![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka ❤ - cz. 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przetrzymać kryzys i przystawiac ❤ ---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:22 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Cytat:
Lekko zoltawe może być i gęste |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
Raczkowanie
|
Kochana a na kiefy masz termin z OM? Ja na 7.10 a z usg 1 trym. mam na 30.09 i ostatnie usg na 9.10.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
Z om 6.10, a z usg z 1 trym. 04.10, ale lekarz ani szpital tego terminu nie brali pod uwagę. Wiesz już kiedy będą wywoływać Ci poród jakby coś? U mnie dopiero za tydzien w pon
![]() Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2017-10-10 o 06:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
Wtajemniczenie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7783926 6]Moja ulewała tylko pierwszego dnia. Teraz nawet nie chce się odbić.
migifigi Tobie założyli szwy rozpuszczalne? Jeśli tak to teoretycznie kiedy mają się rozpuścić? Bo mi żadnej informacji na ten temat nie dali. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja mam ponoć częściowo rozpuszczalne a częściowo nie. Nie wiem czemu tak. Wczoraj byłam na zdjęciu szwów tych jednych ale się okazało, że za wcześnie mimo tego co w szpitalu mówili i muszę jechać w czwartek drugi raz... Moja cały czas ulewa, można ją nosić nawet 2h a i tak nie odbije tylko uleje. Ale mało. Za mną ciężka noc, dobra wiadomość taka że młoda ssała mi pierś, a w nocy nawet sama się o nią upomniała więc dało mi to nadzieję, że może coś z tego będzie. Ale nie wiem co się stało później, mała nie chciała usnąć od 1 do 5, nie pomagało nic, noszenie, bujanie, nic, siku kupa zrobiona. W końcu daliśmy jej mm bo byłam pewna, że się po prostu cycem nie najadła, okazało się, że też nie o to chodziło bo mała nadal płakała. Tak się zastanawiam czy może ja coś zjadłam i jej to przeszło i bolał brzuszek? Piłam mleko, bo sobie ten femaltiker w nim rozpuszczam, może ona nie toleruje mleka... Na 9 mamy wizyte u pediatry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Raczkowanie
|
A ja wstała m gorzej chora.. Maz tez z pracy przyjechal chory.. Mlody lepiej. Mialam dzis go zawiesc autem ale pierdziele poswiece ta godzine drogi na rozruch bo mam jakies skurczybyki i mialam kilka w nocy a data jak to Lyn mowi taka ladna. . . pewnie jak zwykle upa z tego ale nadzieje trzeba miec.. Widzd dzis wszystkie wizytujemy wiec kciuki. Albo malo ciezarnych pisze albo tak malo nas zostalo?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1388 | |
Rozeznanie
|
Alla mi się wydaje,że lepiej jest. Dziś spał od 20:30 do 23:55 później 0:30 do 2:55. 4:20 do 6 i tu nam usypianie poszło długo.
Nadzieja matki.... Dziś będzie weryfikacja... Ogólnie jak czytam wrześniowki problemy z kp są ogromne. Mój je tylko poprostu krótko śpi, tak mi się wydaje,ale zasypia przy cycki zazwyczaj i uśpieniem nie mamy problemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Migi super! Każdy sukces cieszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Raczkowanie
|
Hej,kciuki za wizytujace i przeterminowane. Odnośnie kp jeszcze: podobno noworodek jak zje pierś to ma mu wystarczyć na 40 minut, ma prawo się po tym czasie znowu dopominac i to nie znaczy że z piersi się nie najada.
Ale bym już chciała być po wszystkim, a tu jeszcze z tydzień albo więcej, bo może w szpitalu stwierdza że skoro z om 27.10 a z usg 22.10 to jednak biorą termin om...chyba bym się wkyrzyla bo gin nastawila mnie na cc chwilę przed terminem z usg, a inny lekarz może sobie coś innego w szpitalu wymyślić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! ;*
Łączę się w bólu tych, które jeszcze nie urodziły! Ja do tp mam jeszcze 18 dni, ale jestem już zmęczona ciążą ;P (wiem ze mnie rozumiecie) Dzisiaj mam wizytę i chciałabym usłyszeć, że szyjka mi się skróciła, albo ze mam jakies rozwarcie coś w stylu "na dniach pani urodzi" :P Pomimo, że to moja druga ciąża takich słów od gina jeszcze nigdy nie usłyszałam ![]() Migifigi Co do szwów to moja siostra myślała, że ma rozpuszczalne, a po jakiś 3 tygodniach okazało się, że jednak zwykłe!!! Musieli jej wyciągać takie już wrośnięte.... masakra. Mi natomiast po CC wyciągali na 5 dobę i szczerze uważam, że to za wcześnie, no ale nikt mnie nie słuchał :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Raczkowanie
|
Goslawka, juz ja uslyszalam takie cos miesiac temu i sie tylko nakrecilam ze lada dzien urodze. A porodu ni slychu ni dychu mimo 40 tygodnia. Wiec niewiem co lepsze. Chyba rodzenie nagle? Bo takie gadanie lekarzy tylko nas napedza i sie czeka a dzidzia dalej w brzuchu .
Musze po woli sie ogarniac, ale chyba pierwszy raz az tak mi sie nie chce isc do lekarza. Odrazu zakladam ze to nic nie zmieni;( chcialabym zamknąć oczy i obudzic sie po porodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 |
Wtajemniczenie
|
No niestety u mnie to karmienie to totalna padaka...byliśmy u pediatry i okazuje się, że młoda głoduje. 2 doba życia waga 3610 a dziś doba 6 i waży 3630 czyli 4 dni i 20g. Czułam się u lekarza okropnie, jakbym głodzila dziecko. Teraz muszę być pod specjalna kontrola lekarza i częste wizyty. Oczywiście czy chce czy nie chce, muszę dokarmiać mm. Pani doktor powiedziała, żeby zachować rozsądek bo to nie moje ambicje karmienia piersią są najważniejsze tylko zdrowie małej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
Goslawka rozumiem Cię doskonale
![]() LittleHope ja mam dokładnie takie samo nastawienie do wizyty. Myślę, że nic nowego nie usłyszę, tylko że mam iść na ktg wg planu i lekarz w szpitalu zadecyduje. Nawet zastanawiałam się czy nie odwołać tej wizyty, no ale pojadę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1394 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie noc tragiczna. Od 00:30 do 4:30 maraton cycania. Tylko przez to, że położyłam się o 23 udało mi się przespać godzinę przed tym wszystkim. Ale pod koniec już mi łzy leciały z bezsilności. I na koniec oczywiście obsrany pajac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1395 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() [1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7784665 1]Ja w żadnej ciąży tego nie usłyszałam ![]() ![]() U mnie noc tragiczna. Od 00:30 do 4:30 maraton cycania. Tylko przez to, że położyłam się o 23 udało mi się przespać godzinę przed tym wszystkim. Ale pod koniec już mi łzy leciały z bezsilności. I na koniec oczywiście obsrany pajac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Co masz zrobić dzisiaj zrób pojutrze, bedziesz miała 2 dni wolnego ;D |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1396 |
Zadomowienie
|
Migi Ula w 3/4 dobie stracila ok 10% i dopiero zaczyna nadrabiac. Ja urodzilam 2700 a mloda jak miala 10dni dopiero wyszla na plus ze swojej wagi urodzeniowej. U nas tez dzisiaj nocka do du.py😜jak ladnie spala tak dzisiaj spac od 1 nie chciala.dopiero usnela na brzuchu.wiec pewnie brzuszek boli
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1397 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na KP sobie daje msc jak będę nieszczęśliwa odpuszczam. Ja mam kuwa doła. Wiem kiedy poród. Wszystko cacy,ale mnie już łapie. Dziś w sumie lepiej. Już mi się nawet o tym pisać nie chce. Ciekawe jak tam Kasia i Szklaneczka. Czy urodziły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1398 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
![]() Od niedawna czytam Wasze wiadomosci i postanowiłam dołaczyc ![]() Rowniez rodze w pazdzierniku, termin mam na 27 i strasznie sie boje porodu. Nastawiam sie na sn. Czy ktoras ma diswiadczenie odnosnie znieczulenia zewnatrz oponowego ? Lekarka dała mi wybor ze moge z niego skorzystac i tak sie zastanawiam ?. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1400 |
Wtajemniczenie
|
Witaj, ja korzystałam z zzo i radzę skorzystać 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
Raczkowanie
|
A czy samo wkucie jest bolesne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1403 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja opisze moj porod dokladniej, jak juz wszystkie sie rozpakuja
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1404 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1406 |
Raczkowanie
|
Migi pewnie w 3/4 dobie ważyła mniej niż w drugiej, takie pocieszenie, wiem, chyba marne. Daj znać co doradca powie. Mm to nie tragedia, a może akurat wyjdzie wszystko na prostą.
Też myślałam jak tam szklaneczka i Kasia. Teraz my z drugiej połowy października będziemy stekac i czekać na poród. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1407 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1409 |
Zadomowienie
|
Mnie wizaz słabo działa w szpitalu. Sporo dziewczyn po TP ze mną leży i jutro maja tworzyć jakąś kolejkę w związku z tym wywołaniem. Ja mam juz takiego dola, ze nawet pisać mi się nie chce.
![]() |
#1410 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro mam wizytę u gin ale wstępnie mówił, że jak nie urodzę mam się 13.10 zgłosić do szpitala.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.