![]() |
#4291 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar IV
Cytat:
![]() Nie wydaje mi się, żeby ktoś z dyskutantów zamierzał robić zadymę, ale skoro temat jest odbierany jako niebezpieczny, to OK, mogę siedzieć cicho. Umówię się na piwo z Sabbath i wtedy sobie pogadam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za troske i wsparcie.
Dzis 'lepiej'. |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Przyczajenie
|
Wczoraj poczulam sie jakby mi ktos wbil w plecy i to w najperfidniejszy sposob. Zabolalo podwojnie bo ja sie TAKIEJ perfidii po tej osobie nie spodziewalam. Nagle zobaczylam z kim mam do czynienia i zwyczajnie siadla mi psycha.
Rzeczy, ktore uslyszalam i w forma w jakiej je uslyszalam poprostu sciely mnie z nog. Nagle zrozumialam - wszystko. Dla mnie sie cos wtedy skonczylo. Przewaznie dzialam pod wplywem silnych emocji, jednak tym razem dalam sobie czas, noc. Obudzilam sie rano - podjelam decyzje. Zerwalam kontakt. Wyrzygujac wszystko... Nie obrazilam, napisalam co ja czuje. Nie dostalam odpowiedzi. Mysle, ze pasuje jak jest. Czuje sie tylko jak debil, ze nie znam sie na ludziach. Ze widze ich jak chce widziec, nie jacy sa. Ze lapie sie na lep slodkiego pierdzenia. Osobiscie jak o tym mysle, to chce mi sie rzygac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Rozeznanie
|
Też kończę temat. Tylko czasem szkoda że czyjeś uczucia są obwarowane przepisami prawnymi, a moje mogą być tak po prostu deptane bez żadnych konsekwencji - bo na tym polega ewangelizacja. Dać się zdeptać, i nie mieć pretensji, nie móc ich nawet wyrazić (bo obraza religijna..). Ten kraj nie jest wolny.
#4295 |
Wtajemniczenie
|
Hecate, to dobrze, że jest lepiej
![]() Ściskam. Ishtar, ja się nie daję zdeptać - komunikuję to jasno albo zmieniam kanał w TV ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | ||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już święty Augustyn pisał: "Gdy mnie nikt nie pyta - wiem. Gdy mnie pytają - nie wiem." A upodobałam sobie ten cytat dlatego, że sama mam dokładnie tak samo. ![]() Cytat:
![]() Tyle, że dla mnie te ogólne zasady w sumie niekoniecznie są katolickie. Ale rzeczywiście różne kodeksy etyczne mają bardzo wiele zbieżnych zasad (i o to, jak sądzę Tobie chodziło). Co do reszty, szczególnie pogrubionego, mogę tylko przytaknąć. Cytat:
![]() A z Sabbath na piwo umów się umów... ![]() Choć podyskutować to my na ten temat nie podyskutujemy szczególnie, bo co to za dyskusja, w której obie strony tylko się zgadzają? ![]() Cytat:
Szczególnie, że urażanie uczuć religijnych z założenia nie dotyczy ateistów - oni uczuć religijnych nie mają. ![]() Cytat:
Ale moje dziecko tego nie potrafi często. I bywa mi trudno z tym. ![]()
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
A gdzie się podziewa Favkes Królowa Wacików?
![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Wiedźma
|
A właśnie, gdyby ktoś był zainteresowany:
Truskawkowawiosna podesłałam mi zdjęcia poświęconych perfumiarstwu rozdziałów z książki "Technologia kosmetyków" autorstwa R. Glinki i W.S. Bruda. Profesor Glinka to ten sam profesor, którego wykładach tak ciekawie kiedyś opowiadała na wątku o składnikach perfum. Zrobiłam sobie katalog - mogę podesłać na maila. ![]()
#4299 | |||||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() A włosy związujesz? ![]() ![]() Cytat:
Wydaje mi się, że obie potrafimy być ostre, bardzo bezpośrednio a nawet dosadnie wyrazić swoje zdanie. Może one przeczytały nie to, co było napisane, a co wydawało im się, że mamy ochotę powiedzieć, co powiedziałybyśmy w takiej sytuacji? W końcu to były osoby które nas dobrze znają. Wiedziały, jak można nas sprowokować i jakiej reakcji można by się spodziewać. Spokój wydał się podejrzany i "musiał" mieć drugie dno. Może o to chodzi? Cytat:
![]() ![]() Powiesiłabym za jaja drania, który by mi tak zrobił ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak serio to po prostu jestem rozgoryczona, że kolejne osoby zrywają ze mną kontakt, bo ktoś orzekł, nie znając mnie, że ze względu na moje poglądy nie mogę być dobrym człowiekiem. Poglądy, nie czyny, a kurczę, rzeczy, które mam w główce... ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-07-11 o 18:44 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przykro mi kochana... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Eh wkurzyłam się.Sprzedałam dziewczynie z Wizażu kolczyki-rożki i wysłałam a ona teraz pisze,że one są w odklejone
![]() ![]() ![]() Bezskutecznie szukałam dziś białej bluzki.To jest skandal,żeby nie było białego porządnego tiszerta,który by nie prześwitywał,albo nie wyglądał jak szmata do podłogi.Wszystkie,które mierzyłam cierpiały na jedną przypadłość albo drugą. Ostatecznie wyszłam z bluzką,ale turkusową (z grzywaczem chińskim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Tajemny kod: Pięcioraczki z Lucky
![]() Cytat:
![]() A wczoraj przeżyłam dziwną przygodę. Rozumiem, że kupowanie spodni może frustrować. Człowiek narzeka że gruby, że mu tu i tam odstaje, że nie wchodzi w swój rozmiar. Weszłam wyluzowana do obuwniczego (żadne tam rewelacje, CCC), chciałam kupić jakieś fikuśne klapki czy sandałki na letni wyjazd. Biorę jedne sandałki - paseczki z przodu mnie piją, biorę drugie - noga mi nie wchodzi (właśnie w te paseczki z przodu), biorę trzecie - stopa mi spełza bokami z podeszwy. Nosz, załamka, mam chyba trolową stopę. Zdawałam sobie sprawę z tego, że nie mam tej częście ciała smukłej i filigranowej (jak i zresztą żadnej innej), ale żeby się noga w swój rozmiar nie zmieściła? ![]() Mam pierwszy urlop od nowej pracy. Dyrektorka dzisiaj wpadła mnie pożegnać i życzyć miłego wypoczynku. Jeszcze się chyba nie zaczęłam cieszyć z tej laby ![]()
![]() |
#4303 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Ja też masę dziwnych zakupów przedwyjazdowych zrobiłam. ![]() ![]() Ale za to muszę się pochwalić że dzisiaj upolowałam fantastyczną torbę, a w second handzie nerkę Paco Rabanne za 4 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kurde nie mam pomysłów na weekend, może bym sie jutro nad jeziorko wybrała poopalać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o białe koszule(i wogóle koszule) to mam wielki problem z niedopinającymi sie w biuście guzikami ![]() ![]() A z butami podobna historia.Mam szeroką stopę z wysokim podbiciem i z większości butów boki stopy po prostu wyłażą ![]() Cytat:
![]() Kostium tez muszę kupić na wyjazd ale nigdzie nie ma takiego jak chcę-tj z miseczkami push-up,spodenkami albo bardziej zabudowanymi gatkami i najlepiej w czarnym kolorze.Ale kostiumu jeszcze bardzo intensywnie nie szukałam wiec mam nadzieję,że się coś znajdzie jednak. Moja koleżanka upolowała ostatnio w s.h. cudną,oryginalną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
Kumpele dzis z roboty wyrzucili, ja tam wciaz w nastroju kiepskim (acz bez zalu wiec wierze, ze podjelam dobra decyzje).
Ustawilysmy sie na jutro - wyszalejmy sie i kulturalnie napierdzielimy. Tzn ja pewnie cola ale coz, fajnie brzmialo. Troche sie boje mojego powrotu do pracy w pon, hm konfrontacji. Pewnie nic nie bedzie, bedziem se zlazic z drogi ale wciaz glupio bedzie na siebie wpadac czasem. Napisalam dzis sms innemu friend 'sorry za wczoraj, nie badz zly' , odpisal 'nie jestem, badz szczesliwa' Jest ostatnia osoba, ktora myslalam, ze mnie wesprze... |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Burn - mam ten sam problem z guzikami na biuście. Ja dokupuję w pasmanterii takie zatrzaski białe albo przezroczyste przyszywam tam gdzie się rozłazi po wewnętrznej stronie i problem załatwiony.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |||
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio w ciuchlandzie ustrzeliłam bluzeczkę Harleya Davidsona z przezroczystymi rękawkami z nadrukiem udającym dziary na rękach ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja kumpelka znalazła kieckę V&R ![]() Ja nie widziałam nic bardziej imponującego niż Morgan ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Ja podziwam ludzi umiejacych szukac w szmatexach.
Ja nie umiem i dawno zaprzestalam prob. Nawet na wyprzedazach, gdzie ciuchy sa w chaosie nic nie znajde. |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
|
Cytat:
1. Przekopuję się przez wszystko (na spodnie nawet nie patrzę, nie ma szansy, żeby był mój rozmiar) 2. Każdą szmatę, która czymś przyciągnie moją uwagę i jest w dobrym rozmiarze biorę 3. Z wielkim naręczem ciuchów idę do przymierzalni 4. Dokonuję eliminacji 5. Z trochę mniejszym naręczem idę do kasy ![]() Moje garderobiane horyzonty bardzo się poszerzyły dzięki takim zakupom -nie kupiłabym np. słodziastej bluzeczki w groszki i jeszcze z różową kokardką w regularnej cenie w sklepie. Ale za 6 zł? Skoro ładnie leży? No i jak już kupiłam, to noszę, chociaż myślałam, że to nie mój styl ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
A zapytam wprost, jak radzisz sobie z tym takim... hm obrzydzeniem.
Ja pamietam szmatexy z dawnych czasow jak moja mama miala faze z jej kolezanka. Wszytskie zwiedzaly za perelkami. Dla mnie wtedy gowniary to mega byc obciach byc zobaczonym pod (to bylo wiele, wiele lat temu). No i smrod. Dlatego ja... nie moge sie zmusic. Paradoksalnie jak mi ktos wygrzebal, wypral i dal to nosilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nigdy nie pokazałam na nikogo palcem, bo on jest taki, czy owaki. Może dlatego, ze jako dziecko byłam gruba i w grubych okularach, więc pokazywano mnie. A może mam inny charakter. Każda religia potrzebuje ofiar - nimi się "żywi". Kwestią jest tylko kto komu i jaką ofiarę składa. Madzik, mocno się z Tobą zgadzam. Ja się zbuntowałam mając 12 lat. Odeszłam dość daleko. Wróciłam - przypadkowo - mając lat 17. Dzięki dwóm osobom (w tym jednemu bardzo mądremu księdzu), które pokazały mi, że kościół ma wiele twarzy, że religia to nie tylko księża i ich poglądy, a sami księża - jak każda grupa zawodowa są różni - dobrzy, źli, z powołania i z musu. Mądrzy i głupi. Można mieć swoje zdanie i wierzyć w Boga. Można nawet być w Kościele i mieć swoje zdanie. Pod warunkiem spotkania dobrych, rozsądnych ludzi. Są - tylko, że ich mniej widać, bo tych, co głośno krzyczą, głośniej słychać. Moja choroba jest dla części księży wymysłem, a leczenie - kaprysem. Ale z perspektywy lat wiem, że są i lekarze, którzy uważają, że ważę 80 kilo, bo objadam się słodyczami, a dziecka nie mogę mieć bo jestem leniwa (cytat z pani ginekolog, do której trafiłam przypadkowo 3 lata temu), więc po prostu jak takie coś słyszę wzruszam ramionami i wychodzę. Sabbath, nie znalazłabyś w czwartek popołudniu czasu na wycieczkę do Krakowa? Będzie bardzo ciekawe (no, przynajmniej takiej jest założenie ![]() Cytat:
Zuziu, już nie trzeba, pisałam Ci, że Teresa z Tru już napisała, że oddadzą kasę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4315 | |
|
Cytat:
Zapach jest dość okropny, zresztą zaraz zaczynają mi oczy łzawić, więc przekopuję się szybko. No i mam kilka ulubionych miejsc, nie wszędzie warto chodzić. Są takie, gdzie jest dużo fajnych rzeczy, są też takie,które mają inną, hm... grupę docelową i tam nic dla siebie nie znajdę. Złapałam bakcyla, nigdy nie wiadomo, co ustrzelę, a dla takich perełek jak ostatnio - uważam, że warto ![]() Zdjęcie będzie jak tylko ją upiorę ![]() Co mi przypomina,że obiecałam Paulince zdjęcie mojego "fartucha" z H&M! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Czy u Was też tak leje? U mnie niebo jest szarozielone, co kawałek grzmi i błyska a na dachach garaży bąble. Napadało mi na pościel ![]() ![]() A - i poproszę grzecznie o ![]()
![]() |
#4317 |
Rozeznanie
|
Annmarie: "Każda religia potrzebuje ofiar - nimi się "żywi". Kwestią jest tylko kto komu i jaką ofiarę składa"
Q-Klux-Klan też potrzebuje ofiar - nimi się "żywi". Kwestią jest tylko to ile melaniny ma człowiek w komórkach skóry. Po prostu ja nie mam wpływu na to kim jestem - taka się urodziłam. "Grzeszna". "Pokalana". I katole urządzają na mnie polowania. Poszukują szatana itd. Generalizuję - ponieważ NIKT dobrowolnie nie należałby do organizacji, która krzywdzi innych - jeśliby się z tym nie zgadzał. To prawo karmy zbiorowej. Każdy katolik jest odpowiedzialny za rzeź Indian (wiem to śmieszne..), palenie na stosach itd. Dopóki nie zdecyduje się na apostazję - tak jak ja. A co do PR-u - sorry ze się wtrące - dobre rzeczy nie potrzebują PR-u......
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Miałam się nie odzywać w tym temacie, ale ten post sprawił, że zmieniłam zdanie.
Cytat:
Czyli dopóki nie podpisałaś apostazji byłaś odpowiedzialna za rzeź Indian i palenie na stosach tak? A apostazja uczyniła Cię człowiekiem lepszym od tych wszystkich zakłamanych katolików-morderców? (Jak nazwać człowieka, który jest odpowiedzialny za śmierć innych ludzi?) Bo ze sposobu w jaki generalizujesz pakując wszystkich katolików do jednego wora wygląda na to, że taki jest Twój sposób myślenia. Proszę o poprawienie jeśli coś źle zrozumiałam. To tak jakby powiedzieć, że WSZYSCY Niemcy są odpowiedzialni za obozy koncentracyjne. I są odpowiedzialni za śmierć milionów niewinnych ludzi. ![]()
![]() |
#4319 |
Rozeznanie
|
Tylko, że Niemcem nie jest się z wyboru. Katolikiem tak.
#4320 |
Zakorzenienie
|
Nie odpowiedziałaś mi czy dobrze Cię zrozumiałam.
No to inny przykład. Czyli według Twojego rozumowania wszyscy muzułmanie są odpowiedzialni, za atak na WTC i wszyscy są winni śmierci tych wszystkich niewinnych osób, które wtedy zginęły tak?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.