Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-10-04, 09:09   #4201
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Karol juz buduje z Lego?
Marcel jeszcze ma duplo, ale moze wlasnie to dobry punkt, by zaczac budowac cos z Lego?

Jakie macie zestawy?
Też polecam zwykle lego. Filip bawi się nimi już bardzo długo. Na początku wiadomo jakieś proste rzeczy składał ale ostatnio coraz ciekawsze rzeczy najczęściej pojazdy.
Jest to jedyna zabawka która zajmie go na dłużej, gdy usypiam Dawida zawsze woła lego i przynajmniej w ciszy mogę uśpić 😊😗

Powiedzcie jak jest u Was z literkami? Znają już Wasze dzieci? Są zainteresowani poznawaniem?
Filip do nie dawna w ogóle nie był zainteresowany, próbowałam w zabawie, podczas czytania ale nie chciał poznawać. Jakiś czas temu nagle sam zaczął pytać o każdą literę i każe sobie pokazywać jak się co pisze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-04, 11:24   #4202
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
a masz juz pomysl co dla W.?
bo ja zupelnie nie wiem
Pewnie Lego Z serii creator, może domek, bo wiem, że chciał.
Chcę mu jeszcze kupić jakąs ładną parasolkę i pewnie książki.

A propos książek, znacie "Piaskowego wilka"? Jest cudowna! Szukam teraz czegoś podobnego.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Co to za LEGO ?
Akurat wtedy chodziło o jakiś helikopter.

Cytat:
Karol juz buduje z Lego?
Marcel jeszcze ma duplo, ale moze wlasnie to dobry punkt, by zaczac budowac cos z Lego?

Jakie macie zestawy?
Ulubiony jest ten: https://www.google.de/search?q=lego+...XiETxHtvd74BM:

W. ma juz chyba z 8 zestawów, bardzo fajne są te creator 3w1, chyba nimi bawi się najchętniej (ja też )

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
T
Powiedzcie jak jest u Was z literkami? Znają już Wasze dzieci? Są zainteresowani poznawaniem?
Zna większość, pyta jaka to literka, składać wyrazów nie umie, napisze niektóre cyferki i W i O Najpierw interesował się cyferkami, liczeniem, dodawaniem, odejmowaniem, literki dopiero od mniej więcej pół roku.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-04, 12:00   #4203
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A propos książek, znacie "Piaskowego wilka"? Jest cudowna! Szukam teraz czegoś podobnego.

Ulubiony jest ten: https://www.google.de/search?q=lego+...XiETxHtvd74BM:

W. ma juz chyba z 8 zestawów, bardzo fajne są te creator 3w1, chyba nimi bawi się najchętniej (ja też )
pewnie ze znamy i mamy ja uwielbiam , M. sie nudzi przy niej
Piaskowy Wilk ma kilka czesci

o rany, jakie te czesci sa malutkie i W. sklada juz taki statek sam?

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Szukam teraz czegoś podobnego.
podobnego, jezeli chodzi o ilosc tekstu, czy jakosc slowa pisanego, czy tematyke?

My mamy kilka w biblioteczce, ktore zachwycily mnie bardzo i ktore maja dosc duzo tekstu

Bogas z Zielonej Laki, Ingrida Vizbaraite (ta bajka jest tak cudownie napisana )
Szary domek, Katarzyna Szestak (o samotnosci, tesknocie, przyjazni )
Zielony wedrowiec, Liliana Bardijewska (wedrowka zielonego stworka przez swiat kolorow)
Gwiazdka z nieba, Bardijewska (ciepla opowiastka wigilijna)
Malutki lisek i wielki dzik, Berenika Kolomycka (to jest komiks, sa trzy czesci, cudowne! )

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Zerknelam jeszcze na moja liste w przechowalni z ksiazkami na pozniej :
Pax, Sara Pennypacker
Duszan przygody prawie prawdziwe, Antonina Todorović
Marcelinka rusza w kosmos, Janusz Leon Wiśniewski

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Tak , i bardzo lubi jak dostanie nowe to siadamy razem z instrukcją i mu podpowiadam a on składa a później się bawi tym zaraził się w przedszkolu od kolegów bo przynosili gazetki ma policję , statek , wóz strażacki, że dwa pojazdy z LEGO Ninjago
a jak przechowujecie pozniej te klocki, mieszacie zestawy czy z powrotem do pudelek, zeby sie nie pomieszaly?

kurcze, nie wiem, czy M. juz gotowy - on nie potrafi nawet zagrac w prosta gre dla 2-latka z zasadami gry klocki to on skalda wedlug wlasnej fantazji..
no chyba, ze sprobujemy z malym zestawem na poczatek, czy to cos w ogole dla niego

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
T
Filip do nie dawna w ogóle nie był zainteresowany, próbowałam w zabawie, podczas czytania ale nie chciał poznawać. Jakiś czas temu nagle sam zaczął pytać o każdą literę i każe sobie pokazywać jak się co pisze.
na razie zero zainteresowania
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-04, 12:12   #4204
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Ja ostatnio Anieli zamówiłam:

https://aros.pl/ksiazka/tupcio-chrupcio-ja-sie-nie-boje

https://aros.pl/ksiazka/zyrafa-i-mrowka - jesteśmy w trakcie czytania

https://aros.pl/ksiazka/gwiazdka-z-nieba - o której już wspomniała Moderna

https://aros.pl/ksiazka/basia-i-podroz - którąś z tych sama nie pamiętam

https://aros.pl/ksiazka/nowe-przygody-kubusia-puchatka - w trakcie czytania

chciałam kupić tą książeczkę ale wszędzie brak http://qlturka.pl/2016/09/21/wirusy-zapowiedz-ksiazki/

a macie może tą książkę? http://www.empik.com/marchewka-z-gro...5923,ksiazka-p zastanawiam się[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Moderna i jeszcze nad jedną się zastanawiam

http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...hu-naszej.html
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-04, 13:06   #4205
corka_rosy
Wtajemniczenie

Moderna, mamy wszystkie Piaskowego Wilka. Wojtek marzy o tym, żeby mieć wilka, a jego ulubiony kolor to piaskowy
Dzięki za propozycję, szukam właśnie czegos podobnego pod względem słownictwa, tematyki i ilości tekstu.

Nie mieszamy zestawów lego, pilnujemy, żeby każdy był w swoim pudełku. Jak są pomieszane, to ciężko mu się układa. Spróbuj z małym zestawem, ja na początku tak zrobiłam, a że super mu poszło, to dopupiłam duży zestaw od 7 lat. I też poszło

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-04, 13:13   #4206
Dragusia88
Zakorzenienie

hej, widzę że temat prezentów świątecznych. ja z racji ciąży i tego, że zostajemy na święta w Niemczech. kupiłam już dla wszystkich prezenty dawno i już czekają w Polsce. Dla Florka będzie lego city. My mieszamy zestawy bo Florek je non stop przebudowuje i co zobaczy w bajce to chce budować. Duplo już jakiś czas schowane, zresztą z duplo nie było tyle zabawy co teraz.
A dla innych dzieciaków to kupiłam Lego Duplo, zabawki Fisher Price, zestawy Play Doh, autka, puzzle.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-04, 13:48   #4207
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna, mamy wszystkie Piaskowego Wilka. Wojtek marzy o tym, żeby mieć wilka, a jego ulubiony kolor to piaskowy
Dzięki za propozycję, szukam właśnie czegos podobnego pod względem słownictwa, tematyki i ilości tekstu.
to najbardziej pasuje Marcelinka
http://aniajamroz.com/gallery/marcel...wnictwo-tadam/

poczytaj fragmenty, ona spotyka duszka,ktory tlumaczy jej wszechswiat - tak mi najbardziej do Wilka pasuje
Stary 2017-10-04, 15:31   #4208
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Też polecam zwykle lego. Filip bawi się nimi już bardzo długo. Na początku wiadomo jakieś proste rzeczy składał ale ostatnio coraz ciekawsze rzeczy najczęściej pojazdy.
Jest to jedyna zabawka która zajmie go na dłużej, gdy usypiam Dawida zawsze woła lego i przynajmniej w ciszy mogę uśpić 😊😗

U nas od niedawna literki na topie. Zna na razie z 10, zaczyna głoskowac, ale w sylaby mu cięzko łączyć. "las" przeczyta, ale "laska" juz nie.

A lego u nas hit od przeszło 2 lat, składa zestawy dla 6 latków, a na poczatek polecam lego classic w zółtym pudle. My musimy pudło dokupic, bo juz nam sie w nim nie mieszcza;p

A na prezenty dla dzieci polecam alliexpress- duzo taniej i zamamwiac trzebaby juz.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-04, 17:20   #4209
klementyna1
Zakorzenienie

IMG_20171004_171659.jpg

Stary 2017-10-04, 17:21   #4210
klementyna1
Zakorzenienie

Pakerek i jego balagan

Stary 2017-10-05, 08:28   #4211
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie ze znamy i mamy ja uwielbiam , M. sie nudzi przy niej
Piaskowy Wilk ma kilka czesci

o rany, jakie te czesci sa malutkie i W. sklada juz taki statek sam?

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

podobnego, jezeli chodzi o ilosc tekstu, czy jakosc slowa pisanego, czy tematyke?

My mamy kilka w biblioteczce, ktore zachwycily mnie bardzo i ktore maja dosc duzo tekstu

Bogas z Zielonej Laki, Ingrida Vizbaraite (ta bajka jest tak cudownie napisana )
Szary domek, Katarzyna Szestak (o samotnosci, tesknocie, przyjazni )
Zielony wedrowiec, Liliana Bardijewska (wedrowka zielonego stworka przez swiat kolorow)
Gwiazdka z nieba, Bardijewska (ciepla opowiastka wigilijna)
Malutki lisek i wielki dzik, Berenika Kolomycka (to jest komiks, sa trzy czesci, cudowne! )

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Zerknelam jeszcze na moja liste w przechowalni z ksiazkami na pozniej :
Pax, Sara Pennypacker
Duszan przygody prawie prawdziwe, Antonina Todorović
Marcelinka rusza w kosmos, Janusz Leon Wiśniewski

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

a jak przechowujecie pozniej te klocki, mieszacie zestawy czy z powrotem do pudelek, zeby sie nie pomieszaly?

kurcze, nie wiem, czy M. juz gotowy - on nie potrafi nawet zagrac w prosta gre dla 2-latka z zasadami gry klocki to on skalda wedlug wlasnej fantazji..
no chyba, ze sprobujemy z malym zestawem na poczatek, czy to cos w ogole dla niego

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

na razie zero zainteresowania
Ty na to ma złożone zestawy i mimi sie bawi jedynie ludzikom zmienia kaski czy bluzki a tak to nie rozkłada złożonych klocków a zapasowe są w jednym pudełeczku. Po zabawie odstawia na półkę albo często bawi się na górnym łóżku i tam zostają po zabawie ale to do stycznia bo później Wojtek na dolne łóżko pójdzie a on na górne to zostanie już tylko podłoga do zabawy

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

A może mi polecicie jakiś prezent dla Julki 8 lat no prawie 9 nie mam pomysłu , coś czym się zajmie sama , niekoniecznie typowa zabawka , może coś rozwijającego ? A może i fajna zabawka ?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

A może mi polecicie jakiś prezent dla Julki 8 lat no prawie 9 nie mam pomysłu , coś czym się zajmie sama , niekoniecznie typowa zabawka , może coś rozwijającego ? A może i fajna zabawka ?

K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-05, 13:38   #4212
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
panika i jak tam, juz w domu?

(moja lekarka jest większą panikarą niż ja... zaczyna mnie to dobijać. Olka ma 2,5 roku i 3 razy była już w szpitalu z niczym teraz fest mnie nastraszyli a przy wyjściu lekarka wzięła mnie na stronę i zasugerowała zmianę lekarza rodzinnego ).

Cytat:
ale moze wlasnie to dobry punkt, by zaczac budowac cos z Lego?

Cytat:
Jakie macie zestawy?
bohaterskie

Cytat:
siadamy razem z instrukcją i mu podpowiadam a on składa
my jesteśmy wyganiani. wołani jedynie do rozklejania zbyt sklejonych klocków
Michał nie potafi się jeszcze bawić lego spontanicznie. składa i stoi więc 3w1 są genialne, bo pokazują mu, że jest wiele możliwości.

Cytat:
zna.
ale to takie... hm.. no jara się, ale jak dla mnie to dobra pamięć wzrokowa i łatwość odtwarzania. głębszego zainteresowania nie widzę.
Olka się uczy przy okazji.
na badaniu okulistycznym babeczka pokazuje jej kółko na tablicy a ona: "O jak Ola".

Klementyna, nasze chłopaki by się dogadały...

Piszcie, piszcie co kupujecie dzieciorom, bo mam maraton przedszkolno-urodzinowy i pustkę we łbie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0326.jpg (74,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0327.jpg (115,8 KB, 34 załadowań)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-05, 14:21   #4213
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Moderna i jeszcze nad jedną się zastanawiam

http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...hu-naszej.html
mam ksiazeczke tego autora o uczuciach - bardzo fajna

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Pakerek i jego balagan
jest szczescie a kto sprzata?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

(moja lekarka jest większą panikarą niż ja... zaczyna mnie to dobijać. Olka ma 2,5 roku i 3 razy była już w szpitalu z niczym teraz fest mnie nastraszyli a przy wyjściu lekarka wzięła mnie na stronę i zasugerowała zmianę lekarza rodzinnego ).

bohaterskie

Piszcie, piszcie co kupujecie dzieciorom, bo mam maraton przedszkolno-urodzinowy i pustkę we łbie
a ty jak to czujesz? za bardzo panikuje?

tzn. jakie bohaterskie? bo to chyba cos czuje dla mojego M.
Stary 2017-10-05, 14:33   #4214
Moderna
Zakorzenienie

przekonalyscie mnie do lego

taki robot mi sie podoba (zdj.1)

a z prezentow to my teraz dzien w dzien bawimy sie taka drewniana ukladanka zrecznosciowa, gdzie uklada sie zwierzatko na zwierzatko - M. bardzo lubi (zdj. 2)

a jak myslicie taki maly zestaw lego na urodziny czterolatka bedzie ok? (zdj. 3)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 61vtuJA7U9L.jpg (75,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maxresdefault.jpg (74,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 517v1AaH+SL._SY450_.jpg (52,6 KB, 21 załadowań)
Stary 2017-10-05, 14:36   #4215
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

a ty jak to czujesz? za bardzo panikuje?
3 razy byłam w szpitalu z infekcją. pierwszy raz - OK, maluszek, wykryli wirusa. za drugim razem to była kwestia zmiany antybiotyku, a teraz totalny początek infekcji.
w szpitalu nas zatrzymali, bo leukocyty leciały. nikt tego normalnie nie kontroluje a przy antybiotykoterapii to dość częste. a tu całość badań pod kątem białaczki ale takie są standardy i bez odbicia leukocytów nie mogli nas wypuścić (odstawienie antybiotyku = normalne wyniki krwi).

Cytat:
tzn. jakie bohaterskie? bo to chyba cos czuje dla mojego M.
głównie Batman, Supermen, Spiderman, Ninjago. pojazdami też nie wzgardzi

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:

a jak myslicie taki maly zestaw lego na urodziny czterolatka bedzie ok?
od tych zestawików zaczynaliśmy przygodę z lego

lego na każdą okazję dobre

Stary 2017-10-05, 14:40   #4216
Moderna
Zakorzenienie

a te lego juniors macie moze?
bo one sa wlasnie od wieku 4 latka - wielkosc jest taka sama jak te inne lego , np. creators?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 813Yh-k+7uL._SL1500_.jpg (147,1 KB, 24 załadowań)
Stary 2017-10-05, 14:50   #4217
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
a z prezentow to my teraz dzien w dzien bawimy sie taka drewniana ukladanka zrecznosciowa, gdzie uklada sie zwierzatko na zwierzatko - M. bardzo lubi (zdj. 2)

a jak myslicie taki maly zestaw lego na urodziny czterolatka bedzie ok? (zdj. 3)
ooo fajne to drewniane, jak to się nazywa konkretnie albo najlepiej linka poproszę

a propo prezentów to ten zestaw fajny mamy, bo jest ciuchcia hehe, też szukam od dzisiaj na ur prezentu dla 5 letnich bliźniaków bo dostaliśmy zaproszenie. pewnie będzie lego jakiś mały zestaw bo już się zorientowałam, że niemcy robią bardzo skromne prezenty

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-05, 15:06   #4218
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
3 razy byłam w szpitalu z infekcją. pierwszy raz - OK, maluszek, wykryli wirusa. za drugim razem to była kwestia zmiany antybiotyku, a teraz totalny początek infekcji.
w szpitalu nas zatrzymali, bo leukocyty leciały. nikt tego normalnie nie kontroluje a przy antybiotykoterapii to dość częste. a tu całość badań pod kątem białaczki ale takie są standardy i bez odbicia leukocytów nie mogli nas wypuścić (odstawienie antybiotyku = normalne wyniki krwi).

głównie Batman, Supermen, Spiderman, Ninjago. pojazdami też nie wzgardzi

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

od tych zestawików zaczynaliśmy przygodę z lego

lego na każdą okazję dobre
czyli bardzo ostrozna jest, moze ma jakies zle doswiadczenie?

chyba by mnie takie badania szpitalne pod katem bialaczki mocno po psychice pojechaly

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ooo fajne to drewniane, jak to się nazywa konkretnie albo najlepiej linka poproszę

a propo prezentów to ten zestaw fajny mamy, bo jest ciuchcia hehe, też szukam od dzisiaj na ur prezentu dla 5 letnich bliźniaków bo dostaliśmy zaproszenie. pewnie będzie lego jakiś mały zestaw bo już się zorientowałam, że niemcy robią bardzo skromne prezenty
te drewniane to Haba Tier auf Tier
https://www.amazon.de/HABA-4478-Tier...+tier+auf+tier
ale na pewno sa tansze zamienniki

hehe.. Niemcy daja skromne prezenty - ja bede starala sie zamknac w 10€ (max. 15€)
Stary 2017-10-05, 17:43   #4219
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a te lego juniors macie moze?
bo one sa wlasnie od wieku 4 latka - wielkosc jest taka sama jak te inne lego , np. creators?
mamy.
ta sama.

Cytat:
czyli bardzo ostrozna jest, moze ma jakies zle doswiadczenie?
no może. ale nie każdy katar grozi śmiercią....

Cytat:
chyba by mnie takie badania szpitalne pod katem bialaczki mocno po psychice pojechaly
no wyobraź sobie, że mi też

Cytat:
hehe.. Niemcy daja skromne prezenty - ja bede starala sie zamknac w 10€ (max. 15€)

Stary 2017-10-05, 18:39   #4220
Villga
Zadomowienie

Hej! 😊
Cieszę się, że Wasze ciąże przebiegają spokojnie i macie dobre wyniki.

Ja sobie muszę zbadać tarczyce bo może to ona jest winna moim ostatnim zaburzeniom cyklu.

Piszcie, piszcie pomysly na prezenty. Będę podpatrywac.

Panika, chybabym zawału dostała....

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-05, 21:43   #4221
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hejo

Moj K uwielbia lego. Nie sprzedaję Duplo ze wzgledu na Z. - moja 3 latka jeszcze sie tym bawi a Kuba ma osobno swoje klocki. Zazwyczaj wyciągam im obojgu rozne klocki.

Ma pojazdy policji, wóz strażacki. Wszystkie z Lego Juniors od 4 lat.
Moderna, bardzo Ci polecam i mysle, ze to ten czas Ja akurat wybrałam mu klocki od 4 i 5 lat. Te ninjago fajne. K zbiera na jakiś nowy zestaw - 'rozbiórka drogowa'.

-----
U mnie gorszy czas bo mama miała wypadek samochodowy i jest od wczoraj w szpitalu miała operacje dziś, bo jej się kość ukruszyła. Ma tez złamane zebra i obojczyk. Czeka ją dluga rehabilitacja chyba nigdy nie bedzie już taka sprawna Mam wizje, ze juz nigdy nie bedzie nosić dzieci i się z nimi bawić jak kiedyś Nerwowa atmosfera i się z TZ kłoce.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-06, 13:26   #4222
jolanT
Zadomowienie

Moderna- u nas juz od dłuższego czasu Ewa gra w Lotti Karotti i Memory.. teraz chyba kupimy Nagelmosaik dla Olafa a dla Ewy zamek Elzy..
moze tip toi? Choć Ewa jeszcze nieszczególnie zainteresowana..
ja tez nie chce szaleć z prezentami.. max 20€ na każdego.. tylko ja sie tego trzymam a tz zawsze cos więcej wymyśla

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Demeter- przykro
Dużo zdrowia!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-06, 14:14   #4223
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
no może. ale nie każdy katar grozi śmiercią....

no wyobraź sobie, że mi też
ehhh

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Ja sobie muszę zbadać tarczyce bo może to ona jest winna moim ostatnim zaburzeniom cyklu.
a dlugo masz juz zaburzony?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hejo

Moj K uwielbia lego. Nie sprzedaję Duplo ze wzgledu na Z. - moja 3 latka jeszcze sie tym bawi a Kuba ma osobno swoje klocki. Zazwyczaj wyciągam im obojgu rozne klocki.

Moderna, bardzo Ci polecam i mysle, ze to ten czas Ja akurat wybrałam mu klocki od 4 i 5 lat. Te ninjago fajne. K zbiera na jakiś nowy zestaw - 'rozbiórka drogowa'.

-----
U mnie gorszy czas bo mama miała wypadek samochodowy i jest od wczoraj w szpitalu miała operacje dziś, bo jej się kość ukruszyła. Ma tez złamane zebra i obojczyk. Czeka ją dluga rehabilitacja chyba nigdy nie bedzie już taka sprawna Mam wizje, ze juz nigdy nie bedzie nosić dzieci i się z nimi bawić jak kiedyś Nerwowa atmosfera i się z TZ kłoce.
Marcel teraz z duplo buduje miasto duze, i codziennie to rozbudowuje - wlasnie duplo fajne jest, bo zbudowane budynki sa duze i fajne do zabawy

Widze, ze juz wiekszosc zaczela przygode z lego

rany, az sie boje, gdzie to pozniej skladowac

duzo zdrowia dla mamy
Stary 2017-10-06, 14:32   #4224
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Moderna- u nas juz od dłuższego czasu Ewa gra w Lotti Karotti i Memory.. teraz chyba kupimy Nagelmosaik dla Olafa a dla Ewy zamek Elzy..
moze tip toi? Choć Ewa jeszcze nieszczególnie zainteresowana..
ja tez nie chce szaleć z prezentami.. max 20€ na każdego.. tylko ja sie tego trzymam a tz zawsze cos więcej wymyśla
musze sprawdzic te Lotti czy to cos dla nas

z prezentow dla 3-latki moge podpowiedziec ksiazke Rok w krainie czarow i takie domki z myszkami Sylvanian Families (bardzo sie te prezenty naszej Emilce z sasiedztwa podobaly, od nas dostala ksiazke, bo mi najlatwiej jakos wybierac ladne ksiazki)

dla swojego dziecka to bedzie mi sie ciezko zamknac w takiej kwocie zwlaszcza ze na urodziny planuje zakup rowera dla niego,

w przyszlym tygodniu idziemy na urodziny kolegi M. z przedszkola - i szukam wlasnie drobnego prezentu, do ok 10€ - to Lego, co podpowiadalyscie bedzie idealne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rok-w-krainie-czarow_do-netu-2.jpg (237,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Sylvanian_Families_Tree_House2__29404.1417661735.600.600.jpg (64,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sylvanian_families_-_brick_oven_bakery.jpg (50,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2017-10-08, 10:30   #4225
Malpka
Zakorzenienie

Wojtuś ma 2 latka smacznego

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hejo

-----
Ojeju dużo zdrówka dla mamy

Stary 2017-10-08, 12:34   #4226
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtuś ma 2 latka smacznego
sto lat Wojtus!

tort sliczny, sama pieklas?
Stary 2017-10-08, 12:42   #4227
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
sto lat Wojtus!

tort sliczny, sama pieklas?
Dzięki , tak sama

Stary 2017-10-08, 12:45   #4228
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki , tak sama
naprawde ladny Ci wyszedl, jak z cukierni

a jak tam Twoje lozysko? przesunelo sie?
u mnie na ostatnim badaniu tez wyszlo na przedniej scianie, ale lekarz mowil, ze to sie jeszcze moze zmienic, jak macica zacznie rosnac to moze sie wtedy przesunie na tylna sciane - ehh zobaczymy - a w ogole lozysko na przedniej scianie to w czym przeszkadza? Jest jakies zagrozenie dla dziecka?
Stary 2017-10-08, 12:59   #4229
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
naprawde ladny Ci wyszedl, jak z cukierni

a jak tam Twoje lozysko? przesunelo sie?
u mnie na ostatnim badaniu tez wyszlo na przedniej scianie, ale lekarz mowil, ze to sie jeszcze moze zmienic, jak macica zacznie rosnac to moze sie wtedy przesunie na tylna sciane - ehh zobaczymy - a w ogole lozysko na przedniej scianie to w czym przeszkadza? Jest jakies zagrozenie dla dziecka?
Tak , poszło w górę i na tylną sciane lekarka odetchnęła z ulgą
Ogólnie dziecku nie zagraża ale jak się jest po CC to może być niebezpieczne bo może się blizną od środka rozejść

Stary 2017-10-08, 20:02   #4230
klementyna1
Zakorzenienie

moderna ze sprzataniem to jak pogoda;p Czasem sam, samiusienki, czasem potrzebuje wsparcia, a czasem jak jest w przedszkolu to ja ogarniam, bo chcę odkurzyc, a potem mi sie dostaje, że mu popsułam: miasto, stacje, czy farme;p;p

U nas z gier to Memory od roku katujemy rożnej maści, warcaby-ale nie ogarnia jeszcze do konca i chinczyka, ale kazdy ma po 1 pionku;p

Małpka respekt za kulinarn0- cukiernicze zdolności!!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości