|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Spóźnione ale z całego serducha: Najlepszości dla Igorka i Olfaka
No i dla naszych chorutkich My po wojażach, wczoraj wróciliśmy z Niemiec, w kończu wylądowaliśmy z Berlinie, było super, pogoda cudowna, sklepy niczego sobie No ale... wcoraj wieczorem dzwoniłam po lekarza dla Olivci, miała 40 stopni, katar to już ma od kilku dni... ale okazało się, że wszystko ok, jest tylko przeziębiona, tak więc bez żadnych lekarstw, dzisiaj tylko miał być mocz do badania i psińco... dziewczyny help, jak "łapie się" mocz do tycho cholernych woreczków Olivka jakoś krzywo chyba sika bo pampers mokry a woreczek suchy , jutro robimy podjeście nr 3. No i jeszcze jedne bad news, nie możemy Olivci zabierać na wesele , lekarz powiedział, że to będzie dla niej zbyt męczące (600 km w jedną stronę) no i jeszcze nie wiemy co zrobimy, chyba pojedziemy sami a Olivka zostanie z ciocią. No ale to będzie jej roczek ![]() minisiu mi niestety nie paują te terminy, 7-go jedziemy na wesele, a 28-będziemy już daaleko na urlopie .No i dzisiaj wróciła nasza stara niania
|
#2672 |
|
Konto usunięte
|
miniu, a nie masz kiedyś jakiegoś wolnego dnia w ciągu tygodnia?
Tak dawno się nie widziałyśmy, że aż żal znów odkładać spotkanie na lipiec.
|
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Lea tylko soboty i niedziele
. A może minisia ma jakąś sobotę wolną np do południa?? Albo pracuje rano a potem wolne też chętnie bym się z Wami spotkała. Ale jeżeli nie to spotkacie się bez nas i zdacie relacje
|
#2674 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie
Dawno mnie tutaj nie było i mam straszne zaległości w czytaniu U nas nareszcie wszystko powoli wraca do normy. Jagódka zadowolona wróciła już z Egiptu, a teściowa pojechała do domu ![]() Pokój skończony, więc zamieszczam obiecane zdjęcia Wczoraj byliśmy wszyscy w chorzowskim zoo. Była kuuupa ludzi, le ogólnie wyprawa udana. Emcia to mały zoolog- wszystko ją interesowało. A co do ubierania dzieci w ciepłe dni: moja teściowa w ciepły dzień (ok. 20 stopni i średni wiatr) ubrała moją Emcię tak: body, rajstopy, bluzeczka, polarek, spodnie, kombinezon jesienny z misia i czapka zimowa Myślałam, że umrę jak to zobaczyłam po powrocie z pracy. Biedne to moje dziecko, ale już po wszystkim![]() Mi nie pasuje 7, bo mam ślub i 21 bo mamy wesele. Buziaki i uściski dla naszych roczniaków, Olafa i Igorka Zdjątka:1,2,3 - pokój Jagulki 4,5,6 - Emcia w zoo
|
#2675 |
|
Rozeznanie
|
I dalej:
1- mój Murzynek ![]() 2- tak było wczoraj gorącooo
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
izuniak pokój świetny. Bardzo mi się podoba
miniu ja tez nie umiem łapać moczu w te woreczki. Jak kiedyś potrzebowałam to trzymałam Klaudię chyba pół godz na nocniku Jestem wykończona. Ostatnie 2 godz pompowałam taki wielki dmuchany zamek( prezent Klaudii od chrzestnej). A mam kiepską pompkę nożną. I mąż mi wyjechał na zebranie na mazury. Wróci w środę. Dobrze mu ciągle gdzieś jeździ. I zawsze mają super hotel z basenem i Spa Ja też tak chcę
|
|
#2677 | ||
|
Zadomowienie
|
tamtaradam MATI RACZKUJE !!!!!
Dziewczyny, Mati raczkuje , na razie powoli , ale ciągle skrada się oczywiście tam, gdzie kable . Jestem dumna z mojego małego zucha .Acha, na te pleśniawki nasza doktorka dzisiaj przepisała nam Flukonazol - syropek. Na razie dostał 2 dawki. Jutro zobaczymy czy zejdą czy jeszcze nie . Cytat:
.Jeśli chodzi o łapanie siuśków, to z chłopakami jest łatwiej , ale ja też zmarnoewałam chyba 2 woreczki, aż w końcu przykleiłam woreczek , położyłam Matiego bez pampersa i ... pilnowałam aż nasiusia ![]() Fajnie, że wróciła wasza niania Cytat:
.Jagódka ma piękną opaleniznę .Teściowej to nikt na ulicy nie zaczepił??? Biedna Emcia, będzie miała traumę .Acha, a pokój Jagódki ... no no ... istne dzieło sztuki
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
minia spotkanie bez ciebie
To napisze Wam jak pracuje w weekendy: 8.06 - niedziela - 9:00-14:00 14.06, 15.06 - odpada, bo Hania ma roczek 21.06 - sobota - 9:00-16:00 22.06 - niedziela - 9:00-15:00 juleczko Buzinki dla naszych chorowitków, oby poszło precz eve zapomniałam - gratki dla brata - mój też zdał ustne z polskiego i angielskiego Wyniki pisemnych pod koniec czerwca ![]() izuniak pokój Jagódki super
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
![]() Duzo zdrówka dla wszystkich chorowitków |
|
|
|
#2681 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
przede wszystkim dziękuję za słowa otuchy i rady-jesteście kochane patrilla- olunek- - to nie brałam, chcę taki z owsa lub innych 'normalnych' zbóż, laktuloze podje-bez skutku, a boje sie zwiekszac dawke, winogrona dawałam, buraczki z kminkiem jeszcze nie były w użyciu. A swoja drogą to sporo pomysłów podrzuciła Ci pani doktor, moja było stać jedynie na sok z surowej marchwi .Podobno likwidowanie zaparcia trwa tyle samo co jego trwanie, więc cierpliwości mi trzeba. izuniak- pokój normalnie jak z bajki , Emcia i Jagódka fajniusie bardzolea- jak znam życie toTŻ zjechał z tej zjeżdżalni z Maksem- czy sie mylę? miniu- to fajnie,że niania wróciła, a kiepsko z tym ,że nie możecie Olivki zabrać na wesele-trudny orzech do zgryzienia, nie ma co... anula- no chyba nie ustami dmuchałaś tenmateracykjuleczko- wspaniale, tak się zamartwiałaś, a tu masz MAti Werkę prześcignął, że ho,ho
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Pola tak wczoraj ryczała w niebo glosy ze dzis ma chrypkę pewnie dodatkowo od tego upału i zmian temperatur
Piękne fotki Juleczko Mati jest wielki ja siedzę i pracuję mam dość ...
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czym smarujecie dzieciaczki przed wyjściem na pole?
moja Wiki jest taka opalona boję się żeby Jej nie poparzyło
|
|
|
|
#2684 |
|
Konto usunięte
|
juleczko, SUPER!!!!
izuniak, niezła teściowa. a pokój EKSTRA!!! ![]() coś mi się wydaje dziewczyny, że spotkanie będziemy musiały odłożyć na lipiec, bo ja w niedzielę Tak, iwka, TŻ zjeżdżał razem z Maksem, i jak pisałam, miał więcej radochy niż nasze dziecko. JOANNA, juz raz temat kremów przewinął się przez wątek, z czego wynikło: kremy różnych firm dziewczyny stosuja, filtr 25-30, bo wyższe to blokery nadające się do ciepłych krajów. Ja mam akurat Ziajkę 30.do jutra. |
|
|
|
#2685 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7752709]A Maks wczoraj zrobił nam fajna niespodziankę na DD, ani razu nie czworakował, Brawo do Maksa!! No to teraz dopiero będziesz miała biegane . Z pewnością nie przytyjesz Aaaaaaaaaaaa i kawki to będziesz pewnie zimne dopijała ![]() Cytat:
![]() No i nareszcie jest superniania Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7757765]
JOANNA, juz raz temat kremów przewinął się przez wątek, z czego wynikło: kremy różnych firm dziewczyny stosuja, filtr 25-30, bo wyższe to blokery nadające się do ciepłych krajów. Ja mam akurat Ziajkę 30.do jutra.[/quote] jakbym chciała cały wątek czytac musiałabym tu siedziec 24h tyle tu produkujecie![]() to jakie kremy polecacie?????? musze jutro kupic
|
|
|
|
#2687 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7757765]
Tak, iwka, TŻ zjeżdżał razem z Maksem, i jak pisałam, miał więcej radochy niż nasze dziecko. [/quote] sorki lea, ale ostatnio tylko "kartkuję" wątek, bo cosik nie mam na nic ochoty .kanciu-???
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
W lipcu od 1-8 nas nie ma
miniu ja już łapałam mocz Hani 3 razy i za każdym razem woreczki okazały się do dupy... pileucha mokra, a w woreczku susza... Brałam poprostu pojemniczek i jak Hania leżała to podkładałam jak najbliżej i jak Hania sikała to prosto do pojemniczka ![]() Idę coś zjeść i się położyć
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Minisiu ja niestety pracuje w kazda sobote ale pasuje mi niedziela 22
![]() Lea grtaki dla mlodego ![]() juleczko Mateo kurcze tak szbko nadrabia ze zaraz zacznie biegac Miniu fajnie ze niania znow jest z Livi. zlota kobieta ta wasza niania ![]() Izuniak ale opalona ta twoja corcia zazdroszcze bardzo a fotki z zoo fajniutkie
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale teraz ciężko nam mamom pracującym się dogadać
. Ja też jestem za lipcem ![]() kropka złota kobieta to mało powiedziane Oj zobaczę jak to będzie z tym siusianiem, na noc założyłam woreczek ale chyba rano będzie walka z nocnikiem ![]() Xantia ja myślałam, że to ma być taki mocz z nocy bez dopajania , można ją herbatką portaktować ??juleczko , lea buziaki dla naszych kochanych ruchliwców patrilla, iwka a to dla Was izuniak no pokoik bajka, a dziewczynki jak dwie księżniczki z tej bajki
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tak podpowiedziała nasza pediatra, a i pielęgniarka w laboratorium, która pobierała Alusi krew, mówiła to samo. Ale lepiej dopytaj, bo może u starszych dzieci to inaczej i nie wolno dopajać?? Nie wiem??
|
#2692 | ||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie !!
Wreszcie przebrnęłam przez wasze wypociny !! Na początek składam najlepsze życzonka ROCZNICOWE dla Olafa i Igorka i oczywiście dla wszystkich naszych dzieciaczków-słodziaczków z okazji ich święta !! Dzieciaczki na zdjęciach cudne wszystkie bez wyjątku !! Zależy jaki dzień ma Kacpi. Raz wypije ok 300 ml a raz z biedą 100 ml, ale ja też bardzo mało piję więc ma to chyba po mnie. Czasami jest taki dzień że mogę nic nie pić. Cytat:
[QUOTE=JOANNA16;7725031]Wikusia ma trzeciego ząbka i 4 na dniach wyjdzie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wyobrażam sobie spotkania bez Ciebie !! Cytat:
- odnośnik do ubrania Emci !!To super. Cytat:
![]() No to teraz coś o nas. Niby miałam teraz 3 dni wolnego, ale na wizaż nie miałam czasu wejść. W sobotę byliśmy na festynie (do d**y) a potem na ognisku, które było w ramach podziękowania za pomoc w gaszeniu pożaru - i było super !!. W niedzielę byliśmy na obiedzie w restauracji z okazji dnia dziecka - mama zapraszała, a potem u teściów na dniu dziecka. Kacper dostał: wielkią wywrotkę, taczkę i zabawki do piasku (tż ma za zadanie zbudować piaskonicę), słonia do którego się wkłada różne figury, podusię, smoka wawelskiego (brat był na wycieczce w krakowie) i wielki basen, który też jest już prezentem na roczek. Kacper rozwija się super. Chodzi za dwie rączki super, ale za jedną jeszcze niepewnie. Raczkuje bardzo szybko. Byliśmy go dzisiaj zważyć i waży 11,100 !! Czuję to mój kręgosłup. Założyliśmy też dzisiaj do Kacpra fundusz inwestycyjny !! I więcej nie pamiętam co chciałam napisać. Może przypomni mi się do jutra, bo teraz już idę nynać. Dzisiaj miałam wolne więc coś tam pozałatwialiśmy, ale jutro już ide do pracki.Dobanoc !! |
||||||||||||
|
|
|
#2693 |
|
Rozeznanie
|
EDIT: Acha i podjęliśmy decyzję. Będziemy budować dom. Tak to jest u mnie właśnie z decyzjami
, ale jak zobaczyła ten projekt http://www.lipinscy.pl/project.xml?i...&backcmd=Ready to stwierdziłam że to jest to. Oczywiście jeszcze go troszke zmienie, bo ma być częściowo podpiwniczony i chcę mieć spiżarkę. Domek mam nadzieję będzie już stał za 5 lat, bo najpierw musimy uzbierać jakiś wkład własny, później wziąć kredyt a potem dopiero budować. Wprawdzie mamy małą działkę, ale mam nadzieję że ten domek da się tam upchnąć !!pszepraszam że piszę posta pod postem, ale wcześniejszego mi po edycji nie chciało zapisać |
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów pierwsza??
No to witam z samego rana ![]() Ala dziś rano okrutnie męczyła psa . Wołała do niego "NODA!! Co znaczy: no daj a on jej przynosił piłeczkę, którą potem sobie wzajemnie wyrywali. Rzucam się w wir pracy, miłego dnia!!
|
#2695 |
|
Wtajemniczenie
|
URODZINOWE
BUZIACZKI DLA POLCI, NASZEJ MAłEJ MISS .
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
przyznaję bez bicia, że jeszcze nie przecyztałąm co napisałyście, ale spieszę donieść co u nas, bo zaraz idę na spacer.
byliśy wczoraj u laryngologa, który stwierdził że ucho Tymek ma zdrowe, skasował 60zł. i zapytał od kiedy się ślini. więc ja na to wkurzona, bo próbował zrobić ze mnie osła, że od kiedy ząbkuje. Zatkało dziada i wizyta trwała 5 minut. stwierdził że Tymek ma katar i trochę czerwone gardło i powinien dostać antybiotyk. niech się pocałuje gdzieś. No to powiedzcie mi kochane, kiedy trzonowe zęby wychodzą? może tam coś z tyłu mu wychodzi i taki maruda i płączek, bo ciągle się łapie za to jedno ucho i wszystko pcha tam dalego w buzię. normalnie jestem zdruzgotana, bojkot lekarzy ogłaszam
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
katia
Domek super ![]() Bardzo mi sie podoba - taki nie za mały, nie za duży, podstawowe pomieszczenia - super No do spotkanie przekładamy na lipiec w takim razie, bo bez izuniak tez spotkanie odbyć się nie może minia i jak wyglądają w rzeczywistości ![]() barwa nie mam pojęcia, kiedy wychodza trzonowe ![]() Buziolki dla Tymka I dla Polci naszej ślicznej Ja dziś jadę do znajomej i pół rocznej Agatki i idziemy na spacerek ![]() Wieczorem zawozimy HAnie do mamy i będzie tam do soboty ![]() Mój mąż wyjeżdża w czwartek na 2 dni na szkolenie i będę samotna
|
#2698 | ||||
|
Zadomowienie
|
POLA, śLICZNOTKO WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO, DUUżO ZDRóWKA, RADOśCI I PRZESPANYCH NOCY
Cytat:
Cytat:
Katia, bardzo ładny domek Cytat:
.Cytat:
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiktoria śpi góra godzinę,nikt mi przy niej nie pomaga sama sie wszystkim zajmuję a jak jestem w dzien na kompie to albo z małą na kolanach alboi jak śpi |
|
|
|
|
#2700 |
|
Wtajemniczenie
|
Pola - wszystkiego najlepszego!! Najmłodsza na wątku już 9 miesięcy skończyła.. ale ten czas leci
Miłego dnia!!!! Ja idę do jednego z moich ukochanych.... kodeksu karnego.........
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

Olivka jakoś krzywo chyba sika
bo pampers mokry a woreczek suchy
, jutro robimy podjeście nr 3. No i jeszcze jedne bad news, nie możemy Olivci zabierać na wesele
, lekarz powiedział, że to będzie dla niej zbyt męczące (600 km w jedną stronę) no i jeszcze nie wiemy co zrobimy, chyba pojedziemy sami a Olivka zostanie z ciocią. No ale to będzie jej roczek 

Ja też tak chcę
. Jestem dumna z mojego małego zucha 

.

cala wielka siata slodyczy, ksiazeczek, maskotek