|
|
#1591 |
|
luckygirl
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Taaaak! Mogłabym spac wszędzie.
|
|
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
Ja to samo
po pracy śpię i ogólnie o 21 chodzę spać hahaha mam nadzieję że to minie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1593 |
|
Konto usunięte
|
No, ja wczoraj odwiedziłam rodziców i zasnęłam podczas drzemki syna
|
|
|
|
#1594 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak mam ciasną bluzkę to trochę widacCytat:
czasami człowiek sobie postanowi ze zrobi tak a dziecko chce całkiem inaczej więc nawet ciężko jest się mądrzyć "a bo moje dziecko to tak i siak" niektóe dzieci po prostu akceptują co innego. u mnie Julka dostałą smoczka bo taką miałą potrzebę ssania ze az wargi zaciągała, z butelki jak była potrzeba ładnie piła, całe noce spała od małego, a Karol jak chciałam dać smoczka to miał odruch wymiotny, na butelkę to samo (załapał mając dopiero 11 miesięcy) w nocy budził się co godzinę Tak więc wszystko wyjdzie w praniu ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam wczoraj to wg miesiączki to 11+4 i mówił nim zrobił usg że zobaczymy czy nie za wcześnie, ale usg potwierdziło wcześniejsze badania i wg usg to był 12+0 |
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś na 17.45 i juz trzese portkami...😏
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1598 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasami chciałabym wrócić na studia, pouczyć się czegoś nowego w trakcie ciąży mam zamiar podszlifować mój angielski, i tak siedzę w domu to chociaż skorzystam ![]() Cytat:
Cytat:
i ogólnie całą pierwszą ciążę męczyła się. W drugiej do 4-5 miesiąca, więc niewiele lepiej ![]() Cytat:
i daj znaćWłożyłam swoją koszulkę do kojca psinki, przysunęłam bliżej naszego łóżka i całą noc spała u siebie
|
||||
|
|
|
#1599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Delikatnie bolą mnie piersi no i to zmęczenie. Chociaż i tak jest ono już mniejsze niż na początku
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcialabym przeżyć ta ciążę fajnie, świadomie, bez dolegliwości.... naprawdę zazdroszczę Wam braku mdłości. .... może jak wrócę do pracy od poniedziałku to będzie mi lepiej bo na urlopie to człowiek ma za dużo czasu
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
Do kiedy planujecie pracować? Mam na myśli raczej "siedzace" zawody, w których generalnie nie ma przeciwwskazań, bo wiadomo jak ktoś ma szkodliwe warunki w pracy to idzie na chorobowe jak najszybciej. Zastanawiam się kiedy ciąża może zacząć przeszkadzać w pracy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1602 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie też się nad tym zastanawiałam %p ogólnie na razie dobrze ze czuje w pracy. Mam taki plan pracowac może tak do października listopada jak się zimno zrobi
zobaczymy jak wyjdzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
Można pracować i do końca jak się dobrze czujecie ale w 9 msc rzadko która się tak czuję
ja planuje do końca roku. W styczniu juz trochę odpocząć przed tą rewolucja....A jak będzie to się okaże Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie pracuje od 7tyg😄
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Ja L4 planuje gdzies na jesieni. Pazdziernik listopad. W pierwszej ciazy nie bylam.w.ogole na L4. W dniu porodu pisalam.maile firmowe jeszcze... ostatni slad po mnie jest kolo 12.30 a o 14.55 urodzila sie cora
ale ja u siebie pracuje. To sobie moglam pozwolic.
|
|
|
|
#1606 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zamierzam pracować do końca roku ale zobaczymy jak wyjdzie w trakcie
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo super że pomogło ![]() Ja nie pracuje od listopada 2015 poszłam na zwolnienie odrazu jak się o ciąży dowiedziałam a teraz 19 lipca skończył mi się macierzyński i odrazu l4
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do konca roku, ale to zalezy od lekarza a nie odemnie.
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to mam to gdzieś. Pracuje w tak gównianym zakładzie że porażka, nie planuje tam wracać
|
|
|
|
#1611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja akurat bardzo lubię swoją prace, wiem że mój szef nie będzie robił mi problemów ( w pierwszym tygodniu pracy, a było to 3 lata temu, powiedział mi, że mam miec co najmniej 2 dzieci bo ktoś musi pracować na nasze emerytury, a jakieś pół roku mi powiedział że jak przyjdę do niego kiedyś i powiem, że jestem w ciąży to będzie się bardzo cieszył, ale zarazem będzie to jeden z jego gorszych dni w strefie zawodowej) ;p Także mam nadzieje, że szybko przetrawi wiadomosc. Chce z nim porozmawiać za tydzień lub dwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1612 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Dopóki sie bede dobrze czuła ale mysle, ze z końcem roku pójdę na zwolnienie.A z dolegliwości przypomniało sie bolą mnie piersi i boli mnie brzuch, chociaż teraz mnie nie boli i czuje sie z tym dziwnie
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! Mój mąż też ma takiego pracodawce który na zebraniach mówi kobietom żeby nie bały się zachodzić w ciąże bo nie ma nic piękniejszego niż macierzyństwo. U mnie niestety mobbing i cokolwiek zrobisz jest zawsze złe. Jak umówiłam się na urlop i kupiłam bilety do Stanów to przed samym urlopem miałam problemy i usłyszałam że ostatni raz idę na urlop bo TU SIĘ PRACUJE A NIE LATA PO ŚWIECIE |
|
|
|
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie ja jeszcze nie powiedziała w pracy boję się 😱ahaha w sensie nie reakcji tylko tak jakoś ogólnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:p) żeby był dodatkowy dochód. Na pewno już do niej nie wróci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciez isc na l4 i macierzyński to nasze swiete prawo, nie rozumiem po co sie meczyc z mdlosciami, wymiotami w pracy zamiast odpoczac w domu. W imie czego? To jedyny taki czas w zyciu, jeszcze sie napracujemy.
|
#1619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba, że tak jak u mnie szkodliwe warunki
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie zaczęłam drugi miesiąc L4. Powiem Wam, że choć moja praca jest ciężka, to za nią tęsknię. Mieszkam w mieście męża i nie mam żadnych przyjaciółek/koleżanek. W pracy też jakoś tak nie zdążyłam z nikim bardziej się zaprzyjaźnić. Teraz jak siedzę w domu to tak naprawdę nie mam się do kogo odezwać. Gdybym nie mogła udzielać się tutaj na forum to chyba bym zwariowała.
![]() Melduję też, że byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u "mojej" pani doktor. Zrobiła mi USG. Wszystko wygląda na to, że jest ok. Maluch ruszał rączkami i nóżkami. Nie mogę umysłowo tego ogarnąć, że coś tam we mnie jest takiego energicznego a ja nawet się jeszcze nie czuję, że w ciąży jestem ![]() Doktor zaproponowała mi też żebym zrobiła sobie w 21t badania genetyczne, za które będę musiała zapłacić 200 zł. Myślicie, że warto? Z jednej strony, zastanawiam się czy mnie troszkę nie chce naciągnąć, z drugiej 200 zł to nie majątek. Sama nie wiem czy w moim przypadku to takie ważne.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

po pracy śpię i ogólnie o 21 chodzę spać hahaha mam nadzieję że to minie

jak mam ciasną bluzkę to trochę widac
na 80% chłopak, przeciętność 1 mm, bobas ma 5 cm, wszystko jest pięknie
05.07.2008 

w trakcie ciąży mam zamiar podszlifować mój angielski, i tak siedzę w domu to chociaż skorzystam
i ogólnie całą pierwszą ciążę męczyła się. W drugiej do 4-5 miesiąca, więc niewiele lepiej 
i daj znać

poszłam na zwolnienie odrazu jak się o ciąży dowiedziałam a teraz 19 lipca skończył mi się macierzyński i odrazu l4