![]() |
#4591 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To powodzenia w przedszkolu ![]() ![]() U mnie ma być za 2 dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Raczkowanie
|
Moj jadal co rowniutkie 2 godz chyba mial zegarek czy dzien czy noc 2 godz i cyc
![]() ![]()
#4593 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas dziś było tak duszno, że ledwo dotoczylam się z pracy do domu. Ale na szczęście właśnie trwa burza ![]() W ogóle jakoś dziś od rana się słabo czuje, chyba się z rana przeforsowalam tachaniem zbyt ciężkiej torby do pracy, laptop, parasolka, woda i kg lecą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | ||
patrysina
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Rozeznanie
|
Ja po wizycie u położnej. Standardowo sprawdziła mocz, wszystko ok. Zmierzyła obwód brzucha, słuchaliśmy obu serduszek. Wszystko wyglada prawidłowo.
![]() U mnie dziś też okropna duchota, zapowiadali deszcze od rana... ale do tej pory jest 27stopni i ani kropelki deszczu, tylko że niebo zachmurzone. A o karmienie się pytałam jak u Was, bo mi właśnie mówili, że przy bliźniakach to najlepiej budzić. Żeby jadły równocześnie. Bo jak bede czekać aż się jedno czy drugie obudzi to mogę mieć całe noce nieprzespane i zero organizacji w ciagu dnia; jeśli beda jadły naprzemian na własne żądanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Liczę się z tym, że czeka mnie największa moja "podróż w nieznane" i wyzwanie z bliźniakami. Staram się przygotować do tego mentalnie i zbieram rożne informacje, ale wiadomo życie napisze pewnie swój scenariusz, na który nie da się przygotować. Już teraz są różni, jeden bardzo ruchliwy drugi leniwy śpioszek. Także jak już będą z nami wszystko się okaże co będzie najlepsze stosować. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Catediov, czy jakos tak. Nie pamietam nicka
![]() Znam 2 mamy blizniakow - jedna porzucila karmienie piersia jeszcze w szpitalu, bo najzwyczajniej ja to przerastalo i wybudzala rownoczesnie - jednego synka karmil tata, drugiego ona. Drugi przypadek - dla mnie matka torpeda. Wspaniala kobieta, zona i matka 7 dzieci. ![]() 2 coreczki blizniaczki karmi do dzisiaj -maja 16 mcy. Przez pierwsze kila miesiacy wybudzala obie i jednoczesnie karmila ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sobie też mierzę sama tak z ciekawości żeby widzieć jak rośnie ![]()
![]() |
#4600 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A drugi pomiar jaki mi robi, to zaczyna u góry brzucha (zawsze najpierw palcami uciska pod piersiami na środku jak mostek i schodzi w dół, nie wiem czego ona szuka, o jaki punkt chodzi) i jak już wymaca ten jakiś moment w którym zacząć mierzyć, to leci w dół do kości łonowej. To tak dziś miałam 26cm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka mi napisała "o to ja miałam tyle w 34tygodniu". Pozdro #jestemtakbardzowciąży . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Catie, szczera przyjaciolka :P
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj czeka cię czeka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Aż swój zmierzę jutro z ciekawości. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zadomowienie
|
Mnie dziś koleżanka skomplementowała, że brzuch ładnie rośnie za to na buzi i w nogach mi zeszło. I ponoć wróciło mi wcięcie w talii 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
No hej w końcu Was nadrobilam. Pojechałam w piątek do rodziców i zostaje tu na tydzień. Wczoraj chrzciny były i w sumie ciągle coś więc mi się nie nudzi. Sprawę utrudnia mi słaby zasięg do internetu więc nie mam możliwości nadrabiać na bieżąco.
Piszecie o łóżeczkach wyprawach a ja dalej w czarnej du.pie. Teściowa oglądała łóżeczka a Ikei a ja nawet nie mam czasu obczaić niczego na necie. W czwartek mnie czeka krzywa cukrowa i badanie tsh, toksoplzmoza drugi raz i mocz. A za tydzień we wtorek wizyta ciekawe ile mój synus już waży 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj dzwonili od mojego gina że nie będzie go w piątek i przełożyli wizytę na poniedziałek ![]() Chcę już być po tym połówkowym ![]() Któraś z Was pisała o woodies - przejrzałam stronkę i tam są takie piękne łóżeczka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny które maja już dzieci jak to jest z ochraniaczami ? Ja nie mam zamiaru kupować teraz dla malutkiego dziecka bo i tak się nie pobije a imo jest źródłem kurzu, zmniejsza w łóżeczku przepływ powietrza itp... ale potem jak dziecko już się rusza to są potrzebne bo inaczej dziecko się poobija ? Pamietam ze koleżanka w ogóle przeszła na łóżko turystyczne bo jej mały ciagle wkładał kończyny między szczebelki... doświadczone co o tym myślą
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast pozniej wedlug mnie bardzo sie przydają i ja polecam ochraniacze modulowe. Co do lozeczek turystycznych to jestem przeciwnikiem, poniewaz dziecko na poczatku uczy sie podciagac i wstawac wlasnie w lozeczku - gdy zamiast szczebelkow ma siateczke sprawa z podciaganiem jest utrudniona, bo dziec nie ma za co sie zlapac. Zwykle lozeczko drewniane ulatwia rozwoj ruchowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Raczkowanie
|
Moj miał ochraniacz ale zalozony na jeden krotki bok i dlugi tak nietypowo ale tak bylo mi dobrze bo w nocy dziecko widzialam jak byl wiekszy tak sie przekrecal ze i tak uderzał "wszystkim"
![]()
#4611 |
Zadomowienie
|
Ja niedoświadczona, ale wg najnowszych rekomendacji amerykańskiego towarzystwa pediatrycznego nie powinno się stosować ochroniaczy na szczebelki przez pierwszy rok życia dziecka. Zwiększenie prawdopodobieństwa nagłej śmierci łóżeczkowej. A niemowlak ma na tyle elastyczne kości że nawet jak się rączka czy nóżka między szczebelki dostanie to nic się nie powinno dziecku stać.
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałam wam że dostaliśmy stetoskop od cioci położnej i wczoraj szukała tętna i znalazła ale powiedziała że nam laikom ciężko będzie się wsłuchać. Denerwuje mnie siostra tż która koniecznie chce mnie macać po brzuchu bo tam jest dzieciątko. Stara baba 35 lat a zachowuje się jak gówniarz... Nie wiem ale ja nie lubię jak mnie ktoś dotyka po brzuchu... Ja się zawsze pytam, czy mogę bo ktoś sobie może nie życzyć nie wyrywam się z rękami. Mama tż to respektuje, u mnie w domu też.
![]() |
#4613 |
Raczkowanie
|
Jej jak pojechałam do rodziny tz na imprezę to pierwsze co każdy witając mnie dotykać chciał po brzuchu
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Rozeznanie
|
Ja ochraniacz na łóżeczko dostałam ale zamierzam je tylko założyć na długi bok tą stroną co przy ścianie będzie.
Helgi607 ja też kilka wózków macałam i większej różnicy między nimi nie widziałam i za bardzo nie wiem na co zwracać uwagę. Wózek planuje kupić na końcu więc może do tej chwili mnie olśni ![]() Mnie za brzuch to tylko teściowa łapie ![]() A łóżeczka Woodies to moja nowa miłość Na przełomie lipca/sierpnia ma wejść nowy model o wymiarach 140x70 i wtedy zdecyduje ostatecznie który kupie ![]()
24.10.2017 ![]() Ostatnie farbowanie 18.09.2014 - wracam do naturalnych włosów ![]() ![]() Edytowane przez olala22 Czas edycji: 2017-07-11 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() |
#4617 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Woodies są piękne, to prawda ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4619 |
Zadomowienie
|
A ja nie mam nic przeciwko macaniu. Sama jak się staraliśmy to chciałam dotykać cudzych żeby "się zarazić" i choć przez sekundę poczuć ten cud
#4620 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mamy ochraniacz i na pewno założymy tak jak inne dziewczyny jeden długi bok i jeden krótki bok, przy Wiktorze też tak miałam. Jeden bok odkryty żeby go widzieć. Mi się to bardzo podoba łóżeczko jest wtedy takie przytulne ![]() https://www.e-feretti.it/ my mamy z tej serii całe wyposażenie łózeczka. Kołderkę, podusię, ochraniacze, poszewki i prześcieradełko. Jakościowo są super także polecam. Mamy sprawdzone. Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.