|
|
#4111 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Najlepsze życzenia dla Maciusia (wczorajsze), Tobiaszka i Kubusia
Imieninowe życzenia wszystkiego dobrego dla Joaś i Zuzanek. Serdeczne życzenia urodzinowe dl Sylwii, spełnienia marzeń i uśmiechu na każdy dzień Fajne fotki, bardzo ładna rodzinna fotka, tworzycie piękną rodzinkę. Cytat:
Majuni też się spodobały te piosenki, one chyba czasem lecą na mini mini. Cytat:
Blanusia to taka śmieszka, pięknie jej w tym uśmiechu. Duża z niej dziewczynka. Cytat:
Kubuś na zdjęciach nie wygląda na niezadowolonego. Mały cudny misiaczek. PS Maja też ma taki kojec. Jak na razie była w nim raz i złożyłam, wywiozę do teści na podwórko. Cytat:
A u nas dalej zimno, wczoraj w prawdzie było troszkę cieplej, ale brak słońca. Cytat:
Lipinko tak jak dziewczyny pisały teraz chyba się nie bardzo opłaca już. Moja Maja to na matę już nie spojrzy, wyszła z łask jak Maja zaczynała się uczyć siedzieć. Cytat:
Będzie dobrze, dasz radę. Pewnie na początku będzie ciężko, ale i Ty i Jaś jesteście dzielni i sobie poradzicie. Trzymam kciuki za bezbolesne odstawianie. Cytat:
Jeszcze trochę i może Weronika zapomni o cysiu, a może po prostu tam się lubi przytulać, mięciutko jej, i słyszy bicie Twego serca. |
|||||||
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Moc serdeczności dla Tymka .Sylwio, z okazji urodzin życzę Ci wszystkiego, co najlepsze: pociechy z chłopaków, zdrowia, słońca i jak najwięcej powodów do radości Cytat:
. Wcześniej o 6 rano i o 20 wczoraj wieczorem. Trochę mi smutno...Martwię się o piersi, bo ja miewałam zastoje. Jutro mąż ma odebrać w aptece granulki homeopatyczne na zahamowanie laktacji. Dziś w razie czego poratuję się szałwią i paracetamolem.
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
sylwia sto lat
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zycze ci duzo wytrwalosci i oby organizm przestawil sie na nowy tryb![]() Sylwia - dla Ciebie najserdeczniejsze zyczenia urodzinowe Nie zmieniaj sie, badz zawsze taka ciepla i serdeczna osoba. Powodzenia w wychowywaniu Maciusia, w pracy i w pisaniu pracy mgr![]() U nas niedziela pracowita bo porzadki pozatym mam mega PMS Tyle szczescia ze Blanka ma dzis dzien spiocha i wlasnie trwa jej ponad 2 godzinna drzemka
|
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny dziekuje za zyczenia
jakos mnie te u rodziny przybily (ciekawe co bedzie jak skoncze 30) tym bardziej ,ze maz mi nawet zyczen nie zlozyl Oczywiscie pamietal, ze sa, ale coz z tego ![]() Pysiu kubus uroczo wyglada Ile dmuchaliscie kojec? maciek powoli sie przyzwyczaja sie do wiezienia
|
#4116 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już czuję niedosyt, a oglądałam kilka razy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ Uroczyście ośwadczam, że mamy jednego małego chrześcijanina więcej ![]() potem jeszcze wpadnę z relacją i fotkami dla cioć
![]() p.s puchatek bardzo dziekuje za wszystkie cieple słowa pod jego adresem
|
|
#4117 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Lipinko, no z tą matą to pewnie była projekcja Twoich pragnień hihihi. Jak tam przyszły zębacz się czuje? Lea, ty nie szkoduj słów, tylko pisz – może Ci głowa przestanie boleć od tego walenia w murek. No i wszystkowiedząca wiedźma PlePle będzie miała szansę zabłysnąć. 82anusia, fajnie, że Maja też lubi Ilonę. Ja uważam, że te piosenki są odpowiednie, bo są radosne i mają pozytywne przesłanie. To znaczy nie tylko melodie, ale i teksty mi się podobają (choć oczywiście nie rozumiem ich w całych 100%). My nie mamy w domu telewizora, więc nie wiem, czy gdzieś je można zobaczyć w TV. Demoniku. Trzymam kciuki, skoro podjęłaś taka decyzję, to pewnie będziesz musiała być konsekwentna, a to jest zawsze najtrudniejsze. Wierzę, że jakoś to przetrwacie z Jasiem. ![]() ![]() Biankaaa, moja flądra tez dziś w dzień ponad dwie godziny spała ![]() Sylwia, przykro mi, że smutno Ci w urodziny. Wiekiem się nie przejmuj, na pohybel czasowi! To dla Ciebie ![]() Berbeaa – na Twoją odpowiedzialność pokażę moje oblicze. Wrażliwe mamy proszę o przygotowanie chusteczek potrzebnych przy płaczu nad moją fizjonomią. |
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna z Ciebie dziewczyna w króciutkich wloskach
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4120 |
|
Rozeznanie
|
Lea, i czego czeka jak juz pokazałam? Ty lepiej rozwin jakąś myśl, bo mam ochotę coś poczytać
|
|
|
|
#4121 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7672015]Rozwinac to ja moge co najwyzej ..eeek. niczego nie moge dzis rozwinac, pustka we lbie
![]() Fajnie wygladasz heheheheheheheheheA skad taki nick [/quote]Ja Ci dam nie lubię To jedyny normalniejszy wózek, jaki udało mi się znaleźć w tych zacofanych Stanach. Reszta to benadziejne z małymi kółeczkami (albo drogie jak nie powiem co). Walczyłam o niego jak lwica. I jeszcze raz za biedną Malwinkę Nick powiedzieć skąd jej się zachciewa. No dobra, znaj moje dobre serce. Otóż jest to nazwisko Jana Murmeliusa, który był autorem jednego z pierwszych słowników języka polskiego w XVII wieku. |
|
|
|
#4122 |
|
Raczkowanie
|
Murmelius jaka czadowa fryzurka. Ja siebie nie widzę w takich króciuchnych włoskach, a przydałaby się taka regeneracja dla moich zniszczołków |
|
|
|
#4123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Śpij długo i intensywnie.Lea, a Ty nie wiesz gdzie się Maatra podziewa? Poszła multicytowanie próbować i zaginęła, a chciałam się Jej zapytać, jaki samochód sobie wybrała.
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
P.S.Tak jak obiecałam fotki małego chrześcijanina
![]() Maluch był bardzo grzeczny w kościele nawet nie zapłakał na koniec mszy zaczeło się ziewanie...w konsekwencji przespał potem na tarasie całą imprezkę ![]() Jak otworzył oczy to już było po przystawkach, obiedzie i deserku ![]() Ogólnie wszystko się udało i bardzo sympatycznie będę wspominała ten dzien.
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze kilka z rodzinką
![]() Dobrej nocki
|
#4126 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sylwia nie łam się, ja też ostatnio w urodziny załapuje doła, ale później już jest dobrze. A dla męża Cytat:
Czekam na fotki Jak tam Kubuś dobrze zniósł obrzędy??Cytat:
Bardzo ładnie wyglądasz, pasuje Ci taka fryzura. Zresztą ładnemu we wszystkim ładnie. Cytat:
Jesteś fanka języka polskiego chyba. Nawet nie kojarzę tego nazwiska, Doroszewki to tak ![]() Edit: O proszę, już odp. na moje pytanie Pysiu Kubuś wyglądał uroczo. Przystojny mały dżentelmen. Czapeczka jest świetna. |
||||
|
|
|
#4127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pysiu - Puchatek przesłodki, w tym ubranku kojarzy mi się z takim rasowym zawadiackim Warszawiakiem. Zresztą wszyscy pięknie wyglądacie, bardzo podoba mi się Twoja bluzka, szczególnie ten ciekawy wzór. |
|
|
|
|
#4128 | |
|
Raczkowanie
|
sylwia wszystkiego naj naj naj i duzy buziak
pysiam - Kubuś prześlicznie wyglądał na chrzcie - uwielbiam takich małych eleganckich facetów mniam mniam mniam Cytat:
Murmelius ty chudzizno jak ci zazdroszczę szczupłosci, wiesz pasują ci te włoski oglądałam wczoraj eurowizję i mi najbardziej podobała sie norwegia ale i tak ten konkurs to bardziej geograficzny jest
|
|
#4129 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie
Nareszcie udało mi sie do Was dostac, bo długi weekend był trochę zwariowany Sylwia 100 lat, wszystkiego najlepszegoMurmelius śliczna z Ciebie dziewczynka Demoniku trzymaj sie, wytrwałości ![]() Kubuś super wygląda w baseniku, może brakuje mu ... wody Blaneczka jest dużą dziewczynką ![]() ![]() Weekend długi rozpoczął się dla mnie w piątek. Przyjechały do mnie obie siostry, jedna z córką została do dzisiaj. Jest samotna i rozpaczliwie szuka chłopa , najbardziej na naszej klasie , komp był oblegany. Nie lubię takiego mazgajenia, można tydzień dwa, ale miesiąc to już przesada. Czasem brak mi do niej cierpliwości, do psychologa nie chce pójść, ja nie potrafię jej pomóc.. Agatka w ciągu dnia śpi max 2 x po pół godzinki, jest marudna, domaga się zainteresowania. Jestem wykończona. Co drugą noc tylko budzi sie na jedzonko takie dziwadło z niej, do cycka przywiązana, nie wyobrażam sobie jak ją odzwyczaić od piersi ![]() Kupilismy jej dzisiaj puzzle piankowe, fajnie się jej na nich " pomyka", dostała też nocnik. Pierwsze spotkania nie były udane. Posadziłam ją, to sie rozpłakała, widocznie ziębił w nóżki, potem puknęła się nim w czółko i znowu płacz .Ide spac. Dobranoc |
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Za to, że zawsze jesteś przy mym boku
Za to, że wskazujesz drogę mi w mroku Za to, że dni moje tęczą malujesz dziś Mamo z głębi serca Ci dziękuję. Twoje maleństwo
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Murmelius bardzo Ci pasują takie włoski, wyglądasz super !!
![]() buziole dla Jesiennych
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane mamusie w dniu naszego święta...życzę samych pogodnych, uśmiechniętych dni i radości z Waszych pociech. Życzę by każdy dzień wnosił w Wasze życie wiele miłości dzięki tym małym bijącym serduszką, które z pewnością chcą powiedzieć KOCHAM CIĘ MAMO !
_________________________ _ Dziękujemy z Kubą za miłe słowa cioteczki Ja dziś jak otworzyłam oczy zobaczylam stojące na komodzie pudełeczko...i napis "Dziękuję za życie Mamusiu!!!" Muszę się z Wami nim podzielić, ja się wzruszyłam do łez ... Kubie podziękuje jak tylko wstanie, a męża wyściskam jak wróci z pracy
|
#4133 |
|
Rozeznanie
|
Kubuś typowy warszawiak a w czapeczce wygląda obłędnie! piiiiięęęęęęęęękkknie
Mamusia też bardzo elegancka no ale jak by mogło być inaczej jak się ma takich dwóch przystojniaków! Murmelis szczuplutka i młodzieżowa także za wprowadzenie w błąd Wszystkim mamusią dziś |
|
|
|
#4134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))) Piekny, piekny prezent Pysiu.A zdjecia z chrzcin boskie - Kuba gentelmen ze hej! Ciesze sie ze uroczystosc sie udala. Murmelius - fajnie wygladasz Nie wiem czemu zypelnie inaczej sobie ciebie wyobrazalam, ale nie wiem jak![]() Joli, z nocniczkiem jeszcze beda sukcesy, zobaczysz Poki co sukcesem bedzie jak nie bedzie sie bala nowego tronu![]() Sylwia - dziekujemy za zyczenia! Dziewczyny, slyszalyscie o filmie "Sierociniec"? Ja go ogladalam wczesniej, teraz sprawdzam co w srode w multibabykinie a tam ten film!!! malo z krzesla nei spadlam. Juz mnie to wkurza - albo puszczaja tylko lekkie komedie w stylu "Nawiedzona narzeczona" czy "28 sukienk" albo zarzucaja jakis horror i to jeszcze o duchach osieroconych dzieci":/ Pomozcie zdecydowac, ktory kolor lali wybrac? http://allegro.pl/item367398306_lalk..._firmowa_.html Mowilam juz ze ostatnimi dniami moja corka doprowadza mnie do szalu Marudzi, steka, poplakuje temp brak, zadnych objawow choroby brak, staram sie jak moge a i tak wszytsko na nie:/ Niech te zeby wyjda bo oszaleje: ((
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was Mamusie
Z okazji Waszego Święta życzę pogody ducha usmiechu na co dzień i cierpliwości do naszych dzieci ![]() my juz wrocilismy do domu wczoraj a dzisiaj zaczynam pranie bo się jakos nazbierało a to ciuszki zuzki a to posciel a to reczniki itd Pysia alez zazdroszcze prezentu twoj maz to dar trzymaj mocno :P a zdjecia są super!! Sylwia chciałabym ci złozyc spoznione ale bardzo szczere życzenia duuuzo zdrowia, miłosci i cierpliwosci abys nie myslala o zadnym porzuceniu wizazu:P duzo usciskow ode mnie i od Zuzi ![]() murmelis podziwiam za odwage za takie włoski i laska ze hohoLea wez troche pozartuj ale nie ze mnie :P brakuje mi twojego humorku :P ja dostałam od siostry zyczenia imieninkowe ale takie ze az sie popłakałam ze wzruszenia nikt mi takich nie złozyl nawet mąz :/ gdzie ta Poiss się podziewa dotarla juz do domciu? Biankaa ja bym wybrała lalę czerwoną albo jasno niebieską ide sie ubrac i działać cos |
|
|
|
#4137 |
|
Raczkowanie
|
pysiu piękna niespodzianka
u nas nocka dosc dobra kochane dzieciaczki Zuzia obudziła się tylko raz nad ranem a Mikołaj 2 razy raz przed 1 a drugi raz przed 3 i spały do 7:45. Fajnie to pierwsza taka noc gdy Mikołaj obudził się tylko 2 razy - żeby mu tak zostało! i jedna z nielicznych gdy wstały tak późno a nie jak zwykle po 5-tej - nie moge się doczekac całej przespanej nocki, chce odpocząć, jestem taka zmęczona już nie potrafię sie wyspać nawet jak śpi z dziećmi mąż za bardzo jestem już zmęczona, już 2 tygodnie jak odpuściłam sobie odchudzanie - nie mam siły na ćwiczenia i jem ostatnio więcej bo ze zmęczenia robi mi sie ciemno w oczach.
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Z okazji NASZEGO ŚWIĘTA uśmiechu ,
dużo radości z naszych kochanych pociech, spełnienia najskrytszych marzeń
|
#4139 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamy w Dzien Mamy !
Eszeweria, Joli31, Kancia, Berbeaa, Biankaaa, Joasiah – dziękuję Wam za bardzo miłe słowa pod moim skromnym adresem. Joli31, moja mała też jest bardzo przywiązana do piersi i nie chcę nawet mysleć o odzwyczajaniu jej, bo mi włosy na glowie (hihihi) stają. Taką puzzlową piankową matę też mamy w domu i bardzo ją sobie chwalę. Poza tym Malwinka bardzo lubi ją rozbierać na części i pożerać. ![]() Pysiu, też się wzruszyłam oglądając Twój prezent. Bardzo chwyta za serce. Berbeaa, ała no już wystarczy tego biczyka. Pozwól, że zaspokoję Twoją ciekawość co do imienia mojej córki. Otóż jak już pisałam, mieliśmy problem z imieniem, bo musiało byc bardzo międzynarodowe. Elisa jest skróconą formą imienia prababci małej, która niestety nie miała okazji już jej zobaczyć. Jako purysta językowy wolałabym je pisane z “z” w środku, ale wtedy niemiecka strona rodziny czytałaby je jako “Elica”. Poza tym nie mamy problemów z wymową “Elisy” w Stanach. Malwinkę jednak mocniej lubię no i to bardziej polskie imię. Biankaaa, podobają mi się niebieskie lale (choć to nie jest mój ulubiony kolor ). Mam nadzieję, że Blanka się troszkę “naprawi” i da Ci odetchnąć. Co do mojej ropuszki taką nadzieję juz dawno utraciłam hihihi. O filmie “Sierociniec” słyszałam i w żadnym wypadku nie nadaje się on na seans dla mam z dziećmi. Więcej, uważam to za skandaliczne! ![]() Joasiah – pranie brrrrr. Ja usiłuję od wczoraj wysuszyć ubranka małej, ale ta suszarka tu jakaś dziwna (suszy chyba ruski miesiąc), moja w 40 minut furę ubranek wysuszy. Eszewerio – gratuluję lepszej nocki Demoniku, gdzie jesteś? Jak Ci idzie odstawianie Jasia od piersi? Poissonivy ![]() Ciekawe czy u Maatry troszkę lepiej. Moje dziecko też mi zrobiło niespodziankę z tatusiem w postaci e-kartki. Pozwólcie, że Wam ją pokażę, bo sprawiła mi mnóstwo radości. |
|
|
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam za miłe słowa
Cytat:
i jeszcze błękitna też fajnaCytat:
p.s.Fajnie być mamą
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

)

. Wcześniej o 6 rano i o 20 wczoraj wieczorem. Trochę mi smutno...
Oczywiscie pamietal, ze sa, ale coz z tego 

[/quote]

Murmelius jaka czadowa fryzurka. Ja siebie nie widzę w takich króciuchnych włoskach, a przydałaby się taka regeneracja dla moich zniszczołków
a chciałam się Jej zapytać, jaki samochód sobie wybrała.
Jak tam Kubuś dobrze zniósł obrzędy??