![]() |
#2101 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaraz wrzucę zdjęcie. Ale zaznaczam, że kącik nie jest jeszcze gotowy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() U mnie całkiem przyjemny dzień, wykonaliśmy jedną rzecz z mojej listy przedporodowej, bez tego nie ma mowy o rodzeniu ![]() ![]() Jednak ogarnął mnie strach ile jeszcze mam rzeczy do zrobienia i nie mogę rodzić ![]() 1) wybrać i dać zdjęcia do wywołania 2) dokończyć przygotowanie psa, 3) muszę zrobić bigos 4) muszę zrobić kapusniak 5) okna pomyć 6) sprzątanie całego mieszkania 7) przygotować łóżeczko 8) zająć się sobą - domowe spa 9) wniosek o kredyt złożyć 10) rzeczy na wyjscie ze szpitala włożyć w końcu do fotelika 11) pokazać małżonowi gdzie co leży w razie jak będzie musiał dowieźć coś do szpitala ![]() Tyle roboty a ja tak swobodnie się ciągle obijam! Dzisiaj u mnie 37t0d, a więc jutro zaczynam skreślać listę ![]() madziek - fajny kącik, takie samo łóżeczko mam ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Marta łóżeczko było sosnowe, ale mąż mi przemalował. Nie ma tylko 3 dranek bo się sprężynki zgubiły i trzeba kupić, aby je włożyć
![]() Ooo ciekawa lista ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ślicznie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Kasia 😘
Oj tak, czasu bardzo mało. Też mam listę zrobioną, którą muszę ogarnąć przed porodem ![]() 1. Dokończyć pranie wszystkiego. 2. Poukładać w komodzie malego. 3. Wyczyścić wózek, fotelik samochodowy, przewijak, materac. 4. Kupić lezaczek,. 5. Spakować torbę do szpitala. 6. Kupić kosmetyki do szpitala i klapki. 7. Dorobić półkę w szafie. 8. Kupić sprężynki do łóżka. 9. Zamówić siatkę do okna. 10. Jechać z Mają do Warszawy na testy alergiczne 6 września ![]() 11. Generalnie wysprzątać mieszkanie, ale to po 38 tygodniu. I chyba tyle.... 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Aaaa i zapomniałam o najważniejszym ![]() Wybrać imię dla synka 🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Magda ;)
|
Madzialenka super 😊 ja też mam takie samo łóżeczko tylko z szufladą 😊
U mnie już mniej więcej wszystko ogarnięte, zostało mi ostatnie prasowanie, torba i ciuszki na wyjście zapakowane 😊 Pościel też ubrana, czekam na czwartkowa wizytę i mam nadzieję, że mały jest już gotowy do wyjścia 😁 20170810_192749.jpg20170810_192740.jpg20170810_192715.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Piękny kącik ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zadomowienie
|
Ładne kąciki.
![]() Widzę że wszystkie przystrajacie łóżeczka. Nam na każdych warsztatach i na szkole rodzenia wszędzie powtarzają, że w łóżeczku noworodka nie powinno być kompletnie nic oprócz materaca, i tak przynajmniej do skończonego 3 miesiąca, tylko coś do spania jakiś śpiworek, rożek lub kocyk. I właśnie co do kocyków to cały czas mam dylemat jakie mi potrzebne, jest tyle rodzajów materiałów, grubości, wymiarów. Podzielcie się jakie wy kupiłyście, może zarzucicie jakimiś linkami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
Blekitnams zgadzam się z polozną. Ochraniacze na pewno się przydadzą pózniej, karuzela tez moze muesiac poczekać. Ale tu dziewczyny nic nie mają nadprogramowego przecież
![]() Madzialenka pięknie to wygląda! Gdzie zamawiałas? A imię dla synka to powinien byc priorytet ![]() Ja się czuję juz taka wielka, ze zaczynam się bać, ze zaraz urodzę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2111 |
Magda ;)
|
Dziękuję dziewczyny 😊
Ochraniacz mam tylko od strony ścian, bo mi sie wydaje, że od nich małemu moze byc zimno, obok łóżeczka mam też okno. Ja też się czuje wielka, ciężko mi się oddycha i mama mi powiedziała, że na dniach pewnie urodze 😁 ciekawe czy urodze lwiatko czy panienke 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Marta pokaż swoje łóżeczko 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Rozeznanie
|
marttb, Madzialenka12344321 dobrze że listy prezentujecie. W sumie też muszę taką zrobić.
Super już łóżeczka przygotowane. U mnie jest rozłożone, materac też leży, ale przykryłam jakimś innym prześcieradłem, żeby się☠nie kurzyło. Niby mam ochraniacz, ale już mi się przestał podobać :P Będę go pewnie chciała sprzedać ![]()
#2113 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Blonde super to wygląda. U mnie też gwiazdki rządzą 😍 Błękitna ja nie będę miała ochraniacza dookoła łóżeczka. Z Mają miałam, ale teraz zrezygnowałam. Kołdra też potem. Teraz będzie spał w rożku, a potem rożek się rozłoży i będzie mała kołderka. Jeśli chodzi o kocyki to ja zamówiłam bambusowy 120x120 i 100%bawelny. Narazie wystarczy. Bo jeszcze ten rożek będzie, który można rozkładać. Aaa i jeszcze kocyk minky zamówiłam. Więc mam przekrój 3 cieplosci ![]() ![]() Lilka na allegro zamawiałam. Polecam. Szybka wysyłka. Zestaw gwiazdek w 3 wielkościach i 3 kolorach 22zl. Był też zestaw za chyba 25 zł ale większe wymiary te gwiazdki miały. Co do karuzelke to też dopiero po 3 miesiącu wieszam. Teraz mam taką małą zawieszkę z mamas and papas. Taka do gondoli czy fotelika. Co do maskotek. To też mam dwie małe i wystarczy na tę chwilę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Lilka no właśnie niby imię to priorytet ale.... Mega ciężki wybór. Dla dziewczynki mieliśmy od razu wybrane. Wcześniej Maja, teraz miała być Hania ![]() Blond a czujesz cos? Zaczął ci np. Czop odchodzić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
Blond - wrzucę później fotkę, sle wygląda prawie identycznie jak Twoje
![]() ![]() Ja mam ochraniacz też od strony ściany tylko już wiem że jak go raz ściągnę do prania to więcej nie założę ![]() Chcieliśmy dać karuzelę z pozytywką, ale zrezygnowalismy bo chyba za szybko. Moja lista to w sumie takie ostatnie widzimisie przed porodem ![]() blond - jakbyś zaczęła rodzić to ja już bym całkiem się bała że zbliża się moja pora. Dzisiaj robię bigos i ogarniam psa - frontline kupiłam, uszka wyrwe, fryzjera zaliczyła, odrobaczenie zaliczyła. Jak pogoda się zlituje i pogorszy to umyję okna.
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Marta patrze, że też jesteś pełna werwy. Ja kolejny dzień mam mega power. Właśnie powiesiłam pranie kolejne. Tym razem upralam pokrowce od kosza Mojżesza, materaca itp. Do tego mam całą misę prasowania z wczorajszego prania ciuszkow malego. Jeszcze mi ze dwa prania zostaną. Pokrowce od wózka i fotelika i te wszystkie rzeczy, które mi kurier przyniesie. Ładna pogoda, to będzie szybciej schło.
Aaaaa właśnie. Jak to jest z programem rossne z Rossmanna? Trzeba zrobić 6 zakupów w ciągu 90 dni aby procent podrósł tych zniżek. Jakie to mają być zakupy? Z działu dla dzieci? Czy np. Dla kobiet w ciąży też? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
madzialenka dla kobiet w ciąży też jest zniżka. Nie martw się tymi procentami, bo szybko się je zbiera
![]() Podasz link do gwiazdek i do kocyka bambusowego? A mnie jest od rana niedobrze.. do niczego się dziś nie nadaję.. muszę tylko się doczłapać do lekarza na wizytę.
#2117 |
Magda ;)
|
Madzialenka macie w ogóle jakieś typy co do imion?
Nie mam żadnych objawów, liczę że podczas jutrzejszego badania mi jakoś tam za bardzo pogmera ![]() A jak nie to chyba męża wykorzystam ![]() ![]() Marta ja mam jeszcze szumisia, tylko akurat był w praniu jak robiłam fotkę i mama mi kupiła takiego misia z pozytywkami w biedronce, który uruchamia się na płacz dziecka, wyłam do niego i faktycznie się włączył ![]() ![]() Ty chyba już od dawna przygotowana jesteś na poród więc chyba śmiało możemy rodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
Lilka bo mi zostało 9 dni i muszę 3 zakupy zrobić. Więc coś na szybko muszę. Czyli np. Jak kupię patyczki do uszu dla dzieci albo krem na rozstępy dla siebie to też się nabije do tych zakupów?
Zaraz wrzucę link. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
Schmetterling 😘
Blond Maja i mąż chcą Jasia. Ja jakoś nie jestem przekonana. Ale z drugiej strony nie mam swojego typu. Mąż jeszcze mnie wkurza, bo coś mówi że drugie imię po jego tacie ( jakaś taka u nich dziwna tradycja, on też ma po dziadku - właśnie Jan). Ja oczywiście się na to nie zgadzam. Po pierwsze chcę jedno imię. A po drugie jak coś to nie po Tesciu. No i krótko mówiąc się dogadać nie możemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Lilka bambusowy http://allegro.pl/showitem/description/6151052802.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Kocyk bawełniany http://allegro.pl/cieply-kocyk-bawel...697775536.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Rozeznanie
|
Madzielenka u nas obie dziewczynki mają po dwa imiona
Pierwsza Aniela Maria Druga Hanna Agnieszka (po zmarłej siostrze mojego meża - nie podobało mi się, ale nie prostestowałam bardzo) a teraz Będzie Leon i z drugim będzie pewnie zgryz, bo ja bym chciała Jan, bo mi pasuje :P a małż chciałby z kolei Władysław (bo Władysława to zmarła mama mojego męża) ale to imie mi się tak kosmicznie nie podoba, że będę prostestować.
#2122 |
Zakorzenienie
|
Rojku ja mężowi powiedziałam , że jak drugie imię to po moim tacie. Który ma mega super kontakt z Mają, zawsze chętny do pomocy. A teść? Wnuczki od ponad roku nie widział, mieszka oczywiście w naszym mieście, nie że gdzieś daleko. A wcześniej? Przychodził do Mai tylko dwa razy w roku w urodziny i święta. Dał prezent , godzinę posiedzial i szedł. Aby w czymś pomógł, wyszedł na spacer, posiedzial z dzieckiem gdy było trzeba, to nie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.Ale macie piękne pokoiki.Ja się nie udzielam bo bardzo podupadłam psychicznie i nie chce Wam smęcić.Odezwę się jak będzie trochę lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładny pokoik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Juka trzymaj się. Co się stało? Nam możesz smecic ile chcesz 😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam "przystrojonego " łóżeczka bo właśnie na szkole rodzenia Pani nam to odradziła.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
No co Ty! Mozesz smęcić - po to jesteśmy żeby wysłuchać i podnieść na duchu! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Rozeznanie
|
juka dawaj ze smętami! Od tego tu jesteśmy!
#2128 |
Wtajemniczenie
|
Madzialenka boje się że nie doniosę..Ból okresowy mam już codziennie zawsze o 3 nad ranem.Niby to jednorazowy ból i dosyć krótki ale skoro występuje już codziennie to chyba cos zwiastuje..Czuje się beznadziejnie.Że zawiodłam jako kobieta i matka..Że jestem jakaś wybrakowana i boję się o zdrowie mojej córki..Boję się wstać,boję chwilę postać..Każdego dnia cieszę się że kolejny dzień za mną.Jak pomyśle że jeszcze 2,5tyg to z jednej str się cieszę bo leżę już dwa tyg więc jestem na półmetku ale z drugiej myślę że to kupa czasu i takie nieralne się to wydaje..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Rozeznanie
|
Ja zostałam od rana "nastroszona"
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A Ty dalej nad morzem jesteś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.