Styczniówki 2018 - część II - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-15, 12:16   #4621
Lovvi23
Zadomowienie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Amparo27- w sumie to nie miałam ochoty wczoraj na prasowanie i pewnie te rzeczy by tak jeszcze leżały przez najbliższy miesiąc. Ale mama przyjechała... wyciągnęła żelazko i deske... No i mówi, że ona poprasuje Wyprasowala połowę, resztę ja dokonczylam, bo jak już wszystko wyciagniete...

No to przynajmniej spokój.

Ale i tak pewnie jeszcze czeka mnie pranie tych słodkich ubranek, bo na 56 mam bardzo bardzo mało
1 bodziak z długim rękawem
2 bodziaki z krótkim
4 pajace
3 polspiochy
Kaftaniki 6

No bardzo ubogo mi się wydaje coś muszę dokupić...
Za to na rozmiar 62 , szuflada się nie zamyka. Też układacie rozmiarami w szufladach? U mnie 3 szuflady, w pierwszej rozmiar 56, w drugiej 62, a w trzeciej 68. W czwartej pieluszki, przescieradla i koce.

Tak żeby Tz miał łatwiej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 12:22   #4622
Barb83
Raczkowanie

Coosik gratuluje udanej wizyty!☺

_toja trzymam kciuki za jutrzejsze usg☺

Little-nie przejmuj sie glupia baba...

Amparo-jeszcze troche i chlopcy beda z toba

Emeczka-ty to juz blisko masz do rozwiazania..😛fajnie
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 12:35   #4623
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Przyszłam się wygadać. Wrócę do domu to nadrobię Was
Byłam krew do badania oddać. Pielęgniarka do mnie, że prześlicznie w ciąży wyglądam. Poszłam do lumpka a tam babka pyta na kiedy termin, no to odpowiedziałam, dodała że jej córka ma na już. Poszłam dalej, słyszę jak do córki dzwoni 'no na styczeń ma to gdzie tam jeszcze!a brzuch jak Twój!!!' masakra z ludźmi o.O
Pomijam, że mam płaszcz gruby, bluzę pod spodem i wcale nie uważam bym miała nie wiadomo jak wielki brzuch(92cm w pasie) ale jakoś się nieswojo poczułam...

A jak się tak zastanawiam... co ich to kurde obchodzi... a kiedy? a jaka płeć? a jakie imię wybrane? matko święta.... zwłaszcza gdy pytają osoby, z którymi zazwyczaj się nie ma kontaktu..
Rozumiem zwykła ciekawość ludzka, ale jak tak nie zaczepiałam kobiet w ciąży..
Został mi miesiąc z kawałeczkiem, ale już mam dosyć.. często pytają się osoby, które robią to nie pierwszy raz Chciałabym uniknąć większości ludzi, no ale nie ma jak..
Myślę też, że jakby się odpowiedziało : "a czy to ważne" ? to już byłaby w pewnym sensie obraza
Ostatnio w pewnym osiedlowym sklepie Pani próbowała wymusić na mnie płeć i imię.. i gdy jej odpowiedziałam, że nie wiem.. po prostu nie wiem, to już zmieniła ton ,nie chciała mi wierzyć i nie była taka milutka przed moją odpowiedzią

Pomyślmy sobie co będzie jak nasze dzidziusie będą na świecie.. ile będzie zaczepiania i pytania o płeć, imię i wiek
Ja chyba też zacznę pytać o wiek kobiet pytających.. zwłaszcza tych starszych
Stary 2017-11-15, 12:43   #4624
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Pomyślmy sobie co będzie jak nasze dzidziusie będą na świecie.. ile będzie zaczepiania i pytania o płeć, imię i wiek
a to też będą zabawne czasy! wyobraźcie sobie, że kiedy córa była malutka i było ciepło ubrana była akurat na różowo, miała jakąś jasną opaskę, różową spódnicę a kobieta w sklepie (obca) zapytała jak na imię ma SYNEK rozumiem gender no ale bez przesady
Stary 2017-11-15, 12:46   #4625
cooos_ik
Zadomowienie

SweetChoco śliczny kocyk, macie talent

littleBeetle no co za babka, przecież masz mega zgrabniutki brzuch, moim zdaniem jest mały jak na ten etap i wygląda ślicznie

lovvi23 no mi w sumie też zostały pościele i wyczyścić wózek rozkładanie mebli zostawię mężowi na pozniej

agaciaaas można melise i w sumie magnez też pomoże

nikopoia ja dzisiaj chyba bardzo grubo wygladalam bo pierwszy raz w życiu dwie babki obsłużyly mnie bez kolejki, jedną w aptece i druga w mięsnym. Aż w szoku byłam

flexilyn łącze się w zgagowym bólu ... wieczorem jest tragiczna

fiołek wkoncu sie doczekałas fachowca oby teraz robota mu sprawnie poszla

Dzięki za kciuki i za polecenie balsamu, na pewno wypróbuję na razie odstawiłam na dwa dni lek na wątrobę, wypralam swoje ubrania w córki proszku i biorę wapno. Oby coś pomogło z tych rzeczy

Córka druga noc ślicznie śpi od 19 do 7, chyba to dobra decyzja była

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 13:50   #4626
amparo27
Zadomowienie

Lovi, ja też ułożyłam ciuszki rozmiarami w szufladach. Mamy komodę malm z Ikei i do tego organizery. Mam nadzieję, że system się sprawdzi teraz to pięknie wygląda, ale już się śmieję, że po trzech dniach z maludami wszystko będzie fruwać

Coosik, brawa dla córci, niech dalej tak ładnie śpi

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 13:50   #4627
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Hej, co do utraty wiary w ludzi to ostatnio jak szłam na pobranie krwi, to zachciało mi się dosłownie śmiać i pan z rejestracji aż wyszedł i zaczął się drzec. Na drzwiach do zabiegowego wisi kartka A4 albo większa, z rysunkiem ciezarnej i napisem, że kobiety w ciąży bez kolejki. Wiec podeszłam do faceta który stał jako pierwszy i mu mówie, że będę korzystać z tej opcji jako ciężarna. A on spojrzał na mnie od dołu do góry i takie coś: "po moim k**** tropie! Kolejna puszczalska gimnazjalistka, która myśli że wszystko jej wolno! Będziesz tu k**** stała tak długo aż urodzisz tego bachora! Ja na pewno cie nie przepuszcze". Wiec mu uprzejmie odpowiedziałam, że bardzo współczuję jego rodzinie, że wychowała takiego wrzoda i życzę mu długiej i męczące śmierci... poniosło mnie. I na to wychodzi ten z recepcji i tez mu nerwy puściły: ja p*******, zawsze to samo! Co za wstyd! Nauczcie się ludzie czytać kartki! Panie w ciąży mają pierwszeństwo i g*wno mnie interesuje czy kolejna osoba to dziecko, stary człowiek czy zidiocialy mężczyzna!

Stary 2017-11-15, 13:54   #4628
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majaaaaa Pokaż wiadomość
Hej, co do utraty wiary w ludzi to ostatnio jak szłam na pobranie krwi, to zachciało mi się dosłownie śmiać i pan z rejestracji aż wyszedł i zaczął się drzec. Na drzwiach do zabiegowego wisi kartka A4 albo większa, z rysunkiem ciezarnej i napisem, że kobiety w ciąży bez kolejki. Wiec podeszłam do faceta który stał jako pierwszy i mu mówie, że będę korzystać z tej opcji jako ciężarna. A on spojrzał na mnie od dołu do góry i takie coś: "po moim k**** tropie! Kolejna puszczalska gimnazjalistka, która myśli że wszystko jej wolno! Będziesz tu k**** stała tak długo aż urodzisz tego bachora! Ja na pewno cie nie przepuszcze". Wiec mu uprzejmie odpowiedziałam, że bardzo współczuję jego rodzinie, że wychowała takiego wrzoda i życzę mu długiej i męczące śmierci... poniosło mnie. I na to wychodzi ten z recepcji i tez mu nerwy puściły: ja p*******, zawsze to samo! Co za wstyd! Nauczcie się ludzie czytać kartki! Panie w ciąży mają pierwszeństwo i g*wno mnie interesuje czy kolejna osoba to dziecko, stary człowiek czy zidiocialy mężczyzna!

masakra... Ja to bym się pewnie rozryczała przez typa.

Stary 2017-11-15, 13:57   #4629
nikopoia
Zadomowienie

Lovvi to zaszalałyście z mamą ja mam ciągle nieogar z rzeczami Gabrysia, ale bym pewnie posortowała rodzajami, a za dużych ciuszków nie trzymała pod ręką. Rozmiar 68 to jeszcze trochę, dlatego popakowałam je w torby, a zostawiłam w komodzie 56 i 62.

_toja kciuki za USG, daj nam znać co słychać po badaniu I oby mąż wrócił w weekend

cooos_ik oooo to Ci się udało, ja nie mam tyle szczęścia w kolejkach

fiolek myślę, że spokojnie się wyrobi my z mężem jednego dnia pomalowaliśmy sufit+ściany i 1 dzień zajęło położenie podkładu i paneli z listwami. Także skoro to fachowiec, to tym bardziej powinien dać radę w 3 dni

Ja też nie mam ochoty opowiadać przypadkowym ludziom kogo tam noszę w środku, ale odpowiadam, staram się być miła, oni chyba też. Nawet jakoś znajomi przestali rozmawiać ze mną o czymkolwiek innym, jakby z ciężarną można było rozmawiać tylko o jej ciąży.

Majaaaaa SZOK, bark słów na tego buraka!

Co do czkawki u maluszka, mój ma codziennie po kilka razy dziennie, położna mówiła, żeby się nie przejmować, bo niektóre dzieci mają nawet po kilkanaście razy. Ale chciałam Was zapytać w którym miejscu czujecie czkawkę? I jak jest ułożone maleństwo? Ja bardzo nisko czuję jak czka, ale nie wiem do przyszłego tygodnia jak jest ułożony. Może któraś z Was rozwieje moje wątpliwości, czy da się w ten sposób rozwiązać zagadkę jak leży mały

Edytowane przez nikopoia
Czas edycji: 2017-11-15 o 14:00
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 13:59   #4630
Blue_Turkus
Raczkowanie

Cytat:
a tu mój brzuchol albo ja mam spatrzony punkt widzenia ale nie uważam by był jakiś ponadprzeciętny
no coś ty taki zgrabny brzusio i jeszcze przy tobie takie gadki szok. może córka ma kompleksy i chciała ją pocieszyć

Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
Wczoraj wizytowałam, od początku jestem na plusie 11kg (a miało być max 10kg w dniu porodu taaa...), a młoda waży 2kg Dalej ułożona główkowo, mam nadzieję, że już tak zostanie, ale kręcioł jest straszny ;p I nie pasuje jej jak śpię na prawym boku. Akurat ma tam nóżki, więc w momencie kiedy się tylko na ten bok przewracam, nóżki z całej siły się odpychają Miała już też pierwszą czkawkę, strasznie śmieszne uczucie
a twojej wagi zazdroszcze ja mam dzisiaj tj 33t2d plus 20kg wiec niech mi tu nikt nie narzeka, że za dużo przytył

Cytat:
a to też będą zabawne czasy! wyobraźcie sobie, że kiedy córa była malutka i było ciepło ubrana była akurat na różowo, miała jakąś jasną opaskę, różową spódnicę a kobieta w sklepie (obca) zapytała jak na imię ma SYNEK rozumiem gender no ale bez przesady

Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość

Cytat:

ja dziś po ktg. wszystko ok, niby jeden malutki skurcz, pwiedziałą że do 3 na godz jest ok.
i będziemy mieli gości na weekend. teściowie hm... trzeba sie brac za sprzatanie i gotowanie
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 13:59   #4631
literape
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość

A u mnie skurczów brak, od tygodnia za to leci siara (jak lekko ucisnę sutki). Za to mam problem z płytkami krwi. Zawsze miałam niskie, ale teraz lecą w dół. Tydzień temu były na poziomie 140, wczoraj już 133 zobaczymy co lekarz powie w poniedziałek. Ale raczej nie będzie zachwycony, bo już przy 140 kręcił nosem.

mi płytki urosły! z 90 tys na 107 tys! nie wiem jak to się stało hahaha
mam tak od pocatku. 130 tys to ja nawet nie mialam nigdy :P

siara mi jeszcze nie leci

majaaaa jaki tekst! ja pewnie tez bym nie odpyskowala (najlepsze riposty przychodzą po czasie.

co do hubiworld - nikt nie dzwonil, przyszla po prostu inna pielucha. i zamowilam dwie flanelowe i one tez sie roznia splotem i w dotyku (ta sama aukcja)

lewatywa - mialam. i mimo, ze krepujace, to teraz tez bede brala. nie dosc ze nie bedzie niespodzianki, to po porodzie dobrze nie isc na dwójkę przez jakis czas... ałć.
ja mialam lewatywe na przedporodowej, w celu wywołania skurczy. nie wywołała ani jednego
literape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 14:07   #4632
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:

Łoooot ?? w szoku jestem, że też tacy idioci po świecie chodzą ...

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 14:17   #4633
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:

Ja pier*****!
Co za koleś, że takich ludzi ziemia nosi to po prostu nieprawdopodobne.
Dla mnie dzisiaj pani kasjerka w Biedronce otwarła nową kasę. Było mi bardzo miło Widocznie na świecie musi być równowaga buractwa i dobrych ludzi

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 14:17   #4634
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
Lovi, ja też ułożyłam ciuszki rozmiarami w szufladach. Mamy komodę malm z Ikei i do tego organizery. Mam nadzieję, że system się sprawdzi teraz to pięknie wygląda, ale już się śmieję, że po trzech dniach z maludami wszystko będzie fruwać

Coosik, brawa dla córci, niech dalej tak ładnie śpi

Ja też specjalnie kupiłam organizery i fakt, bardzo ładnie to wygląda... teraz... A później właśnie tak jak napisalas

Stary 2017-11-15, 14:33   #4635
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:

Jezu, chyba bym mu w psyk dała...

Ja mam dzisiaj wizytę, trzymajcie proszę kciuki
Bardzo popsuły mi się wyniki badań
Stary 2017-11-15, 14:39   #4636
_toja
Zadomowienie

Majaaaaa masakra... takie komentarze to do własnej matki!

amparo27 Lovvi23 gdzie kupowałyście organizery? Jakie? Też muszę kupić i chętnie zerknę co wybrałyście

Cay kciuki! Będzie dobrze

Edytowane przez _toja
Czas edycji: 2017-11-15 o 14:50
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 14:44   #4637
FlexiLyn
Rozeznanie

Ja mam ułożone ciuszki rozmiarami, ale ostatecznie kupiliśmy szafę z półkami i wieszakiem na mini sukienki, zamiast komody

Majaaaaa nie dziwię się, że się wkurzyłaś, co za gość ;/ Dobrze, że ten Pan recepcji też na to wyszedł.

Nikopoia ja czuję bardzo nisko tą czkawkę małej - mniej więcej niedaleko jej główki i ramion, z tego jak sprawdzaliśmy
ostatnio gdzie co ma :P

Cay kciuki

To chyba ja tylko miałam to szczęście, że osoba kompletująca zamówienie w Hubi zadzwoniła. W ogóle zamówiłam też na innej aukcji rogala do karmienia, ale jak przyszedł to na poszewce było lekkie przetarcie, kosmetyczne niby, ale zrobiłam zdjęcie i poprosiłam o wysłanie nowej poszewki - w ciągu 2 dni już była
FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 14:56   #4638
emeczka
Wtajemniczenie

LittleBeetle współczuję, wiem co czułaś, bo słucham komentarzy o wielkości brzucha od 5. lub 6. miesiąca albo i dłużej. Nie ma rady - jak odpyskujesz, będzie Ci potem głupio, a jak olejesz temat, kolejna ciężarna też się od niej/niego nasłucha. Ja ostatnio znowu usłyszałam od kolegi, którego niezbyt lubię: "ty tam na pewno masz jedno dziecko???" (Cooos_ik Ty chyba kojarzysz ten tekst dobrze o ile pamiętam, też Cie ktoś nim uraczył) i mu nagadałam. Jemu było głupio, mi było głupio, ale ileż można.

Majaaaa brak słów ☹️ dobrze mu powiedziałaś. Prostak jeden. I brawo dla pana z recepcji!

Literape zazdro! Ale faktycznie poziom masz zabójczy

Cay kciuki!

Ubranka. Ja układam tematycznie: w jednej szufladzie body, bluzeczki i kaftaniki, w kolejnej spiochy, polspiochy i pajace itp. Rozmiarami nie, bo czasem 56 jest większe niż 62. Więc ułożyłam rozmiarami - porównywałam wielkości kolejnych ubranek i tak schowałam jak coś będzie za małe, to automatycznie wypada z szafy i biorę kolejne. Oczywiście ten porządek zniknie najdalej po tygodniu.

Lewatywa. Zrobię sobie w domu, bo szpitalne kible mnie brzydzą. Nie chcę tam mieć posiedzien boję się tylko, że to będzie fałszywy alarm i zrobię sobie lewatywę na darmo to możliwe?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 15:02   #4639
Lovvi23
Zadomowienie

Ja to chyba miałam największe szczęście w tym hubi bo do mnie wszystko doszło to co zamawialam, no i szybko.

_toja - ja zamawialam na allegro (Jak zwykle)
Mogę polecić sprzedawce jak chcesz.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
LittleBeetle współczuję, wiem co czułaś, bo słucham komentarzy o wielkości brzucha od 5. lub 6. miesiąca albo i dłużej. Nie ma rady - jak odpyskujesz, będzie Ci potem głupio, a jak olejesz temat, kolejna ciężarna też się od niej/niego nasłucha. Ja ostatnio znowu usłyszałam od kolegi, którego niezbyt lubię: "ty tam na pewno masz jedno dziecko???" (Cooos_ik Ty chyba kojarzysz ten tekst dobrze o ile pamiętam, też Cie ktoś nim uraczył) i mu nagadałam. Jemu było głupio, mi było głupio, ale ileż można.

Majaaaa brak słów ️ dobrze mu powiedziałaś. Prostak jeden. I brawo dla pana z recepcji!

Literape zazdro! Ale faktycznie poziom masz zabójczy

Cay kciuki!

Ubranka. Ja układam tematycznie: w jednej szufladzie body, bluzeczki i kaftaniki, w kolejnej spiochy, polspiochy i pajace itp. Rozmiarami nie, bo czasem 56 jest większe niż 62. Więc ułożyłam rozmiarami - porównywałam wielkości kolejnych ubranek i tak schowałam jak coś będzie za małe, to automatycznie wypada z szafy i biorę kolejne. Oczywiście ten porządek zniknie najdalej po tygodniu.

Lewatywa. Zrobię sobie w domu, bo szpitalne kible mnie brzydzą. Nie chcę tam mieć posiedzien boję się tylko, że to będzie fałszywy alarm i zrobię sobie lewatywę na darmo to możliwe?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gorzej jak akcja za szybko się rozkręci i będziesz stała i się zastanawiała czy jechać do szpitala czy iść na posiedzenie myślę, że nie jest to dobry pomysł... Żeby lewatywe robić w domu

Stary 2017-11-15, 15:16   #4640
nikopoia
Zadomowienie

Cay kciuki, oby wyniki się polepszyły szybko

Cytat:
Nikopoia ja czuję bardzo nisko tą czkawkę małej - mniej więcej niedaleko jej główki i ramion, z tego jak sprawdzaliśmy ostatnio gdzie co ma :P
o to dobra wiadomość, dzięki

emeczka ja słucham tych tekstów ile tam dzieci noszę
Też mierzyłam ciuszki do siebie, a nie po metce, bo bywa że 56 większe od 62. Także wszystkie po kolei mierzyłam do siebie i tak posegregowałam. W organizer do szuflady nawet się nie bawię chyba, to by było z mojej strony zbyt naiwne
Wydaje mi się, że lewatywy nie zrobisz na darmo, tzn. jak ma się rozkręcić poród, to się rozkręci od tego, a jak nie, to po prostu się przeczyścisz
Stary 2017-11-15, 15:25   #4641
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

cay Daj znać jak po wizycie. Kciuki
Dziewczyny wy już ciuszki układacie a ja na razie jestem w rozsypce. Komoda jest u rodziców, ciuszki w szafie, łóżeczko na balkonie, i wszystko czeka na remont na początku grudnia. Oby i mała zechciała poczekać. Jestem wkurzona trochę że tak ze wszystkim czekamy, ale mój mąż jest z tych którzy mają czas i wszystko robią na ostatnią chwilę.

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 15:32   #4642
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
Majaaaaa masakra... takie komentarze to do własnej matki!

amparo27 Lovvi23 gdzie kupowałyście organizery? Jakie? Też muszę kupić i chętnie zerknę co wybrałyście

Cay kciuki! Będzie dobrze
Ja kupiłam organizery w Ikei do komody malm.

Cay, kciuki kciuki kciuki czekamy na wieści. A jak wyniki się popsuły to się je naprawi

Stary 2017-11-15, 15:37   #4643
literape
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
cay Daj znać jak po wizycie. Kciuki
Dziewczyny wy już ciuszki układacie a ja na razie jestem w rozsypce. Komoda jest u rodziców, ciuszki w szafie, łóżeczko na balkonie, i wszystko czeka na remont na początku grudnia. Oby i mała zechciała poczekać. Jestem wkurzona trochę że tak ze wszystkim czekamy, ale mój mąż jest z tych którzy mają czas i wszystko robią na ostatnią chwilę.

piona!

ja ubrania mam pochowane w szafkach a czesc wywiezioną, bo szwagierka miala pozyczone. mąż właśnie maluje pokój dla starszaka. a musimy go wyprowadzic do tego pokoju, by miec miejsce na drugie dziecko. wiec wszystko stoi w powijakach. no i ogółem burdel w domu w zwiazku z remontem

jedyne co mam, to w miare zaopatrzoną kosmetyczkę do szpitala, tzn kupilam mini szampon, zel pod prysznic (taka uwaga - dobrze jesli zel pod prysznic nie ma zbyt intensywnego zapachu, bo maluchy przystawiane do piersi nie lubią, chca czuć mamę) i pastę do zębów. wlasnie tego mi brakło ostatnio podczas szpitalnej wizyty. no ale mialam kindla :P

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

aaa co do lewatywy i warunków w wc szpitalnym: u nas porodowka funkiel nówka. powiedzialabym nawet, ze lepiej niż w domu.

tylko babka zrobila mi te wlewke na lóżku i mówi, by pochodzic z 10 minut. jakie 10 minut! ja sie zwleklam z łóżka i pedem do wc lecialam
literape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 15:57   #4644
_toja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość
Ja to chyba miałam największe szczęście w tym hubi bo do mnie wszystko doszło to co zamawialam, no i szybko.

_toja - ja zamawialam na allegro (Jak zwykle)
Mogę polecić sprzedawce jak chcesz.

TAAAAAK poproszę! a możesz zrobić fotkę szuflady z tymi organizerami jak to wygląda w praktyce?
Stary 2017-11-15, 16:04   #4645
fiolek7317
Zakorzenienie

Styczniówki 2018 - część II

Majaaa co za gbur z tego faceta!

Nikopoia moj Dzidziutek ulozony jest glowkowo i czkawke czuje wlasnie na samym dole troszke po lewej stronie, tez ma nawet kilka razy dziennie

Sweet jestesmy w podobnej sytuacji u mnie wszystkie rzeczy Malucha porozkladane gdzie jest miejsce, lozeczko jeszcze nie zamowione, od jutra remont, ale co z tego jak za tydzien wyjezdzamy, wiec nie rusze z wyprawka

Jeszcze nie wiem jak bede rozkladac, ale mysle, ze raczej rodzajami ciuszkow. I wlasnie dzisiaj doszlam do wniosku, ze 3szufladowy Brimnes nie starczy i przeniose Dzidziutka do 4szufladowej, tylko tego wychodzi!

Przyszla mi paczka z La Millou, wszystko jest przecudowne! Rozumiem juz fenomen tej firmy, jestem zakochana.
IMG_1510758265.282872.jpg

Edytowane przez fiolek7317
Czas edycji: 2017-11-15 o 16:08
fiolek7317 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 16:08   #4646
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość

Nikopoia moj Dzidziutek ulozony jest glowkowo i czkawke czuje wlasnie na samym dole troszke po lewej stronie, tez ma nawet kilka razy dziennie

Sweet jestesmy w podobnej sytuacji u mnie wszystkie rzeczy Malucha porozkladane gdzie jest miejsce, lozeczko jeszcze nie zamowione, od jutra remont, ale co z tego jak za tydzien wyjezdzamy, wiec nie rusze z wyprawka

Jeszcze nie wiem jak bede rozkladac, ale mysle, ze raczej rodzajami ciuszkow. I wlasnie dzisiaj doszlam do wniosku, ze 3szufladowy Brimnes nie starczy i przeniose Dzidziutka do 4szufladowej, tylko tego wychodzi!

Przyszla mi paczka z La Millou, wszystko jest przecudowne! Rozumiem juz fenomen tej firmy, jest zakochana.
Załącznik 7315426

Śliczności

Ja ciuszki mam poukładane, ale łóżeczka, wózka itd to jeszcze nie mam w ogóle ;p

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 16:20   #4647
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość

Przyszla mi paczka z La Millou, wszystko jest przecudowne! Rozumiem juz fenomen tej firmy, jestem zakochana.
Załącznik 7315426

Przepiękne!!
Czyli mój synuś chyba też już główkowo się obrócił, o jejku mam nadzieję
Na pocieszenie Dziewczyny ja jeszcze nie mam komody dla małego, a jego rzeczy są posiane po dwóch pokojach, dopiero będę to ogarniać. Tylko posegregowałam rozmiarami ubranka. Łóżeczko, materac, wózek, leżaczek i sporo innych jeszcze jest u szwagierki, bo miał być ten remont. Ale jak już wiemy, że przekładamy, to mam nadzieję, że lada moment wylądują u nas
Stary 2017-11-15, 16:50   #4648
_toja
Zadomowienie

amparo27 a jakie?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631/
te czy inne jakies?

fiolek7317 super!
Stary 2017-11-15, 17:24   #4649
zori86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość

Przyszedł mój kocyk z amaloo, piękny jest i czeka już paczka z allegro, muszę się zebrać i po nią pójść. I chyba zacznę dziś segregowanie i pranie ciuszków, muszę czymś zająć głowę.
pochwal się kocykiem

Cytat:
Napisane przez Marlena234 Pokaż wiadomość
Chyba ta ciąża juz będę się zamartwiac do końca....
Znów jakieś plamienie delikatne Tyci Tyci na papierze juz się boje chodzić do toalety.
Przez moją skrócona i niewydolność szyjki może tak się dziać co nie zmienia faktu że mnie to stresuje.

I jak dzisiaj? Lepiej?

Cytat:
Zori - ja zauważyłam, że jak leżę np. Przez cały dzień... bo nic mi się nie chce... I później następny dzień... to zazwyczaj mam później serie skurczy na wieczór. :/ Niby odpoczywanie powinno pomagac, a w moim przypadku chyba jest na odwrót

Ja też miewam często skurcze jak leże, ale nie mogę sobie pozwolić też na zbytnie chodzenie, bo Małe naciska mi na szyjkę.

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za Wasze kciuki naczekałam się na to usg, ale się wreszcie doczekałam. Znowu mi się trafiła małomówna lekarka co ostatnio ale coś tam się dowiedziałam. Mój gigancik przybrał 160g teraz Twixy ważą 1160 i 1580. Przepływy nadal prawidłowe, szyjka nadal 17 mm. Jestem ciekawa co ze mną zrobią, czy będzie wypis czy leżymy dalej. Póki co cieszę się, że nie jest gorzej i gigancik wziął się i przybiera

ciesze się, że wszystko idzie w dobrym kierunku

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, uszyłyśmy z mamą kołderkę i podusię do łóżeczka. Teraz zabieramy się za ochraniacz
Załącznik 7314486

Ładna

Cytat:
Dziewczyny, mam trochę więcej czasu teraz i chce ciut nadrobić tematów (Wy już na bank macie to wszystko przerobione). Chciałam zapytać o poród - a dokładnie o jakże przyjemny "zabieg" jakim jest lewatywa. Czy to jest konieczne, lepiej zrobić w domu czy szpitalu. No i w ogóle jak to robi....

Pamiętam jak dziewczyny pisały, że w niektórych szpitalach trzeba mieć swoją lewatywę i wtedy zrobią na prośbę. Mnie położna wzięła z zaskoczenia i to było najlepsze rozwiązanie
Ale odradzam zrobienie jej samemu w domu. Po lewatywie skurcze się nasiliły.

Cytat:
Napisane przez Barb83 Pokaż wiadomość
Odebralam wyniki krwi i moczu.wszystko ok.hemoglobina nawet sie troszke podniosla od zeszlego miesiaca.

Cytat:
Dzień dobry

Wczoraj wieczorem skurcze znowu zaatakowały leżę pod pompą z lekiem. Na szczęście działa i się dziady wyciszyły. Nie tracimy optymizmu, musi być dobrze. To co robią chłopaki w brzuchu to prawdziwe wesołe miasteczko. Wulkany energii mi się trafiły
Często miewasz te skurcze?

Cytat:
Melduję się po wizycie
Matka nie przytyla ani gram, dzidzia na szczęście 200g więc mamy 1700g szczęścia
[/URL]

Cytat:
Hej Dziewczyny

Rzadko zaglądam, bo już czuję, jak bardzo czas się kurczy. Jutro zaczynam 35. tydzień, czas kończyć przygotowania, bo czasy coraz mniej pewne a tu wciąż tyle do zrobienia!
To już na prawdę bardzo blisko

Cytat:
no jakim to tonem jej powiedziała
Jakbym naprawdę sześcioraczki w brzuchu miała
No wiadomo, że organizmy różne są...

no mi się śmiać zachciało później trochę przykro zrobiło. Babka obca totalnie
a tu mój brzuchol albo ja mam spatrzony punkt widzenia ale nie uważam by był jakiś ponadprzeciętny
Jak przeczytałam poprzedni post, to sobie pomyślałam, że jaki ten brzusio musi być duży, a tu taka kruszynka

Cytat:

Wczoraj wizytowałam, od początku jestem na plusie 11kg (a miało być max 10kg w dniu porodu taaa...), a młoda waży 2kg Dalej ułożona główkowo, mam nadzieję, że już tak zostanie, ale kręcioł jest straszny ;p I nie pasuje jej jak śpię na prawym boku. Akurat ma tam nóżki, więc w momencie kiedy się tylko na ten bok przewracam, nóżki z całej siły się odpychają Miała już też pierwszą czkawkę, strasznie śmieszne uczucie
.

U mnie czkawki już od dłuższego czasu i to kilka w ciągu dnia

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
oby nie!

Ja mam porównanie jak z córą byłam w ciąży i różnica to może 1-2cm, wagowo tak samo na tym etapie i przy niej mówili, że mam mały brzuch a tu proszę
To idziemy łeb w łeb
ładna waga już
No to piona Ja wagowo z pierwszą ciążą na tym samym etapie jestem tak samo, tylko, że z synem zaczynałam z dużo niższej wagi

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki, może w weekend mąż wróci! Już nakupiłam rzeczy na ciasto, będziemy świętować. A jutro USG 3 trym!

Cytat:

No bardzo ubogo mi się wydaje coś muszę dokupić...
Za to na rozmiar 62 , szuflada się nie zamyka. Też układacie rozmiarami w szufladach? U mnie 3 szuflady, w pierwszej rozmiar 56, w drugiej 62, a w trzeciej 68. W czwartej pieluszki, przescieradla i koce.
Ja będę układać tylko do szuflady ubranka 56 i 62 (większe 62 chowam) a resztę chowam, będzie wyrastać to będę wymieniać.

Cytat:

Oby tak dalej

Cytat:

O matko co za gość. Dobrze, że chociaż pan z rejestracji zareagował.

Ja ostatnio poszłam tylko zanieść mocz. Ludzi dużo, pytam się kto teraz wchodzi. Jakaś babeczka się odzywa, że tamta pani jest ostatnia, więc powtarzam pytanie, a ona coś tam zaczęła. Odezwał się chłopak, że on, wiec spytałam czy mogę zostawić tylko pojemniczek, zgodził się. Tamta kobitka coś cały czas gadała, podeszła do mnie pani z rejestracji wzięła pojemniczek i zaniosła

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość

Co do czkawki u maluszka, mój ma codziennie po kilka razy dziennie, położna mówiła, żeby się nie przejmować, bo niektóre dzieci mają nawet po kilkanaście razy. Ale chciałam Was zapytać w którym miejscu czujecie czkawkę? I jak jest ułożone maleństwo? Ja bardzo nisko czuję jak czka, ale nie wiem do przyszłego tygodnia jak jest ułożony. Może któraś z Was rozwieje moje wątpliwości, czy da się w ten sposób rozwiązać zagadkę jak leży mały
Jakiś czas temu czułam czkawke na dole bliżej prawej strony i mała była ułożona poprzecznie. Obecnie czuje po lewej, po środku.

Cytat:
Napisane przez Cay Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj wizytę, trzymajcie proszę kciuki
Bardzo popsuły mi się wyniki badań

Dziś już miałam lepszy dzień Ale wczoraj z tej bezsilności się popłakałam, skurcze były co 5 minut. Wzięłam tyle no spy, a żadna nie działała. Ostatecznie wyszperałam w szafce jeszcze ostatni scopolan. Dziś wstąpiłam do lekarza po receptę. I zaznaczył, że jak skurcze będą trwały dłużej niż 3h mam się zgłosić natychmiast do szpitala.
zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 17:51   #4650
nikopoia
Zadomowienie

Zori ojej to się masz też z tymi skurczami widzę jak to jest, że co lekarz, to inaczej radzi... Dzisiaj z ciekawości zapisywałam skurcze przez półtorej godziny. Równiutko co 6 min, lżejszych pomiędzy nimi nie zapisywałam. I tak mam cały dzień, wczoraj to samo. Ja chyba oszaleje w końcu przez te skurcze, u mnie też no-spa nic nie daje. A nic innego nie mam w domu. Jutro mam laboratorium, może położna coś powie. Wizyta za tydzień.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości