj mi przyniosły termometr, który nie działał dobrze, że miałam swój.
Śpiąca królewna nie miała dziś to w ogóle jej nie zmierzyly temp. Położna po zmianie przyszła oczywiście z tym samym, zepsutym

Moja mama też mnie rodziła za granicą, SIS rok później w pl. Tez mówiła, że niebo a ziemia. Nic się od tego czasu za bardzo nie zmieniło, a ile lat minęło!
O jejku, zaczynam się cieszyć że na Brochowie nie rodzę.
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Jak moja sis rok temu rodziła swojego drugiego syna to dzień przed odpadł jej czop. W nocy już miała skurcze lekkie, a rano już miała co raz większe. Nie pojechała do szpitala do samego końca. Mówiła , ze leżała w wannie ciagle w wodzie . Mówiła tez ze na kiblu siedziała i się na boki kiwała ze to jej pomagało bardzo taka pozycja. Dopiero jak miała pierwszy skurcz party i odeszły jej wody to wstała z wanny zadzwoniła po taxi ubrała się , wzięła torbę i o 15stej była w szpitalu. O godz.15:10 urodziła. Miała idealny timing. Mówiła ze nie chciała jechać wczesniej i w tej rzeźni siedzieć jak poprzednim razem.

Odważna. Ja bym wymienił prze 5 minutach chociaż położna kazała przyjechać jak będą co 4 minuty.

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Dlatego mi zależy zeby rodzic tak daleko od miejsca zamieszkania bo moja kuzynka jest położna i znam tam parę osób na oddziale w tamtym roku był remont i jest czysto, pokoje 2os każdy z lazienka.
To opłaca się jechać
Cytat:
Emmos, Emilia - wszystkiego najlepszego z okazji imienin☠
Wszystkiego najlepszego dziewczyny! I Sam dla Ciebie też
Cytat:
Mała wszystko będzie dobrze

Śpiąca królewna się rozgadala odmlodzila mnie o 8 lat
Bo jesteś piękna i młoda:p

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dopiero się obudziłam ale szłam spać ok 1.

Morelle kciuki za ciebie. Nocki współczuję.

Mnie dziś znowu wszystko boli chwila samochodem i umieram chyba szyjki juz nie ma i rozwarcie się robi bo tak boli że ledwo się ruszam.

Dzis wstałam raz na siku i to przez sen. Ale mój mąż wylał wodę do kibelka bo moczył sobie nogi w soli a ona zabarwia wode na czerwono i po skorzystaniu z toalety się wystraszyłam że krwawie od razu sie obudziłam.

Ten weekend chce jeszcze wytrzymać ale w przyszlym tygodnou mogę rodzić. Boje się że młodej tak się spieszyło a teraz nie wyjdzie i przenosze.

Dziewczyna mi mowiła ze po oxy poród bardziej boli.
Uff, też bym si zdygała...
Cytat:
Straszne to, co czytam z Waszych opowieści o szpitalach i personelu
W moim szpitalu jest sterylnie, wszystko nowiusieńkie, wygląda jak prywatna placówka, wszyscy mają normalne podejście i nikt nie męczy rodzącej godzinami, jak jest słaba akcja porodowa to 2 wlewy oxy i jak nic się nie dzieje to od razu cc :/

galeria KLIK
No jakie luksusy!
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Darietta
Też się tego boję, że przenoszę teraz... teraz Hugo pewnie sobie myśli: To se teraz poczekacie rodzice , i całkiem możliwe, że przenosimy :/

Ja mam nerwa od wczoraj. Moja mama mnie denerwuje, albo.ja sie denerwują przez nią. Trudna sytuacja, bo chodzi o.mojego męża, uważa że on jej nie cierpi itp i wkręca sobie takie bzdury. Ciągle słucham jaki to on.okropny dla niej itp. Że nie umie sie zachować w stosunku do niej i że strasznie jej.przykro, że On ma ja za nic! NO MASAKRA!
Juz nie wiem czy faktycznie moj mąż to taki dupek, czy ona tak.przesadza... fakty sa takie, że mama nie cierpi krytyki od nikogo, od razu myśli, że ktoś źle o.niej.myśli ( to jakas fobia, ma zanizona samoocene i.nic nie mozna powiedziec) w ogóle to co.myślą ludzie to.najważniejsze... nie mogę jej.nic powiedzieć np, że ma brudną podłogę czy coś bo.od razu zmienia temat... nie.mogę zwrócić jej uwagi, że krzyczy bo sie obraża że jej nie słucham i niecdaje powiedziec np. Masakra! A mój mąż nie jest "miłym typem" to konkretny facet, który mowi co myśli i tyle... ok fakt czasami.nie.potrafi wyważyć słów, lub żartuje w głupi sposób, ale taki jest od zawsze i stara się uważać. Szybko sie irytuje gdy musi 100 razy powtarzac, lub gdy ktos nie słucha... i to widac, zecsie irytuje Przedwczoraj poprosiła go.żeby przyszedl włączyć nagrywarke DVD bo koleżanka przyszła z filmem z wesela. Stary sprzęt jak.diabli, mąż nie.mógł uruchomić, bo zaciela sie zupełnie. I powiedział, że to stary sprzęt.i że raczej na śmieci. Ze poklejony od kurzu bo.od lat.nie używany. Że trzeba takie sprzety czyścić itp. Okazało się, że trzeba było z pilota coś tam wcisnąć i.mamie sie udalo.pozniej. Zażartował też głupio jakoś niby i mama sie źle poczuła przy tej koleżance. Chciałaby, żeby on przyszedł przytakiwal, uśmiechał się , zrobił i wyszedł... wkurza mnie że zawsze go ocenia, zamiast brać poprawkę...zna go tyle lat i dalej to samo, z drugiej str on też ją zna i mógłby czasami bardziej myśleć skoro wie, że ona tak reaguje... jestem w kropce i jestem wściekła na oboje! IIeż można tłumaczyć... obojgu.
Jeszcze.mi dziś powiedziała ze mi współczuję, że sie bede męczyć no zaje..scie!

Ostatni raz coś jej pomagał, skoro.oboje maja do siebie jakiś dziwny stosunek. Nie mam.ochoty ciagle sie denerwować... zła jestem.tez na niego że nie potrafi stworzyć takiej.normalnej.atmosfer y... tylko taką przy której ona czuje sie z góry traktowana...

Ufff.... to się wygadałam

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Bosz... toż to epopeja...
Chyba moja pierwsza taka tutaj

Nie przejmuj się teraz nimi masz ważniejsze rzeczy na głowie teraz. Nikogo na siłę nie zmusza aby się lubił i szanował...
Cytat:
Sill dzięki

Jeśli babcie i inne osoby beda Wam wciskać chodziki/skoczki a nie wiecie jak odmówić to wklejam info o nich

NIE! \ oddam za darmo chodzik i skoczka...

Kiedy rodzice pytają mnie o chodzik czy skoczka dla swoich dzieci, zdecydowanie odradzam. Są one zupełnie niepotrzebnymi akcesoriami, które tak naprawdę ułatwiają życie rodzicom a dzieciom je komplikują!
Są kolorowe, z przyciskami, muzyczką, zapewniają dziecku rozrywkę, wspomagają rozwój, uczą chodzić…… -same marketingowe bzdury.
Rozwój ruchowy dziecka jest genetycznie zaprogramowanym procesem. To oznacza, że żadne dziecko nie musi być uczone siadać, czworakować czy chodzić. Jeśli jest zdrowe, to samo, w odpowiednim dla siebie czasie, będzie potrafiło to robić. Umiejętności ruchowe niemowlęcia następują po sobie w ściśle określony sposób. To znaczy, że osiągnięcie jednej umiejętności ruchowej pozwala na kształtowanie się kolejnych, bardziej skomplikowanych.
I tak dla przykładu: raczkujący maluch po pewnym czasie podchodzi do przedmiotu i zaczyna się wspinać do góry, aby mógł zobaczyć, co jest wyżej. Na początku robi to troszkę nieudolnie, często upada na pupę, uderza się, przewraca. Każde takie niepowodzenie jest dla niego najlepszą lekcją i uwierzcie mi, bardzo szybko wyciąga z tego konsekwencje.
Kiedy nauczy się już stać stabilnie przy meblu czy zabawce, dostrzega w oddali jakiś przedmiot i do niego podąża krocząc do boku. W tym czasie malec uczy się przenosić ciężar ciała, obciąża naprzemiennie stopy, przenosi środek ciężkości z jednej strony ciała na drugą. Wykorzystuje reakcje równowagi i umiejętności, które nabył już wcześniej (przetaczając się, siadając, czworakując).
Sam proces chodzenia kształtuje się dość długo. Idealna motoryczna ontogeneza wg. Vojty, mówi o tym, że wstaje dziecko w wieku ukończonych 10-ciu miesięcy a samodzielnie chodzi 13-14 – sto miesięczny szkrab. Doskonalenie tych umiejętności jest płynne i zachodzi samoistnie, niczego nie trzeba malca uczyć.
Wsadzając dziecko do chodzika, już na samym początku zaburzamy przede wszystkim jego wyobrażenie o pozycji stojącej. Malec w chodziku i skoczku „ani nie stoi, ani nie siedzi”, oprócz tego ma szeroko rozstawione uda ze względu na siedzisko. Stopami dotyka podłoża, ale jeszcze nie potrafi prawidłowo przetaczać stopy i wykonywać naprzemiennych ruchów, więc jednocześnie wybija się z palców obu stóp. W normalnej motoryce nigdzie nie znajdujemy takiego wzorca ruchowego.
Maluch w chodziku nie potrafi ocenić odległości, nie uczy się hamować, aby nie uderzyć w futrynę, nie musi wyciągać rączek i ratować się przed upadkiem na ziemię – a w rezultacie nie będzie tego potrafił…..
Pamiętajmy, że szkraby włożone do chodzika i skoczka, przed tym zanim nauczą się czworakować, najprawdopodobniej nigdy nie osiągną tej umiejętności, z wielką szkodą dla nich oczywiście.
Na naszą prawidłową postawę w dorosłym życiu mają duży wpływ tzw. prawidłowe mechanizmy antygrawitacyjne, które kształtują się przede wszystkim w okresie niemowlęcym.
Pozycja, jaka przyjmowana jest w skoczku i chodziku nie ma nic wspólnego z prawidłową postawą ciała. Nie pozwala odpowiednim grupom mięśni współpracować ze sobą, brak jest również pośredniego ustawienia miednicy oraz naprzemiennej pracy rąk i nóg.
Maluch wstaje, skacze i chodzi dopiero wtedy, kiedy jego układ kostny i kręgosłup są na to gotowe. Wyprzedzanie tego naturalnego procesu może skutkować zaburzeniami rozwoju ruchowego i równowagi, mikrourazami stawów, przeciążeniami kręgosłupa, opóźnieniem samodzielnego chodu a nawet wadami postawy.
Oczywiście, że dzieci „chodzikowe” i „skoczkowe” zaczną chodzić, ale chód ten nie będzie prawidłowy. Zabierzemy im również możliwość doświadczania na sobie wielu pozytywnych wrażeń, które uczą je jak funkcjonować (równowaga, koordynacja, przyspieszanie, hamowanie, upadki).
Drodzy rodzice, nie warto!

O,o,o! Bardzo mądry tekst.
Cytat:
Jestem za malinką.

Biorę się za robotę bo muszę obiad dla montażystów i rodziców na jutro zrobić.

Czy tylko mi się wydaje że to paranoja robić obiad pracownikom którzy montują meble?! Nawet piwo im muszę kupić i to wg życzenia... To koledzy mojego taty z pracy no ale płacę im za ten montaż... Jak zaczęłam grymasić tacie że to przesada to stwierdził że najwyżej on sam pójdzie i im gyrosa kupi-.- no to już wolę ugotować eeeeeh...

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Ciekawe jak morelle, chyba ją wzięli...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 09:48   #2927
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda No jasne, że paranoja! Ja bym nic nie robiła o tym piwie nie wspominając

Stary 2017-06-30, 09:53   #2928
vadi
*sportaddict*

Ja także, to nie wczasy z wyżywieniem, tylko ich praca, za którą dostają kasę
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 09:57   #2929
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo i dla Was również, dla Ciebie i Emilki

Cytat:
Emmos, Samantha, Emilia - umknęło mi, macie dzisiaj imieniny? Wszystkiego najlepszego dla Was!

Cytat:
Dzień dobryyy,

znowu noc w plecy, nie mogłam spać :/ Do tego dłonie mam tak spuchnięte znowu, że ledwo utrzymałam rano szczoteczkę do zębów :|

Morelle wielki dzień!

W ogóle zapomniałam Wam wczoraj dopisać a propos oksytocyny - kiedy wczoraj pytała o nią położną i mówiłam, że słyszałam, że przy tym dużo bardziej boli i niektóre dziewczyny bardzo jej nie chcą, powiedziała mi, że dzieje się tak, bo przy oksy produkowanej naturalnie, organizm produkuje tez odpowiednie dawki endorfin przeciwbólowo, a przy syntetycznej nie nadąża i stąd takie wrażenia. Mi takie zdroworozsądkowe wyjaśnienia dają pewien komfort, więc pomyślałam, że się podzielę

Biedna
Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Tez jestem tego samego zdania, ostatnio właśnie miałam trochę o tym dyskusje z mężem, bo również córka ma gorsze noce przez zęby i nie śpi, No i on chce ja zabierać z łóżka żeby się zmęczyła i wybawiła a on w tym czasie tv ogląda albo coś robi do jedzenia No a ja na to nie na to pozwalam

Ok może wtedy nie płacze bo zajmie się czymś innym ale zęby w końcu miną, a pobudki w nocy nam zostaną i ciekawe jak długo tak pociągniemy, dodatkowo jeszcze z noworodkiem u boku

Dokładnie , ale faceci są zbyt wygodni żeby to zrozumieć
Cytat:
Dla Ciebie i Sam również

Dziękuję

Oj biedna jesteś

Sillmariien - ja bym zaś wzięła brudny róż lub ten jasny neutralny ivory.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-30, 09:58   #2930
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja także, to nie wczasy z wyżywieniem, tylko ich praca, za którą dostają kasę
Dokładnie.

Dziewczyny, pytanko mam: montaż fotelika na stelażu wózka - czy po zamontowaniu Wasz fotelik jest całkowicie nieruchomy? Czy lekko się giba na tych adapterach?

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 10:02   #2931
Samantha7
Zakorzenienie

Pestycyda - przegięcie zwłaszcza z tym piwem. Kto pije w pracy?
A po to im płacisz żeby mieli se za co isc na lunch . Czy w sklepie kasjerce szef robi obiad? Jaja jakieś

---------- Dopisano o 04:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:59 ----------

U mnie 4 nie śpię w ogóle . Teraz zgaga zaczęła mnie męczyć

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 10:05   #2932
poprostu
Zakorzenienie

No to mam impuls żeby dopakować torbę!

Dzisiaj 36+1, szyjka miękka, krótka, główka wyczuwalna cała ciążę miałam szyję twarda i 4,2 teraz nawet nie mierzył bo nie chciał ruszać, Mały 2850 więc w siatce wychodzi na sredniaka, wszystko ok, wyniki w normie pochwała za wagę +9kg i hemoglobine, wyznaczył wizytę na 24.07 ale mówi ze może się nie spotkamy i zyczyl powodzenia oraz kazał pakować torbe

Idę na lody z koleżanką bo nie wytrzymie tego stresu

Nie obyło się też bez śmiesznych tekstów lekarza znowu grzebiąc kazał pozdrowić mamę i jakieś tam zabawne komplemenciki oraz pytał jak ja to z wagą zrobiłam
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 10:08   #2933
cashmere
Zakorzenienie

SIIL ja jestem za pudrowym różem, śliczny jest

PESTYCYDA pewnie że przesada! I jeszcze piwko na życzenie... Tata pewnie tak się stara, bo to koledzy. Rozumiem że jakby Wam to robili za darmo, to trzeba się odwdzięczyć. Ale tak? Pfff

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Byłam dziś w labie zrobić morfo i mocz w Luxmedzie. Jakiś cud, bo nie było nikogo w kolejce do rejestracji ani do zabiegowego. We wtorek mam wizytę, ciekawe czy wytrwam. Dziś już mam kryzys i mogłabym rodzić. Chociaz z drugiej strony nie czuję się gotowa psychicznie.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 10:08   #2934
siilmariien
Wtajemniczenie

No właśnie, ciekawe czy Morelle już po...

Samantha, Pestycyda dzięki

Pestycyda pewnie, że paranoja!
Ode mnie nic by nie dostali, co najwyżej kawę/herbatę/wodę jak to taty koledzy.
Ale znam takie historie Włącznie z codziennym gotowaniem obiadów dla ekipy fachowców z zastrzeżeniem, że ten jest na diecie i może tylko to i to, a ten ma alergię na to i na to, więc na obiad powinno być to i to
Stary 2017-06-30, 10:08   #2935
calineczka3
Zadomowienie

Pestycyda dla mnie też to przesada.

Poprostu Ty sobie nie rób jaj! Ja mam ten sam termin, nie strasz mnie

Stary 2017-06-30, 10:09   #2936
taedio
MerDer 4ever

Agg mój sie lekko rusza

Poprostu ale wieści! Zaciskaj nogi, jeszcze troszkę!

Stary 2017-06-30, 10:10   #2937
poprostu
Zakorzenienie

Aaa No i mój wniosek te kłucia, boleści w pochwie faktycznie skracaja szyjkę to trzymajcie kciuki żeby jeszcze 2t wytrzymał w brzuchu
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 10:10   #2938
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Dzisiaj 36+1, szyjka miękka, krótka, główka wyczuwalna cała ciążę miałam szyję twarda i 4,2 teraz nawet nie mierzył bo nie chciał ruszać, Mały 2850 więc w siatce wychodzi na sredniaka, wszystko ok, wyniki w normie pochwała za wagę +9kg i hemoglobine, wyznaczył wizytę na 24.07 ale mówi ze może się nie spotkamy i zyczyl powodzenia oraz kazał pakować torbe

Nie obyło się też bez śmiesznych tekstów lekarza znowu grzebiąc kazał pozdrowić mamę i jakieś tam zabawne komplemenciki oraz pytał jak ja to z wagą zrobiłam
Pakuj pakuj bo widać że koniec coraz bliżej!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 10:12   #2939
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie obudziłam z bólem gardła i katarem Ehh

Ojj zdrówka

Cytat:
Nie wiem Piję pokrzywę i nic się nie zmienia, tylko dłonie i stopy :/ No i okropnie mi nadal drętwieją dłonie :/
Gin mi mówiła że na te drętwiejące dłonie to trzeba ćwiczyć, rozciągać ręce. No ale Ty chyba ćwiczysz więc nie mam pomysłu mówiła żeby rano po wstaniu od razu sobie porozciągać, mi to tam nie pomaga

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
To mój synek jest! On tak śpi

Cytat:
Dziewczyny poradźcie...

Załącznik 7129731
Załącznik 7129736
Załącznik 7129741
Załącznik 7129746
Załącznik 7129751
Widziałam że zwycięzca już prawie jest ale ja się wyłamię i powiem, że mi się najbardziej szary podoba albo ten geometryczny no ale ja taka mało kolorowa jestem

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Pestycyda - przegięcie zwłaszcza z tym piwem. Kto pije w pracy?
A po to im płacisz żeby mieli se za co isc na lunch . Czy w sklepie kasjerce szef robi obiad? Jaja jakieś
U nas kiedyś byli robotnicy, którzy studnię wiercili (bo nie mamy kanalizy) i oni bez flaszki nie chcieli robić, a w okolicy nie było nikogo innego z takim sprzętem, w dodatku robili to tak długo, że szok. https://www.youtube.com/watch?v=C3Ph2T87HY8
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 10:12   #2940
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Łaaaaaa! Nieźle! Różnie może być teraz więc torba niech już czeka , na pocieszenie dodam, że ja już tak 3 tygodnie chodzę, więc bez nerwów tam bo niczemu nie służą!

Ładna waga synka i Twój przyrost.

Cytat:
Agg mój sie lekko rusza
Dzięki!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości