|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Cześć Mamuśki!
Przepraszam że się nie odzywałam przez 2 dni, ale ciągle jestem zajęta .Dziękujemy wszystkim ciociom za życzenia miesięcznicowe .Mati cały czas ćwiczy raczkowanie. Przyjmuje odpowiednią pozycję i kiwa się do przodu/do tyłu . Porusza się kilka "kroczków" do przodu ale bardziej kica niż raczkuje, jak zajączek . Oprócz tego trzymany za rączki maszeruje troszkę do przodu ale tego nie chcę przyspieszać . Sam siada z pozycji na brzuszku nareszcie Wczoraj miałam męczący i zalatany dzień... Na 11 szłam na rozmowę kwalifikacyjną, potem szybko po Matiego i do Szczecina jechałam na rozmowę drugą na 13. Podrzuciłam po drodze Matiego mężowi do pracy i leciałam na rozmowę. Oj nalatałam się. Na razie nie wiem jakie będą efekty rozmów, ale nie wiążę zbyt dużych nadziei, bo teraz to wszędzie i tak już wszystko jest poustawiane po znajomościach a rozmowy przeprowadzane są tylko pro forma .Z kolei w drugim miejscu nie pasują mi godziny pracy 9-17 . Mój mężuś też wraca ze szczecina o 17 i jakoś tak dziwnie ... No ale zobaczymy. Jeszcze w przyszłym tygodniu mam 1 rozmowę .
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
witajcie ja tylko na chwilkę bo głowa mi peka i nie mam siły nawet pisac
Nikola ma straszny katar więc dziś ruszamy do lekarz noc była straszna cały czas bidula krztusiła się no i nie mogła smoka ssac mam nadzieje że to szybko minie!!!buziaczki!!
|
|
|
|
#2583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item367712610_...ee_tippee.html Ivka wszystko po trochu z tym przemeblowaniem - jeszcze byśmy meble jakieś kupili ale funduszy brak
|
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
magsch moj MIsiek tez nie chcial za nic pic ani sokow ani herbatek no doslownie nic. w domu mam kolekcje kubkow niekapkow.wyciagalam zabezpieczenie zeby plyny latwiej wyplywaly a on tylko lyk i koniec, mialam ustniki wszelkiego rodzaju ... W koncu trfilam na kubek z nuby...i zalapal.ten ustnik mu podszedl... ale na poczatku nic nie chcial za wyjatkiem herbatki pomaranczowej z hippa,potem wode(zywiec zdroj ,lub przegotowana zwykla)no i sok ale tylko gruszkowy hmmmmm...wybredne to moje dziecko. Misia karmie jeszcze piersia i on naprawde malutko pije innych napoi( mi samej wystarczy niecaly litr dziennie wiec pewnie ma to po mnie)nieraz 100ml a sa takie dni ze w ogole nic nie chce.lekarka polecila mi dawac mu pic z lyzeczki jezeli nie chce z innego naczynia ( w ostatecznosci)i kazala wyluzowac bo skoro dziecko sie dobrze rozwija jest zdrowe to widocznie nie potrzebuje tyle pic.obserwuj swoje malenstwo, a jezeli chodzi o dopajanie na spiocha to ja bym sie bala ze sie zakrztusi.zreszta zawsze tak jest ze jak sie czlowiek wyluzuje i odpusci to nagle wszystko sie udaje. i u mnie to sie akurat sprawdzilo. powiedzialam sobie ze to ostatni kubek jaki kupilam a jak nie bedzie chcial z niego pic to trudno bede mu proponowala co pewien czas np co godz no i moze zalapie ale nic na sile. no i mis zalapal od razu.ale sie rozpisalam ...juz koncze. przesylam ci zdjecia naszego kubka kosztuje okolo23 zl.a i patrilla tez ma racje niektore dzieci wola slomki
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
hej u nas kolejna nie przespana noc
Wikusia ma trzeciego ząbka i 4 na dniach wyjdzie byłam dzisiaj na targu kupiłam sobie białe rybaczki za 29,99 ![]() głowa mi pęka
|
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilla-Olunek-bede musiala sprobowac tych kubeczkow...ten ze slomnka myslalam ze dla starszych dzieci jest....hmmm...a ta slomke trzeba przygryzac????
ten z NUBY widzialam i dzisaj jak sie rozpogodzi to sobie sprawdze!!! TAk wogole Alanek teraz spi,pewnie jeszcze godzinke no i pobudka...pogoda straszna...a ja zrobilam sobie dzis dzien leniucha...nie robie obiadu,nie sprzatam-odpuszczam sobie milego dniaJoanna16 gratulacje za zabka
|
|
|
|
#2588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my już w domku. Umęcziłyśmy się na tym upale. Fajną imprezę zorganizowali. Dzieciaki dostawały paczki z Interdruku, Avonu, lody z Zielonej budki i takie rzeczy jak kanapki, napoje, wata cukrowa. Było też wesołe miasteczko i dzieciaki mogły korzystać ze wszystkiego do oporu. Dziewczyny były zachwycone. A co do picia to moja Klaudia wypija jakieś 300ml soczków i herbatek. Ale o 5 rano wypija 200ml mleka a to też można chyba podciągnąć pod napój?
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Anula w sumie nie wiem, gdyby tak liczyc to by wyszlo, ze moj syn pije 1 l plynów dziennie
|
|
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
witam ciepło i słonecznie
![]() byłyśmy u lekarza i generalnie z zaparciami to kiepska sprawa /jakby ktoś nie wiedział/. Mamy próbować dietą pobudzić jelita, chemia i owszem działa szybko, ale maluszki potem nie chcą same sie wypróżnaić. Jeśli chodzi o dietę to jabłka NIE, bo pektyny zapierają, ale sok z surowej marchwiiTAK /kupiłam ten jednodniowy z MArvitu, ale Werka ani myśli go pić / CZekamy jeszcze tydzień jak się nie unormuje to usg. U nas to jak nie urok to przemarsz wojsk.Odkrywałam nowy r e w e l a c y j n y sklep zabawkowy, jest wszystko w bardzo rozsądnych cenach- już z Werką puściłyśmy trochę kasy dzisiaj. Tak myślę czy nie pójść do takiego "małpiego gaju z Werka , do basenu z kulkami i dspr. jak ona się zachowuje na wszelkiego rodz. rowerkach, samochodzikach itp. Dzisiaj był debiut truskawkowy /może ją przegonią te truskawki/. Rozgniotłam truskawki z biszkoptami i wcinało moje dziecię aż zabrakło. Mam nadzieję,że uczulenia nie ma i będzie truskawkowym potworem jak ja .
|
#2592 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwka: bo ten sok z marvitu ma taki gorzkawy smak
ja sama go piję więc wiem. a nie masz przypadkiem sokowirówki? a co do diety - to wiadomo błonnik - czyli najlepiej byłoby jej nie podawać w ogóle białej mąki, makaronu, ryżu - tylko wszystko razowe, brązowe, naturalne - zresztą tak też zdrowiej - pozostaje pytanie - czy Werka to zje
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
UUUJ BIEDNA WEROSIA
magsch słomka jest silikonowa nie bardzo trzeba ja cisnać tylko ssać
|
|
#2594 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
![]() Iwka ja też słyszałam że jabłka nie ale sok z jabłek tak Joanna gratki za zębolka Juleczko super że Mati tak się rozkręcił Anula fajnie że udał Wam się dzień ![]() Magsch u nas też był problem z małą ilością płynów wypijanych prze Liwcię ale teściowa kupiła jej taką najzwyklejszą butelkę z uchwytami i daję jej kilka razy dziennie z soczkiem, "pije" sama co prawda połowa ląduje na buzi, w oczach, podusi itp ale jednak część wychłepce. Idzie jej coraz lepiej ![]() Karo buziaczki i trzymajcie się bidulki Ewa ja też myslę że to trzydniówka, Oliwcia miała wysypkę tylko kilka godzin i szybko zniknęła ![]() Super pogoda, jak ja uwielbiam takie ciepełko, a jutro ma być jeszcze goręcej. Wyobraźcie sobie jacy Ci rodzice pokręceni, byłam z Liwcią na mieście, moja córa miała bodziaka z krótkim rękawkiem, cienką sukienkę na ramiączka i skarpetki choć tylko przez chwilę bo zdejmowała i trzy razy musiałam po nie wracać a widziałam dzieci w ciepłych czapkach, grubych rajtach i kurteczkach a rodzice na letnieka, masakra ![]() TŻ wreszcie odebrał swój najlepszy samochód na świecie - służbowy więc jutro wyruszamy na wycieczkę i tak jak da radę co weekend, w przyszłym tygodniu jedziemy do Libiąża, Kropka to chyba niedaleko Krakowa odwiedzić przyjaciół. edit. P.S. mój "genialny" brat zdał ustne a teraz czeka na wyniki pisemnych. Swoją drogą to głupie, że nie znając wyników pisemnego zdaje się teraz ustne. |
|
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
ajanna patrilla eve
co do brązowych rzeczy pewnie i by zjadła tylko ja gamoń gotować nie umiem ![]() kupilam jej płatki owsiane z Hippa /takie drobno zmielone/ i musli z Hippa dodaję do deserków, a raczej deserki do tego. Wyłączyłam z diety marchewkę i ryż już jakiś czas temu, od dzisiaj jabłka. No zobaczymy.
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nasza sąsiadka ma ostatnio u siebie wnuczkę 4 letnią. Jak przychodzi do naszych dziewczyn się pobawić to się zastanawiam jakim cudem to dziecko się nie ugotowało. Nasze latają prawie rozebrane, a tamta nawet ma szaliczek na szyi, nie mówiąc o czapce i grubej bluzie
|
|
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
Anula same by się tak poubierały to może dopiero poczułyby jak miło
![]() Dziewczyny możecie mi polecić jakiś dżemik dla Oliwci, bo chciałam jej zacząć dawać ale nie mam pojęcia jaki będzie najlepszy, chodzi mi oczywiście o owoce
|
#2599 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Do tego jeszcze usłyszałam, w pewnym zdaniu takie wyrażenie "Jeśli to jest tego dziecko". Porażka... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7720231]ale to zabrzmiało: moje osobiste dziecko. ![]() kolejny fajne dzień za nami. ![]() dobranoc.[/quote] Noooo, osobiste dziecko też mnie powaliło ![]() A Ty, Lea tylko ciągle kawka i klachy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do pracy, to teraz pracodawcy szukają pracowników. Wiem, łatwo się mówi. Ale np. sąsiednia firma dała ogłoszenie na sekretarkę i wiesz, że były tylko dwie oferty?? A jakie wymagania!! SZOK!! Teraz dali następne bo obie kandydatki poza bardzo wysokimi wymaganiami płacowymi nie miały doświadczenia . W naszym banku to samo - deficyt ludzi i brak chętnych do pracy!! Więc głowa do góry i trzymam kciuki!U nas ok, Alusia była dziś na spacerze z psem - udokumentowałam fotkami
|
|
#2600 |
|
Wtajemniczenie
|
xantia- ależ Alunia robi sie do Ciebie podobna, fajna panienka
Miłego wieczoru życzę i odmeldowuję się na mecz piłki ręcznej-ważny grają o udział w olimpiadzie w Pekinie. EdIT u mnie to trzecia strona,którą rozpoczyna mój post
|
#2601 |
|
Rozeznanie
|
Xantia słodkie zdjęcia Ali, w pierwszej chwili pomyślałam że dama z torebką pomyka
![]() Sama wykąpałam Oliwcię, to dopiero 3 raz, zawsze z TŻ ale dzisiaj miał naradę więc nie mógł a mój kocmołuszek nie mógł czekać
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilla Olunek te kubeczki obejrzalam i wzielam ten z nuby...niestety nie chcial nawet go do raczki-odpychal lapkami
jutro jeszcze sprobuje a jak sie nie uda to kupie ten ze slomkaU nas dzien minal ok...Pogoda zrobila sie bardzo ladna,Ubralam go tylko w cienka bawelniana bluzeczke z dlugim,spodenki,skarpetki ,buciki-nie zmarzl!!! No i bardzo sie ciesze bo w polowie czerwca jade na 3 tyg.do Polski ![]() Iwka mam nadzieje ze Werce sie popra |
|
|
|
#2603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2605 |
|
Konto usunięte
|
hey dziewczyny!
ale napłodziłyście!! ![]() magsch, Maks wypija 250-500ml herbatki w ciągu dnia, z tym że pije tylko jeden smak, innych nie chce, i soczki tez mu nie smakują. karo, buziole dla Nikoli, dopiero to przechodziłam z Maksem juleczko, życze znalezienia satysfakcjonującej i ekstra płatnej pracy. Ciesze się z postępów Matiego, juz niedługo będzie pomykał jak leśny zajączek. Xantia, może w mieście to pracodawcy szukają pracowników, ale n w mniejszych miejscowościach jest masakra. A Alusia ładnie śmiga!!! Spędziliśmy cały dzień na podwórku, odwiedziła mnie koleżanka (znowu kawka) , maks się opalił, bo pogoda przesłoneczna.
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Lea, ja pracuję praktycznie NA WSI
![]() Poważnie, nawet bankomatu tam nie ma
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie
tz mnie absorbowal cale popludnie i wieczor jak Adi spal i nie mialam czasu zajrzec po pracy wszystkie mamy co szukaja na dzien dziecka zyrafy z fisher price: widzialam dzis w realu za 59,99zl Xantia a ty wiesz ze ja tez pomyslalam ze to torebka Eve avatar przeslodki Anula u nas mlody w takie cieplo jest albo w rampersiku alo body i szorty. dzis np mial koszulke z krotkim rekawkiem i ogrodniczki -przewiewne materialowe, luzne; mi strasznie szkoda jest jak widze te biedne maluchy w spacerowkach w swetrach rajtkach a na buzi takie czerwone.. widac przeciz po oczach nawet ze dziecku jest zle, jest oslabione.. az mi smutno sie zobilo.. a glowna zasada na lato to nawet w dd tvn mowili: nie przegrzewac, dawac duzo do picia.. my dzis dostalismy paczke na dzien dziecka z pracy cala wielka siata slodyczy, ksiazeczek, maskotek fajnie..no i Adi robi sie coraz dzielniejszy w samodzielnym chodzeniu. przeszedl dzis cala dlugosc pokoju (od fotela prosto w mamusi objecia ok koncze narazie jutro sie odezwe ![]() ps. Iwka 3 strona i pierwsza to congratulations a co do kupek to Adi tez mial zaparcia na mase ale u nas przeczyszcza go zupa pomidorowa. ja dodaje do pomidorowki kukurydzy i Adi ja uwielbia a dziala tego saego dia a najpozniej nastepnego.no i podaje my danonki, serki bakusie codziennie lub co 2 dni.. nie pamietam czy dajesz je Weroni trzymam kciuki dziewczny
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
Wpadłam na moment powiedzieć Wam dobranoc i nie myślcie, ze o Was zapomniałam, coś nie mam czasu ostatnio, ale teraz mam 4 dni wolnego Hania u mojej mamy, R. na imprezie z pracy, a ja po pracy właśnie zjadłam kolacyjkę, okąpałam się i piję sobie Leszka Xantia kto tak powiedział - czy to jego dziecko ![]() Też w pierwszym momencie pomyślałam, ze to Ala z tasiczką kropka witaj w sieci Ja też przyniosłam dziś mega paczkę z pracy z okazji Dnia Dziecka magsh Hania też mało pije - nie przejmuj się - jak wpije 250ml soczku to jest mega sukces, ale skoro nie chce pić więcej to jej nie zmuszam i myślę sobie, ze tyle potrzebuje. Niekapek z Aventu mamy, ale HAnia nie chce z niego pić ![]() Chyba kupię kubek ze słomką i zobaczę - jak nie to zostanie jak będzie starsza ![]() JOANNA gratki zębola juleczko owocnego szukania pracy karo ![]() Oby szybko przeszło ![]() U nas furorą okazała się szczeniaczek-uczniaczek. Jak tylko znika z pola widzenia Hani to zaraz jest płacz i namiętne szukanie go ![]() A jak się znajdzie to kula się razem z nim po ziemi i jest mega happy, robi mój-mój, przytula, gryzie, liże, całuje ![]() Dobra kończe piwo i idę spać
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie ja dziś kiepska noc zresztą chyba wszyscy w domu łazili
włącznie ze zwierzakami Pola albo nowe zęby albo uczulenie na chlebek bezglutenowy Karo trzymajcie się pociesz się wiem słabe pocieszenie, że Pola nadal nocy nie przesypia bez kataru ![]() ooo i sama stoi po 20 sek nawet ![]() uciekam do ryczka
|
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
TRZECIA! no wreszczcie!
xantia- chyba odsypia tydzień ,bo się jeszcze nie odezwała/ wynik: po 22 niestety, a byliśmy faworytami ![]() patrilla- ciekawe kiedy Pola się zlituje nad Wami i da pospać, Werka już się budzi rzadziej max 2 razy w nocy /no są wyjątki to wtedy 3/, a to sukces ,bo wstawałam i po 7 razy. Mam koleżankę, która wstawała po kilka rzy do swego synka aż ukończył 4 lata . Wtedy nagle zaczął przesypiać nocki.minisiu- fajnie z tą paczuszką, a napisz co tam dostałaś, bo zazdroszczę . Moja Werka na pluszaki jeszcze nie reaguje, nawet na te wydające dźwięki. Póki co musi być hałasująco-świecący plastik.kropka- dobra próbuję pomidorówkę, tez słyszałam o kukurydzy, tylko mojej pani to musiałabym zmiksować chyba, bo nie połknie. A w domku jak ubieracie dzieciaczki? Ganiają z gołymi nóżkami / tzn. w skarpetkach, bez spodenek?/ Z zaparciami dalej telenowela, a dzisiaj doszła wyfruwająca po śniadaniu kaszka. Dobrze,że humor Weroni nie opuszcza. Aktywna jak zwykle. Miłego dnia.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

.
.
. Porusza się kilka "kroczków" do przodu ale bardziej kica niż raczkuje, jak zajączek
. Mój mężuś też wraca ze szczecina o 17 i jakoś tak dziwnie ... No ale zobaczymy. Jeszcze w przyszłym tygodniu mam 1 rozmowę
.

Nikola ma straszny katar więc dziś ruszamy do lekarz
noc była straszna cały czas bidula krztusiła się no i nie mogła smoka ssac 

cala wielka siata slodyczy, ksiazeczek, maskotek