|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Morelle
To fantastyczne, ze u was dobrze, brawo.za 7 godzinna wycieczkę Wow! I fajnie z ta pozycją na brzuszku Emmos U nas kupki raczej bez problemu, czasami coś tam.wierzga czy krzyknie ale za chwilkę robi, dziś w ogóle ta kupka była bardziej sucha niż zwykle, aż takie granulki były. Ja ubieram bluzę z kapturemna bodziaka z krótkim lub długim a jak wieje to czapeczke. Darietta Spoko jak będę wiązać następnym razem to cykne fotki ogonów. My sie dziś wybieramy na streetball czyli turniej kosza i festyn. Mąż miał grać ale kolano.go boli i .upa, wiec poogladamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-27 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
Emmos - w chłodniejsze dni ubieram bluze albo kombinezon dresowy.
Dobry tekst z siłownią TZ - tez bym sie wkurzyła. Pestycyda - fizjologicznie ile ma rozstep mięśni brzucha? Dzisiaj rano zmierzyłam i zmniejszył mi się z 2 palców do 1 palca. Dziewczyny, czy wasze dzieci korzystają juz z maty edukacyjnej? Jesteście ze swoich zadowolone? Jakie macie. Chciałabym zamowic na dniach. Czy któraś z was ma ciepły kocyk z naturalnej tkaniny z kapturkiem? Wczoraj byli u nas znajomi, w tym jedni z 5 miesięczną córką. Mała juz super w tym wieku i bardziej bezobsługowa. Koleżanka mówiła, ze jest duzo łatwiej niż na początku nawet pomimo ząbkowania. Także optymistyczna wizja przede mną. Do tego dwie koleżanki karmiące wiec w jednym pokoju miałyśmy pokój do KP - Klaudia je 4x dłużej niż inne dzieci. Myszowata - ja dzisiaj miałam taką avanti, ze pierś Klaudii nie pasowała, zaczęła ryczeć i dostała 40ml mm. Szkoda, bo wczoraj tak ładnie rano ssała ze w ogole butla była niepotrzebna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zamowilam pierwsza z tego zestawienia: https://www.sw-elzbieta.com/mata-edukacyjna/ ja mam kocyk z kapturkiem. malo korzystamy. miejsce na glowke jest jeszcze za duze ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- pestka spi na mnie od 40 min. juz mi reka zdretwiala. zaczynam myslec o wiazaniu jej, ale szkoda mi kasy na chuste do noszenia po domu bo na dwor na pewno jej nie ubiore. zastanawiam sie czym to zastapic.
![]() |
#1924 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i to wesele wczoraj bylo. Tz mnie zostawil z ryczacym dzieckiem i musial zawiesc i w nocy przywiesc. Szkoda gadac. A ten vibrucol na co jest? Jak dziala? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny napiszcie mi prosze ile cm maja wasze chusty i co to za material? nie wyobrazam sobie zaplacic tyle kasy za kawalek szmatki. tz by mi glowe urwal. moze utne na wymiar dlugosc np. 4.1 czy 4.6. a szerokosc?
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-08-27 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A no i mala w koncu usnela okolo 4. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszowata1313 Czas edycji: 2017-08-27 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Morelle, Pestka jak zwykle mala modnisia ☺ Darietta moja tesciowa tez ciągle robi malej zdjecia. A jak kilka dni jej nie widzi to tz jej wysyla fotki bo chce. Nie walczę z tym. Pierwsza wnuczka wiec sie cieszy. Xzora fajnie ze masz kolezanke ktora tez ms takie dziecko male. Zawsze raźniej,wspolne tematy itd. Moja najbliższa kolezanka wyprowadzila sie 120 km od nas. Widziny się raz na kilka tygodni. Przyjezdza za tydzien więc juz sie doczekac nie moge! Emmos fajnie ze jestes ☺ Tekst tżta niezly 😔 mój tz tez czasami potrafi coś powiedziec glupiego. Np ze on codziennie o 6 do pracy musi wstac... Fakt pracuje fizycznie czasamo po12-14 h. No dzien dobry a ja to na wczasach niby jestem. Czasami przesypiam maks 4 godziny w nocy a w dzien pranie, sprzatanie, gotowanie i male dziecko. Faceci tego nie widzą. Nulka jak ja Cie rozumiem 😀 my jak byliśmy na 18-stce mojego siostrzeńca to mala byla z nami ale to impreza rodzinna była obiad i posiadowka. A musze sie pochwalić ze bylismy wczoraj na weselu. Pierwszy raz zostawilam dziecko na tak dlugo! Od 16 do 1 w nocy byla z teściową. A mnie ze stresu tak glowa bolała ze az mi niedobrze było😝 Nelka byla super grzeczna. zostawiłam 120 ml mleka mojego. Wypila wszystko i tylko raz pojechaliśmy ja nakarmić po 20. Ale tak sie do mnie dopadła ze wyssala mnie z dwóch piersi a potem zwymiotowala 😭 juz myslalam ze nie wrocimy na wesele bo się przestraszylam. Ale zasnela i obudziła się o 1. Tylko w nocy mialam jazdę bo teściowa jej dala smoka do spania i w sumie przez te kilka godz jak byla u niej miała smoka ciagle i w nocy jak ja chcialam uśpić to wrzeszczala przy piersi bo jej mleko leciało. Jak jej pierś zabieralam to też plakala. Po 40 min walki zasnela uff Za dwa tyg znowu mamy wesele. Mam pytanie czy któraś z Was nie spotkała sie z takimi słuchawkami dla niemowlat tlumiacymi dzwieki? Za miesiac mamy wesele na które musimy wziac mala bo jest daleko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
Carolles ja też co 2 dni wysyłam tesciowej foty
![]()
#1929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od wczoraj jest spokojniejsza piwo bezalkoholowe na nią podziałało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Zadomowienie
|
Morelle to piona 😊 a kiedy Twoja przyjezdza w końcu?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja nie mam problemu że robi jej foty. Ale nie życzę sobie wysyłania zdjęć mojego dziecka obcym osobą. Ja jestem przeciwna zamieszczaniu zdjęć na fb a to dla mnie to samo. Nie znam tych ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Każda chusta tkana ma szerokośc ok. 0,6 - 0,7m /?
![]() |
#1934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie chcesz wydawać tyle kasy na chuste tylko do domu do noszenia sporadycznie zobacz czy ktoś u ciebie nie wydaje na olx takiej zwykłej ( pościelowej tak nazywają) lub za grosze sprzedają troszkę gorzej się dociąga ale też dasz radę nosić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
l=kupie material na metry i juz https://pl.lennylamb.com/web_page/1993
![]() |
#1936 |
Wtajemniczenie
|
Cashmere chrzciny? Wszystkiego dobrego dla Przemka!
Xzora ja mam taką matę: http://www.tinylove.com.pl/index.php...ami-plac-zabaw Byłam zadowolona z niej, nie ma się do czego przyczepić ![]() Nie pamiętam ile ma moja chusta, ale chyba jest z tych najdłuższych - dla mnie (160cm) za długa, ogony walają się po ziemi w czasie wiązania i przez to nie mogę wiązać na dworze, jak pogoda zaczyna się psuć, kałuże itd... Ale żałuję strasznie że nie wzięłam jej na wyjazd, miałabym dwie ręce wolne, a tak Łucja non stop na mnie... Dziewczyny chyba dostałam okresu! ![]() ![]() Jeszcze nie skończyło mi się krwawienie po porodzie tylko zmieniło się w tą żółtą wydzieline, a tu nagle krwawienie - myślałam że to jeszcze poporodowe, ale jest bardzo intensywne... Mąż powiedział że może to już okres i chyba ma rację, bo wygląda jak typowy okres... Sama nie wiem... Po pierwszym porodzie też szybko dostałam okresu, jakoś po 2 miesiacach... |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam w końcu sukienkę dla Pestki na chrzciny. Mam nadzieję, że zdąży dojść. ![]()
![]() |
#1938 |
Zakorzenienie
|
Myszowata, ten vibrucol to czopki homeopatyczne takie wyciszające na kolki, ząbkowanie, niepokój.
Carolles, dobrze że wesele się udało ![]() Morelle, śliczna sukienka ![]() Ja mam taką mate: https://m.ceneo.pl/14255391;pla?se=G..._wcB#tab=click Rozejście mięśnia prostego brzucha do 2,5 palca nawet jest ok i powinno się zejść. Z resztą zazwyczaj wszyscy mają tą przerwę na co najmniej jeden palec tylko nikt przed ciążą nie zwraca na to uwagi!) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Zakorzenienie
|
Mirelle piekna suknia
![]() Xzora pocieszajace to co piszesz o wiekszym dziecku ![]() Ja maty jeszcze nie mam, ale mam zapisany na komputerze jakiś link do takiej zielonej z fisher, ktorą poleciła ktoraś z dziewcząt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1940 |
Wtajemniczenie
|
Tę matę z Tiny Love "Gimnastyka dla bobasa" ma też moja kumpela - jest zadowolona. Ja postawiłam na trochę mniejszą, też z Tiny Love - Podwodny świat - http://www.empik.com/tiny-love-mata-...E&gclsrc=aw.ds i też jestem zadowolona.
![]() ![]() Dziewczyny, a tak jeszcze z innej beczki: we wtorek będzie 5tyg. po porodzie a ja nadal nie mogę wcisnąć pierścionka na palec ![]() ![]() ![]() TŻ się śmieje, że kupimy nowy ale ja chcę teeeeeeeen! ![]() Morelle, piękna suknia! Pestka będzie księżniczką! ![]()
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2017-08-27 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Zakorzenienie
|
A jak tam Wasza aktywosnosc fizyczna, robicie juz cos poza spacerami? Ja mam wizyte u ginki 12 wrzesnia i mam nadzieje, że uzyskam wtedy zgodę na ćwiczenia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Aggs ja moszę dopiero od tygodnia a na wadze minus 3.Tez dlugo opuchlizna mi trzymala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1942 |
Zakorzenienie
|
Emmos,.moja aktywność fizyczna ogranicza się do noszenia małego klocka z gondola na 4p
![]() U nas dziś chyba dzień tak jak wczoraj będzie wyglądał z tą różnicą że zaakceptowałam fakt że on ma skok. Nic go nie boli. Puszcza ładnie bączki i robi kupy. Po prostu tak musi być i trZeba to przetrwać. Młody śpi na mnie ale muszę go odlozyc i zjeść rosół i skończyć kotlety. Nie mogę się chusty doczekać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie na razie aktywność taka jak przed ciążą : do lodówki i z powrotem + NOWOŚĆ pociążowa: zumba z młodym na rękach. ![]() Do gina wybieram się jakoś podobnie jak Ty i też mam nadzieję, że dostanę zielone światło.. mam do ogarnięcia tylko zbudyniały brzuch więc liczę, że jakoś w miarę sprawnie to pójdzie ![]() ![]()
![]() |
#1944 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana u 8 tyg i jest to samo. Nie przejdzie przez kostkę.
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
Też mam.wciąż opuchnięte dłonie
![]() Morelle ja bym sie nie odważyła nosić dziecka w zwykłym materiale. Ja chyba będę polować w ten weekend na drugi gatunek z lf. |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki za info odnośnie waszych mat. Będę oglądać i coś wybiorę.
Carolles - super, że udało wam się wybawić na weselu. Siilmariien - jak krwawienie przejdzie po kilku dniach jak zwykle przy @ to pewnie @. Morelle - moim zdaniem najlepiej finansowo wyjdzie Ci jak kupisz pasiaka II gat z Little Frog długość 4,2 z tym rabatem 20% i potem sprzedaż jak przestanisz używać. Pewnie uda się go odsprzedać za jakieś 50-70 zł mniej niż go kupiłaś, a tak kupisz coś czego już nie sprzedaż i nie wiadomo jak taki kawał materiału będzie się nosił. Tutaj masz ten splot skośno-krzyżowy, materiał jest miękki. Co do sportu - na początku trochę rozciągania, kilka razy ćwiczenia na szczelinę. Za bardzo Klaudia nie pozwala ćwiczyć chociaż dzisiaj udało mi się pobiegać. Skończyłam się rozciągać, Klaudia jeszcze spała więc ubrałam buty i trochę się przebiegłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Dobra,
jaki ten rabat 20%? skąd?
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-08-27 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja często tańczę z małą.Ostatnio skakałam po kanałach w tv zeby wyhaczyć jakiś fajny kawałek i na którymś leciało ona tańczy dla mnie disco polo ![]() Cytat:
Biegałaś już? Niezle, wiedziałam, że kto jak kto, ale Ty już coś działasz na pewno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1950 | ||
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle jak szukacie dla siebie jakiś aktywności z dziećmi to polecam dwie rzeczy: 1: tego linka KLIK oraz 2: można kupić lub znaleźć w necie (na pewnym portalu z pewnym gryzoniem ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.