Panny Młode 2008 cz.II - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-13, 19:48   #4471
katey
Rozeznanie

GG do katey
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Nie powinno się tak śmiać, ale... oglądałyście taki film "Przyjaciel wesołego diabła"? moja koleżanka wczoraj wymyśliła, że on do tego diabła jest podobny
Nie żeby mi Krzynówek przeszkadzał, spoko piłkarz.
uwielbialam ten film "ja kudlaty durnowaty reperuje stare graty"

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
dziewczyny wy macie zawsze swietne pomysly, zastanawiam sie skad wykombinowac duzy karton na balony taki ok 1.50 cm na 1.50 jakies propozycje?
popytaj tam gdzie sprzedaja lodowki moze cos beda mieli wolnego..a swoja droga to swietny pomysl z takim pudlem tylko kto to zaniesie pod kosciol lub pod sale? to kilka osob potzrba

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 20:11   #4472
lulucelo
Raczkowanie

jesli chodzi o pudlo to je zlozymy , na bagaznik i pod sala bedzie sklejone na nowo zastanawiam sie tylko czy organizowac jakies tutaj i targac ze soba do polski czy ryzyk fizyk i tam szukac, jest jeszcze opcja sklejeniu z kilku pudelek ( a tego po przeprowadzce mam ale znow targac je ze soba to nie wiem czy bede miala miejsce w aucie
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 20:16   #4473
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
koszulka kupiona na jakiejs wyprzedazy ale skutecznie chowana ( juz prawie rok) znaczy sie miala byc niespodzianka na slub cywilny ale za jedna sciana byli tescie za druga rodzice a lozko akurat skrzypialo

Biricchina
miłej podróży życzę, a po powrocie czekamy na relację i zdjęcia

kasienka1985
ceny za buty są kosmiczne, ale no cóż ślub raz w życiu

bielizna ślubna i poślubna
dziewczynki śliczną macie bieliznę ja jeszcze nie mam

monai
ta pierwsza koszulka jest skąd ją wytrzasnęłaś

a ja dzisiaj cierpię boli mnie łydką w prawej nodze, byłam dzisiaj u ogólnego lekarza, dał mi skierowanie na prześwietlenie - już zrobiłam - i w środę dopiero idę do chirurga już mnie nawet moje kochanie o mnie martwi i śmieje się ze mnie, że on się zastanowi czy mnie weźmie za żonę, bo się już sypię, a co to będzie później

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-06-13 o 21:05 Powód: domknięcie cytatu :)
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 20:34   #4474
monai
Rozeznanie

GG do monai

malutka_24 haleczkę wypatrzyłam na tej stronie -> http://www.intymna.pl/index.php?ctk=...86d31372844361
Już kiedyś wspominałam

już mnie nawet moje kochanie o mnie martwi i śmieje się ze mnie, że on się zastanowi czy mnie weźmie za żonę, bo się już sypię, a co to będzie później

ihihihihihi

a do mnie dzisiaj doszły zamówione algi - śmierdzą na maksa
za to glinka miodzio - od razu zrobiłam maseczkę - ciut za dużo wyszło ale itak wszystko wwaliłam na twarz jestem zadowolona z efektu i już przeglądam nastepne specyfiki teraz chyba Czarne mydło Beldi będę zamawiać ;> może pomoże na ten celulit
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 20:55   #4475
malutka_24
Wtajemniczenie

monai
dzięki bardzo ze mnie to taka sklerotyczka, że ...
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 21:41   #4476
monai
Rozeznanie

GG do monai

proszę bardzo malutka
zamówiłam bieliznę na ślub - taka taniocha - za komplet wyniosło 119 zł (biustonosz, pas, stringi) - to się zdecydowałam to była miłość od pierwszego wejrzenia

znalazłam też parę innych opcji koszulkowych - ale to innym razem
Stary 2008-06-13, 21:49   #4477
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
proszę bardzo malutka
zamówiłam bieliznę na ślub - taka taniocha - za komplet wyniosło 119 zł (biustonosz, pas, stringi) - to się zdecydowałam to była miłość od pierwszego wejrzenia

wszystkie cudne ale mi najbardziej podoba sie pierwsza w dolnym rzedzie. moge prosic o namiary?
Stary 2008-06-13, 21:55   #4478
monai
Rozeznanie

GG do monai

Lilkuś dwa posty wyżej jest link
zachorowałam właśnie ciężko na ten komplet *_* co za kolor... ostatnio odkryłam, że lubię
Stary 2008-06-13, 22:06   #4479
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
zachorowałam właśnie ciężko na ten komplet *_* co za kolor... ostatnio odkryłam, że lubię
o przepraszam, nie zauwazylam
dziekujeto pewnie niedlugo strace troszke kasyale mam ciagoty do bielizny torebek i butow i to straszna

a bielizna rzeczywiscie szalowa i bardzo zmyslowa swietny masz gust
Stary 2008-06-13, 22:09   #4480
monai
Rozeznanie

GG do monai

no ja mam niestety podobnie z naciskiem na buty
Stary 2008-06-13, 22:22   #4481
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja mam niestety podobnie z naciskiem na buty
najgorsze ze nie umiem sie powstrzymac

klade sie spac Dziewczynki koszenie dalo mi w kosc i wszystko mnie boli. jutro spie do 12 conajmniej.Dobrej nocy
Stary 2008-06-13, 22:52   #4482
monai
Rozeznanie

GG do monai

i ja życzę dobrej nocy jutro wstaję 7.30
ale liczę na zakup jakichś butów w nagrodę hihihihi
Stary 2008-06-14, 06:51   #4483
gosiago21
Raczkowanie

Witam Panny Młodepewnie juz sie kiedys do was dopisywałam,my bedziemy sobie ślubowa 05.lipca,juz mnie nerwy zrzeraja a co bedzie w dzień ślubu? chciałabym prosic was o pomoc nie moge nic zanleśc na poprawinya juz tak mało czasu zostało.piszcie w co wy planujecie byc ubrane.ja mam rozmiarek 42.prosze podpowiedzcie cosik
gosiago21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 08:51   #4484
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
proszę bardzo malutka

bielizna miodzio
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 09:32   #4485
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

wstawac spiochy!!! Kto rano wstaje... ten ma rope w oczach
Bylismy wczoraj u ksiedza ten protokol spisac... Powiem wam ze milo nawet
i okazalo sie ze TŻ byl ochrzczony gdzies indziej i trzeba dowiezc akt chrztu... ale poza tym wszystko bezproblemowo. Swiadkowie beda potrzebni dopiero w dniu slubu z dowodami. My z TŻ mamy przyjsc jeszcze raz tydzien przed slubem doniesc ten akt chrztu i te druczki z nauk...
Pierwsza spowiedz na poczatku czytania zapowiedzi czyli jutro idem az posluchac a druga dzien przed slubem i bez problemu moze nam slubu udzielic TŻa chrzesny tylko musi sie tam zjawic.
zaplacilismy tylko (albo az) 100zl za zapowiedzi (dodam ze sa tylko 2-slownie DWIE)
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-14, 09:40   #4486
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiago21 Pokaż wiadomość
Witam Panny Młodepewnie juz sie kiedys do was dopisywałam,my bedziemy sobie ślubowa 05.lipca,juz mnie nerwy zrzeraja a co bedzie w dzień ślubu? chciałabym prosic was o pomoc nie moge nic zanleśc na poprawinya juz tak mało czasu zostało.piszcie w co wy planujecie byc ubrane.ja mam rozmiarek 42.prosze podpowiedzcie cosik
ciężko doradzić co... każdemu co innego pasuje, z rozmiarem 42 nie ma problemu w sklepach, więc pewnie jeszcze nic Ci w oczy nie wpadło... dziewczyny wcześniej wklejały swoje sukienki na poprawiny, może Cię zainspirują

AgataR no to dobrze Wam się sprawy z księdzem ułożyły. U nas też były dwie zapowiedzi

dziewczynyny pewnie odsypiacie cały tydzień... albo może już się wzięłyście za domowe porządki

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 09:47   #4487
biedronka19876
Rozeznanie

Postanowiłąm, ze tez sie pochwale bielizna

Podwiązka jest niebieska (na foto zbyt tego nie widac )

Biustonosz i figi z firmy Róża.

Wklejam również fotki obrączek (wklejałam kiedys, ale bardzo niewyraźne) sa klasyczne pol okrągłe

Edytowane przez biedronka19876
Czas edycji: 2008-06-14 o 09:50 Powód: literówka
Stary 2008-06-14, 09:49   #4488
biedronka19876
Rozeznanie

ciąg dalszy

i figurka na tort
Stary 2008-06-14, 09:53   #4489
dzasta110
Wtajemniczenie

biedronka19876 następna PM będzie wyglądać zmysłowo w tym dniu aż mnie zazdrość skręca jak patrzę na te wasze staniczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-14, 09:55   #4490
czekoladka79
Zadomowienie

Uffff przebrnęłam przez 10 stron które napisałyście

Nie pojawiałam się na wizazu, bo po pierwsze rechabilitacja (reka mniej już mrowi a kręgosłum mniej boli) i do tego zaczeliśmy szukac mieszkania do kupna. Po obejrzeniu kilku ruder - cena 380 tys za 50m2 a chata wyglada tak że należałoby otworzyć drzwi wrzucić granat a może nawet dwa, zamknąć drzwi poczekac aż wybuchnie i potem wpuścić ekipę remontową - akurat trafiliśmy na mnieszkanko przecudnie wyremontowane i urządzone 48 m2, wąłścicielka chciała zostawić zabudowę kuchenną z całym sprzętem AGD za jedyne 400 tys - no ale ok zdolność kredytową na 400 tys mamy więc nie byłoby problemu - ale skąd wziąć kasę na koszty agencji nieruchomości 15 tys plus koszty taksy notarialnej i PCC - 10 tys? Niestety z kredytem na kwotę 425 tys nie dalibyśmy rady No i klops, okazja przeszła nam koło noska i chyba zdecydujemy się na wielką płytę narazie (Mokotów albo Ursynów) spróbujemy poszukać bezposrednio, ale większość ogłoszeń obstawiona jest przez agencje

No i tak to właśnie przez ubiegłu tydzień wychodziłam z domu przed 7 a wracałam po 22-ej.

I pochwalę się że nareszcie znaleźliśmy buty do smokingu dla TŻ-a - po objechaniu wszystkich centrów handlowych - trafiliśmy do MAXIMUSA w Nadarzynie i tam jest taaaaaki wybór butów smokingowych, że mięliśmy problem w wyborem. Oczywiście mają tam też masę pawilonów z ganiturami, smokingami (my przepłąciliśmy 300 zł znaleźliśmy tej samej firmy smoking za 300 zł mniej niż my daliśmy w salonie śłubnym grrrrr), jest cała masa koszul, kamizelek i dodatków do męskiego stroju.
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 10:07   #4491
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
Uffff przebrnęłam przez 10 stron które napisałyście

Nie pojawiałam się na wizazu, bo po pierwsze rechabilitacja (reka mniej już mrowi a kręgosłum mniej boli) i do tego zaczeliśmy szukac mieszkania do kupna. Po obejrzeniu kilku ruder - cena 380 tys za 50m2 a chata wyglada tak że należałoby otworzyć drzwi wrzucić granat a może nawet dwa, zamknąć drzwi poczekac aż wybuchnie i potem wpuścić ekipę remontową - akurat trafiliśmy na mnieszkanko przecudnie wyremontowane i urządzone 48 m2, wąłścicielka chciała zostawić zabudowę kuchenną z całym sprzętem AGD za jedyne 400 tys - no ale ok zdolność kredytową na 400 tys mamy więc nie byłoby problemu - ale skąd wziąć kasę na koszty agencji nieruchomości 15 tys plus koszty taksy notarialnej i PCC - 10 tys? Niestety z kredytem na kwotę 425 tys nie dalibyśmy rady No i klops, okazja przeszła nam koło noska i chyba zdecydujemy się na wielką płytę narazie (Mokotów albo Ursynów) spróbujemy poszukać bezposrednio, ale większość ogłoszeń obstawiona jest przez agencje
ooo DZIZUS... 400tys za mieszkanie 48m2 to sie wogole nie oplaca... za 400tys masz postawiony wyrabany w kosmos dom swoj wlasn z podworkiem i czym tylko chcesz... po prostu mnie scielo z nog... u nas za mieszkanie 58m2 chca 260tys... masakra....
dlatego my najpierw idziemy na wynajem... nie wiemy gdzie bedziemy mieli prace wiec narazie nie ladujemy sie w hipoteke...
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 10:11   #4492
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
biedronka19876 następna PM będzie wyglądać zmysłowo w tym dniu aż mnie zazdrość skręca jak patrzę na te wasze staniczki

Ty zapewne tez bedziesz wygladac zmyslowo w tym wyjatkowym dla siebie dniu
Stary 2008-06-14, 10:32   #4493
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Biedronka- widzę że zdecydowałaś się na Róże Bardzo dobry wybór Ja zestawiłam sobie stanik Carmen z figami Amelia bo Fig Carmen nie mieli.
Dzasta110 zmysłowo w tym dniu będzie wyglądac każda z Nas. To pewne i bezapelacyjne.
Czekoladka ceny w stolicy powalają- to fakt. ale np Wrocław nie jest daleko w tyle:9
My zdecydowaliśmy się na zamieszkanie obok Wrocławia- Oborniki Śląskie. Cena za 46m2 mieszkania ( i 6m piwnicy)to (wraz z kosztami notarialnymi i podatkiem ) 190tys
Do Wrocławia Głównego 25-30min pociągiem, Kamil mój do pracy ma 20 min-jest wcześniej niż jego koledzy mieszkający we Wrocławiu. Dlatego mimo iż ma służbowe auto woli PKP- jest szybciej i wygodniej

Ceny mieszkań są tragiczne, ale materiały budowlane tez nie są tanie;( I jeśli się nie ma zamożnej rodzinki która pomoże jest się skazanym na 30letni kredyt;(
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 10:41   #4494
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość

Ty zapewne tez bedziesz wygladac zmyslowo w tym wyjatkowym dla siebie dniu
Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Dzasta110 zmysłowo w tym dniu będzie wyglądac każda z Nas. To pewne i bezapelacyjne.
no napewno tym bardziej, że najprawdopodobniej nie będę miała stanika

a ceny mieszkań sa naprawdę kosmiczne... i jak tu myśleć o czymś własnym ale fakt faktem za 400 tyś to można bardzo przyzwoity domek wybudować

Stary 2008-06-14, 11:26   #4495
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Skąd jest ta bielizna?!?!?!?! Jest super

Ja wczoraj naskrobałam wielocytat a tu nagle odwiedziła mnie mamusia i hop zaknęła mi okno nim nacisnełam wyślij Więc dziś już sobie daruję, życze Wam udanego dnia i sama lecę do TŻ
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 11:30   #4496
katey
Rozeznanie

GG do katey

no rzeczywiscie powalajace sa te ceny mieszkan..a stolica to juz bije inne miasta.... my kupilismy dzialke w tamtym roku i postanowilismy sie budowac daleko od Lbna nie jest tylko jakies 20min samochodem,ale co mi sie nie podoba to ze bede musiala zrobic prawko a bronilam sie rekami i nogami z szoferem mi dobrze no ale cos za cos...we wrzesniu zaczniemy fundamenty tak zeby jeszcze w tym roku nie pakowac sie w kredyt ale w przyszlym zeby skonczyc budowe trzeba bedzie juz pomyslec o kasie i kredycie...niestety...
ehhh ale coz jak chce sie miec cos swojego to tzreba sie posiwecic a i tak czeka nas jakies 2 lata z rodzicami..........

zmykam sie szykowac mamy rewizyte u tesciow na dzialce bedzie grill i wybieranie wodki weselnej

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 12:32   #4497
LilStar
Wtajemniczenie

to ja tylko na chwilkę wpadam się przywitać

co do cen mieszkań to rzeczywiście koszmar. my mamy swój dom-szukamy kupca bo chcę się przenieść do miasta-mój TŻ wpada tylko na weekendy więc wygodniej mi będzie w mieście.jak się ma dom z dużą działką i ogrodem to zawsze jest coś do zrobienia.oczywiscie wiem, że z pewnością będę załować picia kawki i jedzenia śniadanka na tarasie, niezapomnianych grillów ale decyzja zapadła.poza tym po ślubie przeprowadzam się do TŻ więc mieszkanie będzie łatwiej wynająć niż dom.

Dziewczyny śliczna ta Wasza bielizna-ja szukam czegoś na noc poślubną

ściskam mocno

teściowa przyniosłą mi dzisiaj truskaweczkicoś się szykuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-14, 13:06   #4498
asiuk
Zakorzenienie

Cześć, dziewczyny!

Też wpadam tylko na chwilę. Od środy jestem w domu i, zgodnie z tradycją, nie umiem się zalogować na Wizaż (dopiero teraz mi się to udało ).
W czwartek byliśmy w poradni na pierwszym i ostatnim spotkaniu Dostalismy od razu dwie pieczątki z adnotacją, że program został zrealizowany Spotkanie mieliśmy z jeszcze jedną parą (jakoś tak dziwnie się złożyło). Dziewczyna była bojowo nastawiona i stwierdziła, że nie jest zainteresowana metodami naturalnymi Ja z kolei powiedziałam, że chętnie się czegoś dowiem, ale na razie nie jestem w stanie niczego zmierzyć i sprawdzić (biorę tabletki). Nikt mi nie kazał robić wykresów - powiedziałam, że nie będę tego robić i tyle
Kiedyś rozmawiałyśmy tutaj o makijażu. Przemyślałam sprawę i jednak zamówiłam sobie makijażystkę. Wiem, że daabym radę pomalować sie sama, ale stwierdziłam, że to chyba jedyna okazja skorzystać z tej przyjemności Wizażystka napisała mi, że u niej makijaż próbny wykonuje się na dwa miesiące przed ślubem Pomoże mi dobrać odpowiednią kolorystykę i kształt wiązanki oraz dodatki Widziałam jej portfolio w necie, poza tym współpracuje z moją fotografką i jestem pewna, że to profesjonalistka

Pozdrawiam Was, zmykam coś porobić przy dyplomie

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 15:38   #4499
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
ooo DZIZUS... 400tys za mieszkanie 48m2 to sie wogole nie oplaca... za 400tys masz postawiony wyrabany w kosmos dom swoj wlasn z podworkiem i czym tylko chcesz... po prostu mnie scielo z nog... u nas za mieszkanie 58m2 chca 260tys... masakra....
dlatego my najpierw idziemy na wynajem... nie wiemy gdzie bedziemy mieli prace wiec narazie nie ladujemy sie w hipoteke...
Pod Warszawą jak uda Ci się kupić samą działkę za 400 tys. to już jest sukces A o staniu w korkach to już nawet nie wspomnę - moi rodzice mieszkają tak 35 km od Warszawy i tam już działki kosztują 150 zł za m2, ale w godzinach szczytu jedziesz 2 godziny do pracy, więc o cenach działek w najblizszych okolicach Warszawy już nawet nie chcę myśleć.
Jeśli chodzi o dojazd PKP do stolicy to hmmm jest baaardzo duży problem z wciśnieciem się do pociagu, taki ścisk. Też wolałabym własny dom z ogródkiem, ale oboje pracujemy w Warszawie i obawiam się że dojazdy by nas wykończyły. Na szczęście moi rodzice i rodzice TŻ-a mają domy poza miastem, więc jest do kogo jechać na weekend.

A to, że jeśli się nie ma bogatych krewnych i trzeba się zadłużyć do końca życia aby mieć własny kąt to gorzka prawda na samym starcie. Jeszcze u mnie jest taka sytuacja, że TŻ robi doktorat i dostaje za to marne grosze, więc cały obowiązek utrzymania kredydu i nas spoczywa na mnie - taka ze mnie baba w spodniach z jajami
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 17:23   #4500
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

Bojcie sie Boga!!!!Tyle stron naskrobalyscie diably ze trudno za Wami nadazyc
ale co ja mam Wam do opowiedzenia:
sluchajcie!
dawno dawno temu....
nie zartuje nie bajka....
bylismy w czwartek u ksiedza ,,dac"na zapowiedzi.jeszcze dobrze nie usiedlismy na tylkach a on do nas:przepraszam was za to ze nakrzyczalem wtedy ale bylem zly bo cos mi ukradli(zlom z rynny)i krzyczalem na was.takze przepraszam...TZ I ja no szok...i zaczal z Nami omawiac sprawe z weselem zwiazana i slubem...pisal sobie wszytsko spokojnie i od razu tez spisalismy protokol nie wiem dlaczego ale on tu jest szefemi wogole bylo bardzo milonie wiem co sie stalo...ale Wy chyba pamietacie jak nas wtedy potraktowal???pisalam o tym...chodzilo o godzine slubu...no ale juz jest dobrze...posiedzielismy u Niego ponad godzine..kawa nie czestowalnoi zapowiedzi wyjda w niedziele tj jutro
a teraz kolejna sprawa-dzisiaj w mojej miescinie w ktorej wszyscy sie znaja byly dwa sluby i mysle sobie karne sie na rowerku i popatrze co i jak...podjezdzam pod kosciol a tam tlum gapiownoi poszlam usiasc na rynek na laweczke-obok jest kosciol i widzialam swoje kolezanki z liceum jak szly do slubu...ciarki mialam jak 150!
a teraz...moja siostra mlodszy gowniarz jeden wczoraj wziela cywilny ze swoim chlopakiem w USA...zadzwonila dzis i nam to mowi a ja nie wiem co mam powiedziec...nie potrafilam jej nawet pogratulowac.,..dopiero po pol godziny rozmowy...niech jej sie wiedzie...
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości