|
|
#4441 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
dobra idę pooglądać zdjęcia bo chyba już działa ale martwi mnie teraz co Esz zrobi z dziećmi? ale ze to musiało ją teraz zatakować? oj oj Edytowane przez berbeaa Czas edycji: 2008-06-02 o 23:19 Powód: zabrakło "a" w wyrazie terz |
|
|
|
|
#4442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O, Berbeaa znów się wepchnęła. No Eszewerii mąż chyba będzie musiał pomóc. Oj, ale On miał chyba jakieś nieprzyjemności w pracy... |
|
|
|
|
#4443 | |||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje Blaneczce nowej umiejętności Tym , że leci na boki nie ma co się przejmować, każde dziecko leci/leciało. Na pewno szybko nauczy się podpierać i łapać równowagę. Cytat:
Śmieszka jest urocza, śliczną rodzinkę tworzycie. Cytat:
Dobrze, ze wszystko skończyło się bez jakiś powikłań. Wymęczyliście się wszyscy ta chorobą pewnie. Cytat:
My też dziś miałyśmy późniejsza pobudkę, Maja zrobiła mi kolejny Dzień Dziecka. Cytat:
Może to przy tej pogodzie jej temperatura ciała tyle wynosi, nie jest wysoka, więc chyba nic groźnego się nie dzieje. Wszystkiego co najlepsze, przede wszystkim dużo miłości. Cytat:
No ja dziś na sekundę spuściłam Maję z oka, wchodzę do pokoju, a dziecka nie ma. Wystraszyłam się strasznie, ale słyszę, że sama jednak w tym pokoju nie jestem. Królewna wlazła pod krzesło obrotowe między wersalkę, a biurko w samym kacie pokoju, bo zauważyła tam piłkę. Nie mogłam jej stamtąd wydostać, więc wpadłam na genialny plan wyjęcia piłki i Majunia sama, w tempie ekspresowym za nią podążyła. Agatka ma minę małego łobuza, ale takiego słodkiego. Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam życia bez makaronu. Puchatek, czy nad Bugiem, czy w domu wygląda słodko puchatkowo. Nic tylko wyprzytulać. Cytat:
Cytat:
Przykro mi strasznie, że Michaś tak strasznie cierpi. Gratuluję Michałkowi ząbka . Szybkiego powrotu do zdrowia, kuruj się. Cytat:
Tak jak piszesz idź lepiej skonsultuj się z lekarzem , cos nie dobrze, że ten kaszelek tak długo trwa. Cytat:
Proszę jakie postępy Zuzia poczyniła. dla małej ciekawskiej świata Zuzanki. Cytat:
Eszewerio trzymaj się kochana. Miejmy nadzieję, że nie jest to nic poważnego. Bardzo mi przykro, że tak cierpisz. Cytat:
Weronisa też wyrasta na małego smyka. ........... Fotki z podbojów piłkowych Mai. |
|||||||||||||
|
|
|
#4444 |
|
Rozeznanie
|
Anusiu, ale Maja ma świetną minę na ostatnim zdjęciu. Rasowa rozrabiara.
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Majunia to sprytna kobitka I ja też .Z czym jadłabym wtedy swoje ulubione danie (makaron+tuńczyk+oliwa z oliwek+czosnek) ? .Świetnie Majunia wygląda, a na ostatniej fotce to normalnie wymiękłam cudooooo Ona zawsze się wpycha
|
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Rzęsy cudne, zresztą jak cała Olcia Cytat:
![]() ........ Zanim napisałam poprzedniego posta to już taka produkcja, co wy na akord robicie??
|
|
|
|
|
#4447 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
w imieniu rzęsistej Cytat:
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Rozeznanie
|
Ivy, nie odpisałaś po ile Olci rzęsy. Ja tu plan wydatków robię
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
No bo ja ślepa jestem...wiek swoje robi
![]() hmm one są bezcenne
|
|
|
|
#4451 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, więc oświadczam w swojej wiekopomnej setnej wiadomości.
Idę spać. |
|
|
|
#4452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję w imieniu Mai. Ciekaw czy Lea będzie zadowolona z jej nowego nicka ![]() A dziewczyny rano znów będą z tasaczkami latać. |
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item376100015_...lempicka_.html Boże spraw, żeby mi nie odbiło... Z pewnością ![]() nie pierwszy raz
|
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Służę pomocą ![]() I nie ostatni - zapewne
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
no witam
rano to cięzko cokolwiek na wizazu zrobić. database error- zapomniałam juz co miałam napisac. pogoda super i chyba będzie gorąco a ja w pracuni.no cóż- chociaż moje dziecko troche skorzysta. esz- trzymaj się a co sie stało z motylkiem?
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich w ten milutki poranek
Nie ma to, jak rano sobie wstać... o 6:17 . Dałam jej nurofen, pomógł, ale co z tego, jak ona teraz ani myśli o dalszym spaniu ![]() O dziękuję teraz czuję, że nie muszę ich mieć... chyba .motylek biedna siedzi w Polsce i ciągle ma pewnie problemy z Maksiem. Któregoś dnia tu była, ale nie napisała Najserdeczniejsze życzenia dla Łusi |
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego dla Łusi.
Cytat:
My też wstałyśmy po 6, ale tylko na chwilkę Maja zjadła i kolejna pobudka o 7, znów cyc i do 8 jeszcze dospała. Nie martw się pewnie koleżanki - wizażanki, też Ci pomogą o nich zapomnieć i „chyba” zniknie ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7759333]Jestescie okropne Przyznam sie, ze jadlam kolacje przy kompie ![]() i poszlam spac o 21. 30 Nie mialam sily pisac ![]() A w pracy taki luz, ze szkoda slow, ide sniadaniowac Wasza Leokadia Witaj Lodziu cieszę się, że w pracy luzy
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
u mnie, nic nowego nie slychac.U nas jest strasznie goraco, wiec sie kisimy maciek mam problemy ze spaniem ![]() Wszystkie dzieci cudownie wygladaja, ale nabardziej rozwalilo mnie zdjecie http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1212259558 poprostu caly maciek!!!!!!! nawet tata sie nabrala,ze to on (a to, ze inna posciel nie zwrocil uwagi)
|
#4459 |
|
Rozeznanie
|
Łucja wszystkiego dobrego!
a co to za obgadywanie że się wpycham przecież to już dawno ustaliłyśmy i proszę się przyzwyczaić już! kawkę piję już bo dziecię uśpiłam! ten upał chyba jej spać na mnie nie daje bo złazi i kładzie się obok mnie i mnie dotyka odwraca się milion razy czy jestem na kanapie! śmiesznie to wygląda! dziś kupię nocnik chyba bo za każdym razem słyszę jak robi eeee to może łatwiej mi b edzie ją nauczyć. a jaki kupujecie? taki z muzyczką? wogóle ile taki interes kosztuje? Maja poprostu rzuciła mnie na kolana ostatnią fotką! to już mamy trzy rozrabiary a chłopcy nic się nie ujawniają? nie chce mi się wierzyć że aniołki takie?! Ola ma piękne te rzęski i miałam też wkleić zdjęcie Weroniki ale nie będę jej konkurencji robić Oli znów ma Kubuś na tle natury do katalogu reklamującego to miejsce. u nas tak sobie bo tem w dalszym ciągu 37 ale nad ranem kasłała i nie wiem czy to nadmiar ślinki czy kaszelek????????? jak coś to pojde z nia do lekarza daleko nie mam bo 20 m
|
|
|
|
#4460 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czesc!
melduje sie jeszcze z Polski. Wczoraj do mnie zadzwoniono ze lot jest przesuniety na pozne godziny nocne i zrezygnowalam z lotu dzisiejszego na rzecz lotu w sobote. U mnie wszystko OK. Max sie troche unormowal i spi do 6.30. W dzien jest grzeczniutki i strasznie urosl. Juz sie nie moge doczekac jak sciagne w domu zdjecia i powklejam. Od 2 dni mowi juz Tata a mama nie Kupilam mu tez zyrafe z fisher price z klockami ale 0 zainyeresowania. Moze jeszcze za wczesnie na takie zabawki. Poki co to ulubionym zajeciem mojego synka nadal sa kable ![]() Teraz szykuje sie na spacer bo jak wybywam z domu okolo 12 to wracam przed 19. mamy tez codzienne wizyty u mojej babci wiec czas szybko nam leci. Pogoda jak marzenie i strasznie sie ciesze bo spacerowac po moim miescie w tak piekna pogode to czysta przyjemnosc. Musze koniecznie poczytac co u was bo domyslam sie ze umiejetnosci naszych bobaskow sa ogromne i pewnie u kogos juz byly 1 samodzielne kroczki lub slowo mama ![]() Pozdrawiam wszystkich Duze buzki dla Gutki |
|
|
|
#4461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja
![]() Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7756817]Jestem, zyje ![]() Pierwsza mysl: to sa w ogole foteliki dla dzieci bez pasow Ano są takie twory Dla niedowiarków dam fotkę... to fotelik Kiddy maluch na zdjęciu jest przypięty 3punktowym pasem, czyli tym zwykłym... i ogólnie wygląda stabilnie, ale widac że to duży dzieciak, a taki 10-15 kg maluch to niewiem jak by to wyglądało??? Ale ten fotelik ma ocenę 4 we wszystkich kategoriach również bezpieczenstwaA Recaro i Britax mają 3 ![]() Cytat:
Ze względu na mnie i Kubę nie rezygnujcie ![]() Szkoda rezygnować jak jest kilka chętnych mam ...Kuba dobrze się czuję i na chorego nie wygląda co więcej dziś już prawie nie ma wysypki, ale nie chcę ryzykować...i mieć na sumieniu waszych kochanych maluchów Więc tym razem wypad do kina bez nas, ale następnym razem będziemy ![]() Cytat:
Faktycznie ta ocena możemieć z tym związek... ali mimo to chyba nie zaryzykuję kupna fotelika bez pasów ![]() No nic dzis wybieramy siędo świata dziecka...oceny w testach już przeanalizowałam, ceny na allego też mam w jednym palcu więc jedziemy dziś do sklepu zabuszować ![]() ![]() ![]() Ivy śpiąca księżniczka o długich rzęsach
|
|
#4462 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
u nas nocka bez pobudek, ale za to krótka . Dziś dla odmiany wstaliśmy przed budzikiem, o 6 .Moc serdeczności dla słodkiej Łucji Oleńka ma cudne rzęsy . Jaś też uwielbia uganiać się za piłką. Wydaje przy tym śmieszne odgłosy Cytat:
Zaraz zerknę na prognozę pogody, jeżeli będzie miało tego dnia padać, to chyba zrezygnujemy z wyjazdu... EDIT: Sprawdziłam, ma być ciepło i słonecznie! Cytat:
.Cytat:
. Miniaturka prześliczna, miło popatrzeć na takie cacko .Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cieszę się, że czas w Polsce, z rodziną, miło Wam upływa . Z niecierpliwością czekam na świeże fotki Maksia!Cytat:
, a foteliki Kiddy zaliczane są do najbezpieczniejszych. Na kilku stronach spotkałam się wręcz z opinią, że Infinity Pro jest najbezpieczniejszy w swojej klasie (9-18 kg).Posadziłam Jasia w tym fotelu w sklepie na początku marca, miał wówczas niecałe 7 miesięcy. Nie wyglądał źle .Mnie jednak bardziej podoba się Tobi Maxi Cosi, a jego nowsza wersja ma również bardzo dobre oceny. Po prostu przyzwyczaiłyśmy się, że fotelik musi mieć 5-punktowe pasy bezpieczeństwa. Jak się jednak okazuje nie musi... Fotelik jest ważny, ale ważniejsza jest rozwaga, co słusznie zauważono na jednej ze stron. My sporo podróżujemy, Michał jeździ dość ostrożnie, ale niewielki wpływ mamy na innych uczestników ruchu... * * * Wklejam parę Jasiowych fotek z kilku ostatnich dni :1. Lubię "pogrzebać" w gniazdku (zabezpieczonym of course )2. Włos mi się sypnął .3. Little boy... ![]() 4. W łóżku rodziców jest bardzo wygodnie, można fikać koziołki i spać na kolanach .5. Poranna gimnastyka .
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-06-03 o 10:44 Powód: sprawdziłam prognozę pogody :D |
|||||||
|
|
|
#4463 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7759333]Jestescie okropne
Wasza Leokadia Wiemy Leosiu, że jesteśmy wredne i okropne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, pościel, jak pościel, poduszka innego koloru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że już trochę Maks się przyzwyczaił Moja odwrotnie mama mówi, a tata nie bardzo. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie.
U mnie znowu żabojady na dachu siedzą i próbują dziurę znaleźć. Nie muszę chyba wspominać, że zbudzili potwora.... Leokadia się znalazła. A zna koleżanka taką książkę Joanny Kulmowej "Wio, Leokadio"? Berbeaa, dawaj te zdjęcia Weroniki. Sylwia, a może masz mozliwość zakupu wiatraka, żeby choć trochę ochłodzić powietrze? U mnie to bez klimatyzacji nie ma szans przeżycia latem. Motylku, dobrze, że jesteś. Czekamy na Ciebie. Demoniku, Malwinka śpi zawsze w takiej pozycji jak Jasio w Waszym łóżku. Poissonivy - kupiła Lolitę? Czy bacik Anusiowy pomógł?
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
mamy wiatrak,ale i tak jest goraco
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
Łucja baaaardzo dziękuje za pamięć i życzenia.
Jednocześnie składamy życzenia wszystkim pominiętym słodzinkom, które przez ostatni tydzień obchodziły swoje miesięcznice ------ W telegraficznym skrócie co u nas: - Łucja od wczoraj zaczęła tydzień aklimatyzacyjny w żłobku. Wczoraj jej się podobało. Nie płakała, gdy opiekunki brały ją na ręce, uśmiechała się - to dobry znak - Teraz winna jestem Wam wyjaśnienia, dlaczego Łucja poszła już do żłobka i dlaczego ja na trochę zniknęłam. Otóż... Jak wiecie Łucją do tej pory na zmiany zajmowały się babcie. Niestety w poprzedni weekend moja teściowa straciła wzrok. 7 lat temu miała operację na jedno oko (oderwana siatkówka) i niestety nie udało się tego oka uratować. Widziała więc tylko na jedno. I teraz naderwała się siatkówka w tym drugim oku. Lekarze mówili, że trzeba przygotować się na najgorsze, że i tego oka się nie uratuje i mama mojego męża nie będzie widziała. To było straszne co przeżywaliśmy, a szczególnie mój mąż i jego rodzeństwo. Na szczęście dzięki szybkiej interwencji mojego męża siostry udało się szybko znaleźć dobry szpital i umówić na natychmiastową operację. I udało się! Teściowa widzi! |
|
|
|
#4468 |
|
Rozeznanie
|
Katarzynko - super, że się wszystko pozytywnie zakończyło. Na pewno przeżywaliście bardzo ciężkie chwile. Trzymam kciuki za Łusię
i za Waszą rodzinę. Mam nadzieję, że aklimatyzacja w żłobku będzie dalej przebiegać bezproblemowo.
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu mam IDENTYCZNA sytuacje, z ta roznica, ze moja tesciowa widzi, ale niedlugo tez bedzie miala operacje. A mama rownez jest watlego zdrowia
ale na ta chwile obie daja rade, po troszku oczywiscie........
|
#4470 | ||||
|
Zakorzenienie
|
w imieniu Oli Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Nie kupiła i chyba zaczyna sobie ją powoli wybijać z głowy, najbardziej przeraża mnie koszt przesyłki... Śliczna to ona jest, ale ja mam jeszcze 20ml swojej, przy mężu i tak nie mogę jej używać, bo mówi, że śmierdzę trupem ciekawe, czy on jakiegoś trupa wąchał ![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla Łusi z okazji "przytycia" ![]() Mam nadzieję, że i mój małpiszon jakoś przywyknie do żłobka
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Z newsow - Blanka SIEDZI co napawa mnie wielka duma, bo wsyztskich nas kosztowalo to sporo pracy. Zdarza jej sie jeszcze niekontrolowane gibniecie w bok ale generalnie ladnie sie prostuje i sporo czasu potrafi spedzic w tej pozycji.
Tym , że leci na boki nie ma co się przejmować, każde dziecko leci/leciało. Na pewno szybko nauczy się podpierać i łapać równowagę.
. Wyspałam się, ale wszystko się poprzestawiało, ze spacerem i obiadem na czele
.
?

w imieniu rzęsistej 

Nie mialam sily pisac
więc jedziemy dziś do sklepu zabuszować
i za Waszą rodzinę. Mam nadzieję, że aklimatyzacja w żłobku będzie dalej przebiegać bezproblemowo.