|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10
Cytat:
Jest to jedyna zabawka która zajmie go na dłużej, gdy usypiam Dawida zawsze woła lego i przynajmniej w ciszy mogę uśpić 😊😗 Powiedzcie jak jest u Was z literkami? Znają już Wasze dzieci? Są zainteresowani poznawaniem? Filip do nie dawna w ogóle nie był zainteresowany, próbowałam w zabawie, podczas czytania ale nie chciał poznawać. Jakiś czas temu nagle sam zaczął pytać o każdą literę i każe sobie pokazywać jak się co pisze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4202 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie Lego
Z serii creator, może domek, bo wiem, że chciał.Chcę mu jeszcze kupić jakąs ładną parasolkę i pewnie książki. A propos książek, znacie "Piaskowego wilka"? Jest cudowna! Szukam teraz czegoś podobnego. Akurat wtedy chodziło o jakiś helikopter. Cytat:
W. ma juz chyba z 8 zestawów, bardzo fajne są te creator 3w1, chyba nimi bawi się najchętniej (ja też )Cytat:
Najpierw interesował się cyferkami, liczeniem, dodawaniem, odejmowaniem, literki dopiero od mniej więcej pół roku.
|
|
|
#4203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam ![]() Piaskowy Wilk ma kilka czesci o rany, jakie te czesci sa malutkie i W. sklada juz taki statek sam?---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- podobnego, jezeli chodzi o ilosc tekstu, czy jakosc slowa pisanego, czy tematyke? My mamy kilka w biblioteczce, ktore zachwycily mnie bardzo i ktore maja dosc duzo tekstu Bogas z Zielonej Laki, Ingrida Vizbaraite (ta bajka jest tak cudownie napisana Szary domek, Katarzyna Szestak (o samotnosci, tesknocie, przyjazni Zielony wedrowiec, Liliana Bardijewska (wedrowka zielonego stworka przez swiat kolorow) Gwiazdka z nieba, Bardijewska (ciepla opowiastka wigilijna) Malutki lisek i wielki dzik, Berenika Kolomycka (to jest komiks, sa trzy czesci, cudowne! ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Zerknelam jeszcze na moja liste w przechowalni z ksiazkami na pozniej : Pax, Sara Pennypacker Duszan przygody prawie prawdziwe, Antonina Todorović Marcelinka rusza w kosmos, Janusz Leon Wiśniewski ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
kurcze, nie wiem, czy M. juz gotowy - on nie potrafi nawet zagrac w prosta gre dla 2-latka z zasadami gry klocki to on skalda wedlug wlasnej fantazji..no chyba, ze sprobujemy z malym zestawem na poczatek, czy to cos w ogole dla niego ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio Anieli zamówiłam:
https://aros.pl/ksiazka/tupcio-chrupcio-ja-sie-nie-boje https://aros.pl/ksiazka/zyrafa-i-mrowka - jesteśmy w trakcie czytania https://aros.pl/ksiazka/gwiazdka-z-nieba - o której już wspomniała Moderna https://aros.pl/ksiazka/basia-i-podroz - którąś z tych sama nie pamiętam https://aros.pl/ksiazka/nowe-przygody-kubusia-puchatka - w trakcie czytania chciałam kupić tą książeczkę ale wszędzie brak http://qlturka.pl/2016/09/21/wirusy-zapowiedz-ksiazki/ a macie może tą książkę? http://www.empik.com/marchewka-z-gro...5923,ksiazka-p zastanawiam się[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Moderna i jeszcze nad jedną się zastanawiam http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...hu-naszej.html |
|
|
|
|
#4205 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna, mamy wszystkie Piaskowego Wilka. Wojtek marzy o tym, żeby mieć wilka, a jego ulubiony kolor to piaskowy
![]() Dzięki za propozycję, szukam właśnie czegos podobnego pod względem słownictwa, tematyki i ilości tekstu. Nie mieszamy zestawów lego, pilnujemy, żeby każdy był w swoim pudełku. Jak są pomieszane, to ciężko mu się układa. Spróbuj z małym zestawem, ja na początku tak zrobiłam, a że super mu poszło, to dopupiłam duży zestaw od 7 lat. I też poszło
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
hej, widzę że temat prezentów świątecznych. ja z racji ciąży i tego, że zostajemy na święta w Niemczech. kupiłam już dla wszystkich prezenty dawno i już czekają w Polsce. Dla Florka będzie lego city. My mieszamy zestawy bo Florek je non stop przebudowuje i co zobaczy w bajce to chce budować. Duplo już jakiś czas schowane, zresztą z duplo nie było tyle zabawy co teraz.
A dla innych dzieciaków to kupiłam Lego Duplo, zabawki Fisher Price, zestawy Play Doh, autka, puzzle.
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://aniajamroz.com/gallery/marcel...wnictwo-tadam/ poczytaj fragmenty, ona spotyka duszka,ktory tlumaczy jej wszechswiat - tak mi najbardziej do Wilka pasuje
|
|
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lego u nas hit od przeszło 2 lat, składa zestawy dla 6 latków, a na poczatek polecam lego classic w zółtym pudle. My musimy pudło dokupic, bo juz nam sie w nim nie mieszcza;p A na prezenty dla dzieci polecam alliexpress- duzo taniej i zamamwiac trzebaby juz. |
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
IMG_20171004_171659.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Pakerek i jego balagan
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to nie rozkłada złożonych klocków a zapasowe są w jednym pudełeczku. Po zabawie odstawia na półkę albo często bawi się na górnym łóżku i tam zostają po zabawie ale to do stycznia bo później Wojtek na dolne łóżko pójdzie a on na górne to zostanie już tylko podłoga do zabawy ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- A może mi polecicie jakiś prezent dla Julki 8 lat no prawie 9 nie mam pomysłu , coś czym się zajmie sama , niekoniecznie typowa zabawka , może coś rozwijającego ? A może i fajna zabawka ? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- A może mi polecicie jakiś prezent dla Julki 8 lat no prawie 9 nie mam pomysłu , coś czym się zajmie sama , niekoniecznie typowa zabawka , może coś rozwijającego ? A może i fajna zabawka ? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
(moja lekarka jest większą panikarą niż ja... zaczyna mnie to dobijać. Olka ma 2,5 roku i 3 razy była już w szpitalu z niczym teraz fest mnie nastraszyli a przy wyjściu lekarka wzięła mnie na stronę i zasugerowała zmianę lekarza rodzinnego ).bohaterskie ![]() my jesteśmy wyganiani. wołani jedynie do rozklejania zbyt sklejonych klocków ![]() Michał nie potafi się jeszcze bawić lego spontanicznie. składa i stoi więc 3w1 są genialne, bo pokazują mu, że jest wiele możliwości. Cytat:
ale to takie... hm.. no jara się, ale jak dla mnie to dobra pamięć wzrokowa i łatwość odtwarzania. głębszego zainteresowania nie widzę. Olka się uczy przy okazji. na badaniu okulistycznym babeczka pokazuje jej kółko na tablicy a ona: "O jak Ola". Klementyna, nasze chłopaki by się dogadały... Piszcie, piszcie co kupujecie dzieciorom, bo mam maraton przedszkolno-urodzinowy i pustkę we łbie
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- jest szczescie a kto sprzata? ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() tzn. jakie bohaterskie? bo to chyba cos czuje dla mojego M.
|
||
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
przekonalyscie mnie do lego
![]() taki robot mi sie podoba (zdj.1)a z prezentow to my teraz dzien w dzien bawimy sie taka drewniana ukladanka zrecznosciowa, gdzie uklada sie zwierzatko na zwierzatko - M. bardzo lubi a jak myslicie taki maly zestaw lego na urodziny czterolatka bedzie ok? (zdj. 3) |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
3 razy byłam w szpitalu z infekcją. pierwszy raz - OK, maluszek, wykryli wirusa. za drugim razem to była kwestia zmiany antybiotyku, a teraz totalny początek infekcji.
w szpitalu nas zatrzymali, bo leukocyty leciały. nikt tego normalnie nie kontroluje a przy antybiotykoterapii to dość częste. a tu całość badań pod kątem białaczki ale takie są standardy i bez odbicia leukocytów nie mogli nas wypuścić (odstawienie antybiotyku = normalne wyniki krwi).głównie Batman, Supermen, Spiderman, Ninjago. pojazdami też nie wzgardzi ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
lego na każdą okazję dobre
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
a te lego juniors macie moze?
bo one sa wlasnie od wieku 4 latka - wielkosc jest taka sama jak te inne lego , np. creators? |
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a propo prezentów to ten zestaw fajny
|
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba by mnie takie badania szpitalne pod katem bialaczki mocno po psychice pojechaly ![]() Cytat:
https://www.amazon.de/HABA-4478-Tier...+tier+auf+tier ale na pewno sa tansze zamienniki hehe.. Niemcy daja skromne prezenty - ja bede starala sie zamknac w 10€ (max. 15€)
|
||
|
|
|
|
#4219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta sama. no może. ale nie każdy katar grozi śmiercią.... Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
Hej! 😊
Cieszę się, że Wasze ciąże przebiegają spokojnie i macie dobre wyniki. Ja sobie muszę zbadać tarczyce bo może to ona jest winna moim ostatnim zaburzeniom cyklu. Piszcie, piszcie pomysly na prezenty. Będę podpatrywac. ![]() Panika, chybabym zawału dostała.... Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4221 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Moj K uwielbia lego. Nie sprzedaję Duplo ze wzgledu na Z. - moja 3 latka jeszcze sie tym bawi a Kuba ma osobno swoje klocki. Zazwyczaj wyciągam im obojgu rozne klocki. Ma pojazdy policji, wóz strażacki. Wszystkie z Lego Juniors od 4 lat. Moderna, bardzo Ci polecam i mysle, ze to ten czas ----- U mnie gorszy czas bo mama miała wypadek samochodowy i jest od wczoraj w szpitalu miała operacje dziś, bo jej się kość ukruszyła. Ma tez złamane zebra i obojczyk. Czeka ją dluga rehabilitacja chyba nigdy nie bedzie już taka sprawna Mam wizje, ze juz nigdy nie bedzie nosić dzieci i się z nimi bawić jak kiedyś Nerwowa atmosfera i się z TZ kłoce. |
|
|
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
Moderna- u nas juz od dłuższego czasu Ewa gra w Lotti Karotti i Memory.. teraz chyba kupimy Nagelmosaik dla Olafa a dla Ewy zamek Elzy..
moze tip toi? Choć Ewa jeszcze nieszczególnie zainteresowana.. ja tez nie chce szaleć z prezentami.. max 20€ na każdego.. tylko ja sie tego trzymam a tz zawsze cos więcej wymyśla Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Demeter- przykro Dużo zdrowia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Widze, ze juz wiekszosc zaczela przygode z lego ![]() rany, az sie boje, gdzie to pozniej skladowac ![]() duzo zdrowia dla mamy |
|||
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z prezentow dla 3-latki moge podpowiedziec ksiazke Rok w krainie czarow i takie domki z myszkami Sylvanian Families (bardzo sie te prezenty naszej Emilce z sasiedztwa podobaly, od nas dostala ksiazke, bo mi najlatwiej jakos wybierac ladne ksiazki) dla swojego dziecka to bedzie mi sie ciezko zamknac w takiej kwocie zwlaszcza ze na urodziny planuje zakup rowera dla niego, ![]() w przyszlym tygodniu idziemy na urodziny kolegi M. z przedszkola - i szukam wlasnie drobnego prezentu, do ok 10⏠- to Lego, co podpowiadalyscie bedzie idealne |
|
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Wojtuś ma 2 latka
smacznego ![]() ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki , tak sama
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
naprawde ladny Ci wyszedl, jak z cukierni
![]() a jak tam Twoje lozysko? przesunelo sie? u mnie na ostatnim badaniu tez wyszlo na przedniej scianie, ale lekarz mowil, ze to sie jeszcze moze zmienic, jak macica zacznie rosnac to moze sie wtedy przesunie na tylna sciane - ehh zobaczymy - a w ogole lozysko na przedniej scianie to w czym przeszkadza? Jest jakies zagrozenie dla dziecka? |
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarka odetchnęła z ulgą Ogólnie dziecku nie zagraża ale jak się jest po CC to może być niebezpieczne bo może się blizną od środka rozejść Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
moderna ze sprzataniem to jak pogoda;p Czasem sam, samiusienki, czasem potrzebuje wsparcia, a czasem jak jest w przedszkolu to ja ogarniam, bo chcę odkurzyc, a potem mi sie dostaje, że mu popsułam: miasto, stacje, czy farme;p;p
U nas z gier to Memory od roku katujemy rożnej maści, warcaby-ale nie ogarnia jeszcze do konca i chinczyka, ale kazdy ma po 1 pionku;p Małpka respekt za kulinarn0- cukiernicze zdolności!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Z serii creator, może domek, bo wiem, że chciał.
)
ja uwielbiam 
i W. sklada juz taki statek sam?

8 lat no prawie 9
05.07.2008 

teraz fest mnie nastraszyli a przy wyjściu lekarka wzięła mnie na stronę i zasugerowała zmianę lekarza rodzinnego 
ale takie są standardy i bez odbicia leukocytów nie mogli nas wypuścić (odstawienie antybiotyku = normalne wyniki krwi).