|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Cashmere jestem bardzo ciekawa co Ci powie okulista na to ropiejace oczko. Mojej ropialo w szpitalu potem przeszło a w sobote byla masakra cale miała zaklejone ropą. Przemywalam solą fizjologiczna ale nic nie pomagało. Dopiero mi siostra powiedziała żeby jej masowac to oczko bo to moga byc zatkane kanaliki i tak jak taedio zalawalam jej mlekiem a podczas karmienia masuje. Dzis rano ropki było bardzo mało. Ale będę masowac dalej i zobaczymy.
Jednak Was czytam i odejsc nie moge 😀 bałagan nie zając 😝 Współczuję Wam problemów brzuszkowych 😢 Ja niby się oczytalam ze nie ma diety matki karmiącej itd ale duzo produktów nie jem. I wierzę ze to co jemy ma wpływ na brzuszek malucha. Może jestem niedouczona ale wolę dmuchac na zimne. A lekkostrawna dieta i mi sie przyda 😀 Wolę nie zafundować dziecku rewelacji. Może jak skonczy miesiąc to zacznę wiecej rzeczy wprowadzac. Morelle my byliśmy na ślubie w sobotę i miałam pietra bo w żadną sukienke mi cycki nie weszły 😂 znalazłam jedna w której sie zapielam. 26 sierpnia mamy wesele i tż chce zostawic Nelkę z teściową a ja juz mam stresa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4982 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Pestka śliczna
![]() Karolinusia, a nie dociera jak mówisz dziadkom że mają nie nosić itp? Moi na szczęście wręcz na odwrót "niech placze to mu się płucka wzmocnią" ![]() Vadi, brawa za wagę i erupcje oczywiście ![]() Emilia, oby dała się w dzień trochę zdrzemnąć Cashmere, super się trafiło z lekarzem. Oby żadne operacje nie były konieczne! Carolles, wspolczuje podejścia teciowej... Kilkanaście razy się nie budzę ale jak już śpi z 3,5h to się budzę że.cos nie tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Właśnie udało mi się ululać Amelcię, od 6 rano koncertowała wczoraj byliśmy na ponad dwugodzinnym spacerze, spała jak zabita, mnie też dobrze to zrobiło.Potem oglądaliśmy służby specjalne, a w efekcie w nocy byłam totalnie nietomna ale to nic, od dziś tż ma 2 tyg. wolnego i bardzo ssię cieszę z tego powodu ![]() Morelle ależ ona słodka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czasem sprawdzam oddech, ale nie przesadnie, jakoś jestem o to w miare spokojna.
|
|
|
#4984 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby pobyt yorka przebiegł spokojnie. No i dobrze, ze była w koncu kupa.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odnośnie nocy - ja spie jak zabita. Budzi mnie kwękanie Klaudii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4985 |
|
Zadomowienie
|
Morelle Twoja Pestka rozbraja stylówkami 😀 a lala cudna! I faktycznie duża ☺
Postaram sie dziś wrzucic w koncu do klubu moją kruszyne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4986 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Moim mlekiem prawie nigdy nie ulewa a Enfamilem chlustał jakby grał w Egzorcyście
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-08-07 o 11:09 |
|
|
|
|
#4987 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
skąd mu pobierali? My jedziemy dzisiaj lub jutro...Cashmere oby wszystko było ok! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4988 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ktore mialy szwy rozpuszczalne mam pytanie - po jakim czasie one wam odpadly? mnie wiekszosc jeszcze w szpitalu. zostaly dwa z czego jeden tak uciążliwie mnie uwiera ze zwariuje! probowalam go wyciagnac ale nie da sie bo gdzies tam w srodku jeszcze sie trzyma. co z tym zrobic? isc do gin czy czekac az polozna przyjdzie? matko oszaleje tak mnie to drażni od wczoraj!
|
|
#4989 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi, dzieki za odp. 3mam kciuki za podkręcenie laktacji.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4990 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my mamy króliczka z tej serii, takiego do wozka mniejszego skąd jest ta cudowna spódniczka? ❤️Cytat:
boję się igły przy szczepieniu ![]() Cytat:
teraz mało takich Cytat:
![]() Moja teściowa tez nadgorliwa. Mała śpi w wózku na dworze a ta to kocyk poprawia, czapkę, lula śpi to śpi po co ja ruszać ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Mi się tak trzymał a za dwa dni już wyciągnęłam. W kąpieli jak był mokry
|
|||||
|
|
|
#4991 |
|
Zadomowienie
|
Cashmere dobrze ze Was doktorka nie zmyla. Termin na usg i tak masz do zniesienia. Ja umawialam małą do kardiologa na 14 listopada
Emmos powodzenia z teściową! Ja do swojej nie mam nerwów. Xzora idealne okreslenie - rządzicielka. Vadi brawa zw wagę! ☺ Mini ja jestem po porodzie 17 dni i wczoraj mi chyba ostatni szew odpadł właśnie taki ze środka który uwierał i szczypał niemilosiernie. Troche mu pomoglam wyjsc ale wczesniej probowalam i bardzo mocno sie trzymał nadal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4992 | |
|
*sportaddict*
|
Dziękuję Wam za kciuki, dziewczyny
Ze zgięcia łokcia, jak dorosłemu Cytat:
|
|
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Spała 3h i teraz spokojnie je. Może.wrwxa do normalności. Oby
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
Minini mi 2ctygodnie się rozpuszczały szwy. I też jeden był nie do wytrzymania. Na mokro tak nie boli więc podmywałam się często, przymoczki z tantum rosa i psikanie octaniseptem.
Mój dzieć przestał chwytać dobrze brodawkę. Pogryzł mnie jeszcze wczoraj w trakcie histerii brzuszkowe a dziś dokończył dzieła smaruje olejem kokosowym ale czuję że dziś będzie masakra. Do tego chyba przytkało mi się kanalik bo taka biala końcówka na brodawce się zrobiła. Póki co guzka żadnego nie ma ale już się martwię. Miała któraś z Was?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zadowolona wiem na co zwrócić uwagę i jak dobrze dociagac bo tego nie umiałam ogarnąć Jeszcze musimy poćwiczyć bo nie jest idealnie ale praktyka czyni mistrza IMG_1502100378.441551.jpg Morelle Pestka jest słodka My z małym od 3 dni mamy problem z kupka z rana nie umie sobie poradzić i codziennie o 10 puszcza j I już jest dobrze . Nie wiem czy mogę mu jakoś szybciej ułatwić sprawę jak na razie masujemy i staramy się nosić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda - współczuje z brodawka. Niestety nie pomoge z kanalikiem.
Devileek - super z tą chustą! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4998 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
,Hahha jakie fajowe foto ![]() Cytat:
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak mialam na jednej brodawce dość duże i mialam wrazenie ze przez to mniej mleko leci. Zeszlo po tym jak nosiłam kapturki i moczyłan we wlasnym mleku. Do tego lano masc ziaji.
|
|
|
|
#5000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale fajnie wyglądacie
|
|
|
|
|
#5003 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wytlumaczcie mi dlaczego moja mala w nocy spi w lozeczku. Dostaje cyca zasypia od razu odkladam i budzi sie na karmienie a w dzien nie tylko caly czas na mnie.
Do tego glupie pytanie czy jest mozliwe ze w dzien mamy mniej mleka w cyckach bo mam wrażenie ze Wiki nie dojada wyciaga wszystko z cyca niby dusze i cos tam leci ale mala kreci się niecierpliwi i zaczyna płakać. Nie zasypia na cycku. Wieczorem i w nocy nie mam takiego problemu. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#5004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęłam na Youtube ale nie umiałam sobie poradzić z dociąganiem i byłam u doradcy która mi wszystko wytłumaczyła i pokazała i teraz ćwiczymy i jest już co raz lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#5005 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Cudna i faktycznie dużą a Pestka to sama słodycz ![]() Corolles Ja jem wszystko niby, ale np fasolkę po bretońsku odpuszcze, staram się uważać zwyczajnie. Vadi Brawa dla,Tymcia, super przybrał ![]() Cashmere Super lekarz ci sie trafil, oby wyniki wszystkie były prawidłowe OEmilia Może odsypiaj z nią w dzień, trzymam kciuki. Pestycyda Nie wiem jak czuć i jak wygląda przytkany.kanalik... wiem.jak.boli zastój i zapalenie :/ Devileek Ekstra! Kurde dajesz rade sama go zawiązać? Chilli coś milczy ostatnio... Chilli co tam.u Was? Gra wszystko? My byliśmy na 3 godzinnym spacerze, w parku musiałam.małego nakarmić, nie wiem czemu mi się wybudza w wózku. Zrobiłam też zakupy i mój ssak tak zgłodniał, że wydoił mnie do czysta jeszxze niech zasnie co.bym mogla obiad zrobić i będzie super, na razie samej mi powieki lecą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5007 |
|
Zakorzenienie
|
Devileek, słodziaki z Was
![]() Darietta, w nocy mleko jest bardziej treściwe więc możliwe że Wiki się lepiej najada. Ja też mam wrażenie że w nocy cycki bardziej nabierają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5008 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere - kciuki za badania ✊🏻
Vadi - brawa za przybranie 👏🏻 Morelle - piękna pestka 😍 I fajna lalka Xzora - diastasis się sprawdza tak ze kładziesz się na podłogę napinasz brzuch lekko jak byś chciała zrobić brzuszki i nad pępkiem wkładasz palce. Czuć idealnie jak się napna mięśnie czy jest przerwa. U mnie jest przepaść poprostu wielkości pieści . Karolinusia , Carolles - łącze się w bólu co do teściowych 😒 U nas to samo z noszeniem. Ja się pytam teściowej kto potem będzie małego nosił skoro dobrze wie ze ja go nosić nie mogę . Ale jakby o ścianę 🙄 Mała - i jak się kp w parku? Masz jakiś patent? Ja ze starszakiem jakoś nie miałam oporów a teraz mam stres :/ Devilek - super to wyglada . Zazdro 😍 Tez bym chciała chustę w mojej sytuacji z przylepa ale nie mogę . Nie chce pogłębiać diastasis Ja zasnęłam z małym zawiniętym w kokon na moim ramieniu na brzegu łóżka . Już tak sie wyćwiczyłam ze wiem ze nie spadnę . Spałam Ok.4h i jestem wyspana. Mały walna kupę jak wstał i narobił ryku na cała chatę. Tz uciekł do starszaka ![]() Ja trzymam glizde na rękach i chciałabym się uwolnić ale każda próba odłożenia i odejścia kończy się wybudzeniem 🙄 Dziękuje za życzenia urodzinowe
|
|
#5009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez chciałam poczekać do badań ale nie wytrzymalam a to jednak ułatwia życie A badanie mamy w czwartek Tak motam go sama jak się wszystko ładnie podociąga to nie ma obaw że spadnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#5010 |
|
MerDer 4ever
|
Cashmere super lekarka! Oby wszystko wyszło w normie
![]() Carolles eh te teściowe Moja dzisiaj do mnie zadzwoniła, odbieram nikt się nie odzywa. Oddzwaniam i mi mówi, że przez przypadek pewnie bo nic nie chciała. Dzwoniła do Ani bo akurat do niej jedzie. Mam wrażenie, że zrobiła to specjalnie bo ta Ania mieszka klatkę obok mnie a moje imię jest dużo niżej na liście No ale zła synowa jej nie zaprosiła Byłam z młodym w przychodni, waży 3800 Przybiera bardzo ładnie pępek super się goi Potem poszliśmy na spacer i pojechałam do mamy do pracy na trochę. Przed chwilą wróciliśmy i zjadłam pierogi Ja się nie budzę żeby sprawdzić czy młody oddycha Devilek super! Czekam na taką samą chustę Poprostu jak u Ciebie kochana? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

a ja juz mam stresa. 

moja mama i teściowa znowu są za nie noszeniem dzieci na rękach.
nie ufam jej. Nie zdziwię sie jak kupi sobie do domu butelke i mleko dla Neli i będzie ja dokarmiac.

my mamy króliczka z tej serii, takiego do wozka mniejszego
skąd jest ta cudowna spódniczka? ❤️
śpi to śpi po co ja ruszać 

O