|
|
#661 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
a ja prosze o dopisanie do fasolkowej grzadki
![]() lucyAS - Lucyna lat 31 będzie albo Kacperek albo Martina osobiście wolała bym Martine, ale najważniejsze zeby było zdrowe macie moze jakies sprawdzone sposoby na mdłości - mnie mdli na okrągło, ale nie wymiotuje na szczęście zaczyna o 5 nad ranem i tak z przerwami do wieczora, na jedzenie nie moge patrzec a przeciez cos musze jesc, najgorzej ze słodkim, z czego akurat sie ciesze bo całe zycie nie mogłam sie oprzec słodyczom a mam troche za duze sadełko ![]() az sie boje myslec jak bede wygladac w 9 miesiacu ![]() ![]() witam kolejne mamuski załuje bardzo ze nie mam wiecej czasu na siedzenie na forum, no ale jesienia bedzie lepiej w przyszłym tygodniu ide do lekarza, troche sie boje, ale chyba jest wszystko ok, bo oprócz mdłości nic mi nie dolega... |
|
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Też chciałam nieśmiało dołączyć. Jak na razie ciążę potwierdziły dwa pozytywne testy, dziś idę odebrać betę. Prawdę mówiąc to jest to dla mnie kompletnym zaskoczeniem. Mimo iż staramy się od ponad roku, nie wierzyłam że się uda bez laparoskopii, a tu takie zaskoczenie. Jestem kompletnie zdezorientowana, nie wiem nawet kiedy najlepiej iść do jakiegoś lekarza
, jakie brać witaminy oprócz kwasu foliowego, czego mam unikać? Ehh normalnie przez ostatni rok czytałam o tym tak dużo a teraz kompletna pustka w głowie. To chyba po prostu szok. Ale cieszę się niesamowicie
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
nooo nimfetke też tzn nimfetkową Fasolke trza dopisac
![]() ![]() Albo Antoś albo Tola ![]() ![]() 6 tydzień ![]() od dwóch dni czuje sie bardzo dobrze ![]()
|
|
#665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
jukol w ktorym jestes tyg? ja w 6 tc i od 4 dni leze i walcze z brazowym sluzem. tez sie martwie ale wszyscy pocieszaja ze z tego sie wychodzi i wcale nie oznacza najgorszego. trzymaj sie
|
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
W pierwszej kolejnosci chcialam przywitac wszystkie nowe mamusie!!!
GRATULACJE!!!!! U mnie dzis fantastycznie, doslownie! Chyba powoli mi mdlosci przechodza!!! Nie pamietam kiedy ostatnio tak dobrze sie czulam!!! Bylo to chyba w kwietniu ![]() Mam nadzieje, ze tak juz zostanie. Wlasnie zaczelam 12tc wiec mam duza nadzieje, ze tak juz zostanie ![]() Jak narazie ciesze sie moim dniem
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w 6 tc.Chyba po duphastonie sie uspokoilo narazie mam czysto
ale leze choc juz mnie cos trafia Pani gin pow ze to nic strasznego ale lepiej dmuchac na zimne.Juz pomalu rosnie serduszko i dzidzia zyje.Mam do 30.06 zwolnienie ale wczesniej mam przyjsc do kontroli.
|
|
|
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
Jukol, madziarka ja jestem w 11 tyg. Tygodnie 6 i 7 przeleżałam bo plamiłam a na poczatku nawet krwawiłam. Po prawie 2 tyg. wszystko się unormowało, dzidzia rośnie aż miło. Od wczoraj znów plamię leciutko, właściwie już mi przechodzi. Lekarz uprzedzał, że to może wrócić. Łykam grzecznie No - spę i się oszczedzam, czyli: nie gotuje, nie sprzątam, nie wychodze po zakupy, nie robie prania, nie wchodzę na stołki itp. Tym wszystkim zajmuje się Mąż
Jestem spokojna, bo wiem, że to mija a Maleństwu nic się nie dzieje. Taki juz mój urok. Najważniejsze to pozytywne myślenie i stały kontakt z lekarzem. Cierpliwości i uszy do góry!
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wypoczywaj |
|
|
|
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamuśki!
dziewczyny, nawet nie wiecie jak wam współczuje cztając o tych wsztkich problemach. Ja dziękuję Bogu że jak na razie daje radę. Dzis zmów miałam urwanie głowy, pół miasta do przelatania. ( w nagrodę wstąpiłam do fryzjera a wracając okazało się ze dostałąm jakies wyróżnienie z Ośrodka kultury ). Nie wyobrazam sobie jak by to było, gdyby nagle ktos włozył mnie do łóżka. Tyle spraw na głowie, 2 firmy do przypilnowania i studia - jej, chyba bym nie wyrobiła. I modlę się żeby u mnie nic sie nie pogorszyło. Wczoraj wieczorem taki bemben mi wylazł, że normalnie na 5 m-c wyglądałam. Co wieczór widze że dużo wyrażniej sie odznacza niz rano. I dziś kupiłam mojemu tacie bardzo ważny prezent na urodziny- książkę "536 opowieści dziadka" . Mam nadzieję że się kapnie o co chodzi jak ja rozpakuje. Bo w końcu trzeba oznajmic rodzicom
|
|
|
|
#673 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
Widze, że majowe wolne dni przyniosły plony Dziewczyny nie martwcie się plamieniem, ja plamiłam prawie 2 tygodnie i dopiero od wczoraj czysto Dziś wizyta u ginka i usg, mam nadzieje ,że dzidziuś rośnie. Musimy się wyluzować, leżeć i wierzyć ,że w przyszłym roku będziemy tulić nasze dzidzie
|
|
|
|
#674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Tak, brązowe upławy miałam prawie 2 tyg. Potem stopniowo robiły się coraz jaśniejsze do zupełnego zaniku. Potem jakieś 11 dni spokoju i znów się pojawiły na 2 dni - ale już przechodzą. Moja kuzynka miała plamienia przez 3 miesiące prawie bez przerwy. Wyobraź sobie leżeć przez tyle czasu. Są takie co leżą przez całą ciążę. Z Tobą tak nie będzie. Zobaczysz, że za kilka dni wszystko wróci do normy. Doradzam spokój i optymizm
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny brazowe plamienia to jeszcze nie koniec swiata!
ja mialam tak 2razy w ciagu ciazy. najpierw w 8tc tylko brazowe a potem po miesiacu brazowe z odrobina krwi. dostalam duphaston, ktory bralam do 16tc i wsio jest ok lekarz powiedzial, ze to moga byc plamienia w czasie kiedy powinien pojawic sie okres (co u mnie nie do konca sie sprawdzilo terminowo) albo np na skutek wysilku czy po stosunku. glowy do gory!
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
obecnie 30!!! fasolowych tyczek ![]() krolowaa (Malgorzata 29 lat) Rumia tp. 02/01/09 Julia lub ? Siobhan (Joanna 29 lat) Dublin tp. 05/01/09 Marta lub Pawel j.kwiatek (Justyna, lat 29)Siedlce tp. 06/01/09 aniaszew (Ania, 33 lata)Warszawa tp. 06/01/09 Monika lub Mikolaj Mbu83 (Gosia, 24 lata)Wroclaw tp. 06/01/09 Gabriela lub Gabriel pani z herbata (Bozena 27 lat) Shannon tp. 08/01/09 Polina lub Rotmir dalicja (Ania 23 lata) tp. 09/01/09 Rozalia lub Ignacy arletap110 (Arleta)Lask tp. 09/01/09 monisia22(Monika, 26lat)dolnoslaskie tp. 10/01/09 slaby wielblad(Monika 31 lat) tp. 10/01/09 Lena lub Olaf Nika83 (Monika, 25 lat) Siemianowice tp. 15/01/09 ? lub Filip mumi24 (Paulina, 25 lat) tp. ??/01/09 bezsennosc (Basia,24 lata)Boleslawiec tp. ??/01/09 Gabriela lub Dawid roxi (Kasia,27 lat)Sosnowiec tp. 21/01/09 Magdalena lub Patryk freshona (Agnieszka, 33 lata)Slask tp. 23/01/09 Hania lub ? Agusia26 (Agata 27 lat)Zawiercie tp. 24/01/09 Sandrunia Niepon (Sandra ? lat)Wroclaw tp. 24/01/09 Monika lub ? Sasza1 (Ola, 26 lat)Gdansk tp. 25/01/09 Anielka lub Krzys g85 (Gosia, 23 lata) tp. 26/01/09 Madziarkapl (Magda, ? lata) tp. 30/01/09 Klaudia lub Kacper Glizda87 (Agnieszka, 21 lat)Wlkp tp. 01/02/09 Julianna lub Kacper Gosiala (Gosia, ? lat)Gdansk tp. 02/02/09 ? lub ? Amilamija (Ania, 29 lat)Warszawa tp. 03/02/09 ? lub ? Seviljanka (Iwona 31 lat )Hiszpania tp. 08/02/09 ? lub ? anna1593 (Anna 25 lat )Lublin tp. 14/02/09 Hania lub Maksymilian Paula22 (Paulina, 22 lata)tp. 15/02/09 ? lub ? jukol (Justyna 22 lata ) tp. ??/02/09 Lucja lub Aleksander lucyAS(Lucyna, 31 lat) tp. 0?/02/09 Martina lub Kacper hooba(Asia, 23 lata)? tp.??/02/09 ? lub ? Nimfetka (?,? lat)Kielce tp. 0?/02/09 Tola lub Antoni
trying so hard lots of things not to do Edytowane przez pani z herbata Czas edycji: 2008-06-14 o 21:12 |
|
|
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
witam goraco nowe mamuski
i trzymam kciuki za wszystkie lezakujace ja mam przymusowy dzien wolny do tego nieplatny i jestem zla jak osa bo poniedzialek tez mam wolny
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#680 |
|
Rozeznanie
|
Diewczyny jestem przeszczesliwa!!!!!!!! W koncu widzialam mojego Robaczka ma cale 6mm, pieknie bijące serduszko, jest zdrowy i w ogole wszystko ok
wiek z USG to 6tyg 4dni czlyi tylko 5 dni roznicy z wiekiem wynikajacym z OM... Jutro wkleje wam zdjecie bo musze skaner zainstalowac a sama nie umiem... Nastepna wizyta 18.07 - juz sie doczekac nie moge
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje Glizda dla Was i trzymajcie tak dalej
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
tak sobie pomyslalam po waszych wypowiedziach ze musze czekac az ten sluz sam minie. chcialam w poniedzialek zadzwonic do lekarza ze nie znika ale skoro piszecie ze to moze nawet trwac 2 tyg. to poczekam te 3 tyg. do przewidywanej wizyty.chyba nic sie nie dzieje poki nie ma silnego krwawienia.musze tylko lezec i czekac do 7 lipca.
|
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za przywitanie i dodanie mnie do listy, mam na imię Asia i mam 23 lata, ale imion dla bąbelka niestety jeszcze nie mamy
. Beta wskazuje na 3 tydzień.
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki!
Ja własnie zbieram się do roboty. Dzis u siebie zauwazyłam sympatyczny objaw- na moim brzuchu zaczyna się pojawiac ciemna linia prowadząca do pepką. hihi. Ostatnio też mam straszne wachania humoru. Mój mąż az wczoraj śmiał się ze mnie bo o wszytko robiłam awanturę. I ciąża działa na mnie jak serum prawdy, dlatego jak nie raz cos walne to aż nie wiedomo czy się smiac czy płakać. Aż mi wstyd za siebie. Dobrze że znajomi biorą na mnie poprawkę- bo inaczej cięzko by było. Miłego dzionka mamuśki!
|
|
|
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
Mój kochany Robaczek
(6mm, wg USG 6t 3d, wg OM 7t 2d)
|
|
#686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
Siobhan ano reklamodawcy nie placa i gazeta musi zaoszczedzic na kosztach czyt. moja wyplata bo jest nas 3 szefostwo (para) i ja, za chorobowe mi tez nie zaplacila glizda jedna
bylismy dzis z TZ w sklepie z gadzetami dla dzieci i mamusiek (mothercare), wozeczki foteliki STANIKI (tylko 22euro w moim rozmiarze 80F) i lozeczka i w ogole wszystko slicnziusie, TZ testowal wozki i sprawdzal zawieszenie normalnie oh i ah
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
a my niedługo zaczniemy remont pokoiku dla dzidziusia
jak narazie to mnie mdli na okragło i ciezko mi sie cieszyc z czegokolwiek kiedy zoładek fika koziołki czy macie moze jakies sprawdzone domowe sposoby na mdłości? do lekaza ide dopiero w przyszłym tygodniu a te mdłosci bardzo mi dokuczaja
|
|
|
|
#690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dla odmiany trudno bylo kupic cos bez drutów by nie było za duze W końcu kupiłam Triumph i jestem zadowolona ![]() Co do wózków, to własnie przegrzebuje neta i jestem juz chyba siwa od tego wszystkiego. Generalnie byłam zdecydowana na Quinny ale, że nie spacerówka nie rozkłada i nie ustawia na pionowo to do bani. Wyczytałam, że Mutsy dobre, ale w Ire nie sprzedają. Już sama nie wiem. Per Perego nie kupie, bo po urlopie nabawiłam się uprzedzeń i już niczego od darmozjadów i chamów nie kupie. Moja opinia sorry jak kogoś uraziłam ![]() Nad łóżeczkiem, hmmm.. jeszcze temat otwarty ![]() Tyle tego, że mam wrażenie, że mnie to przerośnie. Z jednego jestem zadowolona, mdłości ustepują dzis zaczęłam 12tc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

dostalam lekkiego krwawienia tzn sluz brazowy polecialam do lekarza i yg mam 3 tyg zwolnienia i mam brac duphaston 

, jakie brać witaminy oprócz kwasu foliowego, czego mam unikać? Ehh normalnie przez ostatni rok czytałam o tym tak dużo a teraz kompletna pustka w głowie. To chyba po prostu szok. Ale cieszę się niesamowicie