|
|
#1261 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1262 |
|
BAN stały
|
ja tek szybciuko
KAsiu spróbuj może dawać mu czosnek - świetnie uodparnia i łagodzi chorobę bułeczka, masło i troszeczkę roztartego czosnku Fifi to uwielbia i często jemy - jak dobrze rozdrobnisz czosnek to później krócej czuć Fifi czasami grzebie mi rano w nosie - ot lubi dziurki.... (oj chyba dwuznacznie to zabrzmiało) |
|
|
|
#1263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj tak... swiete slowa... Po ostatnim takim nudnym miesiacu ciesze sie jak tylko mam cos do roboty. |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Muszę też spróbować dać Miśkowi czosnek Aaaaa Synta Muszę jeszcze tylko certyfikat wydrukować
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
Dysiu ja tak samo jak Kamila i Marta jestem zakochana w imieniu Helena - i zawsze możesz wołać na nią Lena hehe.
Marcjanka też spi jeszcze 2 razy dziennie po godzinie i nie zamierzam na razie tego zmieniać bo skoro potrzebuje to śpi, zdarza jej się czasami spać raz dziennie tak koło 13 na 1,5 godzinki ale wieczorem jest zmierzgła na maksa. Od dwóch dni mój małż nie schodzi z drzewa bo zrywa czereśnie a ja je zaprawiam i jeszcze trochę na drzewie zostało....... Do tego wczoraj robiłam sos truskawkowy do naleśniczków na zimę ( zamrażam). Dobrze że fajna pogoda i mała spędza całe dnie na dworze ![]() Do zobaczenia jak czereśnia będzie miała tylko liście na sobie
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|
|
|
#1266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A czeresienki w syropie to poeeeeeeeeeeeezzzzzzzzzzz zzzzjjjjjjjjjjjjjjjjjja. My mamy późniejszą odmianę, więc na drzewo będę wspinać się dopiero za ok. 1,5 miesiąca ![]() Hadżi: a i tak kluseczki z makiem są lepsiejsze od makowca
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
Ej, a ja jestem nie w temacie....
![]() Jaki certyfikat, ja też kcem ![]() Ale narobiłyście smaku tymi przetworami, czereśniami i truskawkami. My u teściów też mamy czereśnię, ale te z późniejszą, jest tak oblepiona owocem że już mi ślikna cieknie i czekam kiedy się zaczerwienią. ![]() Szkoda, że nie umiem robić z nich takich pyszności, nigdy nie próbowałam w sumie... ale ja to leniuch jestem, wolę iść do sklepu i zdjąć z półeczki już gotowe
|
#1269 |
|
BAN stały
|
ło matko ja nas dużo
o tej godzinie i to w piątek - nieprawdopodobne |
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
A moja Ada niestety nie moze jesc truskawek z racji tego glupiego AZS
i poziomek tez nie. Zostaja nam czeresnie, wisnie malinki agrest sliwki brzoskwinie, ale z tych owocow tez mozna przyrzadzic jakies fajne dzemiki.....A w ogole kto zaczal temat o jedzeniu? Ja jeszcze dwie godziny w pracy i juz wszystkie zapasy wyjadlam. Co do imienia Helenka to moglabym tak nazwac swoja druga corcie ale mojego Radka siostra cioteczna tak nazwala swoja i bedzie za duzo Helenek w rodzinie ![]() A pokaze Wam zdjecie Helenki, ma egzotyczna urode po tatusiu ktory pochodzi z Ghany
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
Maaatko,ale nas tu siedzi
...a z produkcja postow to chyba sie powsciekaliscie![]() co zagladam to fuuura do czytania i tym sposobem nigdy nie moge odpisac,bo co wejde zeby odpisac,to czytania mam znowu koope i jak juz nadrobie to napatoczy sie jakis klient i pisania niet. No coz,teraz mam chwilke to moze uda mi sie cos wiecej skrobnac. Przede wszystkim zdrowko dla Nikusia slemy Zdjecia wszystkich dzieciaczkow przesliczne,normalnie moznaby je wszystkie schrupac. ikola,wzorki superowe,bardzo mi sie podobaja Ula pieknieje z dnia na dzien-slodziara! Ktos pytal w czym spia dzieci: Isiu spi od paru dni w samym bodziaku,przykrywam go cienkim kocykiem ale i tak sie odkrywa wiec praktycznie cala noc spi odkryty,bo ja oczywiscie (wyrodna matka )nie wstaje w nocy zeby dziecko przykryc.Przykrywam jak my kladziemy sie spac i jak musze wstac,jak np.zgubil smoka.Ostatnio Maly sie naprawil i przesypia cale noce wiec nie wstaje wcale,budzi sie okolo 8:30.Hadzi,pytales jak interes idzie...no wiec idzie,idzie .Jeste m bardzo zadowolona z pierwszych utargow ,oby tak dalej.Jak tam Twoja noga? mniej boli? Aga,no to czekamy na fotki Twoich dziewczynek Freddy,super macie autko! I jestem zachwycona Twoim kolorem wlosow Kubulek przeuroczy,ma przepiekne duze oczka Kasiu,ale ludzie sobie "historie" wymyslaja Krystianek na fotach boski,a obrobki wychodza Ci pierwsza klasa!!!!Julitko,ja tez sie boje dentysty choc szczerze powiem,ze nigdy nie mialam z nimi wiele do czynienia ale jeden jedyny raz jak mialam zakladana plombe poprosilam o znieczulenie (tak w razie czego),choc dentystka zapewniala mnie,ze nie bedzie bardzo bolec-ja jednak wolalam nie ryzykowac .Teraz,jak zakladalam aparat to moj ortodonta powiedzial,ze dobrze by bylo gdybym usunela zeby madrosci ale ja sie straaaasznie boje.Pamietam jak Marta kiedys pisala,ze miala usuwane i ze pozniej tydzien wyjety z zyciorysu -dlatego sie boje.Niedawno tez moj sasiad mial usuwana jedna 8 (ale w narkozie) i tez chodzil opuchniety przez ladnych kilka dni,mial zalozone 4 szwy na dziasle i tez bardzo go bolalo-caly czas jechal na tabletkch przeciwbolowych.Musi usunac tez ta druga 8 ale powiedzial,ze chyba sie nie odwazy wiec musi bolec jak cholera![]() No to tyle mojego "marudzenia" ![]() Aaaaaaa,jeszcze Wam neewsa zapodam...dwa dni temu sie dowiedzialam .Otoz,jak juz wiecie Julek jedzie na lato do Polski.Moja siostra przyjezdza po Niego 23 czerwca i leca do Polski 5 lipca.A 15 lipca leca wszyscy (tzn.moja siostra z mezem,dzieci i z Julkiem) do Egiptu na dwa tygodnie!!!!Bylam w szoku jak sie dowiedzialam; juz maja wszystko zarezerwowane.W sumie to mielismy sie dowiedziec o tym dopiero jak juz Darka bedzie u nas ale zadzwonila do mnie przedwczoraj,bo stwierdzila ze wypadaloby zapytac,czy sie zgadzamy .Julek jest zachwycony (ja zreszta tez pomimo,ze to nie ja tam jade ale ciesze sie,ze Julciu bedzie mial takie extra wakacje),mam tylko troche pietra,ze tyle tymi samolotami beda latac .My w przyszlym tygodniu jedziemy zalatwiac paszport dla Isia,bo trzeba bilety zarezerwowac na koniec sierpnia (dla mnie i dla Isia jak pojedziemy odebrac Julka) i im wczesniej zrezerwujemy tym taniej wiec czas sie za to zabrac. |
|
|
|
#1272 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga z Mareczkiem mają taką fajną stronkę : http://www.astro-czemierniki.pl (swoją drogą....Synta miałaś adres w podpisie a teraz nie ma? )
Tam jest cała masa ciekawych artykułów i różnych innych cudów I tam też jest możliwość wysłania się w kosmos
|
|
#1273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Wtajemniczenie
|
One_shot
Od dwóch dni mój małż nie schodzi z drzewa ![]() Jak to fajnie zabrzmiało ![]() A pro po czereśni to chyba jedyny owoc którym mogę się opychać do pierwszych odruchów wym.... . Takie prawie czarne są Pycha ![]() Aaaaa Synta ![]() No i za rok , dwa przyjdzie Wezwanie o Stawienie się w możliwie krótki czasie w wyznaczonej Galaktyce na planecie XXX w celach , a cholera wie w jakich .Angie Ty nie wysyłaj info bo licho wie CO i gdzie będzie chciało Ciebie spotkać ![]() ![]()
|
#1275 |
|
BAN stały
|
hadżi wezwanie chyba nie przyjdzie bo poczta cholerna strajkuje, niech ich......
ale może liścik spadnie poprostu z nieba i będzie miał w dupie pocztę |
|
|
|
#1276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Synta !!!!!!! Ja Cie udusze!!! A mi sie tak jesc chce
![]() Hadzi a wiesz ze w tych prawie czarnych duzych czeresniach czesto sa bialutkie tlusciutkie robaczki? ups...
|
#1278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Zapamiętam i będę owe robaczki wypluwał Ana Bardzo , bardzo się cieszę że towar schodzi Ot Wam rodzinka siurpryzę zrobiła . Julek będzie miał niezapomniane wakacje ![]() Z nogą już lepiej. Proszki działają. W poniedziałek lekarz obejrzy skany moich kostek i zobaczymy co stwierdzi. Ważne że mam kości
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
Ana ale super Julek bedzie mial wakacje. Egipt jest cudowny, jest tam mnostwo atrakcji i na pewno Julek bedzie zachwycony.
|
#1280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie łudź, że mnie zabiorą Jeszcze się trochę razem pomęczymy ![]() Ania suuuper, że utargi cieszą fajna niespodzianka
|
|
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
o matko co sie wyprawia na swiecie
![]() http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...1&wid=10028107 Ana slyszalas cos o tym?
|
#1282 |
|
Wtajemniczenie
|
Dysia szok, co za "tradycję" można mieć
![]() A to czytałaś?: http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...1&wid=10028435 Zabić takich to mało
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
Julicia czytalam ale nie chcialam tu wklejac bo to juz w ogole drastyczne. Ja po prostu nie potrafie zrozumiec skad ludzie maja takie pomysly i dlaczego siebie nawzajem tak nie testuja tylko zawsze musza ucierpiec biedne bezbronne dzieci.
|
#1284 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakby wprowadzić karę "oko za oko" to może ktoś by się choć trochę zastanowił nim by na taki pomysł wpadł
|
|
#1285 |
|
Zadomowienie
|
No moze ale tyle sie tego teraz dzieje na swiecie.......smutne to strasznie..........
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
Dysiu, co do imienia to mi się podoba np. Aleksandra, Liliana, Gabriela, Natalia.
Emilka śpi na poduszce, tylko najczęściej trzyma tam nogi. Bo jak już pisałam, moje dziecko, to chyba jakiś węgorz, bo strasznie się wierci. W ogóle to ona ma dziwne pozycje do spania, np. na siedząco. Wygląda to tak, ze leżąc na plecach siada i składa się jak scyzoryk, oczywiście robi to wszystko przez sen. Moja Emilka ma tak samo jak Ada. Jak wychodzę do pracy, to jest straszny płacz. Normalnie musze po cichaczu uciekać z domu. A po południu, też nie schodzi mi z rąk. Nawet jak idę siusiu, to ona idzie ze mną i musi koniecznie siedzieć u mnie na kolanach. No czasami zwariować można… KasiuL cieszę się, ze wizyta u psychologa trochę Cię uspokoiła U nas nie ma problemu z kupą. Karol od początku przewijał Małą i tak zostało. Jak ja nie mogę, to on przewija i nigdy nie protestuje. Synta jak jajniki? Nadal bolą? Nieźle Piotruś sobie poradził z wyjściem z łóżeczka. Emilka jeszcze nie wie, ze można wyjąć szczebelki. I na razie tak zostanie Ikola fajne te wzorki macie na ścianach. Gratuluję wytrwałości. Ja chyba nie miałabym tyle cierpliwości, żeby takie coś robić Kasiu niezłe hity chodzą po wsi ![]() Julitka i jak po tym samoopalaczu wyglądasz dzisiaj? Golabku dobrze, ze z oczami już lepiej AgaG super, ze nocnikowanie dobrze Wam idzie. No i czekamy na zdjęcia Ana super, ze interes idzie dobrze Co do zębów 8 to moja siostra dzisiaj ma usuwanego. Ciekawe jak to zniosła? Później do niej zadzwonię. Fajne wakacje będzie miał Julek Co do tych linków, które wkleiłyście, Dysiu i Julitko, to po prostu brak słów. Normalnie czytając takie rzeczy, jestem za karą śmierci W końcu przeczytałam wszystko, odpisałam i jestem na bieżąco Dziś jakis taki luźniejszy dzień miałam w pracy Moze wieczorkiem wkleję trochę naszych zdjeć, bo już dawno nie pokazywałam mojego rozbójnika. O i już normalną czcionką pisze Nie wiem o co tu chodzi
|
|
|
|
#1287 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiu po samoopalaczu nie jest tak źle. Nie wyszło idealnie ale ujdzie.
http://www.edziecko.pl/male_dziecko/...4,4647049.html tu jest trochę napisane o naszych maluszkach i ich zachowaniach. Mnie to trochę rozjaśniło Ja nie jestem za karą śmierci. Pewnie dlatego, że mam okropny charakter. Ja jestem za karą "oko za oko". Śmierć dla takich zwyrodnialców to moim zdaniem za mało. Choć po wykonaniu kary "oko za oko" może być śmierć. No nic nie poradzę na to, że dla takich osób nie potrafię wykrzesać z siebie dla nich litości. A "resocjalizacja" nawet dożywotnia dla takich zwyrodnialców to w ogóle pomyłka systemu.
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
A ja jutro ide do pracy
A taka piekna pogoda na dworze ![]() Ale na pocieszenie zrobie dzisiaj takie cos: http://gotowanie.onet.pl/31040,0,1,p...a_przepis.html i wezme sobie jutro do pracy hihihi, zawsze to choc troche ukoi moj bol spowodowany brakiem wolnego dnia. A swoja droga to juz bym poszla na zwolnienie, nie chce mis ie w takie upaly siedziec w pracy, nogi zaczynaja mi puchnac. CHociaz z drugiej strony w pracy mam luz wiec nie czuje sie przepracowana. Ot dylemat baby w ciazy.
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
Dysia Współczuję jutrzejszego dnia w pracy
|
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
No faktycznie...produkcja postow pelna para...
A ja juz wszystko porobilam i sie nudze, tez juz pozjadalam wszystkie moje zapasy. Odbieram sobie dzisiaj moja nadgodzine i juz za 40 minut wybywam stad. Pojde sobie na zakupy, bo nie mam w czym chodzic do pracy. Co do spania: Wiki spi na plaskiej podusi w pizamce dwuczesciowej, albo w bodziaku z dlugim rekawem i w spodniach od pizamy. W dzien spi tylko raz, ale za to nawet 3 godziny, w nocy od 21 do okolo 7. Od czasu, gdy mala zajmuje sie moja mama, to ona spi na kanapie w Wiki pokoju i jak mala sie budzi po smoka, to nie musze do niej wstawac, bo mama wstaje. Ale ja mam taki sen, ze i tak sie przebudzam. Ana ciesze sie, ze interes sie kreci, oby tak dalej. A wakacje Julka - super! Wyobrazam sobie jak sie cieszy. Dysiu faktycznie nieciekawie, ze musisz isc jutro do pracy, ale mam nadzieje, ze dzien Ci szybko zleci. A ja Ci powiem, ze mimo, ze nogi tez mi puchna, to wole sobie pochodzic tych kilka miesiecy do pracy i odpoczac przed ponownym zajeciem sie maluchami. No i z pewnoscia gozej bym sie czula w tym upale w piaskownicy z Wikusia, niz w klimatyzowanym biurze. A nasza Zuzia bedzie miala Helenka na drugie po naszych babciach. A co do tej p***** poczty, to tez jestem zla - czekam na dwie paczki dla siebie z ciuchami z allegro i na basenik dla Wiki. Jak tak dalej pojdzie to lato sie skonczy i basen przyda sie psu na bude czy jak to sie mowi... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

i poziomek tez nie. Zostaja nam czeresnie, wisnie malinki agrest sliwki brzoskwinie, ale z tych owocow tez mozna przyrzadzic jakies fajne dzemiki.....
...a z produkcja postow to chyba sie powsciekaliscie
)nie wstaje w nocy zeby dziecko przykryc.Przykrywam jak my kladziemy sie spac i jak musze wstac,jak np.zgubil smoka.Ostatnio Maly sie naprawil i przesypia cale noce wiec nie wstaje wcale,budzi sie okolo 8:30.

, nasz Promyczek
. Julek będzie miał niezapomniane wakacje 
Nie wiem o co tu chodzi