❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤ - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-25, 14:56   #1561
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

Ja mam brzuch. Ciagle mam wzdety więc to tez go uwypukla ale mam juz normalny ciazowy.brzuch od jakiegoś 9tc widac. Taki jak teraz to w pierwszej ciazy mialam okolo 20tc wiec u mnie sie sprawdza ze w kolejnej ciazy widac brzuch. Ja na razie nie tyje jakos mocno ale i nie chudne. Mysle ze waze tyle co przed ciaza.
Widze po spodniach bo niektorych nie mogę luzno dopiac na brzuchu.
Cos czuje ze i kg w tej ciazy bedzie wiecej w 1 przytylam 11kg teraz mam nadzieje nie przekrocze chociaz 15kg.
A w sumie nie to najwazniejsze.
U mnie wg Om 11t4d i jakos wielkiej odmany samopoczucia nie ma.ale do 2 trymestru jeszcze troche czasu wiec moze sie poprawi.
2trymestr od 13 czy 14 tc????? W pierwszej ciazy bylam bardziej na biezaco
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 14:59   #1562
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez styna15 Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze nie mam brzucha chociaż może takie jakbym się najadla hahah widziałam.na grupie styczniowek jakir niektóre mają już duże ciekawe kiedy nam zaczną tak rosnąć

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam brzuch spory, nawet lekarz powiedział, że rosnę w oczach, chociaż nadal kg mam na minusie

Już po wizycie, wszystko ok, ale ulga. A maluch podczas badania miał czkawkę. No i mam zdjęcie identyczne jak z syniem, jak wklada rączkę do buzi

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 16:11   #1563
kotori0212
Rozeznanie

A ja dziś po lekarzach. Jak byłam u wizycie u ginekologa to zaczęłam kaszleć bo jestem lekko przeziębiona.. niestety doktorka kazała skonsultować to z lekarzem rodzinnym i czekam do rodzinnego. Kazała powiedzieć że jestem w ciąży i niech mnie przesłucha. Mówiła że każde przeziębienie konsultować z lekarzem. Ja mam też katar może coś powie ciekawego.
kotori0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 16:25   #1564
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja mam brzuch spory, nawet lekarz powiedział, że rosnę w oczach, chociaż nadal kg mam na minusie

Już po wizycie, wszystko ok, ale ulga. A maluch podczas badania miał czkawkę. No i mam zdjęcie identyczne jak z syniem, jak wklada rączkę do buzi

Gratuluje! Super super! Ja czekam na poniedziałek i znowu zobaczę Moje Szczęście!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 16:26   #1565
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja już po na 80% chłopak, przeciętność 1 mm, bobas ma 5 cm, wszystko jest pięknie
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 16:33   #1566
styna15
Raczkowanie

Ooooo a który masz już tydzień że lekarz powiedział płeć?

styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 16:34   #1567
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja już po na 80% chłopak, przeciętność 1 mm, bobas ma 5 cm, wszystko jest pięknie
Ekstra! I juz cały czas będzie pieknie!

Jak ja Wam zazdroszcze tych badań Ja swoje usg mam w 13 tygodniu, czyli dopiero za miesiąc... Musze uzbroić się w cierpliwość Dobrze, ze w przyszłym tygodniu mam usg transwaginalne wiec może potem czas szybciej zleci

Stary 2017-07-25, 16:36   #1568
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooo a który masz już tydzień że lekarz powiedział płeć?

12+0 ale nie nastawiam się jeszcze zobaczę co mój gin za 2 tygodnie powie
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-07-25, 16:38   #1569
agatka553
Rozeznanie

Super, że dzisiejsze wizyty takie udane,oby każda z nas mogła dzielić się samymi dobrymi wieściami z brzuszkowa

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 17:01   #1570
styna15
Raczkowanie

Cytat:
12+0 ale nie nastawiam się jeszcze zobaczę co mój gin za 2 tygodnie powie
juhuuuu to może w poniedziałek też się dowiem będzie to 13 tydzień
Stary 2017-07-25, 17:05   #1571
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
juhuuuu to może w poniedziałek też się dowiem będzie to 13 tydzień

Powiem Ci że dużo zależy od ułożenia i dziecka i łożyska. Na poprzednim prenatalnym łożysko miałam na przedniej ścianie i ogółem było ciężko zbadać cokolwiek, wtedy na 60% miał być chłopak. No a wyszła dziewczyna. Dziś łożysko z tyłu, dziecko pięknie współpracowało i wszelkie ważne parametry zmierzone w 20 minut. I na 80% chłop
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-07-25, 17:46   #1572
styna15
Raczkowanie

Aaaa mam nadzieję że lekarz coś zobaczy a robicie testy pappa? Ja mam za tydzień

Stary 2017-07-25, 18:15   #1573
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Cytat:
znasz już wstępnie płeć, a z chłopaka rzadko się robi dziewczynka super, że wszystko ok
ZwariowanaWariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 19:12   #1574
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa mam nadzieję że lekarz coś zobaczy a robicie testy pappa? Ja mam za tydzień

Ja nie robie.

Stary 2017-07-25, 19:29   #1575
201710041131
Konto usunięte

Alloffkowa ale super by było, zobaczymy!
Ja mam dopiero 31.07 prenatalne... I tak myśle czy nie zrobić sobie niespodzianki i może by poznać płeć przy porodzie... Pokoiku i tak nie urządzamy a tak by była niespodzianka. Ale Tz nie chce...

Dzisiaj miałam pobranie krwi i badanie moczu, wszystko wzorowe.

Tylko budowa domu znowu się oddała... tym razem geodezja daje dupy
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 19:32   #1576
karska
Wtajemniczenie

Cytat:

Robię
Cytat:
Super szybko poznałas płeć

Mi jeszcze brzucha nie widać, dopiero około 18 wychodzi ale trochę. Za to biust już mi wypływa

karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 19:44   #1577
ela_86
Wtajemniczenie

Mi brzuch widać tylko jak się najem. Bardziej mnie wydyma niż zwykle. A tak to nic a to 3 ciąża...
Dziś to moje samopoczucie przeszło samo siebie... od 11 w łóżku zalegam. Dobrze ze urlop i ze ma kto się dziećmi zająć bo nie wiem co by było... Głowa mdłości i ogólny brak sił...

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Alloffkowa chłopak
Wiadomo. Najważniejsze żeby było zdrowe ale też bym chciała chłopaka

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-07-25, 20:03   #1578
zVenus
Zakorzenienie

Same dobre wiesci wizytowe. Ale super
Alofkowa zazdroszcze ze tak szybko poznalas plec no i ze bedzie chlopak ja tez mam core i gdzies mimo wszystko chcialoby sie parke

a ja dzis mam.slaby dzien. Ostatnio moje dziecko wstaje okolo 4 5 rano i zalega na naszym lozku...a spania z 3latkiem odpoczynkiem nazwac sie nie da tak wiec ja dzis non stop zalegam na kanapie. Bogu dziekuje ze maz ma teraz wakacje.i jest go w domu wiecej.

Milego wieczoru.
Właśnie pozarlam 2 bulki z dzemem agrestowym kwaaaasnym
Stary 2017-07-25, 20:18   #1579
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Ale jak nie wiedzialas wtedy jeszcze ze jestes w ciazy to coz moglas zrobić... A lek bierze sie w czasie trwania opryszczki więc i tak po ptakach, trzeba myslec pozytywnie. Choc ja mimo wtornej i tak sie schizowalam bo to przecież wszystkie organy powstaja w tym czasie, no i niestety czytalam internet... Ale poki co obraz usg jest ok czego zycze i Tobie

No nie wiedziałam. Mysle pozytywnie. Do tej pory miałam dwa razy robione usg - pierwsze dla potwierdzenia, drugie w zeszły czwartek na ostrym dyżurze. Na obu serduszko biło, wiec moje dziecię jest

Co do brzucha to u mnie zaczyna byc powoli widać. Ale wydaje mi sie, ze to tez troche z powodu jedzenia w ciągu dnia - wzdyma mnie. Ogólnie schudłam. A co do mdłości i wymiotów - u mnie zero. Jestem po prostu senna, bardziej zmęczona i ogólnie szybciej sie mecze.

Ja test pappa bede robiła.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 21:19   #1580
Betsy93
Rozeznanie

Witajcie mamusie😊 przepraszam Was za moja długa nieobecność, ale miałam intensywny czas.. najpierw przygotowywanie się do obrony..pozniej sama obrona.. później przeziębienie i jakoś brak sił i ochoty na udzielanie się, a na domiar wszystkiego całodniowe, męczące mdłości kończące się wymiotami🙁ogólnie wszystko jest u mnie w porządku, ale te mdłości mogłyby już powoli odpuścić.. pracuje dalej, chociaż nie wiem jak długo jeszcze bo nie wyrabiam. Jestem obecnie w 11 tc, i jutro mam kolejną wizytę u lekarza, mam mieć założona kartę ciąży.. Tez się przejmuje czy wszystko będzie w porządku..😕. Podczytuje Was prawie codziennie więc mnie więcej wiem co się tutaj dzieje, tylko jakoś brak natchnienia na pisanie.. A zależało mi żeby napisać chociaż ze że jestem i żyje bo byłam członkiem jednej grupy staraczkowej od której zaczynałam przygodę na wizażu.. Ale ze dość szybko się nam z mężem udało to też jakoś przestałam sie udzielać chociaż na bieżąco czytałam i spędziłam poczynania dziewczyn, jednak dziś zostałam już" skreślona" z listy.. jednak tutaj bym nie chciała zostać wyrzucona dlatego pisze😊. Nie zawsze mam czas ogarnąć forum i odpisac..czasem tylko poczytam przed snem żeby wiedzieć co u Was i zasypiam 😉.

Gratuluję wszystkim pomyślnych wizyt i jestem w szoku że już w 12 tc można poznać wstępnie płeć dziecka 😉myślałam ze to duz o później jest możliwe. Pozdrawiam i ściskam Was wszystkie 😄

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Aha i chciałam jeszcze napisać że bardzo podoba mi się pomysł z listą potrzebnych rzeczy na pierwszej stronie😊, dla dziewczyn które spodziewają się pierwszego dziecka to super sprawa, więc ja osobiście dziękuję 😊

Betsy93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 21:29   #1581
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FrostyAngel Pokaż wiadomość
Ja idę 11t 5d i tez się zastanawiam ale zależy mi na tym,żeby iść przed wyjazdem na wakacje dlatego się tak umówiłam czy któraś z Was była w tym okresie na prenatalnych i może powiedzieć czy i co było widać?

Ja idę w piątek na prenatalne i też będzie to 11t5d

Też jestem w szoku, że tak szybko można na 80% określić płeć dzieciątka

Wszystkim dziewczynom gratuluje udanych wizyt, oby tak już do końca zostało
M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 21:35   #1582
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betsy93 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie przepraszam Was za moja długa nieobecność, ale miałam intensywny czas.. najpierw przygotowywanie się do obrony..pozniej sama obrona.. później przeziębienie i jakoś brak sił i ochoty na udzielanie się, a na domiar wszystkiego całodniowe, męczące mdłości kończące się wymiotamiogólnie wszystko jest u mnie w porządku, ale te mdłości mogłyby już powoli odpuścić.. pracuje dalej, chociaż nie wiem jak długo jeszcze bo nie wyrabiam. Jestem obecnie w 11 tc, i jutro mam kolejną wizytę u lekarza, mam mieć założona kartę ciąży.. Tez się przejmuje czy wszystko będzie w porządku... Podczytuje Was prawie codziennie więc mnie więcej wiem co się tutaj dzieje, tylko jakoś brak natchnienia na pisanie.. A zależało mi żeby napisać chociaż ze że jestem i żyje bo byłam członkiem jednej grupy staraczkowej od której zaczynałam przygodę na wizażu.. Ale ze dość szybko się nam z mężem udało to też jakoś przestałam sie udzielać chociaż na bieżąco czytałam i spędziłam poczynania dziewczyn, jednak dziś zostałam już" skreślona" z listy.. jednak tutaj bym nie chciała zostać wyrzucona dlatego pisze. Nie zawsze mam czas ogarnąć forum i odpisac..czasem tylko poczytam przed snem żeby wiedzieć co u Was i zasypiam .

Gratuluję wszystkim pomyślnych wizyt i jestem w szoku że już w 12 tc można poznać wstępnie płeć dziecka myślałam ze to duz o później jest możliwe. Pozdrawiam i ściskam Was wszystkie

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Aha i chciałam jeszcze napisać że bardzo podoba mi się pomysł z listą potrzebnych rzeczy na pierwszej stronie, dla dziewczyn które spodziewają się pierwszego dziecka to super sprawa, więc ja osobiście dziękuję

U nas nikt nikogo nie wywala, nie martw się
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-07-25, 21:40   #1583
Betsy93
Rozeznanie

U nas nikt nikogo nie wywala, nie martw się 😘
Bardzo się cieszę 😚😚

Stary 2017-07-25, 21:51   #1584
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie mamusie😊 przepraszam Was za moja długa nieobecność, ale miałam intensywny czas.. najpierw przygotowywanie się do obrony..pozniej sama obrona.. później przeziębienie i jakoś brak sił i ochoty na udzielanie się, a na domiar wszystkiego całodniowe, męczące mdłości kończące się wymiotami🙁ogólnie wszystko jest u mnie w porządku, ale te mdłości mogłyby już powoli odpuścić.. pracuje dalej, chociaż nie wiem jak długo jeszcze bo nie wyrabiam. Jestem obecnie w 11 tc, i jutro mam kolejną wizytę u lekarza, mam mieć założona kartę ciąży.. Tez się przejmuje czy wszystko będzie w porządku..😕. Podczytuje Was prawie codziennie więc mnie więcej wiem co się tutaj dzieje, tylko jakoś brak natchnienia na pisanie.. A zależało mi żeby napisać chociaż ze że jestem i żyje bo byłam członkiem jednej grupy staraczkowej od której zaczynałam przygodę na wizażu.. Ale ze dość szybko się nam z mężem udało to też jakoś przestałam sie udzielać chociaż na bieżąco czytałam i spędziłam poczynania dziewczyn, jednak dziś zostałam już" skreślona" z listy.. jednak tutaj bym nie chciała zostać wyrzucona dlatego pisze😊. Nie zawsze mam czas ogarnąć forum i odpisac..czasem tylko poczytam przed snem żeby wiedzieć co u Was i zasypiam 😉.

Gratuluję wszystkim pomyślnych wizyt i jestem w szoku że już w 12 tc można poznać wstępnie płeć dziecka 😉myślałam ze to duz o później jest możliwe. Pozdrawiam i ściskam Was wszystkie 😄

Aha i chciałam jeszcze napisać że bardzo podoba mi się pomysł z listą potrzebnych rzeczy na pierwszej stronie😊, dla dziewczyn które spodziewają się pierwszego dziecka to super sprawa, więc ja osobiście dziękuję 😊

Jak tam obrona? Trzymam kciuki za wizytę. No i łącze się w bólu z mdłościami, u mnie już 12t5d a mdłości jak są tak były

W ogóle tp mi się przesunął na 01.02 i lekarz powiedział, że tego już będziemy się trzymać

Stary 2017-07-25, 22:04   #1585
Betsy93
Rozeznanie

Obrona bardzo Dobrze, myślę ze w tym przypadku strach miał wielkie oczy i nie potrzebnie tak się bałam.. chociaż i tak z uwagi na ciążę starałam się panować nad newsami jednak wiadomo jak jest.. Ale bylo minelo, cieszę się bardzo ze już po😊teraz czekam tylko aż mina mi mdłości i wymioty i będę już mega szczęśliwa bo w końcu będę umiała zacząć się cieszyć ciąża a nie co rano się martwić czy zdążę dojechać do pracy😉

Stary 2017-07-25, 22:07   #1586
201710041131
Konto usunięte

Betsy gratuluje obrony
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-25, 22:11   #1587
Betsy93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Betsy gratuluje obrony
Dziękuję

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Robiłam ostatnio krew i mocz na jutrzejszą wizytę i wyszło wszystko Dobrze, w końcu udało mi Cię określić grupę krwi bo nie wiedziałam jaką mam od urodzenia.. i mam arh+ a mój mężu brh-.. myślicie że jest ok? Nie znam się za bardzo na tym jakie grupy do siebie "pasuja" żeby nie bylo konfliktu.. tzn czytałam coś w necie ale nic nie zrozumialam😉

Stary 2017-07-25, 22:27   #1588
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Robiłam ostatnio krew i mocz na jutrzejszą wizytę i wyszło wszystko Dobrze, w końcu udało mi Cię określić grupę krwi bo nie wiedziałam jaką mam od urodzenia.. i mam arh+ a mój mężu brh-.. myślicie że jest ok? Nie znam się za bardzo na tym jakie grupy do siebie "pasuja" żeby nie bylo konfliktu.. tzn czytałam coś w necie ale nic nie zrozumialam😉

tak jestes w bardzo dobrej sytuacji i konflikt serol. Nigdy Ci nie grozi
Stary 2017-07-26, 06:13   #1589
Petit_Papillon
luckygirl

Wychodzi na to, ze jestem jednym z ewenementów, bo nie mam mdłości (No raz moze dwa mi sie zdadzyly), nie wymiotowałam ani razu. Jestem po prostu zmęczona i senna. I mam zgagę - a wczesniej nie wiedzialam nawet czym jest zgaga.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-26, 06:49   #1590
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Tez mam tylko lekkie mdłości, ale za to mogłabym zasnąć w każdym miejscu i o każdej porze. Wczoraj u dentysty musiałam się mega pilnować żeby nie zasnąć na fotelu!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości