Jesienne Mamy 2007 cz. II - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-23, 22:33   #4081
Murmelius
Rozeznanie

Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II

Sylwia, dzięki .
Lea, a okna umyła? o polazła już, żeby nie odpowiadać

Edytowane przez Murmelius
Czas edycji: 2008-05-23 o 22:34 Powód: dopisek
Murmelius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 23:07   #4082
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
. Polatała po podłodze, upatrzyła drzwi od szafy i chyba pół godzinki otwierała i zamykała . Zmęczona padła w końcu, mam nadzieje, że pośpi conajmniej godzinkę jeszcze.

Fajną zabawkę sobie Agatka znalazła. Takie niby drzwi, a ile radości i zajęcia ma dzidzia

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
I on i Maja ząbki mieć będą bankowo tylko teraz nie chcą się już wpychać w tą kolejkę, Kubuś i Maja za tydzień sami wyskoczą z tą radośną nowiną! a my poczekamy!

Kiedyś na pewno będą, w końcu nie można mieć wszystkiego na raz

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7642527]Heh, doszlam do wniosku, ze moje dziecko to freak of nature On nie moze sie normalnie rozwijac, zawsze musi byc jakies ale... Ale z drugiej strony nie dziwie sie, majac takich rodzicow ...[/quote]

Lea ty jak coś wymyślisz Oli po prostu lubi zaskakiwać

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
Czesc chcialam oficjalnie oglosic dobra wiadomosc Pogodzilysmy sie z Lea Okazalo sie,ze zawiodly nas srodki komuikacji, czyli w tym przypadku gg

Super, bardzo się cieszę. Dla Was dziewczyny

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
U nas lekko nie jest. Si ma 8 zebow !!! we wtorek rozmawialam z Lea i bylo 7,co ze mnie za matka,ze zebow policzyc nie umiem ??? i tak Simulek goraczkuje,nie ma apapetytu,ma biegunke,placze bez powodu na szczescie nie wszystko na raz.

Simulek to już prawie pełne uzębienie posiada, na pewno ma uroczy uśmiech.

Cytat:
mialam kiepskie dni,ale powoli wszystko wraca do normy. Tz sprzedal moj samochod do pracy,zeby kupic mi mniejszy.okazalo sie jednak,ze w ogole go nie interesuje co ja chce,tylko on mi wybierze auto....i zaczelo sie. ostatecznie przeprosil i mam to co chcialam,ale dopiero jak koledzy poparli moj wybor.zdalam sobie sprawe,ze moje zdanie wcale sie nie liczy do Tz nie dociera,ze znam sie na samochodach,elektronice itp.wszystko co powiem musi byc powierdzone przez mezczyn !!!
wygarnelam mu wszytsko przy butelce przynego winka,ktore tatus kupil mi w prezencie,a pozniej sie godzilismy ;P

Faceci, może w końcu przejrzy na oczy i zobaczy, że jednak powinien Cię słuchać, tym bardziej, że to samochód głównie do twojego użytku.

Cytat:
Napisane przez Murmelius Pokaż wiadomość
Dodaję:

Świetna fotka, Malwinka taka okruszynka jeszcze. Malwinka to jej drugie imię?

Cytat:
od 18-go nie karmię już piersią więc mam pytanie czy dawać witaminy? napewno gdzieś już o tym rozmawiałyśmy ale same rozuniecie wiek już nie ten i się zapomniało!

Z tego co pamiętam jak dziewczyny pisały to nie powinnaś już podawać wit.D3, bo jest już w mleku modyfikowanym, z innymi witaminami nie wiem jak jest. U nas pediatra powiedziała, że Cebion jej mogę dawać cały czas, jeśli jej dieta będzie już urozmaicona w różne zupki, warzywa, mięso, owoce, czyli w jedzeniu będzie przyjmować wit. bezpośrednio wtedy mogę zrezygnować z witamin z butelki

Cytat:
Napisane przez annula Pokaż wiadomość
a zebow u nas brak i nic nie wskazuje zeby sie pojawily
troche sie martwie bo TZ mial zeby w wieku 13 mies. i to najpierw mu wyszly dwa kielki w miejscu gornych jedynek i wygladal jak maly nosferatu
na szczescie wyrwali mu je i pod spodem byly juz normalne mleczaki... mam nadzieje ze Maciek tego nie odziedziczy
ok spadam odgrzewac obiad TZ

Anula u nas też brak zębów, więc sami nie jesteście. Mój tż tak samo dopiero po roku miał zęby, a ja chyba w 10 miesiącu. Przyjdzie i na nasze dzieciaczki czas.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 09:43   #4083
dorka19801
Wtajemniczenie

ale tu dziś pusto

witam

my jedziemy niedługo do teściowej- nie wiem jak to zniosę a ponieważ zbliża mi się @ to mam kiepski humor i wszystko mnie drażni.

tż z małą w pokoju-niech sobie troszkę sami zobaczą i tż niech wie jak teraz mam fajnie- oczy do okoła głowy.

no i fotki z wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03573.JPG (92,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03575.JPG (85,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03576.JPG (99,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03648.JPG (62,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03728.JPG (93,0 KB, 12 załadowań)
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 09:50   #4084
eszeweria
Raczkowanie

dzien dobry
dziękujemy za życzenia miesięcznicowe dla Mikołajka i my składamy wszystkim dzieciaczkom którym nie złożyliśmy najszczersze życzenia, mnóstwa usmiechu i nocek przespanych, bezpolesnie wyrzynajacych się zabków i suchej pieluchy
ja tez przepraszam , ale jakoś nie przywiązywalam wagi do składania tych życzeń miesiecznicowych ale to naprawdę miłe i spróbuję się poprawić, otworzyłam sobie ta listę urodzin i ojej jak wiele dziewczyn z tej listy wcale tu nie zagląda...

Lipinka to zdjęcie robione na drugi dzien po urodzeniu.
Ja rodziłam w Warszawie na Madalinskiego i Zuzię i Mikołajka a tam codziennie przychodzi fotograf i robi dzieciaczkom zdjęcia oczywiście za zgodą rodziców acha i jest aparat nad wagą stąd tez mam zdjecia zaraz po urodzeniu i Mikołajka i Zuzi. Wogóle tam jest naprawde bardzo przyjaźnie, lekarze, położne sa naprawdę super, nawet pani sprzątająca była przemiła jedyne co mi się nie podobałao to to ze odrazu po porodzie dziecko cały czas jest z matką i nawet nie ma chwili odpoczynku a moim zdaniem powinno byc tak by chociaz mama po porodzie mogła się przespac a tu odrazu na głęboka wodę a Zuzia cały czas płakała jak się urodziła więc przez te 3 doby które spedziłąm po porodzie spałam tylko 5 godzin a porodem byłam bardzo zmeczona bo rodziłąm od 7 rano do 23 minuty po północy oj to był cięzki czas żeby nie mój maz który był przez ten cały czas ze mną to nie wiem jak to by było. Był ze mną i przy porodzie naturalnym Zuzi i przy cesarce Mikołajka o rany nie ma nic gorszego jak bóle które sa po cesarce to był horror ale mnie na wspominki wzięło....

sylwia zapodaj jeszcze raz link do naszego bloga bo gdzieś mi wcięło
Stary 2008-05-24, 09:54   #4085
eszeweria
Raczkowanie

dorka fajne fotki i tak patrze na ta fotkę gdzie wasza rodzinka w komplecie i własnie sobie uświadomiłam że my wcale nie mamy takich fotek gdzie jestesmy wszyscy razem bo albo ja robię zdjecia labo mój maż buuuuuuuu
Stary 2008-05-24, 10:00   #4086
berbeaa
Rozeznanie

Maciuś 100 lat 100 lat 100 lat

Dorka jaką farbę kładziesz na włosy że są takie srebrne?
Klaudia tyle z miseczki zje? a na zdjęciach b. ładnie wyszłyście

U nas sukces znów cała noc przespana od 21:30 do 7:30 no można? no można!

Maatra tak sobie myślę że teraz jak Simula ukąsi to już ślad zostawi co? zrób kiedyś fotkę i wstaw to zabaczymy jak wygląda coś mniejszego od metra z taką ilością perełek

Edytowane przez berbeaa
Czas edycji: 2008-05-24 o 10:11 Powód: dopisek
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 10:33   #4087
Murmelius
Rozeznanie

Hej mamy !

Dorka, super wyglądacie razem. Ty karmisz Klaudię w takiej eleganckiej bluzce? Ja to najgorsze rzeczy nakładam do karmienia, no ale Twoja mała jest przecież grzeczna...o czym ja gadam

82anusia, dziękuję za miłe słowa. Tak, Malwinka to drugie imię mojej córki, ale ja go używam jako pierwsze. Długo zastanawialiśmy się nad imionami, bo miały być i troche polskie i troche niemieckie oraz bez polskich znaków (bo to horror jak idziesz gdziekolwiek do lekarza czy urzędu i nie potrafią wymówić twojego imienia, coś o tym wiem).

Eszeweria - Mikołajek rzeczywiście słodki na zdjęciu. To dziwne, że musiałaś mieć dziecko przy sobie, tzn. dziwny jest ten przymus. U mnie w szpitalu jest dowolność, jak chcesz, by pielęgniarki zaopiekowały się bobasem to go wezmą bez problemu. Natomiast ja mojej potworzycy małej nie chciałam ani na sekundę oddać - spała na mnie całą noc, bo nie chciała sama w tym zimnym akwarium leżeć. Ja nie spałam po porodzie przez dwie doby co najmniej, bo z emocji i wyczerpania nie umiałam zasnąć, no ale ja już po 24 godzinach byłam w domu.

Dziś dla odmiany moje dziecko obudziło mnie szarpaniem za ucho, chciała mi wyrwać kolczyki zmora jedna.
Nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień, bo leje , hmhmhm muszę mojego męża pomęczyć, żeby coś wymyślił, w końcu to on podobno mówi po francusku, nie ja hihihi.

a, Lea to może masz ochotę na moje okna (zostawiłam brudne hehehe w domu), a mam ich dostatek (o mamo, nawet nie wiem ile ).

No znów bym zapomniała, miałam napisac o muzyce, bo któraś mama (przepraszam, zapomniałam która, nie bijcie) pytała.
Moja bździągwa baardzo lubi Misia i Margolcię - ale najlepiej, gdy ja jej śpiewam te piosenki. Jej ulubioną jest "Co ulepią moje paluszki" . Poza tym Malwinka jest fanką Ilony, dziewczynki, która śpiewa po francusku i na jej teledyski (hihihi jak to brzmi - one są animowane) gapi się jak żaba na księżyc. Jeśli macie ochotę, są na youtubie.
Dziewczynka nazywa się Ilona Mitrecey.
Ulubione:
Une Monde Parfait
Allo Allo
C'est Les Vacances
Noel que du bonheur (Bożonarodzeniowa )

Czas edycji: 2008-05-24 o 10:51 Powód: no zapomnialam znów napisac o piosenkach
Stary 2008-05-24, 10:45   #4088
biankaaa
Zadomowienie

Blanka wlasnie wywalila kwiatka i wytarzala sie w ziemi rozsypanej na pol pokoju
Pozatym wstala o 5 z przesikana pielucha. Do 7 marudzenie niewiadomo o co, o 8 plucie kaszka na odleglosc czyli sniadanie aaaa kocham takie dni.

Maciusiu - sto lat, Skarbie Rosnij duzy i radosny!

Dorka, fajne zdjecia rodzinne, TZ widac szczesliwy ze swoimi kobietkami

Eszeweria - jaka kochana maciupinka z Mikolaja na tym zdjeciu

Anusia - mi dentyska mowila ze im pozniej wyzynaja sie zabki tym korzystniej Blanka ma poki co 2 i wyszly jednoczesnie w wieku 7 mcy.

Szperr. Lea - tez lubie Cave'a i sluchac, i patrzec

Sylwia - milego dnia w pracy

Pysia, jak tam po naukach przedchrzcielnych? My mielismy takie miec ale ksiadz olal wiec bylo ... spontanicznie

Annula, zreczywiscie masz sporo na glowie Jednak zapraszamy do nas, tutaj zrelaksujesz sie jak nigdzie indziej

Murmelius - juz mialam wczesniej pisac, fajoskie te ksero stopek Ja Blance takie w domu chcialam zrobic ale nie wiedzialam czym nozki posmarowac Sliczna masz coreczke, i urwisowatosc zreczywiscie ma w oczkach wypisana

Maatra - jej ile Simus ma zebow?! Blanka zazdrosciPrzylaczam sie do prosby Berbeai - wrzuc jakies fotki malego zebatka

Berbeaa - mysle ze prezenty ok. w koncu to takie symboliczne swieto. Ja tradycyjnie kartki wysle bo osobiscie to moze za miesiac sie spotkamy Zazdroszcze pzrespanej nocki

Dalam dzis Blance chrupaczka , ale miala radoche
Zdjecia z wczorajszego poranka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (71,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (74,5 KB, 25 załadowań)
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 10:54   #4089
Murmelius
Rozeznanie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7652729]Jasne, podam na PW adres, na ktory masz mi przyslac bilet i wize do Stanow [/quote]
Robi się
Stary 2008-05-24, 11:16   #4090
dorka19801
Wtajemniczenie

balneczka sodziutka jak zawsze no i ten jej usmieszek- rozbrajający.

esz- mój tż też często uciekała ale kilka fotek uda się zrobić no i po tym wojsku mu tak inaczej. jeszcze muszę mu jakieś wywołać bo chciał tam jakieś mieć.

Murmelius- ja tekie bluzki ti wygrzebuje w lumpkach w granicah 5 zł i nie jest mi specjalnie szkoda i mimo że jest grzeczna to mnie czasem ubrudzi.

berbeaa- palette w takim niebieskim opakowani A10 . poźniej wkleje zdjecia bo tż mnie pogania do teściowej.a ta miseczka to wygląda na dużą bo to poł słoiczka i dla niej to mało.

pa
Stary 2008-05-24, 12:00   #4091
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

Witam was serdecznie
zimnica jak cholera brrrrrr
i chciałam złożyc życzonka wszystkim Joasiom i Zuzankom wszystkiego najlepszego

joasiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 12:06   #4092
berbeaa
Rozeznanie

Blanka cuuuuucnie się śmieje!

U nas wczoraj przed snem też jakaś "głupawka" Weroniczkę złapała i się śmiała w głos nawet maż filmik nakręcił ale ja gęś z prowincji nie umiem wstawić buuuu a tam nic straconego każde dziecko się cudnie śmieje i macie to na codzień!

Dzięki Dorka kupię i zobaczę czy moje też będą takie ładne?
Stary 2008-05-24, 13:03   #4093
eszeweria
Raczkowanie

ja tylko na chwilkę bo zaraz będą goście...
Zuzia dziekuje za życzenia i równiez się dołącza do życzeń dla wszystkich joasi i zuzi
Murmelius no tak w tym szpitalu jest to szpital świętej rodziny i tak tam jest przyjęte że dziecko powinno byc cały czas blisko matki - niestety!
biankaaa a Blanka to już duża dziewczynka ile ona mierzy?
Stary 2008-05-24, 13:07   #4094
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eszeweria Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilkę bo zaraz będą goście...
Zuzia dziekuje za życzenia i równiez się dołącza do życzeń dla wszystkich joasi i zuzi
Murmelius no tak w tym szpitalu jest to szpital świętej rodziny i tak tam jest przyjęte że dziecko powinno byc cały czas blisko matki - niestety!
biankaaa a Blanka to już duża dziewczynka ile ona mierzy?
Esz - ma ok 80 cm, ale mierzylam ja sama wiec pewnie z bledem nosi ubranka na 12 mcy/86 cm.
Stary 2008-05-24, 15:14   #4095
pysiamn
Zakorzenienie

kochane...
Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Pysia, jak tam po naukach przedchrzcielnych? My mielismy takie miec ale ksiadz olal wiec bylo ... spontanicznie
A dziękujemy Pomijając fakt, że zmarzłam z mężem czekając na księdza ponad 0,5 h to było o dziwo bardzo miło i sympatycznie...rozmowa teologiczna o sakramencie i o rozwoju duchowym, do tego omówienie liturgii...i krótka pogawędka o pociechcach

Blaneczka cudnie roześmiana i zawsze nie mogę się napatrzeć na jej śliczne oczęta

Klaudunia śliczna i jaka ona podobna do tatusia Dorka na fotce gdzie karmisz mała na stoliku stoją butelki Klauduni jak sądze ta z ajerkoniakiem nie należy do Klauduni

p.s Puchatek w swym dmuchanym kojcu..
Niestety Kubie się w nim bardzo nie podoba...udało mi się szybko zrobić fotkę, ogólnie w kojcu ryczy jak boberrrrr
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0937.jpg (284,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0940.jpg (298,1 KB, 20 załadowań)

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 16:48   #4096
dorka19801
Wtajemniczenie

pysiamn- ta to moja. z tej radości aż musiałam wypić 2 kieliszeczki z bratanicą. takie likierki to lubię.

a my siedzimy u kolegi tż. oni sobie rozmawiają a my z Klaudufką okupujemy kompa.

a resztę napiszę z domku.
Stary 2008-05-24, 20:39   #4097
Murmelius
Rozeznanie

Wszystkie mamy weekendują chyba

Blanka ma super usmiech, śmieje jej się wszystko na buzi. A Kubuś wcale nie wyglada na ryczącego w tym więzieniu.

Czas edycji: 2008-05-24 o 21:22 Powód: dopisek
Stary 2008-05-24, 21:21   #4098
Lipinka
Raczkowanie

chyba tak tak cichutko jakos a może wszystkie dzieciaczki poszly grzecznie spać i mamusie korzystają
Lipinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 21:25   #4099
Murmelius
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lipinka Pokaż wiadomość
chyba tak tak cichutko jakos a może wszystkie dzieciaczki poszly grzecznie spać i mamusie korzystają
Lipinka, no ja nie wiem, mój potwór śpi - a ja korzystam z czasu siedząc tu jak wazon i czekając na inne mamy .
Stary 2008-05-24, 21:30   #4100
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkie mamy weekendują chyba
No chyba)) Malwinka juz spi?

Nasze dzieciatko juz spi a ja po calym dniu chetnie odpoczne Zalatwilismy dzis do poludnia zakupy, po poludniu odwiedziny, obiad i spacer ze znajomymi i ich synkiem. Pod wieczor przeszlismy sie jeszcze do parku wiec prawie caly dzien na slonku. Czuje ze zyje bo znowu jest ladna pogoda, ostatni tydzien to tylko padalo i wialo brrr

Pysiu, super ten kojec, szkoda tylko ze Kubus jest innego zdania niestety, my tez czasami rozmijamy sie z Blanka. Ona sadzi ze pilot TV to extra zabawka, a wydane 50 zl na cos super edukacyjno-interesujacego skupia jej uwage przez conajwyzej 5 minut:/ I co poradzisz Niemniej Kubus slodko wyglada w swoim dmuchancu

Berbeaa - a ja bym bardzo chetnie obejrzala filmik z Weroniczka Nie jest to takie skomplikowane. Mozesz zrobic to za posrednictwem YouTube. Rejestracja na stronie jest bezplatna. Jak sie zarejestrujesz to mozesz zamieszczac filmy do wielkosci 100MB.
Stary 2008-05-24, 21:36   #4101
Murmelius
Rozeznanie

Cytat:
No chyba)) Malwinka juz spi?
No śpi, poległa w walce w końcu.
My też dzisiaj trochę zakupów zrobiliśmy, poszliśmy na targ po chleb, warzywa i inne takie (ach, jak mi tego brakuje w Stanach), kupiliśmy też fotelik samochodowy dla Malwinki (najzwyklejszy, bo tu nic nie mamy) i używać go będę również jako krzesełka do karmienia (oczywiście też nie mamy). Na bezrybiu i rak ryba .
Stary 2008-05-24, 21:42   #4102
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
No śpi, poległa w walce w końcu.
My też dzisiaj trochę zakupów zrobiliśmy, poszliśmy na targ po chleb, warzywa i inne takie (ach, jak mi tego brakuje w Stanach), kupiliśmy też fotelik samochodowy dla Malwinki (najzwyklejszy, bo tu nic nie mamy) i używać go będę również jako krzesełka do karmienia (oczywiście też nie mamy). Na bezrybiu i rak ryba .
Kupiliscie jeszcze taki fotelik jak dla niemowlat 0-13? Czy dla starszych maluszkow? My jakis miesiac temu przesiedlismy sie do 9-18 bo Blance ciasno bylo w tym pierwszym.
Stary 2008-05-24, 21:54   #4103
Murmelius
Rozeznanie

Cytat:
Kupiliscie jeszcze taki fotelik jak dla niemowlat 0-13? Czy dla starszych maluszkow? My jakis miesiac temu przesiedlismy sie do 9-18 bo Blance ciasno bylo w tym pierwszym.
No to jest jakiś dziwny francuski fotelik, bo napisane jest na nim 0-18 (i do tego od 0 do 4 lat). Ja bym tam w życiu noworodka nie wsadziła, ale co kraj to obyczaj .
Stary 2008-05-24, 22:00   #4104
Lipinka
Raczkowanie

tak sobie allegro przeglądam i zastanawiam się czy warto kupic coś takiego dla mojego smyka. Nie mamy żadnej maty a dzis byl u koleżanki i tak ładnie się bawił hmm tylko jak długo mu by się takie cudo nie znudziło ? Jak myslicie?
http://www.allegro.pl/item369860781_...zny.html#photo

http://www.allegro.pl/item367228178_...owa.html#photo

Piotruś też już śpi sobie słodko i jakoś tak szybko zasnąl. Mam nadzieję, że prześpi calutka noc. Ja powoli zmykam. Do usłyszenia jutro
Stary 2008-05-24, 22:05   #4105
Murmelius
Rozeznanie

Cytat:
tak sobie allegro przeglądam i zastanawiam się czy warto kupic coś takiego dla mojego smyka. Nie mamy żadnej maty a dzis byl u koleżanki i tak ładnie się bawił hmm tylko jak długo mu by się takie cudo nie znudziło ? Jak myslicie?

Piotruś też już śpi sobie słodko i jakoś tak szybko zasnąl. Mam nadzieję, że prześpi calutka noc. Ja powoli zmykam. Do usłyszenia jutro
Lipinko, a czy Piotruś się już przemieszcza po mieszkaniu? Jeśli tak, to ja nie widzę sensu za bardzo. Moja łobuziara nie spojrzy już nawet w kierunku maty, bo jest tyle innych niedozwolonych miejsc do zwiedzenia. Piotruś jednak pewnie lepiej ułożony .
Stary 2008-05-24, 22:08   #4106
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:

Lipinka, mysle ze teraz to juz nie ma sensu. Wszytsko jest/bedzie ciekawsze tylko nie zabawa w jednym miejscu.
Stary 2008-05-24, 22:16   #4107
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

Cytat:

Lipinko,
Marta ma matę edukacyjną.......i na szczęście kupił ją wujek.Bawiła się może w sumie 3 h-zaznaczam,że ma ją od Bożego Narodzenia.
Szkoda kasy
Nie wiem jak to jest z synkami ale moja córa uwielbia:pilota tv,tel komórkowy,myszkę komputerową w zestawie z klawiaturą,podełko od chusteczek nivea, szczotkę do włosów..........w sumie wszystko czego jej nie wolno brać do rączek

eh jaka ta eurowizja nudna

Edytowane przez edytkap
Czas edycji: 2008-05-24 o 22:20 Powód: :)
edytkap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 23:33   #4108
demonik
Zakorzenienie

Dobry wieczór!

Raz jeszcze dziękuję za wszystkie miłe słowa!

Najlepsze życzenia miesięcznicowe dla Maciusia Annuli
oraz imieninowe dla Joaś i Zuzanek .

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
To nic poczekamy z Kubą cierpliwie
Pysieńko, Twoja cierpliwość została wynagrodzona -> LINK do fotek .

Cytat:
Super jestes ubrana na jednym ze zdj - bardzo lubie czerwone dodatki i choruje na taka torebke
Dzięki . Bardzo lubię tę torbę, jest duża i pojemna, ale już powoli się sypie .

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Demoniku ja kupiłam zabezpieczenia kantów z Canpol Babibes i jeszcze jakieś nieznanej firmy. Powiem delikatnie, że są do niczego. Te z Canpola niby na wygląd wydają się dość porządnie, gruba guma-kauczuk, ale montaż ich jest w ogóle dla mnie pomylonym pomysłem. Dają do tego taśmę dwustronną klejącą, niby się trzymało, ale po jakiś 2 godzinach jeden sam odpadł, a następne Maja łapkami zdjęła. Bardzo ją interesowało, co to nagle na rogach wyrosło, także raczej przyciągało to jej uwagę do rogów, niż ochraniało. Te drugie były na tej samej zasadzie. Teraz jak na razie zostały mi te taśmy na rogach i może kupię kropelkę i na nią je przymocuje, ale obawiam się, że będzie to punkt strategiczny zabaw Mai.
Jeśli znjadziesz jakieś fajne zabezpieczenia daj znać
Te do kontaktów z Canpola u nas się sprawdzają.
Anusiu, dziękuję za informację . Na razie kupiliśmy tylko zabezpieczenia gniazdek w Ikei.

Byliśmy tam dziś na zakupach, Jaś zszamał dwa Miśkopty i Danonka, a my uraczyliśmy się Daimem i kawą .

Cytat:
Teraz napiszę coś, co może się spotkać z oburzeniem i być bardzo niepopularne. Wybaczcie mi, ale ja nie składam życzeń rocznicowych (jak pewnie zauważyłyście).
Wybaczam .

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
Czesc chcialam oficjalnie oglosic dobra wiadomosc Pogodzilysmy sie z Lea
Bardzo się cieszę .

Cytat:
U nas lekko nie jest. Si ma 8 zebow !!! we wtorek rozmawialam z Lea i bylo 7,co ze mnie za matka,ze zebow policzyc nie umiem ??? i tak Simulek goraczkuje,nie ma apapetytu,ma biegunke,placze bez powodu na szczescie nie wszystko na raz.
Gratuluję Simulkowi 8 zębów!

Cytat:
Dodaję:
Murmelius, śliczna fotka. Zazdroszczę Ci odcisku maleńkiej stópki...

Cytat:
od 18-go nie karmię już piersią więc mam pytanie czy dawać witaminy? napewno gdzieś już o tym rozmawiałyśmy ale same rozuniecie wiek już nie ten i się zapomniało!
Berbeaa, nie chwaliłaś się (albo mnie pamięć zawodzi), że już nie karmisz? Jak poradziłaś sobie z laktacją? Nie miałaś zastojów? Ja prawdopodobnie jutro będę ostatni raz karmić Jasia piersią... Prawdopodobnie. Strasznie smutno mi na samą myśl o tym.

Cytat:
Napisane przez annula Pokaż wiadomość
a zebow u nas brak i nic nie wskazuje zeby sie pojawily
troche sie martwie bo TZ mial zeby w wieku 13 mies. i to najpierw mu wyszly dwa kielki w miejscu gornych jedynek i wygladal jak maly nosferatu
na szczescie wyrwali mu je i pod spodem byly juz normalne mleczaki... mam nadzieje ze Maciek tego nie odziedziczy
Również mam nadzieję, że Maciuś nie pójdzie w ślady tatusia z ząbkami, to przykre, gdy takiemu maluszkowi trzeba usunąć zęby. Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić? Pod narkozą?

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Lea, Cave jest moj , z tymi wszystkimi swoimi zlymi nasionami i balladami mordercow.. i tym glosem wiec jak nie zmienisz avatara, to ja bede musiala pozegnac sie ze zdjeciem sllodkiej Hani i tez wstawic Nickusia
Ja miałam kiedyś w avatarku Trenta Reznora . W czasach liceum darzyłam go ogromną sympatią, podobnie jak Mike'a Pattona . Nadal ich lubię, ale to już nie nastoletnie zadurzenie .

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
no i fotki z wczoraj
Fajne, rodzinne fotki .

Cytat:
Zdjecia z wczorajszego poranka
Rzeczywiście Blaneczka jest już bardzo duża . Cudne, błękitne oczyska i uśmiechnięty pysio!

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
p.s Puchatek w swym dmuchanym kojcu..
Niestety Kubie się w nim bardzo nie podoba...udało mi się szybko zrobić fotkę, ogólnie w kojcu ryczy jak boberrrrr
Puchatek dobrze się skamuflował, wygląda na bardzo zadowolonego . Słodki!

Cytat:

Lipinko, podobnie jak dziewczyny uważam, że możesz już odpuścić sobie matę. Ale jeśli miałabyś ochotę na zakup, to spieszę poinformować, że nasi znajomi kupili córeczce tę drugą, Chicco i jest fajna, tylko poszczególne jej elementy trochę się rozjeżdżają.

My kupiliśmy matę, gdy Jaś miał 4 miesiące i w naszym przypadku to bardzo dobry zakup. Jaś do tej pory lubi się na niej bawić, choć teraz najchętniej biega po mieszkaniu i zwiedza wszystkie kąty. I, rzecz jasna, bardziej pociągają go rzeczy niedozwolone aniżeli bezpieczne zabawki .

Cytat:
Napisane przez edytkap Pokaż wiadomość
eh jaka ta eurowizja nudna
Od wielu lat nie oglądałam tego festiwalu, bo jego poziom był żenujący. Drastycznie się obniżył, odkąd widzowie zaczęli oceniać wykonawców. Rąbanka, negliż i wymachiwanie kończynami. Dziś jednak obejrzałam i spodobało mi się kilka piosenek, najbardziej Bośni i Hercegowiny (trochę w stylu Porno for Pyros) i Francji (trochę Air, trochę Daft Punk). Całkiem-całkiem był Izrael, Wielka Brytania, Turcja, Azerbejdżan (głos Axela Rose'a ).

Reszta mierna, z naszą plastikową Amerykanką na czele .

Dobrej nocy!
demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 10:01   #4109
berbeaa
Rozeznanie

Sylwia życzę Ci wiary, że wszystko ma sens. Życzę Ci nadziei, która obudzi Twoje serce i z nowym zapałem pozwoli spojrzeć na to, co już gdzieś przygasło. Życzę Ci miłości tak ogromnej, że nie można jej zatrzymać dla siebie. A przede wszystkim, życzę Ci, aby każdy kolejny dzień był piękniejszy od poprzedniego.

Dla Tymoteusza i Kubusia (Edytki) suchych pieluch i uśmiechniętych buziek

Cytat:

Berbeaa - a ja bym bardzo chetnie obejrzala filmik z Weroniczka Nie jest to takie skomplikowane. Mozesz zrobic to za posrednictwem YouTube. Rejestracja na stronie jest bezplatna. Jak sie zarejestrujesz to mozesz zamieszczac filmy do wielkosci 100MB.
Biankaa już kiedyś Primavera mi podawala co i jak się robi ale cóż ja nie pokonałam tej trudności (wtedy miał być filmik jak się Weronika wypowiada) wyszło na nim że będzie kłutliwą babą! zresztą już teraz kto ją zobaczy to mówi że charakterna i minna tzn miny nieprzeciętne wali

Demoniku dziś mija tydzień od zaprzestania karmienia a ja nawet nie zauważyłam żeby mi piersi się twarde zrobiły! chyba w moim przypadku matka natura jest łaskawa i samo się wchłonęło bo nic mi ani nie leci ani grudek nie mam i nic nie robiłam. Powiem Ci że już ze dwa razy łzy stanęły mi w oczach bo Weroniczka szarpie mnie za koszulkę w okolicach piersi a jak leżę z nią to tylko do piersi się tuli z boczku a teraz to nawet gryzie mnie po koszulce ale mówię że bufet już zamknięty! ciężko jest ale podjęłam taką decyzję i teraz mogę jej już podawać moje rozmrożone (bo od stycznia mroziłam mleko i w zamrażalce 2 szuflady mam mleka). w tym albo następnym tyg wybiorę się do gina żeby zrobić pzegląd "karoserii" i już na "pomidorówkę" przyszedł chyba moment to czekam....

Lipinko raczej nie wydawaj pieniędzy na matę a na ine zabawki bo jak Piotruś ruszy to matę będzie omijał wielkim łukiem. Ja pożyczyłam od przyjaciółki matę przed BN o teraz już dawno jest złożona bo Weronika ją szarpała żeby chyba popsuć złośnica mała!

Murmelius a jak Ty wyglądasz? poproszę o fotkę może nawet dwie?

Edytowane przez berbeaa
Czas edycji: 2008-05-25 o 10:11 Powód: życzenia
Stary 2008-05-25, 14:06   #4110
Lipinka
Raczkowanie

Cytat:
Lipinko, a czy Piotruś się już przemieszcza po mieszkaniu? Jeśli tak, to ja nie widzę sensu za bardzo. Moja łobuziara nie spojrzy już nawet w kierunku maty, bo jest tyle innych niedozwolonych miejsc do zwiedzenia. Piotruś jednak pewnie lepiej ułożony .
Piotrus ułożony łobuz jakich mało. Wszędzie go pełno. Ostatnio nawet do chodzenia sie zabiera musze go pod paszki brać i nie idzie a biegnie dosłownie w tedy. Babcie się dziwią że tak odrazu wie jak nóżki przestawiać bo podobno dzieci trzeba uczyć i przekładać a on sam ehh zacznie się za niedlugo, pewnie raczkowanie nas ominie i od razu będzie broił

Cytat:
Lipinka, mysle ze teraz to juz nie ma sensu. Wszytsko jest/bedzie ciekawsze tylko nie zabawa w jednym miejscu.
Cytat:
Napisane przez edytkap Pokaż wiadomość
Lipinko,
Marta ma matę edukacyjną.......i na szczęście kupił ją wujek.Bawiła się może w sumie 3 h-zaznaczam,że ma ją od Bożego Narodzenia.
Szkoda kasy
Nie wiem jak to jest z synkami ale moja córa uwielbia:pilota tv,tel komórkowy,myszkę komputerową w zestawie z klawiaturą,podełko od chusteczek nivea, szczotkę do włosów..........w sumie wszystko czego jej nie wolno brać do rączek
Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Lipinko, podobnie jak dziewczyny uważam, że możesz już odpuścić sobie matę. Ale jeśli miałabyś ochotę na zakup, to spieszę poinformować, że nasi znajomi kupili córeczce tę drugą, Chicco i jest fajna, tylko poszczególne jej elementy trochę się rozjeżdżają.

My kupiliśmy matę, gdy Jaś miał 4 miesiące i w naszym przypadku to bardzo dobry zakup. Jaś do tej pory lubi się na niej bawić, choć teraz najchętniej biega po mieszkaniu i zwiedza wszystkie kąty. I, rzecz jasna, bardziej pociągają go rzeczy niedozwolone aniżeli bezpieczne zabawki .
Macie racje. Posłucham was i nie będę kupować W sumie nie miałam takiego zamiaru wczesniej ale jak wczoraj widziałam jak się ładnie bawil to pomyslałamżeby mu sprawic. No ale fakt faktem, że to było "cos nowego" w sam raz na 30 minut dobrej zabawy a potem... dziękuję zaa oświecenie chwilowo moja główka pomyślała, a raczej nadzieję miała, że mój mały łobuz mógłby GRZECZNIE się bawić ach naiwna matko przejrzyj na oczy

Cytat:
Lipinko raczej nie wydawaj pieniędzy na matę a na ine zabawki bo jak Piotruś ruszy to matę będzie omijał wielkim łukiem. Ja pożyczyłam od przyjaciółki matę przed BN o teraz już dawno jest złożona bo Weronika ją szarpała żeby chyba popsuć złośnica mała!

Piotruś pewnie tak samo by zrobił

Murmelius a jak Ty wyglądasz? poproszę o fotkę może nawet dwie?
no wlaśnie :confused Łi łejt ...

jak niedziela wam mija? u nas dość spokojnie pomijajac fakt zabkowania. Górna jedyneczka tuż tuż tylko patrzeć nak światło dzienne zobaczy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości