|
|
#4471 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Dziękujemy bardzo
Cytat:
![]() Cytat:
. Cytat:
Cytat:
![]() Trzymajcie sie Dzięki za komplementy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czapka chroni mój mózg przed przegrzaniem to Zuzia bardzo zdolna dziewczynka jest Cytat:
trzymaj się, mam nadzieję, że poprawa szybko nastąpiCytat:
Aniu tzrymaj się kochana, niech Ci alergia bardzo nie dokucza |
|||||||||
|
|
|
#4472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no niestety my odpadamy. Byłam dziś z Michem u pediatry bo ma jakieś paskudne krosty. Dr kazała nam iść do dermatologa i nawet zapisała michała osobiście na jutro. Joasiah i Berbeo myję Michała w przegotowanej wodzie już niemal od początku. Czasem oddaję krochmal czasem oilatum lub emolium. Nie przeczytałam jeszcze wszystkiego bo trochę umieram, i nie mam siły wgapiać się w monitor. Mam nadzieję, ze jeszcze dziś do was zajrzę <cmok> |
|
|
|
|
#4473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fachowcy wiedzą lepiej ![]() Co do bezpieczenstwa to wg mnie jest ono na 1 miejscu niemniej podzielam twoje zdanie, ze my swoją jazdą mamy wpływ, ale na innych uczestników ruchu niestety już nie Zobaczymy...co dzien przyniesie...Ivy zdam relację po powrocie ![]() Cytat:
tylko nie wiem jaką ma ocenę za rok 2008, bo w testach widziałam dwie za 2006 ocena za bezp. 4 a 2007 już tylko 3 Cytat:
Mniam mniam to Pyśka lubi ![]() On jest obłędy Cytat:
za Łusięw złobku No i wielkie brawa za przytycie...rośnij maleńka!!!___________________ Co za skwar ![]() ![]() pufffffffffffffff pufffffffffffffff puffffffffffffffffffffffMy rano poszlismy na spacerek przyokazji wstąpiliśmy do mcare i Puchatek dostal dwa nowe kapelusiki ![]() Teraz śpi na balkonie pod parasolem... ![]() p.s. Taram tatam...Odebrałam już koszulkę dla tatusia
![]()
|
|
#4474 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fotki futbolowa super, w koncu za parę dni mistrzostwa Cytat:
Gutka przesyła buziaki dla Maxia Czekamy na fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zyczymy Łusi szybkiej aklimatyzacji w żłobku Dobrze, że powoli sie normuje sytuacja w domku Hej dziewczynki. Nareszcie mogę cos napisać, bo cięzko za Wami nadążyć. Agatka ma sie super, teraz słodko śpi i to jest najprzyjemniejsza część dnia. Mogę Was odwiedzic i spokojnie popisać .Tomek jest chory, od wczoraj temp podwyższona. dziś poszedł do lekarza i diagnoza infekcja wirusowa i zmęczenie spowodowane przepracowaniem . Może to go otrzeźwi i posłucha mnie w tych kwestiach. fakt, jak nie skończy tych robót to nie będzie na życie, ale bez niego nie będzie życia. Dziś jest w domu, wypoczywa, może jutro też się uda mi go zatrzymać .Teściowa chciała iść na zakupy i się wydało, że synuś chory, była z nami, prawie do gabinetu z nim weszła i na pytanie co mu jest ona odpowiedziała. Wrrrr
|
||||
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
P.S Pyśka zapodaje Puchatka w nowych kapeluszach...
p.s Fotki 3 bo ten drugi kapelo jest dwustronny
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
My już po zakupach... Uffffffffffff ![]() Trafiliśmy na miłego i co ważniejsze rzeczowego sprzedawce. Puchatek siedział chyba w kilkunastu fotelikach również w tych z kategorii wagowej 9-18kg. Najkorzystniej wypadł Romer King Plus...najszerszy, najlepiej dopasowujący sie zagówek, możliwość zmiany pozycji podczas jazdy... i nad tym się długo zastanawialiśmy... Kuba siedział też w Maxi-Cosi Tobi i niestety jest znacznie mniejszy niż reszta w tej kategori wagowej...nie byłam sama w tym przeczuciu Pan sprzedawca potwierdził że to jest jeden z najwęższych i mniejszych fotelików w tym przedziale ...Kiddy niestety w świecie dziecka nie prowadzą sprzedaży....ponoc sienie sprzedają Gdy zapatyłam o bezpieczeństwo Pan był bardzo zorientowany i dobrze wiedział jaką ocenę dostał jaki fotelik i też powiedział że z tym fotelikiem to wątpliwa sprawa i nie wiadomo czy nadal będzie miał homologację w tej kategorii wagowej, bo bez pasów dopuszczone są foteliki jedynie od 15-36kgRecaro Yung Sport też fajny (też ma 2 opcje półleżącą i siedzącą), ale przegrał z Britax Evolva ponieważ zagłówek ten przy główce w Britaxie jest lepiej rozwiązany ma boki ustawione pod kątem i jak dziecko śpi i główka mu się kiwa to dopasowuje siędo główki w Recaro są sztywne równoległe zagłówki do całej linii fotelika.Dodatkowo Britaxa trudno zle zamontować ma na pasach dodatkowy wskaźnik pokazujący czy pasy dziecka są prawidłowo zapięte i napięte jeśli tak wskaźnik się zamyka Dodatkowo jest regulacja szerokości boków w foteliku. I bajer po bokach na dole są wysuwane tacki na butelkę...Ot i wygrał ![]() Staliśmy ze 20 min. I zastanawialiśmy się nad Romer King Plus a Britax Evolva. Wygrał ten drugi właściwie chyba z czystej ekonomiki . Więc tadam tatam Kupiliśmy Okazało się że Britax jest w tej samej cenie co na allegro, a ja mam kartę stałego klienta i mamy 5% zniżki... Ot i po wizycie w świecie dziecka
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-06-03 o 20:36 |
|
|
|
#4477 |
|
Rozeznanie
|
Jaś jak model robi zawodowe miny i jak zawsze ślicznie ubrany!
takie trzy znalazłam bo nie mam czasu na szukanie rzesy 001.jpg rzesy 002.jpg rzesy 022.jpg ach bo znów zapomnę Joli w czapeczce wygladasz bosko!!!! uwielbiam jak dziewczyny maja takie mycki na głowie ay szczególnie mi wpadłaś w oko maleńka |
|
|
|
#4478 |
|
Rozeznanie
|
to znowu ja ![]() Joli, a masz za kopanie leżącego i dobijanie mnie biednego żuczka. Pokazuj swoje rzęsy to powiem, czy długie hihihhi.![]() Za arbuzem też przepadam, ale pamiętam z historii mojego baby-sitterstwa, że jakoś bobasy nie przepadały za nim. Moje dziecko też ma lekkie ADHD, bo żeby jedno ostre zdjęcie zrobić, muszę napstrykać ze 300 pod rząd. A o złapaniu fajnej miny mogę sobie pomarzyć. Jest szybka jak błyskawica.Izoluj męża, jeśli to choroba wirusowa. ![]() Teściowej jakoś nie zazdroszczę. ![]() Myshiu, kuruj się. Puchatek ma ekstra kapelusik. Graluluję Pysiu podjęcia decyzji co do fotelika. Wygląda na bardzo solidny. Berbeaa, no nie mogę powiększyć zdjęć! Ratunku! W związku z Jolinkowym arbuzem powspominałam sobie moją pierwszą pracę w Stanach. Opiekowałam się bliźniaczkami od ich 5 mies. życia do roku. Jedna z nich była chora na fenyloketonurię. Musiała mieć specjalną dietę (właściwie do końca życia), ubogą w fenyloalaninę, inaczej mogło by dojść nawet do uszkodzenia mózgu. Wszystko, co dostawała do jedzenia trzeba było selekcjonować i ważyć. Bardzo podobało mi się podejście jej mamy do tej choroby. Nie traktowała tego jak jakiś wielki dramat, po prostu trzeba było uważać na dietę i normalnie żyć. Nie wyróżniała też tej dziewczynki ze względu na chorobę. Kochane były te szkraby, tęsknię czasem za nimi. |
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooooooo Pyśka widzi Leosię
![]() ![]()
|
#4480 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba najechać na zdjęcie kliknąć prawy klawisz i nacisnąć otworzyć łącze
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7767613] Jem kolacje przed kompem i polowa juz jest na klawiaturze [/quote]Smacznego
|
#4482 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7767613]
Jem kolacje przed kompem i polowa juz jest na klawiaturze [/quote]Dlatego pewnie nie za bardzo nas zarzucasz opowieściami...klawiatura juz nie działa ![]() O, Pysiu, dzięki ! cmok cmok |
|
|
|
#4483 |
|
Rozeznanie
|
to ja moze powklejam wam zdjątka
na pisanie nie mam siły zuzka dala mi popalic dzisiaj cały dzien płakała i tylko na raczki i nic wiecej kupilam klapki ciekawo czy sie rozejda echh mam szeroka noge a po ciazy sie powiekszyly
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7767919]nie znalazl w lodowce kotletow
[/quote]Zastanawia mnie jak dużą macie lodówkę Cytat:
|
|
#4485 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7767919]Opowiesc
![]() Oczywiscie na temat madrosci mojego Tz, obralam ziemniaki, zrobilam salatke a kotlety w lodowce, mowie mu, ze ma sobie zrobic obiad, on, ze ok. Wracam z pracy, tz mowi, ze zostawil mi kotleta i ziemniaki, zagladam do lodowki, a tam na talerzu zamiast schabowego leza mielone, robie to pytam sie co to jest, no i okazalo sie, ze ten moj madrala nie znalazl w lodowce kotletow Wiec wzial z zamrazarki pierwsze lepsze i wlozyl do piekarnika, dopiero ja odkrylam, ze wyjal surowe kotlety, nie usmazone, upiekl je i zjadl I nie widzial, ze byly w bulce tartej nieusmazone, no normalnie szok, co za czlowiek ![]() [/quote]W nagrodę podzielę się swoją, siostrzaną historią. ![]() ![]() Któregoś pięknego wieczoru schodzę na dół, bo słyszę, że mój mąż coś się szura w kuchni. Zeszłam. On otwiera pudełko wyciągnięte z mikrofalówki. On: Jakieś dziwne te kluski. Ja: Jakie kluski? ![]() On: No te, co twoja mama zrobiła. Ja: Aaa, kartacze. On: Bo podgrzewałem je 5 minut i dalej dziwnie wygladają. Ja: Przecież one były surowe, zamrożone do gotowania ![]() On: A ile czasu trzeba je gotować? Ja: Godzinę! W wodzie! ![]() Kartacze: poszły do kosza.... |
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wujaszek...zmęczony z pracy wpada w domu nikogusieńko... Zagląda w garnku gulasz... podgrzewa... ![]() Smakuje... Myśli sobie oj Bożena(imię cioci) sięśpieszyła bo nic niedoprawione. Posolił, popieprzył... I zjadł,,, Wraca ciocia i pyta .. Kochanie gdzie jedzenie dla psa??? ![]() Wujek w misce Aco?Było w garnku? A dlaczego w garnku? Bo mądra Ciocia dostała od sąsiadki, której mąż jezdził do niemiec trochę karmy bo mąż przywiozł wielką puszkę ona otworzyła i bała się że ich pies na raz wszystkiego nie zje i się zepsuje... Ot zjadł wujaszek i sięnie zmarnowało. ![]() ![]() ![]() Dodam że wujaszek żyje do dzisiaj
|
|
#4487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to se wujaszek podjadł. Ciekawe, co na to rzeczony pies... Edit: zapomniałam ze śmiechu - Joasiah - Zuzia ma piękny uśmiech i jakie włosy!!! Rzęsy prosiłam od Olci, od Zuzi natomiast trochę włosów poproszę (u Berbeowej Weroniki nie mam szans). Edytowane przez Murmelius Czas edycji: 2008-06-03 o 22:14 Powód: dopisek o Zuzi |
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() :rot fl:dzieki dziewczyny.. okazuje sie, ze byly jeszcze miesnie ktore mnie nie bolaly (po dniu z terror-Hannah), teraz mnie bola od smiechu.. Murmelius (piekny nick ) a skad jestes, skoro wiesz co to kartacze?
|
#4489 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
tak tez myslalam poza polnocno-wschodnia Polska niektorzy wiedza co to jest, ale jeszcze nie spotkalam sie z kims, kto wiedzialby jak je sie robi Dobranoc dla Was
|
#4491 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4492 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maja dziękuje za miłe słowa i komentarze Cytat:
My mamy z melodyjką, dałam chyba 18 zł. za niego. Jeśli jeszcze nie kupiłaś to zwróć uwagę na wielkość, by jej dupka do środka nie wpadała. Cytat:
Motylku cieszę się, że Maksio troszkę lepiej sypia. Z niecierpliwością czekamy na zdjęcia małego. Przyjdzie pora i na Mama Cytat:
Jaś jest ślicznym chłopcem. Rzeczywiście włoski mu się rozsiały. O oczyskach chyba nie musze wspominać ![]() Cytat:
Cieszę się, że u Was sytuacja już unormowana, musieliście przejść piekło. Dobrze, że szczęśliwie się zakończyło. Łusia pewnie już niebawem zaaklimatyzuje się w żłobku i będzie znosić dzielnie rozłąkę z bliskimi. Gratuluję poprawy wagi ![]() Pochwal się jak wyszła ![]() Cytat:
Ciężkie życie z taką mamusią, chyba pępowina jeszcze nieodcięta.Kubuś jakie ma rumiane policzki. Uśmiech słodki. Kapelusze bardzo fajne. |
||||||||
|
|
|
#4493 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7767919]Opowiesc
![]() Oczywiscie na temat madrosci mojego Tz, obralam ziemniaki, zrobilam salatke a kotlety w lodowce, mowie mu, ze ma sobie zrobic obiad, on, ze ok. Wracam z pracy, tz mowi, ze zostawil mi kotleta i ziemniaki, zagladam do lodowki, a tam na talerzu zamiast schabowego leza mielone, robie to pytam sie co to jest, no i okazalo sie, ze ten moj madrala nie znalazl w lodowce kotletow Wiec wzial z zamrazarki pierwsze lepsze i wlozyl do piekarnika, dopiero ja odkrylam, ze wyjal surowe kotlety, nie usmazone, upiekl je i zjadl I nie widzial, ze byly w bulce tartej nieusmazone, no normalnie szok, co za czlowiek ![]() [/quote]Wesoło masz z tym swoim Tż. Pocieszny jest. Cytat:
Kurcze, ale Zuzi włos się rzucił, albo ja ślepa byłam Zdjęci w wanience super. Cytat:
Twój mąż też ma talent do gotowania Cytat:
Weronika też ma imponujące rzęsiska. Piękna dziewczynka. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4494 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Były na duze głowy ? Sama dla siebie bym chętnie kupiła Cytat:
takie trzy . Super trzy Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7767613] Jem kolacje przed kompem i polowa juz jest na klawiaturze [/quote]Cytat:
![]() Zuzia słodka Cytat:
. Wtedy nie był jeszcze moim mężem.Po swoim kawalerskim zasnął na psim posłaniu hiii, rano trochę połamany wstał.... Ale też pewnie by się nie zorientował. Jak zaglada do lodowki i tak pyta, kochanie co zjemy na kolację
|
|||||
|
|
|
#4495 |
|
Rozeznanie
|
dzięki Anusia za sugestię odnośnie otworka
![]() dziś zakupiłam kolejny krem dla małej Lirene tym razem bo Vischy się wylał dzięki mnie bo w życiu mąż się nie przyzna że przez niego! a krzyż pański z takimi...acha z bardzo złych wiadomości to zjechała po 1,5 @ i czuję się fatalnie! dobranoc |
|
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7769218]Ale opowiesci
![]() Ja na makaron mowie makaron, kluski to sa z ziemniakow ![]() Murmelius; masz profil na Nk, bo jakos mam niedosyt Waszych zdjec Mam, ale zdjęć niemnoga, jedno moje jeszcze z włosami Kartacze http://www.wrotapodlasia.pl/pl/regio...le/kartacz.htm jakby nie wiedziały, co to znaczy potarkować od razu wyjaśniam - zetrzeć na tarce.
|
|
|
|
#4497 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pociesznych macie tych Tż ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7769218]Sliiiczne bobasy, Kubus w kapelutku wymiata, Jasio jak zwykle boski, Zuzia smieszka pelna buzia, Maja sliczna wedrowniczka, Pucka rozkoszna ze sroga mina, a Weronisia przecudowna, mniaaaam Majunia ![]() Cytat:
Te kartacze podobnie się robi jak pyzy. Tylko z tego co wiem, to chyba masy pyzowej się nie sparza. One mają, taką po ugotowaniu, jakby postrzępioną strukturę?? Bo kluchy zwane pyzami tak mają
|
||
|
|
|
#4498 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7769395]Joli; mi tez zostala wieksza stopa po ciazy (jak wszystko zreszta
)Berbeaa; to dobranoc biedactwo Murmelius: To na co czekasz, dawaj namiary na PW a Kacostam znam, ale nie jadlam, ale musza byc mniamusne, bo ja to pozeracz wszystkich ziemniaczanych wersji ziemniaka jestem [/quote]Kartacze są . Ja pożeram zewnętrze ziemniaczane, mięsko oddaje chętnym.Leokadio, prześlę niebawem, teraz pełzne juz w stronę łóżka. Berbeaa |
|
|
|
#4499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to mogę sobie gadać, bo mój chłopiec jeszcze nie bardzo mobilny. Boję się co będzie jak ruszy...
|
|
|
|
|
#4500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ooooooo Co to ja dzis pierwsza
![]() To muszę pstryknąć fotkę... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edit: Anusia specjalnie dla Ciebie pstryknelam na szybko fotke...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

. WIdać to zwłaszcza na drugiej fotce
.
. Przełamałam się. I wiecie co? Fajnie było 

to Zuzia bardzo zdolna dziewczynka jest
trzymaj się, mam nadzieję, że poprawa szybko nastąpi
. Przyszedł mąż z pracy, coś mnie spytał, a ja do niego: "Zamknij się, sałatkę robię...". Bez komentarza... dzisiejsze moje zachowanie. Jest mi trochę smutno z tego powodu, że nie panuje nad sobą. 

za Łusięw złobku 

. Może to go otrzeźwi i posłucha mnie w tych kwestiach. fakt, jak nie skończy tych robót to nie będzie na życie, ale bez niego nie będzie życia. Dziś jest w domu, wypoczywa, może jutro też się uda mi go zatrzymać .![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za kopanie leżącego i dobijanie mnie biednego żuczka. Pokazuj swoje rzęsy to powiem, czy długie hihihhi.