![]() |
#1771 | ||
Magda ;)
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() miałam jedynie takie bóle okresowe. Ja mam tylko jeden biustonosz i chyba dokupię jeszcze jeden ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Blond to ja już nie mówię o naszym celibacie 🤔😎
Też muszę biustonosz kupic. Mam tylko miękki do spania z tamtej ciąży. Dziś jeszcze jest siostra męża u nas a od jutra zaczynam akcję wyprawka, pranie, prasowanie i nie wiem co jeszcze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
Blond - nie kupuje
![]() To u nas ciężko z celibatem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- powodzenia w szykowaniu wyprawki! ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
W tamtej ciąży też mieliśmy taką blokadę, dopiero na chwilę przed porodem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam problem z biustonoszami - w żaden z takich zwykłych miękkich np z H&M się nie mieszczę, a na początek położna kazała kupić dwa tego typu. Inne - "lepsze", ładniejsze dopiero jak się laktacja unormuje. No i efekt jest taki, że póki co nie mam nic i w sumie chyba tylko tego mi brakuje z wyprawki.
Za to pokoik dziecięcy już prawie gotowy, brakuje tylko jednej najważniejszej rzeczy - łóżeczka ![]() No i dopracować detale - pojemniki, dywaniki, dekoracje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. masz lozko, materac, wozek i ubranka. Tak naprawde brakuje ci fotelika samochodowego i jednej wizyty w drogerii, gdzie kupisz paczke pieluch i kosmetyki. Jasne, ze mozna kupowac mnostwo rzeczy, ale dziecku bez roznicy czy uzywa np. recznika dzieciecego czy doroslego, czy ma kocyk nowy czy jakis twoj itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
Madziek czyli u ciebie już końcówka wyprawki.
Zbieramy się na obiad. Dziś w planach pizza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja celibatuję chyba od lutego, albo marca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1779 |
Wtajemniczenie
|
Blond bóle okresowe to są skurcze.Ale raczej nieszkodliwe.
Marta super że już na finiszu z wyprawką.Co do celibatu to my od początku ciąży nic..Podziwiam mojego męża że daje radę...I bardzo go za to podziwiam.Po połogu to chyba się nie oderwiemy od siebie po rocznej przerwie. Aniołek trzymaj się.Rozwarcie masz wewnętrzne?Jestem pewna że dzieci nas tylko straszą a wyjdą w terminie.Musi być dobrze.W szpitalu mówili że jeśli sterydy podane to np w 35 t porodu nie powstrzymują bo dziecko sobie poradzi.Są już duże i silne więc musimy być dobrej myśli.Skurcze bolesne często masz?Na ktg się piszą? |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Zakorzenienie
|
Hej!
Madzialenka, a nie lepiej wynająć to mieszkanie po spłaceniu i mieć czystą kasę na spłatę domu? A potem dwie nieruchomości w garści. ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Wtajemniczenie
|
A to pewnie Cie wypuszczą niedługo skoro tylko jeden skurcz.Ja największy miałam na 40 jak mi się siku chciało a tak to wcale.Za to nad ranem czulam ból okresowy.Dobrze że tylko przez chwilę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Zadomowienie
|
O to ja dzis miałam rano taki ból jak na okres. Czyżby jakieś przepowiadacze?
U nas rzedko, alr coś tam się dzieje, celibatu nie ma, ale i ochoty zbytnio też nie. Ciężko mi sie z pleców na bok przewrócić a co dopiero harce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam takie bóle jak na okres przez ostatnie trzy dni... ale dzisiaj juz jest spoko.Myslicie ze to skurcze? Mnie sie wydaje ze to są takie bóle "rozrostowe" ?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Wtajemniczenie
|
Kasia to są skurcze.Pytałam lekarza.Rozrostowe bóle to tak bardziej po bokach ciągnące albo klujące.Jeśli boli cały dół to skurcz.Ja jak powiedziałam lekarzowi że mnie bolało dwa razy w nocy to powiedział że fizjologia ale kroplówkę rozkurczową i tak dostalam.Teraz mam brać na to nospe trzy razy dziennie ale biorę tylko na noc.Nie chce brać jesli nie boli bo ona jednak nie jest obojętna dla dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zadomowienie
|
Czyli te skurcze nie przypominają tych skurczy np. łydek? Może głupie pytanie, ale jestem zielona. Mnie tak brzuch bolal z dobre 20 minut...
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Rozeznanie
|
Oj nadrobiłam, pozaznaczałam tyle do cytowania a tu d.pa i kurcze tylko z paru ostatnich stron mi zacytowało.
agnieszka_kak bardzo fajny ten kurs mieliście - z tego co piszesz to takie rozsądne rzeczy mówili ![]() Madzialenka12344321 ja też rodziłam po terminie i to obie dziewuszki, ale teraz naiwnie się☠nastawiam, że synuś mamusi zrobi prezent i wylezie wcześniej ![]() madzieeek liczę na to, że niedługo pokażesz efekty w pokoiku ![]() juka_juka trzymam kciuki za dotrzymanie do terminu! ![]() marttb gratulacje pozwolenia na budowę! No to teraz życzę Wam rzetelnych i terminowych fachowców i żeby Wam dużo wydatków niezapowiedzianych nie wpadło. No i dużo siły i cierpliwości :P aniolekKB kciuki oby wszystko już teraz się potoczyło spokojnie! poli230 co do instynktu macierzyńskiego, to nie wiem czy znasz to powiedzienie (mam nadzieję, że nikogo nie urażę :P ) - dzieci są jak pierdy, zniesiesz tylko swoje ![]() Co do celibatu, to u nas jest również. Ostatni raz był 31 maja... o.O A jeśli chodzi o takie przygody z wykrywanymi chorobami na USG, to na jednym z USG na NFZ (to była moja ostatnia wizyta na NFZ i u tej pani doktor) lekarka stwierdziła, że widzi, że obraz mózgu jest niesymetryczny, wypisała skierowanie pilne na dokładniejsze badanie USG z rozpoznaniem "wada mózgu". Ryczałam jak bóbr a córki biedne pytały co się dzieje i przynosily mi swoje ulubione zabawki, zabawiały jakby intuicyjnie odciągając myśli o tych fatalnych wieści... Oczywiście na NFZ to pilne skierowanie to było na za 5 tygodni, więc cudem dorwała termin w Krk u szpeców i jak tylko Pani doktor zbadała główkę i powiedziała, że wszystko w porządku wybuchłam płaczem z ulgi... Masakra... Ale powiem Wam, że do tej pory mam z tłu głowy taką obawę, że dziecko urodzi się niepełnosprawne. Bardzo się również boję obrażeń okołoporodowych. Chyba najbardziej z tych 3 ciąż i dlatego bardzo bym chciała cc. Wiem, że sn bez powikłań dla dziecka najlepszy, ale jednak powikłań przy planowanym cc jest mniej niż przy sn. Do tego dochodzi to, że mój synek to przystojniak jakich mało - główka 2 tygodnie starsza, brzuszek w normie, a nogi krótsze o tydzień od wymiarów wg om. Druga moja córa urodziła się z takim łbem - 37cm, że nie chciałabym powtórki... :/ Jak oglądam Wasze zdjęcia to tu same zgrabnizny są ![]() Ja to taki waleń jestem :P ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Acha jak będziecie już włączać arsenał działań przyspieszających poród to mam wypisane, że na lekki poród wpływają (wg mamy ginekolog) 1. Utrzymanie wagi ciała 2. Masaż krocza 3. Szkoła rodzenia 4. Położna 5. Aktywność w ciąży 6. Współżycie 7. Naturalny początek porodu 5xS → Sex, Spacery, Schody, Sutki, Słodkie(coś słodkiego zjeść) 8. Nastawienie NEUTRALNE stwierdziła, że są: Żele porodowe Baloniki (np. Epino) Znieczulenie INNE na plus Masaż szyjki + Olej z wiesiołka + A ja jeszcze mam piłkę, na której mam zamiar spędzać sporo czasu :P
#1787 |
Zakorzenienie
|
Lilka ja nie używałam spirali. Pewnie wrócę do tabletek.
Juka to witaj w klubie celibatu. Ja tak samo. Aniołek nie wiem, nie myślałam jeszcze o tym. Bo kredyt jeszcze 5 lat będziemy spłacać. Chyba, że 500+ na to przeznaczymy, to dużo szybciej. Trzymaj się w tym szpitalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Rojku trzymam kciuki aby nas nasi synkowie zaskoczyli ![]() To słodkie to w trakcie porodu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zadomowienie
|
Haha, dobre to powiedzenie
![]() Rojku, nerwy w niczym nie pomogą, trzeba być dobrej myśli. A mamaginekolog pisała też coś o ostro przyprawionym jedzeniu i ananasie na przyśpieszenie porodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Wtajemniczenie
|
Rojku - pokażę jak wszystko będzie dopracowane
![]() Rodzić planuję w Rydygierze - a Ty? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1790 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
madzieeek prawdopodobnie w Bochni, bo ja na trasie Krk- Nowy Sącz mieszkam, więc tam mam bliżej niż do Krk. Pierwszą rodziłam w Tarnowie, drugą w Żeromskim ![]() No gdyby nie to, że ciążę mi prowadzi lekarz, który pracuje w Bochni i dodatkowo porodówka ma bardzo dobre opinie, to pewnie rodziłabym drugi raz w Żeromskim
Anielka 6.12.2011r. Hania 20.11.2013r. i Leon w drodze... ![]() Edytowane przez rojku Czas edycji: 2017-08-09 o 19:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
No właśnie dziewczyny co chcecie stosować z naturalnych metod na przyspieszenie porodu?
Tak sobie myślę, czy to w ogóle da się przyspieszyć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Rozeznanie
|
Myślę, że jak szyja jest z tych upartych to te wszystkie działania na nic :P ale połudzić się można. Zreszta 5xs jakieś specjalnie nieprzyjemne nie jest, więc można spróbować :P
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z S no to mieszkam na 4 piętrze i mam psa ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam na spacerze z psem - pani mnie zaczepiła i usłyszałam że wyglądam jakbym była dopiero w połowie ciąży i ona w ciąży też tak mało przytyła ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
Też bede musiała pomyć okna. Na 4 piętro wchodzę codziennie. Spacery też są codziennie.
Jutro jedziemy na te szczepienie. Potówki zeszły, można jechać. Już chcę mieć to za sobą i Maja też. |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madzialenka, ja koniecznie muszę spiralę, albo szklankę wody zamiast. Rojku to też miałas makabryczne doswiadczenia.. wspołczuję ogromnie! I podziwiam, że wytrwałas te 5 tygodni!! Ja bym poszla chyba prywatnie. Trzymam kciuki za zdrowie synka. Też chcesz Leona, prawda? ![]() Dla mnie Twoja historia to duże pocieszenie. Może u mojego to też okaze się pomyłką, lub jeszcze się ten robaczek rozwinie. Jutro przyjdą mi te biustonosze z mitexu, to napiszę wrażenia. Kupiłam też te cukierkowe koszulki nocne do karmienia, takie obcisłe, więc będę mogł spac bez biustonosza! Bo niestety mleko bardzo wycieka i trzeba nosic te wkładki też w nocy... Marta miły komentarz ![]() Juka a Tu dlaczego od początku ciązy w celibacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1796 |
Zadomowienie
|
Pokoik już prawie gotowy. Jeszcze może łóżeczko pomaluje, zobaczymy. Przepraszam za bałagan.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, jak dodać z komórki dwa zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Konto usunięte
|
Ło jeju, co to za malowidła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
Lilka a dlaczego tylko spirala wchodzi w grę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Magda ;)
|
Mnie ten szkieletor na ścianie trochę przeraża szczerze mówiąc 😉
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.