|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Amparo27- w sumie to nie miałam ochoty wczoraj na prasowanie
i pewnie te rzeczy by tak jeszcze leżały przez najbliższy miesiąc. Ale mama przyjechała... wyciągnęła żelazko i deske... No i mówi, że ona poprasuje Wyprasowala połowę, resztę ja dokonczylam, bo jak już wszystko wyciagniete... No to przynajmniej spokój. Ale i tak pewnie jeszcze czeka mnie pranie tych słodkich ubranek, bo na 56 mam bardzo bardzo mało 1 bodziak z długim rękawem 2 bodziaki z krótkim 4 pajace 3 polspiochy Kaftaniki 6 No bardzo ubogo mi się wydaje coś muszę dokupić... Za to na rozmiar 62 , szuflada się nie zamyka. Też układacie rozmiarami w szufladach? U mnie 3 szuflady, w pierwszej rozmiar 56, w drugiej 62, a w trzeciej 68. W czwartej pieluszki, przescieradla i koce. Tak żeby Tz miał łatwiej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
Coosik gratuluje udanej wizyty!☺
_toja trzymam kciuki za jutrzejsze usg☺ Little-nie przejmuj sie glupia baba... Amparo-jeszcze troche i chlopcy beda z toba Emeczka-ty to juz blisko masz do rozwiazania..😛fajnie |
|
|
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem zwykła ciekawość ludzka, ale jak tak nie zaczepiałam kobiet w ciąży.. Został mi miesiąc z kawałeczkiem, ale już mam dosyć.. często pytają się osoby, które robią to nie pierwszy raz Chciałabym uniknąć większości ludzi, no ale nie ma jak.. ![]() ![]() Myślę też, że jakby się odpowiedziało : "a czy to ważne" ? to już byłaby w pewnym sensie obraza ![]() Ostatnio w pewnym osiedlowym sklepie Pani próbowała wymusić na mnie płeć i imię.. i gdy jej odpowiedziałam, że nie wiem.. po prostu nie wiem, to już zmieniła ton ,nie chciała mi wierzyć i nie była taka milutka przed moją odpowiedzią ![]() Pomyślmy sobie co będzie jak nasze dzidziusie będą na świecie.. ile będzie zaczepiania i pytania o płeć, imię i wiek ![]() Ja chyba też zacznę pytać o wiek kobiet pytających.. zwłaszcza tych starszych
|
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
SweetChoco śliczny kocyk, macie talent
![]() littleBeetle no co za babka, przecież masz mega zgrabniutki brzuch, moim zdaniem jest mały jak na ten etap i wygląda ślicznie ![]() lovvi23 no mi w sumie też zostały pościele i wyczyścić wózek rozkładanie mebli zostawię mężowi na pozniejagaciaaas można melise i w sumie magnez też pomoże nikopoia ja dzisiaj chyba bardzo grubo wygladalam bo pierwszy raz w życiu dwie babki obsłużyly mnie bez kolejki, jedną w aptece i druga w mięsnym. Aż w szoku byłam flexilyn łącze się w zgagowym bólu ... wieczorem jest tragiczna ![]() fiołek wkoncu sie doczekałas fachowca oby teraz robota mu sprawnie poszlaDzięki za kciuki i za polecenie balsamu, na pewno wypróbuję na razie odstawiłam na dwa dni lek na wątrobę, wypralam swoje ubrania w córki proszku i biorę wapno. Oby coś pomogło z tych rzeczy![]() Córka druga noc ślicznie śpi od 19 do 7, chyba to dobra decyzja była ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
Lovi, ja też ułożyłam ciuszki rozmiarami w szufladach. Mamy komodę malm z Ikei i do tego organizery. Mam nadzieję, że system się sprawdzi
teraz to pięknie wygląda, ale już się śmieję, że po trzech dniach z maludami wszystko będzie fruwać Coosik, brawa dla córci, niech dalej tak ładnie śpi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4627 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, co do utraty wiary w ludzi to ostatnio jak szłam na pobranie krwi, to zachciało mi się dosłownie śmiać i pan z rejestracji aż wyszedł i zaczął się drzec. Na drzwiach do zabiegowego wisi kartka A4 albo większa, z rysunkiem ciezarnej i napisem, że kobiety w ciąży bez kolejki. Wiec podeszłam do faceta który stał jako pierwszy i mu mówie, że będę korzystać z tej opcji jako ciężarna. A on spojrzał na mnie od dołu do góry i takie coś: "po moim k**** tropie! Kolejna puszczalska gimnazjalistka, która myśli że wszystko jej wolno! Będziesz tu k**** stała tak długo aż urodzisz tego bachora! Ja na pewno cie nie przepuszcze". Wiec mu uprzejmie odpowiedziałam, że bardzo współczuję jego rodzinie, że wychowała takiego wrzoda i życzę mu długiej i męczące śmierci... poniosło mnie. I na to wychodzi ten z recepcji i tez mu nerwy puściły: ja p*******, zawsze to samo! Co za wstyd! Nauczcie się ludzie czytać kartki! Panie w ciąży mają pierwszeństwo i g*wno mnie interesuje czy kolejna osoba to dziecko, stary człowiek czy zidiocialy mężczyzna!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() masakra... Ja to bym się pewnie rozryczała przez typa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
Lovvi to zaszalałyście z mamą
ja mam ciągle nieogar z rzeczami Gabrysia, ale bym pewnie posortowała rodzajami, a za dużych ciuszków nie trzymała pod ręką. Rozmiar 68 to jeszcze trochę, dlatego popakowałam je w torby, a zostawiłam w komodzie 56 i 62._toja kciuki za USG, daj nam znać co słychać po badaniu I oby mąż wrócił w weekend ![]() cooos_ik oooo to Ci się udało, ja nie mam tyle szczęścia w kolejkach ![]() fiolek myślę, że spokojnie się wyrobi ![]() Ja też nie mam ochoty opowiadać przypadkowym ludziom kogo tam noszę w środku, ale odpowiadam, staram się być miła, oni chyba też. Nawet jakoś znajomi przestali rozmawiać ze mną o czymkolwiek innym, jakby z ciężarną można było rozmawiać tylko o jej ciąży. Majaaaaa SZOK, bark słów na tego buraka! Co do czkawki u maluszka, mój ma codziennie po kilka razy dziennie, położna mówiła, żeby się nie przejmować, bo niektóre dzieci mają nawet po kilkanaście razy. Ale chciałam Was zapytać w którym miejscu czujecie czkawkę? I jak jest ułożone maleństwo? Ja bardzo nisko czuję jak czka, ale nie wiem do przyszłego tygodnia jak jest ułożony. Może któraś z Was rozwieje moje wątpliwości, czy da się w ten sposób rozwiązać zagadkę jak leży mały
Edytowane przez nikopoia Czas edycji: 2017-11-15 o 14:00 |
|
|
|
#4630 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taki zgrabny brzusio i jeszcze przy tobie takie gadki szok. może córka ma kompleksy i chciała ją pocieszyć ![]() Cytat:
a twojej wagi zazdroszcze ja mam dzisiaj tj 33t2d plus 20kg wiec niech mi tu nikt nie narzeka, że za dużo przytył ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja dziś po ktg. wszystko ok, niby jeden malutki skurcz, pwiedziałą że do 3 na godz jest ok. i będziemy mieli gości na weekend. teściowie hm... trzeba sie brac za sprzatanie i gotowanie |
|||||
|
|
|
#4631 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam tak od pocatku. 130 tys to ja nawet nie mialam nigdy :P siara mi jeszcze nie leci majaaaa jaki tekst! ja pewnie tez bym nie odpyskowala (najlepsze riposty przychodzą po czasie. co do hubiworld - nikt nie dzwonil, przyszla po prostu inna pielucha. i zamowilam dwie flanelowe i one tez sie roznia splotem i w dotyku (ta sama aukcja) lewatywa - mialam. i mimo, ze krepujace, to teraz tez bede brala. nie dosc ze nie bedzie niespodzianki, to po porodzie dobrze nie isc na dwójkę przez jakis czas... ałć. ja mialam lewatywe na przedporodowej, w celu wywołania skurczy. nie wywołała ani jednego
|
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co za koleś, że takich ludzi ziemia nosi to po prostu nieprawdopodobne. Dla mnie dzisiaj pani kasjerka w Biedronce otwarła nową kasę. Było mi bardzo miło Widocznie na świecie musi być równowaga buractwa i dobrych ludzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i fakt, bardzo ładnie to wygląda... teraz... A później właśnie tak jak napisalas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam dzisiaj wizytę, trzymajcie proszę kciuki ![]() Bardzo popsuły mi się wyniki badań
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Majaaaaa masakra... takie komentarze to do własnej matki!
amparo27 Lovvi23 gdzie kupowałyście organizery? Jakie? Też muszę kupić i chętnie zerknę co wybrałyście ![]() Cay kciuki! Będzie dobrze
Edytowane przez _toja Czas edycji: 2017-11-15 o 14:50 |
|
|
|
#4637 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam ułożone ciuszki rozmiarami, ale ostatecznie kupiliśmy szafę z półkami i wieszakiem na mini sukienki, zamiast komody
![]() Majaaaaa nie dziwię się, że się wkurzyłaś, co za gość ;/ Dobrze, że ten Pan recepcji też na to wyszedł. Nikopoia ja czuję bardzo nisko tą czkawkę małej - mniej więcej niedaleko jej główki i ramion, z tego jak sprawdzaliśmy ostatnio gdzie co ma :P Cay kciuki ![]() To chyba ja tylko miałam to szczęście, że osoba kompletująca zamówienie w Hubi zadzwoniła. W ogóle zamówiłam też na innej aukcji rogala do karmienia, ale jak przyszedł to na poszewce było lekkie przetarcie, kosmetyczne niby, ale zrobiłam zdjęcie i poprosiłam o wysłanie nowej poszewki - w ciągu 2 dni już była
|
|
|
|
#4638 |
|
Wtajemniczenie
|
LittleBeetle współczuję, wiem co czułaś, bo słucham komentarzy o wielkości brzucha od 5. lub 6. miesiąca
albo i dłużej. Nie ma rady - jak odpyskujesz, będzie Ci potem głupio, a jak olejesz temat, kolejna ciężarna też się od niej/niego nasłucha. Ja ostatnio znowu usłyszałam od kolegi, którego niezbyt lubię: "ty tam na pewno masz jedno dziecko???" (Cooos_ik Ty chyba kojarzysz ten tekst dobrze o ile pamiętam, też Cie ktoś nim uraczył) i mu nagadałam. Jemu było głupio, mi było głupio, ale ileż można. Majaaaa brak słów ☹️ dobrze mu powiedziałaś. Prostak jeden. I brawo dla pana z recepcji! Literape zazdro! Ale faktycznie poziom masz zabójczy ![]() Cay kciuki! Ubranka. Ja układam tematycznie: w jednej szufladzie body, bluzeczki i kaftaniki, w kolejnej spiochy, polspiochy i pajace itp. Rozmiarami nie, bo czasem 56 jest większe niż 62. Więc ułożyłam rozmiarami - porównywałam wielkości kolejnych ubranek i tak schowałam jak coś będzie za małe, to automatycznie wypada z szafy i biorę kolejne. Oczywiście ten porządek zniknie najdalej po tygodniu. Lewatywa. Zrobię sobie w domu, bo szpitalne kible mnie brzydzą. Nie chcę tam mieć posiedzien boję się tylko, że to będzie fałszywy alarm i zrobię sobie lewatywę na darmo to możliwe?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Ja to chyba miałam największe szczęście w tym hubi
bo do mnie wszystko doszło to co zamawialam, no i szybko. _toja - ja zamawialam na allegro (Jak zwykle) Mogę polecić sprzedawce jak chcesz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
i będziesz stała i się zastanawiała czy jechać do szpitala czy iść na posiedzenie myślę, że nie jest to dobry pomysł... Żeby lewatywe robić w domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
Cay kciuki, oby wyniki się polepszyły szybko
![]() Cytat:
![]() emeczka ja słucham tych tekstów ile tam dzieci noszę ![]() Też mierzyłam ciuszki do siebie, a nie po metce, bo bywa że 56 większe od 62. Także wszystkie po kolei mierzyłam do siebie i tak posegregowałam. W organizer do szuflady nawet się nie bawię chyba, to by było z mojej strony zbyt naiwne ![]() Wydaje mi się, że lewatywy nie zrobisz na darmo, tzn. jak ma się rozkręcić poród, to się rozkręci od tego, a jak nie, to po prostu się przeczyścisz
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Zadomowienie
|
cay Daj znać jak po wizycie. Kciuki
![]() Dziewczyny wy już ciuszki układacie a ja na razie jestem w rozsypce. Komoda jest u rodziców, ciuszki w szafie, łóżeczko na balkonie, i wszystko czeka na remont na początku grudnia. Oby i mała zechciała poczekać. Jestem wkurzona trochę że tak ze wszystkim czekamy, ale mój mąż jest z tych którzy mają czas i wszystko robią na ostatnią chwilę. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cay, kciuki kciuki kciuki czekamy na wieści. A jak wyniki się popsuły to się je naprawi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja ubrania mam pochowane w szafkach a czesc wywiezioną, bo szwagierka miala pozyczone. mąż właśnie maluje pokój dla starszaka. a musimy go wyprowadzic do tego pokoju, by miec miejsce na drugie dziecko. wiec wszystko stoi w powijakach. no i ogółem burdel w domu w zwiazku z remontem jedyne co mam, to w miare zaopatrzoną kosmetyczkę do szpitala, tzn kupilam mini szampon, zel pod prysznic (taka uwaga - dobrze jesli zel pod prysznic nie ma zbyt intensywnego zapachu, bo maluchy przystawiane do piersi nie lubią, chca czuć mamę) i pastę do zębów. wlasnie tego mi brakło ostatnio podczas szpitalnej wizyty. no ale mialam kindla :P ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- aaa co do lewatywy i warunków w wc szpitalnym: u nas porodowka funkiel nówka. powiedzialabym nawet, ze lepiej niż w domu. ![]() tylko babka zrobila mi te wlewke na lóżku i mówi, by pochodzic z 10 minut. jakie 10 minut! ja sie zwleklam z łóżka i pedem do wc lecialam
|
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniówki 2018 - część II
Majaaa co za gbur z tego faceta!
Nikopoia moj Dzidziutek ulozony jest glowkowo i czkawke czuje wlasnie na samym dole troszke po lewej stronie, tez ma nawet kilka razy dziennie ![]() Sweet jestesmy w podobnej sytuacji u mnie wszystkie rzeczy Malucha porozkladane gdzie jest miejsce, lozeczko jeszcze nie zamowione, od jutra remont, ale co z tego jak za tydzien wyjezdzamy, wiec nie rusze z wyprawka ![]() Jeszcze nie wiem jak bede rozkladac, ale mysle, ze raczej rodzajami ciuszkow. I wlasnie dzisiaj doszlam do wniosku, ze 3szufladowy Brimnes nie starczy i przeniose Dzidziutka do 4szufladowej, tylko tego wychodzi! Przyszla mi paczka z La Millou, wszystko jest przecudowne! Rozumiem juz fenomen tej firmy, jestem zakochana. IMG_1510758265.282872.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez fiolek7317 Czas edycji: 2017-11-15 o 16:08 |
|
|
|
#4646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja ciuszki mam poukładane, ale łóżeczka, wózka itd to jeszcze nie mam w ogóle ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli mój synuś chyba też już główkowo się obrócił, o jejku mam nadzieję ![]() Na pocieszenie Dziewczyny ja jeszcze nie mam komody dla małego, a jego rzeczy są posiane po dwóch pokojach, dopiero będę to ogarniać. Tylko posegregowałam rozmiarami ubranka. Łóżeczko, materac, wózek, leżaczek i sporo innych jeszcze jest u szwagierki, bo miał być ten remont. Ale jak już wiemy, że przekładamy, to mam nadzieję, że lada moment wylądują u nas
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
amparo27 a jakie?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631/ te czy inne jakies? fiolek7317 super! |
|
|
|
#4649 | ||||||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciesze się, że wszystko idzie w dobrym kierunkuCytat:
![]() Cytat:
![]() Ale odradzam zrobienie jej samemu w domu. Po lewatywie skurcze się nasiliły. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie czkawki już od dłuższego czasu i to kilka w ciągu dnia ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Ja wagowo z pierwszą ciążą na tym samym etapie jestem tak samo, tylko, że z synem zaczynałam z dużo niższej wagi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby tak dalej ![]() Cytat:
co za gość. Dobrze, że chociaż pan z rejestracji zareagował. Ja ostatnio poszłam tylko zanieść mocz. Ludzi dużo, pytam się kto teraz wchodzi. Jakaś babeczka się odzywa, że tamta pani jest ostatnia, więc powtarzam pytanie, a ona coś tam zaczęła. Odezwał się chłopak, że on, wiec spytałam czy mogę zostawić tylko pojemniczek, zgodził się. Tamta kobitka coś cały czas gadała, podeszła do mnie pani z rejestracji wzięła pojemniczek i zaniosła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziś już miałam lepszy dzień Ale wczoraj z tej bezsilności się popłakałam, skurcze były co 5 minut. Wzięłam tyle no spy, a żadna nie działała. Ostatecznie wyszperałam w szafce jeszcze ostatni scopolan. Dziś wstąpiłam do lekarza po receptę. I zaznaczył, że jak skurcze będą trwały dłużej niż 3h mam się zgłosić natychmiast do szpitala.
|
||||||||||||||||||
|
|
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
Zori ojej to się masz też z tymi skurczami widzę
jak to jest, że co lekarz, to inaczej radzi... Dzisiaj z ciekawości zapisywałam skurcze przez półtorej godziny. Równiutko co 6 min, lżejszych pomiędzy nimi nie zapisywałam. I tak mam cały dzień, wczoraj to samo. Ja chyba oszaleje w końcu przez te skurcze, u mnie też no-spa nic nie daje. A nic innego nie mam w domu. Jutro mam laboratorium, może położna coś powie. Wizyta za tydzień.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

i pewnie te rzeczy by tak jeszcze leżały przez najbliższy miesiąc. Ale mama przyjechała... wyciągnęła żelazko i deske... No i mówi, że ona poprasuje
Wyprasowala połowę, resztę ja dokonczylam, bo jak już wszystko wyciagniete...

Chciałabym uniknąć większości ludzi, no ale nie ma jak.. 

teraz to pięknie wygląda, ale już się śmieję, że po trzech dniach z maludami wszystko będzie fruwać 
mąż i żona

taki zgrabny brzusio 
a twojej wagi zazdroszcze
wiec niech mi tu nikt nie narzeka, że za dużo przytył 

albo i dłużej. Nie ma rady - jak odpyskujesz, będzie Ci potem głupio, a jak olejesz temat, kolejna ciężarna też się od niej/niego nasłucha. Ja ostatnio znowu usłyszałam od kolegi, którego niezbyt lubię: "ty tam na pewno masz jedno dziecko???" (Cooos_ik Ty chyba kojarzysz ten tekst dobrze
jak coś będzie za małe, to automatycznie wypada z szafy i biorę kolejne. Oczywiście ten porządek zniknie najdalej po tygodniu.
️ dobrze mu powiedziałaś. Prostak jeden. I brawo dla pana z recepcji!

ale coś tam się dowiedziałam. Mój gigancik przybrał 160g