Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-07, 10:56   #4981
Carolles
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Cashmere jestem bardzo ciekawa co Ci powie okulista na to ropiejace oczko. Mojej ropialo w szpitalu potem przeszło a w sobote byla masakra cale miała zaklejone ropą. Przemywalam solą fizjologiczna ale nic nie pomagało. Dopiero mi siostra powiedziała żeby jej masowac to oczko bo to moga byc zatkane kanaliki i tak jak taedio zalawalam jej mlekiem a podczas karmienia masuje. Dzis rano ropki było bardzo mało. Ale będę masowac dalej i zobaczymy.

Jednak Was czytam i odejsc nie moge 😀 bałagan nie zając 😝

Współczuję Wam problemów brzuszkowych 😢 Ja niby się oczytalam ze nie ma diety matki karmiącej itd ale duzo produktów nie jem. I wierzę ze to co jemy ma wpływ na brzuszek malucha. Może jestem niedouczona ale wolę dmuchac na zimne. A lekkostrawna dieta i mi sie przyda 😀
Wolę nie zafundować dziecku rewelacji. Może jak skonczy miesiąc to zacznę wiecej rzeczy wprowadzac.

Morelle my byliśmy na ślubie w sobotę i miałam pietra bo w żadną sukienke mi cycki nie weszły 😂 znalazłam jedna w której sie zapielam.

26 sierpnia mamy wesele i tż chce zostawic Nelkę z teściową a ja juz mam stresa.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 10:56   #4982
pestycyda
Zakorzenienie

Jak Pestka śliczna

Karolinusia, a nie dociera jak mówisz dziadkom że mają nie nosić itp?
Moi na szczęście wręcz na odwrót "niech placze to mu się płucka wzmocnią"

Vadi, brawa za wagę i erupcje oczywiście

Emilia, oby dała się w dzień trochę zdrzemnąć

Cashmere, super się trafiło z lekarzem. Oby żadne operacje nie były konieczne!

Carolles, wspolczuje podejścia teciowej... Kilkanaście razy się nie budzę ale jak już śpi z 3,5h to się budzę że.cos nie tak.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 10:57   #4983
emmos
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny Właśnie udało mi się ululać Amelcię, od 6 rano koncertowała wczoraj byliśmy na ponad dwugodzinnym spacerze, spała jak zabita, mnie też dobrze to zrobiło.Potem oglądaliśmy służby specjalne, a w efekcie w nocy byłam totalnie nietomna ale to nic, od dziś tż ma 2 tyg. wolnego i bardzo ssię cieszę z tego powodu

Morelle ależ ona słodka, też mam lalkę ale w małej wersji

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Morelle Timi strasznie ulewal dopóki mu nie kupiliśmy Bebilonu Comfort, teraz jakieś odrobiny sporadycznie.

Wazymy 3900 +100g w niecałe 3 dni mocz oddany, krew pobrana, płakał straszliwie, najbardziej przed wbiciem igły i po jej wyjęciu :p Do tego od wczoraj robi znowu kupy, rano nastąpiła erupcja wulkanu ale oczywiście byłam przeszczęśliwa z tego powodu
Brawo Timi

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Byliśmy dziś u lekarza. Trafiliśmy na bardzo fajną, nowa lekarke u nas w przychodni. Mam plik skierowań. Ale po kolei. Na te chlustajace ulewanie mam iść zrobić USG brzucha, oraz morfologię, crp i mocz. Zaleciła też podawać nutrition i do niego mam mieszane odczucia, ale spróbuję jeśli to by miało pomóc. Te chlustajace wymioty mogą wskazywać na wadę która się leczy operacyjnie, jeśli USG to wykaże. ;( ;( ;( U Przemka to się akurat zaczęło w tym czasie, że to może to wskazywać. Kazała nie panikować, ale trzeba to sprawdzić.
Na ropiejące oko przepisała krople z antybiotykiem - Tobradex.
XZORA jakie Wy mieliście??
Na przekrzywianie główki głównie w jedną stronę dała skierowanie na rehabilitację i do neurologa. Zaraz siadam i będę dzwonić po lekarzach żeby poumawiac nas. Cieszę się że lekarka nie olala naszych problemów, tylko podeszła bardzo rzetelnie. Sama powiedziała że ona z tych nadgorliwych i woli dokładnie posprawdzac, żeby nic nie przeoczyć.
Kciuki, żeby lekarze wykluczyli wszystko co podejrzewasz.

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
O jeju jak ja Cie rozumiem! Moja tesciowa jak przyjeżdża to jest masakra bo Nela nic nie śpi bo ciagle jest ma rekach a potem jak ja ją próbuje uśpić to jest armagedon. Wczoraj wstała nam o 7. Kolo 9 nakarmilam ja i miała spać i przyjechała teściowa i ciągle rączki. Miałkneła i na rączki a ona mi bardzo często sama usypia jak najedzona jest. Pierwsza drzemke dziecko mi wczoraj zlapalo o 14. A mówimy jej zeby jej nie nosiła bo po co skoro grzecznie leży ale nic nie dociera. I te jej teksty: mdleje: tż mówi my jej nie chcemy tak uczyć na rekach byc a tesciowa na to "no wiem przecież ale ja tylko chwile ja ponosze" chwile to znaczy pół dnia no a wczoraj mówi jeszcze ze musze jej dużo wody dawać bo jest gorąco no i jakby kiedyś miała z nią zostać zeby butelkę umiała chwycić. To jej mówię ze dzieci na piersi sie nie dopaja i butelki tez uczyc nie będę a ona "no co Ty mowisz, tak sie przy dziecku uwiazesz. Wody dziecku zalujesz. Z domu bez niej nie wyjdziesz.." to ja wezme ze soba se myślę byleby z Toba nie zostawić 😂 nie ufam jej. Nie zdziwię sie jak kupi sobie do domu butelke i mleko dla Neli i będzie ja dokarmiac.

Przepraszam musialam sie pozalic 😞

Nadrobie Was pozniej. Ogarnac musze dom póki dzidziutek śpi.

A moje dziecko dzis mialo jedną pobudke w nocy o 3.30 mimo ze poszla spac o 21 jak zwykle. A ja spalam tak twardo ze jak sie obudziłam koło 2 w nocy to mi przed oczami stanął najgorszy scenariusz ze się nie obudzila na jedzenie bo nie oddycha

Czy Wy też się budzicie po kilkanascie razy w nocy sprawdzic czy dziecko oddycha? Ja mam chyba paranoje.

Moja teściowa przybywa w przyszłym tygodniu, już się boję. Twoja też widzę sobie pozwala.

Czasem sprawdzam oddech, ale nie przesadnie, jakoś jestem o to w miare spokojna.
Stary 2017-08-07, 11:00   #4984
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Współczuję moja mama i teściowa znowu są za nie noszeniem dzieci na rękach.

Moja mama ma urlop i przyjedzie jutro chyba na 3 dni.

Jeszcze yorka sąsiadów dostanę bo wyjeżdżają będzie wesoło

Udało się w końcu wydusic tą kupę! Brzydka Była. Zjadła i zasnęła.

W ogóle dostała lalkę meteo. Jaka ona ogromna! Śliczna!
Jaka ta lalka podobna do Pestki oby pobyt yorka przebiegł spokojnie. No i dobrze, ze była w koncu kupa.

Cytat:
Morelle Timi strasznie ulewal dopóki mu nie kupiliśmy Bebilonu Comfort, teraz jakieś odrobiny sporadycznie.

Wazymy 3900 +100g w niecałe 3 dni mocz oddany, krew pobrana, płakał straszliwie, najbardziej przed wbiciem igły i po jej wyjęciu :p Do tego od wczoraj robi znowu kupy, rano nastąpiła erupcja wulkanu ale oczywiście byłam przeszczęśliwa z tego powodu
Super, ze tak ładnie przybrał. Jak podajesz mm - ile razy na dobę i ile ml? Oby juz było wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Moja nie śpi od 7. A w nocy budziła się co pół godziny. Nie mam powoli siły
Współczuje. Oby zasnęła na dłużej i ty tez spij wtedy!

Cytat:
Hej!

Byliśmy dziś u lekarza. Trafiliśmy na bardzo fajną, nowa lekarke u nas w przychodni. Mam plik skierowań. Ale po kolei. Na te chlustajace ulewanie mam iść zrobić USG brzucha, oraz morfologię, crp i mocz. Zaleciła też podawać nutrition i do niego mam mieszane odczucia, ale spróbuję jeśli to by miało pomóc. Te chlustajace wymioty mogą wskazywać na wadę która się leczy operacyjnie, jeśli USG to wykaże. ;( ;( ;( U Przemka to się akurat zaczęło w tym czasie, że to może to wskazywać. Kazała nie panikować, ale trzeba to sprawdzić.
Na przekrzywianie główki głównie w jedną stronę dała skierowanie na rehabilitację i do neurologa. Zaraz siadam i będę dzwonić po lekarzach żeby poumawiac nas. Cieszę się że lekarka nie olala naszych problemów, tylko podeszła bardzo rzetelnie. Sama powiedziała że ona z tych nadgorliwych i woli dokładnie posprawdzac, żeby nic nie przeoczyć.
3mam kciuki, zeby wszystkie badania były ok! Klaudia miała przypisaną gentamycynę na oczy.

Cytat:
O jeju jak ja Cie rozumiem! Moja tesciowa jak przyjeżdża to jest masakra bo Nela nic nie śpi bo ciagle jest ma rekach a potem jak ja ją próbuje uśpić to jest armagedon. Wczoraj wstała nam o 7. Kolo 9 nakarmilam ja i miała spać i przyjechała teściowa i ciągle rączki. Miałkneła i na rączki a ona mi bardzo często sama usypia jak najedzona jest. Pierwsza drzemke dziecko mi wczoraj zlapalo o 14. A mówimy jej zeby jej nie nosiła bo po co skoro grzecznie leży ale nic nie dociera. I te jej teksty: mdleje: tż mówi my jej nie chcemy tak uczyć na rekach byc a tesciowa na to "no wiem przecież ale ja tylko chwile ja ponosze" chwile to znaczy pół dnia no a wczoraj mówi jeszcze ze musze jej dużo wody dawać bo jest gorąco no i jakby kiedyś miała z nią zostać zeby butelkę umiała chwycić. To jej mówię ze dzieci na piersi sie nie dopaja i butelki tez uczyc nie będę a ona "no co Ty mowisz, tak sie przy dziecku uwiazesz. Wody dziecku zalujesz. Z domu bez niej nie wyjdziesz.." to ja wezme ze soba se myślę byleby z Toba nie zostawić nie ufam jej. Nie zdziwię sie jak kupi sobie do domu butelke i mleko dla Neli i będzie ja dokarmiac.

Przepraszam musialam sie pozalic

A moje dziecko dzis mialo jedną pobudke w nocy o 3.30 mimo ze poszla spac o 21 jak zwykle. A ja spalam tak twardo ze jak sie obudziłam koło 2 w nocy to mi przed oczami stanął najgorszy scenariusz ze się nie obudzila na jedzenie bo nie oddycha

Czy Wy też się budzicie po kilkanascie razy w nocy sprawdzic czy dziecko oddycha? Ja mam chyba paranoje.

Rzadzicielka z tej twojej teściowej! Ja nawet nie kojarzę zeby moja teściowa miała Klaudię na rękach. Moja mama ją nosiła ale wlasnie zeby uspokoić żebym mogła coś zrobic.
Odnośnie nocy - ja spie jak zabita. Budzi mnie kwękanie Klaudii.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 11:00   #4985
Carolles
Zadomowienie

Morelle Twoja Pestka rozbraja stylówkami 😀 a lala cudna! I faktycznie duża ☺

Postaram sie dziś wrzucic w koncu do klubu moją kruszyne.

Stary 2017-08-07, 11:07   #4986
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Super, ze tak ładnie przybrał. Jak podajesz mm - ile razy na dobę i ile ml? Oby juz było wszystko dobrze!
Podaję mu do każdego karmienia butlę z 60ml po kp, zjada z niej ile chce, czasami wszystko a czasem 10-20 ml tylko. Od dzisiaj CDL doradziła przejście na dokarmianie mm tylko w drugiej połowie dnia, żeby trochę podkręcić laktację. Mam nadzieję, że nie spadnie nic z wagi przez to :/ No i Bebilon Comfort sprawdza się u nas super, chyba dlatego, że jest gęstsze i łatwiej zostaje w żołądku, więc łatwiej tuczyć Moim mlekiem prawie nigdy nie ulewa a Enfamilem chlustał jakby grał w Egzorcyście

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-08-07 o 11:09
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 11:32   #4987
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Agg_s - 4h ryku... strasznie współczuje. Miałam podobnie w nocy - z tym ze przed rykiem chroniła pierś, masaż. Przez pol nocy w ogole nie spałam. Powiedziałam TZ zeby dzisiaj kupił espumisan.
Samantha - kciuki za zamknięcie szczeliny! W jaki sposób sprawdzasz ze masz diastasis? Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Synkowi rzeczywiście moze brzuszek dokucza . Moja wczoraj tez non stop chciała pierś przy tych bólach - co jakis czas zamieniałem pierś na skoczek. Mi mama kupiła smoczek który niby ma kształt sutka.
Calineczka - dla mnie te Lidlowe 1 są najgorsze ze wszystkich pieluch jakie miałam - sztywne, taśma sie odklejała, mocno odciskamy sie na nogach.

DZiękuję. To nie ryzykuje.
Cytat:

Wazymy 3900 +100g w niecałe 3 dni mocz oddany, krew pobrana, płakał straszliwie, najbardziej przed wbiciem igły i po jej wyjęciuDo tego od wczoraj robi znowu kupy, rano nastąpiła erupcja wulkanu ale oczywiście byłam przeszczęśliwa z tego powodu
Biedny skąd mu pobierali? My jedziemy dzisiaj lub jutro...

Cashmere oby wszystko było ok!

calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 11:38   #4988
minini
Zadomowienie

dziewczyny ktore mialy szwy rozpuszczalne mam pytanie - po jakim czasie one wam odpadly? mnie wiekszosc jeszcze w szpitalu. zostaly dwa z czego jeden tak uciążliwie mnie uwiera ze zwariuje! probowalam go wyciagnac ale nie da sie bo gdzies tam w srodku jeszcze sie trzyma. co z tym zrobic? isc do gin czy czekac az polozna przyjdzie? matko oszaleje tak mnie to drażni od wczoraj!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 11:41   #4989
xzora
Zakorzenienie

Vadi, dzieki za odp. 3mam kciuki za podkręcenie laktacji.

Stary 2017-08-07, 11:44   #4990
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Współczuję moja mama i teściowa znowu są za nie noszeniem dzieci na rękach.

Moja mama ma urlop i przyjedzie jutro chyba na 3 dni.

Jeszcze yorka sąsiadów dostanę bo wyjeżdżają będzie wesoło

Udało się w końcu wydusic tą kupę! Brzydka Była. Zjadła i zasnęła.

W ogóle dostała lalkę meteo. Jaka ona ogromna! Śliczna!
Brawa za kupkę my mamy króliczka z tej serii, takiego do wozka mniejszego skąd jest ta cudowna spódniczka? ❤️

Cytat:

Tez brawa za kupę boję się igły przy szczepieniu

Cytat:
Hej!

Super lekarka teraz mało takich

Cytat:
O jeju jak ja Cie rozumiem! Moja tesciowa jak przyjeżdża to jest masakra bo Nela nic nie śpi bo ciagle jest ma rekach a potem jak ja ją próbuje uśpić to jest armagedon. Wczoraj wstała nam o 7. Kolo 9 nakarmilam ja i miała spać i przyjechała teściowa i ciągle rączki. Miałkneła i na rączki a ona mi bardzo często sama usypia jak najedzona jest. Pierwsza drzemke dziecko mi wczoraj zlapalo o 14. A mówimy jej zeby jej nie nosiła bo po co skoro grzecznie leży ale nic nie dociera. I te jej teksty: mdleje: tż mówi my jej nie chcemy tak uczyć na rekach byc a tesciowa na to "no wiem przecież ale ja tylko chwile ja ponosze" chwile to znaczy pół dnia no a wczoraj mówi jeszcze ze musze jej dużo wody dawać bo jest gorąco no i jakby kiedyś miała z nią zostać zeby butelkę umiała chwycić. To jej mówię ze dzieci na piersi sie nie dopaja i butelki tez uczyc nie będę a ona "no co Ty mowisz, tak sie przy dziecku uwiazesz. Wody dziecku zalujesz. Z domu bez niej nie wyjdziesz.." to ja wezme ze soba se myślę byleby z Toba nie zostawić nie ufam jej. Nie zdziwię sie jak kupi sobie do domu butelke i mleko dla Neli i będzie ja dokarmiac.

Przepraszam musialam sie pozalic

Tez ciagle sprawdzam czy oddycha
Moja teściowa tez nadgorliwa. Mała śpi w wózku na dworze a ta to kocyk poprawia, czapkę, lula śpi to śpi po co ja ruszać

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
dziewczyny ktore mialy szwy rozpuszczalne mam pytanie - po jakim czasie one wam odpadly? mnie wiekszosc jeszcze w szpitalu. zostaly dwa z czego jeden tak uciążliwie mnie uwiera ze zwariuje! probowalam go wyciagnac ale nie da sie bo gdzies tam w srodku jeszcze sie trzyma. co z tym zrobic? isc do gin czy czekac az polozna przyjdzie? matko oszaleje tak mnie to drażni od wczoraj!

Mi się tak trzymał a za dwa dni już wyciągnęłam. W kąpieli jak był mokry
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 11:49   #4991
Carolles
Zadomowienie

Cashmere dobrze ze Was doktorka nie zmyla. Termin na usg i tak masz do zniesienia. Ja umawialam małą do kardiologa na 14 listopada

Emmos powodzenia z teściową! Ja do swojej nie mam nerwów.
Xzora idealne okreslenie - rządzicielka.

Vadi brawa zw wagę! ☺

Mini ja jestem po porodzie 17 dni i wczoraj mi chyba ostatni szew odpadł właśnie taki ze środka który uwierał i szczypał niemilosiernie. Troche mu pomoglam wyjsc ale wczesniej probowalam i bardzo mocno sie trzymał nadal.

Stary 2017-08-07, 11:52   #4992
vadi
*sportaddict*

Dziękuję Wam za kciuki, dziewczyny

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Biedny skąd mu pobierali? My jedziemy dzisiaj lub jutro...
Ze zgięcia łokcia, jak dorosłemu w szpialu za to miał z grzbietu dłoni.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
nie zauważyłam nawet kiedy ale po 1.5 tygodnia było mi wyraźnie wygodniej, poza tym położna mówiła, że ostatni wypada szew z pętelką i faktycznie najdłużej go czułam i ciągnął :/ Co ciekawe, po jakimś tygodniu bolało mnie i ciągnęło bardziej, niż przy wyjściu ze szpitala
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 11:53   #4993
karolinuuusia
Zakorzenienie

Spała 3h i teraz spokojnie je. Może.wrwxa do normalności. Oby

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 11:57   #4994
pestycyda
Zakorzenienie

Minini mi 2ctygodnie się rozpuszczały szwy. I też jeden był nie do wytrzymania. Na mokro tak nie boli więc podmywałam się często, przymoczki z tantum rosa i psikanie octaniseptem.

Mój dzieć przestał chwytać dobrze brodawkę. Pogryzł mnie jeszcze wczoraj w trakcie histerii brzuszkowe a dziś dokończył dzieła smaruje olejem kokosowym ale czuję że dziś będzie masakra. Do tego chyba przytkało mi się kanalik bo taka biala końcówka na brodawce się zrobiła. Póki co guzka żadnego nie ma ale już się martwię. Miała któraś z Was?

Stary 2017-08-07, 12:09   #4995
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Devilek i jak po naukach chustonoszenia? Myślisz ze warto?
Ja na 22 sierpnia jestem umówiona dopiero.

rl]

Ja jestem zadowolona wiem na co zwrócić uwagę i jak dobrze dociagac bo tego nie umiałam ogarnąć

Jeszcze musimy poćwiczyć bo nie jest idealnie ale praktyka czyni mistrza
IMG_1502100378.441551.jpg

Morelle Pestka jest słodka

My z małym od 3 dni mamy problem z kupka z rana nie umie sobie poradzić i codziennie o 10 puszcza j
I już jest dobrze . Nie wiem czy mogę mu jakoś szybciej ułatwić sprawę jak na razie masujemy i staramy się nosić

Stary 2017-08-07, 12:13   #4996
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda - współczuje z brodawka. Niestety nie pomoge z kanalikiem.
Devileek - super z tą chustą!

Stary 2017-08-07, 12:19   #4997
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Minini mi 2ctygodnie się rozpuszczały szwy. I też jeden był nie do wytrzymania. Na mokro tak nie boli więc podmywałam się często, przymoczki z tantum rosa i psikanie octaniseptem.

Mój dzieć przestał chwytać dobrze brodawkę. Pogryzł mnie jeszcze wczoraj w trakcie histerii brzuszkowe a dziś dokończył dzieła smaruje olejem kokosowym ale czuję że dziś będzie masakra. Do tego chyba przytkało mi się kanalik bo taka biala końcówka na brodawce się zrobiła. Póki co guzka żadnego nie ma ale już się martwię. Miała któraś z Was?

Mam tak na jednej piersi, pytalam o to polozną, stwierdzila, ze samo zejdzie. W sumie nie zeszlo, ale nic nie boli tylko wlasnie z tej piersi mi czesto tryska mleko.... Wlasnie czytam na mleczymesparciu zeby to przekuc
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 12:36   #4998
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czytałam, że on jest rzadki? Jeszcze mamy pronutre. Jak będzie dalej kiepsko to kupię comfrot. A z kupami widzę, że też średnio?

Cytat:
Cashmere jestem bardzo ciekawa co Ci powie okulista na to ropiejace oczko. Mojej ropialo w szpitalu potem przeszło a w sobote byla masakra cale miała zaklejone ropą. Przemywalam solą fizjologiczna ale nic nie pomagało. Dopiero mi siostra powiedziała żeby jej masowac to oczko bo to moga byc zatkane kanaliki i tak jak taedio zalawalam jej mlekiem a podczas karmienia masuje. Dzis rano ropki było bardzo mało. Ale będę masowac dalej i zobaczymy.

Jednak Was czytam i odejsc nie moge 😀 bałagan nie zając 😝

Współczuję Wam problemów brzuszkowych 😢 Ja niby się oczytalam ze nie ma diety matki karmiącej itd ale duzo produktów nie jem. I wierzę ze to co jemy ma wpływ na brzuszek malucha. Może jestem niedouczona ale wolę dmuchac na zimne. A lekkostrawna dieta i mi sie przyda 😀
Wolę nie zafundować dziecku rewelacji. Może jak skonczy miesiąc to zacznę wiecej rzeczy wprowadzac.

Morelle my byliśmy na ślubie w sobotę i miałam pietra bo w żadną sukienke mi cycki nie weszły 😂 znalazłam jedna w której sie zapielam.

26 sierpnia mamy wesele i tż chce zostawic Nelkę z teściową a ja juz mam stresa.

Ja też tak uważam

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Właśnie udało mi się ululać Amelcię, od 6 rano koncertowała wczoraj byliśmy na ponad dwugodzinnym spacerze, spała jak zabita, mnie też dobrze to zrobiło.Potem oglądaliśmy służby specjalne, a w efekcie w nocy byłam totalnie nietomna ale to nic, od dziś tż ma 2 tyg. wolnego i bardzo ssię cieszę z tego powodu

Morelle ależ ona słodka, też mam lalkę ale w małej wersji

Brawo Timi

Kciuki, żeby lekarze wykluczyli wszystko co podejrzewasz.

Moja teściowa przybywa w przyszłym tygodniu, już się boję. Twoja też widzę sobie pozwala.

Czasem sprawdzam oddech, ale nie przesadnie, jakoś jestem o to w miare spokojna.

Cytat:
Jaka ta lalka podobna do Pestki oby pobyt yorka przebiegł spokojnie. No i dobrze, ze była w koncu kupa.

Współczuje. Oby zasnęła na dłużej i ty tez spij wtedy!

3mam kciuki, zeby wszystkie badania były ok! Klaudia miała przypisaną gentamycynę na oczy.

Rzadzicielka z tej twojej teściowej! Ja nawet nie kojarzę zeby moja teściowa miała Klaudię na rękach. Moja mama ją nosiła ale wlasnie zeby uspokoić żebym mogła coś zrobic.
Odnośnie nocy - ja spie jak zabita. Budzi mnie kwękanie Klaudii.

Cytat:
Morelle Twoja Pestka rozbraja stylówkami 😀 a lala cudna! I faktycznie duża ☺

Postaram sie dziś wrzucic w koncu do klubu moją kruszyne.

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Brawa za kupkę my mamy króliczka z tej serii, takiego do wozka mniejszego skąd jest ta cudowna spódniczka? ❤️

Tez brawa za kupę boję się igły przy szczepieniu

Super lekarka teraz mało takich

Tez ciagle sprawdzam czy oddycha
Moja teściowa tez nadgorliwa. Mała śpi w wózku na dworze a ta to kocyk poprawia, czapkę, lula śpi to śpi po co ja ruszać

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Mi się tak trzymał a za dwa dni już wyciągnęłam. W kąpieli jak był mokry
Z butiku we Wro

Cytat:
Hej!

Super!

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja jestem zadowolona wiem na co zwrócić uwagę i jak dobrze dociagac bo tego nie umiałam ogarnąć

Załącznik 7182551

My z małym od 3 dni mamy problem z kupka z rana nie umie sobie poradzić i codziennie o 10 puszcza j
I już jest dobrze . Nie wiem czy mogę mu jakoś szybciej ułatwić sprawę jak na razie masujemy i staramy się nosić

,

Hahha jakie fajowe foto

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Oj współczuję
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 12:41   #4999
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Mam tak na jednej piersi, pytalam o to polozną, stwierdzila, ze samo zejdzie. W sumie nie zeszlo, ale nic nie boli tylko wlasnie z tej piersi mi czesto tryska mleko.... Wlasnie czytam na mleczymesparciu zeby to przekuc
Ja tak mialam na jednej brodawce dość duże i mialam wrazenie ze przez to mniej mleko leci. Zeszlo po tym jak nosiłam kapturki i moczyłan we wlasnym mleku. Do tego lano masc ziaji.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 12:42   #5000
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
O jeju jak ja Cie rozumiem! Moja tesciowa jak przyjeżdża to jest masakra bo Nela nic nie śpi bo ciagle jest ma rekach a potem jak ja ją próbuje uśpić to jest armagedon. Wczoraj wstała nam o 7. Kolo 9 nakarmilam ja i miała spać i przyjechała teściowa i ciągle rączki. Miałkneła i na rączki a ona mi bardzo często sama usypia jak najedzona jest. Pierwsza drzemke dziecko mi wczoraj zlapalo o 14. A mówimy jej zeby jej nie nosiła bo po co skoro grzecznie leży ale nic nie dociera. I te jej teksty: mdleje: tż mówi my jej nie chcemy tak uczyć na rekach byc a tesciowa na to "no wiem przecież ale ja tylko chwile ja ponosze" chwile to znaczy pół dnia no a wczoraj mówi jeszcze ze musze jej dużo wody dawać bo jest gorąco no i jakby kiedyś miała z nią zostać zeby butelkę umiała chwycić. To jej mówię ze dzieci na piersi sie nie dopaja i butelki tez uczyc nie będę a ona "no co Ty mowisz, tak sie przy dziecku uwiazesz. Wody dziecku zalujesz. Z domu bez niej nie wyjdziesz.." to ja wezme ze soba se myślę byleby z Toba nie zostawić 😂 nie ufam jej. Nie zdziwię sie jak kupi sobie do domu butelke i mleko dla Neli i będzie ja dokarmiac.

Ja sie budze podchodze i slucham czy oddycha. W ogole mam jazdy w nocy przez sen szukam jej w łóżku i panika ze udusiłam kołdra a mala w lozeczku.
Stary 2017-08-07, 12:43   #5001
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sie budze podchodze i slucham czy oddycha. W ogole mam jazdy w nocy przez sen szukam jej w łóżku i panika ze udusiłam kołdra a mala w lozeczku.
Stary 2017-08-07, 12:45   #5002
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Załącznik 7182551

Ale fajnie wyglądacie
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 12:51   #5003
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny wytlumaczcie mi dlaczego moja mala w nocy spi w lozeczku. Dostaje cyca zasypia od razu odkladam i budzi sie na karmienie a w dzien nie tylko caly czas na mnie.

Do tego glupie pytanie czy jest mozliwe ze w dzien mamy mniej mleka w cyckach bo mam wrażenie ze Wiki nie dojada wyciaga wszystko z cyca niby dusze i cos tam leci ale mala kreci się niecierpliwi i zaczyna płakać. Nie zasypia na cycku. Wieczorem i w nocy nie mam takiego problemu.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:

Załącznik 7182551

Super. Byłaś na kursie czy sama uczysz sie motac
Stary 2017-08-07, 12:53   #5004
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny wytlumaczcie mi dlaczego moja mala w nocy spi w lozeczku. Dostaje cyca zasypia od razu odkladam i budzi sie na karmienie a w dzien nie tylko caly czas na mnie.

Do tego glupie pytanie czy jest mozliwe ze w dzien mamy mniej mleka w cyckach bo mam wrażenie ze Wiki nie dojada wyciaga wszystko z cyca niby dusze i cos tam leci ale mala kreci się niecierpliwi i zaczyna płakać. Nie zasypia na cycku. Wieczorem i w nocy nie mam takiego problemu.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Super. Byłaś na kursie czy sama uczysz sie motac

Zaczęłam na Youtube ale nie umiałam sobie poradzić z dociąganiem i byłam u doradcy która mi wszystko wytłumaczyła i pokazała i teraz ćwiczymy i jest już co raz lepiej

Stary 2017-08-07, 12:57   #5005
Mała!
Zakorzenienie

Morelle
Cudna i faktycznie dużą a Pestka to sama słodycz

Corolles
Ja jem wszystko niby, ale np fasolkę po bretońsku odpuszcze, staram się uważać zwyczajnie.

Vadi
Brawa dla,Tymcia, super przybrał

Cashmere
Super lekarz ci sie trafil, oby wyniki wszystkie były prawidłowe O

Emilia
Może odsypiaj z nią w dzień, trzymam kciuki.

Pestycyda
Nie wiem jak czuć i jak wygląda przytkany.kanalik... wiem.jak.boli zastój i zapalenie :/

Devileek
Ekstra! Kurde dajesz rade sama go zawiązać?

Chilli coś milczy ostatnio...

Chilli co tam.u Was? Gra wszystko?

My byliśmy na 3 godzinnym spacerze, w parku musiałam.małego nakarmić, nie wiem czemu mi się wybudza w wózku. Zrobiłam też zakupy i mój ssak tak zgłodniał, że wydoił mnie do czysta jeszxze niech zasnie co.bym mogla obiad zrobić i będzie super, na razie samej mi powieki lecą.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 12:59   #5006
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęłam na Youtube ale nie umiałam sobie poradzić z dociąganiem i byłam u doradcy która mi wszystko wytłumaczyła i pokazała i teraz ćwiczymy i jest już co raz lepiej

Ja czekam na badanie bioderek i tez chce zacząć motac.chociaz troszke sie boje zeby mi nie spadla. A ta chusta dla mnie moze byc wyvawieniem. Tylko jak na zlosc wszystkie kursy motania na czas wakacji zawieszone
Stary 2017-08-07, 13:10   #5007
pestycyda
Zakorzenienie

Devileek, słodziaki z Was

Darietta, w nocy mleko jest bardziej treściwe więc możliwe że Wiki się lepiej najada. Ja też mam wrażenie że w nocy cycki bardziej nabierają.

Stary 2017-08-07, 14:07   #5008
Samantha7
Zakorzenienie

Cashmere - kciuki za badania ✊🏻

Vadi - brawa za przybranie 👏🏻

Morelle - piękna pestka 😍 I fajna lalka

Xzora - diastasis się sprawdza tak ze kładziesz się na podłogę napinasz brzuch lekko jak byś chciała zrobić brzuszki i nad pępkiem wkładasz palce. Czuć idealnie jak się napna mięśnie czy jest przerwa.
U mnie jest przepaść poprostu wielkości pieści .

Karolinusia , Carolles - łącze się w bólu co do teściowych 😒
U nas to samo z noszeniem. Ja się pytam teściowej kto potem będzie małego nosił skoro dobrze wie ze ja go nosić nie mogę . Ale jakby o ścianę 🙄

Mała - i jak się kp w parku? Masz jakiś patent?
Ja ze starszakiem jakoś nie miałam oporów a teraz mam stres :/

Devilek - super to wyglada . Zazdro 😍
Tez bym chciała chustę w mojej sytuacji z przylepa ale nie mogę . Nie chce pogłębiać diastasis

Ja zasnęłam z małym zawiniętym w kokon na moim ramieniu na brzegu łóżka . Już tak sie wyćwiczyłam ze wiem ze nie spadnę .
Spałam Ok.4h i jestem wyspana. Mały walna kupę jak wstał i narobił ryku na cała chatę. Tz uciekł do starszaka
Ja trzymam glizde na rękach i chciałabym się uwolnić ale każda próba odłożenia i odejścia kończy się wybudzeniem 🙄

Dziękuje za życzenia urodzinowe urodziny mam jutro

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 14:09   #5009
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja czekam na badanie bioderek i tez chce zacząć motac.chociaz troszke sie boje zeby mi nie spadla. A ta chusta dla mnie moze byc wyvawieniem. Tylko jak na zlosc wszystkie kursy motania na czas wakacji zawieszone

Tez chciałam poczekać do badań ale nie wytrzymalam a to jednak ułatwia życie
A badanie mamy w czwartek

Tak motam go sama jak się wszystko ładnie podociąga to nie ma obaw że spadnie

Stary 2017-08-07, 14:13   #5010
taedio
MerDer 4ever

Cashmere super lekarka! Oby wszystko wyszło w normie

Carolles eh te teściowe
Moja dzisiaj do mnie zadzwoniła, odbieram nikt się nie odzywa. Oddzwaniam i mi mówi, że przez przypadek pewnie bo nic nie chciała. Dzwoniła do Ani bo akurat do niej jedzie. Mam wrażenie, że zrobiła to specjalnie bo ta Ania mieszka klatkę obok mnie a moje imię jest dużo niżej na liście No ale zła synowa jej nie zaprosiła

Byłam z młodym w przychodni, waży 3800 Przybiera bardzo ładnie pępek super się goi Potem poszliśmy na spacer i pojechałam do mamy do pracy na trochę. Przed chwilą wróciliśmy i zjadłam pierogi

Ja się nie budzę żeby sprawdzić czy młody oddycha

Devilek super! Czekam na taką samą chustę

Poprostu jak u Ciebie kochana?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości