Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-26, 20:35   #1891
darietta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Pestycyda super chusta moje kolory 😊

Darietta ja mam Lf i jest super ta teczowa jest piękna II gatunek jest git mozna odeslac zawsze jak cos☺

My juz po kapieli i naszych wodnych masazach😉dzis nie daje viburcolu zobaczymy jak bedzie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Mala dobrze ze masz meza przystojnego hehe

Ja tez sie smieje ze mlody bedzie mial branie po tatusiu😉

A jak sie dociaga bo niby uzywana lepsza ale ryzyko ze ktos nie wyśle
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 20:37   #1892
poprostu
Zakorzenienie

Mala ja masuje po kąpieli oglądałam kilka filmików ale masuje bardziej po swojemu
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 20:42   #1893
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Mala robie b.ciepla wode najpierw masuje brzuszek reka zgodnie,pozniej ustawiam cieply prysznic na 2 min a na sam koniec odwracam mlodego na brzuszek tak jakby klęczał i przytrzymuje go jedna reka za klatkę pod raczkami a druga robie reka pluskam mu woda po brzuszku ale tak ze wytwarzam takie cisnienie do brzuszka ciezko mi to opisac.
Moj sie najadl wlasnie z dwoch cycow i go.lulam ale nie bardzo mu idzie zasypianie a ja marze o prysznicu i kolacji bo az mnie ssie.U nas duchota straszna...

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Darietta najlepiej sie dociaga chuste jak masz jeden koniec i najpierw ciagniesz gorna czesc a nast dolna pozniej to samo z druga strona.Jak znajde filmik to wrzuce mi bratowa pokazala jak i teraz rach ciach wiaze i bez luzu

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 20:44   #1894
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Szczepionke na rotawirusa jaką bierzecie? Ja wciąż myślę.

My rotarix w 2 dawkach.

Cytat:
Emmos witaj czemu az tyle specjalistow potrzeba?
Co do klotni to chyba u wiekszosci z nas bedzie ich wiecej zmeczenie i brak czasu robia swoje...juz jest nas wiecej niz 1+1
Ja tez lubie czytac o tych maminych przypadkach hehe

Zaczelo sie od tego ze na wypisie szpitalnym Amelka miala wpisana kontrole tsh ze wzgledu na moja niedoczynnosc. W przychodni dano nam skierowanie na inne badania, ktorych wyniki wyszyly w wielu przypadkach niezgodne z normami. Skierowano nas do wielu poradni a prywatnie babka stwierdzila, ze to normy dla doroslych, a takie maluchy zawsze maja nieznaczne odchylenia, bo nie wszystko jeszcze u nich funkcjonuje normalnie. Generalnie zwariowac mozna, bo kazdy mowi cos innego.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny, on ciągle się drze albo marudzi. Cały Boży dzień. Przysypia na 15 minut raz na 4h i potem ma więcej siły i robi histerię chyba skok, bo już brak mi pomysłu

U mnie bylo kilka takich dni ostatnio, ale czytam ksiazke w ktorej jest napisane tydzien po tygodniu co dziać sie moze i bylam na cos podobnego z gory przygotowana.IMG_1503773047.587248.jpg

Stary 2017-08-26, 20:56   #1895
Mała!
Zakorzenienie

Poproszę o tydzień 7 i 8

Chilli
Fajnie, może też spróbuje masażu, Hugens zjadł ledwo.jednego cycka i śpi, przed 19:00 wróciłam ze spaceru i z nim na rekach ( przy cycku) robilam kolacje i zjadłam od razu, Tymon był z tatą na podwórku i w ogóle nie wrócił bo.poszedl spać do dziadków ( pierwszy raz) obiecali mu, wiec.niech ma. Jak.mąż wrócił to kąpiel i cycek i tyle.
... + mała avanti.z mężem ale to akurat drobiazg trzeba go ustawiac choć już drugi raz to przechodzimy

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-26 o 21:02
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 21:09   #1896
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

A Ty Mala chustujesz?bo ja wlasnie o 19 malego zawiazalam i zrobilam ciastonz nim i ugotowalam jaglanke na jutro i zmylam gary po tym wszystkim inaczej bylaby masakra i pewnie nic bym nie zrobila bo tz poszedl na nocke.

Nareszcie dopadlam do koryta hihi w biedrze dorwalam wloskie piady i wlasnie szamam drugą z mozarella ,pomidorami ,rukola i szynka mniammmm

Stary 2017-08-26, 21:11   #1897
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, też piękna chusta mnie się wszystkie podobają w ogóle. Strasznie ciężko wybrać

Mała,.ja chciałam stosować ale jak on tak drze kopare przy rozbieraniu, przebieraniu, zmianie pieluchy czy pielęgnacji to sobie mogę pomasowac... Swoje udo chyba

Emmos,.najgorsze że ja nie wiem na ile to jego brzuszkowe problemy a na ile skok... Już się gubię w potrzebach mojego syna wczoraj jak on krzyczał mąż go nosił a ja prysznic brałam to nie chciałam wyjść stamtąd taka że mnie matka wyrodna

Mała, czasem trzeba atmosferę rozluźnić

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 21:18   #1898
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Yhym z druga juz lecialam do lozka bo ryk a myslalam ze sie wykapie na spokojnie😏

Stary 2017-08-26, 21:25   #1899
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta, też piękna chusta mnie się wszystkie podobają w ogóle. Strasznie ciężko wybrać

Mała,.ja chciałam stosować ale jak on tak drze kopare przy rozbieraniu, przebieraniu, zmianie pieluchy czy pielęgnacji to sobie mogę pomasowac... Swoje udo chyba

Emmos,.najgorsze że ja nie wiem na ile to jego brzuszkowe problemy a na ile skok... Już się gubię w potrzebach mojego syna wczoraj jak on krzyczał mąż go nosił a ja prysznic brałam to nie chciałam wyjść stamtąd taka że mnie matka wyrodna

Mała, czasem trzeba atmosferę rozluźnić

Ja też nie mogłam się zdecydować i przebierałam ale wkoncu stwierdziłam że jak tak będę przebierać to zaraz zima i juz małej nosić nie będę więc trzeba kupić i wybierałam wśród Ammolit i padło na ten. Takie pastelowe kolory.
Dziewczyna na fb ma 3,2 bodajże i zrobi mi real fote i bede widziec czy to to.
Mam nadzieję że będę motać a nie kupie chuste i bedzie leżeć
Stary 2017-08-26, 21:40   #1900
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Pestycyda rozumiem Cie bo mialam to samo tyle ze ja uwazalam ze to nie brzuszek dopiero bratowa mi powiedziala ze prezy nozki i brzuszek i ze to kolki tak mu sie objawiaja a ja kretyn tlumaczylam sobie ze no przeciez jak placze to sie prezy...
Ja jedno wiem na pewno w moim przypadku dieta matki karmiacej robi mega roznice po plackach z cukinii z czosnkiem sie przekonalam teraz jest troche lepiej po ograniczeniu nabialu i tych kroplach licze na to ze jeszcze miesiac i powinno byc lepiej ...powinno...

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

A Ty jak jesz?

Stary 2017-08-26, 21:47   #1901
pestycyda
Zakorzenienie

Sorry że tak Wam narzekam...

Jem zdrowo. Bez smazonego. Z nabiału nie chce rezygnować bo znienawidzeni macierzynstwo ale mleka krowiego nie pije. Z nabiału to twarożek jak mam ochotę a codziennie jeden jogurt naturalny. Nie widzę żadnej różnicy jak coś zjem. Raz tylko zjadłam ogórkowa i mały miał jazde 2 dni ale myślę że to zbieg okoliczności bo ogórka malosolnego mi się zdarzało jeść wcześniej.

Młody zasnął na mnie albo udaje. Boję się wstać. TŻ się śmieje że będę spać na kanapie w pozycji polsiedzaca a on mnie kocem przykryje... -.-

Stary 2017-08-26, 21:49   #1902
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Ejj no od tego jestesmy 😊a Ile dni z rzedu dawalas viburcol?
Bo niby 3 z rzedu pisza w ulotce ale czy ja wiem...

A tu cos o kolorze oczu http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...olor-oczu.html chyba jeszcze poczekamy na koncowy efekt 😊

Stary 2017-08-26, 22:56   #1903
baby2
Rozeznanie

Emilia masakra z tą tesciowa, uciekaj z tamtąd bo się wykończysz
Morelle Pestka jak zawsze sliczna Zazdroszczę że ciągnie smoka Majka uparcie wypluwa a wręcz się nim dławi a to by ją na pewno chociaż na trochę uspokoiło. Samochód to renault Clio combi śliczny wiśniowy kolor ten nowy model, jeździłam takim służbowym przed ciażą i bardzo mi się podobał dlatego też jak mąż znalazł takiego w okazyjnej cenie to zdecydował się kupić. W sumie i tak mieliśmy kupić auto dla mnie bo jeździłam starym trupem ale dopiero w przyszłym roku jak spłacimy leasing obecnego auta dlatego byłam w takim szoku bo zupełnie się nie spodziewałam. Dziś byliśmy na wycieczce super się jeździ.

Tak się zastanawiam czy Majka też nie ma kolek bo codziennie wieczorem od ok 19 zaczyna się mega darcie niewiadomo czemu i tak walczymy do 22 aż wkoncu zasypia na noc. Dziś wieczorem była kupa bez żadnej pomocy co mnie mega cieszy

Dziewczyny mam takie głupie pytanie odnośnie tej chusty, bo w sumie nie planowałam kupować ale tak sobie myślę że młoda taka nieodkładalna w dzień że może to by pomogło i.mogłabym coś ogarnąć w domu z nią w tej chuscie tylko mnie zastanawia jedno, dam radę ja zawiązać sama bez pomocy drugiej osoby? Bo ja cały dzień sama w domu
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 23:43   #1904
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Pestycyda rozumiem Cie bo mialam to samo tyle ze ja uwazalam ze to nie brzuszek dopiero bratowa mi powiedziala ze prezy nozki i brzuszek i ze to kolki tak mu sie objawiaja a ja kretyn tlumaczylam sobie ze no przeciez jak placze to sie prezy...
Ja jedno wiem na pewno w moim przypadku dieta matki karmiacej robi mega roznice po plackach z cukinii z czosnkiem sie przekonalam teraz jest troche lepiej po ograniczeniu nabialu i tych kroplach licze na to ze jeszcze miesiac i powinno byc lepiej ...powinno...

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

A Ty jak jesz?

Moja tez od 3 dni tak ma. Ryk i wierzganie nozkami. Tylko tyle ze na rekach sie uspokaja i musze na szybko mleko sciagac bo cycka nie chce chycic. Zje z butli i szybko ja przestawiam na piers i juz jako tako sie dogadujemy.
Nie wiem czy kolki mozna w taki "latwy" sposob opanowac?
Czy to skok?

Nie wiem. My tu parodie w domu mamy od kilku dni a tesciowa jak zwykle wymyslila zeby ja na wesele zawiesc :/
Pipa glupia od grudnia mowilismy ze mala bedzie na swiecie i nigdzie nie idziemy i nikogo nie zawozimy (glupio odmowic i sie pokazac) a ta jak zwykle szantazem tz wziela ze ona to tyle robi i tyle pomaga. Szkoda ze mi dziecka nie uspokaja po kilka godzin w porach wieczorno-nocnych tylko po weselach kaze sie wozic..
Jeszvze zapowiedziala ze w nocy po tz bedzoe dzwonic zeby ja przywiesc..

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 00:44   #1905
darietta
Zakorzenienie

My pierwsze karmienie.

A tak w ogóle bylismy na tej dzialce u teściów i bylo nawet fajnie ale oczywiscie tesciowka mnie wkurzyła bo od razu latala po sasiadach że trzeba małą pokazać i mężowi pomiędzy tujami kazała przejść a tam mega pajęczyny i pająki. Jak mąż zaczął protestować to ta oburzona że trzeba.

A najbardziej sie wkurzylam jak sie dowiedziałam że robiła zdjęcia małej i powysyłała do ludzi których nawet nie znam. Opierdzieliłam tz ze nie zareagował i powiedziałam że wiecej zdjęć nie zrobi mojemu dziecku. Nosz jak tak można po co komu zdjęcie mojej małej.

Wczoraj mala zeby nie zapeszyć troszke marudziła ale tak to jadła i spała chwila na rekach rozeznanie terenu przed snem placz we wózku ale szybki odlot w autobusie lub od szumu samochodów. Wieczom po 20 nakarmiłam odkładałam do łóżeczka i sie przebudziła bo swiatło przez szybę z drugiego pokoju jej zaświeciło ale odlozyłam otuliłam i wyszłam wracam po 10 monutach zobaczyc co robi troszke powierzgała i zasneła sama.

Pierwszy taki dzień dlaczego w tygodniu jak jestem sama choć jeden taki dzien żeby był. Juz zaczełam się zastanawiać czy aby ta Warka jest bezalkoholoea bo taka grzeczna.

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Emilia masakra z tą tesciowa, uciekaj z tamtąd bo się wykończysz
Morelle Pestka jak zawsze sliczna Zazdroszczę że ciągnie smoka Majka uparcie wypluwa a wręcz się nim dławi a to by ją na pewno chociaż na trochę uspokoiło. Samochód to renault Clio combi śliczny wiśniowy kolor ten nowy model, jeździłam takim służbowym przed ciażą i bardzo mi się podobał dlatego też jak mąż znalazł takiego w okazyjnej cenie to zdecydował się kupić. W sumie i tak mieliśmy kupić auto dla mnie bo jeździłam starym trupem ale dopiero w przyszłym roku jak spłacimy leasing obecnego auta dlatego byłam w takim szoku bo zupełnie się nie spodziewałam. Dziś byliśmy na wycieczce super się jeździ.

Tak się zastanawiam czy Majka też nie ma kolek bo codziennie wieczorem od ok 19 zaczyna się mega darcie niewiadomo czemu i tak walczymy do 22 aż wkoncu zasypia na noc. Dziś wieczorem była kupa bez żadnej pomocy co mnie mega cieszy

Dziewczyny mam takie głupie pytanie odnośnie tej chusty, bo w sumie nie planowałam kupować ale tak sobie myślę że młoda taka nieodkładalna w dzień że może to by pomogło i.mogłabym coś ogarnąć w domu z nią w tej chuscie tylko mnie zastanawia jedno, dam radę ja zawiązać sama bez pomocy drugiej osoby? Bo ja cały dzień sama w domu
Dasz rade sama zawiązać ja w tygodniu też jestem sama a im czesciej bedziemy wiązać tym lepsza wprawa będzie. Na warsztatach też wiazesz sama.
Stary 2017-08-27, 00:57   #1906
pestycyda
Zakorzenienie

Chilli, ja dałam drugi dzień. W pierwszy dałam pół a dziś cały ale czytałam że przy ząbkowaniu ludzie 2 tygodnie jadą na tym... Wolałabym nie musieć stosować ale jak widzę jak on się męczy to sama nie wiem.

Myszowata, ale teściowa ma pomysły;/ chce się chwalić koniecznie?

Darietta, super że mała dała się odlozyc bez problemu oby tak dalej

Dobra laski, przyznać Się która ma kolorową chustę ,est z okolic Oławy i właśnie mi ja proponuje na sprzedaż bo jak Boga kocham widziałam to zdjęcie na forum a teraz widzę na fejsie

Stary 2017-08-27, 01:50   #1907
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Pestycyda to nie ja😊
Tez mi sie zdaje ze ten viburcol mozna na spokojnie podawac.

Myszowata tesciowa po tych akcjach z Toba ma czelnosc jeszcze Wam rozkazywac?niech sie cieszy ze jej nie daliscie gdzies do jakiegos domu opieki.
Poza tym jak ma takie zacmienia umyslu to chyba na wesele do lydzi nie powinna jechac...

Darietta jak czytam o Twojej tesciowej to mnie krew zalewa po prostuuuu co za babsko natretne ale dobrze ze sie wybralas czasami energia i nastawienie ludzi dobrze robia przy takiej dzidzi dajacej popalic jak mlody mial.mega fazy to sie balam wychodzic a zawsze wracalam wypoczeta i wyluzowana...

Stary 2017-08-27, 03:19   #1908
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Pestycyda to nie ja😊
Tez mi sie zdaje ze ten viburcol mozna na spokojnie podawac.

Myszowata tesciowa po tych akcjach z Toba ma czelnosc jeszcze Wam rozkazywac?niech sie cieszy ze jej nie daliscie gdzies do jakiegos domu opieki.
Poza tym jak ma takie zacmienia umyslu to chyba na wesele do lydzi nie powinna jechac...

Darietta jak czytam o Twojej tesciowej to mnie krew zalewa po prostuuuu co za babsko natretne ale dobrze ze sie wybralas czasami energia i nastawienie ludzi dobrze robia przy takiej dzidzi dajacej popalic jak mlody mial.mega fazy to sie balam wychodzic a zawsze wracalam wypoczeta i wyluzowana...

Nie to nie moja tesciowa ma takie akcje.
Moja mysli ze jak robi wszystko na chama to moze pozniej wymagac. Np tz powiedzial ze w sobote pomaluje sciane to ta w czwartek chycila walek i malowala bo jak to ujela "szkoda jej farby". Nikt ja o nic nie prosi tylko sama sobie robote wymysla ze pozniej my niby mamy dlug wdziecznosci.
Godzina 3:17 ja dalej walcze z mala chyba od 19 lub 20 juz sama nie wiem. A tz w najlepsze sobie spi!! Chyba go zamorduje, dziecko sie drze w nieboglosy a ten nic.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 03:58   #1909
pestycyda
Zakorzenienie

Myszowata, współczuję nocki:/ a tża zawsze możesz szturchnąc porządnie!)

U nas w miarę spokojnie chociaż młody nie daje się odlozyc i śpi z nami. Mam to już w nosie tyle że zawsze mi niewygodnie jak usunie przy cycu...

Stary 2017-08-27, 04:08   #1910
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Myszowata sorry w nocy nie zajarzylam.

My mielismy drugie kp ide spac

---------- Dopisano o 04:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:07 ----------

Moze tez wyprobuj ten viburcol u nas podzialal

Stary 2017-08-27, 04:28   #1911
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Nie to nie moja tesciowa ma takie akcje.
Moja mysli ze jak robi wszystko na chama to moze pozniej wymagac. Np tz powiedzial ze w sobote pomaluje sciane to ta w czwartek chycila walek i malowala bo jak to ujela "szkoda jej farby". Nikt ja o nic nie prosi tylko sama sobie robote wymysla ze pozniej my niby mamy dlug wdziecznosci.
Godzina 3:17 ja dalej walcze z mala chyba od 19 lub 20 juz sama nie wiem. A tz w najlepsze sobie spi!! Chyba go zamorduje, dziecko sie drze w nieboglosy a ten nic.

Biedna a tz porządnie szturchnij heh niby przypadkiem.

Zamorduje tego co mi komara wpuścił słychać a nie widać jak mi Wiki pogryzie to dodatkowo poćwiartuje.

My koniec 2 kp idziemy spać choć Wiji cos tam wywija w łóżeczku. Mam nadzieje ze to tylko szukanie wygodnej pozycji.
Stary 2017-08-27, 07:43   #1912
cashmere
Zakorzenienie

U nas dziś Wielki Dzień Przema

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 08:05   #1913
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

U nas to.nawet nie ma co pisać... standard 3 kp co 2,5 h.

Chilli
Tak.ja też chustuję wrzucałam.gdzieś foto, ale nie codziennie... ogólnie podoba nam sie
A o której Wicek chodzi spać już na noc? Lepiej już chyba śpi w nocy z tego co widzę?

Cashmere
Wielki dzień?

Myszowata
Jak.tam zasnęła Ci w końcu?
A teściowej odmowcie, trudno- niech zrozumie i tyle.

Darietta
Barwa za dobry dzień z małą, a teściowa jest jak zwykle genialna w swoim zachowaniu :/

Baby
Dasz radę sama, ja też sama wiąże

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-27 o 08:07
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 08:13   #1914
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

U nas to.nawet nie ma co pisać... standard 3 kp co 2,5 h.

Chilli
Tak.ja też chustuję wrzucałam.gdzieś foto, ale nie codziennie... ogólnie podoba nam sie
A o której Wicek chodzi spać już na noc? Lepiej już chyba śpi w nocy z tego co widzę?

Cashmere
Wielki dzień?

Myszowata
Jak.tam zasnęła Ci w końcu?
A teściowej odmowcie, trudno- niech zrozumie i tyle.

Darietta
Barwa za dobry dzień z małą, a teściowa jest jak zwykle genialna w swoim zachowaniu :/

Baby
Dasz radę sama, ja też sama wiąże

Mała mam prośbę jakbyś miała fotki wiazania kangurka i kieszonki zebym zobaczyła jak długie ogony zostają będę bardzo wdzieczna.

A co do tesciowej to brak słów mężowi zwróciłam uwagę i więcej zdjęć nie pozwole robić. Nosz krew mnie zalała jak to usłyszałam. Ja nigdzie nie zamieszczam zdjęć dziecka a ta takie numery.

A jeszcze jedno mala była glodna więc poszłam do domu ją nakarmić a za chwile tesciowa i teść przyszli ja z cycami na wierzchu dobrze że miałam luzna bluzkę ale nie po to odeszłam zeby mi ktoś w cycki zaglądał.
Stary 2017-08-27, 08:42   #1915
morelle_
Zakorzenienie

Udało mi się znaleźć sposób, żeby Pestka chciała leżeć na brzuchu. Podkładam płaski jasiek pod jej głowę i brzuch. Kolana ma zgięte na łóżku.

Wczoraj Zaliczyliśmy urodziny, wizytę na budowie kuzyna. Karmiłam siedząc na pustaku i przewijanie w aucie ; ) dzień udany. Nie było nas 7h. Także moje dziecko to podróżnik

Mój roczny chrzesniak fajnie ją całował dostalysmy zabawki po nim. Fajne do powieszenia na matę. Słoiki od 4 mc. Pożyczyli nam też butelkę Browna do wyprobowania.

Dziś zapowiada się piękna pogoda. Planuje w końcu wrócić do sypialni i kołyski. Dobrze, że na górze mam drugą łazienkę. Gorzej z kuchnią. Wezmę wodę w termosie, żeby o 4-5 nie dreptac na dół. Zobaczymy jak się to sprawdzi. Juz się przyzwyczaiłam 2mc na dole. Jednak ile można spać w salonie.

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
U nas dziś Wielki Dzień Przema
Udanych chrzcin!

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Boze nie wyobrażam sobie wstawać juz co 2h do karmienia w nocy. Pestka spała dziś normalnie 7h.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Darietta myślę, że teściowa się po prostu cieszy z wnuczki. Moi by nie przeszkadzało, że chce robić zdjęcia dziecku i wysyłać. Niech sobie robi. Byle nie mi.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

U nas kupy brak drugi dzień. Dajemy sab bo troche wierzga. Jak nie będzie do wieczora to czopek.
Ogólnie moje dziecko jakieś mniej placzliwe jest. Nie pasuje jej też na rękach. Woli leżeć na łóżku. Także leżę kolo niej i czytam bajki. Pokazuje czuczu itd. Generalnie oprócz ulewania jest dobrze

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Pestka jak zawsze piękna dziewuszka

Chilli, ja bardzo chciałam chodzić z młodym ale nie wiem co z tego wyjdzie jak on taki krzykacz i wiecznie mu coś nie pasuje pożyjemy zobaczymy, ale wstępnie już się rozglądałam za odpowiednim basenem w okolicy

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

U mnie tż też chce. Ale on pójdzie z nią sam bo ja nie umiem i nie chce pływać.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Melduje sie po dlugiej nieobecnosci Tesknilam

Za nami skierowanie do hematologa, alergologa i immunologa oraz wizyta prywatnie u pediatry ktora to kazala podrzeć wszystkie powyżej wymienione. Nie wiem juz sama co myśleć. Do tego skok rozwojowy zaliczony (bylo strasznie) oraz trzy dniowa wizyta tesciowej. Z tz poklocilam sie ostatnio wiecej razy niz przez ostatnie 14 lat, ale karuzela kręci się dalej

Podczytuje Was czasem chwile, rozbawiacie mnie w trudnych momentach, kupy u kosmetyczki, ptasie i ubranka w wc haha ja doloze od siebie, że do psa na spacerze wołam Amelka chodz idziemy

Przed nami szczepienia, bierzemy platne 6w1, pneumo platne i rota. Musimy jednak wyleczyc najpierw skore i ciemieniuche na brwiach niestety

Milego dnia Laseczki

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Ja planuje, ale po skonczonych 3 miesiacach. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Emmosik nie martw się kłótniami. Większość z nas tak ma.
Czemu płatne pneumo? Ja cały czas się waham które.

Czym się dziewczyny kierowalyscie przy pneumo?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Jejku dziewczyny, on ciągle się drze albo marudzi. Cały Boży dzień. Przysypia na 15 minut raz na 4h i potem ma więcej siły i robi histerię chyba skok, bo już brak mi pomysłu

Napiszę to co oczywiste, ale potwierdzam ze to prawda: później będzie lepiej

Etusia

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Też bym chętnie z Adą poszła na zajęcie na basenie, ale u mnie takich nie prowadzą
U mnie stres, córka spędza dzisiejszą noc u mojej mamy, a my z tż idziemy na 18 kuzyna. Przynajmniej się pobawimy, ale i tak już często dzwonie do moich rodziców i dopytuje jak tam Ada... Mama mi mówi, że za chwilę nie będzie odbierać ode mnie telefonów, bo co pół h wydzwaniam, a dziecko ma się wyśmienicie teraz jak dzwoniłam, to słyszałam jak Ada prowadziła dyskusje z moim tatą (przewaga słów 'agu' lub 'awu')

Czemu jej nie zabraliście? Ja swoją wszędzie biorę.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 09:32   #1916
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Poproszę o tydzień 7 i 8

Cykne pozniej i wrzuce

Cytat:

Rozumiem Cie, mam nadzieje, ze sie u Was jak najszybciej poprawi. Ja ktoregos dnia nastawiona rano bojowo przezylam szok, gdy moje dziecię spało 4h po karmieniu.

Dzis walczymy o kupe niestety. Dziewczyny czy u Was kupki przychodzą z łatwością?

I chciałam zapytać jeszcze jak ubieracie dzieci na spacer, gdy jest chłodniej? Jakieś bluzy czy coś?

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Morelle moja pediatra cały czas powtarza ze nasz rząd oszczędził na dzieciach i kupił szczepionki 10walentne, a przecież 13walentne są lepsze, zapewniają maluchom lepszą ochronę. Dlatego wybieram płatne.

Stary 2017-08-27, 09:36   #1917
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dzięki z przodu mam wrazenie że czegoś brakuje no i za dużo materiału wisi. Przez to takie uczucie mam.

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Cdl na NFZ ja slyszałam że nie ma refundacji. Jak to zrobiłaś skąd miałaś skierowanie?

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Mój bratanek też nie lubił leżeć na brzuszku ale kladli go codziennie na trochę
U mnie cdl byla w poradni laktacyjnej w szpitalu na nfz. Nie ma przypadkiem w szpitalu gdzie rodzilas?
Termin miala raptem 3 dni pozniej. Spoko kobieta, chociaz jak na razie dalej walcze z nadzerkami na piersiach i jak karmie to placze bardziej niz moje dziecko.

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 09:44   #1918
emmos
Zakorzenienie

Odnośnie tesciowych...moja byla ostatnio 3 dni, oprócz mądrości jakoś to zniosłam, ale jak zrobiła mi zdjęcie potarganej w piżamie z małą na rękach twierdząc na moj sprzeciw ze przecież ładnie wyglądam to myślałam, że jej ten telefon wyrwę. Na szczęście tż po cichu usunął jak mu o tym powiedziałam.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Co do kłótni, ja zrobiłam taki raban ostatnio jak usłyszałam po nieprzespanej naszej nocce tekst w stylu zaj.biście znowu na siłownie rano nie pojde ja tu marze o prysznicu czasem, a ten takie teksty. Dla mnie wszystko zmieniło sie o 180stopni, a on funkcjonuje jakby nigdy nic i nagle jak ma noc zawaloną to jest zdziwiony. No szlag mnie trafił.

Stary 2017-08-27, 09:49   #1919
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, super że udało Sama od znaleźć sposób na położenie małej na brzuchu. Dobrze jej to zrobi
Brawo za wycieczkę
Ja wybieram płatne bo czytałam że te bezpłatne są niedopuszczone nigdzie w Europie i były wybierane w jakimś trybie nadzwyczajnym na szybko niby ministerstwo stwierdziło epidemie...

KociaMayka, nadżerki na piersi? Nie brzmi fajnie:/

My zaraz na spacerek. Młody zasnął przy cycku chyba faktycznie przechodzimy skok bo mały zaczął się uśmiechać, długo czuwa, widzi oczami i głową za CzuCzu i reaguje na zawieszki moje dziecko dorasta hlip hlip

Stary 2017-08-27, 09:59   #1920
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Cykne pozniej i wrzuce

Rozumiem Cie, mam nadzieje, ze sie u Was jak najszybciej poprawi. Ja ktoregos dnia nastawiona rano bojowo przezylam szok, gdy moje dziecię spało 4h po karmieniu.

Dzis walczymy o kupe niestety. Dziewczyny czy u Was kupki przychodzą z łatwością?

I chciałam zapytać jeszcze jak ubieracie dzieci na spacer, gdy jest chłodniej? Jakieś bluzy czy coś?

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Morelle moja pediatra cały czas powtarza ze nasz rząd oszczędził na dzieciach i kupił szczepionki 10walentne, a przecież 13walentne są lepsze, zapewniają maluchom lepszą ochronę. Dlatego wybieram płatne.

Cytat:
Odnośnie tesciowych...moja byla ostatnio 3 dni, oprócz mądrości jakoś to zniosłam, ale jak zrobiła mi zdjęcie potarganej w piżamie z małą na rękach twierdząc na moj sprzeciw ze przecież ładnie wyglądam to myślałam, że jej ten telefon wyrwę. Na szczęście tż po cichu usunął jak mu o tym powiedziałam.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Co do kłótni, ja zrobiłam taki raban ostatnio jak usłyszałam po nieprzespanej naszej nocce tekst w stylu zaj.biście znowu na siłownie rano nie pojde ja tu marze o prysznicu czasem, a ten takie teksty. Dla mnie wszystko zmieniło sie o 180stopni, a on funkcjonuje jakby nigdy nic i nagle jak ma noc zawaloną to jest zdziwiony. No szlag mnie trafił.

Cytat:
Morelle, super że udało Sama od znaleźć sposób na położenie małej na brzuchu. Dobrze jej to zrobi
Brawo za wycieczkę
Ja wybieram płatne bo czytałam że te bezpłatne są niedopuszczone nigdzie w Europie i były wybierane w jakimś trybie nadzwyczajnym na szybko niby ministerstwo stwierdziło epidemie...

KociaMayka, nadżerki na piersi? Nie brzmi fajnie:/

My zaraz na spacerek. Młody zasnął przy cycku chyba faktycznie przechodzimy skok bo mały zaczął się uśmiechać, długo czuwa, widzi oczami i głową za CzuCzu i reaguje na zawieszki moje dziecko dorasta hlip hlip

Dzięki dziewczyny w takim razie też wezmę płatne.

hehe emmos faceci... oni żyją na innej planecie...

pestycyda super!

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

ps. za zrobienie mi foto też bym się wkurzyła
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości