Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-09, 09:37   #1771
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Blond hehe my z mężem też mamy post. Czekam na 38 tydzień jakoś zawsze miałam opory na przytulanki w ciąży.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mój ma jakieś opory, a ja w sumie czuję się jak słoń i jakoś od miesiąca mamy celibat
Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
A ja dzis chyba poczułam skurcz. Taki ból całej góry brzucha. To chyba to... a wczoraj takie kłucie tam na dole. Jak chodzę to czuję małego tak nisko...

Z prania zostały mi kocyki i rożek oraz obicia wózka i fotelika. No i muszę kupić biustonosze!😯

Ja mogę rodzić dopiero po 27 sierpnia

to ja nie miałam czegoś takiego ani razu
miałam jedynie takie bóle okresowe.

Ja mam tylko jeden biustonosz i chyba dokupię jeszcze jeden
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 11:21   #1772
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond to ja już nie mówię o naszym celibacie 🤔😎

Też muszę biustonosz kupic. Mam tylko miękki do spania z tamtej ciąży.

Dziś jeszcze jest siostra męża u nas a od jutra zaczynam akcję wyprawka, pranie, prasowanie i nie wiem co jeszcze?

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 11:31   #1773
marttb
Zakorzenienie

Blond - nie kupuje

To u nas ciężko z celibatem najdłuższy był po wyjściu ze szpitala, ale w końcu nie daliśmy rady. Chociaż mi już dziwnie bo czuję się taka nieatrakcyjna i gruba, czasami jak nastrój jest a mała zacznie swoje swawole to odechciewa się od razu

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

powodzenia w szykowaniu wyprawki! mi zostało tylko ubrac łóżeczko

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 11:36   #1774
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

W tamtej ciąży też mieliśmy taką blokadę, dopiero na chwilę przed porodem.

Stary 2017-08-09, 11:45   #1775
madzieeek
Wtajemniczenie

Ja mam problem z biustonoszami - w żaden z takich zwykłych miękkich np z H&M się nie mieszczę, a na początek położna kazała kupić dwa tego typu. Inne - "lepsze", ładniejsze dopiero jak się laktacja unormuje. No i efekt jest taki, że póki co nie mam nic i w sumie chyba tylko tego mi brakuje z wyprawki.

Za to pokoik dziecięcy już prawie gotowy, brakuje tylko jednej najważniejszej rzeczy - łóżeczkaAle trzeba je tylko przywieźć od znajomej.
No i dopracować detale - pojemniki, dywaniki, dekoracje...

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 12:13   #1776
agnieszka_kak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez migotka889 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak tak czytam Wasze posty to popadam w panikę. Jestem taka nieogarnięta 😕Niczego nie jestem pewna. Najpierw planowałam prywatnie cc, ale się rozmyśliłam.Teraz okazało się, że w szpitalu, w którym chcę rodzić nie ma zzo...Już nie wiem co robić.Mam doła...Jedynie powoli udaje się nam kompletować wyprawkę.Mamy łózeczko, materac, wózek i trochę ubranek, ale wszystko jakoś powoli idzie.[COLOR="Silver"]
1. Znajdz szpital albo prywatna klinike, gdzie jest dostepne zzo albo inne formy znieczulenia. Tam gdzie chcialas prywatnie cc nie zrobia ci zzo?
2. masz lozko, materac, wozek i ubranka. Tak naprawde brakuje ci fotelika samochodowego i jednej wizyty w drogerii, gdzie kupisz paczke pieluch i kosmetyki.

Jasne, ze mozna kupowac mnostwo rzeczy, ale dziecku bez roznicy czy uzywa np. recznika dzieciecego czy doroslego, czy ma kocyk nowy czy jakis twoj itd.
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 12:47   #1777
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Madziek czyli u ciebie już końcówka wyprawki.

Zbieramy się na obiad. Dziś w planach pizza

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-09, 13:39   #1778
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak Pokaż wiadomość
1. Znajdz szpital albo prywatna klinike, gdzie jest dostepne zzo albo inne formy znieczulenia. Tam gdzie chcialas prywatnie cc nie zrobia ci zzo?
2. masz lozko, materac, wozek i ubranka. Tak naprawde brakuje ci fotelika samochodowego i jednej wizyty w drogerii, gdzie kupisz paczke pieluch i kosmetyki.

Jasne, ze mozna kupowac mnostwo rzeczy, ale dziecku bez roznicy czy uzywa np. recznika dzieciecego czy doroslego, czy ma kocyk nowy czy jakis twoj itd.
cenne rady!

Ja celibatuję chyba od lutego, albo marca po porodzie tez bedzie pewnie ze dwa miesiace. Jeszcze muszê się zorientowac jak to jest ze spiralą..ktoś wie?

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 14:18   #1779
juka_juka
Wtajemniczenie

Blond bóle okresowe to są skurcze.Ale raczej nieszkodliwe.

Marta super że już na finiszu z wyprawką.Co do celibatu to my od początku ciąży nic..Podziwiam mojego męża że daje radę...I bardzo go za to podziwiam.Po połogu to chyba się nie oderwiemy od siebie po rocznej przerwie.

Aniołek trzymaj się.Rozwarcie masz wewnętrzne?Jestem pewna że dzieci nas tylko straszą a wyjdą w terminie.Musi być dobrze.W szpitalu mówili że jeśli sterydy podane to np w 35 t porodu nie powstrzymują bo dziecko sobie poradzi.Są już duże i silne więc musimy być dobrej myśli.Skurcze bolesne często masz?Na ktg się piszą?
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 15:01   #1780
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hej!
Madzialenka, a nie lepiej wynająć to mieszkanie po spłaceniu i mieć czystą kasę na spłatę domu? A potem dwie nieruchomości w garści.

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Blond bóle okresowe to są skurcze.Ale raczej nieszkodliwe.

Marta super że już na finiszu z wyprawką.Co do celibatu to my od początku ciąży nic..Podziwiam mojego męża że daje radę...I bardzo go za to podziwiam.Po połogu to chyba się nie oderwiemy od siebie po rocznej przerwie.

Aniołek trzymaj się.Rozwarcie masz wewnętrzne?Jestem pewna że dzieci nas tylko straszą a wyjdą w terminie.Musi być dobrze.W szpitalu mówili że jeśli sterydy podane to np w 35 t porodu nie powstrzymują bo dziecko sobie poradzi.Są już duże i silne więc musimy być dobrej myśli.Skurcze bolesne często masz?Na ktg się piszą?
Rozwarcie raczej zewnętrzne, ale już spore. Zapomnialam się zapytać o szyjkę. Dostałam już zastrzyk w tylek, potem ktg (jeden skurcz mi wyszedł na 70%), potem usg, ale raczej wszystko ok, bo nic nie mówił lekarz.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 15:25   #1781
juka_juka
Wtajemniczenie

A to pewnie Cie wypuszczą niedługo skoro tylko jeden skurcz.Ja największy miałam na 40 jak mi się siku chciało a tak to wcale.Za to nad ranem czulam ból okresowy.Dobrze że tylko przez chwilę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-09, 15:42   #1782
poli230
Zadomowienie

O to ja dzis miałam rano taki ból jak na okres. Czyżby jakieś przepowiadacze?

U nas rzedko, alr coś tam się dzieje, celibatu nie ma, ale i ochoty zbytnio też nie. Ciężko mi sie z pleców na bok przewrócić a co dopiero harce

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 16:28   #1783
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
A to pewnie Cie wypuszczą niedługo skoro tylko jeden skurcz.Ja największy miałam na 40 jak mi się siku chciało a tak to wcale.Za to nad ranem czulam ból okresowy.Dobrze że tylko przez chwilę.

Ja miałam takie bóle jak na okres przez ostatnie trzy dni... ale dzisiaj juz jest spoko.Myslicie ze to skurcze? Mnie sie wydaje ze to są takie bóle "rozrostowe" ??

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 16:52   #1784
juka_juka
Wtajemniczenie

Kasia to są skurcze.Pytałam lekarza.Rozrostowe bóle to tak bardziej po bokach ciągnące albo klujące.Jeśli boli cały dół to skurcz.Ja jak powiedziałam lekarzowi że mnie bolało dwa razy w nocy to powiedział że fizjologia ale kroplówkę rozkurczową i tak dostalam.Teraz mam brać na to nospe trzy razy dziennie ale biorę tylko na noc.Nie chce brać jesli nie boli bo ona jednak nie jest obojętna dla dziecka.
Stary 2017-08-09, 18:13   #1785
poli230
Zadomowienie

Czyli te skurcze nie przypominają tych skurczy np. łydek? Może głupie pytanie, ale jestem zielona. Mnie tak brzuch bolal z dobre 20 minut...

Stary 2017-08-09, 18:59   #1786
rojku
Rozeznanie

Oj nadrobiłam, pozaznaczałam tyle do cytowania a tu d.pa i kurcze tylko z paru ostatnich stron mi zacytowało.

agnieszka_kak bardzo fajny ten kurs mieliście - z tego co piszesz to takie rozsądne rzeczy mówili Bez nastawiania, że tylko jedno rozwiązanie jest słuszne.

Madzialenka12344321 ja też rodziłam po terminie i to obie dziewuszki, ale teraz naiwnie się☠nastawiam, że synuś mamusi zrobi prezent i wylezie wcześniej a tp. mam na 23.09. Bardzo chciałabym, żeby się urodził w urodziny mojego taty 8.09 :P

madzieeek liczę na to, że niedługo pokażesz efekty w pokoiku A gdzie w Krk będziesz rodzić?

juka_juka trzymam kciuki za dotrzymanie do terminu!

marttb gratulacje pozwolenia na budowę! No to teraz życzę Wam rzetelnych i terminowych fachowców i żeby Wam dużo wydatków niezapowiedzianych nie wpadło. No i dużo siły i cierpliwości :P

aniolekKB kciuki oby wszystko już teraz się potoczyło spokojnie!

poli230 co do instynktu macierzyńskiego, to nie wiem czy znasz to powiedzienie (mam nadzieję, że nikogo nie urażę :P ) - dzieci są jak pierdy, zniesiesz tylko swoje

Co do celibatu, to u nas jest również. Ostatni raz był 31 maja... o.O

A jeśli chodzi o takie przygody z wykrywanymi chorobami na USG, to na jednym z USG na NFZ (to była moja ostatnia wizyta na NFZ i u tej pani doktor) lekarka stwierdziła, że widzi, że obraz mózgu jest niesymetryczny, wypisała skierowanie pilne na dokładniejsze badanie USG z rozpoznaniem "wada mózgu". Ryczałam jak bóbr a córki biedne pytały co się dzieje i przynosily mi swoje ulubione zabawki, zabawiały jakby intuicyjnie odciągając myśli o tych fatalnych wieści... Oczywiście na NFZ to pilne skierowanie to było na za 5 tygodni, więc cudem dorwała termin w Krk u szpeców i jak tylko Pani doktor zbadała główkę i powiedziała, że wszystko w porządku wybuchłam płaczem z ulgi... Masakra... Ale powiem Wam, że do tej pory mam z tłu głowy taką obawę, że dziecko urodzi się niepełnosprawne. Bardzo się również boję obrażeń okołoporodowych. Chyba najbardziej z tych 3 ciąż i dlatego bardzo bym chciała cc. Wiem, że sn bez powikłań dla dziecka najlepszy, ale jednak powikłań przy planowanym cc jest mniej niż przy sn.
Do tego dochodzi to, że mój synek to przystojniak jakich mało - główka 2 tygodnie starsza, brzuszek w normie, a nogi krótsze o tydzień od wymiarów wg om. Druga moja córa urodziła się z takim łbem - 37cm, że nie chciałabym powtórki... :/

Jak oglądam Wasze zdjęcia to tu same zgrabnizny są Piękne jesteście dziewczyny, a te brzuszki Wam dodają niesamowicie uroku.
Ja to taki waleń jestem :P

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Acha jak będziecie już włączać arsenał działań przyspieszających poród to mam wypisane, że na lekki poród wpływają (wg mamy ginekolog)
1. Utrzymanie wagi ciała
2. Masaż krocza
3. Szkoła rodzenia
4. Położna
5. Aktywność w ciąży
6. Współżycie
7. Naturalny początek porodu 5xS → Sex, Spacery, Schody, Sutki, Słodkie(coś słodkiego zjeść)
8. Nastawienie

NEUTRALNE stwierdziła, że są:
Żele porodowe
Baloniki (np. Epino)
Znieczulenie

INNE na plus
Masaż szyjki +
Olej z wiesiołka +

A ja jeszcze mam piłkę, na której mam zamiar spędzać sporo czasu :P
Stary 2017-08-09, 19:10   #1787
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lilka ja nie używałam spirali. Pewnie wrócę do tabletek.

Juka to witaj w klubie celibatu. Ja tak samo.

Aniołek nie wiem, nie myślałam jeszcze o tym. Bo kredyt jeszcze 5 lat będziemy spłacać. Chyba, że 500+ na to przeznaczymy, to dużo szybciej. Trzymaj się w tym szpitalu.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Rojku trzymam kciuki aby nas nasi synkowie zaskoczyli
To słodkie to w trakcie porodu?

Stary 2017-08-09, 19:42   #1788
poli230
Zadomowienie

Haha, dobre to powiedzenie
Rojku, nerwy w niczym nie pomogą, trzeba być dobrej myśli.

A mamaginekolog pisała też coś o ostro przyprawionym jedzeniu i ananasie na przyśpieszenie porodu

Stary 2017-08-09, 19:53   #1789
madzieeek
Wtajemniczenie

Rojku - pokażę jak wszystko będzie dopracowane

Rodzić planuję w Rydygierze - a Ty?

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-09, 19:53   #1790
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Rojku trzymam kciuki aby nas nasi synkowie zaskoczyli
To słodkie to w trakcie porodu?
To 5xS to na wywołanie porodu Czyli najlepiej długi spacer, a potem sex na ostro na schodach z jakimiś słodkimi jadalnymi smarowaniami i szczególnym drażnieniem sutków A na deser ananas :P

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Haha, dobre to powiedzenie
Rojku, nerwy w niczym nie pomogą, trzeba być dobrej myśli.

A mamaginekolog pisała też coś o ostro przyprawionym jedzeniu i ananasie na przyśpieszenie porodu
No to dodajemy do tych 5xs jeszcze ostro i ananasa :P

madzieeek prawdopodobnie w Bochni, bo ja na trasie Krk- Nowy Sącz mieszkam, więc tam mam bliżej niż do Krk. Pierwszą rodziłam w Tarnowie, drugą w Żeromskim
No gdyby nie to, że ciążę mi prowadzi lekarz, który pracuje w Bochni i dodatkowo porodówka ma bardzo dobre opinie, to pewnie rodziłabym drugi raz w Żeromskim

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2017-08-09 o 19:57
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 19:54   #1791
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

No właśnie dziewczyny co chcecie stosować z naturalnych metod na przyspieszenie porodu?
Tak sobie myślę, czy to w ogóle da się przyspieszyć?

Stary 2017-08-09, 20:02   #1792
rojku
Rozeznanie

Myślę, że jak szyja jest z tych upartych to te wszystkie działania na nic :P ale połudzić się można. Zreszta 5xs jakieś specjalnie nieprzyjemne nie jest, więc można spróbować :P
Stary 2017-08-09, 20:11   #1793
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Myślę, że jak szyja jest z tych upartych to te wszystkie działania na nic :P ale połudzić się można. Zreszta 5xs jakieś specjalnie nieprzyjemne nie jest, więc można spróbować :P
Zgadzam się z tym I specjalnie wywoławczo nie mam zamiaru tego stosować. Jednak jak już wejdę w ten bezpieczny 37+1 mam zamiar umyć okna, bo później podejrzewam że dopiero na święta je ogarnę
A z S no to mieszkam na 4 piętrze i mam psa Sex i sutki wedle uznania słodkie wcinam cały czas no a spacery to nie moja działka

Byłam na spacerze z psem - pani mnie zaczepiła i usłyszałam że wyglądam jakbym była dopiero w połowie ciąży i ona w ciąży też tak mało przytyła obcy są milsi od rodziny

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-09, 20:18   #1794
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Też bede musiała pomyć okna. Na 4 piętro wchodzę codziennie. Spacery też są codziennie.

Jutro jedziemy na te szczepienie. Potówki zeszły, można jechać. Już chcę mieć to za sobą i Maja też.

Stary 2017-08-09, 20:36   #1795
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
To 5xS to na wywołanie porodu Czyli najlepiej długi spacer, a potem sex na ostro na schodach z jakimiś słodkimi jadalnymi smarowaniami i szczególnym drażnieniem sutków A na deser ananas

No to dodajemy do tych 5xs jeszcze ostro i ananasa
madzieeek prawdopodobnie w Bochni, bo ja na trasie Krk- Nowy Sącz mieszkam, więc tam mam bliżej niż do Krk. Pierwszą rodziłam w Tarnowie, drugą w Żeromskim
No gdyby nie to, że ciążę mi prowadzi lekarz, który pracuje w Bochni i dodatkowo porodówka ma bardzo dobre opinie, to pewnie rodziłabym drugi raz w Żeromskim
Haha fantazja już wypróbowana? Ja niestety w szpitalu czekałm tydzien na poród, więc seksu, ani masażu nie było, a reszta nie działała.

Madzialenka, ja koniecznie muszę spiralę, albo szklankę wody zamiast.

Rojku to też miałas makabryczne doswiadczenia.. wspołczuję ogromnie! I podziwiam, że wytrwałas te 5 tygodni!! Ja bym poszla chyba prywatnie. Trzymam kciuki za zdrowie synka. Też chcesz Leona, prawda? i niech się tam chłopak unormuje z tymi wymiarami, więc lepiej niech siedzi do terminu.
Dla mnie Twoja historia to duże pocieszenie. Może u mojego to też okaze się pomyłką, lub jeszcze się ten robaczek rozwinie.

Jutro przyjdą mi te biustonosze z mitexu, to napiszę wrażenia. Kupiłam też te cukierkowe koszulki nocne do karmienia, takie obcisłe, więc będę mogł spac bez biustonosza! Bo niestety mleko bardzo wycieka i trzeba nosic te wkładki też w nocy...

Marta miły komentarz

Juka a Tu dlaczego od początku ciązy w celibacie?

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 20:51   #1796
agnieszka_kak
Zadomowienie

Pokoik już prawie gotowy. Jeszcze może łóżeczko pomaluje, zobaczymy. Przepraszam za bałagan.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170730_082819.jpg (80,6 KB, 81 załadowań)
Stary 2017-08-09, 20:53   #1797
agnieszka_kak
Zadomowienie

Nie wiem, jak dodać z komórki dwa zdjęcia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170809_214202.jpg (67,2 KB, 72 załadowań)
Stary 2017-08-09, 21:05   #1798
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Ło jeju, co to za malowidła
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 21:19   #1799
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lilka a dlaczego tylko spirala wchodzi w grę?

Stary 2017-08-09, 21:43   #1800
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Mnie ten szkieletor na ścianie trochę przeraża szczerze mówiąc 😉

BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości